فهرست مطالب

نشریه توسعه آبزی پروری
سال پانزدهم شماره 4 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهرداد اسدیان، براتعلی فاخری، احمد فرهاد طالبی*، نفیسه مهدی نژاد، شاهرخ قرنجیک صفحات 1-14

    جلبک ها با مصرف CO2، نور و ترکیبات مغذی موجود در فاضلاب می توانند علاوه بر کاهش آلاینده های محیطی، عملکرد بیوماس و تولید ترکیبات با ارزش افزوده نظیر سوخت زیستی را در سلول های خود افزایش دهند. از طرفی تکنیک های مولکولی نظیرReal-Time PCR می تواند به شناسایی مسیرهای پاسخ به شرایط محیطی و تولید لیپید در سلول های جلبکی کمک مناسبی نماید. در این مطالعه در ابتدا خواص بیودیزل برای سه گونه جلبکی (Chaetomorpha antennina, Ulva intestinalis , Bryopsis pennata) رشد یافته در شدت های نوری مختلف (8100، 12150 و 16200 لوکس) و غلظت های مختلف CO2 (350، 5190 و 10000ppm) مورد بررسی قرارگرفت. سپس الگوی بیان دو ژن درگیر در تثبیت CO2 (CA و CIA5) و یک ژن مرتبط با دریافت نور (CAB) در گونه برتر ارزیابی شد. نتایج نشان داد که شدت نوری 12150 لوکس و غلظت CO2 به میزان ppm5190 به طور معنی داری منجر به بالاترین مقدار محتوای لیپید به میزان 30 تا 37 درصد برای هر سه گونه جلبکی می شود. همچنین همه گونه های ماکروجلبکی مورد استفاده در این مطالعه توانایی مطلوبی جهت تولید سوخت زیستی داشتند. همچنین در این مطالعه مشاهده شد که با افزایش غلظت گاز CO2 بیان ژن CA کاهش می یابد، اما در غلظت ppm5190 بیشترین میزان بیان ژن CIA5 مشاهده شد. بیشترین میزان بیان ژن CAB نیز در شدت نوری 12150 لوکس مشاهده شد. در مجموع تنظیم بیان ژن های درگیر در پاسخ به تیمارهای مورد مطالعه، در عملکرد تولید لیپید و نهایتا خصوصیات گازوییل زیستی بدست آمده  اثر معنی دار می تواند داشته باشد.

    کلیدواژگان: سوخت زیستی، بیان ژن، تثبیت CO2، شدت نور
  • میگل تکلو، هومن رجبی اسلامی*، سید عبدالمجید موسوی، ایوب یوسفی جوردهی صفحات 15-27

    استفاده از نوکلیوتید جیره در پستانداران و موجودات آبزی عملکردهای مثبت گوناگونی بر رشد سیستم ایمنی، دستگاه گوارش، فلور روده، بهبود تولیدمثل، متابولیسم چربی و افزایش مقاومت نسبت به بیماری ها را نشان داده است. این تحقیق با هدف تعیین اثر نوکلیوتید جیره (واناژن) بر رشد، بقاء و ترکیب لاشه در ماهی استرلیاد انجام گرفت. بدین منظور ماهیان پس از رقم بندی با متوسط وزن 1  ±95 گرم در 5 تیمار با 3 تکرار تقسیم شدند. سپس ماهیان با جیره حاوی مکمل نوکلیوتید با مقادیر صفر، 15/0، 25/0، 35/0 و 5/0 درصد به مدت ده هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که میانگین وزن نهایی، میانگین وزن کسب شده (WG)، میانگین نرخ رشد ویژه (SGR)، و میانگین نسبت بازده پروتیین (PER) با افزایش سطوح نوکلیوتید افزایش معنی داری داشتند (05/0<p)، و در تیمار حاوی 5/0 درصد نوکلیوتید بالاترین میزان بودند. میانگین ضریب تبدیل غذایی (FCR) نیز در تیمار حاوی 5/0 درصد کمترین میزان بود (05/0<p). درصد بقا اختلاف معنی داری را بین تیمارها نشان نداد (05/0>p). براساس نتایج، میزان پروتیین و چربی لاشه در تیمار 25/0 درصد بالاترین میزان بود (05/0<p) و کمترین مقدار درتیمار شاهد مشاهد شد. نتایج نشان داد که افزودن نوکلیوتید جیره به ترکیب غذایی ماهی استرلیاد سبب بهبود شاخص های رشد از قبیل افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، نرخ بازده پروتیین، میزان غذای مصرفی و کاهش ضریب تبدیل غذایی گردید. با توجه به نتایج حاصل، غلظت های بین 25/0-5/0درصد از نوکلیوتید واناژن برای دستیابی به رشد بهینه و اثرات مثبت بر ترکیب لاشه تاس ماهی استرلیاد توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: استرلیاد، نوکلئوتید، جیره، رشد، ترکیب لاشه
  • زهره جمالی، حمید علاف نویریان*، بهرام فلاحتکار، ذبیح الله پژند صفحات 29-46

