فهرست مطالب

بهداشت و ایمنی کار - سال یازدهم شماره 4 (زمستان 1400)

مجله بهداشت و ایمنی کار
سال یازدهم شماره 4 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/06
  • تعداد عناوین: 12
|
  • رضا جعفری ندوشن، مصطفی عظیم زاده، سحر باقری*، عارفه دهقانی تفتی صفحات 544-555
    مقدمه

    در سال های اخیر تمایل به استفاده از فیبرهای طبیعی در ساخت جاذب های صوتی افزایش یافته است. مواد با پایه فیبر طبیعی علاوه بر چگالی پایین و هزینه تولید اندک، زیست تجزیه پذیر نیز می باشند. در این پژوهش به بررسی رفتار آکوستیکی نمونه های نانوکامپوزیتی حاوی تفاله چای و پلی پروپیلن و همچنین اثر نانوذره رس در میزان ضریب جذب صوت پرداخته شده است.

    روش کار

    در این مطالعه 4 نمونه با نسبت های وزنی مختلف از تفاله چای و پلی پروپیلن به همراه نانوذره رس و 4 نمونه با نسبت های وزنی مختلف از تفاله چای، پلی پروپیلن بدون حضور نانوذره رس به قطر 3 سانتی متر و ضخامت 4 سانتی متر ساخته شد. سپس با استفاده از دستگاه امپدانس تیوب میزان ضریب جذب صوت نمونه ها اندازه گیری گردید.  

    یافته ها

    نتایج نشان داد که ضریب جذب صوت با افزایش درصد وزنی تفاله چای نسبت به پلی پروپیلن، افزایش می یابد. افزایش 60 درصدی تفاله چای نقش ویژه ای در جذب امواج صوتی در فرکانس 1000 هرتز و همچنین طیف فرکانسی 2500 تا 6300 هرتز داشت به طوری که نمونه TW60 N5 در فرکانس های 1000 و 6300 هرتز به ترتیب ضریب جذب صوت 0.94 و 0.84 داشته است. مقایسه نتایج ضریب جذب صوت نمونه های کامپوزیتی و نانوکامپوزیتی نشان داد که در فرکانس های بالاتر از 2000 هرتز، جذب صوت با افزودن نانوذره رس به میزان 5 درصد افزایش می یابد.

    نتیجه گیری

    می توان از جاذب های صوتی بر پایه تفاله چای با توجه به عملکرد جذب صوتی بالا و اینکه یک ماده طبیعی و دوست دار محیط زیست بوده و فاقد اثرات مضر بر روی سلامت انسان است به عنوان یک جاذب مقرون به صرفه در کنترل صدا استفاده نمود.

    کلیدواژگان: ضریب جذب صوت، نانوکامپوزیت، تفاله چای، نانوذره رس
  • امیرحسین خوش اخلاق، فریده گلبابایی، مجتبی بیگزاده، سید جمالدین شاه طاهری* صفحات 556-576
    مقدمه

    تولوین یکی از آلاینده های شیمیایی تلقی می شود که می تواند مشکلاتی را بر سلامتی افراد بویژه کارگران شاغل در معرض مواجهه با آن ایجاد نماید و به علت سرعت تبخیر بالا و انتشار سریع در محیط پیرامون، منجر به مواجهه بسیاری از شاغلین و افراد در معرض و متعاقب آن اثرات جبران ناپذیر بر سلامت آنان در مشاغل مختلف می گردد. بنابراین حذف آن بسیار حایز اهمیت می باشد. در تحقیق حاضر با استفاده از چارچوب فلز-آلی مس، تحت شرایط مختلف عملیاتی به مطالعه روش حذف این آلاینده پرداخته شده است.

    روش کار

    در این مطالعه چارچوب فلز-آلی مس با استفاده از روش تک ظرف و درجا سنتز شد. ویژگی های فیزیکی و مورفولوژی جاذب توسط تکنیک های BET، XRD، FTIR و SEM مورد بررسی قرار گرفت. کارایی جاذب در حذف تولوین از جریان هوا تحت سیستم جذبی دینامیک با بررسی تاثیر متغیرهای وزن جاذب، غلظت آلاینده و رطوبت صورت پذیرفت. برای ارزیابی داده ها از معادلات ایزوترم، ترمودینامیک و سینتیک استفاده گردید.  

    یافته ها

    نتایج آزمایش های تعیین ویژگی های چارچوب فلز-آلی مذکور، بیانگر تشکیل کریستال های خالص Cu-BDC با میانگین و توزیع اندازه ذرات برابر nm 95/1 بود. سطح ویژه محاسبه شده به روش BET برای نمونه مذکور برابر m2 g-1 686 و حجم کلی حفرات ساختاری cm3 g-1 335/0 بود. وجود میکروپورها باعث افزایش ظرفیت جذب دینامیک تولوین شد. براساس یافته ها، جذب سطحی تولوین بر روی جاذب مذکور از مدل ایزوترم لانگمویر و مدل سینتیک شبه درجه دو پیروی می نماید. براساس نتایج مطالعات ترمودینامیک، تغییرات آنتروپی (°ΔS) برابر kJ mol-1 K-1 044/0- و تغییرات آنتالپی  (°ΔH)برابر kJ mol-1 67/15- محاسبه شد. همچنین میزان انرژی آزاد گیبس (ΔG°) منفی محاسبه گردید که بیانگر خودبه خودی و گرمازا بودن فرآیند جذب سطحی می باشد. واجذب دمایی تولوین از جاذب پس از سه آزمایش 77% حاصل شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه می توان از چارچوب فلز-آلی میکروپروس مس بدلیل ارزان بودن، دسترسی بالا، ظرفیت جذب بالا و واجذب دمایی مناسب در شرایط عملیاتی مختلف برای جذب سطحی تولوین استفاده نمود.

    کلیدواژگان: تولوئن، جذب سطحی، چارچوب فلز-آلی، ایزوترم، ترمودینامیک
  • سجاد بهرامی*، احد ستوده، ناصر جمشیدی، محمدرضا علمی، محمدسعید پورسلیمان صفحات 577-593
    مقدمه

    صنایع شیمیایی به دلیل استفاده از تاسیسات و فرایندهای پیچیده همواره ریسک هایی برای محیط زیست و جوامع به همراه دارند. در مخازن آمونیاک نیز ریسک انفجار به دلیل برخی ویژگی های آمونیاک می تواند بسیار محتمل باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی ریسک انفجار در مخزن آمونیاک در مجتمع پتروشیمی کرمانشاه است. 

