فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:19 Issue: 9, Sep 2021

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:19 Issue: 9, Sep 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/07/24
  • تعداد عناوین: 11
|
  • صفحات 761-772
    مقدمه

    وجود نقایص فاز لوتیال در سیکل های تحریک تخمدان در تکنیک های کمک باروری (IVF) شایع است. برای غلبه بر این مشکل پروتکل های زیادی برای سیکل های انتقال جنین تازه و جنین برگشت از فریز پیشنهاد شده است. از جمله آنها می توان به تجویز ترکیبات پروژسترون، استرادیول، گنادوتروپین کوریونیک انسانی، آگونیست GnRH، LH نوترکیب اشاره کرد. چالش عمده در مورد حمایت از فاز لوتیال مربوط به سیکل های آنتاگونیستی می باشد که القاء بلوغ نهایی اووسیت در آنها با آگونیست GnRH انجام می شود. با توجه به اینکه تاکنون در مورد درمان نقایص فاز لوتیال و زمان شروع و مدت زمان ادامه آن نظر جامعی وجود ندارد بر آن شدیم تا در این مورد مطالعه ای انجام دهیم. هدف از این مطالعه مروری، جمع آوری و تخلیص مطالعات موجود در این زمینه می باشد.

    کلیدواژگان: حمایت از فاز لوتئال، تکنیک های کمک باروری، گنادوتروپین کوریونیک انسانی، پروژسترون، آگونیست GnRH، LH نوترکیب
  • صفحات 773-780
    مقدمه

    واسطه های متعددی در لانه گزینی جنین نقش دارند. یکی از این واسطه ها گنادوتروپین کوریونی انسان (HCG) است.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تزریق داخل رحمی HCG در روز تخمک کشی بر نتایج تکنیک های کمک باروری بود.

    مواد و روش ها

    126 بیمار داوطلب، در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شرکت کردند. تمام بیماران نابارور پلن درمانی معمول را دریافت کردند. در گروه مورد بعد از تخمک کشی، 1000 واحد HCG به داخل حفره رحم تزریق شد. در گروه کنترل، پروتکل های درمانی کاملا مانند گروه مورد بودند اما در روز    تخمک کشی هیچ گونه دارویی به داخل حفره رحم تزریق نشد. میزان لانه گزینی، میزان حاملگی شیمیایی و بالینی و میزان سقط جنین در دو گروه مقایسه شد.

    نتایج

    میزان حاملگی شیمیایی در 15 نفر (3/27%) از گروه HCG و 14 نفر (5/25%) از گروه کنترل مثبت بود. حاملگی بالینی در 13 نفر (6/23%) از هر گروه مثبت بود. حاملگی شیمیایی و بالینی در دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود. میزان سقط جنین در گروه کنترل بالاتر از گروه HCG بود اما این بالاتر بودن از نظر آماری معنا دار نبود (9/42 در مقابل 7/26).

    نتیجه گیری

    در مطالعه حاضر، برای اولین بار، ما تزریق داخل رحمی 1000 واحد HCG پس از تخمک کشی را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که این روش باعث بهبود میزان لانه گزینی، میزان حاملگی شیمیایی و بالینی در سیکل های درمانی کمک باروری نمی شود. در این زمینه، مطالعات بیشتری لازم است تا نقش تزریق داخل رحمی HCG در روز تخمک کشی را در نتایج کمک باروری نشان دهد.

    کلیدواژگان: تخمک کشی، گنادوتروپین کوریونی انسان (HCG)، حاملگی، تکنیک های کمک باروری
  • صفحات 781-788
    مقدمه

    مدیریت بیماران با آزواسپرمی غیرانسدادی بر پایه روش میکروتسه بنا شده است. مطالعات محدودی بر روی نتایج حاصل از میکروتسه افراد با آزواسپرمی غیرانسدادی در ایران انجام شده است.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان موفقیت میکروتسه می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی گذشته نگر بر روی 463 مرد با تشخیص آزواسپرمی غیرانسدادی در پژوهشکده علوم تولیدمثل بین مهرماه 96 تا مهر 98 انجام گردید. اسپرم های افراد شرکت کننده توسط پروتکل فریز سریع، فریز گردید. پس از آماده سازی تخمک همسر بیمار، اسپرم ها ذوب شده و وارد فرآیند میکرواینجکشن می شود. میزان حاملگی توسط سونوگرافی تایید گردید. اطلاعات فردی شرکت کنندگان از روی پرونده آنان استخراج شده است.

    نتایج

    میزان میکروتسه موفق 38% و میزان لقاح موفق، حاملگی بیوشیمیایی، حاملگی کلینیکال و تولد زنده، به ترتیب (4/85%) 111، (3/22%) 29، (3/22%) 29، و (7/10%) 14، به دست آمد. تفاوت معنا داری بین دو گروه از لحاظ سن وجود داشت (01/0 = p). همچنین میانگین FSH در مردان با میکروتسه مثبت به طور معنا داری کمتر از مردان با میکروتسه منفی بود (02/0 = p).

