فهرست مطالب

مدیریت و توسعه ورزش - سال دهم شماره 4 (پیاپی 28، زمستان 1400)

نشریه مدیریت و توسعه ورزش
سال دهم شماره 4 (پیاپی 28، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/25
  • تعداد عناوین: 11
|
  • تحلیل محتوای مقالات پژوهشی گردشگری ورزشی ایران
    فاطمه احمدی* صفحه 0
    هدف

    منابع و ظرفیت های فراوانی برای توسعه گردشگری ورزشی در ایران وجود دارد که ازنظر اجرایی و پژوهشی مغفول مانده است در همین راستا هدف پژوهش حاضر، توصیف و تحلیل محتوای پژوهش های گردشگری ورزشی ایران است.

    روش‏ شناسی

    جامعه آماری تحقیق شامل همه مقالات علمی پژوهشی حوزه گردشگری ورزشی طی سال های 1384 تا 1397 بودند که از پایگاه اطلاعات علمی (جهاد دانشگاهی ایران) داخلی و خارجی و سامانه نشریات داخلی مرتبط گردآوری شد.

    یافته‏ ها

    مقالات در سه سطح کلان، میانی و خرد؛ 5 محور کلی و 17 موضوع تقسیم بندی شدند که بیشترین مقالات بر سطح کلان و محور توسعه گردشگری (45/45 %) و کمترین مقالات بر سطح خرد و روان شناختی (78/3 %)دتمرکز داشتند. در سطح میانی نیز دو موضوع اشتغال و درآمدزایی و کیفیت خدمات بیشتر موردتوجه محققان بوده است. یافته ها نشان داد از بین نشریات مدیریت ورزشی، بیشترین تعداد مقالات (28/10 %) در نشریه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان وزارت ورزش و از میان نشریات غیر مدیریت ورزشی، بیشترین مقاله در فصلنامه فضای گردشگری (6/5 %) چاپ شده است. ازنظر روش شناسی، اکثر مقالات از روش کمی و از پرسشنامه محقق ساخته و استاندارد  و روش آماری توصیفی و تحلیل عاملی (66/41 %) استفاده کرده اند. نمونه غالب مطالعات شامل اساتید، مدیران و کارشناسان تربیت بدنی؛ و گردشگری (24/24 %) بودند. ازنظر توزیع جغرافیایی، بیشترین مقاله با موضوع ملی (48/23 % و سپس روی استان های تهران، اصفهان و مازندران (64/13 %) انجام گرفته است. ضمنا حدود 90 درصد از مقاله ها مربوط به دهه 1390 است.

    نتیجه گیری

    تحلیل روند مقالات حوزه گردشگری ورزشی نشان می دهد چالش اصلی محققان این حوزه، ابعاد استراتژیک و سپس عوامل طبیعی و اقلیمی در سطح کلان؛ کیفیت خدمات و اشتغال و کارآفرینی در سطح میانی است. در ادامه مسیر، پژوهش های آتی می توانند بر برنامه ریزی روی مناطق خاص گردشگری و برخی مسایل جامعه شناختی این حوزه متمرکز شوند.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، گردشگری ورزشی، نشریات گردشگری، مقالات گردشگری
  • جعفر خوشبختی، مهتاب ناصح*، محسن نخ زری مقدم صفحات 1-20
    هدف

     هدف از پژوهش حاضر، بررسی راهبردهای توسعه ورزش قهرمانی در استان خراسان جنوبی با رویکرد داده بنیاد بود.

    روش شناسی

    این تحقیق از نوع تحقیقات کیفی بود که به شیوه نظریه داده بنیاد انجام شد و از لحاظ نتیجه از نوع تحقیقات کاربردی محسوب می شود. به منظور جمع آوری اطلاعات از مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار یافته استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش را صاحب نظران، خبرگان و کارشناسان در زمینه ورزش قهرمانی در استان خراسان جنوبی تشکیل دادند. نمونه گیری به صورت هدفمند آغاز شد و براساس شیوه  نمونه گیری نظری تا اشباع داده ها ادامه یافت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مواردی چون مسایل مدیریتی و تشکیلاتی، حمایت، و منابع انسانی به عنوان شرایط علی، و از آن سو شرایط اجتماعی و بومی-جغرافیایی به عنوان عوامل زمینه ای با مداخله عامل انگیزش سبب ایجاد چالش های جدی در روند توسعه ورزش قهرمانی استان در بخش های اماکن و تجهیرات، مدیریت استعداد و قوانین و آیین نامه ها شده است؛ که برای برون رفت از شرایط حاضر راهکارهایی در بخش های مالی و تجهیزاتی، آموزشی و پژوهشی و همچنین در بخش ارتباطات و تعاملات ارایه گردید.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد توسعه ورزش قهرمانی در استان با مسایل و چالش های فراوانی مواجه است که بسیاری از این چالش ها خارج از کنترل های سازمانی در درون استان است؛ از این رو تقویت راهکارهای انگیزشی به عنوان یک عامل مداخله گر و همچنین تمرکز بر توسعه مسیرهایی جهت افزایش تعاملات درون و برون سازمانی، توسعه مسیرهای جذب سرمایه و تمرکز بر آموزش و پژوهش های کاربردی به عنوان راهکارهای موثر پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: توسعه ورزش قهرمانی، عوامل علی، زمینه ای و مداخله گر، نظریه داده بنیاد
  • مهدی محمودی یکتا، غلامرضا شعبانی بهار*، حبیب هنری، جواد شهلایی، فرزاد غفوری صفحات 21-37
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، شناسایی عوامل اثرگذار بر توسعه کارآفرینی نظام آموزشی علوم ورزشی کشور بود.