    روش کار

    به این منظور از روش درخت خطای فازی برای برآورد احتمال قابلیت اطمینان در رویدادهای پایه استفاده شده است. در این مطالعه پس از ترسیم درخت خطا برای شناسایی رویدادهای پایه، با استفاده از نظرات کارشناسان به ارزیابی احتمال وقوع رویدادهای پایه پرداخته شد و احتمال برش های حداقل نیز از طریق دروازه های منطق بولین محاسبه گردید.   

    یافته ها

    طبق نتایج به دست آمده احتمال وقوع رویداد اصلی برابر با 054997/0 به دست آمده و در اولویت بندی برش های حداقل نیز عمل نکردن شیرهای اطمینان فشار به عنوان موثرترین عامل در وقوع رویداد اصلی و پس ازآن عمل نکردن شیرهای کنترلی و خطاهای انسانی شناسایی گردید.

    نتیجه گیری

    بر طبق نتایج می توان با استفاده از نظرات کارشناسان، در قالب روش درخت خطای فازی به ارزیابی ریسک سناریوهای مختلف در صنایع اقدام نمود. به طورکلی در ارزیابی ریسک سناریوی انفجار در مخزن آمونیاک مشخص شد که برخی نقص های کوچک و جزیی و حتی خطاهای سهوی انسانی، می توانند به عنوان یک عامل مهم در وقوع انفجار موثر باشند.

    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، انفجار، آنالیز درخت خطا فازی
  • محمد یادگاری پور*، ملیحه حدادنژاد، علی عباسی، فرشته افتخاری صفحات 594-613
    مقدمه

    کمردرد یکی از شایع ترین اختلالات اسکلتی عضلانی منجر به ناتوانی در سراسر جهان است. در مطالعات مختلفی ارتباط ناراحتی و درد کمر با نشستن طولانی مدت نشان داده شده است. مطالعات مختلفی به بررسی مکانیزم های ایجاد ناراحتی و درد کمر در حین نشستن پرداخته اند، اما تا کنون توافق کلی بر یک مکانیزم به دست نیامده است. در مورد ارتباط ناراحتی کمر و فعالیت عضلات نیز نتایج تقریبا متناقض است. بنابراین هدف از این مطالعه ارزیابی ارگونومیک ارتباط ناراحتی کمر با فعالیت عضلات تنه در وضعیت نشسته کار با لپ تاپ بود. 

    روش کار

    بیست دانشجوی مرد، کار با لپ تاپ (دو تکلیف جداگانه کار با موس و تایپ کردن) را در وضعیت نشسته پشت میز یک بار در تنظیمات عادی و یک بار در تنظیمات ارگونومیک انجام دادند. در تنظیمات ارگونومیک، ارتفاع مانیتور و محل قرار دادن کیبورد برای هر فرد تنظیم شد. فعالیت الکترومیوگرافی عضلات ارکتور اسپاین کمری، مولتیفیدوس راست و چپ، ترنسورس آبدومینیس راست و چپ، مایل خارجی و رکتوس آبدومینیس به همراه پوسچر کمر در 2 دقیقه ابتدا و انتهای انجام هر تکلیف ثبت شد. بعد از پایان هر تکلیف، شرکت کنندگان میزان ناراحتی کمر خود را با توجه به مقیاس سنجش ناراحتی اعلام کردند.  

    یافته ها

    ناراحتی کمر ارتباط مثبتی با سطح فعالیت عضله ارکتور اسپاین کمری (57/0=r و 009/0=p) داشت. همچنین ناراحتی کمر ارتباطی منفی با زمان استراحت نسبی عضله مولتفیدوس (50/0=r و 023/0=p) و ارتباطی مثبت با زمان استراحت نسبی عضلات ترنسورس آبدومینیس (47/0=r و 039/0=p) و رکتوس آبدومینیس (45/0=r و 049/0=p) داشت.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد سطح فعالیت و زمان استراحت نسبی عضلات تنه مرتبط با ایجاد ناراحتی کمر باشند و بین این دو شاخص، احتمالا زمان استراحت نسبی عضلات، شاخص مناسب تری برای نشان دادن عوامل خطر مربوط به ناراحتی کمر باشد. البته نقش سایر عواملی که ممکن است مرتبط با ناراحتی کمر حین نشستن باشند در این مطالعه بررسی نشده است و لازم است همزمان با بررسی فعالیت عضلات، مورد توجه قرار داده شوند.

    کلیدواژگان: کمردرد، الکترومیوگرافی، کامپیوتر، نشستن
  • داوود افشاری، مریم نوراللهی درآباد*، غلامعباس شیرالی صفحات 614-626
    مقدمه

    یکی از مهمترین مشکلات در صنایع گرم بخصوص در شرایط آب و هوایی بسیار گرم، استرس های حرارتی است که می تواند اثرات زیادی را در فرایند کار و سلامت کارکنان داشته باشد. در این شرایط انتخاب یک شاخص مناسب و بهینه جهت ارزیابی استرس های حرارتی و ارایه استراتژی مناسب جهت پیشگیری از مشکلات و بیماری های ناشی از گرما امری ضروری می باشد. لذا هدف از انجام این مطالعه، بررسی کاربرد پذیری شاخص دمای تر گوی سان (WBGT) در تعیین زمان مجاز کاری در شرایط آب و هوایی بسیار گرم در یکی از صنایع فولاد در شهر اهواز می باشد.

    روش کار

    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی-تحلیلی بوده که در بخشهای مختلف یک صنعت  فولاد در شهر اهواز انجام شد. پارامترهای فیزیولوژیکی 60 کارگر از بخشهای مختلف صنعت، که شامل پایش پیوسته ضربان قلب در طول یک شیفت کاری بود، ارزیابی شد. متغیرهای محیطی و شاخص دمای ترگوی سان نیز بطور همزمان برای یک شیفت کاری اندازه گیری شد و زمان مجاز کاری بر مبنای شاخص ضربان قلب رزرو و شاخص WBGT تعیین و مقایسه گردید.  

    یافته ها

    میزان شاخص استرس حرارتی بر اساس شاخص WBGT در بین کلیه گروه های شغلی بطور معناداری بیش از حد توصیه شده تعیین شد (P<0.05). بر مبنای شاخص WBGT اندازه گیری شده زمان کاری پیشنهادی برای قسمت پوسته زدایی 4 ساعت و برای بخشهای دیگر 2 ساعت تعیین گردید در حالیکه بر اساس شاخص ضربان قلب رزرو، حداکثر زمان کاری قابل قبول برای بخش ریخته گری 5 ساعت و بخشهای دیگر 8 ساعت تخمین زده شد.نتایج آزمون آماری نیز نشان داد که تفاوت معناداری بین این دو شاخص در پیش بینی زمان کاری مجاز در ایستگاه های کاری مختلف وجود دارد. (P<0.05).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از شاخص WBGT به منظور ارزیابی و کنترل ریسک مواجهه به با گرما در مناطق گرمسیری به خصوص در تعیین زمان کار-استراحت ممکن است از قابلیت اطمینان و اجرایی کافی برخوردار نباشد.لذا توصیه می شود در مناطق گرمسیری به منظور پایش و کنترل استرس حرارتی در اثر مواجهه با گرما، از شاخصهای بهینه و کاربردی که مبتنی بر اندازه گیری پارامترهای محیطی و فیزیولوژیکی می باشد، استفاده گردد.

