فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و دوم شماره 6 (شهریور 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی مطاع، المیرا ابوطالبی وند بیلانکوهی، حسین محمد علیزاده فرد، ژیلا خدابنده، فریبا میرزامحمدی، محمد ولیلو* صفحات 399-407
    پیش زمینه و هدف

    بیماری پارکینسون یک بیماری عصبی است و بعد از آلزایمر دومین بیماری تحلیل برنده ی عصبی محسوب می شود. آنزیم پاراکسوناز 1 یک آنزیم آنتی اکسیدان با دو فعالیت پاراکسونازی و آریل استرازی هست که تغییر فعالیت و غلظت این آنزیم می تواند در ایجاد بیماری پارکینسون نقش داشته باشد. آنزیم های N-استیل ترانسفراز نقش مهمی را در سم زدایی ارگانوفسفات ها بر عهده دارند که در بین آن ها آنزیم N-استیل ترانسفراز 2 نقش مهمی دارد. هدف از این مطالعه بررسی نسبت فعالیت پاراکسونازی به آریل استرازی آنزیم پاراکسوناز و فراوانی تغییرات نوکلیوتید آنزیم N-استیل ترانسفراز 2 در بیماران مبتلا به پارکینسون می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد- شاهدی درمجموع 80 مورد (40 بیمار مبتلا به پارکینسون و 40 نمونه کنترل) مطالعه شدند. تغییرات نوکلیوتید N-استیل ترانسفراز 2 با روش PCR-RFLP با استفاده از آنزیم های محدودالاثر مربوطه بررسی شدند. سطح سرمی پاراکسوناز 1 با استفاده از روش الیزا و فعالیت آنزیم پاراکسوناز 1 با اسپکتروفتومتری تعیین شد.

    یافته ها

    نسبت فعالیت پاراکسونازی به آریل استرازی بین دو گروه تفاوت معنی داری نشان نداد (0.05<p). اختلاف معنی داری در فراوانی ژنوتیپ های تغییرات نوکلیوتید m1 بین دو گروه کنترل و بیمار مشاهده شد (p<0.05)، ولی فراوانی ژنوتیپ های تغییرات نوکلیوتید m1 و m2 بین دو گروه کنترل و بیمار اختلاف معنی داری را نشان نداد (p> 0.05).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که ممکن است از بین سه تغییر نوکلیوتید آنزیم N -استیل ترانسفراز 2، تغییرات نوکلیوتید m1 و همچنین کاهش سطح سرمی و فعالیت پاراکسوناز 1 می تواند در پاتوژنز و ایجاد بیماری پارکینسون نقش داشته باشند.

    کلیدواژگان: پارکینسون، تغییرات نوکلئوتیدی، پاراکسوناز1، N-استیل ترانسفراز2
  • علی رشیدی، علی دلایی میلان، محمدرضا علیزاده امامزاده، کریم جباری* صفحات 408-418
    پیش زمینه و هدف

    پژوهش حاضر باهدف ارزیابی تطبیقی عملکرد و پیش بینی وضعیت رتبه بندی دانشگاه های شهرستان ارومیه بر اساس بروندادهای پژوهشی داده های پایگاه استنادی WOS انجام گرفته است.

    مواد و روش کار

    پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و ازنظر نوع تحقیق، یک مطالعه علم سنجی است. داده ها به روش کتابخانه ای جمع آوری و جامعه آماری آن مدارک نمایه شده (از سال 1980 الی 11/08/2021) «کشور ایران» در پایگاه استنادی WOS است. ملاک تحلیل برونداد شاخص های پیشنهادی مستخرج از ابزار تحلیلی اینسایتس بود.

