فهرست مطالب

دیدگاه های حقوق قضایی - پیاپی 94 (تابستان 1400)

نشریه دیدگاه های حقوق قضایی
پیاپی 94 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 12
|
  • جواد حسین زاده*، صابر علائی صفحات 1-22

    تسویه موثر و کارآمد یکی از ضروریات مدیریت حجم انبوه معاملات در بازار سرمایه است. شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) متولی امور ثبت، سپرده گذاری و تسویه در بازار بورس اوراق بهادار است. تعیین ماهیت و نقش سمات در این امور لازمه تشخیص حقوق و تکالیف این شرکت و هریک از طرفین معامله است که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است؛ در خصوص نقش سمات نظراتی از قبیل  «معامله گر بودن»، «محاسبه گری صرف» و نظریه «وکالت در تسویه» مطرح شده است که هر یک از این نظریات مستلزم سازوکار اجرایی متفاوتی است. با مطالعه قوانین و مقررات حاکم بر بازار سرمایه و تطبیق آن با نظرات رایج می توان به این نتیجه رسید که سازوکار اجرایی تسویه در شرکت سپرده گذاری مرکزی براساس سازوکار «شبکه سازی تسویه الزام آور» طراحی شده است و سمات در این سازوکار ، به عنوان وکیل،  «وکالت در تسویه» معاملات را برعهده دارد.

    کلیدواژگان: تسویه، شرکت سپرده گذاری مرکزی، شبکه سازی، محاسبه، معامله گر مرکزی
  • محمود حبیبی* صفحات 23-53

    در قراردادی که طرفین برای خود منعقد می کنند، ممکن است حق یا تعهدی نیز برای ثالث ایجاد نمایند. در مورد اینکه نمی توان برای ثالث به طور مستقیم ایجاد تعهد کرد، تقریبا اختلاف نظر وجود ندارد. آنچه که مورد بحث است، امکان ایجاد حق مستقیم برای ثالث به موجب قرارداد، خواه با رضایت قبلی یا بعدی یا عدم رضایت اوست. در این مقاله به بررسی پیشینه، مفهوم، ماهیت  و آثار حقوقی تعهد به سود ثالث پرداخته می شود. این بررسی بیشتر مبتنی بر مطالعه در حقوق کامن لا و تا حدودی رومی ژرمنی است که با تاکید بر نظریات حقوقدانان و رویه قضایی صورت می گیرد.

    کلیدواژگان: حق، تعهد به سود ثالث، آرای محاکم، شخص ثالث، دکترین عوض و اصل نسبی بودن قرارداد
  • قاسم خادم رضوی*، الیاس نوعی، محمد نوعی صفحات 54-72

    جرم انگاری قانونگذار در ماده 598 قانون مجازات نسبت به برخی از اشخاص مورد بحث و اختلاف نظر است. به عنوان مثال می توان به بعضی بانک ها اشاره کرد. وضعیت بانک های دولتی، به لحاظ ارتباط مستقیم و مستحکم با دولت مشخص است و با توجه به تعریف موسسات عمومی و عنوان فصل سیزدهم قانون مجازات اسلامی («تعدیات مامورین دولتی نسبت به دولت») تردیدی در امکان اعمال ماده 598 بر آنها باقی نمی ماند. از طرف دیگر، بانک های خصوصی (یعنی آن دسته از بانک هایی که از ابتدای تاسیس غیردولتی بوده اند) نیز به دلیل عدم وابستگی مستقیم به دولت، وضع روشنی دارند و نمی توان مجازات ماده 598 را در مورد آنها اجرا کرد. اما وضع آن دسته از بانک های غیردولتی که در گذشته ای نه چندان دور دولتی بوده ا و اکنون خصوصی شده اند بدلیل پیوندهایی که با دولت دارند، مبهم و نیازمند بررسی بیشتر است. این بانک ها در عین حالیکه دارای برخی ویژگی های بانک های خصوصی هستند، از برخی ویژگی های بانک های دولتی نیز برخورداند. براین اساس ضمن بررسی قوانین موجود، آمار و ارقام مربوط به سرمایه و بورس و رویه دیوان عدالت اداری، مشخص می گردد که کارکنان بانک های مذکور از کارکنان دولت محسوب نشده و همانند کارکنان بانک های خصوصی مشمول ماده 598 نخواهند بود.