    تراکم های مختلف فیل ماهی بر تولید فیل ماهی و کرم نرییس و تصفیه کل مواد آلی بستر در سیستم یکپارچه مورد مطالعه قرار گرفت. فیل ماهیان با وزن اولیه 32/0 ± 44/140 گرم در طی 60 روز با سه تراکم 2، 4 و 8 عدد در هر مخزن پرورش داده شدند. آب خروجی مخزن پرورش ماهی ابتدا وارد مخزن پرورشی کرم نرییس و سپس مخزن بیوفیلتر می شد و پس از تصفیه در این مخازن دوباره به سیستم برگشت داده می شد. در این سیستم از کرم نرییس به عنوان یک زیست پالاینده و یک محصول جانبی استفاده شد. نتایج نشان داد که فاکتورهای رشد ماهی با افزایش تراکم نسبت معکوس دارد به طوری که حداکثر درصد افزایش وزن بدن و افزایش وزن فیل ماهی به ترتیب به میزان 5/1± 86/93 درصد و 7/1± 61/124 گرم در تراکم کم مشاهده شد. با این وجود افزایش تراکم باعث افزایش تولید در واحد سطح ماهی شد. به طوری که بیومس نهایی بچه ماهیان با میزان 09/0±28/5 کیلوگرم بر مترمربع در تراکم بالا مشاهده شد. اختلاف معنی دار در میزان کل مواد آلی بستر در سه تراکم مختلف مشاهده نشد (05/0<P). همبستگی بالایی بین تراکم های مختلف ماهی و حذف مواد آلی بستر مشاهده شد. کمترین کل مواد آلی بستر با میزان 94/0± 66/2 گرم به تراکم بالا مربوط بود. نتایج این آزمایش نشان داد که قابل اطمینان ترین تراکم از نظر تولید ماهی و کارآیی تصفیه سیستم تراکم 8 عدد ماهی در 80 لیتر است.

    کلیدواژگان: تراکم، فیل ماهی، سیستم نیمه مداربسته، بیومس، کل مواد آلی بستر، کرم نرئیس
  • شیرین جمشیدی*، اشکان بنان صفحات 47-55

    جهت ایجاد ماهی رنگی زینتی زبرا، واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) با استفاده از آغازگرهای طراحی شده برای پیشبر دو ژن انتخاب شده در سلول های عضلاتی و همسانه سازی این قطعات ژنی در وکتور Tol2 که خود حاوی ژن پروتیین فلویورسنت سبز (GFP) بود در ناحیه خوانش باز (ORF) صورت گرفت. به ترتیب قطعات 2000 و 2300 جفت بازی ناحیه پیشبر ژن های MYLZ2 و CKMB بوسیله واکنش زنجیره ای پلیمراز تکثیر شده، در وکتور بیانی Tol2 دارای جایگاه برشی آنزیم SalI همسانه سازی شد و به باکتری اشریشیاکلی (E. coli) سویه Dh5α انتقال یافت. همسانه های مثبت توسط colony PCR با استفاده از آغازگرها مورد بررسی قرار گرفت و برای استخراج پلاسمید نوترکیب کشت شد. پلاسمید نوترکیب استخراج شده توسط هضم آنزیمی SalI بررسی شد و به کمک آغازگرهای عمومی تعیین توالی گردیدند. در این مطالعه، به ترتیب قطعات 2000 و 2300 جفت بازی راه انداز ژن های MYLZ2 و CKMB در وکتور بیانی Tol2 همسانه سازی شدند که تایید آن با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز، توالی یابی و هضم آنزیمی صورت گرفت. همچنین، پلاسمید نوترکیب کشت داده شد و برای تزریق به همراه یک رونوشت سنتتیک خالص سازی گردید. جنین های تک سلولی تزریق شده (توسط پلاسمید نوترکیب و رونوشت) به وسیله میکروسکوپ فلویورسنس برای بررسی بیان GFP آزمایش شدند و مشخص شد که بیان GFP در سلول های عضلانی برخی از نتاج نسل F0 روی داده است. پلاسمیدهای نوترکیب شده با استفاده از پیشبرهای مختص سلول های عضلانی (MYLZ2 و CKMB) قادر به القاء بیان GFP در برخی از جنین های نسل F0 به صورت موقت بودند و از این رو می توانند جهت تثبیت بیان در نسل های بعدی ماهی استفاده شوند.

