فهرست مطالب

مطالعات آموزشی و آموزشگاهی - پیاپی 27 (تابستان 1400)

فصلنامه مطالعات آموزشی و آموزشگاهی
پیاپی 27 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 15
|
  • ایوب ابراهیمی*، حسین عباسیان، حمیدرضا آراسته، حسن رضا زین آبادی صفحات 7-39

    هدف پژوهش حاضر، دستیابی به الگوی مربی گری فرایند کارورزی دانشجومعلمان در دانشگاه فرهنگیان است. پژوهش، کیفی و با روش نظریه برخاسته از داده ها و طرح نوخاسته گلیزر انجام گرفته است. مشارکت کنندگان 15 نفر از صاحب نظران مرتبط با برنامه ریزی درسی، مدیریت آموزشی، کارورزی و مدیران عالی دانشگاه فرهنگیان بودند که با روش نمونه گیری هدف مند انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختار یافته بود داده ها به روش تحلیل مضمون با استفاده از نرم افزار MAXQDA تحلیل شدند. پرسش های اصلی پژوهش با تکنیک 5W1H طراحی و اجرا شدند. میزان پایایی بین کدگذاران 74/0، و پایایی کدگذاری مجدد 88/0 به دست آمد. برای مولفه های مربی گری 829 کد باز شناسایی شد. در نهایت، 13 مقوله اصلی به دست آمد، که عبارت اند از بالندگی حرفه ای، کنش گران، فرایند یاددهی-یادگیری، انتخاب گری، رویکرد، شبکه سازمانی، حمایت و پاداش ، سازگاری و انطباق، تعالی نگر، برنامه درسی، تسهیل گری ، راهبری و تضمین کیفیت. در زمینه سیاست ها و اقدامات 454 کد باز و 57 عنصر (13 مولفه و 44 سیاست و اقدام) شناسایی شد. پس از شناسایی مقوله های اصلی، گروه کانونی با روش نمونه گیری هدف مند انتخاب، و برای دستیابی به الگو تشکیل شد.

    کلیدواژگان: دانشجومعلمان، دانشگاه فرهنگیان، کارورزی، مربی گری
  • یدالله آزادی*، کامران عیدی پور، معصومه بخیت، بهاره قائمی صفحات 41-60

    هدف از پژوهش، بررسی رابطه هوش استراتژیک مدیران با عملکرد شغلی و موفقیت سازمانی کارکنان از دیدگاه کارکنان و اعضای هییت علمی دانشگاه فرهنگیان بود. روش پژوهش توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل همه کارکنان و اعضای هییت علمی دانشگاه فرهنگیان و پردیس ها و مراکز استان تهران به تعداد 800 نفر بودند. نمونه ای به صورت طبقه ای تصادفی برابر 260 نفر انتخاب شد. برای اندازه گیری متغیرهای پژوهش، از سه پرسشنامه استاندارد هوش استراتژیک بخیت و همکاران (1394)، عملکرد شغلی پاترسون (2003) و موفقیت سازمانی نکویی مقدم، بهزادی گودری و کشاورزی (1388) استفاده شد. برای تحلیل داده ها آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر اجرا شد. نتایج پژوهش نشان داد بین هوش استراتژیک مدیران با عملکرد شغلی کارکنان دانشگاه فرهنگیان رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (88/0r=)، بین هوش استراتژیک مدیران با موفقیت سازمانی کارکنان دانشگاه فرهنگیان رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (75/0r=). بین پنج مولفه آینده نگری، تدوین چشم انداز، تفکر سیستمی، ایجاد انگیزه و ایجاد مشارکت با عملکرد شغلی و موفقیت سازمانی کارکنان دانشگاه فرهنگیان رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. بنابراین، مدیران و سیاست گذاران دانشگاه فرهنگیان می توانند با توجه ویژه به ابعاد هوش استراتژیک در سطح سازمان، زمینه را برای بهبود عملکرد و موفقیت شغلی کارکنان فراهم کنند و با عنایت به کارکنان و همراستاکردن آن ها در جهت اهداف و فرهنگ سازمانی، سازمان ها را در رسیدن به اهداف خود یاری رسانند.

    کلیدواژگان: عملکرد شغلی، موفقیت سازمانی، هوش استراتژیک، هوش
  • اکرم حافظی* صفحات 61-86

    هدف پژوهش حاضر پیش بینی خودکنترلی براساس مهارت های اجتماعی و رفتاری دانش آموزان با نیازهای ویژه ذهنی آموزش پذیر دبستان های استثنایی شهر تهران انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش همه دانش آموزان دختر و پسر با نیازهای ویژه ذهنی آموزش پذیر در دبستان های استثنایی شهر تهران در سال تحصیلی 97-1396، شامل 196 دانش آموز (87 دختر و 109 پسر) بود که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای از میان آنان انتخاب شدند. داده ها با پرسشنامه های مهارت های اجتماعی و رفتاری گرشام و الیوت- فرم معلم (1990) و خودکنترلی کندال و ویلکاکس (1979) جمع آوری شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها با نظر متخصصان علوم تربیتی، و پایایی آن ها به روش آلفای کرونباخ به ترتیب، با ضرایب 93/0 و 83/0 تایید شد. یافته ها نشان داد بین ابعاد مختلف مهارت های اجتماعی (همکاری، قاطعیت و خویشتن داری) با خودکنترلی در دانش آموزان دختر و پسر رابطه مثبت وجود دارد و بین دو بعد از مشکلات رفتاری (رفتار بیرونی و بیش فعالی) با خودکنترلی رابطه منفی وجود دارد، اما بین بعد رفتار درونی با خودکنترلی رابطه معناداری وجود ندارد. تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد ابعاد مهارت های اجتماعی و رفتاری خودکنترلی را در دانش آموزان با نیازهای ویژه ذهنی آموزش پذیر دختر (01/0>P، 40/39F=) و پسر (01/0>P، 182/55F=) پیش بینی می کنند. نتایج تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد خودکنترلی در دانش آموزان با نیازهای ویژه آموزش پذیر براساس تحصیلات مادر و پدر، طبقه شغلی سرپرست خانواده و سن آن ها تفاوت معناداری ندارد. همچنین، خودکنترلی در دانش آموزان با نیازهای ویژه ذهنی آموزش پذیر دختر و پسر تفاوت معناداری نداشت.