    کلیدواژگان: بانک دولتی، بانک غیردولتی، موسسه عمومی، ماده 598 ق.م.ا، سهام
  • علی سهرابلو*، حسن لطفی صفحات 73-93

    تبدیل وضعیت استخدامی به عنوان یکی از موضوعات مبتلابه در نظام اداری کشور موضوع قوانین و مصوبات عدیده ای بوده است و بر این اساس، بررسی زوایای آن موضوع مقاله حاضر قرار گرفته است؛ بدین صورت که به ماهیت و الزامات قانونی در خصوص آن پرداخته شده و اصول حاکم بر آن مورد مطالعه قرار گرفته است. ماهیت تبدیل وضعیت استخدامی را می توان استخدامی جدید دانست که ایجاب گر موضوعیت یافتن و حاکمیت اصول حاکم بر استخدام بر آن است، اما قصد قانونگذار در مخاطب قرار دادن گروهی خاص، موجبی در تعدیل اصول مزبور خواهد بود. اصل مجوز قانونی در دو قالب مجوز استخدامی و پست سازمانی، برگزاری آزمون استخدامی و رعایت مراتب شایستگی در فرض محدودیت در استخدام، اصول حاکم بر تبدیل وضعیت های استخدامی می باشند. یافته های پژوهش حاکی از رعایت نسبی اصول مذکور است؛ اما ضروری است که توجه بیشتری به موضوع مراجع ذی صلاح در اخذ تصمیم در خصوص موضوع مزبور، پست سازمانی مورد نظر برای تصدی در صورت تبدیل وضعیت و لزوم برگزاری آزمون استخدامی در فرض عدم وجود سقف استخدامی اتخاذ گردد.

    کلیدواژگان: تبدیل وضعیت، شایسته گزینی، مجوز استخدام، مشاغل عمومی
  • سید محمد هاشمی*، وجیهه محسنی، محمدجواد جاوید، بیژن عباسی صفحات 94-115

    اقدامات سلبی درسالم سازی فضای مجازی که مصداق تام آن باعنوان فیلترینگ شناخته می شود؛ از مواردی است که ممکن است حق دسترسی آزاد به اطلاعات را با چالش جدی مواجه نماید.حق دسترسی به اطلاعات بعنوان یکی از حقوق شهروندی، امروزه از طریق اینترنت و فضای مجازی تسهیل شده است.این حق مطابق ماده 33 منشور حقوق شهروندی یکی از اصول بنیادین حکمرانی مطلوب و از مصادیق مهم نسل اول حقوق حقوق بشر و تضمین کننده حقوق شهروندی است. باگسترش سریع شبکه های مجازی در سالهای اخیرو بروزآسیبها وتهدیدات متنوع، موضوع سالم سازی فضای مجازی همواره یکی ازمباحث مورد توجه تصمیم گیران کشور بوده فلذا به عنوان یک راهکار، محدودیت یا  فیلترینگ در دستورکار قرار گرفت که این اقدام سبب بروز انتقاداتی شد.زیرا برخی اصل فیلترینگ را ناقض حقوق شهروندی و برخی دیگر به مضر بودن آزادی در فضای بدون کنترل اشاره داشتند.اما فیلترینگ نیازمند یک نظام حقوقی مدون ومنسجم است؛فلذا ضروری است که اصولی برای فیلترینگ صحیح و قانونمند برای تحقق حقوق شهروندی بررسی گردد.در این پژوهش پرسش اصلی این است اصول حاکم بر فیلترینگ موجه وناموجه چیست وتاثیرآن بر تحقق حقوق شهروندی چگونه است؟دراین راستا فرضیه اصلی این است که باتوجه به رسمیت شناختن حق دسترسی آزاد به اطلاعات، فیلترینگ موجه برتحقق حقوق شهروندی می تواند تاثیرداشته و تاثیرآن غیرقابل انکاراست اما فیلترینگ ناموجه ناقض حقوق شهروندی است.

