فهرست مطالب
نشریه دانش انتظامی سمنان
سال دهم شماره 4 (پیاپی 38، زمستان 1399)
- تاریخ انتشار: 1399/12/01
- تعداد عناوین: 6
-
صفحات 9-36
این مطالعه چگونگی تغییرشرایط محل زندگی و چگونگی ارتباط شرایط محل زندگی با فعالیت بدنی و بهداشت روانی را در طی همه گیر کویید 91 در میان آمریکایی ها بررسی کرده است. نتایج عمده بر اساس فقر در محله طبقه بندی شد و از مدلهای رگرسیون برای ارزیابی ارتباط بین شرایط محله و تغییر آن ها در طی همه گیری و نتایج فعالیت بدنی و بهداشت روانی استفاده شد. نتایج نشان می دهد که محله های مرفه تر قبل از شیوع شرایط بهداشتی بهتر و تغییرات مثبت بیشتری را در طی شیوع داشته اند. شرایط محله ای ارتقا دهنده سلامت با فعالیت بدنی بالاتر و فعالیت بدنی متوسط و عدم وجود شرایط منفی در محله مانند جرم، خشونت و ترافیک با خطر کمتری از مشکلات روانی از جمله تنهایی، افسردگی و اضطراب همراه بود. مشکلات بهداشت روان نیز به طور قابل توجهی با ابتلا به کووید 91 و میزان مرگ ومیرناشی از آن و درآمد خانوار ارتباط داشت. یافته های ما نشان می دهد که کاملا ممکن است که اختلاف بین فعالیت بدنی و سلامت روان در هر محله براثر همه گیری افزایش پیدا کند و بیشتر بار این افزایش بر روی دوش محله هایی که ازلحاظ اقتصادی اجتماعی وضعیت نامناسب تری دارند افتاده باشد.
کلیدواژگان: کوید 91، شرایط همسایگی، فعالیت بدنی، سلامت روان -
صفحات 37-55
هدف از پژوهش حاضر شناسایی علل گرایش زوجین به خیانت زناشویی و پیامدهای اجتماعی و امنیتی آن در استان سمنان می باشد. این پژوهش، به صورت پیمایشی و به وسیله پرسشنامه محقق ساخته انجام شده است. واحد تحلیل در این پژوهش، فرد می باشد. جمعیت آماری مورد نظر در پژوهش حاضر شامل کلیه زوج های ساکن در شهرهای استان سمنان در سال 1397 می-باشند. برای انجام نمونه گیری در تحقیق حاضر از روش تصادفی چندمرحله ای، سیستماتیک و تصادفی ساده میباشد، استفاده گردید. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 384 نفر است. با توجه به نتایج ، متغیرهای مستقل سرمایه اجتماعی، یادگیری اجتماع ی، کنترل اجتماعی (0.44) درصد از واری انس متغیر وابسته گرایش به خیانت زناشویی را تبیین می کنند. با مد نظر قرار دادن ضریب تاثیر هر یک از متغیرهای مستقل، می توان گفت اثر متغیر یادگیری اجتماعی بر گرایش به خیانت زناشویی، منفی و قوی و اثر متغیر سرمایه اجتماع ی بر گرایش به خیانت زناشویی، منفی ونسبتا قوی است. کنترل اجتماعی نیز دارای اثر من فی و متوسط می باشد. اثر مثبت به معنای افزایش گرایش به خیانت زناشویی و اثر منفی به معنای کاهش گرایش به خیانت زناشویی است
کلیدواژگان: تخلفات راهنمایی و رانندگی، برنامه های آموزشی، وسای ل ارتباط جمعی، تلویزیون -
صفحات 56-82
هدف از پژوهش حاضر شناسایی علل گرایش زوجین به خیانت زناشویی و پیامدهای اجتماعی و امنیتی آن در استان سمنان می باشد. این پژوهش، به صورت پیمایشی و به وسیله پرسشنامه محقق ساخته انجام شده است. واحد تحلیل در این پژوهش، فرد می باشد. جمعیت آماری مورد نظر در پژوهش حاضر شامل کلیه زوج های ساکن در شهرهای استان سمنان در سال 1397 می-باشند. برای انجام نمونه گیری در تحقیق حاضر از روش تصادفی چندمرحله ای، سیستماتیک و تصادفی ساده می باشد، استفاده گردید. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 384 نفر است. با توجه به نتایج ، متغیرهای مستقل (سرمایه اجتماعی، یادگیری اجتماعی، کنترل اجتماعی) 0.44 درصد از واریانس متغیر وابسته (گرایش به خیانت زناشویی) را تبیین می کنند. با مد نظر قرار دادن ضریب تاثیر هر یک از متغیرهای مستقل، می توان گفت اثر متغیر یادگیری اجتماعی بر گرایش به خیانت زناشویی، منفی و قوی و اثر متغیر سرمایه اجتماعی بر گرایش به خیانت زناشویی، منفی و نسبتا قوی است. کنترل اجتماعی نیز دارای اثر منفی و متوسط می باشد. اثر مثبت به معنای افزایش گرایش به خیانت زناشویی و اثر منفی به معنای کاهش گرایش به خیانت زناشویی است.