    یافته ها

    یافته ها نشان دادند تعداد 627972 مدرک توسط سازمان های علمی وابسته به کشور ایران در پایگاه استنادی WOS نمایه شده است. دانشگاه ارومیه (با 7442 مدرک) بیشترین تعداد مدرک نمایه شده را در پایگاه اطلاعاتی WOS دارد. عملکرد دانشگاه صنعتی ارومیه در شاخص های «تاثیرگذاری استنادی»، «درصد مدارک استناد خورده»، «درصد مدارک در 1 درصد استناد برتر»، «درصد مدارک 10 درصد استناد برتر» و «درصد مقالات منتشرشده در نشریات Q1» و «درصد همکاری های بین المللی» نسبت به دانشگاه های ارومیه و علوم پزشکی ارومیه نسبتا مطلوب تر است. در شاخص «همکاری صنعتی» و «همکاری با دانشگاه ها و موسسات داخل کشور» عملکرد دانشگاه علوم پزشکی ارومیه نسبتا مطلوب تر است، درحالی که در دو شاخص «همکاری درون سازمانی» و «جایگاه نویسنده مسیولی» عملکرد دانشگاه ارومیه نسبتا مطلوب تر هست.

    بحث و نتیجه گیری

    کیفیت پژوهش های انجام شده در دانشگاه های ارومیه مناسب نبوده، تعامل بین المللی، ملی و صنعتی دانشگاه ها نسبتا ضعیف و دانشگاه ها استراتژی مناسبی در انتشار یافته های پژوهشی ندارند. با در نظر گرفتن مجموع این عوامل می توان پیش بینی نمود رتبه بندی دانشگاه های شهرستان ارومیه در کشور و جهان ضعیف خواهد بود.

    کلیدواژگان: عملکرد علمی دانشگاه، رتبه بندی دانشگاهی، علم سنجی، اینسایتس، دانشگاه های شهرستان ارومیه
  • فریبا عباسی*، معصومه پورجبلی، فرزانه جوانمرد، هانیا فتاحی صفحات 419-427
    پیش زمینه و هدف

    درجه بندی هیستولوژیک تومورها یک فاکتور پروگنوستیک مفید، ساده و ارزان می باشد ولی در صورت بررسی توسط چند پاتولوژیست، تفاوت های بارز در آن دیده می شود. این مطالعه باهدف تعیین تفاوت در، درجه بندی هیستوپاتولوژیک سرطان ها بین پاتولوژیست های بیمارستان امام خمینی ارومیه انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه توصیفی، تحلیلی گذشته نگر از هر یک از سرطان های پستان، پاپیلری مثانه و سارکوم نسج نرم 50 موردبررسی شد. مطالعه میکروسکوپی توسط سه پاتولوژیست به طور مستقل و بدون اطلاع ازنظر یکدیگر انجام شد. آماره کاپا برای بررسی توافق غیراختصاصی مورداستفاده قرار گرفت. P کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    توافق، در مورد درجه بندی سرطان پستان و مثانه ضعیف و در مورد سارکوم نسج نرم متوسط بود (کاپا به ترتیب 3/0 و 13/0 و 603/0). در مورد معیارهای دخیل در، درجه بندی، بیشترین توافق به ترتیب در مورد پلیومورفیسم در سرطان پستان، ضخامت لایه ها در سرطان مثانه و تمایز سلولی در سارکوم نسج نرم مشاهده شد (کاپا به ترتیب 8/0 و 28/0 و 65/0).

    بحث و نتیجه گیری

    توافق ضعیف بین پاتولوژیست ها در، درجه بندی سرطان ها وجود دارد. انجام درجه بندی توسط هر پاتولوژیست، بیش از یک بار و در میدان های متفاوت میکروسکوپی و نیز انجام هم زمان درجه بندی توسط دو پاتولوژیست با میکروسکوپ چند سر و یا در نظر گرفتن متوسط آنچه دو پاتولوژیست جداگانه گزارش کرده اند می تواند در رفع این مشکل مفید باشد.

    کلیدواژگان: درجه بندی، تفاوت بین پاتولوژیست ها، سرطان پستان، سرطان پاپیلری مثانه، سارکوم نسج نرم
  • فرانک آریائی، محسن فیروزرای*، سعید کلباسی صفحات 428-436
    پیش زمینه و هدف