    کلیدواژگان: همسانه سازی، ماهی زبرا تراریخت رنگی، وکتور Tol2 نوترکیب، رونوشت
  • اصغر خسروی فارسانی*، ایرج هاشم زاده، اسماعیل پیرعلی صفحات 57-69

    در این مطالعه، اثرات جایگزینی پودر ماهی جیره غذایی با پروتیین تک یاخته (Saccharomyces cerevisiae) بر شاخص های رشد و تغذیه بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. مراحل اجرایی و عملی این پژوهش در تابستان سال 1398 به مدت ده هفته در یک کارگاه پرورش ماهی واقع در روستای بهشت آباد شهرستان اردل انجام گردید. تیمارهای آزمایشی در مطالعه حاضر شامل تیمار 1 یا صرفا پودر ماهی، تیمار 2 حاوی دوسوم پودر ماهی+ یک سوم پروتیین تک یاخته، تیمار 3 حاوی دوسوم پروتیین تک یاخته+ یک سوم پودر ماهی و تیمار 4 یا صرفا پروتیین تک یاخته بودند. در پایان دوره ی آزمایشی، براساس نتایج به دست آمده، بهترین عملکرد شاخص های رشد (میانگین وزن نهایی، نرخ رشد ویژه و شاخص وضعیت) به طور معنی داری در تیمارهای 1 و 2 (به ویژه تیمار 2) به دست آمد و تیمارهای 3 و 4 (به ویژه تیمار 4) دارای پایین ترین میزان عملکرد بودند. در مورد شاخص کبدی و احشایی، اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده نگردید (05/0>p). بهترین میزان ضریب تبدیل غذایی و نرخ بازده پروتیین و کارایی غذایی در تیمارهای 1 و 2 (به ویژه تیمار 2) مشاهده گردید که با دیگر تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی داری نشان داد (05/0<p). همچنین میزان کل غذای مصرفی یک ماهی و میزان دریافت غذای روزانه در تیمارهای آزمایشی مختلف اختلاف معنی داری نداشتند (05/0>p). در پایان، با توجه به نتایج این پژوهش پیشنهاد می گردد جهت اقتصادی تر کردن جیره غذایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان، حداقل 25 درصد و حداکثر 50 درصد پودر ماهی با پروتیین تک یاخته ی مخمر ساکارومیسس سرویزیه جایگزین شود.

    کلیدواژگان: پودر ماهی، پروتئین تک یاخته، Saccharomyces cerevisiae، رشد، تغذیه، قزل آلای رنگین کمان
  • لادن ظاهری عبده وند، مهدی سلطانی*، شفیق شفیعی صفحات 71-84

    هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر ادجوانت مونتاناید (MontanideTM ISA 763 AVG) و عصاره شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) بر شاخص های رشد و میزان بازماندگی ماهی قزل آلای رنگین کمان واکسینه شده با واکسن لاکتوکوکوزیس بود. به این منظور ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن اولیه 3±72 گرم در چهار تیمار آزمایشی شامل شاهد، واکسن، واکسن همراه با کمک ایمنی مونتاناید و واکسن همراه با عصاره شیرین بیان تقسیم شدند. هر تیمار حاوی 60 قطعه ماهی در 3 تکرار در 12 مخزن 1000 لیتری در یک سیستم پرورش مدار بسته طراحی شد. پس از سازگاری با شرایط جدید ابتدا ماهیان برای 24 ساعت قطع غذا و پس از بیهوشی با اسانس گل میخک به روش داخل صفاقی واکسن یا واکسن حاوی کمک ایمنی و عصاره گیاهی دریافت نمودند. سپس ماهیان برای 8 هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره با ایجاد بیهوشی و بیومتری شاخص های رشد مورد آنالیز قرار گرفت و میزان بقا نیز تعیین شد. نتایج نشان داد که بیشترین افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، رشد روزانه، نسبت کارایی تبدیل غذا، پروتیین، چربی و کاهش ضریب تبدیل غذا به ترتیب در تیمارهای واکسن حاوی مونتاناید، واکسن حاوی عصاره و واکسن به دست آمد (05/0>P). همچنین بالاترین میزان درصد بازماندگی در گروه واکسن حاوی ادجوانت مونتاناید (33/3±66/96 درصد) و کمترین میزان هم در گروه شاهد (2±20 درصد) بود. نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن ادجوانت مونتاناید و عصاره شیرین متعاقب استفاده از واکسن لاکتوکوکوزیس موجب بهبود برخی از شاخص های رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان گردید.