    روش شناسی

    روش پژوهش کیفی و از نوع زمینه یابی بود که گردآوری داده ها با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و همچنین مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند با خبرگان انجام پذیرفت.جامعه آماری پژوهش را کلیه صاحب نظران سه حوزه علمی، اجرایی و ورزشی تشکیل دادند که این افراد شامل، کارشناسان و صاحب نظران حوزه کارآفرینی (شامل کارآفرینان برتر ورزشی و اساتید این حوزه) اعضای هیات علمی نخبه و صاحب نظر دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی و روسا و مدیران سازمان های ورزشی (وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون ها و کمیته ملی المپیک) تشکیل می دادند.روش نمونه گیری هدفمند و به صورت گلوله برفی بود و مصاحبه با خبرگان تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت (19 مصاحبه). یافته های پژوهش از طریق فرایند کدگذاری در سه مرحله باز، محوری و گزینشی مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که در مجموع 27 عامل اثرگذار در قالب چهار مقوله فرعی (مولفه)؛ مدیریت ارتباط بخش علمی و اجرایی ورزش کشور، برنامه ریزی اصولی و کاربردی دروس و سرفصل ها،سیستم آموزشی دانشگاه ها و توجه به واحد کارورزی و کارآفرینی و در دو مقوله کلی (مفهوم) برنامه و ساختار مناسب و نظام آموزشی و تربیتی دسته بندی شدند.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاکی از آن بود که مهم ترین علل توسعه کارآفرینی نظام آموزشی علوم ورزشی کشور، داشتن برنامه و ساختار مناسب و استفاده از نظام آموزشی و تربیتی به روز و کارآمد در دانشگاه ها  است که می تواند تاثیر مثبتی برکارآمدی فارغ التحصیلان رشته علوم ورزشی در بازار کار داشته باشد.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، کارورزی، نظام آموزشی، علوم ورزشی
  • علی نظریان*، مهرعلی همتی نژاد، نوشین بنار صفحات 39-58
    مقدمه

    هدف این پژوهش طراحی الگوی تحلیل فرایند صنعت محصولات ایرانی ورزشی بود.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از حیث ماهیت توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران و کارشناسان شرکت های تولیدی ورزشی و فروشگاه های ورزشی بودند که نمونه آماری به صورت هدفمند انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد و روایی صوری پرسشنامه توسط صاحب نظران (13 نفر)، تایید شد. همچنین پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (95/0) و پایایی ترکیبی محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی برازش مدل از مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار PLS3-SPSS24 استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که ابعاد توسعه صادرات (51/0)، توسعه مصرف داخلی (33/0)، زمینه یابی مصرف خارجی (67/0)، کارآمدسازی توزیع داخلی (19/0) و کارآمدسازی تولید (19/0) دارای اثر معنی داری بر توسعه پایدار کالاهای ورزشی ایرانی بود. اثر محیط بین المللی بر محیط داخلی (89/0) معنی داری بود. همچنین اثر محیط داخلی بر مدیریت راهبردی (65/0) معنی دار بود. اثر مدیریت راهبردی بر توسعه صادرات (67/0)، توسعه مصرف داخلی (58/0)، زمینه یابی مصرف خارجی (54/0)، کارآمدسازی توزیع داخلی (74/0) و کارآمدسازی تولید (75/0) معنی دار بود.

    نتیجه گیری

    به صورت کلی بر اساس مدل می توان گفت سیستم محصولات ورزشی ایرانی در بستر اکوسیستم محیطی و با کارآمدسازی راهبری صنعت می بایست به اصلاح ساختاری خرده سیستم های تولید، توزیع و مصرف بپردازد تا به پیامدهای توسعه ای مطلوب بیانجامد.

    کلیدواژگان: توزیع، تولیدکننده ورزشی، صادرات، محصولات ورزشی، مصرف کنندگان ورزشی
  • طراحی مدل مفهومی جامعه ضد برند مبتنی بر شبکه های اجتماعی (مطالعه هواداران تیم های استقلال و پرسپولیس)
    سردار محمدی*، فرهاد حیدری صفحات 50-51
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی جامعه ضد برند در فوتبال حرف ه ای کشور با مطالعه هواداران تیم های استقلال و پرسپولیس در شبکه های اجتماعی بود.