    پلی مورفیسم تک نوکلیوتیدی Ala234Thr در ژن SEPP1 می تواند بر سطح ظرفیت استرس اکسیداتیو و همچنین بر میزان سلنیوم سرم اثرگذار باشد، از طرفی میزان گلوکز و انسولین خون نقش تنظیمی برای بیان ژن SEPP1 دارند. این فرضیه مطرح می شود که احتمالا این پلی مورفیسم ارتباط مشخصی با بروز دیابت دارد. مطالعه حاضر باهدف تعیین ژنوتیپ پلی مورفیسم Ala234Thr در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و اثر آن بر سطح گلوکز، سطح سلنوپروتیینp  و همچنین وضعیت استرس اکسیداتیو بیماران انجام شده است.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه مورد شاهدی شاخص های بیوشیمیایی (FBS & HbA1C) شاخص های استرس اکسیدایو (MDA و ظرفیت آنتی اکسیدانی توتال) سرمی در دو گروه بیمار و سالم اندازه گیری شد و جهت تعیین ژنوتیپ پلی مورفیسم A234T از روش Tetra-ARMS PCR استفاده شد.

    یافته ها

    ارتباط معنی داری بین شاخص های دموگرافیک (سن و جنسیت) با بروز دیابت نوع 2 مشاهده نشد، اما با شاخص های بیوشیمیایی و استرس اکسیداتیو ارتباط معنی داری مشاهده شد (p=0.001). نتایج ژنوتایپینگ نشان داد فراوانی ژنوتیپ GG در گروه کنترل بیشتر از گروه بیمار است اما ازلحاظ آماری معنی دار نشد. همچنین مشخص شد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در افراد با ژنوتیپ GA 2.14 برابر بیشتر از سایرین است (p=0.035)

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج، فرضیه ی تاثیرگذاری سطوح بالای SeP بر پاتوژنز دیابت نوع 2 از طریق مسیرهای استرس اکسیداتیو را مطرح می نماید. پلی مورفیسم rs3877899 با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در افراد موردمطالعه مرتبط می باشد.

    کلیدواژگان: دیابت، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی، استرس اکسیداتیو، هایپرگلیسمی، Tetra-ARMS PCR
  • صابر نیازی*، شادمهر میردار، رضا بزار، غلامرضا حمیدیان، وحید طالبی صفحات 437-447
    پیش زمینه و هدف

    دست یابی اوج و حفظ عملکرد ورزشی برای ورزشکاران حایز اهمیت است، تیپر و قرارگیری در شرایط محیطی راهبردی برای رسیدن به این هدف است. اما آسیب های داخلی همچون بافت ریه در این شرایط کمتر موردتوجه قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر برسی تاثیر کاهش بار تمرین و شرایط هیپوباریک هایپوکسی متعاقب تمرین اینتروال فزاینده بر سطوح HIF-1α و میزان آپوپتوز برونش وبرونشیول بافت ریه رت های نر ویستار بود.

    مواد و روش کار

    ازاین رو نمونه های پژوهش حاضر، 30 سر رت نر ویستار (6 سر کنترل، 24 سر تجربی)، سالم (4 هفته ای با میانگین وزنی 9±72 گرم) بود. گروه تجربی پس از 6 هفته تمرین تناوبی به چهار گروه تمرین اینتروال، تیپر، هیپوباریک هایپوکسی و تیپر هایپوکسی تقسیم شدند. گروه های تجربی به مدت سه هفته با ادامه تمرین اینتروال، تیپر و شرایط هایپوکسی به اجرای تمرین تناوبی پرداختند. جهت اندازه گیری میزان HIF-1α و آپوپتوز برونش و برونشیول، بافت ریه خارج و موردسنجش قرار گرفت. داده ها با روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه ارزیابی شد.

    یافته ها

    قرار گیری در شرایط هیپوباریک هایپوکسی با افزایش معنی داری در میزان HIF-1α، آپوپتوز برونش و برونشیول ریه (05/0≥P)، همچنین تیپر در مقایسه با شرایط هیپوباریک هایپوکسی با کاهش معنی داری (05/0≥P) در میزان HIF-1α، آپوپتوز برونش و برونشیول بافت ریه همراه بود.

    بحث و نتیجه گیری

    بنابراین شرایط هیپوباریک هایپوکسی با افزایش میزان HIF-1α و آپوپتوز برونش و برونشیول ریه همراه است که به کارگیری تیپر می تواند به عنوان روشی در کاهش HIF-1α و آپوپتوز برونش و برونشیول ریه ناشی از تمرین اینتروال فزاینده و شرایط محیطی موثر باشد.

