فهرست مطالب

بهره برداری و پرورش آبزیان - سال دهم شماره 3 (پاییز 1400)

نشریه بهره برداری و پرورش آبزیان
سال دهم شماره 3 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مزدک عالی محمودی، حمید محمدی آذرم* صفحات 1-13
    هدف این مطالعه بررسی نحوه اثر گذاری نسبت های مختلف کربن به ازت و روش انجام آن به جهت پرورش بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) در سیستم بایوفلاک از طریق شاخص های ایمنی بود. لذا تعداد 750 عدد بچه ماهی با میانگین وزن اولیه 05/0± 17 گرم انتخاب و به طور کاملا تصادفی میان 30 عدد تانک فایبرگلاس با حجم تقریبی250 لیتر آب تقسیم شدند. تیمارهای مورد استفاده شامل سه سطح کربن به نیتروژن با سطوح مختلف 15، 20 و 25 و سه سطح پروتیینی جیره شامل 25درصد،30 درصد و 35 درصد با سه تکرار در طی یک دوره 56 روزه در نظر گرفته شدند. همچنین یک گروه شاهد در سیستم مرسوم همراه با تعویض آب با سطح پروتیین 35 درصد تغذیه شد. بر اساس نتایج بدست آمده مقدار پروتیین کل، آلبومین و گلوبولین در تیمارهای بایوفلاک افزایش عددی را همراه با سطح بالای درصد پروتیین جیره در نسبتهای مختلف کربن به ازت در مقایسه با تیمار شاهد به طور معنی داری نشان داد(05/0P<). همچنین کمترین میزان پروتیین کل و آلبومین سرم خون در تیمار شاهد بود. از طرفی کمترین میزان فعالیت لیزوزیم، کمپلمان و قدرت باکتری کشی در تیمار شاهد مشاهد شد که به طور معنی داری کمتر از تیمار بایوفلاک با سطح پروتیین 30 درصد و نسبت کربن به ازت 15 بود(05/0P<). در نتیجه استفاده از نسبت بهینه کربن به ازت 15 با پروتیین 30 درصد با توجه به فعالیت لیزوزیم و کمپلمان روش مناسبی برای تولید بچه ماهیان کپور معمولی در مراحل اول زندگی در این سیستم است.
    کلیدواژگان: بایوفلاک، کپور معمولی، باکتری هتروتروف، سیستم ایمنی، سرم خون
  • علی اصغر جانباز*، حسن فضلی، محمدعلی افرایی، فرامرز باقرزاده افروزی، غلامرضا رازقیان، کامبیز خدمتی صفحات 15-25

    در این تحقیق تغییرات صید، زیتوده کیلکای معمولی و سقف قابل برداشت این ماهی در سواحل ایرانی دریای خزرطی سالهای 1397 و 1398 مورد بررسی قرار گرفت. میزان صید کیلکا در کل سواحل ایرانی دریای خزر در سال 1397 معادل 26153 تن بوده که با 6 در صد کاهش به 24586 تن در سال 1398 رسیده است. میزان صید در واحد تلاش بترتیب 785/2 و 722/2 تن بازاء هر شناور در هر شب بوده است. میانگین طول چنگالی ماهی(± انحراف معیار) کیلکای معمولی جمعا 6/10±3/104 میلیمتر، حداقل و حداکثر طول چنگالی بترتیب 5/52 و 5/137 میلیمتر بوده است و همواره ماهیان با گروه سنی3 و 4 سال بترتیب با 1/78 و 6/80 درصد بیشترین فراوانی را داشته اند. میزان ذخایر این گونه در سالهای 1397 و 1398 بترتیب حدود 9/76922 و7/74342 تن برآورد شد و ماهیان 3 ساله بیشترین میزان ذخایر را داشتند (بترتیب 6/24677 و 8/24254 تن) میزان زیتوده مولدین این گونه بترتیب برابر 4/39557 و 4/36939 تخمین زده شد. نسبت زیتوده مولدین به کل نیز بترتیب 4/51 و 6/49 در صد بود. میزان صید بیولوژیک قابل قبول این ماهی با رویکرد احتیاطی 19500 تن برآورد شد. میزان مرگ و میر صیادی در جمعیت این ماهی بیش از نقاط مرجع بیولوژیک در دو نقطه F0.1 و F40% (92/0 و 80/0) بوده که به معنی آن است صید بیش از حد رخ داده است . بهره برداری بهینه از ذخایر این گونه به برداشت مستمر و پایداری ذخیره در دراز مدت منجر میشود.