    روش شناسی

    روش تحقیق از نوع کیفی (نظریه پردازی داده بنیاد) بود. جامعه آماری تحقیق خبرگان و اساتید بازاریابی ورزشی و مدیران شبکه های اجتماعی و هواداران بودند. نمونه آماری برمبنای اشباع نظری (17نفر و 63سند) به روش هدفمند و دردسترس انتخاب گردید. جهت گردآوری داد ه ها از مصاحبه عمیق و جهت تحلیل داده ها از سه مرحله کدگذاری با استفاده از افزار مکس کیودا استفاده شد.

    یافته ها

    منظرهای اصلی تحلیل رفتار ضد برند هوداران استقلال و پرسپولیس شامل چهار رویکرد انواع رفتار، علل، استراتژی و پیامد بود که تشکیل یک مدل ساختاری دادند. نتایج نشان داد رفتارهای ضدبرند شامل دو نوع رفتار مثبت و منفی است. شرایط علی بروز رفتار مشتمل بر ابعاد فرهنگی-اجتماعی، ورزشی، فردی و ساختاری؛ استراتژی های مقابله شامل دو رویکرد بازاریابی و برندینگ و آموزش و فرهنگ سازی و پیامدهای احتمالی نیز شامل دو منظر رفتاری-فرهنگی و تجاری و مدیریتی می باشد.

    نتیجه گیری

    براساس یافته ها می توان گفت رفتار ضدبرند هواداران تیم های مطرح کشور در شبکه های اجتماعی دارای انواع متنوع و علل گوناگون است که پیامدهای مختلفی را به دنبال دارد. از این رو نیازمند اتخاذ راهبردها و راهکارهای متنوعی و متناسبی است.

    کلیدواژگان: رفتار ضدبرند، هواداران فوتبال، علل رفتار، پیامدهای رفتار، راهبردهای مقابله
  • طیبه زرگر*، حسین زارعیان صفحات 59-81
    هدف

    هدف از این مقاله آنالیز حساسیت پارامترهای مختلف در برآورد مسیولیت اجتماعی باشگاه های ورزشی ایران با استفاده از مدل نرو فازی می باشد.

    روش شناسی

    تحقیق حاضر از نوع آمیخته است که در مرحله کیفی برای شناسایی شاخص های مسیولیت اجتماعی از 30 نفر آگاه به فعالیت اجتماعی به شکل هدفمند، مصاحبه نیمه ساختار یافته به عمل آمد. 365 نفر از مدیران، کارشناسان، مربیان و بازیکنان باشگاه های ورزشی لیگ برتر ایران (والیبال، بسکتبال، فوتبال و فوتسال) به صورت نمونه گیری در دسترس بر اساس فرمول کوکران پرسش نامه محقق ساخته را تکمیل کردند. سپس با استفاده از شبکه نرو فازی حساسیت پارامترهای مختلف در برآورد مسیولیت اجتماعی باشگاه های ورزشی ایران محاسبه گردید.

    یافته ها

    بررسی نروفازی ابعاد مسیولیت اجتماعی بیانگر این است که بعد "فرهنگی" دارای بیشترین اهمیت و تاثیرپذیری بر شکل گیری مسیولیت اجتماعی را دارد. همچنین تاثیرگذاری ابعاد "اجتماعی" بر "قانونی" ،"سیاسی" و "ساختاری" بیش از سایر ابعاد است.

    نتیجه گیری

    آنالیز حساسیت پارمترهای مختلف در برآورد مسیولیت اجتماعی به مدیران باشگاه ها این امکان را می دهد تا با اولویت ها ابعاد مسیولیت اجتماعی در باشگاهشان آشنا شوند و راهبردهای لازم در این زمینه را طراحی و در پیش گیرند.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، شبکه نروفازی، شبکه عصبی، باشگاه های ورزشی، بعد فرهنگی، بعد اجتماعی
  • رقیه سرلاب*، محمدرسول خدادادی، lمیرمحمد کاشف صفحات 83-97
    هدف

    قیمت گذاری کارکردهای اماکن ورزشی که عموما بدون قیمت می باشند، گام مهمی برای تصحیح تصمیمات اقتصادی در راستای توسعه و رشد صنعت ورزش می باشد.

     روش شناسی

    پژوهش حاضر کاربردی و جزء تحقیقات توصیفی-تحلیلی بود که به صورت میدانی انجام گرفت. پژوهش حاضر مجموعه های ورزشی استادیوم تختی واقع در چهار راه باغ شمال تبریز، میرداماد و منظریه تبریز را مورد بررسی قرار داد. جامعه آماری شامل مراجعه کنندگان به سالن های ورزشی بود که بر اساس جدول مورگان 384 نفر به صورت تصادفی طبقه ای و خوشه ای انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه بود. به منظور بررسی سوالات تحقیق از روش ارزش مشروط با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و نرم افزار ایویوز نسخه 9 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که میانگین میزان تمایل به پرداخت افراد برای اماکن ورزشی در مناطق باغ شمال، منظریه و میرداماد به ترتیب عبارت اند از: 44910/47 تومان، 34043/52 تومان و 15000/42 تومان بودند. همچنین ارزش کل تمایل به پرداخت برای مناطق مذکور به ترتیب برابر با 95087796 تومان، 59039520 تومان و در نهایت برابر با 60696000 تومان در طول یک سال می باشد.