    کلیدواژگان: شاخص ضربان قلب رزرو(RHR)، استرس گرمایی، شاخص WBGT، بار کاری فیزیکی
  • میلاد عباسی، محمدرضا منظم*، منصور شمسی پور، حسین عرب علی بیک صفحات 627-644
    مقدمه

    عملکرد شغلی یک ساختار اصلی در روانشناسی صنعتی و سازمانی است. مدل های عمومی و اختصاصی متعددی برای ارزیابی عملکرد شغلی فردی وجود دارند. اگرچه این روش ها ممکن است اطلاعات ارزشمندی را ارایه دهند، اما هیچ یک از آنها پیچیدگی و طیف وسیعی از رفتارهایی را که عملکرد شغلی فردی را تشکیل می دهند، پوشش نمی دهند. لذا این مطالعه مروری با هدف شناسایی تمامی مدل های موجود و ادغام آنها جهت دستیابی به یک مدل مفهومی جامع برای ارزیابی عملکرد شغلی فردی انجام گردید.

    روش کار

    برای دستیابی به اهداف این مطالعه، جستجوی نظام مند در پایگاه های اطلاعاتی از قبیل PubMed, Scopus,Embase,  و  ProQuest انجام گردید. علاوه بر این، لیست منابع مقالات کاملا مرتبط نیز مورد بررسی و جستجو قرار گرفت. در نهایت با تکیه برا معیارهای ورود و خروج، مقالات مرتبط شناسایی و مورد بررسی قرار گرفتند.   

    یافته ها

    جستجوی انجام شده در PubMed, Scopus,Embase  و  ProQuest در مجموع منجر به یافتن 12754 مقاله شد. پس از حذف مقالات تکراری و غیر مرتبط در نهایت 155 مقاله واجد شرایط، انتخاب شدند. از این تعداد، 83 مقاله بر اساس معیارهای خروج از مطالعه حذف شدند و 72 مطالعه باقی ماند. با غربالگری براساس متن کامل مقاله، 10 مطالعه غیرمرتبط و 5 مطالعه در خارج از دسترس نیز حذف شدند. نهایتا با بررسی مراجع ذکر شده در مقالات منتخب، 4 مقاله واجد شرایط دیگر که در استراتژی جستجو بازیابی نشده بودند، اضافه شدند. در نهایت، 61 مقاله برای بررسی بیشتر انتخاب شدند. از این میان، 19 مقاله به مدل عمومی و 19 مقاله به مدل اختصاصی ارزیابی عملکرد شغلی فردی پرداخته بودند. 23 مقاله باقی مانده نیز به توصیف و معرفی مدل ها پرداخته بودند.

    نتیجه گیری

    براساس مرور مطالعات، یک ساختار مفهومی برای ارزیابی عملکرد شغلی فردی استخراج گردید. ابعاد این ساختار عبارت بودند از: عملکرد وظیفه، عملکرد زمینه ای، عملکرد تطبیقی و رفتار کاری ضد تولید. این ابعاد تمامی رفتارهایی را که عملکرد شغلی فرد را تحت تاثیر قرار دهند پوشش دهد. با این وجود ممکن است بسته به زمینه کاربرد، اهمیت و جایگاه ابعاد اصلی متفاوت باشد. همچنین این مدل می تواند به عنوان یک مبنای نظری برای تحقیقات آینده در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: عملکرد شغلی فردی، عملکرد وظیفه، عملکرد زمینه ای، عملکرد تطبیقی، رفتار کاری ضد تولید
  • نیما رفیعی، روح الله کلهر، سعید شهسواری، صابر صوری* صفحات 645-660
    مقدمه

    شناخت ویژگی های شخصیتی پرستاران و بررسی نقش این ویژگی ها در انگیزش ایمنی آنان در راستای ارتقای فرهنگ ایمنی و دست یافتن به محیط کاری ایمن می تواند تا حد زیادی به شکل دهی رفتار ایمن منجر گردد و زمینه ساز استقرار استاندارد  های بیمارستان های ارتقا دهنده سلامت باشد. با این فرضیه و با عنایت به اهمیت قابل توجهی که کاهش مخاطرات شغلی پرستاران و توسعه رفتارهای ایمن دارد مطالعه حاضر به بررسی نقش ویژگی های شخصیتی پرستاران در بروز رفتارهای  ایمن از سوی آنان با نقش میانجی انگیزش ایمنی طی سال های 1399-1398 پرداخته است.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی- تحلیلی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه پرستاران شاغل در مراکز آموزشی درمانی شهر قزوین بود که از میان آنان 435 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه پنج عاملی شخصیت مک کری و کاستا، پرسشنامه انگیزش ایمن صالح (2010) و پرسشنامه رفتار ایمن مهدی نیا (2016) جمع آوری شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها متناسب با اهداف و فرضیات پژوهش از روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار)، آزمون های پارامتری مانند T-Test و آنالیز واریانس استفاده شد و نیز جهت ارزیابی برازندگی الگوی پیشنهادی، الگویابی معادلات ساختاری با بهره گیری از نرم افزار AMOS نسخه 23 و به منظور بررسی نقش واسطه ای انگیزش ایمنی آزمون سوبل مورد استفاده قرار گرفت.  

    یافته ها

    نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که پرستاران از انگیزش ایمنی نسبتا مطلوبی برخوردار بوده اند (4/2+84/12). همچنین ضرایب مسیر میان متغیرهای مدل بر روی مسیرهای متناظر با فرضیات پژوهش شامل ارتباط میان ویژگی های شخصیتی پرستاران با انگیزش ایمنی آنان (ضریب مسیر=557/0) و نیز انگیزش ایمنی با بروز رفتار ایمن افراد (ضریب مسیر=267/0) معنادار بوده است. بعلاوه فرضیه ارتباط میان ویژگی های شخصیتی پرستاران و رفتار ایمن آنان (ضریب مسیر=573/0) مورد تایید قرار گرفت (05/0  <p). 