    نتیجه گیری

    بروز حاملگی در زوج هایی با آزواسپرمی غیر انسدادی که تحت میکروتسه قرار گرفته بودند چشم گیر بود. این مطالعه نشان داد که میزان موفقیت میکروتسه در بیماران با سن بیشتر و FSH کمتر، بالاتر بود.

    کلیدواژگان: آزواسپرمی، لقاح، میکرودایسکشن، بیضه
  • صفحات 789-800
    مقدمه

    گرگرفتگی یایسگی یا علایم وازوموتور عارضه شایعی است که می تواند در زنان یایسه ناتوان کننده باشد. در مورد عوامل خطرساز گرگرفتگی اختلاف نظر وجود دارد، که برخی از آنها ممکن است در کشورها یا فرهنگ های مختلف متفاوت باشد.

    هدف

    روشن ساختن این موضوع با ارزیابی شیوع گرگرفتگی، تاثیر آن بر کیفیت زندگی و ارتباط آنها با عوامل خاصی مانند ورزش بدنی، کافیین، مصرف غذاهای تند، مصرف رژیم غذایی، سیگار کشیدن، الکل و غیره.

    مواد و روش ها

    یک مطالعه مقطعی بزرگ بر روی 627 زن لبنانی 45 تا 67 ساله با استفاده از پرسشنامه ای کاملا توسعه یافته و جامع، به منظور ارزیابی بهتر شیوع گرگرفتگی، با تمرکز بر ویژگی های آن، ارتباط آن با انواع عوامل مختلف، شدت آن و تاثیرش بر کیفیت زندگی زنان انجام شد.

    نتایج

    5/62% از شرکت کنندگان گرگرفتگی را تجربه کرده بودند. تفاوت آماری معنی داری بین زنانی که دچار گرگرفتگی می شوند و همتایان آنها از نظر سیگار کشیدن، شاخص توده بدن، مصرف غذاهای تند، سطح تحصیلات، سن، وضعیت قاعدگی و تعداد زایمان وجود داشت. ارتباطی با فعالیت بدنی یا سایر عوامل غذایی یافت نشد.

    نتیجه گیری

    پزشکان به عنوان جایگزینی برای هورمون درمانی، باید تغییر شیوه زندگی را برای کمک به مدیریت گرگرفتگی در نظر بگیرند، زیرا که گرگرفتگی عوارض جسمی و اجتماعی فوق العاده ای را بر زنانی که این عارضه را تجربه می کنند تحمیل می کند.

    کلیدواژگان: یائسگی، رژیم غذایی، شاخص توده بدن، کیفیت زندگی، سیگار کشیدن
  • صفحات 801-810
    مقدمه

    نانو ذرات اکسید سریوم (CeO2NPs) به عنوان یک نانو مواد مهم بوده و در بسیاری از زمینه ها کاربرد گسترده ای دارد و تماس انسان با آن اجتناب ناپذیر است. در خصوص تاثیر این ذرات بر سیستم تولید مثلی جنس مذکر اختلاف نظر وجود دارد.

    هدف

    هدف از این مطالعه تعیین اثرات تجویز ذرات اکسید سریوم بر بافت بیضه، پارامترهای اسپرم و لقاح آزمایشگاهی در موش ها می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی از 24 موش بالغ نر در سه گروه استفاده شد، یک گروه کنترل و دو گروه تجربی که ذرات اکسید سریوم را به ترتیب در دوزهای 50 و 100 میلی گرم وزن بدن را به مدت 35 روز دریافت کردند. در پایان مطالعه قطر لوله های منی ساز و ارتفاع اپی تلیوم آنها، شاخص اسپرمیوژنسیس، پارامترهای اسپرم (تعداد، تحرک، زنده مانی، بلوغ، مورفولوژی و آسیب DNA) و لقاح آزمایشگاهی بررسی شد.

    نتایج

    نتایج بافت شناسی نشان داد که قطر و ارتفاع اپی تلیوم لوله های منی ساز و شاخص اسپرمیوژنسیس در گروه های دریافت کننده نانوذرات اکسید سریوم نسبت به گروه کنترل بطور معناداری کاهش یافته بود. کیفیت تمامی پارامترهای اسپرم در گروه های تجربی دریافت کننده نانو ذرات کاهش یافته بود. علاوه بر این، درصد اسپرم های نابالغ و اسپرم های با آسیب DNA بطور معنا دار افزایش یافته بود. ضمنا درصد لقاح و رشد جنینی آزمایشگاهی نیز در گروه های تجربی کاهش یافته بود.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تجویز دهانی نانوذرات اکسید سریوم دارای اثرات منفی بر بافت بیضه، کیفیت پارامترهای اسپرم داشته و باعث کاهش میزان لقاح و رشد جنینی در موش می شود.

