فهرست مطالب
مجله رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی
پیاپی 34 (پاییز 1400)
- تاریخ انتشار: 1400/09/10
- تعداد عناوین: 11
-
-
صفحات 9-26
هدف این پژوهش تاثیر مهارت های ارتباطی و کاربرد فناوری اطلاعات در نگرش سازمانی اعضای هییت علمی و مدعو تربیت بدنی آموزشکده های سما بود. روش تحقیق حاضر ازنظر استراتژی توصیفی، ازنظر مسیر اجرا پیمایشی و از نوع تحقیقات علی است که به صورت میدانی انجام شد. نمونه آماری هییت علمی برابر با جامعه آماری (60 نفر) بود و 250 نفر از مدرسین مدعو با استفاده از نمونه گیری خوشه ای و جدول مورگان انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه های استاندارد مهارت های ارتباطی)بارتون جی، 2006) ، کاربرد فناوری اطلاعات(قاسمی و همکاران، 2012)، رضایت شغلی(سوسان،2003) و تعهد سازمانی(لینا و همکاران، 2007) بودند. پایایی از روش ضریب آلفای کرونباخ برای هرکدام از پرسشنامه ها به ترتیب 84/0 ،73/0، 84/. و 88/0 محاسبه شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل عاملی و معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل استفاده شد. نتایج نشان داد مهارت های ارتباطی بر نگرش سازمانی با تبیین نقش میانجی فناوری اطلاعات، تاثیر مثبت و معناداری دارد، ضریب معناداری تاثیر مهارت های ارتباطی بر نگرش سازمانی، مهارت های ارتباطی بر فناوری اطلاعات و فناوری اطلاعات بر نگرش سازمانی به ترتیب 40/5، 92/10 و 82/8 بود و میانگین سطح مهارت های ارتباطی، کلامی،مهارت های شنود، مهارت های بازخورد، سطح کاربرد فناوری اطلاعات اعضای هییت علمی رسمی و مدعو تربیت بدنی آموزشکده های سما کشور با میانگین توزیع طبیعی تفاوت معناداری ندارد. همچنین مهارت های ارتباطی کلامی، شنود و بازخورد با تبیین نقش فناوری اطلاعات، تاثیر مثبت و معناداری بر نگرش سازمانی دارند. نتیجه کلی تحقیق نشان داد که چنانچه مهارتهای ارتباطی با مزایای بهره گیری از فناوری های اطلاعات ترکیب شود، قادر است اثربخشی فزاینده ای در فرآیند جهت دهی نگرش سازمانی اعضاء سازمان به همراه داشته باشد. بنابر این به مدیران سازمان پیشنهاد می شود جهت تسهیل و سرعت بخشی به تغییر نگرش سازمانی اعضاء، درکنار برگزاری دوره های بازآموزی و تقویت مهارتهای ارتباطی، به ایجاد زیرساختهای مرتبط با فناوری اطلاعات همت گمارند.
کلیدواژگان: مهارت های شنود، مهارت های بازخورد، مهارت های ارتباطی، نگرش سازمانی -
صفحات 27-44
در پژوهش حاضر رابطه خودرهبری و سرمایه انسانی گروه های علوم ورزشی دانشگاه های دولتی استان کرمان با میانجیگری مدیریت راهبردی منابع انسانی بررسی شد. این پژوهش از نوع توصیفی -همبستگی است که به شکل میدانی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش کلیه را اعضاء هیات علمی و کارکنان گروه های علوم ورزشی دانشگاه های دولتی استان کرمان تشکیل دادند (175=N) که از بین آنها 120 نفر به روش طبقه ای تخصیصی به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها پس از تایید روایی و پایایی از پرسشنامه های خود رهبری (ابیلی و مزاری ،1393) سرمایه های انسانی (نادری ،1390) و مدیریت راهبردی منابع انسانی تعدیل شده (هوانگ و چن ،2009) استفاده گردید. داده ها به کمک روش حداقل مربعات جزیی و آزمون سوبل تحلیل شد. نتایج حاکی از آن است که رابطه خودرهبری و سرمایه انسانی گروه های علوم ورزشی دانشگاه های دولتی مثبت و معنی دار است و خودرهبری به واسطه مدیریت راهبردی منابع انسانی نتیجه مثبتی در افزایش سرمایه انسانی دارد. می توان اینگونه نتیجه گرفت که ارتقای رفتارهای مبتنی بر خودرهبری، نه تنها موجبات رشد سرمایه انسانی را فراهم می کند، بلکه توانمندسازی سرمایه انسانی را به واسطه مدیریت راهبردی منابع انسانی تسهیل می کند
