فهرست مطالب

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیست و سوم شماره 5 (پیاپی 104، مهر و آبان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرشته عراقیان مجرد، سیده فاطمه حسین زاده، مهسا کمالی، هدایت جعفری* صفحات 305-315
    مقدمه

    عفونت HIV به یکی از مهم ترین بیماری های همه گیر در جهان تبدیل شده است. این مطالعه با بررسی اثر استیگما بر روی بیماران مبتلا به ایدز و راهکارهای کاهش آن انجام شده است.

    روش کار

    با استفاده از مرور ادبیات روایی، مقالات مرتبط جستجو، بازیابی و از پایگاه های مجلات تخصصی نور (نورماگز)، علم نت، پایگاه اطلاعات علمی مرکز آموزش، فرهنگ و پژوهش دانشگاهی (SID)، ایران مدکس و مگیران انتخاب شدند. از طریق کلیدواژه های «انگ، انگ اجتماعی، برچسب گذاری، سندرم نقص ایمنی اکتسابی، ایدز، ویروس نقص ایمنی انسانی و HIV» به زبان فارسی و در پایگاه های اطلاعاتی PubMed و Scopus به زبان انگلیسی. همین رویه بیشتر در Google Scholar در هر دو زبان انجام شد. معیار ورود، مقالات کامل متن فارسی و انگلیسی و معیار خروج، عدم دسترسی به مقالات کامل بود، در حالی که مقالات مروری حذف شدند.

    یافته ها

    با اعمال معیار های ورود و خروج و حذف موارد تکراری، تعداد 16 مقاله وارد مطالعه شد. اثرات استیگما بر بیماران مبتلا به ایدز شامل اثرات فردی و اجتماعی بوده است. راهکارهای مناسب برای کاهش استیگما شامل: حمایت های روانی و اجتماعی از افراد مبتلا، افزایش سطح آگاهی افراد جامعه و کادر درمان، معنویت و نزدیکی به خدا، راهکارهای مشاوره ای، راه اندازی کلینیک های مخصوص بیماران مبتلا می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته های حاضر، پیشنهاد می شود سیاستگذاران و مدیران بهداشتی درمانی جامعه، ضمن توجه به اثرات فردی و اجتماعی بیماری نسبت به افزایش اگاهی عموم و کادر درمان، تقویت معنویت افراد، راه اندازی کلینیک های مخصوص بیماران تلاش نموده تا اثرات استیگما در این بیماران کاسته شود.

    کلیدواژگان: انگ، ایدز، بیمار، مقابله، ویروس نقص ایمنی انسانی
  • محمد خواجه دلویی، هدی خطیبی مقدم، فاطمه گلدانی، اکرم نوجار، مجید خادم رضاییان* صفحات 317-322
    مقدمه

    خودکشی به عنوان یک اختلال روانشناختی یک مشکل جدی در سراسر جهان است. با این حال هرکسی که عامل خطر خودکشی داشته باشد به خودش آسیب نمی رساند. این بدان معناست که برخی از آنها با مشکلات، استرس و تغییرات زندگی کنار می آیند. استراتژی های مقابله ای مختلفی برای بحران های خودکشی وجود دارد.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی شامل 702 نفر اقدام به خودکشی بود که از 1 اوت 2014 تا 31 ژوییه 2015 به سیستم مراقبت های بهداشتی مراجعه کردند.  استراتژی های مقابله ای مراجعه کنندگان با پرسشنامه استاندارد Jalowiec ارزیابی گردید. داده ها توسط نرم افزار SPSS 11.5 و با استفاده از آزمون من ویتنی و کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که استراتژی احساسی، رایج ترین استراتژی است. سطح تحصیلات بالاتر، یک عامل پیش بینی کننده استفاده از برخی استراتژی های مقابله ای است. به طور کلی سن و متاهل بودن پیش بینی کننده استفاده از هرگونه استراتژی مقابله ای بود.

    نتیجه گیری

    با ارزیابی استراتژی های مقابله ای که اقدام کنندگان به خودکشی از آنها استفاده می کنند و متغیرهایی که روی آن تاثیر می گذارند (به عنوان مثال سن ، سطح تحصیلات و غیره)، می توانیم مهارت مقابله ای افراد را افزایش داده و از تعداد موارد خودکشی بکاهیم.