    کلیدواژگان: نانوذرات اکسید سریوم، بیضه، اسپرم، لقاح، موش
  • صفحات 811-820
    مقدمه

    فعالیت های فیزیکی منظم مادر در بارداری، سلامت سایکولوژیک، متابولیک و فیزیولوژیک را افزایش می دهد و سلامت جنین را تضمین می کند.

    هدف

    این مطالعه تاثیر دویدن اختیاری مادر در طول هفته های دوم و سوم بارداری را بر سطح استروژن و پروژسترون پلاسما همچنین بر تغییرات هیستوپاتولوژیک تخمدان در نوزادان رت بررسی می کند.

    مواد و روش ها

    21 سر رت ماده نژاد ویستار (8 هفته ای) بطور تصادفی به دو گروه آزمایش، ورزش در طول هفته دوم و سوم بارداری، (14 n =) و کنترل (7 n =) تقسیم شدند. بعد از تولد، خون نوزادان جمع آوری و سطوح استروژن و پروژسترون پلاسما ارزیابی شد. سپس تخمدان ها برداشته و برای بررسی های هیستوپاتولوژیک استفاده شدند.

    نتایج

    غلظت های بالایی از استروژن و پروژسترون در نوزادان گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (001/0 =p). در گروه های آزمایش قطر تخمدان (هفته دوم: 26/51 ± 13/579 میکرومتر،044/0 = p؛ هفته سوم: 69/75 ± 44/591 میکرومتر، 005/0 =p) و آنژیوژنز (هفته دوم: 74/1 ± 17/5، 003/0 =p ؛ هفته سوم: 93/1 ± 45/6، 001/0 = p) افزایش داشت. همچنین افزایش معنی داری در تعداد (هفته دوم: 12/2 ± 84/22، 017/0 =p ؛ هفته سوم: 07/3 ± 01/24، 035/0 = p) و قطر فولیکول های اولیه (هفته دوم: 39/9 ± 76/41 میکرومتر، 046/0 = p؛ هفته سوم: 18/1 ± 86/42 میکرومتر،          004/0 =p) و قطر هسته اووسیت های اولیه (هفته دوم: 23/0 ± 22/3 میکرومتر، 024/0 =p ؛ هفته سوم: 6/0 ± 49/3 میکرومتر، 003/0 =p) و قطر   اووسیت های اولیه (هفته دوم: 04/1 ± 15/10 میکرومتر، 073/0 =p ؛ هفته سوم: 11/1 ± 65/10 میکرومتر، 019/0 = p) در گروه های آزمایش نسبت به گروه کنترل دیده شد (05/0 p <). علاوه براین، ورزش تعداد فولیکول پری موردیال آپوپتیک (هفته دوم: 89/3 ± 8/5؛ هفته سوم: 47/1 ± 83/2) را در مقایسه با گروه کنترل (82/6 ± 83/21، 05/0 p <) کاهش داد.

    نتیجه گیری

    ورزش اختیاری رت ها در اواسط و اواخر بارداری ممکن است غلظت استروژن و پروژسترون پلاسما را افزایش دهد، همچنین کیفیت اووژنز و فولیکولوژنز در تخمدان نوزادان رت را بهبود دهد.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، ورزش، نوزاد، اووژنزیس، تخمدان، رت
  • صفحات 821-826
    مقدمه

    نسبت Cerebroplacental (CPR) یک شاخص مهم برای پیش بینی نتایج حاملگی نامطلوب در جنین های کوچک در بارداری (SGA) و جنین های مناسب برای بارداری (AGA) است.

    هدف

    CPR با تقسیم شاخص pulsatility (PI) شریان نافی به شریان مغزی میانی (MCA) به دست می آید.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه 347 زن باردار به هر علتی برای ختم بارداری در بیمارستان بستری شدند CPR قبل از زایمان محاسبه شد. معیار ورود به مطالعه زنان باردار در سن بارداری 37 تا 40 هفته با جنین AGA با توجه به اولتراسونوگرافی اول بودند. CPR به عنوان نسبت MCA-PI به UA-PI محاسبه شد. علاوه بر این، پس از زایمان، گاز خون شریانی (ABG) در آزمایشگاه اندازه گیری شد و با CPR ارزیابی شد.

    نتایج

    54 نفر (6/15%) زنان دارای CPR کمتر از حد بودند. میزان بروز ناراحتی جنین، سزارین اورژانسی، بستری شدن نوزادان در بخش مراقبت های ویژه نوزادان و pH کمتر از 2/7 در زنان با 67/0 ≤ CPR چند برابر زنان با 67/0 < CPR بود.