کلیدواژگان: خود رهبری، دانشگاه های دولتی، سرمایه انسانی، گروه های علوم ورزشی، مدیریت راهبردی منابع انسانی -
صفحات 45-62
هدف از پژوهش حاضر، طراحی الگوی توسعه ورزش قهرمانی ناجا یود. روش پژوهش آمیخته (کیفی و کمی) بود. جامعه آماری در بخش کیفی اساتید و اعضای هیات علمی مدیریت ورزشی، مدیران و صاحب نظران ورزش قهرمانی ناجا و در بخش کمی شامل مدیران، مربیان و ورزشکاران ورزش ناجا بود. نمونه آماری در بخش کیفی 10 نفر از افراد جامعه کیفی، به صورت هدفمند و در بخش کمی برای هر سوال پرسشنامه بین 5 تا 10 نفر لازم بود که 324 نفر به روش در دسترس در نظر گرفته شد. ابزار اندازه گیری این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته توسعه ورزش قهرمانی ناجا بود. از تحلیل عامل اکتشافی به منظور تقلیل پرسشنامه اولیه و برای برازش مدل از تحلیل مسیر معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 20 و PLS نسخه 2 استفاده شد. نتایج مدل یابی معادله ساختاری نشان داد که عوامل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، دیدگاه آموزشی، محیطی، اجتماعی و توسعه تکنولوژی در توسعه ورزش قهرمانی ناجا موثر می باشد. نتایج تحقیق می تواند برای مدیران و تصمیم گیران در ورزش قهرمانی ناجا برای رسیدن به کسب موفقیت مفید واقع گردد.
کلیدواژگان: توسعه ورزش، ناجا، الگو، معادلات ساختاری -
صفحات 63-84
هدف مقاله حاضر آینده پژوهی شایستگی مدیران ورزشی با مدیریت کلاس جهانی در صنعت ورزش ایران از طریق احصای روندهای محیطی در این حوزه است. بدین منظور، با بهره گیری از رویکرد پویش محیطی (ابزارهای دلفی، مطالعات گزارش ها, مقالات و کتب متعدد حوزه صنعت ورزش، مدیریت کلاس جهانی، دیگر علوم مرتبط و تحلیل PESTEL) روندهای موثر شناسایی و بر حسب اهمیت، توصیف شده اند. در نتیجه 89 روند محیطی موثر درپنج گروه اصلی (سیاسی/ حقوقی، اقتصادی، اجتماعی، فناورانه، زیست محیطی) احصا و دسته بندی شده اند. در گام بعدی به منظور مقایسه داده های حاصل از توافق متخصصان، از تحلیل عاملی در محیط نرم افزار spss 22 استفاده شد که روندهای شناخته شده تاثیر مثبت و معناداری بر شکل گیری آینده شایستگی مدیران ورزشی با مدیریت کلاس جهانی دارند، سپس با آزمون فریدمن مهم ترین روندها شناسایی و اولویت بندی شدند. در نتیجه در بعد فناوری (رشد صنعت هولوگرام)، در بعد اقتصادی (کنترل معاملات و بازارهای مالی باکمک هوش مصنوعی)، در بعد سیاسی/ حقوقی (نفوذ قدرت نرم در محیط بین المللی ورزش)، در بعد اجتماعی (افزایش نقش مدیران زن در صحنه ورزش) و در بعد زیست محیطی (رشد مدیریت سبز) به عنوان مهم ترین روندها و تغییرات شناسایی شدند. در نهایت اثر بعد فناوری با بار عاملی 881/0 و میانگین 36/4 بیشترین اهمیت را برآینده شایستگی مدیران ورزشی با مدیریت کلاس جهانی در صنعت ورزش دارد. لذا شناخت این روندها می تواند الگویی مناسب برای مدیران و سیاستگذاران ورزشی جهت توسعه برنامه ریزی های استراتژیک باشد.
