فهرست مطالب

نشریه رخساره های رسوبی
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 26، بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ریززیست چینه نگاری مقایسه ای سازند آسماری برپایه شش پهنه بندی زیستی (تاقدیس بری، زیرحوضه فارس، پهنه زاگرس)
    شیوا شاکرجهرمی، رضا صادقی*، علی رحمانی صفحات 1-28

    این پژوهش با هدف مقایسه تعیین سن توالی رسوبی سازند آسماری در برش تنگ سهل آباد برمبنای زیست پهنه بندی های شش گانه از سال 1962 تا 2009 میلادی انجام گرفته است. برش یاد شده در یال شمال خاوری تاقدیس کوه بری، درون پهنه زاگرس چین خورده، زیرحوضه فارس و زیرپهنه فارس داخلی جای دارد. نمونه برداری در این برش با بیشینه فاصله 2 متری انجام گرفته و ستبرای آن، 291 متر به دست آمده است. مرزهای پایینی و بالایی سازند آسماری در این ناحیه به ترتیب با سازند پابده به صورت همشیب، پیوسته و تدریجی و با سازند رازک به صورت همشیب، پیوسته و ناگهانی بوده و این سازند با توجه به ویژگی های سنگ شناختی، قابل تقسیم به چهار واحد سنگ چینه ای می باشد. از دیدگاه بررسی های ریززیست چینه نگاری نیز، 35 جنس و 64 گونه از روزن داران کف زی در سازند آسماری شناسایی و نام گذاری شدند که برپایه الگوی پراکنش آنها و البته استفاده و مقایسه با شش زیست پهنه بندی ارایه گردیده در سال های 1962، 1965، 1967، 1997، 2007 و 2009 میلادی، تعداد 3، 3، 2، 3، 2 و 4 زیست پهنه تشخیص داده شدند که به ترتیب بیانگر بازه های سنی الیگوسن میانی پسین یا الیگوسن میانی میوسن پیشین (روپلین شاتین یا روپلین آکیتانین)، الیگوسن میوسن پیشین (آکیتانین)، الیگوسن میوسن پیشین (آکیتانین پیشین پسین؟)، الیگوسن پیشین پسین (روپلین پیشین شاتین پسین)، الیگوسن پیشین و پسین (روپلین و شاتین) و الیگوسن پیشین، پیشین پسین و پسین (روپلین، روپلین شاتین و شاتین) هستند.

    کلیدواژگان: زاگرس چین خورده، فارس داخلی، سازند آسماری، زیست پهنه بندی، روزن داران کف زی
  • رخساره ها، محیط رسوبی و مدل رسوب گذاری سازند قم در شمال آباده (حوضه پیش کمان سنندج سیرجان)
    ابراهیم محمدی*، حامد عامری صفحه 2

    نهشته های سازند قم در شمال آباده (حوضه پیش کمان سنندج سیرجان)، به منظور بررسی رخساره ها، محیط رسوبی و مدل رسوب گذاری مورد مطالعه قرار گرفت. این نهشته ها با سن روپلین شاتین و 85 متر ستبرا، عمدتا متشکل از سنگ آهک های توده ای و لایه بندی شده، شیل و کنگلومرا می باشد. سازند قم در شمال آباده به طور همشیب سازند قرمز زیرین را می پوشاند و مرز بالایی آن توسط آبرفت های کواترنری پوشیده شده است. روزن داران، جلبک های قرمز کورالیناسه آ و مرجان ها مهمترین محتویات زیستی برش مورد مطالعه را تشکیل می دهند. مطالعات صحرایی و میکروسکپی به شناسایی نه رخساره (شش رخساره کربناته و سه رخساره تخریبی) در برش شمال آباده منجر گردید. رخساره کنگلومرایی در محیط های رودخانه ای گیسویی نهشته شده است و بقیه رخساره ها در محیط دریایی و بر روی یک پلتفرم از نوع رمپ نهشته شده اند. رمپ مذکور قابل تقسیم به دو بخش رمپ داخلی (لاگون) و رمپ میانی (دریای باز) می باشد و نهشته های رمپ خارجی در برش مورد مطالعه مشاهد نشده است. حضور گسترده روزن داران کف زی بزرگ، مرجان ها و جلبک قرمز نشانگر ته نشینی در آب های گرمسیری می باشد.

    کلیدواژگان: سازند قم، الیگوسن، رمپ، مدل رسوبی
  • فونای کنودونتی دونین میانی و پسین سازند بهرام در شرق چترود، کرمان
    فتانه زمانی، مهدی یزدی*، علی بهرامی، حامد عامری صفحه 3

    نهشته های دونین سازند بهرام با ستبرای 458 متر در برش بندر در 8 کیلومتری شرق شهر چترود در پهنه ساختاری ایران مرکزی بر اساس فونای کنودونتی مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به 44 گونه و زیرگونه شناسایی شده و بر اساس گسترش چینه شناسی آنها ده زیست پهنه کنودونتی قابل تفکیک می باشند که نشان دهنده سن ژیوتین میانی تا فامنین پسین هستند. زیست پهنه کنودونتی ansatus Zone مربوط به ژیوتین میانی و همچنین زیست پهنه کنودونتیBispathodus aculeatus aculeatus Zone  مربوط به فامنین پسین، مشخص کننده قدیمی ترین وجوان تر ین سن گزارش شده از قاعده و راس سازند بهرام بوده و گسترده ترین توالی سازند بهرام را در منطقه کرمان مشخص می نمایند. مرز ژیوتین به فرازنین با اولین حضور گونه شاخص Ancyrodella rotundiloba pristina در نمونه B11 مشخص می شود.