    کلیدواژگان: کیلکا ماهیان، زیتوده، صید بیولوژیک قابل قبول، دریای خزر
  • عباس زمانی*، مریم خواجوی صفحات 27-47
    با توجه به رشد صنعت آبزی پروری در دهه های اخیر و استفاده از روش های کشت متراکم، روند ابتلا به عوامل بیماری زا افزایش یافته است. لذا توجه محققین زیادی به سمت مطالعه ی تقویت سیستم ایمنی آبزیان در برابر عوامل بیماری زا معطوف شده است. استفاده از روش های رایج در درمان بیماری های آبزیان مانند آنتی بیوتیک ها دارای محدودیت هایی نظیر گسترش سویه های باکتریایی مقاوم، تجمع آن ها در عضلات و آسیب به محیط زیست است و برخی دیگر مانند واکسن ها در کنار تاثیرگذاری بالا، پر هزینه هستند. گیاهان دارویی بعنوان یک منبع ایمن و ارزان قیمت، با کمترین عوارض جانبی می توانند جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک ها، مواد شیمیایی و واکسن ها در تقویت عملکرد ایمنی آبزیان ایفای نقش کنند. تاکنون بیش از 250 گونه گیاهی از 75 خانواده و 32 راسته عمدتا متعلق به راسته های نعناسانان، باقلاسانان، میناسانان، مالپیگی سانان و تیره نازبیابانیان با فعالیت های زیستی متعدد گزارش شده است که بدلیل وجود ترکیبات زیست فعالی مانند آلکالوییدها، فلاوونوییدها، رنگدانه ها، فنل ها،کوینون، ترپنوییدها، لکتین، استروییدها و روغن های ضروری باعث بهبود سیستم ایمنی و افزایش توان ضد میکروبی در آبزیان شده است. درک بهتر از نحوه عملکرد این ترکیبات زیست فعال می تواند به کاربردهای موثر و مناسب گیاهان دارویی در آبزی پروری منجر شود، زیرا می توان آن ها را برای هر ماهی به طور خاص استفاده کرد. در این مطالعه به نقش گیاهان دارویی از جمله تحریک سیستم ایمنی، ضد باکتریایی، ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد انگلی پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: آبزی پروری، آنتی بیوتیک، گیاهان دارویی، ترکیبات زیست فعال
  • میترا احدی فر*، سید مهدی اجاق، سید حسین حسینی فر، معظمه کردجزی، محمدعلی خانلر، علیرضا عالیشاهی صفحات 49-63
    هدف

    آنتی اکسیدان ها از عوامل اصلی خنثی کننده رادیکال های آزاد که موادی فعال و مضر برای انسان هستند می باشند. این پژوهش با هدف بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره آبی جلبک قهوه ای سارگاسوم ولگر جمع آوری شده از سواحل قشم در مقیاس آزمایشگاهی صورت گرفت. مواد و روش ها: پس از جمع آوری جلبک از سواحل قشم و شستشو با آب شیرین عصاره گیری از جلبک سارگاسوم ولگر انجام شد. سپس عصاره مورد نظر در خشک کن انجمادی خشک و بصورت پودر حاصل گردید. پارامترهای فنل کل، فعالیت آنتی اکسیدان کل، فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH، رادیکال آزاد سوپراکسید، توانایی شلاته‎کنندگی یون آهن و رادیکال آزاد هیدروکسیل در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: برطبق نتایج به دست آمده میزان محتوای فنل کل، فعالیت آنتی اکسیدان کل، رادیکال آزاد DPPH، درصدرادیکال آزاد سوپراکسید، توانایی شلاته‎کنندگی یون آهن و رادیکال آزاد هیدروکسیل نیز در بالاترین غلظت های خود به ترتیب معادل 22/16 میلی گرم اسیدگالیک یر 100 گرم عصاره، 70/521 میلی گرم اسید آسکوربیک برگرم عصاره، 08/24% ، 03/14% و 65/33% محاسبه گردید.