    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، واکسن لاکتوکوکوزیس، مونتاناید، عصاره شیرین بیان، رشد
  • مریم نیکنام، مازیار یحیوی*، جاسم غفله مرمضی، علیرضا سالارزاده، حبیب وهابزاده صفحات 85-94

    با توسعه آبزی پروری در بخش ماهیان دریایی، شناسایی ترکیب مواد مغذی مورد نیاز لارو در مراحل آغازین زندگی، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. علی رغم اهمیت آشکار تغذیه در رشد  لارو ماهی صبیتی، که از گونه های اقتصادی در آبزی پروری جنوب کشور است، به دلیل ریز و حساس بودن به دستکاری لارو ماهیان دریایی،  اطلاعات کمی در مورد احتیاجات غذایی در دست می باشد. ترکیبات جنین و کیسه زرده تحت تاثیر تغدیه مولدین می باشد و با توجه به  نقش حیاتی اسید های چرب در نفوذ پذیری غشا در مرحله لاروی، می توان با مدیریت صحیح ترکیبات اسید های چرب مورد نیاز در شروع تغدیه آغازین (غذای خشک و یا غنی سازی غذای زنده)، درصد بقای لارو ها را افزایش داد. در این تحقیق نمونه ها در سه مرحله گاسترولا، در زمان جذب کیسه زرده و سه روز پس از جذب کامل کیسه زرده (آغاز تغدیه فعال) برداشت گردید. سپس داخل ازت مایع و فریزر 80- درجه تا زمان انجام کار آزمایشگاهی با استفاده از کروماتوگرافی گازی GC، نگهداری شد. فراوان ترین اسید های چرب، اولییک و پالمتیک بود و در مراحل  مختلف اسید های چرب اختلاف معنی دار آماری مشاهده گردید (P<0.05). با توجه به نتایج در SFA و PUFA تا مرحله لاروی روند افزایشی و در MUFA  و اولییک روند کاهشی بود. کاهش برخی اسید های چرب به دلیل مصرف انرژی و افزایش بیشتر برای نقش ذخیره سازی مخصوصا در بافت غشایی است. بنابراین مقدار و نسبت اسید های چرب در مراحل اولیه زندگی ماهی صبیتی، حداقل نیاز لاروی در جیره آغازین را تعیین می کند.

    کلیدواژگان: ماهی صبیتی، مرحله جنینی، مرحله لاروی، اسیدهای چرب
  • علیرضا ولی پور*، علیرضا میرزاجانی، جلیل سبک آرا، هادی بابایی، کیوان عباسی، حسین صابری، عسگر زحمتکش صفحات 95-115

    این تحقیق به منظور یافتن استعدادهای رودخانه پایاب سد یامچی اردبیل و تعیین مکان های مناسب آبزی پروری و برآورد میزان تولید به انجام رسید. برای این منظور اطلاعات موجود آب و هواشناسی و اقلیم منطقه و داده های حاصل از نمونه برداری ماهیانه و فصلی در زمینه عوامل فیزیکی وشیمیایی آب، وضعیت دبی و  سیلاب، جوامع فیتوپلانکتون، زیو پلانکتون، کفزیان و ماهیان منطقه، وضعیت آلاینده ها شامل فلزات سنگین و سموم کشاورزی و وضعیت آبهای زیرزمینی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج عوامل فیزیکی و شیمیایی آب نشان دادند که تقریبا" تمامی عوامل در محدوده ی مناسبی از نظر پرورش ماهی قزل آلا قرار دارند. فیتوپلانکتون های سرمادوست از شاخه Bacillariophyta غالبیت فراوانی را داشتند. از نظر کفزیان شاخص بیولوژیک خیلی خوب تا عالی در ایستگاه 1 و 2 مشاهده شد. تعداد 6 گونه از 2 خانواده کپور ماهیان و رفتگر ماهیان شناسایی شدند. میزان فلزات سنگین مورد بررسی در حد مجاز استاندارد قرار داشت. مطالعات ژیوفیزیکی آبهای زیر زمینی نشان داد که ضخامت لایه آبدار حدود 20 تا 30 متر و بر اساس دیاگرام شولر از نظر شرب در حد قابل قبول هستند. به طور کلی داده ها نشان دادند که به طور کلی رودخانه یامچی برای پرورش آبزیان سرد آبی و به ویژه ماهی قزل آلای رنگین کمان قابل بهره برداری بوده و امکان پرورش ماهیان گرمابی در آن وجود ندارد. همچنین سیستم های مختلف پرورشی شامل روش کانالی و ترجیحا" سیستم نیمه مدار بسته پیشنهاد شد. در شرایط موجود رودخانه در صورتیکه از حداقل پتانسیل های منطقه برای آبزی پروری استفاده گردد، تولید حدود حداقل 65 تن به روش کانالی تا حداکثر 650  تن در سیستم  نیمه مداربسته و در صورت تخصیص حق آبه از دریاچه سد یامچی ویژه ی آبزی پروری، به ترتیب از حداقل  300  تا حداکثر 3000  تن ماهی قزل آلا پیش بینی شد. به علاوه توصیه گردید که مجتمع های پرورشی به جای کارگاه های خرد و انفرادی ایجاد شوند.