کلیدواژگان: آینده پژوهی، شایستگی، روندهای محیطی، صنعت ورزش، مدیریت کلاس جهانی -
صفحات 85-99
هدف از پژوهش حاضر، بررسی رفتارهای شناختی و اجتماعی هواداران و تاثیر این رفتارها بر میزان اشتیاق آن ها برای حضور در ورزشگاه بود. روش پژوهش، به لحاظ هدف کاربردی و از حیث نوع در دسته ی پژوهش های توصیفی- همبستگی قرار داشته و مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری می باشد. در این خصوص، 384 نفر از تماشاگران تیم های ورزشی لیگ های برتر رشته های تیمی و انفرادی ایران، براساس حجم جامعه ی نامعلوم و با استفاده از جدول مورگان و به صورت تصادفی، به عنوان نمونه ی آماری انتخاب گردیدند. برای جمع آوری داده های پژوهش، از 3 پرسشنامه ی استاندارد اشتیاق هواداران (یوشیدا و همکاران، 2014)، رفتارهای اجتماعی (تریل و همکاران، 2005)، و رفتارهای شناختی (عواطف مثبت، مازودیر و همکاران، 2011؛ بروز احساسات، تریل و همکاران، 2012) استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که بین رفتارهای شناختی و مولفه های آن با اشتیاق هواداران و بین رفتارهای اجتماعی با اشتیاق هواداران رابطه ی مثبت و معنی داری (05/0<p)، وجود دارد. همچنین، مشخص شد که رفتارهای شناختی و اجتماعی به ترتیب به میزان 36/0 و 46/0 توانایی پیش بینی اشتیاق هواداران را دارند. در نهایت، مدل معادلات ساختاری متغیرهای پژوهش نشان داد که رفتارهای شناختی و اجتماعی، بر اشتیاق هواداران برای حضور در ورزشگاه تاثیرگذار بوده و مدل پژوهش از برازش مناسبی برخوردار می باشد. در نهایت، با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت که رفتارهای شناختی و اجتماعی هواداران بر اشتیاق آن ها برای حضور در ورزشگاه تاثیر داشته و موجب بازگشت و حضور مجدد این افراد برای تماشای مسابقات ورزشی در ورزشگاه، می شوند.
کلیدواژگان: هواداران ورزشی، اشتیاق هواداری، هویت یابی با تیم، رفتارهای اجتماعی، مدیریت مشارکت -
صفحات 101-119
آموزش و توسعه مربیگری ورزشی فرایندی پیچیده و پویاست. هدف از این پژوهش توسعه الگوی کیفی چارچوب آموزش و توسعه مربیگری ورزشی بود. به این منظور، از رویکرد نظریه داده بنیاد نوخاسته (پدیدارشونده) استفاده شد تا بررسی شود که چه جنبه ها و عواملی در آموزش و توسعه مربیگری ورزشی مهم هستند و اینکه آموزش، ارزیابی و توسعه مربیگری ورزشی چگونه باید باشد؟ مقوله های مربوط به آموزش و توسعه مربیگری ورزشی در قالب یک پژوهش کیفی استخراج شد. جمع آوری داده از طریق انجام مصاحبه های نیمه ساختار یافته و عمیق با خبرگان باسابقه و فعال در آموزش مربیان (18 مصاحبه شونده خبره) انجام شد که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. متن مصاحبه ها خوانده شد و پس از آن کد گذاری روی متن ها انجام شد. ترکیب مقوله های اصلی منجر به توسعه الگویی شامل جنبه های مهمی از آموزش و توسعه مربیگری ورزشی شد. مهم ترین عناصر این الگو شامل: جذب و پذیرش؛ مدیریت آموزش؛ فرایند توسعه و ارتقاء مربیان؛ آموزش مستمر و بلندمدت؛ بازخورد مستمر؛ تربیت مربی پیشرفته؛ و همچنین بازدارنده ها بود. این الگو می تواند برای آموزش و توسعه مربیگری ورزشی استفاده شود و نقشه راهی برای پژوهشی های آینده در حوزه مربیگری ورزشی فراهم کند.
