فهرست مطالب

دانش شناسی - پیاپی 53 (تابستان 1400)

نشریه دانش شناسی
پیاپی 53 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • قنبر احمدی*، فریده عصاره، محسن حاجی زین العابدینی صفحات 1-19
    هدف

    هدف اصلی این پژوهش شناخت رفتار اطلاعاتی خبرنگاران شبکه خبر در سوژه یابی گزارش ها و استفاده از منابع اطلاعاتی است.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر از نوع پیمایشی تحلیلی با استفاده از پرسشنامه بر روی جامعه آماری 60 نفر از خبرنگاران فعال در شبکه خبر در تابستان 98 انجام شده است.  روایی و اعتبار ابزارهای اندازه گیری اطلاعات با نظر استادان علم اطلاعات و دانش شناسی تایید شد و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ معادل 89/ 0 محاسبه گردید. داده ها در دو بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد مولفه های "سرعت کم اینترنت (میانگین 4.47)"، "درک درست و دیدگاه روشن درباره موضوع برای افزایش میزان اعتماد به نفس" و "جستجوی اطلاعات برای تهیه گزارش "  مهمترین موانع دسترسی به اطلاعات هستند.  مولفه "نقش خانواده، اقوام، دوستان، همسایگان در تعیین سوژه های خبری خبرنگاران "با میانگین 04/3 کمترین میزان را به خود اختصاص داده است.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده از پژوهش نشان می دهد که عواملی چون: اطلاعات ناکافی از منابع موجود، ناآگاهی از روش های جستجو، حرفه ای نبودن خبرنگاران، محدودیت های ارایه اخبار جذاب، مردمی نبودن سوژه ها، گرایش به تامین خواسته مدیران رسانه،  فقدان بهره گیری از منابع کتابخانه ای و آرشیوی، نبود پژوهش های میدانی خبری، مشکلات آموزش رسمی و ضمن خدمت، تنوع نداشتن  و بی توجهی به پژوهش از مهمترین مولفه های موثر بر رفتار اطلاعاتی صحیح خبرنگاران است.

    کلیدواژگان: رفتار اطلاعاتی، نیاز اطلاعاتی، اطلاع یابی، استفاده از اطلاعات، سوژه های خبری، خبرنگاران شبکه خبر
  • هوشنگ علی اصغری جلودار، صفیه طهماسبی لیمونی* صفحات 20-34
    هدف

    هدف از این پژوهش ارزیابی میزان آمادگی یادگیری الکترونیکی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران است.

    روش پژوهش

    پژوهش از نوع کاربردی و به روش پیمایشی- تحلیلی انجام شده است.  جامعه آماری شامل دانشجویان دکتری حرفه ای رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به تعداد 210 نفر بود که با روش نمونه گیری تعداد96 نفر نیز به پرسشنامه ها پاسخ دادند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده و پایایی آن بر حسب ضریب آلفای کرونباخ (839/0) تایید شده است. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی، آزمون کولموگروف- اسمیرنوف و آزمون های «تی استیودنت» و «فریدمن»  استفاده شده است.

    یافته ها

    میانگین دسترسی به تکنولوژی برابر با(47/3)، مهارت ها و ارتباطات پیوسته برابر با(95/2)، انگیزش برابر با(40/2)، توانایی یادیری از طریق رسانه ها برابر با(67/2)، گفتگوهای گروهی اینترنت برابر با (72/2) و مسایل مهم جهت موفقیت در یادگیری الکترونیکی برابر با (89/2) است. سطح معناداری آزمون فریدمن کوچک تر از مقدار 05/0 است. در رتبه اول، میزان «مهارت ها و ارتباطات پیوسته»(با میانگین رتبه 02/4)  و میزان «انگیزش»(با میانگین رتبه 76/1) در رتبه ششم قرار دارد.