    کلیدواژگان: آموزش پذیر، خودکنترلی، دانش آموزان با نیازهای ویژه ذهنی، مشکلات رفتاری، مهارت های اجتماعی
  • حسنعلی ویسکرمی، مجید سلیمانی*، عباس صنوبر صفحات 87-106

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی بر خودکارآمدی تحصیلی و اضطراب امتحان دانش آموزان دختر دارای افت تحصیلی انجام شد. روش پژوهش نیمه آزمایشی بوده و طرح آن پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانش آموزان دختر پایه دوازدهم دارای افت تحصیلی شهر سنندج به تعداد 837 نفر تشکیل می دادند که در سال تحصیلی 1398-1397 تحصیل می کردند. 32 دانش آموز به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای در دو گروه آزمایش و کنترل وارد نمونه شدند. برای جمع آوری داده ها پرسشنامه های خودکارآمدی تحصیلی و اضطراب امتحان به کار گرفته شد. برنامه آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی طی هشت جلسه به افراد حاضر در گروه آزمایش ارایه شد، در حالی که گروه گواه تحت هیچ آموزشی قرار نگرفتند. یافته ها نشان داد میانگین نمرات خودکارآمدی تحصیلی و اضطراب امتحان دو گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون و پیگیری دارای تفاوت معناداری است و آموزش ها باعث افزایش خودکارآمدی تحصیلی (186/9 F= و 005/0 P=) و کاهش اضطراب امتحان (335/0 F= و 567/0 P=) در گروه آزمایش شده است. با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت، به کارگیری راهبردهای یادگیری خودتنظیمی موجب بهبود عملکرد تحصیلی، از طریق افزایش کیفیت راهبردهای شناختی و فراشناختی به منظور رسیدن به اهداف می شود. در این صورت، دانش آموز احساس خودکارآمدی بیشتری کرده و در موقعیت امتحان اضطراب کمتری را تجربه خواهد کرد.

    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، افت تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی، راهبردهای یادگیری خودتنظیمی
  • عزت الله قدم پور، مهدی برزگر بفرویی*، سمیرا قره ویسی صفحات 107-129

    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطه ای توانمندسازی روان شناختی در رابطه بین کارآمدی جمعی معلمان و هیجانات تدریس انجام گرفت. روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش همه معلمان مدارس ابتدایی شهرستان میبد به تعداد 550 نفر بود که در سال تحصیلی 98-1397 مشغول به تدریس بودند. از میان آن ها، 234 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های کارآمدی جمعی معلمان شان- موران و بار (2004)، توانمندسازی روان شناختی اسپریتزر (1995) و هیجانات تدریس فرنزل و همکاران (2010) بودند. داده ها با ضریب همبستگی پیرسون و مدل سازی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد مدل مطرح شده از برازش خوبی برخوردار است (94/0= GFI و 07/0=  RAMSEA). همچنین، نتایج نشان داد کارآمدی جمعی معلمان به واسطه گری توانمندسازی روان شناختی می تواند هیجانات مثبت را به صورت مثبت پیش بینی کند. از طرفی دیگر، کارآمدی جمعی معلمان به واسطه گری توانمندسازی روان شناختی می تواند هیجانات منفی را به صورت منفی پیش بینی کند. این نتایج حاکی از آن است که ارتقای خودکارآمدی جمعی در بین معلمان باعث افزایش کارآمدی تدریس و تجربه لذتبخش از شغل و حرفه معلمی می شود.

    کلیدواژگان: توانمندسازی روان شناختی، کارآمدی جمعی معلمان، کارآمدی، هیجانات تدریس
  • طیبه تجری*، محسن مظفری صفحات 131-154

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین دانش زیباشناختی و سوادآموزی زبان شناختی دانشجومعلمان علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان استان گلستان با توجه به نقش میانجی هوش اجتماعی و درک مبتنی بر تحلیل انجام گرفت. روش پژوهش، توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش همه دانشجومعلمان علوم تربیتی (پسر و دختر) دانشگاه فرهنگیان استان گلستان به تعداد 849 نفر تشکیل داده اند. از جامعه آماری یادشده، براساس جدول کرجسی و مورگان، 265 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها پرسشنامه های محقق ساخته دانش زیبایی شناختی، سوادآموزی زبان شناختی، درک مبتنی بر تحلیل و پرسشنامه هوش اجتماعی سیلورا (2001) به کار گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش ، مدل معادلات ساختاری اجرا شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد دانش زیبایی شناختی با سوادآموزی زبان شناختی، هوش اجتماعی و درک مبتنی بر تحلیل دانشجومعلمان علوم تربیتی رابطه معنا داری دارد و هوش اجتماعی با درک مبتنی بر تحلیل و سوادآموزی زبان شناختی رابطه مستقیم و معناداری دارد. همچنین، دانش زیبایی شناختی به صورت غیر مستقیم از طریق هوش اجتماعی و درک مبتنی بر تحلیل با سوادآموزی زبان شناختی دانشجومعلمان رابطه معناداری دارد. در نتیجه، مدل مفهومی ارایه شده از برازش آماری مناسبی برخوردار است؛ بدین معنا که مدل سوادآموزی زبان شناختی دانشجومعلمان علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان براساس دانش زیبایی شناختی، هوش اجتماعی و درک مبتنی بر تحلیل، با داده های تجربی برازش دارد.