کلیدواژگان: گرایش به خیانت زناشویی، سرمایه اجتماعی، یادگیری اجتماعی، کنترل اجتماعی، مصرف رسانه ای -
صفحات 84-111
نیروی انتظامی مهم ترین سازمان متولی نظم و امنیت در جامعه است که پرداختن به مسایل و مشکلات رفتاری آنان، ضروری به نظر می رسد. ماموران با ابزارهای قانونی به ایجاد امنیت و نظم می پردازند، اما؛ گاهی برخی ماموران در هنگام اجرای وظیفه سبب ایراد ضرب و جرح نسبت به متهمان می گردند؛ اعمال خشونت ماموران نسبت به متهمان، شاخص های امنیت و اعتماد اجتماعی را کاهش می دهد. هدف پژوهش حاضر شناسایی روش های موثر پیشگیری کیفری از جرایم با محوریت جرم ضرب و جرح کارکنان نیروی انتظامی و اولویت بندی آنها می باشد. این تحقیق از نظر نوع کاربردی و از نظر روش تحقیق توصیفی پیمایشی است، با توجه به ابعاد متغیرهای تحقیق از روش کمی استفاده شده است. جامعه آماری آن ماموران نیروی انتظامی استان سمنان است که 66 نفر به صورت تصادفی با شیوه نمونه گیری احتمالی طبقه ای نظام مند انتخاب شدند که پرسشنامه در اختیار آن ها قرار گرفت و اعتبار آن از طریق اعتبار محتوی و پایایی آن از طریق محاسبه کرونباخ (94%=a) مورد ارزیابی و سنجش قرار گرفت. برای محاسبه حجم نمونه از آزمون کوکران استفاده گردید. مهم ترین یافته های به دست آمده از تحلیل داده ها بیانگر آن است که از عوامل فردی موثر بر بروز خشونت، راضی نبودن از حقوق و مزایا در رتبه اول، نارضایتی از شغل خدمتی در رتبه دوم و وجود روحیه خشونت و تندخویی در رتبه سوم قرار دارد.
کلیدواژگان: ماموران نیروی انتظامی، خشونت، ضرب و جرح، عوامل فردی -
صفحات 112-139
وقوع جرم های شهری تبدیل به یک نگرانی عمده برای یک دوره طولانی شده است ومحققان و پژوهشگران جهان در واقع راه های بسیاری را برای پیشگیری و کاهش جرم و جنایت در شهرها ارایه داده اند محی ط شهری تاثیرات مختلفی بر فضاهای شهری وزندگی شهروندان می گذارد که تاثیر بر افزایش جرایم و کاهش احساس امنیت شهروندان مهمترین تاثیرات آن است. پدیده ی سرقت و نامنی شهری به نوعی با نظم و امن یت کشور در ارتباط است و به دلیل همراه داشتن لطمات روح ی و جسمانی برای مال باختگان، به ای جاد ناامنی در جامعه منجر م یشود. ی کی از راهبرد های پی شگیرانه از جرم و به تبع آن سرقت،پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیط ی و توجه به محیط جغرا فیا یی جرم است.هدف پژوهش حاضر، بررسی شرایط محیط ی در وقوع جرم سرقت بوده است. روش تحقیق ،توصیفی تحلیل ی بر پایه مطالعات کتابخانه ای و می دانی بوده است. یافته های تحقیق براهمیت نقش مکان در شهر شاهرود در م یزان و فراوانی جرم سرقت تاکید دارد بیشترین سرقت ها مربوط به شهر کهای حاشیه شهر، مثل شهرک فدک، کوثر، بهشتی، پردی س و دو شهرک در داخل شهر به نام شهرک ولیعصر و شهرک انقلاب رخ م ی دهد که نقش و تاثیر کالبد و فیزی ک شهرها و طراحی مناسب فضاها و مجتمع های زی ستی شهری تاثیر مستقیم ی بر کاهش و پ یشگیر ی از جرم داشته است. لذا با توجه به رابطه بین فضاهای بی دفاع و جرم سرقت، با کاهش فضاهای بی دفاع و توجه به مکان جرم و طراحی مناسب محیط، میتوان از وقوع برخی از جرایم جلوگیری به عمل آورد.