    نتیجه گیری

    موقعیت جغرافیایی و حضور مربیان مجرب و کارآموزده از دلایل افزایش تمایل به پرداخت می باشد.

    کلیدواژگان: تمایل به پرداخت، ارزش اقتصادی، ارزش گذاری مشروط، اماکن ورزشی
  • مهدی زنده بودی*، سیده ناهید شتاب بوشهری، امین خطیبی صفحات 99-112
    هدف

    این پژوهش با هدف بررسی عوامل تسهیل کننده توسعه گردشگری ماجراجویانه با رویکرد ورزش های آبی در استان خوزستان اجرا شد.

    روش شناسی

    این تحقیق پژوهشی کاربردی و از نوع تحقیقات کیفی بود که گردآوری اطلاعات با استفاده از مرور ادبیات تحقیق و مصاحبه انجام گردید. بدین منظور تعداد 16 مصاحبه کیفی نیمه ساختار یافته با اساتید مدیریت ورزشی و اعضای هییت علمی، مدیران سازمان های ورزشی مرتبط و صاحبنظران حوزه صنعت گردشگری ورزشی ترتیب داده شد و سپس با استفاده از روش تحلیل مضمونی داده های حاصل از مصاحبه ها در سه مرحله کدگذاری توصیفی، کدگذاری تفسیری و یکپارچه سازی از طریق مضامین فراگیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. محاسبه پایایی از طریق روش توافق درون موضوعیو با مشخص کردن پروتکل مصاحبه و محورهای اصلی مصاحبه و آزاد بودن پژوهشگر برای طرح پرسش ها، روایی پژوهش حاصل شد.

    یافته ها

    در مجموع 69 مضمون توصیفی، 17 مضمون تفسیری تولید شدند که در نهایت در قالب 3 مضمون فراگیر محیطی، مدیریتی و رفتاری، عوامل تسهیل کننده توسعه گردشگری ورزش های ماجراجویانه آبی در استان خوزستان را تبیین می کردند.

    نتیجه گیری

    عوامل تسهیل کننده شناخته شده در این پژوهش در سه دسته عوامل زمینه ای یا محیطی، سازمانی یا مدیریتی و عوامل رفتاری می شوند که در تعامل پویا با یکدیگر قرار دارند.

    کلیدواژگان: توسعه گردشگری، گردشگری ماجراجویی، عوامل تسهیل کننده، ورزش ماجراجویانه آبی
  • محسن احمدی* صفحات 113-126
    هدف

    هدف از این پژوهش شناسایی ابعاد عدالت ورزشی و اولویت بندی آنها در بین دانشجویان پسر عضو تیم های ورزشی دانشگاه هاست.

    روش شناسی

    روش پژوهش از نوع آمیخته است. ابتدا از روش دلفی و نظر30  نفراز متخصصین مدیریت برای طراحی و ساخت پرسش نامه عدالت ورزشی استفاده گردید و سپس به صورت ازمایشی و جهت تعیین پایایی برروی دانشجویان عضو تیم های ورزشی دانشگاه سیستان و بلوچستان اجرا شد و پایایی(78/.) بدست امد و روایی آن توسط اساتید مدیریت و مدیریت ورزش مورد تایید قرار گرفت. سپس بصورت کمی و با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و به شکل میدانی پژوهش اجرا شد. جامعه پژوهش، دانشجویان عضو تیم های ورزشی دانشگاه دولتی سراسر کشورند که به صورت هدفمند از بین مناطق مختلف کشور7 دانشگاه انتخاب و با استفاده از جدول مورگان تعداد 305 نفر به عنوان نمونه از بین تیم های ورزشی فوتبال  109،  والیبال 97 ،کشتی62 و رزمی57 نفر پژوهش انتخاب شدند. داده های تحقیق با استفاده از روش های اماری توصیفی و استنباطی و نرم افزار آموس تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش علاوه بر تایید 3 بعد عدالت توزیعی، رویه ای و مراوده ای موجب شناسایی بعد عدالت حق مدار گردید، همچنین الگوی طراحی شده ابعادعدالت مورد تایید قرار گرفت، علاوه بر این در بعد عدالت توزیعی ، بین دو دسته ورزش های گروهی و انفرادی تفاوت  معنی دار مشاهده شد. همچنین عدالت در بعد رویه ای در ورزش های انفرادی بیش از ورزش های گروهی بود.