    نتیجه گیری

    باتوجه به توانایی بالای عصاره جلبک قهوه ای سارگاسوم ولگر در فعالیت های آنتی اکسیدانی عصاره این جلبک می تواند به عنوان یک منبع سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی طبیعی درصنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی معرفی گردد.

    کلیدواژگان: ماکروجلبک قهوه ای، آنتی اکسیدان، رادیکال های آزاد، عصاره آبی
  • رحمان پاتیمار*، محمد قلی زاده، حسین مصطوفی، حجت الله جعفریان صفحات 65-80

    هدف از مطالعه حاضر ارزیابی سلامت نهرهای کبودال و شیرآباد و رودخانه زرین گل در استان گلستان با استفاده از شاخص های زیستی جمعیت بی مهرگان کفزی است. بی مهرگان آبزی یکی از مهم ترین و مفیدترین ارگانیسم ها در نظارت زیستی است. در این تحقیق، بر اساس موانع موجود و امکان دسترسی به رودخانه 5 ایستگاه در رودخانه کبودوال و 3 ایستگاه در رودخانه شیرآباد و تعداد 10 ایستگاه در رودخانه زرین گل تعیین گردید. جهت نمونه برداری از بزرگ بی مهرگان کفزی با استفاده از دستگاه سوربر به ابعاد 5/30 × 5/30 سانتی متر و با 3 تکرار در هر ایستگاه به صورت فصلی در یک دوره یک ساله (1397- 1398) جمع آوری و براساس کلیدهای شناسایی معتبر شناسایی گردید. سپس شاخص های تنوع زیستی آلفا ، بتا و چند متغیره ارزیابی سلامت کیفیت آب بررسی گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که پساب مزارع پرورش ماهی تاثیر قابل توجهی بر روی کیفیت آب رودخانه داشته بطوری که درصد فراوانی خانواده های حساس به آلودگی در ایستگاه های بعد از مزارع پرورش ماهی کاهش یافته و باعث افزایش فراوانی خانواده های مقاوم شده است. نهرهای استان گلستان عموما شرایط متوسط اکولوژیکی را تجربه کرده و به سمت شرایط ضعیف پیش می روند که با افزایش روند تخریب اکوسیستم های کنار نهر و نیز تاثیر فعالیت های کشاورزی و آبزی پروری، به نظر می رسد این شرایط را در آینده پیش رو خواهیم داشت.

    کلیدواژگان: رودخانه استان گلستان، ارزیابی سلامت، شاخص زیستی
  • لیلا اصلانی، بهاره شعبان پور*، پرستو پورعاشوری، وحیده پیام نور، افشین عادلی صفحات 81-96

    ریزجلبک ها، طیف گسترده ای از ترکیبات و رنگدانه های محافظت کننده (اسیدهای آمینه شبه مایکوسپورین، سیتونمین ها، فیکوبیلی پروتیین ها و کارتنوییدها) در برابر پرتوهای ماوراء بنفش (UV) تولید می کنند که به طور اختصاصی ریسک ابتلا به سرطان و پیری پوست را کاهش می دهند. جهت مقایسه تاثیر حلال بر فاکتور محافظت کنندگی از پرتوهای UV (SPF) و همچنین میزان کربوهیدرات، پروتیین کل و فیکوبیلی پروتیین های عصاره های ریزجلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) از حلال های آبی، اتانولی، متانولی، آبی/اتانولی و آبی/متانولی استفاده شد. بازده عصاره های تهیه شده از اسپیرولینا با یکدیگر مقایسه شدند. نتایج بدست آمده نشان داد که عصاره اتانولی فاکتور محافظت کنندگی بالاتری نسبت به سایر عصاره ها داشت (00/0 ± 94/11SPF=). همچنین عصاره اتانولی حاوی مقدار بالاتری کربوهیدرات (002/0 ± 39/2 میلی گرم بر میلی لیتر) نسبت به سایر عصاره ها بود. عصاره آبی، بالاترین مقدار فیکوبیلی پروتیین ها و راندمان استخراج را در بین سایر عصاره های پودر شده با خشک کن تصعیدی (05/90 درصد) داشت. با توجه به مقدار قابل توجه SPF عصاره اتانولی، می توان استفاده از این عصاره در فرمولاسیون های ضدآفتاب به عنوان فیلترکننده طبیعی پرتوهای UV پیشنهاد نمود.

