فهرست مطالب

چشم انداز حسابداری و مدیریت - سال چهارم شماره 47 (پاییز 1400)

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال چهارم شماره 47 (پاییز 1400)

  • جلد دوم
  • تاریخ انتشار: 1400/07/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسن جاوید تیکمه داش*، حسین رحمانی نوجه ده، فیروزه زرین ساز سرخابی صفحات 1-16
    این پژوهش به بررسی عوامل موثر بر تاخیر در ارایه گزارش حسابرسی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. جامعه آماری پژوهش، کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده و با استفاده از روش نمونه گیری حذف سیستماتیک، 117 شرکت به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده و در دوره ی زمانی 7 ساله، بین سال های 1392 تا 1398 مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است. برای تحلیل داده ها از روش تجزیه و تحلیل پانل دیتا استفاده شده است. نتایج حاصل از فرضیه های پژوهش نشان داده است که اندازه شرکت، اندازه هیات مدیره، وجود کمیته حسابرسی و تمرکز مالکیت بر تاخیر در ارایه گزارش حسابرسی تاثیر منفی و معناداری دارد. درحالیکه، تاثیر اندازه شرکت حسابرسی، پیچیدگی حسابرسی، دوگانگی وظیفه مدیر عامل و پراکندگی مالکیت بر تاخیر در ارایه گزارش حسابرسی مثبت و معنادار است.
    کلیدواژگان: تاخیر در ارائه گزارش حسابرسی، اندازه شرکت، اندازه هیات مدیره، وجود کمیته حسابرسی، تمرکز مالکیت
  • شکوفه نکوئی زاده*، فاطمه داروغه حضرتی، علی خردمند صفحات 17-35
    رقابت در بازار محصول از طریق افزایش کارایی مدیران، افزایش شفافیت در تصمیم گیری، ارتقای سطح پاسخگویی مدیران، کاهش ریسک ناشی از تصمیمات نادرست سرمایه گذاری و واقعی شدن قیمت های موجود در بازار می تواند مشکلات نمایندگی و عدم تقارن اطلاعاتی بین مدیران و ذینفعان شرکت را کاهش دهد که این عامل منجر به کاهش خطر افت قیمت سهام می شود. هدف پژوهش حاضر، ارزیابی ارتباط بین سبقت در بازار کالا و مخاطره افت ارزش سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است که به روش حذف سیستماتیک112 شرکت در بازه زمانی 1392 تا 1397 به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. برای آزمون فرضیه های این پژوهش از روش رگرسیون لجستیک استفاده شده است. یافته های این پژوهش نشان داد که رابطه معناداری بین رقابت در بازار محصول و ریسک قیمت سهام وجود دارد، برای اثبات این فرضیه از شاخص هرفیندال-هیرشمن وشاخص لرنر شاخص لرنر تعدیل شده استفاده گردید و تماما رابطه مستقیم و معنادار بین رقابت در بازار محصول و ریسک قیمت سهام را اثبات کردند. یعنی با افزایش شاخص هرفیندال-هیرشمن و افزایش شاخص لرنر ریسک افت ارزش سهام نیز افزایش می یابد. نتایج این پژوهش می تواند راه گشای فعالان عرصه بازار سرمایه و سایر سرمایه گذاران باشد.