    نتیجه گیری

    ابعاد عدالت رویه ای، مراوده ای، حق مدار و توزیعی به ترتیب بیشترین نقش را در شاخص عدالت دارا می باشند و بعد رویه ای اولویت اول را در بین ابعاد عدالت برای ورزشکاران دارد.

    کلیدواژگان: ابعاد عدالت، ورزش دانشجویی، اولویت بندی
  • رامش رامشینی، حسین پیمانی زاد*، حسن فهیم دوین، محمدرضا اسماعیل زاده صفحات 127-145
    هدف

    هدف پژوهش حاضر طراحی و اعتباریابی مدل توسعه ورزش های پایه بود.

    روش شناسی

    روش پژوهش حاضر ترکیبی- اکتشافی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری بخش کیفی شامل خبرگان مرتبط با ورزش های پایه در استان خراسان رضوی در سال 1398 بودند که با روش نمونه گیری هدفمند 35 نفر از آنها انتخاب شدند. بخش کمی نیز مدیران باشگاه ها، مربیان رده های سنی در ورزش های پایه (333 نفر) بودند که بر اساس جدول مورگان تعداد 181 نفر به عنوان حجم نمونه و با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش در بخش کیفی مصاحبه و در بخش کمی پرسشنامه ای حاوی 2 بعد و 63 گویه بود. اعتبار ابزار با روایی همگرا و پایایی با ضرایب آلفای کرونباخ(80/0) حاصل شد. تجزیه و تحلیل داده های کیفی با روش تحلیل مضمون و برای پاسخ به سوالات پژوهش از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی با کمک نرم افزار SPSS نسخه 21 و LISREL نسخه 8/8، استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های کیفی پژوهش به شکل گیری دو بعد محوری یعنی راهبردهای سازمانی با 5 مولفه (راهبردهای مدیریتی، مالی، پژوهشی، نرم افزاری و سخت افزاری) و راهبردهای فراسازمانی با 3 مولفه (راهبرد اجتماعی، فرهنگی و انگیزشی، راهبرد رسانه ای و راهبرد قانونی و دولتی) منجر شد که ذیل مضمون کلان راهبردهای توسعه ورزش های پایه قرار دارند. همچنین آزمون برازش مدل پژوهش نشان داد که ارزیابی کلی مدل راهبردهای توسعه ورزش های پایه دارای برازش قوی و مطلوب است(54/0=GOF).

    نتیجه گیری

    مدل نهایی توسعه ورزش های پایه با دو راهبرد سازمانی و فراسازمانی می تواند برای مسیولین و مدیران حوزه سیاست گذاری ورزشی در جهت توسعه ورزش های پایه در مدارس مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: استراتژی های سازمانی، استراتژی های فرا سازمانی، ورزش های پایه
  • نرگس بنکدار، رسول نظری* صفحات 147-163
    هدف

     پژوهش حاضر با هدف تدوین الگوی عوامل موثر بر تجاری سازی ورزش انجام شد.

    روش شناسی

    روش تحقیق  به صورت کیفی و با استفاده از طرح نظام مند نظریه داده بنیاد انجام گرفت. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته استفاده شد و تجزیه وتحلیل اطلاعات به روش گلیزری انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل اساتید و فعالان حوزه اقتصاد ورزشی بودند که تعداد مورد نظر به شکل غیراحتمالی و با بهره گیری از تکنیک های هدفمند نظری و گلوله برفی انتخاب شد. استدر این پژوهش از 14 نفر مصاحبه به عمل آمد و از مصاحبه 11 به بعد تکرار در داده های دریافتی مشاهده و در مصاحبه 13 به اشباع رسید. به منظور تجزیه و تحلیل داده های کیفی از روش کدگذاری سه مرحله ای باز، محوری و انتخابی  استفاده شد. پایایی و روایی از طریق درصد توافق درون موضوعی و تایید گروه آماری و مصاحبه شونده ها مورد تایید قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد عوامل مختلفی نظیر عوامل فرهنگی، عوامل سازمانی، عوامل اجتماعی، عوامل قانونی و عوامل ساختاری بر تجاری سازی ورزش اثر دارد.

     نتیجه گیری

    به طور کلی باید اذعان نمود در سیاست های مدیران سازمان های ورزشی این عوامل باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: آینده نگاری، صنعت ورزش، تجاری سازی
|
  • Content Analysis of research articles in sport tourism of Iran
    Fatemeh Ahmadi * Page 0
    Objective

    In this regard, the purpose of this study is to describe and analyze the content of sport tourism researches of Iran.

    Methodology

    The statistical population of the study consisted of all research articles in the field of sport tourism during 2005 to 2018 that were collected from the internal and external databases(Academic Jihad of Iran) and the related internal publications system.