    کلیدواژگان: حق دسترسی آزاد به اطلاعات، حقوق شهروندی، شفافیت، فیلترینگ فنی، فیلترینگ قانونی
  • امیرساعد وکیل*، افشین قشلاقی نیگجه صفحات 116-136

    در حقوق بین الملل، قواعدی درباره حمایت از میراث فرهنگی جهانی نظیر کنوانسیون های چهارگانه 1949 ژنو و کنوانسیون 1954لاهه وجود دارد. میراث فرهنگی علاوه بر حمایت های عام در حقوق بین الملل به طور ویژه در چارچوب نظام حقوق بین الملل کیفری نیز طی اساسنامه و سند عناصر جنایات دیوان مورد التفات قرار گرفته اند.  با لازم الاجرا شدن « اساسنامه رم » در 17 ژوییه 2002 و ایجاد « دیوان بین المللی کیفری »، جهان برای نخستین بار، به یک ساز و کار قضایی بین المللی مستقل با اختیار محاکمه افرادی که دارای بیشترین مسئولیت در رابطه با تخریب مهارناشدنی اموال فرهنگی در جریان مخاصمات مسلحانه هستند، مجهز شد. جهان برای نخستین بار در طول تاریخ محاکمات دیوان بین المللی کیفری ، شاهد محاکمه فردی به اتهام جنایت جنگی علیه اموال فرهنگی در پرونده  " احمد الفقی المهدی " بود. رویکرد دیوان در این پرونده، متاثر از اساسنامه خود " رویکرد تفسیر به نفع غیر نظامیان " می باشد.

    کلیدواژگان: میراث فرهنگی، دیوان بین المللی کیفری، جنایات جنگی، رویکرد ارزش فرهنگی میراث فرهنگی، رویکرد تفسیر به نفع غیرنظامیان، پرونده المهدی
  • رسول احمدی فر* صفحات 137-150

    به یمن پیشرفتهایی علم پزشکی امروزه تعداد زیادی از بیماری ها و صدمات بدنی از طریق پیوند عضو درمان می شوند. هرچند از بعد اخلاقی نجات جان انسان عملی پسندیده و مقبول است، لکن به واسطه نیاز دریافت کنندگان این اعضاء، اهداء عضو، ظاهرا اهداء است و در واقع معوض بوده و برای موافقت اهداء کننده گان مبالغ عمده ای به آنها پرداخت می شود. الزام ناشی از این توافق، بعنوان قراردادی نوین در دانش حقوق، موضوعی است که در این پژوهش هدف مطالعه آن بر اساس منابع حقوق ایران بود. بر اساس تحلیل منابع حقوق ایران و توصیف رابطه طرفین در چنین قراردادهایی، به واسطه آسیبی که خارج کردن عضو به بدن اهداء کننده وارد می کند، در صورتی که عضو موضوع توافق مربوط به انسان زنده باشد تا قبل از جدا شدن از بدن انسان، این توافق باطل و بلا اثر بوده و برای طرفین الزامی ایجاد نمی کند و در صورتی که توافق پس از جدا شدن عضو از بدن انسان صورت گیرد و ثابت شود بدن اهداء کننده به آن نیاز ندارد و یا عضو موضوع توافق مربوط به انسان فوت شده یا مبتلا به مرگ مغزی باشد این توافق الزام آور بوده و در صورت استنکاف طرفین از اجرای اختیاری چنین توافقاتی، می توان از الزامات قانونی برای اجرای آنها استفاده نمود.

    کلیدواژگان: اهداء عضو، تعهد، تعهد اهداء، الزام آور، الزام اهداء
  • علی مشهدی*، موسی کرمی، احسان شکیب نژاد صفحات 151-171