    کلیدواژگان: ارزش سهام، رقابت در بازار، مخاطره افت ارزش سهام
  • وحید قربانی اسفهلان* صفحات 36-44
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر اشتراک دانش همکار و پشتیبانی رهبری بر عملکرد نواورانه و مالی با نقش موفقیت مدیریت دانش در سازمان و با رویکردی کاربردی در بانک تجارت تهران صورت گرفته است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه ای شامل 19 پرسش با طیف لیکرت پنج درجه استفاده گردید. ابتدا پرسشنامه از دیدگاه خبرگان امر از نظر روایی محتوا تایید شد. سپس روایی سازه با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی تاییدی نیز انجام شد. مقدار AVE تمامی متغیرها نیز بالای 5/0 بوده و روایی همگرا تایید شد. برای سنجش پایایی نیز ضریب آلفای کرونباخ و پایایی مرکب محاسبه گردید. ضریب آلفای کرونباخ و مقدار CR تمامی متغیرها نیز بالای 7/0 بدست آمده است. بنابراین پایایی پرسشنامه مطلوب ارزیابی گردیده است. جامعه آماری این تحقیق پژوهش کلیه کارکنان کارکنان بانک تجارت تهران به تعداد 1364 نفر می باشند و پرسشنامه به صورت تصادفی در اختیار 302 نفر از کارکنان قرار گرفت. برای آزمون فرضیه های پژوهش از تکنیک حداقل مربعات جزیی و نرم افزار Smart Pls استفاده شده است. نتایج نشان داد که تمام فرضیات مورد تایید می باشند یعنی اشتراک دانش همکار و پشتیبانی رهبری بر موفقیت مدیریت دانش تاثیر معنادار دارند. پشتیبانی رهبری بر اشتراک دانش همکار تاثیر معنادار داشت. موفقیت مدیریت دانش و عملکرد نواورانه بر عملکرد مالی تاثیر معنادار دارند. همچینین عملکرد نواورانه بر عملکرد مالی تاثیر معنادار داشت
    کلیدواژگان: اشتراک دانش همکار، پشتیبانی رهبری، عملکرد نواورانه، موفقیت مدیریت دانش
  • نفیسه شفیعی علویجه*، احسان رجایی زاده هرندی، مرضیه مومنی صفحات 45-61
    ارزش شرکت برای سهامداران، سرمایه گذاران، مدیران، اعتباردهندگان و سایر ذی نفعان شرکت در ارزیابی آن ها از آینده شرکت و تاثیر آن در برآورد ریسک و بازدهی سرمایه گذاری و قیمت سهام اهمیت به سزایی دارد. به همین خاطر شناسایی عوامل موثر بر ارزش شرکت مفید خواهد بود. گزارشگری مسئولیت اجتماعی با جنبه های اقتصادی، اخلاقی، اجتماعی و محیطی شرکت ارتباط دارد. به همین دلیل، این موضوع که آیا سهامداران از اطلاعات گزارشگری مسئولیت اجتماعی در مجموعه اطلاعات مورد توجه برای ارزش گذاری سهام استفاده می کنند یا خیر، حایز اهمیت است. بر اساس مطالب بیان شده، هدف این پژوهش بررسی تاثیر مسئولیت پذیری اجتماعی بر ارزش شرکت با نقش تعدیلی مالکیت خانوادگی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. به منظور دستیابی به هدف فوق، اقدام به تدوین دو فرضیه شد. بر این اساس به منظور آزمون فرضیه های پژوهش، نمونه ای متشکل از 100 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1391 الی 1398 انتخاب شد. جهت آزمون فرضیه های پژوهش نیز از مدل رگرسیون چندمتغیره مبتنی بر داده های ترکیبی استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان دهنده آن است که ارتباط مثبتی بین مسئولیت اجتماعی شرکت و ارزش شرکت برقرار است بدین معنی که با افزایش مسئولیت اجتماعی شرکت، ارزش شرکت افزایش خواهد یافت؛ علاوه بر این، مالکیت خانوادگی بر رابطه بین مسئولیت اجتماعی و ارزش شرکت تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: ارزش شرکت، مسئولیت اجتماعی شرکت، مالکیت خانوادگی
  • عباس رمضان زاده زیدی*، علیرضا اصغرپور صفحات 62-76
    هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه توانایی مدیریت و واکنش شدید سرمایه گذاری (سرمایه گذاری انبساطی و انقباضی) در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. بر اساس اهداف تحقیق فرضیه های تحقیق تدوین شد. بریا این منظور نمونه آماری این تحقیق تعداد 96 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سالهای 1394 تا 1398 بررسی شدند. این تحقیق ازنظر روش تحقیق تجربی بوده و ازنظر هدف، کاربردی، که در آن از اطلاعات واقعی در صورت های مالی شرکت ها، برای جمع آوری اطلاعات و داده ها از روش کتابخانه ای استفاده می شود. با توجه به اینکه داده های تحقیق از نوع داده های ترکیبی معمولی بوده برای تخمین مدل های اقتصادسنجی و تحلیل داده ها و آزمون ها از نرم افزار ایویوز استفاده شده است. نتایج فرضیه اول تحقیق حاکی از وجود رابطه معنادار بین توانایی مدیریت و سرمایه گذاری انقباضی است. نتایج فرضیه دوم تحقیق نشاندهنده عدم وجود رابطه معنادار بین توانایی مدیریت و سرمایه گذاری انبساطی است.