    کلیدواژگان: اقدام، خودکشی، مقابله
  • کوثر شفیعی رضوانی نژاد، زینت السادات میرپور*، احدالله عزیزی، فرزانه شیخ الاسلامی، فهیمه رحمتی صفحات 323-329
    مقدمه

    طرحواره های ناسازگار اولیه الگوی هیجانی و شناختی خودآسیب رسانی هستند که در ابتدای رشد و تحول در ذهن شکل گرفته و در مسیر زندگی تکرار و تثبیت شده و تا حد زیادی کارکردی نامناسب دارند. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی مهارت های ارتباطی و طرحواره های ناسازگار اولیه در دانشجویان انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع همبستگی تعداد 366 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از بین دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در سال 1398-1397 انتخاب شدند و به پرسشنامه های مشخصات دموگرافیک، مهارت های ارتباطی و طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ (فرم کوتاه) پاسخ دادند. داده ها با کمک نرم افزار SPSS و روش های آزمون های استنباطی تی و ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل شدند.

    یافته ها

    بیشتر پاسخگویان زن (79 درصد)، مجرد (86/9 درصد)، دانشجوی علوم انسانی (73/8 درصد)، و بین 18 تا 43 سال سن (79/5 درصد) داشتند. نتایج پژوهش نشان داد بین طرحواره های ناسازگار اولیه با مهارت های ارتباطی واحدهای پژوهش همبستگی منفی وجود دارد که از نظر آماری معنی دار است (01/0≥P). به این معنی که هرچه دانشجویان، تعداد طرحواره های ناسازگار بیشتری داشتند مهارت های ارتباطی آنها ضعیف تر بود.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج این مطالعه هرچه دانشجویان با تعداد طرحواره های ناسازگار بیشتر، مهارت های ارتباطی ضعیف تری داشتند.

    کلیدواژگان: طرحواره های ناسازگار اولیه، مهارتهای ارتباطی، مهارتهای بین فردی
  • مریم مردانی ولندانی، حسین سماواتیان*، محمدرضا عابدی، مریم عمیدی مظاهری صفحات 331-340
    مقدمه

    شک و تردید نسبت به عملکرد خود، پیش بینی کننده نتایج عملکردی پرستاران و نحوه ارتباط آن ها با بیماران می باشد. بنابراین پژوهش حاضر به مقایسه تاثیر درمان مبتی بر الگوی روانی-اجتماعی و درمان شناختی رفتاری بر کاهش میزان شک و تردید در پرستاران پرداخته است.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه پرستاران بیمارستان های شهر اصفهان در سال 1397-1398 است. 45 پرستار با نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه مساوی تقسیم شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته شک و تردید بود. برنامه درمانی مبتنی بر الگوی روانی - اجتماعی و درمان شناختی رفتاری طی 12 جلسه 90 دقیقه ای بر روی گروه های آزمون اجراگردید. تحلیل داده ها با آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و نرم افزار SPSS نسخه 24 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد درمان شناختی رفتاری و درمان مبتنی بر الگوی روانی اجتماعی بر کاهش شک و تردید در پرستاران تاثیر گذار است و بین این دو درمان تفاوت معناداری (0/05>P) وجود داشته و الگوی روانی اجتماعی. تاثیر بیشتری دارد.

    نتیجه گیری

    بنا بر نتایج، استفاده از درمان مبتنی بر الگوی روانی اجتماعی در مقایسه با درمان شناختی رفتاری بر کاهش تردید پرستاران، موثرتر است.

    کلیدواژگان: الگوی روانی-اجتماعی، تردید، درمان شناختی رفتاری
  • رضا شم آبادی، زهرا سادات خورشید عرب، علی کامرانی*، بهناز کازرونی زند صفحات 341-347
    مقدمه

    با توجه به همه گیری ویروس کووید 19 و لزوم انجام تحقیقات در شاخه های مختلف مرتبط با این موضوع و اهمیت مشارکت به عنوان یکی از فاکتور های اصلی سلامت در تعریف سازمان بهداشت جهانی از سلامت، مطالعه  حاضر با هدف بررسی رابطه میان اضطراب ناشی از کووید 19 و مشارکت در زمان فاصله گذاری اجتماعی مردم ایران انجام گردید.