    نتیجه گیری

    CPR در سه ماهه سوم، می تواند پیش بینی کننده مرگ و میر و عوارض نوزادی باشد. نقش ارزیابی داپلر UA، CPR و برآورد وزن جنین در ارزیابی خطر بروز پیامدهای حاملگی نامطلوب باید در آینده مورد بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: خون بند ناف، سونوگرافی داپلر رنگی، سن حاملگی
  • صفحات 827-836
    مقدمه

    دیابت حاملگی به عنوان یک مشکل اساسی غدد درون ریز در حین بارداری، که برخی از عوامل خطر تایید شده را به همراه دارد و با پیامدهای نامطلوب طولانی مدت و کوتاه مدت مرتبط با حاملگی همراه است.

    هدف

    این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین تشخیص دیابت بارداری، عوامل خطر مرتبط با آن و پیامدهای مرتبط با بارداری (پیامدهای مادری، دوران حاملگی، پری ناتال و نوزادی) مطابق با معیارهای انجمن بین المللی دیابت و گروه های مطالعات بارداری (IADPSG) انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کوهورت آینده نگر بر روی 531 خانم باردار تک قلویی صورت گرفت (265 دیابت بارداری و 266 غیردیابت بارداری (2017-2015). آنها بطور متوالی از بیمارستان های ارجاع انتخاب شدند و پیامدهای مادری، دوران حاملگی، پری ناتال و نوزادی مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    عوامل خطر عمده تاثیرگذار بر تشخیص دیابت بارداری (سن مادر > 35 سال، چاقی 30 BMI ≥ کیلوگرم بر متر مربع)، سابقه خانوادگی دیابت، سابقه قبلی دیابت بارداری و سابقه قبلی ماکروزومی (گرم 4000 ≥ وزن نوزادان) می باشند. در مقایسه پیامدهای مرتبط با بارداری بین گروه ها، ارتباط معنی داری برای زایمان سزارین اورژانس، پره اکلامپسی، پلی هیدرامنیوس، پارگی زودرس کیسه آب، زایمان زودرس و هایپربیلیروبینمی نوزادان در گروه دیابت بارداری مشاهده شد. در تحلیل رگرسیون لجستیک چند متغیره، تاریخچه قبلی از زایمان بچه مرده به صورت معناداری با پیامدهای مادری و مادرزادی همراه بود. نسبت شانس (فاصله اطمینان 95%) پیامدهای مرتبط با بارداری در زنان با تشخیص دیابت بارداری به شرح روبرو می باشد؛ پیامدهای مادری: 43/2 (90/3-15/1)، پیامدهای دوران حاملگی: 05/20 (11/3-35/1)، پیامدهای پری ناتال 00/2 (10/3-29/1) و پیامدهای نوزادی 68/1 (62/2-08/1). پیامدهای مرتبط با بارداری به طور قابل توجهی با تشخیص دیابت بارداری ارتباط دارد، نه با عوامل خطر.

    نتیجه گیری

    پیامدهای نامطلوب بارداری به طور معنی داری با تشخیص دیابت بارداری ارتباط دارد، و پیامدهای ذکر شده به طور مستقیم توسط عوامل خطر تحت تاثیر قرار نمی گیرند. با توجه به پیامدهای نامطلوب کوتاه مدت و طولانی مدت مرتبط با مادران و فرزندان، لازم است غربالگری زودرس و مدیریت دیابت بارداری به خصوص در آسیایی ها و در کشورهای کم/متوسط درآمد انجام شود.

    کلیدواژگان: دیابت حاملگی، نتایج بارداری، عوامل خطر
  • صفحات 837-844
    مقدمه

    نتیجه تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم در مردان آزواسپرم که تحت عمل میکروتسه و تسه قرار گرفتند ممکن است متفاوت باشد.

    هدف

    این مطالعه جهت مقایسه نتایج حاصل از تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم در مردانی که بدلیل آزواسپرمی غیرانسدادی تحت میکروتسه و آزواسپرمی انسدادی تحت تسه قرار گرفته اند طراحی شده است.

    مواد و روش ها

    310 بیمار با مشکل آزواسپرمی که تحت عمل تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم قرار گرفتند از سپتامبر 2016 تا سپتامبر 2020 جمع آوری شدند. در این مطالعه مقطعی گذشته نگر بیماران به 2 گروه تقسیم شدند (172 بیمار در گروه تسه و 138 بیمار در گروه میکروتسه) سن مادران و پدران، میزان لقاح، حاملگی بیوشیمیایی، سقط و میزان تولد زنده در بین 2 گروه مقایسه شد.