    کلیدواژگان: توانایی مدیریت، واکنش شدید سرمایه گذاری، سرمایه گذاری انبساطی، سرمایه گذاری انقباضی
  • مینا جامی، محمود نعمتی، امیر شمس* صفحات 77-89
    یک مجموعه ی سنتی از شاخص های عملکردی و گزارشات مربوطه، سبب می شود مدیران به جای تمرکز بر منابع محدود، به چندین حوزه توجه داشته باشند. بنابراین باید از آن ها اجتناب کرد. استفاده ی صحیح از سیستم مدیریتی مبتنی بر عوامل محدود کننده مستلزم بکار گرفتن مجموعه ی کاملی از معیارهای عملکردی پشتیبان و سیستم های گزارشگری است. مفهوم کلیدی نهفته پشت این سیستم جدید، استفاده از معیار یا گزارشی است که تنها و به طور تمام و کمال بر عملکرد سیستم تولیدی شرکت متمرکز است که این امر به همراه معیار عملکرد بهینه ی نهادینه شده ی مبتنی بر منابع محدود تحقق می یابد.در این مقاله به بررسی توان توضیحی حسابداری میانداد جهت سنجش عملکرد، نسبت به معیارهای سنتی در شرکتهای صنعت سیمان در بورس اوراق بهادار تهران در سالهای 1397 و 1398 پرداخته شد. نتایج آزمون فرضیه ها بیانگر وجود تفاوت معنادار معیارهای مذکور جهت سنجش عملکرد شرکت منتخب، نسبت به معیارهای سنتی می باشد
    کلیدواژگان: حسابداری میانداد، تئوری محدودیت، حسابداری بهای تمام شده، ارزیابی عملکرد، بازده سرمایه گذاری و سود خالص
  • پریسا محمدی*، احسان رجایی زاده هرندی، جابر عشوری صفحات 90-109
    این پژوهش به بررسی تاثیر حاکمیت شرکتی بر رابطه بین پاداش مدیران و حق الزحمه حسابرسی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی بوده و از بعد روش شناسی همبستگی از نوع علی (پس رویدادی) می باشد. جامعه آماری پژوهش، کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد و با استفاده از روش نمونه گیری حذف سیستماتیک، 111 شرکت به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده و در دوره زمانی هفت ساله بین سال های 1392 الی 1398 مورد تحقیق و بررسی قرار گرفتند. برای آزمون فرضیه های پژوهش از نرم افزار ایویوز نسخه 9 و از رگرسیون چندگانه مبتنی بر داده های ترکیبی استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که ارتباط مثبتی بین پاداش مدیران و حق الزحمه حسابرسی برقرار است بدین معنی که با افزایش پاداش مدیران، حق الزحمه حسابرسی افزایش خواهد یافت؛ علاوه بر این، حاکمیت شرکتی بر رابطه بین پاداش مدیران و حق الزحمه حسابرسی تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: حق الزحمه حسابرسی، پاداش مدیران، حاکمیت شرکتی
  • زهرا منیعی*، فرزین خوشکار، داود گرجی زاده صفحات 110-121
    هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی تاثیر تجدید ارزیابی دارایی های ثابت بر رابطه بین بیش اعتمادی مدیران و بازده سرمایه گذاری می باشد و نمونه پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری حذفی سیستماتیک و با اعمال شرایط متغیرهای پژوهش به تعداد 138 شرکت طی سالهای 1398-1390 انتخاب شده است. این پژوهش دارای یک فرضیه می باشد. پژوهش انجام شده از نظر نوع هدف جزء پژوهش های کاربردی است و روش پژوهش از نظر ماهیت و محتوایی همبستگی می باشد. برای تجزیه و تحلیل فرضیه ها از تحلیل پانلی کمک گرفته شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه نشان می دهد، تجدید ارزیابی دارایی های ثابت بر رابطه بین بیش اعتمادی مدیران و بازده سرمایه گذاری تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: بیش اعتمادی مدیران، بازده سرمایه گذاری، تجدید ارزیابی دارایی های ثابت
  • محمد محمدی*، حسن همتی، الناز شرهانی صفحات 122-138