    Results

    The articles were fallen into three levels: macro, intermediate and micro, 5 general axes and 17 subjects; the most articles focused on the macro level and the axis of tourism development (45.45%) and the least articles on the micro and psychological level (3.78%). At the intermediate level, the two issues of employment, revenue, and quality of service were more of a concern for researchers. The findings showed that among the sports management publications, the highest number of articles (10.28%) were published in the publications of the strategic studies of sports and youth of the Ministry of Sport and among non-sports management publications, the most articles were published in the Tourism Space Quarterly (5.6%). Methodologically, most of the articles used quantitative method and a researcher made questionnaire and standard (86.36%), and descriptive and factor analysis (41.66%). Most studies are done on professors and managers and experts in education and tourism (24.24%). Regarding geographical distribution, the most articles are done with the national issue (23.48%) and the provinces of Tehran, Isfahan and Mazandaran (13.64%). Also, about 90% of the articles are attributed to the 2010s.

    Conclusion

    The analysis of the trend of articles in the field of sport tourism shows that the main challenge of the researchers in this area is the strategic dimensions and natural and climatic factors at the macro level; and the quality of services and employment and entrepreneurship is at the intermediate level and in continue, future researches can be focused on the planning on particular areas of tourism and some sociological issues in this area.

    Keywords: Content Analysis, Sport tourism, Tourism Articles, Tourism Publications
  • Jafar Khoshbakhti, Mahtab Nasseh *, Mohsen Nakhzari Moghadam Pages 1-20
    Objective

    The purpose of this study was to analysis factors and strategies of competitive sport development in South Khorasan

    Methodology

    This research methodology has been of the type of qualitative research (Grounded Theory) and in terms of the result of applied research. It is also exploratory in terms of its purpose due to its qualities. To gather information, profound interviews have been used by experts and experts and using the results of this stage, we developed a strategy for the development of competitive sports in South Khorasan Province. The statistical population of the study consisted of experts, experts and experts in the field of this research including experts and sports managers familiar with the subject of research, sports science professors and managers and managers of sports organizations that are selected by snowball method.

    Results

    The results showed that shortages and barriers, as well as manpower, as causal conditions, support categories and facilitators as the ground conditions, the category of culture and society as intervening conditions, have been considered as a consequence.

    Conclusion

    It seems that we are encounter with the most of issues and challenges to competitive sport development in South Khorasan, that the most of them are out of control. Therefore Motivational Strategies as the Interventionist factor and also focus on developing paths to Increasing internal and external interactions, Fundraising, Focus on teaching, and applied research, is recommended as effective strategies.

    Keywords: Development of Championship Sports, grounded Theory, South Khorasan
  • Mehdi Mahmoodi Yekta, Gholamreza Shabani Bahar *, Habib Honari, Javad Shahlaee, Farzad Ghafouri Pages 21-37
    Objective

    The aim of the present study was to identify the causes of entrepreneurial development of the country's sports science education system.

    Methodology

    The research method was qualitative and field-based, and the data were collected using library studies as well as in-depth and semi-structured interviews with experts. The statistical population of the study consisted of all experts in the three fields of science, administration and sports, including experts and experts in the field of entrepreneurship (including top sports entrepreneurs, professors in this field), members of the elite faculty and experts in the faculties of physical education and sports sciences. Managers of sports organizations (Ministry of Sports and Youth, Federations and the National Olympic Committee) were formed. The method of targeted sampling was used as a snowball and interviews with experts continued until theoretical saturation was achieved (19 interviews). The research findings were analyzed through the coding process in three stages: open, central and selective.

    Results

    The findings showed that a total of 27 factors the form in the form of 4 sub-categories (component); Communication management of the scientific and executive part of the country's sports, principled and practical planning of courses and topics, university education system and attention to internship and entrepreneurship unit and in two general categories (concept) called appropriate program and structure and educational system.

    Conclusion

    The research findings indicated that the most important reasons for the development of entrepreneurship in the country's physical education and sports science system are having a proper program and structure and using up-to-date and efficient educational system in universities, which can have a positive effect on the efficiency of physical education graduates.

    Keywords: Entrepreneurship, Internship, Educational System, Sports Science
  • Ali Nazarian *, Mehr Ali Hematinejhad, Noshin Benar Pages 39-58
    Objective

    The purpose of this research was designing the pattern for process analysis of Iranian Sports products.

    Methodology

    The research in terms of applied purpose, is descriptive-correlation. Research statistical population are all managers and sport production companies experts and sport stores which statistical samples were selected as purposeful and accessible. For gathering data was used research-made questionnaire and content validity of questionnaire was confirmed by experts (n=13). Also, its reliability was estimated by Cronbach’s alpha test (0.95) and composite reliability. for analyze data and investigating model fitting has been used structural equation modeling in PLS3-SPSS24 software.

    Results

    The results indicated that dimensions of export developing (0/51), internal consumption developing (0/33), external consumption surveying (0/67), internal distribution effectiveness (0/19) and production effectiveness (0/19) had significant effect on sustainable development of sport goods. The effect of international environment on internal environment was significant (0/89). Also, effect of internal environment on strutegical management was significant (0/65). The effect of strategical management on export development (0/67), internal consumption development (0/58), external consumption surveying (0/54), internal distribution effectiveness (0/74) and production effectiveness (0/75) were significant.

