فهرست مطالب

نشریه پرستاری کودکان
سال هشتم شماره 1 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/09
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فاطمه سوزان فامیل احمریان، آناهیتا خدابخشی کولایی*، داوود تقوایی، قدسی احقر صفحات 1-11
    مقدمه

    ترس شیوع بالایی در کودکان دارد و ترس های حل ناشده می تواند به مشکلات روان شناختی جدی در بزرگسالی بینجآمد. پژوهش حاضر با هدف، تعیین تفاوت اثربخشی دو برنامه درمان گروهی دوستان برای زندگی و گربه چالشگر بر ترس کودکان انجام شد.

    روش

    این مطالعه نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون و با دو گروه مداخله و یک کنترل انجام شد. جامعه آماری شامل کودکان پسر دبستانی منطقه 5 شهر تهران در سال 1398 بودند. 45 دانش آموز 8 ساله از بین 5 مدرسه به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند و در 3 گروه 15 نفره به طور تصادفی جای گرفتند. 2 گروه آزمایش در جلسات درمانی  دوستان برای زندگی و گروه دیگر در گربه چالشگر،  به صورت هفتگی و جلسات یکساعته شرکت کردند. برای جمع آوری داده های از پرسشنامه زمینه یابی ترس کودکان- نسخه تجدید نظر شده (FSSC-R) Fear Survey Schedule for Children-Revised استفاده شد.

    نتایج

    هر دو برنامه دوستان برای زندگی و گربه چالشگر  بر کاهش ترس کودکان پسر دبستانی اثربخش است (F=18.66; P=0.001) . با این حال این اثربخشی در گروه کنترل دیده نشد. همچنین با بررسی مقایسه زوجی بین اثربخشی برنامه دوستان برای زندگی  با گربه چالشگر، برنامه دوستان برای زندگی از برنامه  گربه چالشگر در کاهش ترس اثربخش تر بوده است (P=0.001).

    نتیجه گیری

    برنامه های درمان گروهی دوستان برای زندگی و گربه چالشگر بر کاهش ترس کودکان موثر  بوده است .از این رو، کاربرد این  دو مداخله در مدارس به کودکان دچار ترس و اضطراب کمک می کند تا درک عمیق تری از هیجانها و عواطف گوناگون خود به دست آورند و  ترس های غیر طبیعی خود را کاهش دهند.

    کلیدواژگان: ترس، برنامه دوستان برای زندگی، گربه چالشگر، کودکان
  • مهسا آقایی ملک آبادی، آناهیتا خدابخشی کولایی*، فرشته افکاری صفحات 12-23
    مقدمه

    قلدری کودکان یکی از اشکال خشونت مورد توجه نهادهای ملی و بین المللی بوده است.رفتارهای برونی شده کودک در کاهش احساس شایستگی مادر موثر است. احساس شایستگی تاثیر زیادی بر کیفیت رفتار والد و کودک دارد. این مطالعه با هدف تعیین تفاوت اثربخشی دو برنامه والدگری حمایتی و مربیگری رفتار بر شایستگی والدینی مادران با کودک پسر قلدر طراحی شد.

    روش

    این مطالعه از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری سه ماهه بود. نمونه گیری به روش در دسترس و داوطلبانه با جایگزینی تصادفی در گروه ها در 3گروه انجام شد. در نهایت60 مادری که فرزند پسر 8 تا 10 سال آنها نمرات بالا در مقیاس قلدری مقیاس ایلی نویز کسب کردند در سال 1399 و در تهران برای پژوهش انتخاب شدند. سه گروه20نفره بصورت تصادفی در دو گروه مداخله و دیگری در گروه گواه گنجانده شدند.ابزار جمع آوری داده ها،مقیاس قلدری ایلی نویز Illinois Bullying Scale (IBS)، اسپلاگ و هولت(2001)و مقیاس احساس کفایت و رضایت از نقش والدینی The parenting sense of competence scale (PSOC) گیباد والتسون و وندرسمن (1978) بودند.هر دو گروه آزمون طی13جلسه تحت آموزش با برنامه والدگری حمایتی و هدایت رفتار قرار گرفتند.