    کلیدواژگان: دانش زیبایی شناسی، درک مبتنی بر تحلیل، سوادآموزی زبان شناختی، هوش اجتماعی
  • مهدی افخمی اردکانی، ابراهیم رجب پور*، مجید علیمحمدی اردکانی صفحات 155-179

    با عنایت به نظریه های رفتار سازمانی، احساس عدالت در سازمان باعث ایجاد اعتماد در بین اعضای سازمان و در سطحی بالاتر، اعتماد بین مدیران و کارکنان می شود. از سوی دیگر، این جو ایجادشده ناشی از عدالت و اعتماد در بین کارکنان باعث ایجاد تعهد کاری و ارایه راهکارهای خلاق در سازمان می شود و نوآوری را ترغیب می کند. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر دو متغیر عدالت سازمانی و اعتماد سازمانی بر نوآوری مدیران مدارس بوده است. جامعه آماری شامل کلیه مدیران مقطع متوسطه استان یزد بود که در سال تحصیلی 99-98 دارای سمت مدیریت بوده اند. با عنایت به محدودبودن تعداد مدیران مدارس مقطع متوسطه، از سرشماری استقاده شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف، بنیادی و از نظر روش گردآوری داده ها از نوع همبستگی بوده و مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری است. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه در مقیاس پنج درجه ای لیکرت بوده است. روایی پرسشنامه از نظر صوری، محتوایی و سازه بررسی شد و پایایی آن نیز با اجرای آزمایشی و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ، بالاتر از مقدار 7/0 تایید شد. داده های گردآوری شده با نرم افزارهای SPSS و Lisrel تحلیل شد. نتایج نشان داد عدالت سازمانی بر اعتماد سازمانی اثر معنادار و مثبت دارد. همچنین، عدالت سازمانی بر نوآوری مدیران اثر مثیت و معنادار دارد. از طرف دیگر، اعتماد سازمانی بر نوآوری نیز اثر مستقیم و معنادار داشته است.

    کلیدواژگان: اعتماد سازمانی، عدالت سازمانی، نوآوری
  • مرجان همتی، بدر سادات دانشمند*، مهرانگیز علی نژاد صفحات 181-209

    هدف پژوهش حاضر ارزیابی صلاحیت های حرفه ای دانشجویان آموزش ابتدایی دانشگاه های شهر کرمان با رویکرد بهینه کاوی است. روش پژوهش آمیخته بود که ابتدا با روش کمی از نوع توصیفی- پیمایشی، و برای آشکارشدن جنبه های بهینه دانشگاه برتر از روش کیفی استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته و مصاحبه نیمه ساختارمند بود. جامعه آماری دانشجویان رشته های مرتبط با آموزش ابتدایی دانشگاه های شهر کرمان، شامل 506 نفر در سال تحصیلی 1396-1395بودند که به روش نمونه گیری طبقه ای و با استفاده از فرمول کوکران 339 نفر انتخاب شدند، در بخش کیفی از دیدگاه 14 نفر از مسیولان و استادان دانشگاه فرهنگیان با روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها آزمون تی و روش مدل سازی معادلات ساختاری اجرا شد. در بخش کیفی متن مصاحبه ها کدگذاری و مقوله بندی شد. یافته های بخش کمی پژوهش نشان دهنده وضعیت نسبتا مطلوب دانشگاه های مربوط به پژوهش (فرهنگیان، شهید باهنر، پیام نور کرمان) در بعد صلاحیت حرفه ای (شناختی، مهارتی و عاطفی) بود و از بین آن ها دانشگاه فرهنگیان در هر سه بعد صلاحیت حرفه ای در وضعیت بهتر و مطلوب تری نسبت به دانشگاه های دیگر (دانشگاه شهید باهنر، دانشگاه پیام نور) قرار داشت. همچنین، در بررسی کیفی، علت برتری دانشگاه فرهنگیان در مرحله کدگذاری محوری غنی سازی در هفت عنصر برنامه درسی شامل اهدف، محتوا از بعد نظری و عملی، فرایند یاددهی یادگیری، امکانات و تجهیزات، فضای یادگیری، فرایند ارزشیابی و توجه به فرد یادگیرنده به عنوان هفت مقوله محوری و در مرحله کدگذاری گزینشی، غنی بودن برنامه درسی به عنوان یک مقوله محوری اصلی یافت شد.

    کلیدواژگان: آموزش ابتدایی، صلاحیت شناختی، صلاحیت عاطفی، صلاحیت مهارتی، صلاحیت حرفه ای
  • مهناز شریف الحسینی*، محمود قربانی، الهام فریبرزی صفحات 211-244

    با توجه به کمبود ابزار سنجش قابلیت یادگیری سازمانی در تربیت معلم، هدف پژوهش حاضر ساخت و رواسازی پرسشنامه قابلیت یادگیری سازمانی در دانشگاه فرهنگیان بود. مطالعه حاضر با رویکرد تحلیلی از نوع ابزارسازی انجام گرفت و جامعه آماری آن، گروه نخبگان علمی و اجرایی آگاه به موضوع بودند. شناسایی عامل ها با روش دلفی انجام شد، مطابق با جدول مورگان، برای توزیع تصادفی پرسشنامه، از بین 318 نفر اعضای هییت علمی و کارکنان دانشگاه فرهنگیان، 196 پرسشنامه تحلیل شد. ابتدا 153 گویه شناسایی شد و با حذف موارد اضافی و یکسان، تبدیل به 83 گویه شد. سپس، با تعیین ضریب CVR و CVI، 25 گویه دیگر حذف و در نهایت، 58 گویه مورد تحلیل عاملی اکتشافی قرار گرفت. 9 عامل، شامل «مدیریت سازمانی»، «استراتژی سازمانی»، «محیط سازمانی»، «ساختار سازمانی»، «فرهنگ سازمانی»، «نوآوری سازمانی»، «فناوری سازمانی»، «جو سازمانی»، «سبک رهبری» شناسایی شد، که در مجموع، 69/71 درصد از کل پرسشنامه را تببین کردند. سپس، تحلیل عاملی تاییدی انجام گرفت و نتایج نشان داد بار عاملی همه گویه ها برای اندازه گیری عامل‎ های خود مناسب بود. به منظور بررسی پایایی بیرونی و درونی پرسشنامه، ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی، و برای بررسی روایی همگرا، شاخص AVE به کار گرفته شد. به منظور بررسی روایی واگرا روش فورنل و لارکر به کار گرفته شد که همه موارد تایید شد. نوآوری پژوهش در آن است که برای اولین بار پرسشنامه یادگیری سازمانی اختصاصا برای دانشگاه فرهنگیان به عنوان یک دانشگاه حاکمیتی و ماموریت گرا فراهم شد.