    Conclusion

    Generally in based on the model, if can be said that the system of Iranian sports products has to tend to the structural modification of manufacturing minisystems and distribution of consumption regarding the enrirnmental ecosystem context and improving the industrial efficiency, so desired expansion outcomes are resulted.

    Keywords: Distributors, Sports Producers, Exports, Sports Products, Sports Consumers
  • Designing a conceptual model of an anti-brand community based on social networks (Study of Esteghlal and Persepolis Fans)
    Sardar Mohammadi *, Ferhad Haideri Pages 50-51
    Objective

    The purpose of this study was to investigate the anti-brand community in professional Football in Iran by studying Esteghlal and Persepolis teams Fans in social networks.

    Methodology

    The research method was qualitative (Grounded Theory). The population consisted of sports marketing experts and professors and social media managers and fans. The statistical sample was selected based on theoretical saturation (17 subjects and 63 documents) by purposive and accessible method. In-depth interviews were used for data collection and three coding steps were used for data analysis using Maxqda software.

    Results

    The main perspectives of analyzing the anti-brand behavior of Esteghlal and Persepolis Fans included four approaches of behavior, causes, strategy and outcome that formed a structural model. The results showed that anti-brand behaviors included both positive and negative behaviors. Causes of behavior involving cultural-social, sport, individual, and structural dimensions; coping strategies include two marketing and branding and training and culturalization approaches and possible consequences include both behavioral-cultural and commercial and managerial perspectives.

    Conclusion

    According to the findings, it can be said that the anti-brand behavior of Fans of the country's top Teams in social media has a variety of different types and causes that had different consequences. Therefore, it requires a variety of diverse and appropriate strategies and solutions.

    Keywords: Anti-brand behavior, Football fans, Causes of behavior, Consequences of behavior, Coping strategies
  • Tayebeh Zargar *, Hossein Zareian Pages 59-81
    Objective

    The purpose of this paper is to analyze the sensitivity of different parameters in estimating social masculinity of Iranian sports clubs using fuzzy Neuro-Fuzzy model.

    Methodology

    The study was mix method which 30 individuals who are social activists were selected for the semi-structured interview to identify dimensions of social responsibility. 308 managers, experts, coaches, and players of Iranian Premier League sports clubs completed a researcher-made questionnaire. Then, sensitivity of different parameters estimation of corporate social responsibility of Iranian sports clubs was calculated using fuzzy neural network.

    Results

    Neuro-Fuzzy analyzed of the dimensions of social responsibility illustrated that the "cultural" dimension has the most importance and impact on the formation of CSR. The impact of the "social" dimensions on the "legal", "political" and "structural" dimensions is more than any other dimension.

    Conclusion

    Sensitivity analysis of different parameters in estimating social responsibility allows club managers to become familiar with the priorities of the dimensions of social responsibility in their club and to design and develop the necessary strategies in this field.

    Keywords: Corporate social responsibility, Neuro-Fuzzy, Sports clubs, Neuro system, Cultural Dimension, Social dimension
  • Roghayeh Sarlab *, Mohammadrasoul Khidadadi, Mir Mohammad Kashef Pages 83-97
    Objective

    Sport facilities which are generally non-price pricing functions, an important step towards the development of sports industry is correct economic decisions.

    Methodology

    The present study is an applied and descriptive-analytical research and has been conducted in the field. The present study examined the sport complexes of Takhti Stadium, Mirdamad and Manzarieh in tabriz. The statistical population consisted of those who referred to the gym, based on Morgan table, 384 persons were selected by stratified random sampling. The research tool was the people's willingness to pay Bidaram et al. (2017) Contingent valuation method was used to investigate the research questions by means of SPSS version 20 and Eviews version 9 software.

    Results

    The results showed that the average willingness to pay for sports facilities in Baghshamal, Manzarieh and Mirdamad areas were: 47/44910Tomans, 52/ 34043Tomans and 42/15,000 Tomans respectively. Also, the total value of the tendency to pay for sports activities is 95087796 Tomans, Mirdamad for 59039520 Tomans and 60696000 Tomans in one year.

    Conclusion

    Geographical location and the presence of experienced trainers are the reasons for the increased willingness to pay.

    Keywords: Willingness to pay, Economic value, Contingent Valuation, Sport Facilities
  • Mehdi Zendehboodi *, Sayede Nahid Shetab Bushehri, Amin Khatibi Pages 99-112
    Objective

     This research aimed for investigating the facilitators for developing adventure tourism by Water Sports Approach in Khuzestan Province.