    مدیران انگیزه زیادی برای مخفی کردن عملکرد بد پروژه های نامطلوب و انجام سرمایه گذاری بیش از حد دارند.که منجر به سقوط قیمت سهام می شود .مدیران بنگاه های اقتصادی با افزایش ریسک آشفتگی مالی، انگیزه بالاتری برای جلوگیری از انتشار اخبار بد دارند تا بطور موثر عملکرد ضعیف شرکتهای شان را مخفی کنند. به طور کلی، دیدگاه این است که ریسک آشفتگی مالی یک شرکت با اطلاعات بنیادی که در مورد شرکت و عملکرد بازار در اختیار دارد، می تواند یک علامت هشدار دهنده زود هنگام برای مشکلات قریب الوقوع بازده سهام باشد. آشفتگی مالی تاثیر چشمگیری بر بازده سهام دارد، هدف از این پژوهش بررسی رابطه خطر سقوط قیمت سهام، آشفتگی مالی و بازده سهام در بورس اوراق بهادار تهران بوده است. جامعه آماری این تحقیق، شرکت های بورس اوراق بهادار تهران می باشد که حجم نمونه آماری به تعداد 127 شرکت تعیین گردید. جمع آوری اطلاعات بوسیله دو روش کتابخانه ای و مراجعه به صورت های مالی انجام گرفته است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار Eviews استفاده گردید. نتایج نشان داد بین آشفتگی مالی و بازده سهام رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد. همچنین نقدشوندگی سهام در رابطه خطر سقوط قیمت سهام و بازده سهام نقش تعدیلی مثبت داشته است.
    کلیدواژگان: خطر سقوط قیمت سهام، آشفتگی مالی، بازده سهام
  • محمدحسین صفرزاده، پرستو دهپور* صفحات 139-149

    گذار به حسابداری تعهدی در بخش عمومی ‎به صورت عملی در دهه 1990 میلادی آغاز شد. این حرکت به دلیل اثبات سودمندی حسابداری تعهدی در بخش عمومی‎به واسطه مطالعات علمی‎و تجربه های عملی انجام گرفت. ملاحظه شده است که مناسب ترین مبنای قابل استفاده در حسابداری بخش عمومی، مبنای تعهدی کامل یا حداقل تعهدی تعدیل شده است. اما، به رغم تحولات دو دهه اخیر در زمینه حسابداری و گزارشگری مالی بخش عمومی‎در جهان، هنوز در ایران از مبنای حسابداری نقدی تعدیل شده استفاده می‎شود و حتی اصلاحات ایجاد شده در نظام بودجه بندی کشور نیز این وضعیت را تغییر نداده است. در این مقاله ضمن بررسی سیستم تعهدی و نقدی و موانع گذار به سمت سیستم حسابداری تعهدی، شرایط موجود در سیستم دولتی کشور ایران شرح داده شده وهمچنین عوامل عدم پیاده سازی مبنای تعهدی مطرح شده است. درنهایت بر اساس مطالب مربوطه، مناسب بودن سیستم های حسابداری نقدی و تعهدی در ایران ارزیابی میگردد.

    کلیدواژگان: سیستم حسابداری نقدی، سیستم حسابداری تعهدی، موانع گذار به سیستم تعهدی، شرایط فعلی کشور ایران
|
  • Hasan Javid Tikmeh Dash *, Hosein Rahmani Nojeh Deh, Firozeh Zarinsaz Sorkhabi Pages 1-16
    This study examines the factors affecting the delay in submitting the audit report of companies listed on the Tehran Stock Exchange. The statistical population of the study is all companies listed on the Tehran Stock Exchange and using the systematic elimination sampling method, 117 companies have been selected as the research sample and in a period of 7 years, between 1392 to 1398 has been researched and studied. Data panel analysis method was used to analyze the data. The results of research hypotheses have shown that the size of the company, the size of the board of directors, the existence of the audit committee and the concentration of ownership have a negative and significant effect on the delay in submitting the audit report. On the other hand, the effect of audit firm size, audit complexity, dual role of CEO and dispersion of ownership on the delay in submitting the audit report is positive and significant.