    کلیدواژگان: فاکتور القایی هایپوکسی 1 آلفا، آپوپتوز، تمرین اینتروال فزآینده، تیپر، پرسیاوش، ریه
  • هادی استادی مقدم، ندا نخجوان پور*، ابوالفضل پاینده، محمدرضا صداقت صفحات 448-457
    پیش زمینه و هدف

    ضخامت لایه فیبر عصبی شبکیه عامل مهمی در تشخیص به موقع اختلالات عملکرد سگمان خلفی چشم، ارزیابی اثر درمان و پیشرفت بیماری محسوب می شود. هدف مطالعه حاضر مقایسه ضخامت شبکیه در ناحیه ماکولا و اطراف پاپیلاری در مردان و زنان و عیوب انکساری مختلف و تعیین عوامل موثر بر این ضخامت بود.

    مواد و روش کار

    مطالعه مقطعی حاضر بر روی 58 فرد (116 چشم) سالم که برای جراحی عیوب انکساری به کلینیک چشم توس مشهد در سال 2014 مراجعه کرده بودند و همراهان آن ها انجام شد. برای اندازه گیری ضخامت شبکیه از دستگاه توموگرافی انسجام نوری (OCT) استفاده گردید. اطلاعات با استفاده از روش های آمار توصیفی، آزمون تی، تحلیل واریانس یک طرفه و مدل رگرسیون چندگانه مورد تحلیل قرار گرفتند. مقادیر P کمتر از 5درصد به عنوان سطح معناداری در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین سن شرکت کنندگان 42/0 ± 02/26 سال بود. میانگین متغیرهای اکی والان اسفر برابر با 36/0 ± 06/2- دیوپتر، طول محوری 14/0 ± 89/23 میلی متر، متوسط ضخامت اطراف ناحیه پاپیلاری 94/0 ± 91/89 میکرومتر، متوسط ضخامت ناحیه ماکولا 84/1 ± 68/274 میکرومتر و حجم کل ماکولا 07/0 ± 89/9 میلی متر مکعب برآورد شدند. نتایج نشان دادند که متغیرهای طول محوری و جنس دو عامل مهم در تعیین ضخامت ماکولا هستند. همچنین طول محوری ارتباط معناداری با ضخامت ناحیه پاپیلاری داشت (05/0 > P).

    بحث و نتیجه گیری

    اندازه گیری ضخامت شبکیه بدون در نظر گرفتن نوع عیب انکساری می تواند منجر به سوگیری در تشخیص بیماری شود. از نتایج این مطالعه می توان برای افزایش دقت ارزیابی بیماری های چشمی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: ضخامت شبکیه، طول محوری، دستگاه توموگرافی انسجام نوری (OCT)
  • سید مصطفی سیدمردانی*، میرامیر آغداشی، شفا آریانژاد، پروین آیرملو صفحات 458-467
    پیش زمینه و هدف

    آرتریت تاکایاسو واسکولیت مزمن شریان های متوسط و بزرگ است. تظاهرات بالینی متنوع آن در مناطق جغرافیایی مختلف می تواند مربوط به تفاوت محل عروق درگیر باشد. هدف از این مطالعه، بررسی یافته های بالینی، رادیولوژیک و دموگرافیک بیماران آرتریت تاکایاسو بستری در بیمارستان امام خمینی ارومیه طی سال های 1398-1390 است.

    مواد و روش کار

    اطلاعات پرونده ای مبتلایان به آرتریت تاکایاسو (باوجود حداقل سه معیار کالج روماتولوژی امریکا) شامل علایم سرشتی، عصبی- عروقی و قلبی_عروقی و اطلاعات رادیوگرافیک جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS20 آنالیز گردید.