    کلیدواژگان: اسپیرولینا، فیکوبیلی پروتئین ها، SPF، حلال، ضدآفتاب
  • علیرضا مهری، سید علی اکبر هدایتی*، حمید محمدی آذرم، علی جافر، صفورا ابرقویی صفحات 97-106

    ذرات پلاستیکی کوچک به عنوان آلاینده های نوظهور شناخته شده اند و همین امر باعث گسترش مطالعات در این زمینه شده است. تاکنون مطالعات بسیاری به بررسی اثرات میکرو پلاستیک ها بر روی موجودات زنده و آبزیان پرداخته است و مطالعات کم تری در رابطه با اثرات نانو پلاستیک ها بر روی موجودات انجام شده است؛ با اینحال هنوز اطلاعات جامعی در رابطه با اثرات این مواد بر روی موجودات زنده و انسان وجود ندارد. این تحقیق با هدف بررسی پاسخ های خون شناسی و بیو شیمیایی ماهی کپور معمولی به عنوان مدل زیستی، در مواجه با نانو پلاستیک پلی استایرن بعنوان یک پلیمر پر مصرف انجام شد. 84 عدد ماهی کپور معمولی با متوسط وزنی1/5 ±30، در 4 تیمار غذایی (شاهد با غذای پایه و فاقد نانو پلاستیک، و تیمار ها با غذهای حاوی 1/0، 5/0 و 1 میلی لیتر نانو پلی استایرن امولسیونی اسپری شده بر روی غذا به مدت 28 روز قرار گرفتند. در پایان دوره آزمایش نمونه سرم جهت بررسی برخی از فاکتور های بیو شیمیایی و خون شناسی جمع آوری شد. غلظت های مختلف نانو پلاستیک پلی استایرن با وجود روند افزایشی، برتعداد گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، میزان MCV، MCH، MCHC، تعداد لنفوسیت، نوتروفیل، مونوسیت، بازوفیل و ایوزینوفیل و شاخص های بیو شیمایی سرم، نظیر، آلبومین و پروتین کل سرم خون تاثیر معناداری ندارند (P>0.05). اما میزان گلبول های سفید و گلوکز در غلظت 1 میلی لیتر (بالاترین غلظت)، نسبت به گروه شاهد افزایش معنا دار داشت (P<0.05). نتیجه گیری کلی نشان داد احتمالا غلظت های بالا تر نانو پلاستیک پلی استایرن موجب افزایش استرس و پاسخ-های التهابی در ماهی کپور معمولی می شود.

    کلیدواژگان: نانو پلاستیک پلی استایرن، ماهی کپورمعمولی، شاخص های خونی و بیوشیمایی
|
  • Mazdak Alimahmoudi, Hamid Mohammadiazarm * Pages 1-13
    The aim of this study was to investigate the effect of different carbon to nitrogen ratios and its method for rearing common carp (Cyprinus carpio) in the biofloc system through immunological parameters. A total of 750 fish species with a mean weight of 17 ± 0.5 g were selected and randomly divided into 30 fiberglass tank with a volume of approximately 250 liters of water. The treatments included three levels of carbon to nitrogen with different levels of 15, 20 and 25 with three levels of dietary protein including 25%, 30%, and 35% by three replications during the 56-day period of trial. Also, a control group was fed with 35% dietary protein in usual system with water exchange. Based on the results, The amount of total protein, albumin, and globulin showed significantly a numerical increase with increasing the percentage of dietary protein in biofloc treatments compared to the control treatment (P<0.05). Also, the lowest serum total protein and albumin were observed in the control treatment. Furthermore, the lowest serum bactericidal activity, lysozyme, and total complement (ACH50) were in control treatment that significantly different from the biofloc treatment with 30% protein and the ratio of C/N 15 (p<0.05). As a result, using the optimal ratio of carbon to nitrogen 15 with 30% protein due to the activity of lysozyme and complement is a good strategy for the production of common carp juveniles at the early stage in this system.
    Keywords: Biofloc: Common carp, Heterotrophic bacteria, Immunity system, Blood serum
  • Aliasghar Janbaz *, Hassan Fazli, Mohammadali Afraei, Faramarz Bagherzadeh Afroozi, Gholameza Razeghian, Kambiz Khedmati Pages 15-25