    نتایج

    بین اثربخشی برنامه والدگری حمایتی و هدایت رفتار بر شایستگی مادران با کودک قلدر در گروه های مداخله و گواه تفاوت معنی داری وجود داشت. (P<0/001).همچنین ، یافته ها نشان داد که برنامه هدایت رفتار (47.35±8.10, P<0/001) از برنامه والدگری حمایتی (39.60±9.15, P<0/001) موثرتر بود.

    نتیجه گیری

    هر دو برنامه والدگری حمایتی و مربیگری رفتار بر افزایش شایستگی والدینی مادران با کودک پسر قلدر موثر بودند. به نظر می رسد که، آموزش مادران با فرزند دارای رفتارهای قلدری می تواند از استرسهای والدگری مادران کاسته و به بهبود رابطه مادر- فرزندی کمک کند.

    کلیدواژگان: والدگری حمایتی، هدایت رفتار، شایستگی والدینی، مادران، قلدری
  • فرزانه مردانیان، وازگن میناسیان* صفحات 24-34
    مقدمه

    شیوع چاقی و اضافه وزن از عوامل اصلی بروز بیماری‎های غیر واگیر در اقشار مختلف جامعه و به ویژه کودکان کم توان ذهنی است. هدف کلی این پژوهش بررسی اثر 12هفته تمرین مقاومتی و ترکیبی روی برخی متغیرهای آمادگی جسمانی کودکان کم توان ذهنی دارای اضافه وزن بود.

    روش

    تعداد 24 کودک کم توان ذهنی دختر و پسر با میانگین سنی1/10±9/50سال به طور مساوی و تصادفی براساس شاخص توده بدن در دو گروه تمرین مقاومتی Kg/m2 2/17±25/25 و ترکیبی Kg/m2 2/22±25/05تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت دوازده هفته، هفته ای سه جلسه، هر جلسه بین70- 45دقیقه فعالیت ورزشی داشتند. تغییرات در ظرفیت هوازی، قدرت و استقامت عضلانی، درصد چربی بدن، تعادل پویا و انعطاف آزمودنی ها قبل و بعد از مداخله تمرینی با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس در سطح 0/05>p مورد مقایسه  قرار گرفت. 

    نتایج

    نتایج نشان داد  پیشرفت قابل توجهی در متغیرهای مورد اندازه گیری در نتیجه مداخلات ورزشی مشاهده شده است و در مقایسه بین گروهی درمتغیرهای ظرفیت هوازی (مقاومتی 6/75%در مقابل ترکیبی19/38% ؛0/01=P)، قدرت عضلانی (مقاومتی 27/16%در مقابل ترکیبی7/64 % ؛0/01=P) تفاوت معنی داری بین گروه ها وجود داشت، اما در استقامت عضلات شکمی (مقاومتی 22/90%در مقابل ترکیبی 30/55% ؛0/39=P)، درصد چربی بدن (مقاومتی15/52 %- در مقابل ترکیبی14/50 -% ؛ 0/51=P)، تعادل پویا (مقاومتی 6/85% در مقابل ترکیبی5/80 ؛ 0/12=P) و انعطاف بدنی (مقاومتی 5/66% در مقابل ترکیبی 2/1% ؛ 0/64=P) تفاوت معنی داری بین گروه ها مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

     بهبودی قابل توجه ای در ظرفیت هوازی در نتیجه تمرینات ترکیبی و قدرت عضلانی در نتیجه تمرینات مقاومتی درکودکان کم توان ذهنی دارای اضافه وزن مشاهده شد، اما در متغیرهای درصد چربی، تعادل پویا و انعطاف پذیری هر دو شیوه تمرینی اثربخشی نسبتا یکسانی داشتند.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، کودکان، کم توان ذهنی
  • زلیخا رئیسی پور، عبدالله شفیع آبادی*، جلیل یونسی بروجنی صفحات 35-45
    مقدمه

    وجود یک کودک مبتلا به سرطان در خانواده دارای پیامدهای منفی بسیاری برای والدین است. پژوهش حاضر به بررسی نقش واسطه ای پریشانی روانشناختی (افسردگی، اضطراب و استرس) در رابطه بین خشم و کیفیت روابط زوجین در والدین کودکان سرطانی می پردازد.