    نتایج

    میانگین سن مادران به طور قابل توجه ای در گروه تسه بالاتر بود. (2/4 ± 9/34 در مقابل 7/5 ± 3/32) میزان لقاح و حاملگی بیوشیمیایی به طور قابل توجه ای در گروه تسه بالاتر بود اما میزان سقط در بین 2 گروه یکسان بود. میزان تولد زنده در گروه تسه بالاتر بود اما قابل توجه نبود (06/0 p =). همچنین سن پدران و مادران در نتایج تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم تاثیر نداشت.

    نتیجه گیری

    بیمارانی که تحت تسه قرار گرفتند میزان لقاح و حاملگی بیوشیمیایی بالاتری از بیمارانی که تحت میکروتسه قرار گرفتند داشتند، اما میزان تولد زنده به طور قابل توجه ای بالاتر نبود.

    کلیدواژگان: تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم، آزواسپرمی، استخراج اسپرم از بیضه، میکرودایسکشن استخراج اسپرم از بیضه، نتایج حاملگی
  • صفحات 845-850
    مقدمه

    آندروژن ها در اسپرماتوژنز مردان و بروز فنونیپ مردانه در دوران بلوغ نقش دارند، عملکرد این ژن توسط ژن گیرنده آندروژن تنظیم می شود. در اگزون 1 ژن رمزگذاری شده این گیرنده، سایت چندشکلی وجود دارد که می تواند فرکانس های مختلفی از تکرارهای CAG trinucleotide داشته باشد و منجر به تشکیل زنجیره های پلی گلوتامین به طول های مختلف در محل N-terminal (NTD) پروتئین AR و کاهش اسپرم شود.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی اینکه آیا علت وجود گروهی از ناباروری های غیرقابل توضیح می تواند افزایش تکرارهای CAG در ژن AR در بیماران مبتلا به الیگوزواسپرمی و آزواسپرمی باشد، تدوین شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد شاهدی که در سال 1395 انجام شد، 84 فرد شامل 42 مرد نابارور با علت ناشناخته و 42 مرد بارور دارای حداقل یک فرزند سالم به عنوان نمونه انتخاب شدند. فراوانی تکرارهای CAG بر روی نمونه ها با روش PCR تعیین شد و سپس اختلاف فراوانی این تکرارها با تفاوت در اندازه باند در ژل آگارز تعیین شد.

    نتایج

    میانگین طول تکرار CAG در گروه آزواسپرمی و الیگوزواسپرمی 63/0 ± 5/17 بود. و در گروه بارور 75/0 ± 11/16 (46/0 =p) بود. علاوه بر این، اکثر مردان (1/88 در گروه مورد و 41/71 در گروه کنترل) 23-13 تکرار داشتند.

    نتیجه گیری

    ارتباط معنی داری بین طول تکرار CAG و خطر ناباروری با علت مردانه در این جمعیت از مردان ایرانی وجود ندارد. نقش عوامل تنظیم کننده و تغییرات اپی ژنتیکی نیز باید در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: ناباروری، آزواسپرمی، آندروژن ها، کروموزومX، اسپرماتوژنز
|
  • Saeideh Dashti, Maryam Eftekhar* Pages 761-772

    It has been shown that in controlled ovarian hyper stimulation cycles, defective luteal phase is common. There are many protocols for improving pregnancy outcomes in women undergoing fresh and frozen in vitro fertilization cycles. These approaches include progesterone supplements, human chorionic gonadotropin, estradiol, gonadotropin-releasing hormone agonist, and recombinant luteinizing hormone. The main challenge is luteal-phase support (LPS) in cycles with gonadotropin-releasing hormone agonist triggering. There is still controversy about the optimal component and time for starting LPS in assisted reproductive technology cycles. This review aims to summarize the various protocols suggested for LPS in in vitro fertilization cycles.

    Keywords: luteal phase support, IVF, HCG, progesterone, GnRH agonist
  • Robabe Hosseinisadat, Lida Saeed, Sareh Ashourzadeh, Sedigheh Safar Heidari, Victoria Habibzadeh* Pages 773-780
    Background

    Several mediators play an important role in implantation. One of these mediators is human chorionic gonadotropin (HCG).

    Objective

    To evaluate the effects of HCG intrauterine injection on the day of oocyte retrieval on the result of assisted reproductive techniques (ART).

    Materials and Methods

    In this randomized clinical trial study, 126 women who were referred to Afzalipour Infertility Center between December 2018 to December 2019 undergoing in vitro fertilization/intracytoplasmic sperm injection cycles were enrolled and assigned to two groups of: a case (n = 62) and a control group (n = 64). The protocols for both groups were the same; except that the case group was injected with the protocols for both groups were the same, except that the case group was injected with 1000 IU of HCG into uterine cavity following the oocyte puncture, while no medication was administered to the control group. The implantation rate, chemical pregnancy, clinical pregnancy, and abortion rates were compared between the two groups.