    نتیجه گیری

    دانشجویان دکتری حرفه ای رشته پزشکی از آمادگی پایین یادگیری الکترونیکی برخوردار هستند، لذا با توجه به شرایط موجود ویروس کووید 19 ضرورت به کارگیری این روش و فراهم نمودن امکان تحصیل به شیوه الکترونیکی در این دانشگاه امری بدیهی است.

    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی، استان مازندران
  • اسماعیل خادمی زاده، فاطمه نوشین فرد*، امیررضا اصنافی صفحات 35-48
    هدف

    این پژوهش با هدف ترسیم نقشه دانش مقالات مستخرج از پایان نامه های کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه های آزاد اسلامی انجام شده است.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی گذشته نگر است و از طریق فنون کتابسنجی (تحلیل هم واژگانی) به بررسی مقالات استخراج شده از 1374 تا نیمسال اول 1398 پرداخته است. در این پژوهش، اطلاعات 506 پایان نامه با استفاده از «فهرست پایان نامه های کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه های ایران»، «پایگاه اطلاعات پایان نامه های ایران» و «پایگاه پایان نامه های علم اطلاعات و دانش شناسی» جمع آوری و تعداد 122 مقاله مستخرج از این پایان نامه ها از پایگاه های اطلاعاتی فارسی بازیابی شد. از مجموع 391 کلیدواژه، 33 کلیدواژه با حداقل فراوانی 8، با استفاده از قانون برادفورد و آستانه شمول برای ساخت ماتریس هم رخدادی انتخاب شد و با استفاده از نرم افزار یوسی نت نقشه ها و مقدار شاخص های مرکزیت درجه، نزدیکی و بینابینی ترسیم و محاسبه شد.

    یافته ها

    یافته های نشان داد که با توجه به شاخص های مرکزیت درجه کلیدواژه های برتر به ترتیب، «سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با مرکزیت درجه 12»،  «کتابخانه های دانشگاهی با مرکزیت درجه 9»، «فناوری اطلاعات با مرکزیت درجه 9»، «کتابداران با مرکزیت درجه 7» و «کتابخانه دیجیتال با مرکزیت درجه 7» در رتبه های اول تا پنجم و  مقادیر مرکزیت نزدیکی مربوط به کلیدواژه های برتر به ترتیب، کتابخانه های دانشگاهی، کتابداران، علم سنجی و کتابخانه های عمومی در جایگاه اول تا چهارم بیشترین تاثیر در شبکه قرار دارند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد تمرکز بیشتر مقالات مستخرج از پایان نامه بر موضوعات کتابخانه های دانشگاهی، کتابداران، علم سنجی و کتابخانه های عمومی می باشد که می تواند حاکی از اهمیت این مباحث در پژوهش های مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های آزاد اسلامی باشد.

    کلیدواژگان: پایان نامه ها، علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه های آزاد اسلامی ایران، نقشه دانش، تحلیل هم واژگانی (تحلیل هم رخدادی واژگان)، ترسیم نقشه
  • بهناز جلالی، میترا قیاسی*، صفیه طهماسبی لیمونی صفحات 49-67
    هدف

    تعیین مولفه های اطلاع یابی زندگی روزمره کردهای کرمانشاه در شبکه های مجازی است.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر تحلیل داده ها کیفی با رویکرد دلفی است. پژوهش با فن دلفی و پنلی شامل 26 نفر از خبرگان علم اطلاعات و دانش شناسی، جامعه-شناسی، علوم تربیتی و روانشناسی به اجرا درآمد.روش نمونه گیری از روش غیراحتمالی، قضاوتی و هدفمند بود. پرسش نامه های دو دور دلفی در طیف 5 گزینه ای تنظیم و از میانگین و انحراف معیار رتبه ها برای سنجش توافق استفاده شد.