    Methodology

    This research was the applied research and according to nature was a qualitative research that for collecting information used review the research literature and interview. For this purpose, 16 semi-structured qualitative interviews were arranged with the sports management professors and faculty members, managers of relevant sports organizations and experts in the field of sports tourism industry. Then interview data have been analyzed by using the thematic analysis method in three stages include descriptive encoding, interpretive coding and integration through inclusive content. Reliability calculated by intra-thematic agreement method and validity of research obtained by specifying the interview protocol and the main axes of interview and being free researcher to ask questions.

    Results

    Overall 69 descriptive themes, 17 interlaced themes were produced that finally in the form of 3 comprehensive environmental, managerial, and behavioral themes explain the facilitating Factors for the development of adventure water sports tourism in Khuzestan Province.

    Conclusion

    The facilitating factors declared in this research were three types include underlying or environmental factors, organizational or managerial, and behavioral factors that are interacting dynamically.

    Keywords: tourism development, adventure tourism, Facilitating factors, Adventure water sport
  • Ahmadi Mohsen * Pages 113-126
    Objective

    The purpose of this study is to identify aspects of sport justice and prioritize them among the male students of university sports teams
     

    Methodology

    The method of research is mixed with the kind . at first , the delphi method and 30 of management experts were used to design and construct the questionnaire, and then it was performed quantitatively and using descriptive-analytical method and in the field of research. the research community, students belonging to sports teams of state university across the country, were selected by cluster method from different regions of the country and then in purposeful. Morgan tables, seven university players, volleyball, 62 players , 62 wrestlers and taekwondo of 57 were selected. 

    Founding

    The information is based on the researcher's questionnaire, and has been experimentally verified on the students of sports teams in the Sistan and Baluchestan University , with the validity ( 0/78 ) and its validity is approved by management and sport management staff

    Results

    the results of the study, in addition to the confirmation of 3 dimension of distributive justice, procedural and relationship identification resulted in the identification of the dimension of the hagmedar. also , the designed pattern has been validated. in addition, there is a significant difference in the dimension of distributive justice among the two groups of individual and individual sports. In practice, justice is also procedural in individual sports rather than group sports.
     

    Conclusion

    the dimensions of procedural justice , interactional , hagmedar and distribution are the most important role in the justice index, and the procedure has a first priority among the dimensions of justice for the athletes.

    Keywords: Dimension justice, Athletics students, Priority
  • RAMESH RAMESHINY, Hossein Peymanizad *, Hassan Fahim, Mohammad Reza Esmaeilzadeh Ghandehari Pages 127-145
    Objective

    The purpose of this study was to design and validate the basic sports development model.

    Methodology

    This research adopted a combining qualitative and quantitative approaches and is considered applied research in terms of purpose. The statistical population of the qualitative section consisted of experts related to basic sports in 2019, where a targeted sampling method was used to select 35 were out of that subset of individuals. The quantitative section consisted of club managers, Age-class coaches of basic sport (333 individuals) from which 181 were selected as the sample size based on the Morgan table using random sampling. Interviews were used as the research tool in the qualitative section and a questionnaire containing 2 dimensions and 63 items was used in the quantitative section. The validity of the tool was confirmed through the Convergent Validity parameter and Cronbach alpha coefficients of reliability (80/0). Qualitative data analysis was done using the content analysis method and descriptive statistics and inferential statistics were used to answer research questions, assisted by SPSS software and LISREL.

    Findings

    Qualitative findings of the research into the formation of two central dimensions, organizational strategies with 5 components and transnational strategies with 3 components led to the following major themes of basic sports development strategies. It has also been shown by the research Model-Fit test that the overall evaluation of the basic sports development strategies has a strong and desirable rating (GOF=54/0).

    Conclusion

    The final model can be used by sports policy officials and managers towards the development of basic sports.

    Keywords: organizational strategies, meta-organizational strategies, basic sports
  • Narges Bonakdarchyan, Rasool Nazari * Pages 147-163
    Objective

    This research was conducted with the aim of developing a model of factors affecting the commercialization of sports.

    Methodology

    The research method was performed qualitatively using a systematic design of data-based theory. In order to gather information, in-depth and semi-structured interviews were used and information was analyzed by Gliseir paradigm. The statistical population of the study included professors and activists in the field of sports economics. Targeted theoretical techniques and snowballs were selected. Due to the limitations of the community, the sample size will be equal to the community size. Some scientists consider 10 to 15 people, if their scientific and experimental background is homogeneous, to be sufficient to form a group of experts. In this study, 14 people were interviewed. And from the interview 11 later repetition was observed in the received data and in interview 13 it was saturated. The analysis of qualitative data encoding method three open, axial and selective used. Reliability and validity were confirmed through the percentage of agreement within the subject and the approval of the statistical group and the interviewees.

    Results

    Based on the findings, The research findings showed that various factors such as cultural factors, organizational factors, social factors, legal factors and structural factors affect the commercialization of sports.

    Conclusion

    In general, Therefore, in the policies of managers of sports organizations, these factors should be given special attention.

    Keywords: Forecasting, Sports industry, commercialization