    روش

    مطالعه حاضر، توصیفی-همبستگی و از نوع مدل سازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را والدین تمامی کودکان سرطانی مراجعه کننده به بیمارستان کودکان بندرعباس در سال 1398 در بر می گیرد که از این بین با روش نمونه گیری هدفمند تعداد 200 فرد به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه کیفیت روابط زوجین (1386)، پرسشنامه بیان حالت-صفت خشم اسپیلبرگر (1999) و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (1995) بود. تحلیل داده ها از طریق روش های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر با بهره گیری از نرم افزار AMOS انجام شد.

    نتایج

    نتایج پژوهش نشان داد که خشم و پریشانی روانشناختی با کیفیت روابط زوجین دارای رابطه منفی معنادار هستند. همچنین پریشانی روانشناختی در رابطه بین خشم با کیفیت روابط زوجین دارای نقش میانجی بود (0/05 >P).

    نتیجه گیری

    بر این اساس در زمینه طراحی اقدامات لازم به منظور ارتقای کیفیت روابط زوجین در والدین دارای کودک سرطانی می توان به تدوین برنامه هایی در جهت کاهش خشم و پریشانی روانشناختی اقدام نمود.

    کلیدواژگان: خشم، پریشانی روانشناختی، سرطان، روابط زوجین، کودکان، والدین
  • لیلا بخشی سورشجانی* صفحات 46-55
    مقدمه

    عملکرد تحصیلی مطلوب زیربنای موفقیت در زندگی آتی دانش آموز به شمار می رود. عملکرد تحصیلی موفقیت آمیز دانش آموزان سبب رشد و تعالی جامعه در عرصه های مختلف می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سلامت عمومی مادر، اختلال و نارسایی توجه بیش فعالی و عزت نفس کودک بر عملکرد تحصیلی کودک می باشد.

    روش

    روش تحقیق در این پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر دوره دبستان شهر بهبهان بود که در سال تحصیلی96-1395 در مدارس مختلف این شهر مشغول به تحصیل بوده اند. در پژوهش حاضر حجم نمونه آزمودنی ها  بر اساس جدول کرجسی و مورگان 370 نفر تعیین گردید. نمونه به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای دو مرحله ای انتخاب شد. ابزار پژوهش را مقیاس های عملکردتحصیلی درتاج (1383)، کانرز -فرم والد، سلامت عمومی گلدبرگ و عزت نفس کوپر اسمیت تشکیل داده است.

    نتایج

    یافته های آزمون ضریب همبستگی پیرسون آشکار ساخت که بین عملکردتحصیلی کودک و  سلامت عمومی مادر  ،   نمرات اختلال نارسایی توجه بیش فعالی کودک   و  با عزت نفس کودک  رابطه معنی دار وجود دارد. یافته های تحلیل رگرسیون چندگانه پژوهش نیز نشان داد که نمرات سلامت عمومی مادر   اختلال نارسایی توجه بیش فعالی  و عزت نفس کودکان   قادر به پیش بینی عملکرد تحصیلی کودکان هستند.

    نتیجه گیری

    وضعیت سلامت عمومی مادر، نمرات اختلال نارسایی توجه بیش فعالی و  هم چنین عزت نفس کودک می تواند بر عملکرد تحصیلی در کودکان موثر باشد.

    کلیدواژگان: کودک، عملکرد تحصیلی، مادر، اختلال نارسایی توجه بیش فعالی
  • سجاد پناهی فر، ژیلا ماهری نوریانی* صفحات 56-64
    مقدمه

    اختلال بیش فعالی شیوع نسبتا بالایی دارد و مشکلات زیادی را برای کودک، والدین، معلمان و جامعه به وجود می آورد. این تحقیق به منظور اثربخشی قصه درمانی بر ناسازگاری رفتاری و سلامت روانشناختی کودکان بیش فعال شهر کرمان انجام شد.

    روش کار

    روش این تحقیق، نیمه تجربی و به روش پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه ی آماری شامل کلیه ی دانش آموزان بیش فعال (12-7 سال) شهر کرمان در سال 1398 بودند. با استفاده از روش هدفمند، تعداد 30 نفر (15 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه گواه) انتخاب شدند. 10 جلسه آموزش 90 دقیقه ای مداخله بر روی گروه آزمایشی انجام شد. گروه گواه هیچ گونه آموزشی دریافت نکردند. آزمودنی ها به پرسشنامه های کانزر والدین، فهرست رفتاری کودکان آشنباخ و سلامت عمومی گلدبرگ و هیلر، قبل و بعد از مداخله پاسخ دادند. نمرات آزمودنی ها با استفاده از تحلیل کوواریانس تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که قصه درمانی باعث کاهش ناسازگاری رفتاری و افزایش سلامت روانشناختی کودکان بیش فعال می شود (0/01<p).