    کلیدواژگان: آبزی پروری، رودخانه یامچی، اردبیل
  • پریا هوشمند*، روح الله شیخ ویسی، حبیب سنچولی، وحید زمانی، سپیده غنی، سید علی اکبر هدایتی صفحات 117-126

    وجود آلاینده های نوظهور نانوذرات در آب باعث پاسخ استرس در ماهی می شود که نهایتا بر وضعیت فیزیولوژیک ماهیان اثر گذار بوده و باعث کاهش عملکرد ایمنی ماهیان می شود. از این رو، استفاده از محرک های ایمنی نظیر ملاس بسیار ضروری به نظر می رسد. در این تحقیق، تعداد 250 قطعه بچه ماهی کپور معمولی به مدت 42 روز در چهار دسته: جیره فاقد ملاس (تیمار 1)، جیره حاوی 5/0 درصد ملاس (تیمار 2)، جیره حاوی 1 درصد ملاس (تیمار 3) و جیره حاوی 2 درصد ملاس (تیمار 4) تقسیم شدند. سپس به هرکدام از گروه ها 50 درصد غلظت کشنده نانو آهن به مدت چهارده روز اضافه شد. شاخص های مختلف از جمله : پروتیین محلول، فسفاتاز قلیایی، لیزوزیم و ایمونوگلوبولین (IgM) در موکوس اندازه گیری شد. نتایج تجزیه و تحلیل آماری داده ها نشان داد که در مجموع تیمارهای آزمایشی بر شاخص های ایمنی موکوس تاثیر معنی داری داشت (05/0<p). به طوری که میزان این شاخص ها در تیمارهای تغذیه شده با ملاس با افزایش غلظت ملاس افزایش یافت. در تیمار در معرض نانو آهن و در تیمارهای ترکیب نانو آهن و ملاس نیز میزان این شاخص ها به طور معنی داری افزایش یافت. نتیجه کلی این تحقیق نشان داد که ملاس، نانوذره آهن و ترکیب ملاس و آهن باعث افزایش شاخص های ایمنی موکوس می شود.

    کلیدواژگان: بهبود مقاومت، آبزی، نانو ذرات فلزی، ملاس
  • بهروز یاراحمدی*، محسن محمدی ساعی، رضا پهلوانی، مهناز صالحی صفحات 127-140

    به منظور بررسی کارایی مزارع پرورش و تابع تولید ماهی قزل آلا، مطالعه فوق در سال 1396 در واحد پرورش ماهی قزل آلا مستقر در شهرستان الشتر انجام شد. روش جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه و پرسشنامه بود. داده های مربوط به توابع تولید به وسیله توابع کاب داگلاس و کارایی فنی به وسیله روش تابع تولید مرزی پارامتری برآورد شد. نتایج نشان داد میانگین کارایی فنی، تخصیصی و اقتصادی به ترتیب 9/72، 2/65 و 8/59 درصد بوده که نشان دهنده پتانسیل قابل ملاحظه واحدها در افزایش بازدهی آن ها بود. نتایج تابع تولید ماهی قزل آلا نشان داد میزان خوراک مصرفی و مساحت استخر ماهی در مزارع پرورش ماهی قزل آلا با ضرایب کشش (369/0 و 270/0) بیشترین تاثیر را بر تولید ماهی قزل آلا داشتند (01/0<p). نتایج نشان داد اکثر مزارع پرورش ماهی قزل آلا الشتر به دلیل عدم رعایت اصول اقتصادی در مدیریت، عدم شناخت عوامل موثر بر تولید سو د نبوده و از کارایی و سوددهی کمی برخوردار بودند. به طورکلی با توجه به نتایج به دست آمده، بین واحدهای مورد مطالعه در شهرستان الشتر ازنظر عملکرد اقتصادی فاصله ی بسیار زیادی وجود داشت. این موضوع ناشی از عدم توجه به مسایل مدیریتی در انتخاب ترکیب مناسب نهاده ها (کارایی تخصیصی پایین) بود.  بنابر این بهبود شرایط واحدهای پرورش اعم از تغذیه و وضعیت بهداشتی برای افزایش کارایی و تولید در واحدهای پرورش ماهیان سردابی در شهرستان الشتر ضرورت دارد.

    کلیدواژگان: مزارع پرورش ماهی قزل آلا، کارایی فنی، تابع تولید مرزی پارامتری، شهرستان الشتر
|
  • Mehrdad Asadian, Barat Ali Fakheri, Ahmad Farhad Talebi*, Nafiseh Mahdinezhad, Shahrokh Gharanjik Pages 1-14