    یافته ها

    با انجام دو مرحله دلفی، 6 مولفه رفتاراطلاع یابی (اوقات فراغت، سرمایه فرهنگی، اطلاعات علمی، سرمایه اقتصادی، سرمایه اجتماعی و الگوی مصرف) و 2 مولفه هویت (زبان ، آداب و رسوم) و 6 مولفه شبکه های مجازی (شبکه های مورد استفاده، میزان استفاده، هدف و انگیزه، گروه های مورد استفاده، اعتماد، و چالش ها) شناسایی شدند. نتایج مطالعه دو مرحله دلفی نشان دهنده تایید مولفه های کشف شده توسط خبرگان با ضریب کندال 844/0 بود.

    نتیجه گیری

    بنا بر نظر خبرگان ، مولفه های اطلاع یابی کردهای کرمانشاه در شبکه های مجازی در مولفه های اصلی و فرعی شامل: شبکه های مجازی (میزان استفاده، هدف و انگیزه،عضویت در گروه ها، اعتماد و چالش ها)، اطلاع یابی زندگی روزمره (اوقات فراغت، سرمایه فرهنگی، اطلاعات علمی، سرمایه اقتصادی، سرمایه اجتماعی و الگوی مصرف) و هویت (زبان و آداب و رسوم) قرار می گیرد. همچنین برای سنجش مولفه های مورد نظر، 79 گویه به تایید خبرگان رسید که می توان آن ها را به  عنوان معیاری برای پژوهش های آتی جهت ساخت ابزاری برای انجام پژوهش های مرتبط مورد استفاده قرار داد.

    کلیدواژگان: رفتار اطلاع یابی، کرد، کرمانشاه
  • جواد شهلایی باقری، سیاوش خداپرست*، وحید بخشعلی پور صفحات 68-82
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، تبیین الگوی بهینه پیاده سازی مدیریت دانش در فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران بود.

    روش پژوهش

    روش پژوهش، ترکیبی- اکتشافی و جامعه آماری آن شامل دو بخش بود که در بخش کیفی پس از انجام 15 مصاحبه به حد اشباع نظری رسید و در بخش کمی با توجه به تعداد سوالات پرسشنامه 400 نمونه بصورت خوشه ای انتخاب شدند که در نهایت 350 پرسشنامه جمع آوری گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی، مصاحبه شامل سوالات مربوط به متغیر مدیریت دانش بود که روایی درونی آن توسط دوتن از اساتید تایید و به جهت تایید پایایی از روش کاپای کوهن (8/0) استفاده شد. ابزار جمع آوری در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته بود که از طریق روایی همگرا تایید و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (899/0) محاسبه شد. در بخش کیفی از نرم افزار MAXQDA و Mind Mapper استفاده و در بخش کمی از نرم افزارهای SPSS و PLS استفاده شد.

    یافته ها

    مقوله های شناسایی شده عبارتند از؛ ساختار سازمانی، فرهنگ سازمانی، نیروی انسانی، رهبری و مدیریت، فنی- تخصصی و فناوری اطلاعات. همچنین در رابطه با اولویت بندی شاخص ها از دید کارشناسان، شاخص نیروی انسانی بالاترین میانگین و شاخص فنی و تخصصی کمترین میانگین را داشتند.

    نتیجه گیری

    مدیران فدراسیون فوتبال باید برای پیاده سازی مدیریت دانش به عواملی از جمله نیروی انسانی در ارتباط با خلق و تسهیم مدیریت دانش، توسعه فرهنگ سازمانی یادگیرنده، توسعه زیرساخت های فناوری و ارایه ی یک الگوی جامع مدیریتی در اجرای مدیریت دانش و توسعه مدیریت دانش در بخش فنی و تخصصی بپردازند.