    نتیجه گیری

    قصه درمانی در کاهش ناسازگاری رفتاری و افزایش سلامت روانشناختی کودکان بیش فعال موثر بود. بنابراین از این نوع درمان می توان برای تغییر و اصلاح رفتاری و بهبود سلامت روان کودکان بیش فعال در مراکز درمانی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: قصه درمانی، ناسازگاری رفتاری، سلامت روانشناختی، کودکان بیش فعال
  • مهدیه احمدی، سیما محمدخان کرمانشاهی*، محمد غلامی فشارکی صفحات 65-75
    مقدمه

    روند صعودی زندگی شهرنشینی، مصرف گرایی و تغییر عادات بهداشتی در سال های اخیر سبب گردید تا سبک زندگی افراد تغییر کند. با توجه به اینکه سبک زندگی در کودکی شکل می گیرد و در بزرگسالی ادامه می یابد، بنابراین باید به تغییر سبک زندگی در دوران کودکی توجه ویژه شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر برنامه ارتقا سلامت دانش آموزان بر سبک زندگی آنان انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که در سال 98-1397 انجام شد که در آن 60 دانش آموز دختر ابتدایی از مدرسه شهدای گمنام و مسلم بن عقیل در تهران  با روش غیرتصادفی در دسترس ساده انتخاب و در قالب دو گروه آزمون و کنترل  مورد بررسی قرار داده شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و سبک زندگی میلر-اسمیت بود. در گروه آزمون برنامه ارتقا سلامت دانش آموزان در سه مرحله بررسی و شناخت، حمایت و ارزشیابی  به مدت 3 ماه اجرا گردید.

    نتایج

    قبل از مداخله دو گروه آزمون و کنترل از نظر متغیر های دموگرافیک و میانگین نمرات سبک زندگی همسان بودند.(P> 0/05) در حالیکه بعد از مداخله آزمون تی مستقل نشان داد که بین میانگین نمرات سبک زندگی در دو گروه آزمون و کنترل اختلاف معنادار آماری وجود دارد. (P= 0/002)

    نتیجه گیری

    برنامه ارتقا سلامت دانش آموزان توانست سبک زندگی دختران 9 تا 10 سال ابتدایی را ارتقا بخشد. لذا پیشنهاد می گردد این برنامه در قالب یک طرح جامعه در تمامی مدارس کشور بکار گرفته شود.

    کلیدواژگان: برنامه ارتقا سلامت، سبک زندگی، دختران ابتدایی
  • فاطمه غیرتیان، یحیی یاراحمدی*، حمزه احمدیان، مریم اکبری صفحات 76-85
    مقدمه

    اختلال سلوک شامل رفتارهای پایداری است که ویژگی آن نقص قوانین و مقررات اجتماعی و آسیب به کودکان است. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه ای سبک دلبستگی و طرحواره های ناسازگار اولیه  در ارتباط بین بدرفتاری در کودکی با اختلال سلوک نوجوانی بود.

    روش

    روش این تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه ی آماری شامل کلیه ی نوجوانان مبتلا به اختلال سلوک نوجوانی استان همدان در سال 1398 بودند که تعداد 300 نوجوان مراجعه کننده به کلینیک های روانشناختی همدان بر اساس روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها به پرسشنامه های طرحواره ی یانگ (2005)، مقیاس آسیب و سو استفاده از کودک پیترس، اسکیم و لیلیفلد (2006)، مقیاس بازنگری شده ی تجارب روابط نزدیک فرالی و والورورنل (2016) و پرسشنامه ی علایم مرضی کودکان بیرشک (1394) پاسخ دادند. نمرات آزمودنی ها با استفاده از آمار توصیفی، استنباطی و مدل معادلات ساختاری تحلیل شد.