    Algae by consuming CO2, light, and nutrients in wastewater not only could reduce the environmental pollutants, but also could increase the productivity of biomass and value-added byproducts such as biofuels in their cells. On the other hand, molecular techniques such as Real-Time quantitative PCR (qPCR) helps to better identify the pathways of response to environmental conditions in algal strains. In this study, at the first, the properties of prospective biodiesel were evaluated for three algal strains (Chaetomorpha antennina, Ulva intestinalis, and Bryopsis pennata) grown on different light intensity (8100, 12150, and 16200 lux) and different CO2 concentrations (380, 5190, and 10000 ppm). Finally, the expression profile of three genes involved in CO2 sequestration (CA, CIA5) and light harvesting (CAB) was investigated in superior strain. The results showed that the light intensity of 12150 lux and CO2 concentration of 5190 ppm led to the highest lipid content (30 to 37%) for all three algal strains. Also, all microalgae used in this study have a good ability to produce biofuels. Moreover, it was observed that increasing CO2 concentration has led to a decrease in the expression of the CA gene, but the highest expression of the CIA5 gene was observed in 5190 ppm CO2 concentration. The highest CAB gene expression was also observed in 12150 lux. In summary, the control of expression of the involved genes could significantly determine the final lipid productivity as well as the properties of prospective biodiesel.

    Keywords: Biodiesel, Gene Expression, CO2 sequestration, Light intensity
  • Meigol Taklu, Houman Rajabi Islami*, Seyed Abdolmajid Mousavi, Ayoub Yousefi Jourdehi Pages 15-27

    The use of dietary nucleotides in mammals and aquatic organisms has shown various positive effects on growth, immune system, gastrointestinal tract, and intestinal flora, improvement of reproduction, fat metabolism and increased resistance to diseases. The aim of this study was to determine the effect of dietary nucleotide (vanagen) on growth, survival and carcass composition in sterlet fish (Acipenser ruthenus). For this purpose, fish with an average weight of 95±1 g were divided into 5 treatments with 3 replications. The fish were then fed a diet containing 0, 0.15, 0.25, 0.35 and 0.5% nucleotide supplements for ten weeks. The results showed mean of final weight, weight gained (WG), specific growth rate (SGR), and protein efficiency ratio (PER) increased significantly with increasing nucleotide levels (P<0.05), and in the treatment containing 0.5% of nucleotides were the highest. (FCR) was the lowest in the treatment containing 0.5% (P<0.05). According to the results, the amount of protein and carcass fat in 0.25% was the highest and the lowest was observed in the control treatment (P<0.05). The results showed addition of dietary nucleotides to the diet of sterlet fish improved growth indices such as body weight gain, specific growth rate, and protein efficiency rate, feed intake and reduced feed conversion ratio. According to the results, concentrations between 0.25-0.5percent of vanagen nucleotides are recommended to achieve optimal growth and carcass composition in sterlet.

    Keywords: Sterlet, Nucleotide, Diet, Growth, Carcass composition
  • Zohre Jamali, Hamid Aalaf Navirian*, Bahram Falahatkar, ZabihOllah Pajand Pages 29-46

    Laboratory examinations on the effect of different densities on production of beluga and Nereis diversicolor worm and purification of total organic matter was carried out in an integrated system. Juvenile beluga with initial weight of 140.44±0.32 g were reared during 60 days with three densities of 2, 4 and 8 fish per tanks. Outlet water of the fish tanks was entered to the Nereis worm tank then was entered to the biofilter tank then after cleaning on this tanks water was returned again into the system. In this system, the Nereis worm was used both as a bioremediator and also byproduct. The results showed that growth factors of fish and increasing of density have related inversely. So that the maximum percentage of body weight increase and weight gain of beluga were 93.86±1.5% and 124.61±1.7 g respectively in low density. However, increased density caused increases in production of fish per unit area. So that highest final biomass of juvenile’s 5.28±0.09 kg/m2 were observed in high density. The lowest amount of total organic matter on the substrate with 2.66±0.94 g/mg was related to high density. The results of this experiment showed that the reliable stocking density is 8 per tank for fish production and bioremediation efficiency of system.

    Keywords: Density, semi recirculating system, Polychaete, Water treatment, Sturgeon
  • Shirin Jamshidi*, Ashkan Banan Pages 47-55

    The polymerase chain reaction (PCR) was applied to create the colored transgenic ornamental zebrafish with the specific primers designed for muscle promoter of two genes and genes fragments cloned in Tol2 vector containing GFP gene in the ORF region. The 2000 bp and 2300 bp fragments of MYLZ2 and CKMB promoters' genes respectively were amplified by PCR, cloned into Tol2 plasmid expression vector containing SalI restriction enzyme site and transformed into E. coli Dh5α. Positive clones were tested for having fragments by colony PCR with anchor primers and subcultured for extracting recombinant plasmid miniprep. The extracted recombinant plasmid was tested with SalI enzyme digestion and sequenced with universal primers. Positive recombinant plasmids were applied for injection with transcript produced synthetically in the lab into zebrafish one-cell embryo. In this study, 2000 bp and 2300 bp fragments of MYLZ2 and CKMB promoters, respectively, were cloned in an expression vector Tol2 and confirmed by PCR, sequencing and enzymatic digestion. Also, recombinant plasmid was subcultured and purified for injection with a synthetic transcript. One-cell embryos injected by coinjection materials (recombinant plasmid and transcript) were tested by fluorescence microscope for positive GFP expression, where a few offspring of F0 generation were positive for GFP expression in their muscles. Recombinant plasmids with muscle-specific promoters (MYLZ2 and CKMB) were able to induce expression of GFP in some F0 embryos in a transient form and could be applied for consolidation in the next fish generation.