    The main objectives of the present study were to estimate of catch age structure ، biomass and maximum sustainable yield of common kilka in Iranian waters of the Caspian Sea. The result shown that catch of kilka in Iranian coastal in 2018 decreased from 26153 ton to 24586 ton in 2019. The mean length was 104.3±10.6 at the same time and the minimum and maximum fork lengths were 52.5 and 137.5 mm and always fishes with 3 and 4 year olds had the highest frequency 78.1 and 80.6 percent respectively. The biomass of common kilka was estimated 76922.9 and 74342.7 ton, respectively. In these years, fish of the 3 year of this fish had the highest amount of reserves (respectively 24677.6 and 24254.8 ton) and the lowest reserves for 6-year-old fish, respectively. The breeders biomass of this species is 39557.4 and 36939.4 tons respectively and the ratio of biomass of broodstocks to the whole was 51.4 and 49.6 percent respectively. Acceptable Biological Catch was estimated 19500 tons , with a very cautious approach. The fishing mortality was more than reference points of common kilka at F0.1 and F40% (0.92 and 0.80) , In fact overfishing has occurred . Proper exploiting leads to continuous harvest and long-term stability of storage.

    Keywords: kilka fishes, Biomass, Acceptable Biological Catch, Caspian Sea
  • Abbas Zamani *, Maryam Khajavi Pages 27-47
    In recent decades, the growth of the aquaculture industry and the use of intensive culture methods has increased the susceptibility to pathogens in aquatic animals.Therefore, many researchers have focused on the stimulation of the immune system against pathogens.The use of common methods in the control of aquatic diseases has limitations duo to the some side effects. Antibiotics cause the increase of bacterial resistance, accumulation in muscle, environmental damage and another methods, such as vaccines, are costly.Medicinal plants, as a safe and inexpensive source, can be a suitable alternative to antibiotics, chemicals and vaccines with minimal side effects. So far, more than 250 medical plant species from 75 families and 32 orders have been reported mainly belonging to Lamiales, Fabals, Asterales, Malpighiales, Euphorbiaceae and Phyllanthaceae. There are the various biological activities in herbs due to the presence of bioactive compounds such as alkaloids, flavonoids, pigments, phenols, terpenoids, lectin, steroids and essential oils. The evaluation of these bioactive compounds have shown that they can be improved the immune system and antimicrobial defense in aquatic animals. A better understanding of the bioactive compounds function can be lead to the effective application of medicinal plants in aquaculture, as they can be used specifically for each fish species. The aim of the present work is to investigate the role of medicinal plants in stimulation of immune system and to study the properties of the antibacterial, antiviral, antifungal and antiparasitic effects in aquaculture.
    Keywords: Aquacultute, Antibiotic, Medicinal plants, Bioactive compounds
  • Mitra Ahadifar *, Seyed Mahdi Ojagh, Hossein Hoseinifar, Moazameh Kordjazi, Mohammadali Khanlar, Alireza Alishahi Pages 49-63
    Objective

    Antioxidant are the main agents of neutralizing free radicals, which are active and harmful substances for humans The aim of this study was to investigate the antioxidant properties of aqueous extract of Sargassum vulgare brown algae collected from the shores of qeshm on a laboratory scale.

    Materials and Methods

    After collecting the algae from the shores of Qeshm and washing with fresh water extraction of Sargassum vulgare algae was performed then the desired extract was obtained in dry freeze dryer as a powder. the parameters of total Phenol, total antioxidant properties, free radical scavenging activity of DPPH, superoxide free radical, iron ion chelating ability and hyd roxyl radical were investigated in this study

    Results

    According to the results the content of total phenol, total antioxidant activity, DPPH free radical, superoxide free radical percentage, iron ion chelating ability and hydroxyl radical in their highest concentrations equivalent to 16/22 mg of gallic acid per 100g of extract 521/70 mg of ascorbic acid per gram of extract, %24/08, %14/08 and %33/65 was calculated

    Conclusion

    Due to the high ability of Sargassum vulgare brown algae extract in antioxidant activities this algae extract can be introduced as a rich source of natural antioxidant compounds in food pharmceutical cosmetic and health industries