    نتایج

    اثر غیرمستقیم سبک دلبستگی، طرحواره های عملکرد مختل و طرحواره های طرد و بریدگی در رابطه بین بدرفتاری در کودکی و اختلال سلوک به ترتیب 0/36، 0/19و 0/14به دست آمد که در سطح P<0/01 معنادار بودند. نتایج نهایی مدل نشان داد سبک دلبستگی اضطرابی و طرحواره های ناسازگار اولیه در ارتباط بین بدرفتاری در کودکی با اختلال سلوک نوجوانی نقش واسطه ای دارند (0/0< p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج به دست آمده، بسیاری از نوجوانان در واقع قربانیان بد رفتاری در کودکی می باشند. در پی آن سبک دلبستگی و طرحواره های ناسازگار از فرآیندهای رشدی اولیه ای هستند که می توانند متاثر از بد رفتاری  با کودکان باشند. بنابراین، استفاده از اطلاعات چندگانه که وضعیت اختلال سلوک و چگونگی تاثیر عوامل اجتماعی و بدرفتاری در کودکی، طرحواره های ناسازگار، سبک های دلبستگی به صورت عینی تر را نشان دهد، پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: سبک دلبستگی، طرحواره های ناسازگار، بدرفتاری درکودکی، اختلال سلوک
  • آزیتا ربیع تبار، شعله بیگدلی، عباس دباغ زاده، لیلی بریم نژاد* صفحات 86-94
    مقدمه

    شیوع آسم کودکان در ایران 9/10 است. عدم تبعیت درمان های استنشاقی در آسم با کاهش کیفیت زندگی بیماران همراه است این پژوهش با هدف تعیین باور درمان و کیفیت زندگی و تبعیت درمان کودکان مبتلا به آسم انجام گرفت.

    روش

    این پژوهش مقطعی بین 170کودک 12-8 ساله مبتلا به آسم مراجعه کننده به مراکز آسم و آلرژی استان مازندران با نمونه گیری مستمر صورت گرفت. داده ها با پرسشنامه کیفیت زندگی، باور درمان، تبعیت درمان جمع آوری شدند.

    نتایج

    میانگین نمره کیفیت زندگی11/69± 56/32  میانگین نمره ضرورت-نگرانی 2/9± 6/71 بوده و 55/9درصد از کودکان تبعیت از درمان نداشتند. مدت ابتلا تنها متغیری بوده که با باور درمان ارتباط داشت (0/011=p). کیفیت زندگی دختران و کودکانی که سابقه مصرف سیگار در خانواده نداشتند، بالاتر بوده است (0/032=P). بین باور درمان و کیفیت زندگی و تبعیت درمان ارتباط مستقیم بدست آمد و با افزایش تبعیت درمان کیفیت زندگی بالاتر بوده است.

    نتیجه گیری

    باور والدین در مورد ضرورت مصرف داروها می تواند تبعیت درمان و کیفیت زندگی کودکان را تحت تاثیر قرار دهد. به کارکنان بهداشتی-درمانی پیشنهاد می شود، با مداخلات آموزشی مناسب و تشویق والدین موجب تبعیت بیشتر درمان و بهبود کیفیت زندگی در کودکان مبتلا به آسم شوند.

    کلیدواژگان: تبعیت از درمان، باور درمان، کیفیت زندگی، آسم، کودکان، والدین
|
  • Fatemeh Susan Famil Ahmarian, Anahita Khodabakhshi Koolaee*, Davood Taghvaei, Ghodsi Ahgher Pages 1-11
    Introduction

    Fear is very common in childhood. Many Children experience the fear, but it is the unresolved fear of childhood that can lead to serious psychological problems in adulthood. Therefore, the aim of this study was to compare two group programs FRIENDS for life (FLL) and Coping Cat (CC) on fear among boys’ children.

    Method

    This quasi-experimental study was performed using pre-post-tests with two experimental and control groups. The statistical population of the current study included primary schoolchildren in District 5 of Tehran in 2019. Totally, forty-five 8-year-old students were selected from 5 schools by cluster random sampling and were randomly assigned into 3 groups (two experimental groups and one control group). The two experimental groups participated in the therapy sessions of FFL and CC programs on a weekly basis and one-hour sessions. The Fear Survey Schedule for Children-Revised (FSSC-R, 2002) was used to collect research data.