    یافته ها

    در این مطالعه 14 بیمار (12 زن- 2 مرد) موردبررسی قرار گرفت که میانگین سن تشخیص 16/9 ± 00/33 و میانگین تاخیر زمان تشخیص 99/4 ± 11/5 سال بود. تمامی بیماران (100درصد) در زمان تشخیص، عوارض ایسکمی عروقی داشتند.در 6 /78% موارد کاهش نبض براکیال و در 3/64درصد موارد اختلاف فشارخون بین اندام ها گزارش شد. برویی روی شریان ساب کلاوین و لنگش اندام فوقانی به ترتیب در 6/78درصد و 4/71درصد موارد مشاهده شد. بر اساس یافته های آنژیوگرافی، در اکثر موارد، درگیری عروق به صورت تنگی 6/78درصد و از نوع IIa 9/42درصد گزارش شدند. آنوریسم بدون تنگی در هیچ کدام از بیماران رویت نشد و تنها در یک بیمار 1 /7درصد درگیری از نوع IV بود که در زمان تشخیص به دلیل ایسکمی روده فوت نمودند.

    بحث و نتیجه گیری

    این بیماری به طور شایع در زنان جوان و با تظاهرات متنوعی بروز می کند. تاخیر تشخیصی و ایسکمی غیرقابل برگشت، ناشی از علایم اولیه غیراختصاصی است که ضرورت معاینات دقیق عروقی را بیان می کند.

    کلیدواژگان: آرتریت تاکایاسو، واسکولیت سیستمیک، تظاهرات بالینی، مشخصات دموگرافیک، تظاهرات آنژیوگرافی
  • حانیه شبستریان، مسعود همایونی تبریزی*، علی اسحاقی صفحات 468-476
    هدف

    در این مطالعه، ظرفیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی نانوذرات PLGA بارگزاری شده با عصاره کلزا  (RE-PNP) مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    سه روش مختلف شامل انتشار دیسک  (DD)، حداقل غلظت بازدارنده (MIC) و حداقل غلظت باکتری کش (MBC) برای ارزیابی اثرات ضدباکتریایی نانوذرات سنتز شده علیه سویه های مختلف باکتری مورد استفاده قرار گرفت. ظرفیت مهار رادیکالهای آزاد ABTS و DPPH برای ارزیابی قدرت آنتی اکسیدانی RE-PNP اندازه گیری شد

    نتایج

     نتایج این بررسی نشان داد که RE-PNP پتانسیل مهار رادیکالهای آزاد  DPPH (IC50 = 500μg / ml) و ABTS (IC50 = 1000μg / ml) را دارد. اثر مهاری RE-PNP بر رشد Staphylococcus aurous و Micrococcus luteus توسط هاله عدم رشد 8 و 15 میلی متر در مدل انتشار دیسک تایید شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج،  RPE-PNP می تواند به عنوان یک آنتی بیوتیک بی خطر، طبیعی و مثر برای عفونت های باکتریایی ناشی از استافیلوکوکوس اوریوس و میکروکوکوس لوتیوس مورد استفاده قرار گیرد و علاوه بر این، این فرمولاسیون می تواند به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی آن در درمان بیماری های مرتبط با استرس اکسیداتیو مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: نانوذرات PLGA، گرده کلزا، ABTS، DPPH، آزمون انتشار دیسک، حداقل غلظت مهاری (MIC)، حداقل غلظت باکتری کش (MBC)
|
  • Ali Mota, Elmira Aboutalebi Vand Beilankouhi, Hosein Mohammad Alizadeh Fard, Zhila Khodabandeh, Fariba Mirzamohammadi, Mohammad Valilo* Pages 399-407
    Background & Aims

    Parkinson's disease is the second most commonly diagnosed neurological disease after Alzheimer's disease. Paraoxonase 1 enzyme is an antioxidant enzyme with two paraoxonase and aryl esterase activity, and the change in activity and concentration of this enzyme can contribute to Parkinson's disease. The N-acetyltransferase enzyme plays an important role in the detoxification of organophosphates, in which the N-acetyltransferase 2 enzyme plays an important role. The aim of this study was to evaluate the paraoxonase activity ratio to aryl esterase activity of paraoxonase enzyme and the frequency of N-acetyltransferase 2 enzyme polymorphisms in patients with Parkinson's disease.