    کلیدواژگان: الگوی بهینه، مدیریت دانش، فدراسیون فوتبال، جمهوری اسلامی
  • فریده موحدی*، پگاه کریمیان، مرضیه رفیعیان پور، مرضیه احسانی صفحات 83-95
    هدف

    یکی از مصادیق کاربردی مدیریت اطلاعات، پالایش اطلاعات است که این امر در کتابخانه ها از طریق انجام فرایند رف خوانی صورت می گیرد و سبب ارتقای فرایندهای کتابخانه ای می شود. هدف از این مطالعه بررسی اشکالات پیش آمده در فرایندهای کتابخانه ایی و رفع آن از طریق انجام فرایند رف خوانی در کتابخانه دانشکده مدیریت بوده است.

    روش پژوهش

    این مطالعه توصیفی با مرور اطلاعات کاربرگه ای کتاب ها و لوح های فشرده کتابخانه دانشکده مدیریت و مقایسه آن با اطلاعات موجود در نرم افزار و دفتر ثبت در سال 1398 انجام شد. با انجام پروژه رف خوانی، اطلاعات 21859 کتاب و لوح فشرده در دفتر ثبت به ترتیب قرار گرفتن منابع در قفسه ها با اطلاعات آن در نرم افزار مقایسه گردید و موارد عدم تطبیق از طریق نشانه گذاری در دفتر ثبت انجام شد. سپس نتایج به دست آمده، تحلیل و رفع اشکال گردید.

    یافته ها

    با انجام رف خوانی اشکالات مربوط به فرایند فهرست نویسی مانند اصلاحات مربوط به شماره مدرک(86 مورد)، اصلاحات مربوط به رده (341 مورد)، اصلاحات مربوط به شماره های ثبت (5796 مورد)، اصلاحات مربوط به برچسب و بارکد (578 مورد)، فرایند وجین (5332 مورد) و منابع مفقودی (1658 مورد) به تفکیک مشخص و ارایه شد.

    نتیجه گیری

    انجام پروژه رف خوانی و رفع اشکالات پیش آمده، از سردرگمی کاربران و کتابداران جلوگیری کرده و باعث ساماندهی مجموعه کتابخانه، سازماندهی خرید در فرایند مجموعه سازی، ساماندهی بودجه، افزایش فضای رشد مجموعه و استفاده بهینه از فضای کتابخانه و در نهایت بهبود عملکرد کتابداران در بخش های مختلف کتابخانه و افزایش کیفیت خدمت رسانی به مراجعان کتابخانه می شود.

    کلیدواژگان: پالایش اطلاعات، رف خوانی، شلف خوانی، مدیریت اطلاعات، منابع کتابخانه
  • زهره میرحسینی*، زهرا رضایی، فرشنه عرب زاده صفحات 96-115
    هدف

      هدف این مطالعه، مرور پژوهش های مرتبط با مدیریت کلان داده ها در کتابخانه های عمومی ، وابسته به نهاد کتابخانه های عمومی کشور  و تعیین ضرورت ها و عوامل تاثیرگذار برآن است.

    روش پژوهش

    این پژوهش از نوع کیفی و با استفاده از روش دلفی  انجام شده است.  در قسمت توصیفی، تحقیقات انجام گرفته در داخل و خارج از کشور مورد بررسی قرار گرفته اند و در بخش کیفی، گویه هایی طراحی شده است  که در سه دور نظرات جامعه آماری پنل دلفی، متشکل از 20 نفر از متخصصان حوزه فناوری اطلاعات و علم اطلاعات و دانش شناسی جمع آوری و تحلیل شده است. 30 گویه پرسشنامه ازلحاظ دو ضریب نسبی روایی محتوی (CVR) و شاخص روایی محتوی (CVI) مورد تایید قرار گرفتند و پایایی پرسشنامه نیز بر اساس ضریب آلفای کرونباخ 86% محاسبه شد.  

    یافته ها

    یافته ها نشان داد تامین هزینه مربوط به تجهیزات وسرورهای قدرتمند،  تامین ابزارهای تجزیه وتحلیل داده و روزآمد سازی دانش و مهارت های کتابداران از ضرورت های  بهره گیری از کلان داده است.