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد انگیزش ایمنی در پرستاران بر عملکرد و رفتار ایمنی آنان تاثیر گذار بوده است، بنابراین می توان از طریق ایجاد و ارتقاء انگیزش ایمنی مناسب به بهبود رفتار ایمنی پرستاران کمک کرد. این کار می تواند طریق ایجاد نظام های تشویقی مانند شناسایی افراد یا واحدهای با عملکرد مثبت ایمنی که از طریق ارزیابی ماهانه عملکرد آنان حاصل  شود.

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، انگیزش ایمنی، رفتار ایمن، پرستاران
  • حسینعلی رنگکوی، مریم موسوی قهفرخی، بهزاد فولادی دهقی* صفحات 661-673
    مقدمه

    اتیل  بنزن یکی از ترکیبات آلی فرار است که در بسیاری صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به اثرات سمی این ترکیب حذف آن ضروری به نظر می رسد. یکی از روش های حذف ترکیبات آلی از هوا، حذف فتوکاتالیستی است. لذا این مطالعه با هدف تعیین کارایی حذف فتوکاتالیستی اتیل بنزن از جریان هوا با استفاده از نانوذرات اکسید روی تثبیت شده بر روی زیولیت طبیعی اصلاح شده صورت گرفت. 

    روش کار

    زیولیت طبیعی ابتدا توسط اسیدکلریدریک و سپس با دی فنیل دی کلروسیلان اصلاح شد. سپس نانوذرات ZnO با روش تلقیح مرطوب روی بستر تثبیت شدند.  بخار اتیل  بنزن با غلظت های مختلف 25، 50، 100 و 200ppm با استفاده از سیستم غلظت ساز دینامیک تولید و کارایی حذف فتوکاتالیستی بخار  اتیل بنزن با استفاده از نانوذرات اکسید روی تثبیت شده بر روی زیولیت طبیعی اصلاح شده (MZe: Modified Zeolite) تعیین گردید. دمای محیط انجام تحقیق در حدود °C 2±25 و رطوبت نسبی متوسط 35  %تنظیم شد. مساحت سطح ویژه و حجم منافذ بستر به روش BET  و ساختار سطحی توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی(FESEM) و پراش اشعه ایکس (XRD) تعیین گردید.   

    یافته ها

    نتایج اندازه گیری مساحت سطح ویژه زیولیت، زیولیت طبیعی اصلاح شده و فتوکاتالیست اکسید روی بر پایه  زیولیت به ترتیب 115.775، 139.75 و 132.61 (m2/gr) می باشد و مساحت سطح ویژه بعد تثبیت نانو ذرات روی کاهش می یابد. تصاویر FESEM و آنالیز XRD تغییرات ساختاری زیولیت طبیعی و تثبیت موفقیت آمیز نانو  ذرات بر بستر را نشان داد . نتایج فتوکاتالیست نانو اکسید روی بر بستر زیولیت و تابش UV نشان داد که با افزایش غلظت اولیه اتیل بنزن، کارایی تجزیه کاهش می یابد. و  بالاترین بازدهی حذف در غلظت ppm 25  می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد تثبیت نانو ذرات ZnO بر روی زیولیت طبیعی اصلاح شده می تواند روشی مناسب جهت حذف بخار اتیل بنزن از هوا تحت اشعه UV باشد.

    کلیدواژگان: حذف فتوکاتالیستی، اکسید روی، اتیل بنزن، زئولیت طبیعی اصلاح شده
  • طالب عسکری پور، مجید معتمدزاده*، رستم گلمحمدی، محمد بابامیری، مریم فرهادیان، حامد آقایی، محمدابراهیم غفاری، الهه کاظمی، مهدی سماواتی صفحات 674-699
    مقدمه

    شواهد تجربی اخیر تایید کرده است که روشنایی علاوه بر تسهیل دید، می تواند بر عملکردهای فیزیولوژیکی و عصبی-رفتاری انسان تاثیر بگذارد که به عنوان اثرات غیر تصویری روشنایی شناخته می شوند. این مطالعه، باهدف بررسی اثرات غیر تصویری شدت روشنایی و دمای رنگ بر سطح هوشیاری و عملکرد شناختی انجام گردید.

    روش کار

    در این مطالعه 22 شرکت کننده در مواجهه با روشنایی شامل روشنایی خیلی کم (>5 لوکس-کنترل) و وضعیت های روشنایی با دمای رنگ 4000، 8000 و 12000 کلوین درشدت روشنایی 300 و 500 لوکس قرار گرفتند. ضمن استفاده از یک رویکرد چند معیاره، داده هایی شامل قدرت سیگنال های مغزی (آلفا، الفا-تتا، بتا و تتا)، شاخص های خواب آلودگی و خلق وخوی و آزمون های شناختی برای سنجش توجه پایدار، هوشیاری روانی - حرکتی، حافظه کاری و ظرفیت مهاری، جمع آوری گردید.  

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که وضعیت های روشنایی 500 لوکس در دمای رنگ 8000 و 12000 کلوین، قدرت سیگنال های مغزی نرمالایز شده آلفا، آلفا-تتا، شاخص خواب آلودگی و میانگین زمان پاسخ در آزمون های شناختی سنجش هوشیاری روانی- حرکتی (PVT)، توجه پایدار (CPT) و ظرفیت مهاری (GO/NO-GO) را به صورت معنی داری، در مقایسه با وضعیت روشنایی خیلی کم (کنترل) کاهش داده اند. شرکت کنندگان وضعیت خلق وخوی بهتری در وضعیت روشنایی 8000 کلوین در مقایسه با سایر وضعیت های روشنایی گزارش کرده اند. همچنین در مقادیر اندازه گیری شده متغیرهای موردبررسی، درشدت روشنایی 300 و 500 لوکس، تفاوت معنی داری مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    استفاده از مداخلات روشنایی می تواند به عنوان یک راهکار کمکی، برای بهبود سطح هوشیاری و عملکرد باهدف ارتقاء سطح سلامت عمومی و ایمنی، افزایش کارایی و بهره وری استفاده شود.

    کلیدواژگان: خواب آلودگی، هوشیاری، روشنایی، دمای رنگ، عملکرد شناختی، الکتروانسفالوگرافی
  • رجبعلی حکم آبادی*، پروین سپهر صفحات 700-719
    مقدمه

    کار با رایانه و شرایط حاکم بر محیط های شغلی، انسان را در معرض ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی عضلانی قرار می دهد. لذا هدف از این مطالعه ارزیابی پوسچر، بررسی وضعیت اختلالات اسکلتی عضلانی، تعیین ریسک فاکتورها، وزن دهی و اولویت بندی این ریسک فاکتورها با استفاده از الگوریتم شبکه عصبی در کاربران رایانه می باشد. 