کلیدواژگان: آموزش بلندمدت، برنامه آموزشی، تربیت مربی ورزشی، مدیریت ورزش، منابع انسانی در ورزش -
صفحات 121-138
هدف از تحقیق حاضر، شناسایی عوامل موثر بر آمایش اماکن ورزشی شهرداری تهران بود. روش پژوهش کیفی از نوع اکتشافی بود. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران شهرداری تهران، متخصصین و برخی اساتید دانشگاهی در حوزه های اجرایی، علمی و پژوهشی در حوزه تحقیق حاضر بود. روش نمونه گیری به صورت هدفمند و ابزار جمع آوری داده ها انجام مصاحبه با خبرگان بود. تعداد 15 مصاحبه و تا رسیدن به اشباع نظری صورت گرفت. در مجموع، تعداد 16 عامل بر آمایش اماکن ورزشی شناسایی شد، که این عوامل در قالب 4 مقوله اصلی بدست آمد. این مقوله ها شامل؛ عوامل مدیریتی، عوامل اقتصادی، عوامل فرهنگی و اجتماعی و عوامل کالبدی و زیر ساختی دسته بندی شدند. با توجه به یافته های پژوهش، به نظر می رسد توجه به عوامل فوق موجب توزیع مناسب بر اساس نیازمندی ها و علاقه مندی های شهروندان و جلوگیری از آسیب های اکولوژیک شهری خواهد شد.
کلیدواژگان: آمایش، اماکن ورزشی، شهرداری تهران -
صفحات 139-158
هدف از تحقیق حاضر تعیین کارایی هیات های ورزشی فعال در استان مازندران با استفاده از مدل CCR بود. تحقیق حاضر از منظر پارادایم از نوع تحقیقات فرا اثبات و ازلحاظ هدف کاربردی و تکنیک مورداستفاده در تحقیق، تحلیل پوششی داده هاست. جامعه آماری این پژوهش شامل 30 هیات ورزشی فعال در استان مازندران بود. ابزار مورداستفاده پرسشنامه پنج ارزشی و در قالب روش فازی مورد ارزیابی قرار گرفت. روایی محتوایی و صوری پرسشنامه توسط گروه کانونی تحقیق شامل اساتید راهنما و مشاور و دو تن از خبرگان حوزه مدیریت ورزشی در قالب فرم های CVR و CVI مورد تایید قرار گرفت. درنهایت کارشناسان و خبرگان شامل 30 تن از روسای هیات های ورزشی استان مازندران ، مربیان بین المللی استان و قهرمانان ورزشی کشور بودند که نسبت به اهمیت هرکدام از شاخص های ورودی و خروجی اظهارنظر کردند. نتایج مربوط به کارایی هیات های ورزشی فعال بر اساس الگوی CCR در سال های 1394-98 نشان داد که هیات های ورزشی اسکیت، بسکتبال، تکواندو، تنیس روی میز، تیر و کمان، دوچرخه سواری، شطرنج و شنا، فوتبال، قایقرانی، کاراته، کبدی، کشتی، نجات غریق، هندبال، والیبال، ورزش های رزمی و وشو از کارایی لازم برخوردار بودند. نتایج تحلیل حساسیت ورودی ها و خروجی ها در الگوی CCR به ترتیب بودجه و ورزش قهرمانی نقش بیشتری در تعیین میزان کارایی هیات ها داشته است. نتایج آزمون همبستگی نشان داد که بین میانگین ورودی ها و خروجی ها با میانگین کارایی هیات ها ارتباط معنی دار وجود داشت.
کلیدواژگان: کارایی، تحلیل پوششی داده ها، الگوی CCR، ورزش قهرمانی، بودجه، کارکنان -
صفحات 159-171
هدف از پژوهش تبیین اثر تعدیل گر احساسات بر رابطه کیفیت خدمات ادراک شده و نیات رفتاری مشتریان باشگاه های ورزشی بود. جامعه آماری شامل تمامی مشتریان باشگاه های دارای مجوز از اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان در شهرستان رشت بود. برای انتخاب نمونه از روش خوشه ای چند مرحله ای استفاده شد. حجم نمونه مطابق جدول مورگان حداقل 384 نفر تعیین و مطابق آن 440 پرسشنامه به صورت در دسترس بین باشگاه های ورزشی توزیع گردید که 416 پرسشنامه جمع آوری شد. پرسشنامه های کیفیت خدمات ادراک شده الکساندریز و پالیالیا (1997)، احساسات ایزارد (1997) و نیات رفتاری زیتهامل و همکاران (1996) ابزار تحقیق بود که روایی صوری و محتوایی آن توسط 8 استاد مدیریت ورزشی تایید گردید. روایی سازه (روایی همگرا)، پایایی (آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی) و فرضیه ها توسط مدلسازی معادلات ساختاری و در نرم افزار SMARTPLS بررسی شد. یافته ها اثرمعناداری را برای رابطه کیفیت خدمات ادراک شده و احساسات بر نیات رفتاری نشان نداد، اما احساسات بر رابطه کیفیت خدمات ادراک شده و نیات رفتاری مشتریان باشگاه های ورزشی اثر تعدیل گر (0/159=β) معناداری در سطح 0/05 نشان داد. در نتیجه اگر مدیران باشگاه های ورزشی بتوانند احساسات مشتریان را مدیریت کنند می توانند بر رابطه میان کیفیت خدمات ادراک شده و نیات رفتاری مشتریان اثر بگذارند.