    نتیجه گیری

    آنچه از مطالعات انجام شده در مورد کاربرد کلان داده در کتابخانه ها به دست می آید آن است که کتابخانه ها در مسیر همگام سازی خود با پیشرفت های علمی و تکنولوژی با کمبود بودجه جهت تامین منابع مورد نیاز روبرو هستند و کاستی هایی در این زمینه به چشم می خورد .

    کلیدواژگان: کتابخانه های عمومی ایران، کلان داده، نهاد کتابخانه های عمومی کشور
  • اعظم نجفقلی نژاد*، زهرا بابایی صفحات 116-129
    هدف

    این پژوهش با هدف درک و شناخت نیازهای کاربران با آسیب بینایی در واحد نابینایان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران انجام شده است.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر، کیفی است که به روش تحلیل محتوا و با رویکرد استقرایی انجام شد. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. نمونه گیری تا جایی پیش رفت تا داده ها به اشباع رسید و دیگر داده جدیدی از مصاحبه ها استخراج نشد. مصاحبه با 10 نفر از افراد دارای آسیب بینایی که تجربه استفاده از خدمات واحد نابینایان را داشتند، به اشباع رسید. 132 کد اولیه (2 مقوله اصلی و 12 مقوله فرعی) از دل مصاحبه ها استخراج شد. جهت استحکام و صحت داده ها از معیارهای گوبا و لینکلن (اعتبار، انتقال پذیری، اطمینان پذیری و تاییدپذیری) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار مکس کیودا نسخه 20 استفاده شد.

    یافته ها

    تحلیل مصاحبه ها درباره تجربه مشارکت کنندگان در استفاده از خدمات واحد نابینایان کتابخانه ملی ایران در دو مقوله کلی "مشکلات و محدویت ها" و "پیشنهاد برای ارتقای سطح خدمات" خلاصه شد. 7 مقوله فرعی مربوط به “محدودیت ها و مشکلات” گزارش شده توسط کاربران دارای معلولیت بینایی عبارت بودند از: مسیرها و راهنماهای محیطی، ناامنی مسیر، استقلال نابینا، ابزارهای ویژه برای افراد با آسیب بینایی، امکانات رفاهی، شرایط محیطی تالار نابینایان (جایگاه کتابدار و شرایط محیطی خود تالار)، و بازاریابی خدمات. افراد دارای آسیب بینایی پیشنهاداتی را برای ارتقای سطح خدمات واحد ارایه دادند که در 5 مقوله فرعی آموزش، منابع، خدمات غیرحضوری، تقویت امکانات ویژه و تقویت امکانات داوطلبانه بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد افراد دارای معلولیت بینایی، مشکلات و محدودیت های متعددی در استفاده از خدمات واحد نابینایان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دارند. با توجه به اینکه این کتابخانه به عنوان کتابخانه مادر مطرح است، بهتر است دست اندرکاران سازمان در این زمینه پیگیری لازم را برای رفع محدودیت های کنونی به انجام برسانند و با ارزیابی مستمر نیازهای اطلاعاتی آنان، بازطراحی و چیدمان امکانات و علایم و راهنماهای محیطی، تسهیلات و امکانات ویژه، برنامه های توسعه، تهیه تجهیزات و برنامه های بازاریابی در جهت ارتقای سطح خدمات کتابخانه برای افراد با آسیب بینایی گام بردارند.

    کلیدواژگان: خدمات کتابخانه، آسیب بینایی، کم بینا، نابینا، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران
|
  • Ghanbar Ahmadi *, Farideh Osareh, Mohsen Haji Zeanolabedini Pages 1-19
    Objective

    The main purpose of this study is to identify the information behavior of  IRINN  reporters in finding the subject of reports and using information sources.