    روش کار

    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی و به صورت مقطعی بر روی کاربران رایانه در سال 1398 انجام گرفت. این مطالعه در شش مرحله کلی انجام گرفت که تعیین وضعیت اختلالات اسکلتی عضلانی با استفاده از پرسشنامه نوردیک، انتخاب عوامل موثر بر اختلالات اسکلتی- عضلانی با روش ROSA و وزن دهی عوامل موثر بر این اختلالات با استفاده از الگوریتم شبکه عصبی انجام گرفت. داده ها با نرم افزار IBM SPSS Modeler  آنالیز شدند.  

    یافته ها

    میانگین سن و سابقه کار کاربران بترتیب 9/6±34 و  7/0±5/1 سال محاسبه گردید. بیشترین اختلالات اسکلتی-عضلانی بترتیب در نواحی کمر، گردن و بخش فوقانی پشت مشاهده گردید. میانگین نمره نهایی صندلی، تلفن- مانیتور و موس- کیبورد بترتیب برابر با 1±7/3، 1/1±6/3و 2/1±65/3 و میانگین نمره نهایی ROSA برابر 9/0±4/4 بود. بیشترین همبستگی با نمره ROSA متعلق به عامل صندلی(0.46=R2)و پس از آن عامل تلفن- مانیتور(0.43=R2) و عامل موس- کیبورد (0.42=R2) بود. اعتبار پیش بینی عوامل موثر بر اختلالات اسکلتی- عضلانی طبق اولویت بندی الگوریتم شبکه عصبی بترتیب برای صندلی(48%)، تلفن- مانیتور(28%) و موس- کیبورد (24%) بود. صحت الگوریتم شبکه عصبی در بررسی میزان تاثیر عوامل موثر بر اختلالات اسکلتی- عضلانی، بر اساس امتیاز ROSA برابر 98% بدست آمد.

    نتیجه گیری

    عوامل موثر بر اختلالات اسکلتی- عضلانی کار با رایانه طبق اولویت بندی الگوریتم شبکه عصبی به ترتیب صندلی، تلفن- مانیتور و موس- کیبورد می باشد. لذا با اصلاح ارگونومیک صندلی کاربران و جانمایی مناسب مانیتور و تلفن می توان از بخش عمده ای از اختلالات اسکلتی عضلانی کاربران رایانه پیشگیری نمود.

    کلیدواژگان: ارزیابی پوسچر، اختلالات اسکلتی- عضلانی، روش ROSA، پرسشنامه نوردیک، شبکه عصبی
  • هانیه اخلاص، حمیدرضا پورآقا، محمدرضا منظم، رامین مهرداد، پریسا بهرامی، مژگان زعیم دار* صفحات 720-736
    مقدمه

    بیشتر مطالعات قبلی در خصوص ارتباط مواجهه با صدا و سلامت روان بر روی مشاغل صنعتی با مواجهه با ترازهای بالای صدا و یا مواجهه با صداهای محیط زیست صورت پذیرفته است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین مواجهه با ترازهای متوسط صدای محیط کار با افسردگی، اضطراب و استرس در کارکنان مشاغل غیر صنعتی (کادر اداری) است. 

    روش کار

    این مطالعه مقطعی که با استفاده از دیتاهای فاز ثبت نام مطالعه کوهورت کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران - ایران بر روی 3899 نفر از کارکنان که در هفت گروه شغلی مشغول کار بودند انجام پذیرفت. مواجهه با صدا با استفاده از شاخص Leq10min بررسی شده و افسردگی، اضطراب و استرس نیز بوسیله پرسشنامه DASS-42 بررسی گردید.   

    یافته ها

    شیوع افسردگی شدید و خیلی شدید %2/8 ، شیوع اضطراب شدید و خیلی شدید%9/7 و فراوانی استرس شدید و خیلی شدید 11% مشاهده گردید. همچنین %5/14 از شرکت کنندگان در این مطالعه با صدای بیش از 70 دسی بل مواجهه داشتند. بیشترین میزان متوسط مواجهه برای کارکنان فنی با تراز 3/71 دسی بل و کمترین میزان مواجهه برای گروه شغلی اداری دفتری با میانگین مواجهه 1/59 دسی بل اندازه گیری شد. ابتلا به افسردگی شدید با مواجهه با صدای بیش از 70 دسی بل با نسبت شانس 5.22 :OR دارای ارتباط معنادار بود. همچنین اضطراب و استرس شدید در مواجهه با ترازهای صدای بیش از 70 دسی بل به ترتیب با نسبت شانس 1.16 :OR و 1.17 :OR دارای ارتباط بود. 

    نتیجه گیری

    در محیط های کاری با مشاغل غیر صنعتی مواجهه با ترازهای متوسط صدا می تواند به صورت مستقل با افسردگی شدید در  ارتباط باشد .

    کلیدواژگان: مواجهه شغلی صدا، اختلالات خلقی، گروه های شغلی
  • امین بابایی پویا، زهرا پژوهیده، مریم فیض عارفی* صفحات 737-750
    مقدمه

    زایشگاه یکی از بخش های مهم بیمارستان است که مستعد بروز خطای انسانی می باشد. هر گونه خطای مامایی در زایشگاه و در فرآیند زایمان می تواند به عنوان یک تهدید جدی برای سلامتی مادر و نوزاد باشد و منجر به افزایش هزینه های درمان می شود. عواملی مانند تنوع در وظایف، بارکاری بالا و خستگی در بروز خطا انسانی نقش دارند.  بنابراین هدف از مطالعه حاضر ارزیابی خطای انسانی در شغل مامایی در بخش زایشگاه بیمارستان با استفاده از تکنیک  SHERPA می باشد.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی در سال 1398 انجام شد. در این مطالعه وظایف مختلف مامایی در 4 مرحله ادمیت ،پره لیبر، زایمان و پس از زایمان  تعیین شد . با استفاده از تکنیک  HTA وظایف و زیر وظایف شناسایی شدند و با استفاده از تکنیک SHERA خطای انسانی ارزیابی گردید.  

    یافته ها

    براساس نتایج تکنیک  HTA 15وظیفه اصلی و 52 زیر وظیفه  و114 فعالیت شناسایی شد. نتایج ارزیابی ریسک خطای انسانی با تکنیک SHERPA نشان داده بیشترین خطا از نوع عملکرد بوده و بیشترین فراوانی سطح ریسک مربوط به سطح ریسک نامطلوب بدست آمد.

    نتیجه گیری

    خطاهای شغل مامایی در زایشگاه دارای شدت خطر بالا و عمدتا بحرانی هستند  و عواملی همچون بار کاری بالا، فشار زمانی و خستگی در بروز خطای انسانی موثر می باشد. به منظور کاهش خطای انسانی در این بخش راهکارهایی همچون، کاهش بارکاری کارکنان، تدوین چک لیست استاندارد و دستورالعمل ضروری است.