کلیدواژگان: احساسات، ادراک از کیفیت، کیفیت خدمات، مشارکت ورزشی، نیات رفتاری -
صفحات 173-187
این پژوهش با هدف بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی دربازاریابی کالاهای ورزشی است. این پژوهش به شیوه کمی و با جمع آوری میدانی صورت گرفته شده است. جامعه تحقیق این پژوهش شامل کلیه دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه های شهر اهواز می باشد (N=1377). نمونه پژوهش بر اساس طبقه ای انتخاب شده است و میزان آن بر اساس شیوه نمونه گیری تحقیقات مدل معادلات ساختاری انتخاب شده است (n=474). ابزار تحقیق پرسشنامه استاندارد می باشد که توسط اساتید گروه تربیت بدنی و گروه بازاریابی بومی سازی شده است.علاوه بر روایی محتوایی، روایی همگرا نیز محاسبه شد و مقدار آن قابل قبول بود.پایایی نیز از طریق ضرایب بارهای عاملی، ضرایب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مورد محاسبه قرار گرفت و همه ضرایب بارهای عاملی از میزان قابل قبول (4/0) می باشد. تحلیل مدل ها دراین پژوهش بر اساس روش مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی (PLS-SEM) در دو مرحله اصلی «بررسی برازش مدل» و سپس «آزمودن فرضیه های پژوهش» انجام شده است. در نهایت مدل نهایی تحقیق بر اساس نرم افزار UCINET6 که مختص مدل یابی شبکه های اجتماعی می باشد، تنظیم شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد، اشتراک محصولات در شبکه های اجتماعی بر قصد خرید، ارزش برند، مشارکت و جنبه رفتاری مخاطبان تاثیرگذار است.همچنین نوع تولیدات ورزشی بر قصد خرید تاثیرگذار بوده و عوامل فنی و اجتماعی بر قصد خرید در محیط های حرفه ای و آماتوری تاثیرگذار می باشد.
کلیدواژگان: بازاریابی، شبکه های اجتماعی، محصولات ورزشی، مصرف کنندگان -
صفحات 189-202مقدمه و هدف
برند به عنوان یکی از مهم ترین دارایی های نامشهود هر سازمان است و لذا هدف از پژوهش حاضر تدوین مدل درگیری هوادار در هم آفرینی ارزش برند لیگ برتر فوتبال بود.
روش شناسیجامعه آماری پژوهش هواداران لیگ برتر فوتبال ایران در شهرکرمانشاه و سنندج بودند. حجم نمونه به روش نمونه گیری معادلات ساختاری تعیین و مطابق آن 420 پرسشنامه قابل استفاده جمع آوری گردید.. برای دست یابی به اهداف پژوهش از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه از نظر متخصصین مدیریت ورزشی و روایی سازه آن با تحلیل عاملی تایید شد. پایایی آن با آلفای کرونباخ 0.96 به دست آمد. برای تحلیل داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی و تحلیل عاملی تاییدی با کمک دو نرم افزار اس.پی.اس.اس 21 و ایموس استفاده شد.
یافته هانتایج نشان داد که هشت عامل شامل هویت اجتماعی، منافع جمعی، مالی، یادگیری، فردی، خدمات فنی، هم هویتی برند و هویت برند سازمانی بر انگیزه های درگیری هوادار در هم آفرینی ارزش برند لیگ برتر فوتبال تاثیر گذار بودند.
نتیجه گیریتوجه به انگیزه های هوادار در هم آفرینی ارزش برند به سازمان لیگ در جهت سودآوری بیشتر و داشتن برندی قدرتمند کمک می نماید.