    پروتکل منشور افریقایی حقوق بشر و خلق ها در خصوص حقوق زنان در افریقا (پروتکل حقوق زنان یا پروتکل ماپوتو) از خلال ارایه ی تعریفی فراگیر از خشونت علیه زنان و برشماری مصادیق مختلف آن، مقرر داشتن محو کلیه ی اشکال تبعیض علیه زنان، توجه داشتن و ممنوع سازی آداب و رسوم سنتی آسیب زا علیه ایشان، مطمح نظر قرار دادن نقش آموزش و مدارس در حذف نگرش های تبعیض آمیز علیه بانوان، حمایت از زنان در خلال مخاصمات مسلحانه و پشتیبانی از زنان سالمند و تنگدست در برابر تمامی اقسام خشونت و تاکید بر جرم انگاری انواع متفاوت خشونت علیه زنان و مجازات مرتکبین آن توسط دولت های عضو و انتظام بخشی به قوانین ملی، در صدد پیشگیری و مبارزه با خشونت علیه زنان بر آمده است. پروتکل حقوق زنان، در صورت اجرای کامل و گنجانده شدن در قانونگذاری ملی، ابزار کارآمد و مستحکمی را برای حمایت از زنان افریقایی در برابر اشکال گوناگون خشونت به دست می دهد.  نوشتار حاضر بر آن است تا از رهگذر رهیافتی توصیفی-تحلیلی و با گردآوری منابع به صورت کتابخانه ای، به این پرسش پاسخ دهد که این سند از زمان تصویب خود تاکنون چه نقشی در مبارزه با خشونت علیه زنان در افریقا داشته است.

    کلیدواژگان: خشونت علیه زنان، منشور افریقایی حقوق بشر و خلق ها، پروتکل حقوق زنان در افریقا، حقوق بشر، تبعیض
  • مجید عزیزیانی* صفحات 172-190

    همواره یکی از برتری های رسیدگی نهاد داوری بر محاکم دادگستری، سرعت و شتاب در رسیدگی است. بدین نحو که برخلاف محاکم دادگستری که دعاوی مقید به زمان و مهلت خاصی نبوده، در داوری طرفین با تعیین مدت مشخص در قرارداد، داور را مکلف به رسیدگی و صدور رای در مهلت یاد شده می کنند.در اجاره به موجب ماده 468 قانون مدنی در صورت عدم تعیین مدت اجاره، عقد باطل است. اما در داوری علی رغم اینکه قرارداد داوری بدون وجود مهلت قابل تصور نیست (اعم از قانونی یا قراردادی)، اما مقنن در این باره کمتر سخت گیری کرده و ابتدا به طرفین اختیار تعیین مدت داوری را داده و در صورت عدم تعیین مدت در موافقت نامه، مقنن به عنوان قاعده تکمیلی وارد عرصه شده و مدت قرارداد را سه ماه تعیین نموده است. تفویض اختیار تمدید مدت داوری در ابتدای امر به جهت حاکمیت اراده طرفین با اشکالی مواجه نیست، ولی تمدید مدت از سوی داور (ازنظر طول مدت و دفعات تمدید)  بین محاکم و دکترین محل اختلاف است. بر اساس بند 4 ماده 489 ق.آ.د.م. اگر رای داور یا داوران پس از پایان مدت داوری صادر و تسلیم شده باشد، باطل بوده و قابلیت اجرایی ندارد.

    کلیدواژگان: داوری، قرارداد، مدت، رویه، دادگاهد اوری، دادگاه
  • محسن اسماعیلی*، محمد مهدی حیدری صفحات 191-216

    در قراردادهای معوض، در صورتی که یکی از طرفین تعهدات اصلی خویش را اجرا نکند، مشهور فقهای امامیه و حقوقدانان با وحدت ملاک از احکام شرط فعل و اصل لزوم، معتقدند متعهدله ابتدا باید متعهد را ملزم به انجام تعهد کند اگر الزام امکان نداشت، شخص دیگر به هزینه متعهد، تعهد را انجام دهد. در صورت عدم امکان اجرای تعهد از این دو طریق، حق فسخ ایجاد می شود. این نظریه در بسیاری از موارد با مقصود قراردادی طرفین و منطق قراردادهای تجاری سازگار نبوده و به نظم اقتصادی معاملات آسیب می زند.به همین جهت در مقررات حقوقی انگلیس، آمریکا و اسناد حقوقی بین المللی،نقض تعهدات اگر اساسی تلقی شود حق فسخ ابتدایی ایجاد می شود و آن در فرضی است که تعهدات اصلی قرارداد نقض شود. در فقه و حقوق ایران نیز اگرچه مشهور، قایل به فسخ ابتدایی نیستند، اما به نظر می رسد با توجه به مشکلات اساسی و چالش های پیش روی اعمال مطلق نظریه اجبار، اقتضایات روز دنیای تجارت و روابط میان تجار و همچنین دقت نظر در استدلالات عده ای از فقهای عظام و حقوقدانان، با دلایلی نظیر بنای عقلا، قاعده لاضرر و غیره بتوان این نظریه را در حقوق ایران ثابت کرد و پشتوانه ی فقهی و حقوقی مستحکم برای آن بیان کرد.