    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، خطای مامایی، زایشگاه، SHERPA
|
  • Reza Jafari Nodoushan, Mostafa Azimzadeh, Sahar Bagheri*, Arefeh Dehghani Tafti Pages 544-555
    Introduction

    In recent years tend to use of natural fibers has increased in making sound absorbers. Fiber-based natural materials have low density, low production costs, and are biodegradable.

    Material and Methods

    In this study, the effect of nanoclay and the behavior of the nanocomposite specimens containing tea waste, polypropylene, and nanoclay in the sound absorption coefficient are investigated. 

    Results

    The results showed the sound absorption coefficient increases by increasing the tea waste weight percent of the polypropylene. 60% increase in tea waste has a special role in the absorption of sound waves at a frequency of 1000 Hz and 2500 to 6300 Hz frequency range as the TW60 N5 sample has the sound absorption coefficient 0.94 and 0.84 in 1000 and 6300 Hz frequencies, respectively. Comparison of the sound absorption coefficient of composite and nanocomposite showed that sound absorptions increase by adding nanoclay to the 5%, at frequencies above 2000 Hz.

    Conclusion

    Tea waste-based sound absorbers can be used in noise control due to the high acoustic absorption and no harmful effects on human health.

    Keywords: Sound absorption coefficient, Nanocomposite, Tea waste, Nanoclay
  • Amir Hossein Khoshakhlagh, Farideh Golbabaei, Mojtaba Beygzadeh, Seyed Jamaleddin Shahtaheri* Pages 556-576
    Introduction

    Toluene is considered as a group of chemical contaminants, causing problems for people’s health. Due to the high rate of evaporation and rapid emission in the surrounding environment, it leads to the exposure of many employees and people at risk and, subsequently, its irreparable effects on their health in different jobs. Therefore, its removal is very important. In the present study, this contaminant was removed using the copper metal-organic framework (MOF) under different operating conditions. 

    Material and Methods

    In this study, the copper MOF was synthesized using the one-pot and in situ method. Physical and morphological properties of the adsorbent were investigated using BET, XRD, FTIR and SEM techniques. The efficiency of the adsorbent in removing toluene from the air stream under the dynamic adsorption system was investigated by examining the effect of the variables of adsorbent mass, pollutant concentration and humidity. Isotherm, thermodynamics and kinetics equations were used to evaluate the data.

    Results

    The results of experiments determining the properties of the metal-organic framework showed the formation of pure Cu-BDC crystals with mean and particle size distribution of 1.95 nm. The specific surface area calculated by the BET method for the mentioned sample was 686 m2 g-1 and the total volume of structural pores was 0.335 g3 cm3. The presence of micropores increased the dynamic adsorption capacity of toluene. The findings follow the Langmuir isotherm model and the Pseudo-second order kinetic model. Based on the results of thermodynamic studies, entropy change (ΔS°) and enthalpy change (ΔH°) were equal to -0.44 kJ mol-1 K-1 and -15.67 kJ mol-1, respectively. Gibbs free energy change (ΔG°) was also calculated negatively, indicating that the adsorption process was spontaneous and exothermic. The regeneration of the adsorbent was 77% after three cycles.

    Conclusion

    According to the results of this study, the microporous copper MOF can be used as a result of cheapness, high access, high adsorption capacity and appropriate regeneration rate in different operating conditions for adsorption of toluene.

    Keywords: Toluene, Adsorption, Metal-organic framework, Isotherm, Thermodynamics
  • Sajad Bahrami*, Ahad Sotoudeh, Naser Jamshidi, Mohammad Reza Elmi, Mohammad Saeid Poorsoleiman Pages 577-593
    Introduction

    Chemical industries often have risks for the environment and communities, due to the use of complex facilities and processes. Also, in the ammonia tanks, the probability of risk of explosion is high, owing to their specific characteristics. The aim of this study is to evaluate the risks of explosion scenario at the ammonia tank in the Kermanshah petrochemical complex

    Material and Methods

    To achieve the purpose of this study, the Fuzzy Fault Tree Analysis (FTA) method was used to estimate the probability of reliability in the basic events. In this study, after drawing Fault Tree for identifying basic events, the probability of basic events was estimated by means of expert’s elicitation, and the probability of minimal cut sets was computed through Boolean logic gates.

    Results

    According to the results, the probability of occurrence of the top event was obtained equal to 0/054997. In the minimal cut set prioritizing, the failing of pressure safety valves identified as the most effective factor in the top event occurrence, and afterward failing the control valves and human errors were identified.

    Conclusion

    This study indicates that, based on expert elicitation, a fuzzy error tree method can be used to assess the risk of various scenarios in the industry. Overall, in assessing the risk of the explosion scenario in the ammonia reservoir, it was found that some minor defects, and even human error, could be considered as a major contributor to the explosion.

    Keywords: Risk assessment, Explosion, Fuzzy Fault Tree Analysis
  • Mohammad Yadegaripour*, Malihe Hadadnezhad, Ali Abbasi, Fereshteh Eftekhari Pages 594-613
    Introduction

    Low back pain is one of the most common musculoskeletal disorders leading to disability around the world. Several studies have suggested that prolonged computer/ laptop work contributes to the development of low back pain and discomfort. The results of the studies conducted on the association of back discomfort and muscle activity are contradictory. Thus, the present study aims to evaluate the relationship between the activity level and relative rest time of the trunk muscles with back discomfort while working with a laptop in a sitting position.

    Material and Methods

    First, 20 young healthy males performed laptop work including mouse work and typing in conventional and ergonomic setups. In the ergonomic setup, the screen height and keyboard placement were specifically adjusted for each individual. In addition, the electromyographic activity of the lumbar erector spinae, right and left multifidus and transversus abdominis, rectus abdominis, external oblique muscles, and the posture of the lumbar spine were recorded in the first and last two minutes of an 8-min task. After the end of each task, the participants scored their back discomfort.

    Results

    The results showed a positive correlation (r=0.57 and p=0.009) between back discomfort and the EMG amplitude of the lumbar erector spinae muscle. In addition, back discomfort was negatively correlated to the relative rest time of the multifidus muscle (r=0.50 and p=0.023), and a positive correlation was reported with the relative rest time of the transversus and rectus abdominis (r=0.47, p=0.039, and r=0.45, p=0.049, respectively).

    Conclusion

    The relative rest time of the trunk muscles may be a better index than that of the EMG amplitude to highlight the risk factors for back discomfort. However, a causative link between muscle activity and discomfort cannot be implied from this study. The current results do not undermine the role of other factors associated with the increased level of discomfort during sitting.