    کلیدواژگان: قابلیت یادگیری سازمانی، قابلیت یادگیری، یادگیری، یادگیری سازمانی
  • فرشته کتبی*، زینب نقی لو، مجید نامور صفحات 245-260

    با نظر به اهمیت روزافزون نیروی انسانی در موفقیت سازمان ها، امروزه محققان توجه وافری به کیفیت زندگی کاری و بی تفاوتی سازمانی دارند، بر همین اساس، هدف پژوهش حاضر بررسی کیفیت زندگی کاری و نقش آن در بی تفاوتی سازمانی معلمان ورزش استان زنجان بود. روش تحقیق کاربردی، از نوع توصیفی- همبستگی است. 130 نفر از معلمان ورزش استان براساس جدول مورگان، به صورت طبقه ای (460 نفر در 14 منطقه) در پژوهش شرکت کرده و به پرسشنامه های کیفیت زندگی کاری والتون (1973) و بی تفاوتی سازمانی دانایی فرد و همکاران (1389) با پایایی (آلفای کرونباخ به ترتیب، 81/0 و 79/0) و روایی قابل قبول پاسخ دادند. تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی و با استفاده از آزمون های کلموگروف- اسمیرنف، همبستگی پیرسون و رگرسیون انجام گرفت. نتایج نشان داد کیفیت زندگی کاری و مولفه های آن بر بی تفاوتی سازمانی معلمان ورزش استان زنجان تاثیر دارد. بنابر این یافته ها پیشنهاد می شود مسیولان مربوطه با توجه بیش از پیش به این مهم بر افزایش رضایت شغلی معلمان ورزش و کاهش بی تفاوتی آن ها اقدام کنند و در مسیر اهداف ارزشمند سازمان آموزش و پرورش، و پیشرفت کشور گام بردارند.

    کلیدواژگان: بی تفاوتی سازمانی، کیفیت زندگی کاری، معلمان ورزش استان زنجان
  • مهدی قربانخانی، کیوان صالحی*، علی مقدم زاده صفحات 261-297

    ارزشیابی کاذب از مخرب ترین کژکارکردهای موجود در نظام آموزشی است که ماهیت و تبعات مخربش کمتر شناخته شده است. پژوهش حاضر، با هدف شناسایی تبعات شکل گیری فرهنگ ارزشیابی کاذب در مدارس ابتدایی انجام گرفته است؛ شرکت کنندگان با استفاده از نمونه گیری هدفمند و راهبرد ملاکی، از میان معلمان، مدیران مدارس و متخصصان حوزه سنجش آموزش انتخاب شدند و پس از 27 مصاحبه، اشباع نظری داده ها حاصل شد. داده ها با مصاحبه نیمه ساختار یافته گردآوری ، و با استفاده از راهبرد کلایزی در نرم افزار مکس. کیو.دی. ای تحلیل شد. به منظور افزایش اتکاپذیری، تاییدپذیری، و باورپذیری صحت داده ها، از شیوه های «بازرسی و بازبینی در زمان کدگذاری»، «بهره گیری از نظرات همکاران پژوهشی و تایید آن ها»، «تبیین جزییات دقیق فرایند گردآوری و تحلیل داده ها»، «درگیری طولانی مدت»، سه سو سازی و تحلیل موارد منفی استفاده شد. در نهایت، 5 مضمون اصلی شامل تبعاتی برای دانش آموزان، معلمان، خانواده ها، جامعه و نظام آموزشی شناسایی شد. یافته ها نشان دهنده گستره وسیع آسیب ها ناشی از شکل گیری این پدیده است و زنگ خطری برای سیاست گذاران آموزشی است تا با اتخاذ تدابیر اندیشمندانه مانع از بروز و تشدید چنین تبعاتی شوند. شواهد نشان می دهد، کم توجهی به اصول سنجش آموخته ها در نظام آموزش ابتدایی و نبود سازوکارهای مستقل از نظام آموزشی و موسسات اعتبارسنجی برای سنجش ملی کیفیت فرایند یاددهی یادگیری در نظام آموزش ابتدایی، زمینه را برای شکل گیری و تشدید فرهنگ ارزشیابی کاذب و تبعات ناشی از آن فراهم کرده است.

    کلیدواژگان: ارزشیابی آموزشی، ارزشیابی کاذب، تبعات و آسیب ها، فرهنگ ارزشیابی، مدارس ابتدایی
  • زینب مولوی* صفحات 299-320

    امروزه یکی از معضلات مهم آموزش عالی ایران، کاهش انگیزه دانشجویان دکتری به پایان داده رساله دکتری در زمان مناسب و قانونی است که این امر هزینه بسیار زیادی برای دانشجویان، آموزش عالی و کشور به دنبال دارد. این پدیده با توجه به مفهوم فلات، فلات تحصیلی نامیده شد. بنابراین، هدف پژوهش حاضر مفهوم پردازی فلات تحصیلی و شناسایی عوامل زمینه ای ایجادکننده آن بود. پژوهش حاضر از نوع بنیادی، و از نظر نحوه گردآوری داده ، توصیفی- پیمایشی بود. جامعه پژوهش همه دانشجویان دکتری بودند که پروپوزال خود را تصویب کرده بودند. از این میان، در نهایت، 660 دانشجو به روش در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه نیمه باز پژوهش را پاسخ دادند. داده ها با ترسیم جدول توافقی و رگرسیون لجستیک تحلیل شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد حدود 19 درصد از پاسخگویان دچار پدیده فلات تحصیلی هستند. همچنین، نتایج نشان داد از هفت متغیر زمینه ای مورد بررسی پژوهش (شامل جنسیت، تعداد نیم سال اخذ رساله، وضعیت تاهل، وضعیت اشتغال، نوع دانشگاه (شهریه ای یا بدون شهریه) و اهمیت مدرک دکتری برای ارتقا در شغل یا کسب شغل، و علاقه به موضوع رساله)، دو متغیر وضعیت تاهل و نوع دانشگاه در فلات تحصیلی تاثیرگذار نبودند و سایر متغیرها تاثیرگذار بودند و از این میان، علاقه به موضوع رساله تاثیر بیشتری با ضریب نسبت به سایر متغیر ها داشت.