    Results

    The results showed that both FFL and CC programs were effective on children's fear  (F =18.66; P=0.001). However, this effect was not found in the control group. Moreover, by examining the pairwise comparison between the effectiveness of the FFL and CC programs, it was observed that the FFL was more effective than CC for the Fear of school children (P=0.001).

    Conclusion

    two therapeutic interventions programs including FFL and CC have been effective in reducing children's fear. Hence, the application of these two interventions in schools helps phobia in children to gain a deeper understanding of their various emotions and feelings and reduce their fear.

    Keywords: Fear, FRIENDS for life, Coping Cat, Children
  • Mahsa Aghaei-Malekabady, Anahita Khodabakhshi Koolaee*, Fereshteh Afkari Pages 12-23
    Introduction

    Child bullying has been one of the forms of violence considered by national and international institutions. The problems behaviors of the child are effective in reducing the mother's sense of competence. The sense of competence has a great impact on the quality of the parent-child relationship. This study aimed to compare the effectiveness of the two parenting training programs Supportive parenting and Leading by Modeling on the Parenting Sense of Competence of mothers with a bully son.

    Method

    This study employed a quasi-experimental method using a pretest-posttest design with a control group and a three-month follow-up. The research population included all primary schools for boys (8- 10 years old) in District 4 of Tehran in 2020. The participants were selected using voluntary convenience sampling and were randomly assigned to three groups. Finally, 60 mothers whose sons scored higher on the Illinois Bullying Scale were selected as the participants and divided into three groups of 20 (two intervention groups and one control group). The instruments used to collect the data were the Illinois Bullying Scale (Espelage & Holt, 2001), the Parenting Sense of competence scale (Gibaud-Wallston et al. 1978) The participants in both intervention groups attended Supportive parenting and Leading by Modeling training programs for Thirteen two-hour sessions once a week. The collected data were analyzed using repeated-measures analysis of variance (ANOVA) with SPSS software (V. 22).

    Results

    The findings showed a significant difference between the intervention and control groups in parenting sense of competence (P=0.0001) in the post-test and follow-up phases. While there was a significant difference between the effectiveness of the two programs on the parenting sense of competence and the parenting Leading by Modeling program (47.35 ± 8.10, P <0.001) was more effective than the supportive parenting program (39.60 ± 9.15, P <0.001).

    Conclusion

    The results showed that both support and leading by modeling programs are effective in improving the sense of competence of mothers. It seems that training mothers with a bullied son can help reduce mothers' psychological stress and improve their relationships with their children.

    Keywords: Supportive parenting, Parenting Leading by modeling, parenting sense of competence, Mothers, bullying
  • Farzaneh Mardanian, Vazgen Minasian* Pages 24-34
    Introduction

     Prevalence of obesity/overweight is the main cause of non-communicable diseases in different segments of society, especially in intellectually disabled children. The main purpose of this study was to survey the effect of 12-week resistance and combined exercises on some physiological variables in intellectually disabled children with overweight.

    Method

     In this study 24 intellectually disabled male children (Average age; 9.50±1.10 years) were randomly selected and assigned to (i) Resistance (25.3±2.2 Kg/m2; n=12) and (ii) Combined (25.1±2.2Kg/m2;n=12) training groups. The subjects participated in a 12-weeks/three sessions/week exercise program for 45 minutes. The variables of aerobic capacity, muscular strength, muscular endurance, body fat percentage, flexibility, and dynamic balance of subjects were measured before and after the interventions. Analysis of covariance statistics was used to analyze the data.

    Results

     Findings showed that in both training groups improvements were found in measured variables after exercise interventions. In between groups comparisons, there were statistically differences in aerobic capacity (Combined: %19.38 vs. Resistance: %6.75; P=0.01) and muscle strength of groups (Combined: % 7.64vs.Resistance: % 27.16; P=0.01), but in abdominal muscle endurance (Combined: % 30.15vs.Resistance: %22.90; P=0.39), Body fat percentage (Combined: % -14.52vs.Resistance:% -15.52; P=0.51), dynamic balance (Combined: % 5.80 vs. Resistance: % 6.85; P=0.12) and flexibility of subjects (Combined: % 0.21vs.Resistance:% 5.66; P=0.64) the differences weren't significant. 