    Keywords: Sitting, Electromyography, Discomfort, Computer
  • Davood Afshari, Maryam Nourollahi-Darabad*, Gholam-Abbas Shirali Pages 614-626
    Introduction

    Heat stress is a critical problem in hot industries, especially in incredibly hot climates. It can greatly impair the work process and put the health of workers at risk. This study aims to investigate the applicability of the WBGT index in determining the allowable working time in very hot weather conditions in one of the steel industries in Ahvaz.

    Material and Methods

    This study was conducted in different sectors of a steel industry in Ahwaz. The physiological parameters of sixty workers working in different parts of the industry were evaluated. Environmental variables and the Wet-Bulb globe temperature (WBGT) Index were also simultaneously measured during work shifts. The acceptable work time was calculated based on the reserve heart rate (RHR) and the WBGT index.

    Results

    The heat stress index among all occupational groups, based on the WBGT index, was incredibly high and surpassed the recommended level (P<0.05). The statistical test results also indicated a significant difference between the two indices in predicting the adequate work time at different work stations (P <0.05).

    Conclusion

    The current study results revealed that using the WBGT index for assessing and managing the risk of heat exposure in a hot climate may not have sufficient reliability and performance. Consequently, it is recommended to use optimal indices based on environmental and physiological assessments in a hot climate in order to monitor and control the heat stress associated with heat exposure.

    Keywords: Reserve heart rate, Heat stress, Wet-Bulb globe temperature
  • Milad Abbasi, Mohammad Reza Monazzam*, Mansour Shamsipour, Hossein Arabalibeik Pages 627-644
    Introduction

    There are several generic and specific models to assess the individual job performance (IJP). While these methods may provide the valuable information, none of them cover the complexity and wide range of the behaviors which express the IJP. This review study aimed to identify all existing models and incorporate them to achieve a comprehensive conceptual model to assess the IJP. 

    Material and Methods

    Databases such as PubMed, Scopus, Embase, and ProQuest were systematically searched to meet the study’s goals. Moreover, references to relevant publications were examined. Finally, suitable publications were discovered and analyzed using the inclusion and exclusion criteria. 

    Results

    The results of Search in databases, including PubMed, Scopus, Embase, and ProQuest, showed that 12754 articles were found in the initial search. After removing duplicate and unrelated articles, finally, 155 eligible articles were selected. Based on full-text screening, 10 studies were excluded, and 5 studies were not accessible. Finally, by checking the references mentioned in the selected articles, 4 more eligible articles which were not retrieved in the search strategy were added; finally, 61 articles were selected to be reviewed. Ninteen articles were related to the general models, and 19 articles addressed job-specific assessment models. The remaining 23 articles described other existing models. 

    Conclusion

    To evaluate IJP, a heuristic structure was developed based on the literature research. These dimensions were selected because they can accommodate all of the preceding models’ dimensions. They also include any behaviors that may have an impact on IJP.

    Keywords: Individual Job Performance, Task performance, Contextual performance, Adaptive performance, Counter-productive work behavior
  • Sima Rafiei, Rohollah Kalhor, Saeed Shahsavari, Saber Souri* Pages 645-660
    Introduction

    Recognizing the personality traits of employees and examining the role of these traits in motivating people’s safety can greatly lead to the formation of safe behavior of employees. Considering the significant importance of reducing adverse events and developing safe behaviors, the present study aimed to investigate the role of nurses’ personality traits in their safety behaviors with the mediating role of safety motivation during 2019-2020. 

    Material and Methods

    This is a descriptive-analytical study conducted among nurses working in educational hospitals affiliated by Qazvin University of Medical Sciences, from which 435 individuals were selected by multi-stage proportional sampling method. Data were collected using McCray and Costa Five-Factor Personality Questionnaire, Saleh Motivation Questionnaire (2010) and Safe Behavior Questionnaire (2016) and analyzed by SPSS software version 26 and AMOS software version 23.

    Results

    The path coefficients between nurses’ personality traits and their safety motivation (0.557) and safety motivation with safe behavior of individuals (0.267) were statistically significant (p<0.05). Furthermore the path coefficient between nurses’ personality traits and safe behavior (0.573) was statistically significant (p<0.05).

    Conclusion

    Results affirmed that safety motivation in nurses had a significant effect on their safety behavior. Therefore, it is recommended to improve safety motivation through establishing an incentive systems to appreciate the employees who had an appropriate and safe behavior in the workplace.

    Keywords: Nurses, safe behavior, safety motivation, personality traits
  • Hosseinali Rangkooy, Maryam Mosavi Ghahfarokhi, Behzad Fouladi Dehaghi* Pages 661-673
    Introduction

    Ethylbenzene is a volatile organic compound used in many industries, including oil and gas, oil colored and insecticides. Due to the toxic effects of this chemical substance, control and elimination of this vapor is necessary. Photocatalytic degradation is a possible method to remove organic compounds from air. This study was performed to determine the efficiency of photocatalytic removal of ethylbenzene vapor using ZnO nanoparticles immobilized on modified natural zeolite. 

    Material and Methods

    Natural zeolite was first modified with hydrochloric acid and then with diphenyl dichlorosilane. Next, zinc oxide nanoparticles were stabilized on the zeolites. Dynamic air flow and different concentrations of ethyl benzene (25, 50, 100 and 200 ppm) were produced and the removal efficiency of ethylbenzene vapor was investigated using UV/MZe/ZnO. The temperature and relative humidity were set at 25±2°c and 35%. The surface and volume of the pores of the bed were determined by the BET method and surface structure was determined by Scanning Electron Microscope (SEM) and X-Ray Diffraction (XRD).

    Results

    Evaluations for BET showed the specific surface areas decreased by increasing the amount of ZnO. XRD analysis and SEM images showed that zeolite structure was stabled and nanoparticles was successfully stabilized on Ze. The results showed that the highest removal efficiency (50.8%) by the process of UV/MZe/ZnO at concentration 25 ppm.

    Conclusion

    The result of this study showed that the Ze/ZnO catalyst may be an applicable and hopeful method to removal of ethylbenzene from air flow under UV irradiation

    Keywords: Photocatalytic Degradation, Zinc Oxide Nanoparticles, Ethylbenzene, Modified Natural Zeolite
  • Taleb Askaripoor, Majid Motamedzade*, Rostam Golmohammadi, Mohammad Babamiri, Maryam Farhadian, Hamed Aghaei, Mohammad Ebrahim Ghaffari, Elahe Kazemi, Mehdi Samavati Pages 674-699
    Introduction

    Recent evidence indicates that lighting can affect physiological and neurobehavioral human functions, referred to as non-image forming (NIF) effects of lighteffects. This study aimed to determine the effects of illumination levels and correlated color temperature (CCT) on alertness and performance under NIF conditions.