    Methodology

    The present study is an analytical survey using a questionnaire on the statistical population of 60 journalists active in the IRINN in the summer of 1398. The validity and reliability of information measuring instruments were confirmed by the professors of information science and epistemology and its reliability was calculated with Cronbach's alpha coefficient equal to 0.89. Data were analyzed in two sections: descriptive statistics and inferential statistics.

    Results

    The results showed that the components of "slow internet speed (average 4.47)", "correct understanding and clear view of the subject to increase confidence" and "search for information to report" are the most important barriers to accessing information. The component "role of family, relatives, friends, neighbors in determining the news subjects of journalists" with an average of 3.04 has the lowest rate.

    Conclusion

    The results obtained from the study show that factors such as: insufficient information from available sources, ignorance of search methods, unprofessional reporters, limitations of providing attractive news, unpopularity of subjects, tendency to meet the demands of managers Media, lack of use of library and archival resources, lack of field news research, problems of formal and in-service education, lack of diversity and inattention to research are the most important components affecting the correct information behavior of journalists.

    Keywords: Information behavior, Information needs, information-seeking behavior, News Subjects, IRINN reporters
  • Hoshanh Aliasghari, Safiyeh Tahmasebi Limooni * Pages 20-34
    Objective

    The aim of this study was to evaluate the e-learning readiness of medical students of Mazandaran University of Medical Sciences.

    methodology

    The research is of applied type and survey-analytical method. The statistical population included 210 professional doctoral students of Mazandaran University of Medical Sciences who answered the questionnaires by census sampling method of 96 people. The data collection tool was a questionnaire and its reliability was confirmed according to Cronbach's alpha coefficient (0.839). Descriptive statistics, Kolmogorov-Smirnov test and "Student's" and "Friedman" tests were used to analyze the data.

    Results

    The average access to technology is equal to (3.47), skills and continuous communication is equal to (2.95), motivation is equal to (2.40), the ability to learn through media is equal to (67.67). 2), Internet group conversations are equal to (2.72) and important issues for success in e-learning is equal to (2.89). The significance level of Friedman test is less than 0.05. In the first place, the rate of "skills and continuous communication" (with an average rank of 4.02) and the rate of "motivation" (with an average rank of 1.76) is in the sixth place.

    Conclusion

    Professional doctoral students in medicine have a low level of readiness for e-learning, so given the current situation of Covid 19 virus, the need to use this method and provide the possibility of studying electronically in this university is obvious.

    Keywords: E-Learning, Students, Mazandaran University of Medical Sciences, Mazandaran Province
  • Esmaeil Khademizadeh, Fatemeh Nooshinfard *, Amirreza Asnafi Pages 35-48
    Objective

    The aim of this study was to draw a knowledge map of articles extracted from master's theses of   knowledge and information science in Islamic Universities.

    Methodology

    The study is a retrospective descriptive study and has reviewed the articles extracted from 1995 to the first half of 2019 through bibliometric techniques. Data of 506 dissertations were collected using "List of Library and Information Dissertations of Iranian Universities" and "Iranian Dissertations Database" and "Information and Knowledge Dissertations Database" and 122 articles extracted from these dissertations from Persian databases were retrieved. Out of a total of 391 keywords, 33 keywords with a minimum frequency of 8 were selected using the Bufford and Threshold Inclusion law to construct an omnipotent matrix.

    Results

    The results showed that according to the degree of centrality indicators of the top keywords, respectively, "National Archives and Library of Iran with a degree of 12th degree". "Grade 9 Centered Academic Libraries", "Grade 9 Centered Information Technology", "Grade 7 Centered Librarians" and "Grade 7 Centered Digital Libraries" in the first to fifth ranks and close centrality values ​​related to the top keywords University libraries, librarians, scientometrics, and public libraries rank first to fourth, respectively..

    Conclusion

    The results show that most of the articles in the dissertation focus on the topics of academic libraries, librarians, and public libraries, which can indicate the importance of these topics in undergraduate research. He is a senior at universities, but policy in this field can lead to the study of more diverse fields.