    روش کار

    در  این مطالعه  که به صورت مقطعی- همبستگی می باشد تعداد 108 مشارکت کننده پرسشنامه های اضطراب سلامت و مشارکت را تکمیل کردند. تحلیل داده ها با آزمون کولموگروف اسمیرنوف، همبستگی رتبه ای اسپیرمن و نرم افزار  SPSS نسخه 24 انجام گرفت.

    یافته ها

    مردان مشارکت بیشتری در زمان همه گیری کووید-19 و فاصله گذاری اجتماعی داشته اند و در مورد متغیر های اصلی هر چه ترس از ابتلا به کووید-19 و نگرانی کلی سلامت ناشی از همه گیری بیشتر باشد مشارکت افراد پایین تر است r= 0.194 P<0/05  و از طرفی هر چه نگرانی کلی سلامت ناشی از همه گیری بیشتر باشد محدودیت های بیشتر در زندگی افراد به وجود می آورد r= 0.121 P<0/05 .

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده نقش جنسیت در مشارکت افراد در زمان فاصله گذاری اجتماعی و همچنین نقش اضطراب سلامت ناشی از همه گیری کووید-19 بر مشارکت و محدودیت مشارکت  افراد است. ارتباط مشارکت و محدودیت و اضطراب سلامتی می تواند به عنوان راهنمایی برای هدایت و طراحی سیاست گذاری های فاصله گذاری های هوشمندانه مورد استفاده قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: اضطراب سلامت، کووید 19، مشارکت
  • اکبر بهمنی* صفحات 349-357
    مقدمه

    سرمایه روان شناختی در موفقیت افراد در سازمان های بهداشتی و درمانی از اهمیت خاصی برخوردار است. لذا هدف پژوهش حاضر، تحلیل اثر سرمایه های روان شناختی بر بهبود تاب آوری در شرایط کرونا با نقش میانجی همدلی در پرستاران بود.

    روش کار

    جامعه آماری این مطالعه مقطعی در سال 1399 شامل 150 نفر از پرستاران بیمارستان شهید مدرس شهرستان ساوه بودند که با روش نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 108 نفر انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. ابزار پژوهش شامل مقیاس همدلی حاجیانی و مصلحی نیک و پرسشنامه سرمایه های روان شناختی لوتانز بودند. در تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون، روش مدل سازی معادلات ساختاری، آزمون بوت استراپ و نرم افزارهای SPSS  نسخه 22 Lisrel8.8  استفاده شد.

    یافته ها

    سرمایه روان شناختی بر بهبود تاب آوری و همدلی پرستاران تاثیر معناداری دارد و مدل پژوهش از برازش خوبی برخوردار است (907/0 GFI =، 965/0 CFI =، 079/0RMSE =).

    نتیجه گیری

     نتایج نشان داد که افزایش سرمایه روان شناختی پرستاران منوط به افزایش سطح همدلی و تاب آوری آن ها است، مدیران و سرپرستاران بایستی پرستاران را در راستای اعتقاد به اهداف و ارزش های محیط کاری و تلاش و همت بیشتر برای تعهد به سازمان تشویق نمایند.

    کلیدواژگان: پرستاران، تاب آوری، سرمایه روان شناختی، همدلی
  • معصومه بذول نژاد، سمیرا وکیلی*، لیلا کاشانی وحید، مهدیس یاری پور صفحات 359-366
    مقدمه

    تاب آوری از عوامل تاثیرگذار بر سلامت روانی کودکان تیزهوش می باشد. این پژوهش با هدف شناسایی اثربخشی لگو درمانی بر تاب آوری کودکان تیزهوش انجام گرفت.

    روش کار

    جامعه آماری مطالعه حاضر شامل تمامی کودکان 4 تا 5 سال می باشد که در سال تحصیلی 98 -1397در مرکز لگوی آموزشی شهر تهران بودند. تعداد 30 نفر از کودکان، به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه 15نفری قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه تاب آوری کودکان مرل (2008) و مقیاس هوش استنفورد بینه روید (2003) بود. گروه آزمون در 12 جلسه 60 دقیقه ای تحت آموزش لگو قرار گرفتند. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.