    Materials & Methods

    In this case-control study, 80 cases (40 patients with Parkinson's disease and 40 control subjects) were studied. N-acetyltransferase-2 polymorphisms by the PCR-RFLP method were investigated using the relevant bound restriction enzymes. The serum level of paraoxonase 1 was determined by ELISA and enzyme activity of paraoxonase 1 was measured with spectrophotometric.

    Results

    The ratio of paraoxonase to Aryl esterase did not show any significant difference between the two groups (p >0.05). Significant differences were observed in the frequency of m1 polymorphism genotypes between control and patient groups (p <0.05). However, the prevalence of polymorphism genotypes m1 and m2 between the two groups did not show a significant difference (p> 0.05).

    Conclusion

    The results of this study showed that three N-acetyltransferase 2 polymorphisms, m1 polymorphism, as well as a decrease in serum levels and paraoxonase 1 activity, may contribute to the pathogenesis and etiology of Parkinson's disease.

    Keywords: Parkinson's disease, gene polymorphism, paraoxonase 1, N-acetyltransferase 2
  • Ali Rashidi, Ali Dalaie-Milan, Mohammad-Reza Alizadeh-Emamzadeh, Karim Jabbari* Pages 408-418
    Background & Aims

    The aim of this study was to conduct a comparative evaluation of performance and forecast the Urmia city universities in university rankings based on data from the WOS database.

    Materials & Methods

    The present study is an applied research based on the research goals and a comparative study in terms of research method. The statistical population consisted of all documents (from 1980 to 11/08/2021) indexed in the WOS database and attributed to "Iran". The criterion for analyzing the outputs was the proposed indicators of Incites.

    Results

    The results showed that 627972 documents have been indexed in the WOS citation database by scientific organizations affiliated to Iran. Urmia University (with 7442 Documents) has the highest number of documents indexed in the WOS. Urmia University of Technology with regards to the indicators of "citation impact", "% Docs Cited", " % Documents in Top 1% ", " % Documents in Top 10% ", " % Documents in Q1 Journals", and " % International Collaborations" shows the best performance. Urmia University of Medical Sciences shows the best performance in " % Industry Collaborations" and " % Domestic Collaborations" indicators. While the Urmia University shows the best performance in the "% Organization only Collaborations" and “% Corresponding Author (2008-2021)" indicators.

    Conclusion

    The quality of research conducted in Urmia city universities is not appropriate. Their performance was relatively poor in the international, national, and industrial interactions. It seems that the universities need a good strategy in publishing research findings. Considering all these factors, it can be predicted that their ranking in Iran and worldwide would be weak.

    Keywords: Academic Performance of University, University Ranking, Scientometrics, Incites, Urmia Universities
  • Fariba Abbasi*, Masumeh Pourjabali, Farzaneh Javanmard, Hania Fattahi Pages 419-427
    Background & Aims

    Histologic tumor grading is a well-documented useful, inexpensive and easily done prognostic factor but it shows many differences when viewed by multiple pathologists. The aim of the present study was to determine the interobserver differences in tumor grading among pathologists in Urmia, Imam Khomeini Hospital.

    Materials & Methods

    In this descriptive, analytical retrospective study, 50 cases of breast carcinoma, urothelial papillary tumor and soft tissue sarcoma were evaluated. Three pathologists reviewed all slides and graded the tumors after codifying and without any knowledge of the opinion of each other. The interobserver concordance was determined by K statistics. A p< 0.05 is considered significant.

    Results

    The interobserver concordance was fair in grading of breast, and bladder carcinoma and moderate in soft tissue sarcoma (Kappa was 0.3, 0.13 and 0.603, respectively). Based on the evaluation of factors included in histologic grading, the agreement was higher for pleomorphism in breast cancer, cellular thickness layer in bladder tumor, and cellular differentiation in soft tissue sarcoma (Kappa was 0.8, 0.28 and 0.65, respectively(.

    Conclusion

    According to our results, interobserver concordance in the grading of different tumors was fair. To solve this problem, it is suggested to do grading more than one time and in different microscopic fields. Simultaneous grading by two pathologists with multi-head microscope or considering the average of what two pathologists achieve separately can be useful.