کلیدواژگان: انگیزه، هوادار، کارکردی، برند
-
Pages 9-26
The purpose of this study is the effect of communication skills and application of information technology on the organizational attitude of faculty members and physical education guests of Sama schools. The methodology of this study was descriptive and in terms of survey strategy and it was a causal research that was conducted in the field. The statistical sample of the faculty is equal to the statistical population (60 persons) and 250 invited teachers were selected using cluster sampling and Morgan table. The standard questionnaires of communication were Communication Skills Questionnaire) Barton J. , 2006), Information Technology Application (Qassemi & Co, 2012), Job Satisfaction (Susan, 2003), and Organizational Commitment (Lina et al., 2007). Reliability of Cronbach's alpha coefficient method for each of the questionnaires were 0.84, 0.73 and / 84, respectively. And was calculated to be 0.88. Factor analysis and structural equations and LISREL software were used to analyze the data. The results show that communication skills have a positive and significant effect on organizational attitude by explaining the mediating role of information technology. The coefficient of significance of communication skills on organizational attitude, communication skills on information technology and information technology on organizational attitude are 5.40 and 92.92, respectively. It was 10 and 8.82 and the average level of communication skills, verbal skills, listening skills, feedback skills, level of information technology application of formal and invited faculty members of Sama schools in the country is not significantly different from the average natural distribution. Also, verbal communication skills, listening and feedback have a positive and significant effect on organizational attitudes by explaining the role of information technology. The overall outcome of the study showed that if communication skills are combined with the benefits of using information technology, it can be increasingly effective in the process of orienting the organizational attitude of members of the organization. Therefore, it is suggested to the managers of the organization to facilitate and accelerate the change of organizational attitude of the members, in addition to holding retraining courses and strengthening communication skills, to create infrastructure related to information technology.
Keywords: Listening Skills, Feedback Skills, Communication Skills, Organizational Attitude -
Pages 27-44
This study was aimed at investigating the relationship between Self-leadership and human capital with the mediating role of strategic human resources management in department of sport sciences of state universities of kerman province. This research is a descriptive-correlational study conducted in the field . The statistical population of this study consisted of all employees and professors sport sciences department of state universities in kerman province (N = 175), of which 120 people were selected as allocation stratified. To collect data, after confirming the validity and reliability, Self-leadership Questionnaires (Abili and mazari ,1393), Human Capital ( naderi ,1390) and adjusted Strategic Management of Human Resources ( Chan and Huang ,2009) were used. Data were analyzed using partial least squares and Sobel tests. The results of the study shows that there is a positive significant correlation between Self-leadership of the department of sport sciences of state universities and human capital; and this Self-leadership through strategic human resources management has positive effect on the enhancement of the human capital. It can be concluded that self-leadership based behaviors provides not only growth human capital, but also facilitate Empowerment of human capital through strategic human resources management
Keywords: department of sport science, human capital, Self-leadership, state universities, strategic human resources management -
Pages 45-62
The purpose of this study is to design a model for the development of NAJA championship sports. The research method was mixed (qualitative and quantitative). The statistical population was in the qualitative part of professors and faculty members of sports management, managers and experts of NAJA championship sports and in a small part included managers, coaches and athletes of NAJA sports. Statistical sample in the qualitative part of 10 members of the qualitative community, purposefully and in the quantitative part for each question a questionnaire between 5 to 10 people was needed, 324 people were considered by the available method. The measurement tool of this research was a researcher-made questionnaire developed by NAJA Championship Sports. Exploratory factor analysis was used to reduce the initial questionnaire and to fit the model, structural equation path analysis was used using SPSS software version 20 and PLS version 2. The results of structural equation modeling showed that political, social, economic, educational, environmental, social and technology perspectives are effective in the development of NAJA championship sports. The results of the research can be useful for managers and decision makers in NAJA championship sports to achieve success.