    Results

    Positive chemical pregnancy was seen in 15 (27.3%) cases of the case group and 14 (25.5%) of the control group. No significant difference was seen in the chemical and clinical pregnancy rates between the groups. The abortion rate was higher in the control group but that was not significant.

    Conclusion

    A 1000 IU of HCG intrauterine injection after oocyte retrieval does not improve implantation, chemical or clinical pregnancy rates in ART cycles. Further studies are needed to clearly understand the role of HCG intrauterine injection in the day of oocyte retrieval in ART outcomes.

    Keywords: Oocyte retrieval, Chorionic gonadotropin, Pregnancy, Assisted reproductive techniques
  • Serajedin Vahidi, Ali Zare Horoki, Mostafa Hashemi Talkhooncheh*, Sara Jambarsang, Laleh Dehghan Marvast, Ali Sadeghi, Samane Eskandarian Pages 781-788
    Background

    The management of non-obstructive azoospermia (NOA) disease relies on microdissection testicular sperm extraction (micro-TESE). Few studies have assessed the role of micro-TESE in men with NOA in our country.

    Objective

    The aim of the current study was to investigate the success rate of micro-TESE.

    Materials and Methods

    This retrospective descriptive-analytical study was conducted on 463 men with NOA in Yazd Reproductive Sciences Institute during September 2017 through September 2019. Sperm were retrieved and frozen according to the rapid sperm freezing protocol. After preparing the oocyte of the male partner’s spouse, sperms were thawed and then entered the intracytoplasmic sperm injection process. The clinical pregnancy of individuals was confirmed via ultrasound. Demographic data were extracted from medical records.

    Results

    The success rate of micro-TESE was 38% and successful fertilization, biochemical pregnancy, clinical pregnancy, and live birth were observed in 111 (85.4%), 29 (22.3%), 29 (22.3%) and 14 (10.7%) men, respectively. A significant difference was seen between the two groups, regarding age   (p = 0.01). In addition, the mean follicle-stimulating hormone in men with positive micro-TESE was significantly lower than in men with negative micro-TESE (p = 0.02).

    Conclusion

    The success of pregnancy in couples with NOA managed via micro-TESE was significant. The study found that the success rate of micro-TESE was higher in older men and in those with lower follicle-stimulating hormone levels.

    Keywords: Azoospermia, Fertilization, Microdissection, Testicular
  • Hala Ahmadieh*, Nadia Jradi Pages 789-800
    Background

    Menopausal hot flashes or vasomotor symptoms are prevalent and could be debilitating in postmenopausal women. There is controversy regarding the risk factors for hot flashes, some of which may vary from one country or culture to another.

    Objective

    To shed light on this matter by assessing the prevalence of hot flashes, their effect on quality of life, and their association with certain factors such as physical exercise, caffeine, spicy food consumption, dietary intake, smoking, alcohol, etc.

    Materials and Methods

    A large cross-sectional study was conducted among 627 Lebanese women, aged 45-67 yr using a well-developed and comprehensive questionnaire, in order to better assess the prevalence of hot flashes, focusing on their characteristics, association with various factors, severity, and effect on the women’s quality of life.

    Results

    62.5% of participants experienced hot flashes. A statistically significant difference was noted between women who experience hot flashes and their counterparts with respect to smoking, body mass index, spicy food consumption, education level, age, menstrual status, and parity. An association was not found with physical activity or other dietary factors.

    Conclusion

    As an alternative for hormone therapy, clinicians should consider lifestyle changes to help manage hot flashes, which impose a tremendous physical and social toll on the women experiencing them.

    Keywords: Menopause, Diet, Body mass index, Quality of life, Smoking
  • Elnaz Hosseinalipour, Mojtaba Karimipour*, Abbas Ahmadi Pages 801-810
    Background

    Cerium oxide nanoparticles (CeO2 NPs) as an important nanomaterial have a wide range of applications in many fields and human beings’ exposure to this nanomaterial is unavoidable. The effects of CeO2 NPs on the male reproductive system are controversial.

    Objective

    To determine the effects of the administration of CeO2 NPs on the testis tissue, sperm parameters, and in vitro fertilization (IVF) in mice.

    Materials and Methods

    Twenty-four male mice were divided into three groups (n = 8/each): one control and two experimental groups receiving CeO2 NPs at doses of 50 and 100 mg/kg body weight, respectively, for 35 days. At the end of the experiment, the diameter of seminiferous tubules (SNTs), epithelial height of SNTs, spermiogenesis index in testes, sperm parameters (count, motility, viability, and morphology), sperm chromatin condensation, DNA integrity, and IVF assays were analyzed.