    کلیدواژگان: تعهدات اصلی، تعهدات فرعی، نقض اساسی، فسخ ابتدایی، ضمانت اجرا
  • حسنعلی موذن زادگان*، علی مولابیگی صفحات 217-243

    در عصر حاضر ظهور وسایل ارتباطی بین افراد و سازمان ها از طریق تجهیزات الکترونیکی و انفورماتیکی، موضوع دولت الکترونیک و پیرو آن دادرسی الکترونیکی را در مقابل دادرسی سنتی مطرح کرده است. دادرسی کیفری الکترونیکی به عنوان تحولی نوین در عرصه قضایی، به منظور تحقق فاصله گذاری اجتماعی در حوادثی از قبیل بیماری کرونا، کاهش هزینه های دادگستری و تسهیل در رویه دادگاه ها مواد قابل توجهی از قانون آیین دادرسی کیفری را به خود اختصاص داده است. یکی از موضوعات مهم در این عرصه، شهادت از راه دور به این شیوه بوده که در ماده 186 قانون مجازات و مواد 204 و 214 قانون آیین دادرسی کیفری مطرح شده است. با وجود این، حسب مصاحبه با تعدادی از شعب دادگاه کیفری یک، موضوع شهادت از راه دور تاکنون در رویه قضایی ایران تحقق نیافته است. دادگاه های مزبور چالش هایی از حیث فقدان زیرساخت های لازم و دیدگاه های ناشی از برداشت های فقهی دارند. در پژوهش حاضر با روش توصیفی - تحلیلی و نیز تحلیل محتوای مصاحبه قضات برای رفع چالش های مزبور و تامین زیرساخت های لازم برای اجرای شهادت از راه دور راه کارهایی ارایه شده است.

    کلیدواژگان: شهادت از راه دور، طریقیت شهادت از راه دور، موضوعیت شهادت از راه دور، احراز صحت انتساب شهادت، متعذر بودن ادای شهادت، رویکرد فقهی و قضایی به شهادت از راه دور
  • ناصر قاسمی*، احمدعلی ثالث موید صفحات 244-266

    تحریم مالی هدفمند اقدامی است که از سوی دولت ها یا نهادهای بین المللی نسبت به اشخاص و نهادهای با ویژگی‏های خاص اعمال می شود تا از طریق محدودیت این اشخاص و نهادها در دسترسی به منابع و خدمات مالی، مانع اقدامات خطرناک آن ها شوند. سوال اصلی پژوهش حاضر این است که ماهیت حقوقی تحریم های مالی هدفمند چیست و در رابطه با اشخاص و گروه های تروریستی، این تحریم ها چگونه در نظام حقوقی کشور مورد استفاده قرار می گیرد؟ پژوهش حاضر نشان می دهد که بسیاری از انتقاداتی که به این ابزار حقوقی وارد شده است؛ نظیر نامعین بودن آن، محرومیت اشخاص از حق دادرسی و حق دفاع و غیره وارد نبوده و ناشی از خلط ماهیت این نهاد با مجازات می باشد. . استفاده از ابزار تحریم مالی هدفمند برای جلوگیری از تامین مالی تروریسم، مستلزم تغییر در تعریف جرم تامین مالی تروریسم است، به نحوی که در تعریف این جرم، علاوه بر تامین مالی اعمال تروریستی، باید تامین مالی اشخاص و سازمان های تروریستی نیز مد نظر قرار گیرد. این امر سبب می شود که مقامات ذی صلاح برای مسدودکردن دارایی اشخاص موضوع فهرست اشخاص و سازمان های تروریستی، نیازی به احراز و اثبات ارتباط بین وجوه و اموال این اشخاص با یک عمل تروریستی مشخص نداشته باشند.