    Keywords: Information Science, Knowledge, Islamic Azad Universities of Iran, knowledge map, All-Word Analysis (All-God Analysis of Vocabulary), mapping
  • Behnaz Jalalie, Mitra Ghiasi *, Safiyeh Tahmasebi Limooni Pages 49-67
    Objective

    The purpose of this study is to identify the psychological characteristics of employees and librarians of central libraries of Tehran’s state Universities.

    Methodology

    The present research method is descriptive _ correlation and the statistical population of the research is the manpower of central libraries of public libraries in Tehran. To study the research community, a Neo questionnaire was used. In this study, Cronbach’s alpha test was used to measure the reliability of the questionnaire. Cronbach’s alpha is 0.897. It indicates that the questionnaire has the desired validity. Also the validity and validity of the  Neo personality questionnaire was implemented by Costa and McConnell (1987)on 208 American students within three months, whose validity coefficients were obtained between 0/83 to 0/ 75, which showed long - term validity of the questionnaire.

    Results

    The cross - sectional score of the librarians is between 12 and 24 indicating that they have lasting emotions, scores of four additional features between 24 and 48, indicating that the librarians are flexible, sometimes an introvert, sometimes an extrovert, they care about others and their responsibilities. there was also no significant relationship between demographic variables and psychological characteristics.

    Conclusion

    The librarians are emotionally stable, relaxed and easy to face with complex situations, they are social people and they have close relationships with others, but sometimes they are rather conservative, but sometimes they may be mindful of their interests, but they may sometimes be mindful of their interests.

    Keywords: Personality traits, psychological characteristics, Librarianship, librarian, Central library, Tehran, the academic library
  • Javad Shahlaei Bagheri, Siavash Khodaparast *, Vahid Bakhshali Por Pages 68-82
    Objective

    The purpose of this study was to explain the optimal model for implementing knowledge management in the Football Federation.

    Methodology

    The research method was hybrid-exploratory and its statistical population consisted of two parts. In the qualitative part, after 15 interviews, it reached theoretical saturation. In the quantitative part, according to the number of questionnaire questions, 400 samples were selected in clusters. A questionnaire was collected. The data collection tool in the qualitative section was an interview whose internal validity was confirmed by two professors and the Kappa Cohen method (0.8) was used to confirm the reliability.The collection tool was a researcher-made questionnaire in the quantitative part which was confirmed by convergent validity and its reliability was calculated using Cronbach's alpha coefficient (0.899). In the qualitative part, MAXQDA and Mind Mapper software were used for data analysis, and in the quantitative part, SPSS and PLS software were used.

    Results

    the identified categories are; Organizational structure, organizational culture, manpower, leadership and management, technical-specialized and information technology. Also, in terms of prioritizing the indicators from the experts' point of view, the manpower index had the highest average and the technical and specialized index had the lowest average.

    Conclusion

    managers of the Football Federation should implement knowledge management to factors such as manpower in relation to the creation and sharing of knowledge management, development of learner organizational culture, development of technology infrastructure and provide a comprehensive management model in the implementation of knowledge management and knowledge management development. Technical and specialized.

    Keywords: optimal model, Knowledge management, football federation, Islamic Republi
  • Farideh Movahedi *, Pegah Karimian, Marzieh Rafiyanpour, Marzieh Ehsani Pages 83-95
    Objective

    One of the practical examples of information management is information refinement, which in libraries can be done through the process of shelf-reading and promotes library processes. The purpose of this study was to investigate the problems encountered in library processes and to eliminate its problems by shelf-reading process in the library of the School of Management.

    Methodology

    This is a descriptive study by reviewing the worksheet information of books and CDs of the School of Management Library and its comparison with the information in the software and the accession book in 2019. By shelf-reading process, the information of 21859 book and CD in the accession book was compared with the information in the software in the order of the resources on the shelves, and the cases of non-compliance were done by marking in the accession book as a decision criterion. Then results were analyzed and debugged.