    Material and Methods

    In this study, 22 participants were exposed to light at various levels of illumination, including very low illuminance (<5 lux, control) and light conditions with correlated color temperatures (CCT) of 4000 K, 8000 K, and 12000 K at 300 and 500 lux. The data collection process included recording the power of brainwaves (alpha, alpha-theta, beta, and theta), sleepiness and mood scales, and cognitive performance tests for sustained attention, psychomotor vigilance task (PVT), working memory, and inhibitory capacity.

    Results

    The results indicated that 500 lux light conditions at correlated color temperatures of 8000 and 12000K significantly reduced normalized alpha, alpha-theta power, subjective sleepiness, and performance compared to the dim light condition. Under illumination levels of 300 and 500 lux, there were no significant differences in the measured values of the variables.

    Conclusion

    Lighting interventions can be used as a supplement to other strategies for increasing alertness and performance in the workplace.

    Keywords: Sleepiness, Alertness, Light, Correlated color temperatures, Cognitive performance, Electroencephalography
  • Rajabali Hokmabadi*, Parvin Sepehr Pages 700-719
    Introduction

    Working with a computer and workplace conditions expose people to risk factors of musculoskeletal disorders (MSDs). This study aimed to assess posture, examine MSDs, and determine, weigh and prioritize the risk factors among computer users by a neural network algorithm. 

    Material and Methods

    This descriptive-analytical cross-sectional study was conducted in six phases on computer users in 2019. The status of MSDs was determined via Nordic musculoskeletal questionnaire (NMQ). The factors affecting these disorders were determined by the ROSA method, and then these factors were weighed by the neural network algorithm. The data were analyzed in IBM SPSS Modeler.

    Results

    The mean age and work experience of the users were 34 ± 6.9 and 1.5 ± 0.7 years, respectively. Most of years were observed at the lower back, neck, and upper back, respectively. The final mean scores of the chair, telephone-monitor, and mouse-keyboard were 3.7 ± 1, 3.6 ± 1.1, and 3.65 ± 1.2, respectively and the final mean score of ROSA was 4.4 ± 0.9. The greatest correlation with the ROSA score was observed in chair (R2 = 0.46), followed by telephone-monitor (R2 = 0.43), and mouse-keyboard (R2 = 0.42). The highest predictor importance of the effective factors based on the neural network algorithm prioritization belonged to the chair (48%), followed by telephone-monitor (28%) and mouse-keyboard (24%). The accuracy of the neural network algorithm in examining the effect of factors on musculoskeletal disorders was 98% based on the ROSA score.

    Conclusion

    Factors affecting years due to working with computers are the chair, telephone-monitor, and mouse-keyboard, respectively, as prioritized by the neural network algorithm. These disorders can be prevented by ergonomic modification of users’ chairs and correct placement of the monitor and telephone.

    Keywords: Posture assessment, musculoskeletal disorders, ROSA method, Nordic musculoskeletal questionnaire, neural network
  • Haniyeh Ekhlas, Hamidreza Pouragha, Mohammadreza Monazzam, Ramin Mehrdad, Parisa Bahrami, Mojgan Zaeimdar* Pages 720-736
    Introduction

    Previous studies have been conducted on the effects of exposure of industrial workers to high levels of noise and their association with mental health or exposure of people to harmful levels of environmental noise. In this study, we investigated the association between moderate noise levels and the symptoms of depression, anxiety, and stress in non-industrial workers.

    Material and Methods

    This study is a Cross-Sectional study that was conducted using the enrollment phase data of the Tehran University of Medical Sciences Cohort (TEC) study. The study population consisted of 3899 workers of Tehran University of Medical Sciences who were employed in seven occupational groups of the university, Office Workers, Healthcare workers, technical personnel, services workers, security guards, and radiology-radiation units. Exposure to moderate noise level was examined using the Leq10min index, and the Depression Anxiety Stress Scales were examined on the mentioned population by DASS-42 questionnaires.

    Results

    The results showed that the prevalence of severe to very severe symptoms of depression, anxiety and stress were 8.2, 7.9, and 11% respectively. Also, it was observed that 14.5% of the participants of the study were exposed to noises of more than 70 dB(A). Furthermore, the results indicated that the highest average noise was equal to 71.3 dB(A) for the technical staff group, and the lowest value with an average of 59.1 dB(A) was recorded for the office workers group. The symptoms of severe to very severe depression was associated with exposure to noises above 70 dB(A) (OR:5.22) anxiety (OR:1.16), stress (OR:1.17) and socioeconomic status (OR:1.84). The severe to very severe anxiety was associated with stress (OR: 1.25). On the other hand, the symptoms of severe to very severe stress was associated with variables of age (OR:0.99), gender (OR:0.46), socioeconomic status (OR:1.52), having job management position (OR:0.81) and having healthcare working job (OR:0.65).

    Conclusion

    Regarding the obtained results of the present study, it was concluded that exposure to moderate noise levels had positive and significant association with depression in non-industrial workers. In non-industrial work environments, exposure to moderate noise levels is and can be independently associated with depression.

    Keywords: Occupational Noise exposure, Mood Disorder, Occupational Groups
  • Amin Babaei-Pouya, Zahra Pajohideh, Maryam Feiz Arefi* Pages 737-750
    Introduction

    Labor is one of the most important wards of hospital, where human error is high. Midwifery errors in the maternity ward and in the delivery can be a serious threat to the health of the mother and the infant, resulting in increased treatment costs. Factors affecting human error are diversity in work, high workload, and fatigue. Therefore, this study aimed to evaluate the midwifery errors in the maternity ward using the systematic human error reduction and prediction approach (SHERPA) technique.

    Material and Methods

    This cross-sectional study was conducted in 2019, during which different midwifery tasks were determined in four stages of admitting, pre-labor, delivery, and postpartum. Tasks and sub-tasks were identified using the hierarchical task analysis (HTA) technique and human error was evaluated using the SHERPA technique.

    Results

    The results of the HTA technique identified 19 main tasks, 52 sub-tasks, and 114 activities. After assessing human error risk with the SHERPA technique, the performance was the most frequent type of  error and the highest frequency was related to the undesirable risk level.

    Conclusion

    The errors of the midwifery profession in the hospital’s labor are high-risk and largely critical. Factors such as high workload, time pressure, and fatigue influence the incidence of human error. In order to reduce human error in this area, strategies such as reducing staff workload, developing standard checklists and guidelines are essential to reduce human error in this ward.

    Keywords: Risk Assessment, Midwifery Error, labor