    Conclusions

     Significant improvements in the aerobic capacity as a result of combined exercises and muscle strength due to resistance training have been observed in the overweight intellectually disabled children, but in the variables of body fat percentage, dynamic balance, and flexibility, both training methods had relatively the same effects.

    Keywords: Exercise, Children, Intellectually disabled, Overweight
  • Zolikha Reaisipour, Abdullah Shafiabady*, Jalil Younesi Boroujeni Pages 35-45
    Introduction

    Having a child with cancer in the family has many negative consequences for parents. The present study investigates the mediating role of psychological distress (depression, anxiety and stress) in the relationship between anger and the marital relationship quality in parents of children with cancer.

    Method

    The present study was descriptive-correlation and structural equation modeling. The statistical population of the present study includes the parents of all children with cancer referred to Bandar Abbas Children's Hospital in 1398, of which 200 people were selected as a sample group by purposive sampling. Data collection tools included Marital Relationship Quality Scale, Spielberger Anger Expression Questionnaire (STAXI), and Depression, Anxiety and Stress Scale (DASS_21). Data analysis was performed by Pearson correlation coefficient and path analysis using AMOS software.

    Results

    The results showed that anger and psychological distress have a significant negative relationship with couples' relationships quality. Psychological distress also had a mediating role in the relationship between anger and marital relationship quality (P <0.05).

    Conclusion

    Accordingly, in designing the necessary measures to improve the marital relationship quality in parents with children with cancer, programs can be developed to reduce anger and psychological distress.

    Keywords: Anger, Psychological Distress, Cancer, Couples Relationships, Children, Parents
  • Leail Bakhshi Sooreshjani* Pages 46-55
    Introduction

    Optimal academic performance is the foundation of success in the student's future life. Successful academic performance of students leads to the growth and excellence of society in various fields. The aim of this study was to investigate the effect of maternal general health, attention deficit hyperactivity disorder, and self-esteem on the child’s academic performance.

    Method

    The research method in this study was correlational. The statistical population included all male and female primary school students in Behbahan in the academic year 2016-2017. In the present study, the sample size of the subjects was 370 based on Krejcie and Morgan table. The sample was selected by two-stage cluster random sampling. The research instruments were Dortaj (2014) Academic Performance Scales, Connors-Form Parent, Goldberg General Health and Cooper -Smith Self-Esteem.

    Result

     Findings of Pearson correlation coefficient test revealed that there was a significant relationship between child academic performance and maternal general health, attention deficit hyperactivity disorder scores   , and child self-esteem . Findings of multiple regression analysis also showed that maternal general health scores   , attention deficit hyperactivity disorder   , and children's self-esteem   , were able to predict children's academic performance.

    Conclusion

    Maternal general health status, scores of Attention Deficit Hyperactivity Disorder as well as the child's self-esteem can affect children's academic performance.

    Keywords: Child, Academic Performance, Mother, Attention Deficit Hyperactivity Disorder
  • Sajad Panahi, Zhila Maheri* Pages 56-64
    Introduction

    ADHD has a relatively high prevalence and causes many problems for children, parents, teachers, and the community. This study was conducted to investigate the effectiveness of narrative therapy on behavioral maladaptation and psychological health of children with ADHD in Kerman.

    Methods

    This study was quasi-experimental with pre-test and post-test with the control group. The statistical population included all the active students (7-12 years) in Kerman city in 1398. Using purposive sampling, 30 individuals (15 experimental and 15 control) were selected. The experimental group received 10 sessions of 90-minute intervention. The control group received no training. Subjects responded to the Conners Parent Questionnaire, the Ashbach Children Behavior Inventory, and Goldberg and Hiller General Health Questionnaire before and after the intervention. Subjects' scores were analyzed using covariance analysis.

    Results

    The results showed that narrative therapy reduced behavioral maladaptation and increased the psychological health of children with ADHD (P <0.01).

    Conclusion

    Narrative therapy was effective in reducing behavioral maladaptation and increasing the psychological health of overactive children. Therefore, this type of treatment can be used to modify behavior and improve the mental health of children with ADHD.