    Keywords: Delays in submitting audit reports, Company Size, size of board, existence of audit committee, Concentration of Ownership
  • Shokofeh Nekoee Zadeh *, Fatemeh Darogheh Hazrati, Ali Kheradmand Pages 17-35
    Competition in the product market by reducing the efficiency of managers, increasing transparency in decision-making, improving the level of accountability of managers, reducing the risk of incorrect investment decisions and realizing prices in the market can reduce representation problems and information asymmetry between managers and stakeholders. This factor reduces the risk of falling stock prices. The purpose of this study is to evaluate the relationship between overtaking in the commodity market and the risk of stock devaluation in companies listed on the Tehran Stock Exchange. The statistical population of the present study is the companies listed on the Tehran Stock Exchange, which was selected as a statistical sample by the method of systematic elimination of 112 companies in the period 1392 to 1397. Logistic regression method has been used to test the hypotheses of this research. The findings of this study showed that there is a significant relationship between competition in the product market and stock price risk. To prove this hypothesis, Herfindahl-Hirschman index and Lerner index were adjusted Lerner index and all direct and significant relationship between competition in product market and Proved stock price risk. That is, as the Herfindahl-Hirschman index rises and the Lerner index rises, so does the risk of a stock falling. The results of this research can pave the way for capital market activists and other investors.
    Keywords: Stock value, Market Competition, stock price risk
  • Vahid Ghorbani Esfahlan * Pages 36-44
    This study aims to investigate the impact of peer knowledge sharing and leadership support on innovative and financial performance with the role of knowledge management success in the organization and with a practical approach in Tejarat Bank of Tehran. A questionnaire consisting of 19 questions with a five-point Likert scale was used to collect data. First, the questionnaire was approved from the perspective of experts in terms of content validity. Then, the validity of the structure was performed using confirmatory factor analysis technique. The value of AVE for all variables was above 0.5 and convergent validity was confirmed. Cronbach's alpha and composite reliability were calculated for reliability. Cronbach's alpha coefficient and CR value of all variables were obtained above 0.7. Therefore, the reliability of the questionnaire has been evaluated as desirable. The statistical population of this research is all the employees of Tejarat Bank of Tehran, 1364 people and the questionnaire was randomly given to 302 employees. To test the research hypotheses, the technique of partial least squares and Smart Pls software have been used. The results showed that all hypotheses are confirmed, ie the sharing of peer knowledge and leadership support have a significant impact on the success of knowledge management. Leadership support had a significant effect on peer knowledge sharing. Success in knowledge management and innovative performance have a significant impact on financial performance. Innovative performance also had a significant effect on financial performance
    Keywords: Peer knowledge sharing, leadership support, Innovative performance, knowledge management success
  • Nafiseh Shafiei Alavijeh *, Ehsan Rajaee Zadeh Harandi, Marizieh Momeni Pages 45-61
    The firm value is very important for shareholders, investors, managers, creditors and other stakeholders in assessing the future of the company and its impact on estimating the risk and return on investment and stock prices. Therefore, it will be useful to identify the factors that affect the firm value. Social responsibility reporting is related to the economic, ethical, social and environmental aspects of the company. For this reason, it is important to note whether shareholders use the social responsibility reporting information in the data set to value the stock. Based on the above, the purpose of this study is to investigate the effect of social responsibility on the firm value with the adjusting role of family ownership in companies listed on the Tehran Stock Exchange. In order to achieve the above objectives, two hypotheses were formulated. Therefore, in order to test the research hypothesis, a sample of 100 firms was selected from the firms listed in Tehran Stock Exchange during the period 2012 to 2019. Multivariate regression model based on combined data was used to test the research hypothesis. The results of this study show that there is a positive relationship between corporate social responsibility and firm value, which means that with increasing corporate social responsibility, firm value will increase; In addition, family ownership affects the relationship between social responsibility and firm value.
    Keywords: Firm Value, corporate social responsibility, Family Ownership
  • Abbas Ramazan Zadeh Zeidi *, Alireza Asgharpour Pages 62-76
    The purpose of this study is to investigate the relationship between management ability and strong investment response (expansion and contractionary investment) in companies listed on the Tehran Stock Exchange. Based on the research objectives, research hypotheses were developed. For this purpose, the statistical sample of this research was 96 companies listed on the Tehran Stock Exchange between 1394 and 1398. This research is experimental in terms of research method and applied in terms of purpose, in which the real information in the financial statements of companies is used to collect information and data from the library method. Due to the fact that the research data is a type of conventional composite data, Ivyus software has been used to estimate econometric models and analyze the data and tests. The results of the first hypothesis of the research indicate that there is a significant relationship between management ability and contractionary investment. The results of the second hypothesis of the research show that there is no significant relationship between management ability and expansionary investment.