    یافته ها

    آموزش لگو تاثیر معناداری بر  تاب آوری و خرده مقیاس های (خودتنظیمی، توان مندی اجتماعی، مسئولیت پذیری و همدلی) کودکان تیزهوش داشت (01/0>P، 00/47=F).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش حاضر، آموزش لگو تاب آوری کودکان تیزهوش را افزایش می دهد. بنابراین پیشنهاد می شود مشاوران و درمانگران برای بهبود تاب آوری کودکان تیزهوش از این روش آموزشی استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: تاب آوری، تیزهوش، لگو درمانی
  • فاطمه باقری، سید علی کیمیایی*، حسین کارشکی صفحات 367-374
    مقدمه

    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی نقش میانجی اعتماد و امنیت در رابطه تمایزیافتگی با صمیمیت زناشویی بود.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش توصیفی-همبستگی، زنان متاهل غیر بالینی ساکن شهر مشهد در زمستان 1397 بودند که از میان آنها با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و با توجه به جدول مورگان تعداد 400 نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه صمیمیت باگاروزی (2001)، پرسشنامه ی تمایز یافتگی خود اسکورون و دندی (1998)، پرسشنامه ی اعتماد گاتمن (2012)، و پرسشنامه ی امنیت روانی مازلو (2004) استفاده گردید.  برای تجزیه وتحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی، روش تحلیل مسیر و نرم افزار Amose 24 استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های حاصل از تحلیل مسیر نشان می دهد که مدل پیشنهادی با داده ها برازش دارد (GFI= 0/83 RMSEA=0/04) همچنین یافته های حاصل از تحلیل رگرسیون نشان می دهد که صمیمیت زناشویی از طریق تمایز یافتگی قابل پیش بینی است (p< 0.05). صمیمیت زناشویی از طریق احساس امنیت قابل پیش بینی است (p< 0.05). صمیمیت زناشویی از طریق اعتماد قابل پیش بینی است (p< 0.05).

    نتیجه گیری

    در نهایت با توجه به یافته های به دست آمده می توان بیان کرد که تمایز یافتگی بر میزان اعتماد زناشویی، احساس امنیت و صمیمیت تاثیر گذار است. لذا می توان با افزایش تمایز یافتگی، اعتماد زناشویی، صمیمیت و احساس امنیت را در زنان افزایش داد.

    کلیدواژگان: اعتماد، امنیت، تمایز یافتگی، صمیمیت زناشویی
|
  • Fereshteh Araghian Mojarad, Seyedeh Fatemeh Hosseinzadeh, Mahsa Kamali, Hedayat Jafari * Pages 305-315
    Introduction

    Human immunodeficiency virus infection /acquired immunodeficiency syndrome has grown to be one of the world’s most momentous pandemics. The present study aimed to explore the effects of stigma on people living with HIV/AIDS (PLWHA) and recommend coping strategies to reduce this phenomenon.

    Materials and Methods

    Using a narrative literature review, the related articles were searched, retrieved, and selected from the databases of Noor Specialized Magazines (Noormags), Elmnet, Scientific Information Database of Academic Center for Education, Culture, and Research (SID), IranMedex, and Magiran via the keywords of “Stigma, Social Stigma, Labeling, Acquired Immunodeficiency Syndrome, AIDS, Human Immunodeficiency Virus, and HIV” in Persian and in the databases of PubMed and Scopus in English. The same procedure was further performed in Google Scholar in both languages. The inclusion criteria were the full-text articles in Persian and English and the exclusion criteria were no access to the full-text articles, while review articles were removed.

    Results

    Considering the inclusion and exclusion criteria and excluding the duplicate studies, 16 articles were recruited in total for review purposes. The effects of stigma on PLWHA consisted of individual and social consequences. As well, the most appropriate coping strategies to reduce stigma were acknowledged as “providing psychosocial support for infected people”, “raising awareness in the public and medical staff”, “cultivating spirituality and a close relationship with God”, “developing and implementing counseling strategies”, and “establishing specialty clinics for PLWHA”.

    Conclusion

    Given the study findings, it can be suggested that policy-makers and community healthcare managers pay much more attention to the individual and social consequences of HIV/AIDS and make further efforts to increase awareness in the public and medical staffs, strengthen spirituality in PLWHA, and set up specialty clinics for such individuals to cope with stigma.