    Results

    Histological results showed that the tubular diameter, the epithelial height of the SNTs, and the spermiogenesis index were significantly decreased in the experimental groups receiving CeO2 NPs. All sperm parameters in the experimental groups were significantly reduced and, additionally, the percentages of immature sperms and sperms with DNA damage were significantly increased in groups treated with CeO2 NPs compared to the control. Furthermore, the rates of IVF and in vitro embryo development were decreased.

    Conclusion

    Collectively, the current study showed that oral administration of CeO2 NPs in mice had detrimental effects on the male reproductive system through inducing testicular tissue alterations, decreasing sperm parameters quality, and also diminishing the IVF rate and in vitro embryonic development.

    Keywords: Cerium oxide, Testis, Sperm, Fertilization, Mice
  • Behpour Yousefi, Raheleh Baradaran*, Tamineh Mokhtari, Vahid Semnani, Hamidreza Sameni Pages 811-820
    Background

    Regular maternal exercise in pregnancy enhances the physiological, metabolic, and psychological health of mother and fetus.

    Objective

    To determine the effect of maternal aerobic running during mid or late gestation on plasma levels of estrogen and progesterone and the histological alterations in the ovary of neonatal rats.

    Materials and Methods

    Twenty-one female Wistar rats were randomly divided into experimental groups to exercises during the 2nd or 3rd wk of pregnancy (n = 14) and a control group (n = 7). After birth, the neonatechr('39')s blood was obtained and the estrogen and progesterone levels were evaluated. The ovaries were then removed and used for histological investigations and apoptic assessment.

    Results

    Higher concentrations of estrogen and progesterone were found in the neonates of the experimental groups (p = 0.001) compared to the control group. The experimental groups had a large ovarian diameter (2nd wk: p = 0.044; 3rd wk: p = 0.005) and angiogenesis (2nd wk: p = 0.003; 3rd wk: p = 0.001). In addition, significant enhancements were seen in the the experimental groups in terms of the number (2nd wk: p = 0.017; p = 0.035) and diameter (2nd wk: p = 0.046; 3rd wk: p = 0.004) of primordial follicles, as well as in the diameter of primary oocytes (2nd wk: p = 0.073; 3rd wk: p = 0.019) compared to the control group. Moreover, rats that exercised had a lower number of apoptotic primordial follicles than the control group (2nd wk: p = 0.001; 3rd wk: p = 0.001).

    Conclusion

    It was shown that maternal aerobic running can lead to increased plasma levels of estrogen and progesterone, also improved histological characteristics of the ovary in neonatal rats.

    Keywords: Apoptosis, Exercise, Neonatal, Oogenesis, Ovary, Rat
  • Ashraf Jamal, Vajiheh Marsoosi, Fatemeh Sarvestani, Neda Hashemi* Pages 821-826
    Background

    The cerebroplacental ratio (CPR) is an important index for predicting adverse pregnancy outcomes in small-for-gestational-age and appropriate-for-gestational-age fetuses.

    Objective

    To find out whether there is an association between the CPR level and the blood cord gases analysis in appropriate for gestational age fetuses.

    Material and Method

    This cross- sectional study included 347 pregnant women at the gestational age of 37-40 week. Patients had an appropriate-for-gestational-age fetus confirmed from their first ultrasonography results. Participants were divided into two groups based on their CPR, measured before delivery. Finally, after delivery, arterial blood gas level and the incidence of emergency cesarean section, intrapartum fetal distress and neonatal intensive care unit admissions were compared between the two groups.

    Results

    Fifty-four (15.6%) cases had a CPR below the detection limit of the assay. The incidence of fetal distress, emergency cesarean section, neonatal hospitalization in the neonatal intensive care unit, and pH < 7.2 were significantly lower in women with CPR ≥ 0.67 multiples than in women with a CPR < 0.67 multiples of the median.

    Conclusion

    The third-trimester CPR is an independent predictor of stillbirth and perinatal mortality and morbidity. The role of UA/MCA Doppler and the CPR in assessing the risk of adverse pregnancy outcomes should be evaluated prospectively.

    Keywords: Umbilical cord blood, Color Doppler ultrasonography, Gestational age
  • Azam Kouhkan, Laily Najafi*, Mojtaba Malek, Hamid Reza Baradaran, Roya Hosseini, Alireza Khajavi, Mohammad Ebrahim Khamseh Pages 827-836
    Background

    Gestational diabetes mellitus (GDM) is a major pregnancy endocrine problem that has several confirmed risk factors and is associated with adverse pregnancy-related outcomes (PRO).

    Objective

    To evaluate the relationship between GDM diagnosis and the associated risk factors of PRO (maternal, intrapartum, perinatal, and neonatal) in accordance with International Association of Diabetes and Pregnancy Study Groups criteria.