کلیدواژگان: امنیت، جرم، سرقت، محیط، جرم .شهر شاهرود -
صفحات 140-157
در تاریخ باستان، کودکان از مسولیت کیفری برخوردار بوده اند. قانون نامه های نوشته شده، مواد خاصی برای عدم مسولیت صغار ندارند؛ اما شواهد و قراینی وجود دارد که نشان می دهد کودکان تا رسیدن به سنی خاص، از مسولیت کیفری برخوردار نبودند یا این که از مسولیت تقلیل یافته برخوردار بوده اند. با ظهور ادیان و مذاهب، مسولیت کیفری صغار به طور کامل رفع گردید. بر این اساس در این نوشتار، مسولیت کیفری اطفال را در گذر تاریخ مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می دهیم.ر تاریخ باستان، کودکان از مسولیت کیفری برخوردار بوده اند. قانون نامه های نوشته شده، مواد خاصی برای عدم مسولیت صغار ندارند؛ اما شواهد و قراینی وجود دارد که نشان می دهد کودکان تا رسیدن به سنی خاص، از مسولیت کیفری برخوردار نبودند یا این که از مسولیت تقلیل یافته برخوردار بوده اند. با ظهور ادیان و مذاهب، مسولیت کیفری صغار به طور کامل رفع گردید. بر این اساس در این نوشتار، مسولیت کیفری اطفال را در گذر تاریخ مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می دهیم.
کلیدواژگان: اطفال، تاریخ باستان، صغار، مسولیت کیفری
-
Pages 9-36
This study examined how neighborhood conditions changed and how neighborhood conditions were associated with physical activity and mental health during the COVID-91 pandemic among Americans. The major outcomes were stratified by the neighborhood's poverty and regression models were used to assess the associations between neighborhood conditions and their change during the pandemic and the outcomes of physical activity and mental health. The results show that low-poverty neighborhoods had more health-promoting neighborhood conditions before the outbreak and more positive changes during the outbreak. Health-promoting neighborhood conditions were associated with higher physical activity and moderate physical activity and lack of negative neighborhood conditions such as crime/violence and traffic were associated with a lower risk of mental health problems including loneliness, depression, and anxiety. Mental health problems were also significantly associated with the COVID-91infection and death and household income level. Our findings suggest that it is plausible that the disparities of physical activity and mental health by neighborhood exacerbate due to the pandemic and people who living in socioeconomically disadvantaged neighborhoods bear increasingly disproportionate burden.
Keywords: COVID-91.Neighborhood conditions, Physical activity, Mental health -
Pages 37-55
Today, the main role of the mass media is to create a culture of information education and social participation. The importance of the media in response is such that some sociologists and researchers attribute the role of education and training to the press, radio and television, so mass media in addition to the important role of educational news guide and leadership in building and preparing people for life They are social and increase advertising. Any means of mass communication used to attract the attention of building trust and confidence, have a promotional role. Among these, television is one of the powerful arms in the field of advertising due to its unique feature that is responsible for sending video messages to the farthest points. In addition, compared to other mass media, television is considered to be the strongest media among the media due to the use of sound and motion image. One of the factors in reducing crime in Tehran is in addition to this research article, we have a live study of the factors that cause some positive attitudes in society in television programs and examine them in the prevention of driving crimes.