    Keywords: Interobserver Variability, Grading, Breast Cancer, Bladder Papillary Carcinoma, Soft Tissue Sarcoma
  • Faranak Aryaei, Mohsen Firoozrai*, Saeed Kalbasi Pages 428-436
    Background & Aims

    Ala234Thr single nucleotide polymorphism can affect the level of oxidative stress capacity and serum selenium levels. On the other hand, blood glucose and insulin levels regulate the expression of SEPP1 gene. It is hypothesized that this polymorphism may be significantly associated with diabetes. The aim of this study was to determine the genotype of Ala234Thr polymorphism in patients with type 2 diabetes and its effect on glucose levels, selenoprotein p levels, and oxidative stress status of patients.

    Materials & Methods

    In this study, biochemical indices (FBS & HbA1C), and serum oxidative stress indices (MDA and total antioxidant capacity) were measured in both patient and healthy groups, and Tetra-ARMS PCR was used to determine the genotype of A234T polymorphism.

    Results

    There was no significant relationship between demographic indicators (age and gender) with the incidence of type 2 diabetes, but there was a significant relationship between biochemical indicators and oxidative stress (p = 0.001). Genotyping results showed that the frequency of GG genotype in the control group was higher than the patient group, but it was not statistically significant. It was also found that the risk of type 2 diabetes in people with GA genotype is 2.14 times higher than others (p = 0.035).

    Conclusion

    The results demonstrated the effect of high levels of SEPP1 on the pathogenesis of type 2 diabetes through oxidative stress pathways. Rs3877899 polymorphism is associated with an increased risk of type 2 diabetes in the subjects.

    Keywords: Diabetes, Single nucleotide polymorphism, Oxidative stress, Hyperglycemia, Tetra-ARMS PCR
  • Saber Niazi*, Shadmehr Mirdar, Reza Bazar, Gholamreza Hamidian, Vahid Talebi Pages 437-447
    Background & Aims

    Achieving the peak of athletic performance by being in environmental conditions such as hypobaric hypoxia and maintaining it by reducing exercise pressure is of great importance for athletes, among which injuries to internal organs such as lung tissue due to these conditions are less considered. The aim of the present study was to evaluate the response of HIF-1α and the rate of bronchial and bronchiole apoptosis in lung tissue of male Wistar rats following reduced exercise load in hypoxic hypoxia.

    Materials & Methods

    The samples of the present study included 24 male Wistar rats (8 control, 16 experimental), healthy and without disease (4 weeks with a mean weight of 72 9 9 g). The experimental group was kept in hypobaric hypoxia for 3 weeks after 6 weeks of periodic training. Half of the experimental rats performed periodic exercises with less intensity (Taper) during three weeks of exposure to hypobaric hypoxia. To measure HIF-1α levels and bronchial apoptosis and pulmonary bronchioles, lung tissue was removed and assayed. Data were analyzed by one-way analysis of variance.

    Results

    Findings showed that exposure to hypobaric hypoxia caused a significant increase in HIF-1α and bronchial apoptosis and pulmonary bronchioles (p ≥ 0.05). Taper was also associated with a significant decrease (p ≥ 0.05) in HIF-1α and bronchial apoptosis and lung tissue bronchioles compared to hypobaric hypoxia and high-intensity interval training.

    Conclusion

    Exposure to hypobaric hypoxia is associated with an increase in HIF-1α and bronchial apoptosis and pulmonary bronchioles, which can be used as a method to reduce HIF-1α and bronchial apoptosis and pulmonary bronchioles.

    Keywords: Hypoxia 1 alpha induction factor, Apoptosis, Increasing interval training, Taper, Lung
  • Hadi Ostadimoghaddam, Neda Nakhjavanpour*, Abolfazl Payandeh, Mohammad-Reza Mohammad-Reza Sedaghat Pages 448-457
    Background & Aims

    Retinal nerve fiber layer thickness is an important factor in the early diagnosis of posterior pole dysfunctions, assessment of treatment effect, and disease progression. The aim of this study was to compare the macular and peripapillary retinal thickness between genders and among refractive error types in healthy subjects. In addition, effective determinants of the thickness were ascertained.

    Materials & Methods

    This cross-sectional study was conducted on 58 subjects (116 eyes) who were referred to the Toos eye clinic of Mashhad, northeast of Iran, for refractive error surgery and their caregivers in 2014. We used Optical Coherence Tomography for retinal thickness measurements.