Keywords: Development of sport, NAJA, pattern, structural equations -
Pages 63-84
The purpose of this article is to study the competency of sports managers with world-class management in the Iranian sports industry through the calculation of environmental trends in this field. For this purpose, using the environmental scanning approach (Delphi tools, report studies, numerous articles and books in the field of sports industry, world class management, other related sciences and PESTEL analysis) effective trends have been identified and described according to importance. As a result, 89 effective environmental trends are counted and categorized into five main groups (political / legal, economic, social, technological, environmental). In the next step, in order to compare the data obtained from the experts' agreement, factor analysis was used in SPSS 22 software environment. The known trends have a positive and significant effect on the future formation of competencies of sports managers with world-class management. Most trends were identified and prioritized. As a result, in the technological dimension (growth of the hologram industry), in the economic dimension (control of transactions and financial markets with the help of artificial intelligence), in the political / legal dimension (influence of soft power in the international sports environment), in the social dimension (increasing the role of women managers in Sports scene) and in the environmental dimension (growth of green management) were identified as the most important trends and changes. Finally, the effect of the technology dimension with a factor load of 0.881 and an average of 4.36 is of the greatest importance on the competence of sports managers with world-class management in the sports industry. Therefore, recognizing these trends can be a good model for sports managers and policy makers to develop strategic planning.
Keywords: futures research, competency, environmental trends, sports industry, world class managemen -
Pages 85-99
This study was aimed to investigate the cognitive and social behaviors of fans and the effect of these behaviors on their enthusiasm to attend the stadium. The research method is applied in terms of purpose and terms of type in the category of descriptive-correlational research and is based on structural equation modeling. In this regard, 384 spectators of the sports teams of the top leagues of the team and individual disciplines in Iran based on the size of the unknown community and using Morgan table and randomly selected as a statistical sample. To collect data, 3 standard questionnaires of fan enthusiasm (Yoshida et al., 2014), social behaviors (Trail et al., 2005), and cognitive behaviors (positive emotions, Mazodier et al., 2011; emotion expression, Trail and et al., 2012) were used. Data analysis showed that there is a positive and significant relationship between cognitive behaviors and its components with fan enthusiasm and between social behaviors and fan enthusiasm (P <0.05). Also, it was found that cognitive and social behaviors have the ability to predict the enthusiasm of fans by 0.36 and 0.46, respectively. Finally, the model of structural equations of research variables showed that cognitive and social behaviors affect the enthusiasm of fans to attend the stadium and the research model has a good fit. Finally, according to the results of the research, it can be said that the cognitive and social behaviors of the fans affect their enthusiasm to attend the stadium and cause them to return and re-attend to watch sports matches in the stadium.
Keywords: sports fans, fan enthusiasm, team identification, social behaviors, partnership management -
Pages 101-119
The process of sports coach education and development (SCED) is complex and dynamic. The purpose of this investigation was to develop a model for SCED framework. For this purpose, an emergent (emerging) grounded theory approach was used to explore what aspects and factors are important in SCED, and how the education, evaluation and development of sports coaching should be. Themes on SCED were derived by a qualitative study. Data collection was performed through semi-structured and in-depth interviews with experienced experts involved in coach education (N = 18 expert interviewees) who selected by using a purposeful sampling procedure. The transcripts of interviews were read and then coding was done. Synthesizing the main themes led to the development of a model, consisting important aspects of SCED. The most important elements of the model include: recruitment and admission; educational administration; the process of coaches’ development and promotion; long-term coach education; continuous feedback; trained advanced coach; as well as barriers. The model can be used in sports coach education and development and provide roadmaps for future research on sports coaching.
Keywords: Human Resources in Sport, Sport Management, Long-term Education, Educational Program, Sports Coach Education -
Pages 121-138
The purpose of this study was to identifying the factors affecting the spatial planning of sports facilities in Tehran Municipality. The qualitative research method was exploratory. The statistical population of the research included the managers of Tehran Municipality, specialists and some university professors in the executive, scientific and research fields in the present research field. The sampling method was purposeful and the research tool was the protocol of interviews with experts until the theoretical saturation continued (15 interviews). In total, 16 factors were identified on the spatial planning of sports venues, which were obtained in the form of 4 main categories. These categories include; Managerial factors are economic factors, cultural and social factors, and physical and infrastructural factors. According to the research findings, it seems that paying attention to the above factors will lead to proper distribution based on the needs and interests of citizens and prevent urban ecological damage.
Keywords: spatial planning, sports facilities, Tehran Municipality -
Pages 139-158
The purpose of this study is to determine the efficiency of active sports teams in Mazandaran province using the CCR model. From the paradigm perspective, the present study is a meta-proof research, quantitative approach, in terms of applied purpose and technique used in data envelopment analysis. The statistical population of this study included 30 active sports delegations in Mazandaran province.