    کلیدواژگان: بی انگیزگی تحصیلی، فرسودگی تحصیلی، فلات تحصیلی، فلات
  • حسن باقری نیا، امین کهیاری حقیقت*، سید احمد محمدی حسینی صفحات 321-338

    یکی از عناصر مهم در سلامت نظام آموزشی تعهد است. مشکلات آموزش عالی به دلیل جایگاه ویژه آن ها در توسعه اقتصاد کشور از اهمیت زیادی برخوردار است، یکی از موضوعات مهم در آسیب شناسی نظام آموزشی تعهد است و به بررسی بیشتری نیاز دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی تعهد دانشجویان از مسیر دوسو توانی برند دانشگاه است.روش پژوهش توصیفی و کاربردی است و جامعه آماری، دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی بود، روش نمونه گیری در دسترس و تعداد اعضای نمونه 386 نفر بود. داده های گردآوری شده از طریق پرسشنامه با روش مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل شدند.روایی و پایایی پرسشنامه با معیارهای ضریب آلفای کرونباخ، ضریب پایایی مرکب، متوسط واریانس استخراج شده و فورنل-لارکر تایید شدند. نتایج مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد ابعاد دوسوتوانی برند زمینه ساز عملکرد بالاتر برند دانشگاه است و در تعهد دانشجویان به برند دانشگاه، عملکرد، تصویر و شهرت برند دانشگاه نقش کلیدی دارد. این چارچوب به مدیران دانشگاه در راستای طراحی استراتژی های مناسب برای اثرگذاری بر تعهد دانشجویان کمک می کند.

    کلیدواژگان: برند، تعهد، دوسوتوانی برند، دوسوتوانی، شهرت
  • یحیی صفی خانی*، حسین عباسیان، حمید آراسته، بیژن عبدالهی صفحات 339-366

    هدف اصلی پژوهش شناسایی عوامل پیش برنده و بازدارنده برنامه معلم پژوهنده است. به این منظور، روش پژوهش کیفی از نوع پدیدارنگاری استفاده شد. جامعه آماری شامل پژوهشگران برتر، کارشناسان و صاحب نظران در حوزه پژوهش مورد نظر بود. از نمونه گیری هدفمند در انتخاب مشارکت کنندگان و رویکرد استقرایی در تحلیل مصاحبه ها استفاده شد. بر اساس تجزیه و تحلیل داده های کیفی حاصل از مصاحبه ها و کدگذاری و تحلیل محتوای متن مصاحبه و مطابقت آن ها با مبانی نظری، عوامل موثر بر اجرای برنامه معلم پژوهنده در قالب 7 عامل، شامل حرفه ای گرایی رهبر آموزشی، سیستم ارتباطی و اطلاع رسانی، حرفه ای گرایی فردی، ارزیابی و داوری گزارش های اقدام پژوهی، دوره های بالندگی حرفه ای، پویایی سازمانی، و حمایت سازمانی، و 86 نشانگر شناسایی شد. همه عوامل شناسایی شده هم پیش برنده و هم بازدارنده هستند. در صورت توجه و تقویت آن ها، به عوامل پیش برنده تبدیل می شوند و در صورت بی توجهی و غفلت از آن ها به عوامل بازدارنده تبدیل می شوند. توجه مسیولان و متولیان آموزش و پرورش در وزارتخانه، ادارات کل، مناطق و نواحی و مدیران مدارس می تواند به رفع عوامل بازدارنده و تقویت عوامل پیش برنده در اجرای موفق برنامه معلم پژوهنده کمک کند.

    کلیدواژگان: اقدام پژوهی، آموزش و پرورش، پژوهش، معلم پژوهنده
  • حسن شرعیات*، اسماعیل زارعی زوارکی، خدیجه علی آبادی، علی دلاور صفحات 367-404

    هدف پژوهش حاضر تدوین اهداف راهبردی برای توسعه برنامه درس پژوهی با روش آمیخته بود. جامعه آماری بخش کیفی شامل اعضای دبیرخانه و کمیته راهبردی درس پژوهی استان قم به تعداد 35 نفر بودند. در بخش کمی، 297 نفر از شرکت کنندگان در برنامه درس پژوهی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی، مصاحبه گروه های کانونی، و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته بود که اعتبار آن توسط متخصصان موضوعی و پایایی آن با ضریب (85/0) تایید شد. نتایج مصاحبه، 13 نکته اصلی را نشان داد که آزمون توافق نظر کاپای کوهن شش مورد را حذف و سایر موارد را برای تعیین چشم انداز برنامه درس پژوهی استفاده کرد. همچنین، نتایج پرسش های دوم و سوم، پس از شناسایی قوت ها و ضعف های عوامل داخلی و فرصت ها و تهدیدهای عوامل خارجی تاثیرگذار و تحلیل ضریب اهمیت آن ها به ترتیب، بیان کننده پیشی داشتن فرصت ها بر تهدیدهای عوامل خارجی و بالابودن ضعف ها بر قوت های عوامل داخلی بود. سپس، 10 راهبرد شناسایی و بعد از مشخص شدن جذابیت هر یک، پنج راهبرد انتخاب شده، و برای تدوین برنامه های عملیاتی معرفی شد.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی استراتژیک، درس پژوهی، طراحی راهبردی
|
  • Ayoob Ebrahimi *, Hossein Abbasian, Hamid Reza Arasteh, Hassan Reza Zeinabadi Pages 7-39

    The purpose of this study was to identify the components and elements of influencing coaching in the teacher-student engagement process at Farhangian University. This research can provide a qualitative study with the Grounded Theory approach and emergent design was implemented. Individuals' Participation Selects 15 individuals and supervisors associated with Farhangian University's curriculum, educational management, internship, and academic management were recruited using a purposive sampling method to gather information sources, and Semi-structured interviews were performed using data analysis, content analysis. MAXQDA software. Using the base code, it obtained 0.74 and the reliability code re-code 0.88. Thematic analysis was used to identify the themes and categories of coaching in the teacher-student internship process Reliability between coders was 0.74, and reliability of coding was 0.88. About open source coaching components; finally, 13 main themes were identified: professional development, actors, teaching-learning process, selection, approach, organizational network, support and rewards, adaptation, adaptation, curriculum, Facilitation, guidance and quality assurance. In terms of policies and actions, three elements of “44 components and 13 policies and actions” were identified. After identifying the main categories, the focus group was selected by purposeful sampling and formed to achieve the model.