    Results

    The mean age was 26.02±0.42 years. The mean±SD spherical equivalence was estimated to be -2.06 ± 0.36 dioptres, axial length was 23.89 ± 0.14 mm, average peripapillary thickness was 89.91 ± 0.94 μm, average macular thickness was 274.68 ± 1.84 μm, and overall macular volume was 9.89 ± 0.07 mm3. Multiple linear regression modeling indicated that axial length and gender had a significant effect on average macular thickness. Axial length also showed a substantial effect on average peripapillary thickness.

    Conclusion

    Retinal thickness measurement regardless of refractive error type could lead to bias in disease diagnosis. The results of the present study might be used to enhance the assessment precision of ocular diseases.

    Keywords: Retinal Thickness, Axial Length, Optical Coherence Tomography
  • Seyedmostafa Seyedmardani*, Mir Amir Aghdashi, Shefa Aryanezhad, Parvin Ayremlou Pages 458-467
    Background & Aims

    Takayasu arteritis is a chronic disease of medium- and large-sized arteries. Its clinical diversity in different geographical areas can be due to the involvement of different vascular regions. In this cross-sectional study, we aimed to evaluate the clinical presentations, and demographic and radiologic findings of patients with Takayasu arteritis who were admitted to Urmia University Hospital in 2010 – 2018.

    Materials & Methods

    Data of the patients with Takayasu arthritis (presence of at least three criteria of American College of Rheumatology), including their constitutional, neuro-vascular, cardio-vascular symptoms were collected from their medical files. Data were analyzed using SPSS 20 software.

    Results

    In this study, we evaluated 14 patients (12 females – 2 males). The mean diagnosis age was 33.00 ± 9.16 years and the mean delay in diagnosis was 5.11±4.99 years. All patients )100% (presented ischemic complication. It was reported that 78.6% of cases had a decrease in brachial pulse and 64.3% had a difference in blood pressure between arms. Limb claudication and subclavian bruit were 78.6% and 71.4%, respectively. According to angiographic findings, most of patients had stenosis (78.6%) and type IIa (42.9%). The pure aneurysmal lesion was not reported in any of the patients. In only one patient (7.1%), with type IV, intestinal ischemia resulted in death.

    Conclusion

    Takayasu arteritis occurs most commonly in young women with a diversity of manifestations. In the early stages of the disease, nonspecific clinical and laboratory findings lead to delayed diagnosis and irreversible ischemic lesion. These complications highlight the necessity of careful vascular examinations.

    Keywords: Takayasu arteritis, vasculitis, clinical manifestations, demographic characteristics, angiographic finding
  • Hanieh Shabestarian, Masoud Homayouni Tabrizi*, Ali Eshaghi Pages 468-476
    Background & Aims

    In this study, the antioxidant and antibacterial capacity of PLGA nanoparticles containing rapeseed extract (RE-PNP) was investigated.

    Materials & Methods

    Three various methods including Disk Diffusion (DD), Minimal Inhibitory Concentration (MIC), and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) were used to evaluate the antibacterial effects of synthesized nanoparticles against different strains of bacteria. The inhibition capacity of ABTS and DPPH free radicals was measured to evaluate the antioxidant power of RE-PNP.

    Results

    The results showed that the RE-PNP have the potential to inhibit DPPH radicals (IC50 = 500μg / ml) and ABTS (IC50 = 1000μg / ml). The inhibitory effect of RE-PNP on the growth of Staphylococcus aurous and Micrococcus luteus was confirmed by the growth inhibition zone 8 and 15 in the disk diffusion model.

    Conclusion

    According to the results, RPE-PNPs can be used as a safe, natural, and effective antibiotic for bacterial infections caused by Staphylococcus aureus and Micrococcus luteus and also, this formulation can be used due to its antioxidant effects in treatment of oxidative stress-related diseases.

    Keywords: PLGA nanoparticle, Rapeseed pollen, ABTS, DPPH, Disk Diffusion test, Minimal inhibitory concentration (MIC), Minimum Bactericidal concentration (MBC)