    کلیدواژگان: تحریم مالی، تحریم مالی هدفمند، تامین مالی ترویسم، اقدامات تروریستی
|
  • Javad Hoseanzadeh*, Saber Alaei Pages 1-22

    Effective and efficient settlement is one of the essential requirements for the management of a large volume of transactions in the capital market. Central Securities Depository and Settlement of Funds Company is the trustee of registration affairs, deposition, and settlement in the stock market. The determination of the nature and role of SAMAT in these affairs is the prerequisite for recognition of the rights and duties of this company and each of the transaction parties, which have been investigated in this research. With regard to the role of SAMAT, such ideas as "being a trader", "pure calculation", and the theory of "delegation in settlement" have been addressed while each of them requires a different implementation mechanism. Studying the rules and regulations governing the capital market and adapting them with the common views, one may come to the conclusion that the mechanism for the settlement implementation of the central depository company has been designed based on the mechanism of "binding payment netting"; and SAMAT as the representation in this mechanism, is responsible for "delegation in the settlement" of transitions.

    Keywords: settlement, Central Depository Company, Netting, Clearing, Central Counterparty
  • Mahmoud Habibi* Pages 23-53

    Stipulation for the benefit of a third party In a contract the parties may stipulate a right or an obligation for the benefit of a third part. There is almost no disagreement as to the impossibility of stipulation directly a right for the benefit of a third party, with or without his or her prior or later consent or disagreement. In this article, the background, concept, nature and the legal effects of such stipulation is studied. The study is conducted mostly based on a comparative study of the common law and to some extent civil law systems with an emphasis on the doctrine and case law.

    Keywords: Right, stipulation for a third party, Court decisions, third party, doctrine, consideration, privacy of contracts
  • Ghassem Khadem Razavi*, Elyas Noee, Mohammad Noee Pages 54-72

    Criminalization realm in article 598 of Criminal Code is a matter of controversy with regard to several natural and legal persons. As an instance in this case, the status of some banks is in an opaque zone. Considering Governmental Banks’ intertwined linkage to the government, in addition to the Criminal Code’s title of chapter 13 (Governmental Officials’ trespasses toward the government), it is clear that mentioned banks come under the umbrella of article 598. On the other hand, Private Banks (which have been private since their establishment) not being under the aegis of the government makes it undoubtable that the article is not applicable to them. Yet the state of Private Ex-Governmental Banks, which still have connections with the government, is of ambiguity and in need of scrutiny. The reason lies in the fact that while accounting for some features of Private Banks, afore-mentioned banks have features in common with Governmental Banks too. Therefore, shedding light on Private Ex-Governmental Banks makes a comprehensive study of three fields necessary: 1- related laws and regulations, 2- facts and figures about stocks and shares, 3- legal procedure. The conclusion Ex-Governmental Banks are more of a Private bank than a governmental one.

    Keywords: Governmental Banks, Private-sector Ex-Governmental Banks, Private-sector Banks, Article 598, Share
  • Ali Sohrablu*, Hasan Lotfi Pages 73-93

    Employment Status Change as one of the most common issues in administrative system is the subject of many laws and regulations, accordingly, study of that is subject of this paper with emphasize on nature and legal requirements of employment status change and principles governing that. The nature of employment status change seem to be new employment that require government of employments principles, but the legislator's intention in addressing a particular group require modification in this relation. Legal authorization in form of employment Permission and organizational post, employment tests and merit- selection in the case of restrict employment, is the principles of employment status change. Our finding shows relative observance of that principles; but the more attention is necessary to competent authorities to deciding in this relation, organizational post and necessity of holding employment test in the case of restrict employment.

    Keywords: Status Change, merit selection, employment Permission, Public Jobs
  • Seyed Mohamad Hashemi*, Vajihe Mohseni, MohammadJavad Javid, Bijan Abbasi Pages 94-115