    Keywords: cloning, transgenic colorful zebra fish, recombinant Tol2 vector, transcript
  • Asghar Khosravi Farsani*, Iraj Hashemzadeh, Esmaeil Pirali Pages 57-69

    In this study the effects of replacing fish meal with yeast (Saccharomyces cerevisiae) on feeding and growth in rainbow trout (Onvorhynchus mykiss) fry were analyzed. The experiments of this study were conducted for a period of 10 weeks during summer 2019 in a fish farm located in Chahar-Mahal and Bakhtiari Province (Iran). In treatments used in this study, different ratios of fish meal and yeast were used in production of experimental fish food plates: 1) only fish meal, 2) 66% fish meal and 33% yeast, 3) 66% yeast and 33% fish meal, and 4) only yeast. Based on the results of this study the first two treatments in which only fish meal and 66% fish meal plus 33% yeast were included as animal protein sources were significantly better compared to the 3rd and 4th treatments regarding growth indices (mean final weight, specific growth rate, and condition factor). There were no significant differences observed among treatments for hepatosomatic and visceral indices (P>0.05). The best food conversion ratio (FCR), protein efficiency ratio, and food efficiency were observed in treatments 1 and 2, which differed significantly from other treatments (P<0.05). The total feed consumption by each individual and the total daily food consumption were not significantly different among treatment used in this study (P>0.05). In conclusion, it can be proposed that replacement of 25-50% fish meal with yeast in fish feed plates can provide a more economic fish food.

    Keywords: Fishmeal, Sigle Cell Protein, Saccharomyces cerevisiae, Growth, Feed, Oncorhynchus mykiss
  • Ladan Zaheri Abdevaqnd, Mehdi Soltani*, Shafigh Shafiei Pages 71-84

    The aim of this study was Comparison of adjuvant (Montanide™ ISA 763 AVG) and licorice extract (Glycyrrhiza glabra) impacts on the growth performances and survival of rainbow trout vaccinated with lactococcosis vaccine. For this purpose, rainbow trout with an average initial weight of 72±3 g with four experimental treatments including control, vaccine, vaccine with Montanid safety vaccine and vaccine with licorice extract and each treatment containing 30 fish in 3 repetitions in 12 tanks 1,000liter was divided into a closed-circuit breeding system, and after adapting to the new conditions, the midwives first received the vaccine for 24 hours and after anesthesia with clove essential oil by intraperitoneal vaccine or vaccine containing immunosuppression and herbal extract. The fish were then fed for 8 weeks with extruded food faradaeneh and according to the factory's instructions. At the end of the period, growth indicators were analyzed by anesthesia and biometrics and the survival rate was determined. The highest final weight was (102.07±2.49 g and 100.47±3.27 g), respectively, for vaccine-containing montanide and vaccine-containing licorice extracts (P<0.05), respectively. Also, the highest percentage of survival in the vaccine group contained Montanid immunosuppression (96.66±3.33%) and the lowest rate in the control group (20±2%). The results of this study showed that the addition of Montanid's safety aid and licorice extract did not have a negative effect on salivary growth index, while improving some of these characteristics.

    Keywords: rainbow trout, vaccine, Montanide, Glycyrrhiza glabra
  • Maryam Niknam, Maziar Yahyavi*, Alireza Salarzadeh, Habib Vahabzadeh Pages 85-94

    With the development of aquaculture in the marine fish sector, the identification of the nutrient composition required by larvae in the early stages of life has more considered. Despite the obvious importance of nutrition in the development of larvae of Sparidentex hasta, which is an economic species in aquaculture at; the south of the country, due to the small size and sensitivity to manipulation of marine fish larvae, little information is available about nutritional needs. Embryo and yolk sac compounds are affected by reproductive nutrition and according to the vital role of fatty acids in membrane permeability in the larval stage; it is possible to increase the survival rate of larvae by proper management of the fatty acid compounds required at the beginning of initial feeding (dry food or live food enrichment). In this study, samples were taken in three stages of gastrula, at the time of yolk sac uptake and three days after complete yolk sac uptake (beginning of active feeding). It was then stored in liquid nitrogen and -80 ° C freezer until laboratory work was performed using GC gas chromatography. The most abundant fatty acids were oleic and palmitic and there was a statistically significant difference in different stages of fatty acids (P<0.05). According to the results in SFA and PUFA up to larval stage, the trend was increasing, and in MUFA, oleic, it was a decreasing trend. The reduction of some fatty acids is because of energy consumption and further increase is for the role of storage, especially in membrane tissue. Therefore, the amount and ratio of fatty acids in the early stages of the life of the Sparidentex hasta determines the minimum larval requirement in the initial diet.