    Keywords: Coaching, Farhangian University, Intership, Student-Teachers
  • Yadollah Azadi *, Kamran Eidipour, Masomeh Bakhit, Bahare Qaemi Pages 41-60

    The purpose of this study was to investigate the relationship between managers' strategic intelligence with job performance and organizational success of employees from the perspective of staff and faculty members of Farhangian University. The research method is descriptive-correlation. The statistical population of the study included all staff and faculty members of Farhangian University and the campuses and centers of Tehran province in the number of 800 people. A sample of 260 people was randomly selected. To measure the research variables, three standard questionnaires of strategic intelligence Bakhit et al. (2015), Patterson job performance (2003) and organizational success Nekouei Moghadam (2009) were used. Pearson correlation test and path analysis were performed to analyze the data. The results showed that there is a positive and significant relationship between managers 'strategic intelligence and job performance of Farhangian University staff (r = 0.88), there is a positive and significant relationship between managers' strategic intelligence and organizational success of Farhangian University staff (r = 0.75). There is a positive and significant relationship between the five components of foresight, vision formulation, systems thinking, motivation and partnership with job performance and organizational success of Farhangian University staff. Therefore, managers and policy makers of Farhangian University can pay special attention to the dimensions of strategic intelligence at the organizational level, provide the basis for improving the performance and career success of employees and by paying attention to employees and aligning them with organizational goals and culture, organizations can achieve Help their goals.

    Keywords: intelligence, Job Performance, Organizational Success, Strategic Intelligence
  • Akram Hafezi * Pages 61-86

    The purpose of this study was to predict self-control based on social and behavioral skills of the educable mentally retarded students at the exceptional primary schools of Tehran. The research method was descriptive correlational. Statistical population of this study included all male and female educable mentally retarded students in Tehran's exceptional primary schools in the academic year of 2017-2018 which 196 students (87 girls and 109 boys) were selected by cluster random sampling as the research sample. To collect data, standard social skills rating system- teacher form (Gresham & Elliott, 1990) and self-control measures (Kendall and Wilcox, 1979) were used. The face and content validity of the questionnaires according to the experts of the educational sciences and their reliability were confirmed by the Cronbach's alpha method with coefficients of 0.93 and 0.83, respectively. Findings showed that there is a positive and significant relationship between different dimensions of social skills (cooperation, assertion and self-control) with self-control in male and female students. There is a negative and significant relationship between two dimensions of behavioral problems (extraversion and hyperactivity) with self-control, but there is no significant relationship between introversion and self-control. Multivariate regression analysis showed that dimensions of social and behavioral skills significantly predicted self-control of female educable mentally retarded students (F= 39.40, P <0.01) and self-control of male educable mentally retarded students (F= 55.182, P <0.01). The results of one-way ANOVA indicated that there was no significant difference between self-control in educable retarded students based on the mother and father's education, the occupation level of the head of household and their age. Also, there was no significant difference between self-control in male and female educable mentally retarded students. Therefore, the results of the research show that improvement of social skills in mentally retarded students leads to self-control in them.

    Keywords: behavioral problems, educable, mental retardation, Self-control, Social Skills
  • Hasanali Veyskarami, Majid Soleymani *, Abbas Senobar Pages 87-106

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of self-regulation learning strategies training on academic self-efficacy and test anxiety among female students with academic failure. The research method was semi-experimental and its pre-test design was a post-test with control group. The statistical population of the study was all 12th grade female students of Sanandaj city Who had academic failure. There were 837 students that studying in 2018-2019 school year. a 32 students were selected using randomized cluster multistage sampling in the experimental and control groups. To collect data, academic self-efficacy and anxiety test questionnaires were used. The training program for self-regulation learning strategies was presented to the experimental group during the eight sessions, while the control group did not receive any training. The findings showed that the mean scores both experimental and control groups in post-test and follow up were significantly different and training has increased academic self-efficacy and reduced test anxiety in the experimental group. So using self-regulated learning strategies improves academic performance by increasing the quality of cognitive and metacognitive strategies in order to achieve goals. In this case, the student will feel more self-effective and will experience less anxiety during the exam.

    Keywords: Academic failure, Academic self-efficacy, Self-regulation Learning Strategies, Test anxiety
  • Ezatollah Ghadampour, Mahdi Barzegar Bafrooei *, Samira Ghare Veysi Pages 107-129

    The purpose of this study was to investigate mediating effect of Psychological Empowerment the relationship between collective teacher efficacyand teaching emotions on elementary school teachers in the city of Maybod. The method of this study was descriptive-correlation of structural equations modeling type. The population included 550 primary school teachers who have been teaching in academic years 2018-2019. Among them, 234 teachers were selected using cluster random sampling. The measurement tools in this research were collective Tschannen-Moran & Barr’s (2004) Teacher Efficacy Questionnaire, Spreitzer’s (1995) psychological empowerment Questionnaire and Frenzel et al’s (2010) Teaching Emotions Questionnaire. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and Modeling. The results showed that the proposed model has good fit (GFI= 0.94 & RAMSEA= 0.07). The results of Modeling showed that collective teacher efficacycan predicts positively teachers’ Positive emotions through the mediation of Empowerment Dimensions. Besides, collective teacher efficacycan predict positively teachers’ negatively emotions through the mediation of empowerment dimensions. These results suggest that promoting of collective self-efficacy among teachers increases the effectiveness of teaching and enjoyable experience in the teaching profession.