    Keywords: Brown macroalgae, Antioxidant, Free Radicals, Aqueous extract
  • Rahman Patimar *, Mohammad Gholizadeh, Hossein Mostafavi, Hojatollah Jafarian Pages 65-80

    The aim of this study was to evaluate the health of Kabudal and Shirabad Streams and Zarrin Gol River in Golestan Province using biological indices (benthic invertebrate community). Aquatic invertebrates are one of the most important and beneficial organisms in biological monitoring. In this study, based on the existing barriers and the possibility of access to the river, 5 stations in Kaboudwal Stream, 3 stations in Shirabad Stream and 10 stations in Zarrin Gol River were determined. In order to sample large benthic invertebrates using a surber sampler with dimensions of 30.5 30 30.5 cm and with 3 replications in each station seasonally in a period of one year (2018-2019) were collected and identified based on reliable identification keys. Then alpha, beta and multivariate biodiversity indices of water quality health assessment were studied. The results of this study showed that the effluent of fish farms had a significant effect on river water quality so that the percentage of pollution-sensitive families in the stations after fish farms decreased and increased the frequency of resistant families. The streams of Golestan province generally experience moderate ecological conditions and move towards poor conditions, which with the increasing trend of destruction of ecosystems along riparian zone and the impact of agricultural and aquaculture activities, it seems that we will have these conditions in the future.

    Keywords: Golestan Stream, health assement, biological indicator
  • Leila Aslani, Bahareh Shabanpour *, Parastoo Pourashouri, Vahide Payamnoor, Afshin Adeli Pages 81-96

    microalgae produce a wide range of protective compounds and pigments (mycosporid-like amino acids, Scytonemines, phycobiliproteins, and carotenoids) against ultraviolet (UV) radiation, which specially reduce the risk of skin cancer and aging. To compare the effect of solvents on UV protection factor (SPF) as well as the extacted amounts of carbohydrates, proteins and phycobiliproteins of Spirulina platensis different solvents including aqueous, ethanolic, methanolic, aqueous/ethanolic and aqueous /methanol were used. The yield of lyophilized extracts was compared. The results showed that ethanolic extract had a higher protective factor than other extracts (SPF=11.94 ± 0.00) also, this extract showed a higher amount of carbohydrates (2.39 ± 0.002 mg/ml) than other extracts. Aqueous extract had the highest amount of phycobiliproteins and extraction efficiency between other lyophilized extracts (90.05%). Inconclusion, due to the significant amount of SPF of ethanolic extract, the useage of this extract in sunscreen formulations as a natural UV filter coulb be suggested.

    Keywords: Spirulina, Solvent, Phycobiliproteins, SPF, Sunscreen
  • Alireza Mehri, Ali Akbar Hedayati *, Hamid Mohamadi Azarm, Ali Jafar, Safoura Abarghuei Pages 97-106

    Small plastic particles are known as emerging pollutants and this has led to the development of studies in this field. Todays, many studies have examined the effects of microplastics on living organisms and aquatic organisms, but fewer studies have been conducted on the effects of nanoplastic on organisms; However, there is still no comprehensive information on the effects of these substances on living organisms and humans. The aim of this study was to investigate the hematological and biochemical responses of common carp in exposure to polystyrene nanoplastic. 84 common carp with an average weight of 30±5.1 were distributed in 4 food treatments (control with basic food and without nanoplastic, treatments containing 0.1, 0.5 and 1 ml of nanoplastic sprayed emulsion styrene on diet for 28 days. At the end of the experimental period, serum samples were collected to investigate some biochemical and hematological indices. Different concentrations of nano polystyrene plastic despite the increasing trend, red blood cell count, hemoglobin, hematocrit, MCV, MCH, MCHC, lymphocyte count, neutrophil, monocyte, basophil and eosinophil and serum biochemical indices, such as albumin, albumin. Serum had no significant effect (P> 0.05), but the level of white blood cells and glucose at a concentration of 1 ml (highest concentration) was significantly higher than the control group (P <0.05). Finally, higher concentrations of polystyrene nanoplastic are likely to increase stress and inflammatory responses in common carp.

    Keywords: Polystyrene nanoplastic, Common carp, Blood, biochemical indicators