    Keywords: Narrative therapy, Behavioral Maladaptation, Mental Health, ADHD Children
  • Mahdie Ahmadi, Sima Mohammadkgan Kermanshahi*, Mohammad Gholami Fesharaki Pages 65-75
    Introduction

    The rising trend of consumerism, urbanization, and change health habits in recent years has led to a change in people’s lifestyles. Since lifestyle and health habits develop during childhood and continue into adulthood, special attention should be paid to the changing lifestyle of childhood. The purpose of this study is to investigate the impact of students’ health promotion programs on their lifestyles.

    Method

    The present research is a semi-experimental study carried out in the 1397-1398 years in which sixty elementary school girls were selected from Shohadaye Gomnam and Moslem Aghil school in Tehran by the non-randomized method and examined in two groups of test and control. Data were collected using a demographic questionnaire and Miller Smith Lifestyle. In the experimental group of the student health promotion program, the test consisted of three phases, assessment, supporting, and evaluation was run for three months.

    Results

    Before the intervention, the experimental and control group were matched for demographic variables and average lifestyle scores. However, after the intervention, the independent t-test showed that there was a significant difference between the average scores of lifestyle in the two groups.

    Conclusion

    Student health improvement program improves the lifestyle of girls aged between 9 to 10 in elementary schools. Therefore, it is recommended that this program be implemented as a community plan in all schools in the country.

    Keywords: Health Promotion Program, Lifestyle, Elementary Girls
  • Fatemeh Gheiratian, Yahya Yarahmadi*, Hamzeh Ahmadian, Maryam Akbari Pages 76-85
    Introduction

    Behavioral disorders include persistent behaviors that are characterized by defects in social rules and regulations and harm to children. The aim of this study was to investigate the mediating role of attachment style and early maladaptive schemas in the relationship between childhood abuse and adolescent behavior disorder.

    Method

    The method of this research was descriptive correlational. The statistical population included all adolescents with adolescent behavioral disorders in Hamedan province in 2019, and 300 adolescents referred to Hamedan Psychological Clinics were selected based on the available sampling method. Subjects were assigned to Young's Schema Schedule Questionnaire (2005), the Child Injury and Abuse Scale of Peter, Eskim, and Lillefield (2006), the Revised Scale of Experimental Relationships of Ferrali and Wallournel (2016), and the Birschke Children's Patient Symptoms Questionnaire (2002) replied. The subjects' scores were analyzed using descriptive, inferential statistics and structural equation models.

    Results

    The indirect effect of attachment style, dysfunctional schemas, and rejection and incision schemas in the meaningful relationship between childhood abuse and behavioral disorders were 0.36, 0.19, and 0.14, respectively, at P <0.01. The results showed that anxiety attachment style and early maladaptive schemas play a mediating role in the relationship between child abuse and adolescent behavior disorder (P <0.01).

    Conclusion

    Based on the obtained results, the pattern of adolescent behavior disorder has been developed based on the role of the child abuse component with the mediation of anxiety attachment style and early maladaptive schemas in adolescents with conduct disorder.

    Keywords: Attachment Style, Incompatible Schemas, Child Abuse, Behavioral Disorder
  • Azita Rabitabar, Shoaleh Bigdeli, Abbas Dabaghzadeh, Leili Borimnejad* Pages 86-94
    Introduction

    Asthma is the most common chronic disease among children. The incidence of asthma in Iran is 10.9% in people under the age of 18. Poor adherence to inhalation treatments in asthma is associated with poor quality of life in patients. Since the belief of patients affects their compliance, this study was an attempt to evaluating belief in treatment and quality of life, and the treatment of children with asthma.

    Method

    This cross-sectional study was conducted on asthmatic children aged 8-12 years referring to Asthma and Allergy centers of Mazandaran province, Iran. A convenient sampling method was used and continued till data saturation (n=170).

    Results

    The average score of quality of life was 32/56 ±69/11. The mean score of necessity-concern was 9/2± 71/6 The Patient’s belief is 2/9 quality of life is 56/32% and 55.9% of children did not adhere to the treatment. Duration of the disease was the only variable that was associated with the belief in the treatment. The quality of life in the female children was higher than in boys.

    Conclusion

    Healthcare workers are encouraged to follow treatment and improve their quality of life in children with asthma with appropriate educational interventions and parental encouragement.

    Keywords: Adherence to medication, quality of life, Parental Belief, asthma, Pediatric, Parents