Keywords: Traffic Violations, Educational Programs, Mass Media, Television -
Pages 56-82
The purpose of this study was to identify the causes of couples' tendency to marital infidelity and its social and security consequences in Semnan province. This research is a survey researcher-made questionnaire. The unit of analysis in this study is the individual. The statistical population of this study includes all couples residing in Semnan province in 1977. The sampling method was multi-stage, systematic and simple random sampling.The sample size is 384 according to Cochran formula. According to the results, independent variables (social capital, social learning, social control) account for 0.44% of the variance of the dependent variable (tendency to marital infidelity). Considering the impact factor of each of the independent variables, it can be said that the effect of social learning variable on marital infidelity tendency is negative and strong and the effect of social capital variable on marital infidelity tendency is negative and relatively strong. Social control also has a negative and moderate effect. Positive effect means increasing tendency to marital infidelity and negative effect means decreasing tendency to marital infidelity.
Keywords: Marital Infidelity, Social Capital, Social Learning, Social Control, Media Use -
Pages 84-111
The police force is the most important organization in charge of order and security in the society, and it seems necessary to address their behavioral issues and problems. Officers use legal means to establish security and order, but; Sometimes, some officers inflict beatings on the accused while on duty; Officers' violence against defendants reduces indicators of social security and trust. The purpose of this study is to identify effective methods of criminal prevention of crimes focusing on the crime of assault and injury of law enforcement personnel and their prioritization. This research is a survey in terms of type of application and descriptive in terms of research method. Due to the dimensions of research variables, a quantitative method has been used. The statistical population is the police officers of Semnan province that 66 people were randomly selected by probabilistic sampling of systematic classes who were given a questionnaire and its validity through content validity and its reliability through Cronbach's calculation (a = 94%) Was evaluated. Cochran's test was used to calculate the sample size. The most important findings obtained from data analysis indicate that individual factors affecting the incidence of violence, dissatisfaction with salaries and benefits in the first place, dissatisfaction with the job in the second place and the presence of a spirit of violence and aggression in the third place has it.
Keywords: Police officers, violence, beatings, personal factors -
Pages 112-139
The urban environment has different effects on urban spaces andcitizens 'lives, the most important of which is the increase in crimeand the decrease in citizens' sense of security. The phenomenon of theft and urban insecurity is somehow related to the order andsecurity of the country and due to the psychological and physicaldamage to the lost property, leads toinsecurity in society. One ofthe strategies to prevent crime and consequently theft is to preventcrime through environmental design and attention to thegeographical environment of crime. The purpose of this study wasto investigate the environmental conditions in the occurrence oftheft. The research method was descriptive-analytical based on library and field studies. Findings of the study emphasize theimportance of the role of location in Shahroud in the amount and frequency of robbery. It shows that the role and effect of the bodyand physics of cities and the proper design of urban spaces and biological complexes have had a direct impact on crime reductionand prevention. Therefore, considering the relationship betweendefenseless spaces and the crime of theft, by reducing defenselessspaces and paying attention to the crime scene and proper design of the environment, it is possible to prevent the occurrence of somecrimes.
Keywords: Security, Crime, Theft, Crime Environment, Shahroud -
Pages 140-157
In ancient history, children had criminal responsibility. The written laws do not have specific provisions for the irresponsibility of minors, but there is evidence that children didn't have criminal responsibility or reduced responsibility until they reached a certain age. with the advent of religions and sects, the criminal responsibility of minors was completely eliminated. Accordingly, in this paper, we examine and analyze the criminal responsibility of children throughout history.In ancient history, children had criminal responsibility. The written laws do not have specific provisions for the irresponsibility of minors, but there is evidence that children didn't have criminal responsibility or reduced responsibility until they reached a certain age. with the advent of religions and sects, the criminal responsibility of minors was completely eliminated. Accordingly, in this paper, we examine and analyze the criminal responsibility of children throughout history. In ancient history, children had criminal responsibility. The written laws do not have specific provisions for the irresponsibility of minors, but there is evidence that children didn't have criminal responsibility or reduced responsibility until they reached a certain age. with the advent of religions and sects, the criminal responsibility of minors was completely eliminated. Accordingly, in this paper, we examine and analyze the criminal responsibility of children throughout history.
Keywords: Children, Ancient History, Minority, Criminal Liability