    Results

    By shelf reading cataloging problems such as corrections related to CCN (86 items), Classification number (341 items), registration numbers (5796 items), label and barcode (578 items), weeding process (5332 items) and missing sources (1658 items) were identified and presented separately.

    Conclusion

    Doing this project and fixing the problems that have occurred, prevent confusion of users and librarians and cause the organization of the library collection, organizing purchases in the collection process, organizing the budget, increasing the collection space and optimal use of library space and ultimately improving the performance of librarians in the department Different library and increase the quality of service to library clients.

    Keywords: Information Refining, Shelf Reading, information management, Resources in the Library
  • Zohreh Mirhosseini *, Zahra Rezaei, Fereshteh Sepehr Pages 96-115
    Objective

    This study aims to review the studies related to big data management in public libraries, affiliates of national public libraries association, and determine the necessities and affecting factors.

    Methodology

    This research is qualitative and has been done using the Delphi method. In the descriptive section, domestic and foreign studies have been reviewed and in the futurology section, a survey have been designed in which it has gathered the comments of statistical society of Delphi panel, 20 people including IT and information science experts. 30 survey statements were verified regarding the CVR and CVI index. Its reliability was % 86 based on alpha-cronbach coefficient.

    Results

    The findings showed that funding for powerful equipment and servers, providing data analysis tools, and updating librarians' knowledge and skills are among the necessities of using big data.

    Conclusion

    Most of the studies of big data application in libraries are about university libraries and regarding scientific data. A few of them are about the application of big data in public libraries. Reviewing other studies show that libraries lack funding in their pursuit of scientific and technological growth. It can be seen that providing analytical tools, infrastructures for information integration and connection of public libraries, funding for facilities and strong servers and updating the knowledge and skills of book keepers, are necessities of using big data.

    Keywords: Public Libraries-Iran, Big data, Futurology, national public libraries association
  • Azam Najafqolinejad *, Zahra Babaee Pages 116-129
    Objective

    This study was conducted with the aim of understanding the needs of the Visually Impaired in the Visually Impaired Department of the National Library and Archives of Iran.

    Methodology

    The present study is qualitative that was conducted by content analysis method with inductive approach. The data collection tool was a semi-structured interview. Sampling went so far as to saturate the data and no new data was extracted from the interviews. The interview was saturated with 10 visually impaired who had experience using the services of the visually impaired Department. 132 initial codes (2 main themes and 12 sub-themes) were extracted from the interviews. Guba and Lincoln criteria (Credibility, Dependability, Confirmability and Transferability) were used for data robustness and accuracy. Maxqda software version 20 was used for data analysis.

    Results

    The analysis of the interviews about the participants' experience in using the services of the visually impaired Department of the National Library of Iran was summarized in two general themes: "Problems and Limitations" and "Suggestions for Improving the Services". The 7 sub-themes related to the “limitations and problems” reported by users with visually impaired were: paths and environmental guides, path insecurity, visually impaired independence, special tools for the visually impaired, facilities, environmental conditions of the visually impaired hall (librarian position and hall environmental conditions), and marketing services. People with visually impaired offered suggestions for improving the the services, which were in 5 sub-themes: education, resources, online services, strengthening special facilities, and strengthening voluntary facilities.

    Conclusion

    The results showed that visually impaired have several problems and limitations in using the services of the visually impaired Department of the National Library and Archives of Iran. Considering that this library is the mother library in the country, it is better for the library staff to follow-up to remove the current restrictions and by continuously evaluating their information needs, redesigning and arranging facilities, reviewing signs and environmental guides, Special facilities, development programs, equipment procurement and marketing programs, take steps to improve the library services for the visually impaired.

    Keywords: Library services, visually impaired, Blind, Low vision, National Library, Archives of Iran