    Keywords: Sparidentex hasta, embryonic stage, larval stage, fatty acids
  • Alireza Valipour*, Alireza Mirzajani, Jalil Sabkara, Hadi Babaei, Keyvan Abbasi, Hossein Saberi, Asgar Zahmatkesh Pages 95-115

    This research was conducted in order to find the abilities of the downstream river of Ardabil Yamchi Dam and to determine suitable aquaculture places and to estimate the amount of production. For this purpose, available meteorological and climatic information of the region and data obtained from monthly and seasonal sampling in the field of physical and chemical factors of water, discharge and flood status, phytoplankton, zooplankton, benthic and fish communities, pollutants including heavy metals and agricultural pesticides and groundwater status were examined. The results of physical and chemical factors of water showed that almost all factors are in the right range of salmon farming. Bacillariophyta branch was predominant phytoplankton. According to benthos, biological index in stations 1 and 2 was very good to excellent. Also, 6 fish species from families of Cyprinidae and Nemacheilidae were identified in river. The amount of heavy metals examined was within the allowable standard range. Geophysical studies of groundwater showed that the thickness of the water layer is about 20 to 30 meters and acceptable to drinking according to Schuler diagram. The data showed that in general the Yamchi River can be exploited for cold-water aquatics, especially rainbow trout, and it is not possible to culture warm-water fish. Also, various rearing systems including race way and preferably a semi-recirculation system were proposed. In the current conditions of the river, if the minimum potentials of the region are used for aquaculture, production of at least 65 tons by race way up to a maximum of 650 tons in the semi-recirculation system and in case of allocating special water directly from Yamchi Dam Lake for aquaculture, a minimum of 300 to a maximum of3000 tons of salmon was predicted, respectively. In addition, it was recommended that aquaculture complexes be established instead of individuals.

    Keywords: Aquaculture, Yamchi River, Ardabil
  • Parya Hoshmand*, Ruhollah Sheikh Veisi, Habib Sanchooli, Vahid Zamani, Sepideh Ghani, Aliakbar Hedayati Pages 117-126

    The emergence of newly released nanoparticles in water results in stress response of fishes, which ultimately affects the physiological state and reduces the immune function of fishes. Therefore, it seems the use of immune stimulants such as molasses is very necessary. In this study 250 common carp were exposed to molasses in four groups, with no molasses (treatment 1), diet containing 0.5% molasses (treatment 2), 1% molasses (treatment 3) and diet containing 2% molasses (Treatment 4) for 42 days. Each group were exposed to 50% of lethal concentration of nano-iron for 14 days. Then, various indices such as soluble protein, alkaline phosphatase, lysozyme and immunoglobulin were measured in mucus. Results showed that total experimental treatments had a significant effect on mucus immune parameters (P<0.05), so these indices were affected by treatments fed with molasses increased with the increase of molasses concentration, in the treatment of nano-iron and in the treatment of nano-iron and molasses, the amount of this indicator increased significantly. The overall conclusion of this study shows that molasses, iron nanoparticles, molasses and iron compound increased the mucosal immune parameters.

    Keywords: Resistance Improvement, Aquatic, Metal Nanoparticles, Molasses
  • Behrouz Yarahmadi*, Mohsen Mohamadi Saei, Reza Pahlevani, Mahnaz Salehi Pages 127-140

    In order to investigate the efficiency of farms and the rainbow trout production function, the study was carried out at rainbow trout breeding farms in Alshtar city in Lorestan province during 2017. The data collection method was interviews and questionnaires. Data on production functions were estimated by Cobb Douglas functions and technical efficiency by deterministic parametric frontier (DPF) analysis method. The average technical, allocative and economic efficiency was 62.1%, 57.7% and 54.6%, respectively, that indicating significant potential of the units in increasing their efficiencies. The results of trout production function showed that the amount of feed intake and the area of fish farm with elasticity coefficients (0.369 and 0.270) had the most effect on trout production (P<0.01). The results showed that most trout breeding farms in Alshater due to lack of observance of economic principles in management, lack of knowledge of the factors affecting the production had low efficiency and profitability. In general, according to the results, there was a considerable gap between the units studied in Al-Shater city in terms of economic performance. This is due to the lack of attention to management issues in choosing the right combination of inputs (low allocative efficiency), respectively. Therefore, improving the conditions of breeding units, including nutrition and hygiene, is necessary to increase the efficiency and production of fish farms units in Alshtar.

    Keywords: Rainbow trout farms, Deterministic parametric frontier, Technical efficiency, Alshater city