    Keywords: management ability, strong investment response, expansionary investment, contractionary investment
  • Mina Jami, Mahmuod Nemati, Amir Shams * Pages 77-89
    a traditional set of relevant functional and functional indicators makes managers attend several areas rather than focusing on limited resources . therefore , they should be avoided . the correct use of the system based on limiting factors requires the use of a full set of supporting performance measures and reporting systems . The key concept behind this new system is to use a measure or report that is solely and fully focused on the performance of the company 's generative system , which is realized with the criterion of the optimal performance - based optimal performance based on limited resources . in this paper , we examine the explanatory power of accounting accounting for performance measurement , relative to traditional criteria in cement industry firms in tehran stock exchange in the years 1397 and 1398 . the results of testing hypotheses show the existence of meaningful difference of criteria for measuring the performance of selected firms relative to traditional criteria .
    Keywords: Field accounting, constraint theory, cost accounting, performance appraisal, return on investment, net profit
  • Parisa Mohammadi *, Ehsan Rajaee Zadeh Harandi, Jaber Ashoore Pages 90-109
    This study investigates the effect of corporate governance on the relationship between CEO compensation and audit fees in companies listed on the Tehran Stock Exchange. The present study is applied in terms of purpose and is causally (post-event) in terms of correlation methodology. The statistical population of the study is all companies listed on the Tehran Stock Exchange and using the systematic elimination sampling method, 111 companies were selected as the research sample and were surveyed in a weekly period between 2013 to 2019. Eviews software version 9 and multiple regression based on composite data were used to test the research hypotheses. The results of the study show that there is a positive relationship between CEO compensation and audit fee, which means that with increasing CEO compensation, audit fee will increase; In addition, corporate governance affects the relationship between CEO compensation and audit fee.
    Keywords: Audit Fee, CEO compensation, Corporate Governance
  • Zahra Manei *, Farzin Khoshkar, Davod Gorji Zadeh Pages 110-121
    The main purpose of this study is to investigate the effect of revaluation of fixed assets on the relationship between managers' distrust and return on investment. This research has a hypothesis. The research done in terms of the type of purpose is part of applied research and the research method is correlation in terms of nature and content. Panel analysis has been used to analyze the hypotheses. The results of the hypothesis test show that the revaluation of fixed assets has a positive effect on the relationship between managers' distrust and return on investment.
    Keywords: managers' distrust, return on investment, revaluation of fixed assets
  • Mohamad Mohamadi *, Hassan Hemmati, Elnaz Sharhani Pages 122-138
    Objective
    Managers have a lot of incentive to hide the bad performance of undesirable projects and over-invest, which leads to falling stock prices. By increasing the risk of financial turmoil, business executives have a higher incentive to avoid spreading bad news effectively. Hide the poor performance of their companies. In general, the view is that the risk of financial turmoil for a company with the basic information it has about the company and market performance can be an early warning sign of impending stock returns problems. Financial turmoil has a significant effect on stock returns. The purpose of this study was to investigate the relationship between stock price fall risk, financial turmoil and stock returns in the Tehran Stock Exchange.
    Method
    The statistical population of this research is Tehran Stock Exchange companies; the statistical sample size was 127 companies. Data collection is done by two methods of library and financial reference. Eviews software was used to analyze the data.
    Results
    The results showed that there is a positive and significant relationship between financial turmoil and stock returns. Also, stock liquidity has played a positive adjusting role in the relationship between stock price risk and stock returns.
    Keywords: risk of falling stock prices, financial turmoil, Stock Returns
  • MohammadHosein Safarzadeh, Parastoo Dehpour * Pages 139-149

    The transition to accrual accounting in the public sector began in practice in the 1990s. This move was made to prove the usefulness of accrual accounting in the public sector through scientific studies and practical experience. It has been observed that the most appropriate basis that can be used in public sector accounting is the full accrual basis or the modified accrual basis. However, despite the developments of the last two decades in the field of public sector accounting and financial reporting in the world, the modified cash accounting basis is still used in Iran and even the reforms in the country's budgeting system have not changed this situation. In this article, while examining the accrual and cash system and the obstacles to the transition to the accrual accounting system, the existing conditions in the government system of Iran are described and also the factors of non-implementation of the accrual basis are discussed. Finally, based on the relevant content, the adequacy of cash and accrual accounting systems in Iran will be evaluated.

    Keywords: Cash accounting system, Accrual Accounting System, barriers of transition to accrual system, current conditions in Iran