    Privative measures for healthy cyberspace(filtering) may pose a serious challenge to the freedom of information and right to information.Freedom of information as one of citizenship rights is now facilitated through the Internet and cyberspace.This right,based on Article33-Charter of Civil Rights,is one of the fundamental principles of good governance and most important examples of the first generation of human rights law that guarantees citizenship rights.With the rapid expansion of virtual networks in recent years and the occurrence of various types of harm and threats,cyberspace health is one of the concerns to decision-makers in Iran.Therefore,filtering is used as a solution,which led to various criticisms because some people considered filtration as violation of citizenship rights and others referred to the harmfulness of freedom in the uncontrolled cyberspace.However, filtering requires a well-documented legal system;therefore,it is essential to investigate  principles for proper and lawful purging and filtering for the realization of citizenship rights.In this research,the main question is,what are the principles governing(un)justifiable filtering and how does it affect the realization of citizenship rights?Accordingly,the main hypothesis is that given the recognition of the freedom of information,justifiable filtering can affect citizenship rights and its impact is indisputable,but uncontrolled filtering is certainly a violation of citizenship rights

    Keywords: freedom of information, citizenship rights, transparency, technical filtering, legal filtering
  • Amirsaed Vakil*, Afshin Gheshlaghi Nigjeh Pages 116-136

    In international law, there are good rules for the protection of the global cultural heritage, such as the Geneva Conventions of 1949 and the 1954 Hague Convention, customary rules and doctrine. UNESCO's recognized cultural heritage in each country is part of the cultural heritage of humanity and of the world, which, in addition to general support in international law, has been particularly recognized within the framework of the International Criminal Law System within the Statute and the Code of Conduct Elements. With the entry into force of the Rome Statute on July 17, 2002, and the creation of an International Criminal Court, the world for the first time has become an independent international judiciary with the authority to prosecute those who have the greatest responsibility for the inevitable destruction of property Cultural is in the process of armed conflict. For the first time in the history of the International Criminal Tribunal, the world witnessed a trial of someone charged with a war crime against cultural property in the Ahmed al-Fakhi al-Mahdi case. The Court's approach in this case is affected by its statute of "interpretation approach in favor of civilians .

    Keywords: Cultural Heritage, International Criminal Court, War Crimes, Approach the Cultural Value of Cultural Heritage, Interpretation Approach for Civilians, Al-Mahdi Case
  • Rasoul Ahmadi Far* Pages 137-150

    In the shadow of the advances in medical science today, a large number of diseases and physical injuries are treated by transplantation. Although the moral aspect of saving a person's life is pragmatic and acceptable, however, due to the needs of the recipients of these members, the donation appears to be a donation, and is in fact limited and paid to the donor. The commitment for this agreement as a new contract for knowledge of law is the subject of this study, the purpose of which was to study the sources of Iranian law. Based on the analysis of the sources of Iranian law and the description of the relationship between the parties in such contracts, due to the harm that the organ removes from the organ to the donor body, if the member is subject to the agreement on the zombie before the separation from the human body, this agreement False and invalid, and it is not binding on the parties, and if the agreement is made after the organ is separated from the human body and it is proved that the donating body does not need it or the member of the subject matter of the agreement regarding the dead or dying person This agreement is binding, and if the parties fail to make such an agreement arbitrarily, Mat law enforcement use them.

    Keywords: : donation, commitment, donation commitment, binding, donation requirement
  • Ali Mashhadi*, Mosa Karaami, Ehsan Sakibnejad Pages 151-171

    Protocol to the African Charter of Human and Peoples' Rights on the Rights of Women in Africa (Women's Rights Protocol or Maputo Protocol), through presenting a pervasive definition of violence against women (VAW) and enumerating its distinctive manifestations, stipulating the elimination of all forms of discrimination against women, addressing and prohibiting harmful traditional practices against women, considering the role of education and schools in the eradication of discriminative attitudes against women, protecting women during armed conflicts and supporting elderly and distressed women against all forms of violence and discrimination, emphasizing the criminalization of different types of VAW and punishment of perpetrators by State Parties, and regulating national legislations seeks to prevent and combat VAW in Africa. If fully implemented and integrated into national legislation, the African Women's Protocol offers an effective and strong tool to protect African women against distinguished forms of VAW. The present paper, through a descriptive-analytic approach and by means of a library-based method, aims to answer this question that what has been the role of the Protocol in combating violence against women in African countries.