    Keywords: Aids, coping, HIV, patient, Stigma
  • Mohammad Khajedalui, Hoda Khatibi Moghadam, Fateme Goldani, Akram Nojar, Majid Khadem Rezaiyan * Pages 317-322
    Introduction

    Suicide as a psychological disorder is a serious problem throughout the world. Everyone with suicidal risk factors does not harm themselves. It means that some of them cope with difficulties, stress, and life changes. There are different coping strategies for suicidal crises.  

    Materials and Methods

    This cross-sectional study included 702 suicide attempters who were referred to the health care system from 1 August 2014 to 31 July 2015. We evaluated their coping strategies with a standardized questionnaire (Jalowiec Coping Scale). Data were analyzed by SPSS 11.5 software using Mann-Whitney and Kruskal-Wallis tests.

    Results

    The results reveal that the emotive strategy was the most common. We found that a higher educational level was a predicting factor of using some coping strategy. Overall, age and being married were the predictors of using any coping strategy.

    Conclusion

    By evaluating coping strategies that suicide attempters used and variables that affect it (e.g., age, educational level etc.), we can improve their coping skills to reduce the number of suicides.

    Keywords: Attempt, coping, Suicide
  • Kosar Shafiei Rezvani Nejad, Zinat Sadat Mirpour *, Ahadollah Azizi, Farzaneh Sheikholeslami, Fahime Rahmati Pages 323-329
    Introduction

     Early Maladaptive Schemas (EMSs) are emotional and cognitive self-harming patterns formed at the beginning of growth and evolution in mind, and they are repeated and stabilized on the path of life; also, they have a lot of improper functions. This study examined the relationship between communication skills and EMSs in undergraduate students.

    Materials and Methods

    In this descriptive-analytical and correlatinal study, using stratified random sampling, 366 participants were selected from students of Islamic Azad University of Rasht in 2019, completed a communication skills questionnaire, demographic questions, as well as the Young Schemas Questionnaire (Early Maladaptive Schemas Questionnaire-short version). Data were then analyzed by SPSS software, t-test and Pearson's correlation coefficient methods.

    Results

    The majority of participants were female (79%), single (86.9%), and studying in humanities (73.8%). They aged 18 to 43 years (79.5%). Also, the results indicate a negative relationship between communication skills and EMS, which is statistically significant (P≤ 0.01).

    Conclusion

    Based on the findings, it is concluded that the university students who had more early maladaptive schemas showed poor communication skills.

    Keywords: Early maladaptive schemas, Communication skills, Interpersonal skills
  • Maryam Mardani Valandani, Hossein Samavatian *, MohammadReza Abedi, Maryam Amidi Mazaheri Pages 331-340
    Introduction

    Doubt predicts the performance of nurses and how they relate to patients. Therefore, the present study compared the effect of psychosocial model therapy and cognitive-behavioral therapy on reducing the level of doubt in nurses.

    Materials and Methods

    The statistical population of this clinical trial included all nurses in Isfahan hospitals in 2018-2019. Amongst them, 45 people were selected by the convenient sampling method and divided in 3 groups. The researcher-made questionnaire of doubt and the Yale Brown Questionnaire were used to measure the research variables. Also, the treatment program based on psychosocial pattern of doubt and cognitive-behavioral therapy was performed in 12 separate 90-minute sessions. The data analyzed by the descriptive statistics, repeated measures analysis of variance in three stages of pre-test, post-test and follow-up, and SPSS version 24.

    Results

    The results showed that cognitive-behavioral therapy and treatment program based on psychosocial pattern of doubt are effective in reducing doubts of nurses and there is a significant difference between these two treatments and treatment program based on psychosocial pattern of doubt and the last one has a greater impact(P<0.05).

    Conclusion

    Therefore, the use of treatment based on psychosocial model can reduce doubts in nurses more than cognitive-behavioral therapy.

    Keywords: Cognitive behavioral therapy, Doubt, Psychosocial pattern
  • Reza Shamabadi, Zahrasadat Khorshidarab, Ali Kamrani *, Behnaz Kazeroonizand Pages 341-347
    Introduction

    Considering the COVID-19 pandemic and the need to conduct research in various fields related to this issue, and participation as one of the main health factors according to World Health Organization, the present study aimed to investigate the relationship between anxiety caused by COVID-19 and participation during the social distancing among Iranian population.

    Materials and Methods

    In this cross sectional-correlation study, 108 participants completed health anxiety and participation questionnaires. Data analyzed through Kolmogorov-Smirnov test, Spearman ranking correlation test, and SPSS v24 software.