    Keywords: collective teacher efficacy, efficacy, Psychological empowerment, teaching emotions
  • Tayebeh Tajari *, Mohsen Mozafari Pages 131-154

    The purpose of this study was to investigate the relationship between cognitive knowledge and linguistic literacy with regard to the role of mediator of social intelligence and understanding based on student's analysis of science in education at Ferghana University of Golestan Province. The research method is descriptive correlational. The statistical population of the study consisted of all students of the science of education (male and female) of the Farhangian University of Golestan province with 849 students. From the statistical population, 265 people were selected according to stratified sampling method as Morgan table. To collect data, a researcher-made aesthetic knowledge questionnaire, linguistic literacy, an understanding based on analysis, and a social intelligence questionnaire of Silura (2001) were used. In order to analyze the research data, the model of structural equations was used. Data analysis showed that aesthetic knowledge has a significant relationship with linguistic literacy, social intelligence and perception based on student's analysis of science in education, and social intelligence has a direct relationship with understanding based on linguistic analysis and literacy. And it is a matter of concern. Aesthetic knowledge is also indirectly related through social intelligence and perception based on linguistic analysis of the student of science. Consequently, the proposed conceptual model has a suitable statistical fit; this means that the model of linguistic literacy model of students of educational sciences of Farhangian University is based on the aesthetic knowledge style, social intelligence and analytical based on empirical data.

    Keywords: Aesthetic knowledge, Analyze-based understanding, Linguistic literacy, Social intelligence
  • Mehdi Afkhami Ardakani, Ebrahim Rajabpour *, Majid Alim&Rlm, Ohammadi Ardakani&Rlm Pages 155-179

    In keeping with theories of organizational behavior, the sense of justice in an organization creates trust among members of the organization and at a higher level, trust between managers and employees. On the other hand, this created atmosphere of justice and trust among employees creates a commitment to work and provides creative solutions in the organization and encourages innovation. The aim of this study was to examine the internal variable (justice and trust) influence within the organizations on innovation Director of Education Yazd. Statistical population included all secondary school principal's province which is the management has been in the academic year 98-99. Considering the limited number of high school principals, researchers refrain from sampling and questionnaire distributed among all members of society. This study used a descriptive approach based on correlation and structural equation modeling (SEM). The main tool to gather data is by 174 questionnaires, based on five point scales (from very high to very little). Construct, content, and face validity of the questionnaire were investigated. Cronbach's alpha reliability coefficient is collected data were analyzed using statistical software SPSS and Lisrel. The results show that there is a positive and significant relationship among Organizational justice on trust. Also, there is a positive and significant relationship among Organizational justice on innovation. On the other hand, had a direct and significant impact Organizational trust on innovation.

    Keywords: Innovation, Organizational justice, organizational trust
  • Marjan Hemati, Badrosadat Daneshmand *, Mehrangiz Alinejad Pages 181-209

    The purpose of this study is to evaluate the professional competencies of primary school students in Kerman universities with Bench Marking approach. The research method was mixed with a quantitative descriptive survey method, and a qualitative method was used to reveal the optimal aspects of the top university. Data collection tools were researcher-made questionnaire and semi-structured interview. The statistical population of students related to primary education in Kerman universities included 506 people in the academic year 1395-1396, 339 people were selected by stratified sampling method using Cochran's formula, In the qualitative section, the views of 14 officials and professors of Farhangian University were used by purposive sampling. To analyze the data, t-test and structural equation modeling method were performed. In the qualitative part, the text of the interviews was coded and categorized. The findings of the quantitative part of the research showed the relatively favorable situation of the research-related universities (Farhangian, Shahid Bahonar, Payame Noor Kerman) in terms of professional competence (cognitive, skill and emotional) among them, Farhangian University was in a better and more favorable situation than other universities (Shahid Bahonar University, Payame Noor University) in all three dimensions of professional competence. Also, in a qualitative study, the reason for the superiority of Farhangian University in the axial coding stage was enrichment in seven curriculum elements including objectives, content from theoretical and practical dimensions, learning teaching process, facilities and equipment, learning space, evaluation process and attention to the learner as Seven pivotal categories and in the selective coding phase, curriculum richness was found to be a key pivotal category.

    Keywords: bench marking, cognitive competence, emotional competence, Primary education, professional competence, Skills competence
  • Mahnaz Sharifalhosaini *, Mahmud Ghorbani, Elham Fariborzi Pages 211-244

    Due to the lack of tools for measuring organizational learning ability in universities, the purpose of this study was to construct and validate an organizational learning ability questionnaire in Farhangian University.The purpose of this study was to build and validate the questionnaire of organizational learning in Farhangian University. The study was instrumental with an analytical approach and the statistical population of the scientific and executive elite was aware of the issue that the factors were identified by Delphi method. Morgan 196 questionnaires were analyzed.First 153 items were identified and then converted to 83 items, then by CVR and CVI coefficient determination method, 25 items were removed and finally 58 items were analyzed by exploratory factor, including 9 factors organizational management, organizational strategy, organizational environment, and organizational structure. Organizational culture, organizational innovation, organizational technology, organizational climate, leadership style identified 71.59% of the total questionnaire. Then confirmatory factor analysis was performed and the results showed that the factor load of all items was suitable for measuring their factors. In order to evaluate the external and internal reliability of the model, Cronbach's alpha coefficient and combined reliability were used to evaluate the convergent validity of the AVE index, and to evaluate the divergent validity, the Fornel and Larker methods were used, all of which were confirmed.

    Keywords: learning, Learning capability, Organizational learning capability, Organizational Learning
  • Fereshteh Kotobi *, Zeinab Naghiloo, Majid Namvar Pages 245-260

    Due to the increasing importance of effective human resources in the success of organizations, today researchers have paid great attention to the quality of work life and organizational indifference. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect and role of quality of work life on organizational indifference of sport teachers in Zanjan province. The research method is applied, descriptive-correlation with field method. Randomly stratified 130 sport teachers of the province(80 females, 50 males) answered to the questionnaires of quality of work life Walton (1973)and organizational indifference Danaifard et al. (2010) with acceptable reliability and credibility. Data analysis was performed at two levels of descriptive and inferential statistics using Kolmogorov-Smirnov, Pearson correlation and regression tests. The results showed that the quality of work life and its subscales affect the organizational indifference of sport teachers in Zanjan province. Therefore, it is suggested that the relevant authorities should pay more attention to increasing the job satisfaction and indifference of the teachers and take step in the direction of the valuable goals of the Ministry of Education and the country's development.