    Materials and Methods

    This prospective cohort study was performed with 531 singleton parturient (265 GDM and 266 non-GDM). They were selected consecutively from referral hospitals, and the maternal, intrapartum, perinatal, and neonatal outcomes were assessed.

    Results

    The major risk factors influencing the GDM diagnosis were maternal age, obesity, family history of diabetes, previous history of GDM, and previous history of macrosomia. In the comparison of PRO between the groups, significant associations were detected for emergency cesarean delivery, preeclampsia, polyhydramnios, premature rupture of membrane, preterm delivery, and neonatal hyperbilirubinemia in the GDM group. In the multivariate logistic regression analysis, a previous history of stillbirth was significantly associated with maternal and perinatal outcomes. The odds ratios (CI 95%) of the PRO in the women with a GDM diagnosis were: maternal = 2.43 (1.51-3.90), intrapartum = 2.05 (1.35-3.11), perinatal = 2.00 (1.29-3.10), and neonatal = 1.68 (1.08-2.62). The PRO was significantly correlated with GDM diagnosis, but not with the risk factors.

    Conclusion

    The adverse pregnancy outcomes were significantly correlated with GDM diagnosis, and the outcomes were not directly affected by the risk factors. Given the related adverse outcomes for mothers and offspring, early screening and management of GDM is necessary especially in Asians and in low-/middle-income countries.

    Keywords: Gestational diabetes mellitus, Pregnancy outcomes, Risk factors
  • Serajoddin Vahidi, Nima Narimani, Saeid Abouei, Ali Sadeghi, Keivan Lorian, Amirhossein Rahavian* Pages 837-844
    Background

    Outcomes of intracytoplasmic sperm injection (ICSI) may be different in azoospermic men who undergo testicular sperm extraction (TESE) vs. microdissection-TESE (micro-TESE).

    Objective

    This study was conducted to compare the ICSI outcomes in men who underwent TESE vs. micro-TESE due to obstructive azoospermia and nonobstructive azoospermia, respectively.

    Materials and Methods

    A total of 310 azoospermic men who underwent ICSI from September 2016 to September 2020 were enrolled in this cross-sectional study and divided into two groups (172 cases in the TESE and 138 cases in the micro-TESE group). The paternal and maternal age, and the fertilization, biochemical pregnancy, abortion and live birth rates were compared between the two groups.

    Results

    Maternal mean age was significantly higher in the TESE group (34.9 ± 4.2 yr vs. 32.3 ± 5.7 yr). The fertilization and biochemical pregnancy rates were significantly higher in the TESE group, but the abortion rate was similar in the two groups. The live birth rate was higher in the TESE group, but this difference was not significant (p = 0.06). Also, the maternal and paternal age did not affect ICSI outcomes.

    Conclusion

    Individuals who underwent TESE had higher fertilization and biochemical pregnancy rates than those who underwent micro-TESE, but the live birth rate was not significantly different.

    Keywords: Intracytoplasmic sperm injection, Azoospermia, Testicular sperm extraction, Microdissection testicular sperm extraction, Pregnancy outcome
  • Shiva Sharestani, Seyed Mehdi Kalantar*, Nasrin Ghasemi, Ehsan Farashahi Yazd Pages 845-850
    Background

    Androgens play a role in the development of male phenotype and spermatogenesis during puberty, the function of which is regulated by the androgen receptor (AR) gene. There is a polymorphism site in exon 1 of the gene encoding this receptor that can have different frequencies of CAG trinucleotide repeats and leads to the formation of polyglutamine chains of different lengths in the N-terminal domain of the AR protein and reduced sperm production by affecting spermatogenesis.

    Objective

    To investigate whether the cause of a group of unexplained infertilities could be the increased frequency of CAG repeats in the AR gene of patients with oligozoospermia and azoospermia.

    Materials and Methods

    In this case-control study, 84 men including 42 with unexplained infertility As a case group and 42 fertile men as a control group were selected. The frequency of CAG repeats was determined by the polymerase chain reaction method and then the difference in the frequency of these repeats was determined based on the difference in band size on the agarose gel.

    Results

    The mean CAG repeat length in the azoospermia and oligozoospermia group was 17.5 ± 0.63 and in the fertile group it was 16.11 ± 0.75 (p = 0.46). In addition, most men (88.1% in the case group and 71.41% in the control group) had 13-23 repeats.

    Conclusion

    No significant correlation was found between CAG repeat length and the risk of male factor infertility in an ethnically defined population of Iranian men. The role of regulatory factors and epigenetic changes should be taken into account too.

    Keywords: Infertility, Azoospermia, Androgens, X chromosome, Spermatogenesis
  • Seyed Ali Mohamad Mirjalili, Hadi Maleki, Javid Gholami* Pages 851-852