    Results

    The findings showed that men showed more participation during the COVID-19 pandemic and social distancing. Greater fear of getting infected by COVID-19 and general health concerns resulted in lower participation of individuals (r= 0.194, P< 0.05). The higher general health concern due to COVID-19 pandemic resulted in more restrictions on people's lives (r= 0.121, P< 0.05).

    Conclusion

    The findings of the present study indicated the role of gender in people's participation during social distancing and also the role of health anxiety due to the COVID-19 outbreak on participation and restrictions on people's participation. The relationship between participation and health constraints and anxiety can be used as an outline for guiding and designing smart distancing policies.

    Keywords: COVID-19, Health anxiety, Participation
  • Akbar Bahmani * Pages 349-357
    Introduction

    Psychological capital is very important in the success of people in health care organizations. The present study aimed to analyze the effect of psychological capital on improving resilience in nurses in coronavirus pandemic with the mediating role of empathy.

    Materials and Methods

    The statistical population of this cross-sectional study was 150 nurses of Shahid Modarres Hospital of Saveh city, Iran. Using a simple random sampling method, 108 cases were selected. Research instrument included the Empathy Scale of Hajiani and Moslehi Nik, and Psychological Capital Questionnaire of Luthans. Data analyzed through Pearson correlation test, structural equation modeling method, bootstrap test and SPSS22 and Lisrel 8.8 software.

    Results

    The results showed that psychological capital has a significant effect on improving resilience and empathy of nurses and the research model has a good fit (GFI = 0.907, CFI = 0.965, RMSE = 0.079)..

    Conclusion

    The results showed that increasing the psychological capital of nurses depends on increasing their level of empathy and resilience. Managers and head nurses should encourage nurses to believe

    Keywords: Empathy, Nurses, Psychological capital, Resilience
  • Masoumeh Bazoolnejad, Samira Vakili *, Leila Kashani Vahid, Mahdis Yaripour Pages 359-366
    Introduction

    Resiliency is one of the influential factors in the mental health of gifted children. The aim of this study was to the effectiveness of lego therapy on the resiliency of gifted children.

    Materials and Methods

    The statistical society of this study included all children aged 4 to 5 years who were at the lego education center in Tehran in the academic year 2018-2019. Among them, 30 children were selected by the convenient sampling method. Then they were randomly divided into two groups. The research instrument consisted of the Resiliency Questionnaire of Merle, (2008) and the Intelligence Scale of Stanford Binet Roid (2003). The experimental group received the lego bricks in 12 sixty-minute sessions. Data were analyzed by using covariance analysis.   

    Results

    The results showed that training by lego bricks had a significant effect on the resiliency and subscale (self-regulatory, social ability, responsibility, and empathy) (F= 47.00, P<0.01).

    Conclusion

    Based on the findings, the training by lego bricks increases the resiliency of gifted children. Therefore, consultants and therapists can use the lego bricks method to improve the resiliency of gifted children.

    Keywords: Gifted, Lego therapy, Resiliency
  • Fatemeh Bagheri, Seyed Ali Kimiaei *, Hossein Kareshki Pages 367-374
    Introduction

    The purpose of the present study was to investigate the mediating role of trust and security in the relationship of differentiation with marital intimacy in women.

    Materials and Methods

    The statistical population of this descriptive-correlational study consisted of all non-clinical married women living in Mashhad in 2018 who were selected by the convenient sampling method and according to Morgan table, 400 persons were selected. Data were collected using Bagarozzi Intimacy Questionnaire (2001), the Self-Differentiation Questionnaire of Scorone and Dundee (1998), the Gutman Trust Questionnaire (2012), and the Maslow Psychological Security Questionnaire (2004). After data collection, descriptive statistics, structural equation method along with regression and Pearson test and AMOS 24 and SPSS software were used to analyze the data.

    Results

    The results of structural equation analysis showed that the proposed model fits the data (GFI= 0.83, RMSEA= 0.04). Also the results of regression analysis showed that trust and security had mediating role in the relationship between differentiation and marital intimacy (P= 0.001).

    Conclusion

    Based on the findings, differentiation affects marital trust, sense of security and intimacy. Therefore, by increasing the differentiation of people in marital trust, their intimacy and sense of security can be increased.

    Keywords: Differentiation, Marital Intimacy, Security, trust