    Keywords: Violence against Women, African Charter on Human, Peoples' Rights, Protocol on Rights of Women, Human Rights, Discrimination
  • Majid Aziziyani* Pages 172-190

    Ever, one of superiorities of investigation of judgment Institution on Justice administration is speed and acceleration in investigation. Thus contrary to Courts of justice that the claims are not  bound to time and special term, in judgment, the parties with determining a given term in the contract, oblige the judge to investigate and pronounce in the mentioned term. In lease contract, by virtue of Article 468 of Civil law, if no determination of lease period , the contract is annulled.  But in arbitration, despite to arbitration contract, without deadline is  unimaginable (such as legal or contractual), but the legislator has taken hard less on this regard and firstly has empowered to the parties determine arbitration term and if no determination of the term in agreement letter, the legislator  as completion law , has entered to the field and has determined the contract for 3 months. Delegation to extend the arbitration in beginning of affairs to rule of intent of the parties is not faced with a difficult

    Keywords: : Arbitration.Contracte. Period. Procedure. COURT
  • Mohsen Esmaeili*, MohammadMahdi Heidari Pages 191-216

    In onerous contracts, if one of the parties does not fulfill his main obligations, the jurists of the Imamiyah and Iranian law, by same criteria as provisions of the condition about performance of an act, state that the aggrieved party must bring an action to enforce the other party to fulfill his obligations and, if it is not possible, someone else undertakes an obligation at a committed cost. Finally, if non of this is not possible the aggrieved party can terminate the contract. this theory is not consistent with parties contractual purposes and the logic of commercial contracts.Therefore, in most countries, such as Britain, the US, and international legal instruments, when breach of contract committed by one of the parties is fundamental, it would give rise to the right of termination.Although, jurists do not consider the possibility of termination, but regard challenges of specific performance, the requirements of new commercial transactions and the relations between merchants and, persuasive argument of some great jurists, we can believe in right to termination for aggrieved party in occasion of fundamental breach of contract in Iranian law based on logical consistent usages, principle of prohibition of causing a loss etc.

    Keywords: Obligatons, Conditions, Warranty, Fundamental Breach, Termination, Remedies
  • HasanAli Moazenzadegan*, Ali Molabeigi Pages 217-243

    In the present age, the emergence of means of communication between individuals and organizations through electronic and informational equipment has raised the issue of e-government and, consequently, electronic litigation as opposed to traditional litigation. Electronic criminal proceedings, as a new development in the judicial system, in order to achieve social distance in incidents such as Crohnchr('39')s disease, reducing court costs and facilitating court proceedings, are significant articles of the Code of Criminal Procedure. One of the important issues in this field is remote testimony due to electronic and informatics equipment, which is mentioned in Article 186 of the Islamic Penal Code and Articles 204 and 214 of the Code of Criminal Procedure. However, according to an interview with a number of branches of the First Criminal Court, the issue of long-distance testimony has not yet been brought to justice in Iran. These courts have challenges in terms of lack of necessary infrastructure and views derived from jurisprudential interpretations. In the present study, with descriptive-analytical method and also the content analysis of the judgeschr('39') interviews, solutions have been presented to solve these challenges and provide the necessary infrastructure for the implementation of remote testimony.

    Keywords: distance witness, Method-based distance witness, Subject- oriented distance witness, Verification of the attribution of testimony, Impossibility of testimony, Jurisprudential, Judicial approach to distance witness
  • Naser Gasemi*, AhmadAli Sales Moayyad Pages 244-266

    Targeted financial sanctions are actions taken by governments or international institutions against persons and entities with specific characteristics to prevent them from engaging in dangerous activities by restricting their access to financial resources and services. The main question of the present study is what is the legal nature of targeted financial sanctions and how it is applied in the legal system? This study shows that many of the criticisms that have entered into this type of sanctions; Like its uncertainty, the deprivation of persons of the right to trial and the right to defense, etc. is incorrect and is due to the confusion of the nature of this institution with punishment. The use of targeted financial sanctions to prevent the financing of terrorism requires a change in the definition of the crime of terrorist financing, so that in the definition of this crime, in addition to financing terrorist acts, the financing of terrorist organizations and individual terrorists must also be considered. This would result that the competent authorities do not need to establish and prove the connection between the funds and other assets of these persons with a specific terrorist act in order to freezing their property.

    Keywords: Financial sanctions, targeted financial sanctions, terrorist financing, terrorist acts