    Keywords: Organizational indifference, Quality of Work Life, Sport teachers of zanjan province
  • Mahdi Ghorbankhani, Keyvan Salehi *, Ali Moghadam Zadeh Pages 261-297

    Assessment has a key role in education: at both the classroom and school system levels, assessment impacts how and what teachers teach and students learnand defects in this process will have consequences. The aim of this paper is to present the consequences of pseudo evaluation in primary schools.In this study, 27 individuals were selected through Purposeful Sampling. We interviewed and analyzed 27 expert teacher. After exploratory qualitative analysis of expert teacher interviews, five main domains of pseudo evaluation became apparent. Triangulation also has been viewed as a research strategy to test validity through the convergence of information from different sources. The findings indicate a wide range of consequences including: Consequences for students, teachers, families, society and the educational system. According to the evidences, the lack of independent mechanisms and accreditation institutions has provided the basis for the formation of a culture of pseudo evaluation and its consequences.

    Keywords: Consequences, Educational evaluation, evaluation culture, Phenomenology, primary school, Pseudo evaluation
  • Zeynab Molavi * Pages 299-320

    Today, one of the most important problems in Iranian higher education is the mitigation of doctoral students’ motivation to finalize their doctoral dissertation in proper and legal time which has posed huge costs on students, domestic higher education system and the country. Considering the concept of plateau, this phenomenon is called academic plateau. Thus, present study aims at conceptualizing academic plateau and recognizing its affecting contextual factors. Present study is a fundamental one and it is a descriptive survey in terms of data collection technique. Its population consists of all doctoral students who have approved their proposals. Finally, 660 students were selected by accessible method and they answered a semi-open questionnaire. All data were analyzed by drawing a contingency table and logistic regression. Findings suggest that about 19% of respondents suffer from academic plateau. Likewise, the findings indicate that among seven thematic variables studied in present research (including gender, the number of half – years to acquire dissertation, marital status, job occupation, type of university (with or without tuition), the importance of doctoral degree in job or in achieving a job, and interest in dissertation subject) two variables namely marital status and type of university have no effect on academic plateau while other variables were effective; in this vein, dissertation subject has the highest impact compared to other variables.

    Keywords: Academic amotivation, academic plateau, educational burnout, plateau
  • Hasan Bagherinia, Amin Kohyari Haghighat *, Seyed Ahmad Mohammadi Hosseini Pages 321-338

    One of the important elements in the health of the educational system is commitment. Higher education problems are important because of their special position in economic development of the country. One of the important issues in the pathology of the educational system is commitment and it’s an issue that needs to be explored further. The purpose of the present research is investigating commitment of Allameh Tabataba'i University brand ambidexterity path. Population of this depictive and applied study includes students Allameh Tabataba'i University. Available sampling method was used and the number of members was 386. The validity and reliability of the questionnaire were confirmed by Cronbach's alpha coefficient, composite reliability coefficient, Average variance extracted and fornell-larcker.The collected data were analyzed with structural equation modeling method. The results showed brand ambidexterity dimensions are the basis for the higher brand performance of the university and brand performance, image and reputation of the university play a key role in brand commitment. This framework helps to university administrators that design suitable strategies for influencing on students' commitment to university brand.

    Keywords: Ambidexterity, Brand, Commitment, Performance, Reputation, University
  • Yahya Safikhani *, Hossein Abbasian, Hamid Arasteh, Bijan Abdollahi Pages 339-366

    The main purpose of this study is to identify the factors that promote and inhibit the teacher-researcher program. For this purpose, a qualitative research method of phenomenology was used. The statistical population included top researchers, experts and thinkers in the field of research. Purposeful sampling was used in the selection of participants and an inductive approach was used in the analysis of interviews. Based on the analysis of qualitative data obtained from the interviews and coding and analyzing the content of the interview text and their compliance with the theoretical foundations, the factors affecting the implementation of the teacher-researcher program in 7 factors, including professionalism of the educational leader, Individual professionalism, evaluation and judging of research action reports, professional development courses, organizational dynamics, and organizational support, and 86 indicators were identified. All identified factors are both promotional and inhibitory. If they are noticed and strengthened, they become the driving factors, and if they are neglected and neglected, they become the deterrents. The attention of education officials in the ministry, general administrations, districts and principals and school principals can help eliminate barriers and strengthen the driving factors in the successful implementation of the teacher-researcher program.

    Keywords: Action research, Education, Research, Teacher-researcher
  • Hasan Shareiyat *, Esmaeil Zarei Zavareki, Khadijeh Aliabadi, Ali Delavar Pages 367-404

    The aim of this paper was to formulate strategic objectives for the development of a research in curriculum program along with mixed research methodology. The statistical population of the qualitative section included members of the secretariat and the strategic committee of the research in curriculum of Qom province with 35 people. In the quantitative section, 297 participants were selected in the research in curriculum. The data collection tool was used in the qualitative section was an interview with the focus groups and in the quantitative section, it was the researcher-made questionnaire, the validity of which was confirmed by thematic experts and its reliability was a coefficient of (0.85). The findings of the interview showed 13 main items, six of which were deleted by the Kapay Cohen's Consensus Test with other items used for setting a perspective on the research in curriculum program. Also, the results of the second and third questions, after identifying the strengths and weaknesses of internal factors and the opportunities and threats of external factors and analyzing their importance coefficient, respectively, suggested the precedence of opportunities over threats of external factors and of weaknesses over internal factors strengths. Then, 10 strategies were identified and after determining the attractiveness of each, five strategies were chosen and introduced to develop operational plans.

    Keywords: Research in curriculum, Strategic design, Strategic planning