The instrument used was a value-added questionnaire in the form of a fuzzy method. The content and face validity of the questionnaire was confirmed by the focus group of the research, including supervisors and consultants and two experts in the field of sports management in the form of CVR and CVI forms. Finally, experts including 30 heads of sports delegations of Mazandaran province, international coaches of the province and sports champions of the country commented on the importance of each of the input and output indicators.
The results of the performance of active sports teams based on the CCR model in 1394-98 showed that the sports teams of skating, basketball, taekwondo, table tennis, archery, cycling, chess and swimming, football, sailing Karate, liver, wrestling, lifeguard, handball, volleyball, martial arts and showmanship were all required. The results of the sensitivity analysis of inputs and outputs in the CCR model, respectively, budget and championship sports, respectively, have played a greater role in determining the efficiency of delegations. The results of correlation test showed that there was a significant relationship between the mean of inputs and outputs with the mean of staff efficiency.Keywords: Performance, Data Envelopment Analysis, CCR Pattern, Championship Sports -
Pages 159-171
The aim of study was to explaining the moderating effect of emotions on the relationship between perceived service quality and customers behavioral intentions of sport clubs. Study population were consists all customers of clubs with license of Guilan province sport and youth office in city of Rasht. Sample selection used multi-stage cluster sampling method that size according to Morgan table at least 384 people and according with these to 440 questionnaires were distributed among customers in clubs was available that 416 questionnaires were collected. Research tools included questionnaires Perceived Quality of Service Alexandris and Palialia (1999), emotions Izardchr('39')s (1997) and Behavioral Intention’s Zithamel et al (1996). The face and content validity of questionnaire was confirmed by 8 sports management professors. Construct validity (convergent validity), Reliability (Cronbachchr('39')s alpha and combined reliability) and Hypotheses were by structural modeling in SMARTPLS software. Results showed no significant relationships "perceived service quality" and "emotions" on behavioral intentions, but "emotions" on relationship between perceived service quality and behavioral intentions sport club customers had a moderating effect (β=0.159) at the significant level of 0/05 indicated. As a result, if sports club managers can manage customerchr('39')s emotions can influence relationship between perceived service quality and customerschr('39') behavioral intentions.
Keywords: Emotions, Perceived of Quality, Quality of Services, Sports Participation, Behavioral intentions -
Pages 173-187
This study aims to investigate the effect of sharing sports products in cyberspace on consumer purchasing control. This research has been done in a quantitative way and with field collection. The research population of this study includes all physical education students of Ahvaz universities (N = 1998). The research sample is selected based on the category and its amount is selected based on the research sampling method of structural equation model (n = 474). The research tool is a standard questionnaire that has been localized by the professors of the Department of Physical Education and the Department of Marketing. In addition to content validity, convergent validity was calculated and its value was acceptable. And the combined reliability was calculated and all factor load coefficients are acceptable (0.4). The analysis of the models in this research is based on the structural equation modeling method with the partial least squares approach (PLS-SEM) in two main stages: “Study of model fit” and then “Testing research hypotheses”. Finally, the final research model is based on UCINET6 software, which is dedicated to modeling social networks. The results show that product sharing in social networks affects the intention to buy, brand value, participation and behavioral aspects of the audience. Also type of sport products influences purchase intention and technical and social factors influence on purchase intention in amateur and amateur environments
Keywords: Marketing, social media, Sports products, Consumer -
Pages 189-202Background & Purpose
The purpose of this study was to Develop a model of fan engagement in brand value co creation of the Premier Football League.
MethodologyThe statistical population of this study were fans of the Iranian Football Premier League in Kermanshah and Sanandaj. The sample size was determined by structural equation sampling method and 420 correct questionnaires were used. A researcher-made questionnaire was used to achieve the research objectives. The formal validity and content of the questionnaire were confirmed by factor analysis in the opinion of sports management experts and the validity of its structure. Its reliability was 0.96 with Cronbach's alpha. Statistical correlation coefficients and confirmatory factor analysis were used to analyze the data with the help of two software, SPSS 21 and Amos.
ResultsFindings showed that eight factors including social identity, collective interests, financial, learning, individual, technical services, brand identity and organizational brand identity influenced the motivations of fan participation in developing the brand value of the Premier Football League.
ConclusionPaying attention to the motivations of the fans in developing the brand value helps the league organization to be more profitable and to have a strong brand.
Keywords: Motivation, fan, functional, brand