    کلیدواژگان: دونین، کنودونت، ژیوتین، فامنین، سازند بهرام، کرمان
  • روزن داران کف زی سازند نایبند در جنوب نطنز
    مریم منانی*، شهرزاد شرافت صفحه 4

    در این پژوهش نهشته های تریاس بالایی سازند نایبند در ناحیه دنبی، جنوب نطنز، مورد مطالعه قرار گرفته است. 13 جنس و 20 گونه از روزن داران شاملAglutisolena conica Senowbari-Darian ، Angulodiscus gaschei gaschei Koehn-Zaninetti & Brönnimann، Endothyra sp.، Galeanella tollmanni Kristan، Galeanella? Laticarinata laticarinata Al-Shaibani et al.، Glomospira sp.، Glomospirella minima Michalk et al.، Involutina planidiscoides Oberhauser، Lenticulina acutiangulata Terquem، Lenticulina sp.، Lenticulina varians Brönniman، Nodosaria nitidana Brand، Nodosaria ordinata Trifonova، Nodosaria spp.، Ophthalmidium lucidum Trifonova، Ophthalmidium spp.، Palaeolituonella cf. minima He & Wang، Planiinvoluta carinata Leischner، Planiinvoluta sp. و Turrispirillina? licia variabilis Blau در توالی مورد مطالعه شناسایی شدند. همچنین 5 جنس و 6 گونه از مرجان های اسکلراکتینا شامل Retiophyllia clathrata Emmrich، Retiophyllia norica Frech، Crassistella juvavica Frech، Stylophyllopsis rudis Emmrich، Pamirophyllum iranicum Melnikova و Pamiroseris rectilamellosa Winkler در ریف های تکه ای برش مورد مطالعه تشخیص داده شد. با توجه به ظهور و انقراض مجموعه روزن داران و مرجان های اسکلراکتینای یاد شده، سن نورین رتین به سازند نایبند در ناحیه دنبی نسبت داده می شود. روزن داران با پوسته پورسلانوز (Galeanella،  Ophthalmidium  و Planiinvoluta) و روزن داران با پوسته آگلوتینه و میکروگرانولارGlomospira) ، Glomospirella، Palaeolituonella و  (Endothyra شناسایی شده در این برش چینه شناسی می تواند تاییدی بر تشکیل توالی در محیط ریف باشد. حضور جنس های  Nodosaria و Glomospirella در لایه های رسوبی مورد مطالعه دلالت بر رسوب گذاری در محیط جلوی ریف دارد. با توجه به شواهد صحرایی و بر اساس حضور روزن داران و مرجان های اسکلراکتینا، عمق آب دریای تریاس پسین در منطقه چندان زیاد نبوده است. فراوانی روزن داران منطقه مورد مطالعه مشابهت زیادی با روزن داران بخش جنوبی تتیس و آلپ دارد.

    کلیدواژگان: پراکندگی، روزن داران، سازند نایبند، تریاس پسین، نطنز
  • تفسیر بوم دیرینه شناختی توالی های ائوسن شمال غربی جیرفت بر مبنای روزن داران کف زی کوچک (برش های چینه شناسی سبزواران و سد)
    سید محمدرضا حسینی راویز، مسیح افقه*، مهناز پروانه نژاد شیرازی صفحه 5

    به منظور انجام مطالعات بوم شناسی دیرینه نهشته های ایوسن منطقه جیرفت در زون ایران مرکزی، برش های چینه شناسی سبزواران به ضخامت 230 متر و سد به ضخامت 45 متر انتخاب گردید. سنگ شناسی برش های فوق عمدتا شامل مارن، ماسه سنگ، سیلتستون و سنگ آهک می باشد. بر اساس حضور روزن داران شناور شاخص سنی، محدوده ایوسن میانی- پسین برای برش های مورد نظر قابل استنباط است. در این مطالعه محدوده عمق دیرینه و سایر مشخصه های حوضه قدیمه از قبیل میزان اکسیژن و مواد غذایی، نسبت مورفوتایپ های سطح زی به درون زی و همچنین نسبت روزن داران شناور به کف زی کوچک مورد مطالعه قرار گرفتند. بر این اساس برای برش های مورد مطالعه سد و سبزواران (محدوده ایوسن) عمقی معادل ساب لیتورال و نریتیک با محدوده تا 200 متری پیشنهاد می شود. همچنین بررسی ریخت شناسی روزن داران کف زی سطح زی به درون زی (EP/IN) نشان می دهد که  در بخش پایینی هر دو برش این نسبت بیشتر بوده و نشان دهنده شرایط محیطی اکسیژن بالا و مواد غذایی کم (شرایط الیگوتروفیک) میباشد. در این برش ها به سمت راس محدوده ایوسن، حالت غالب با گونه های درون زی می باشد و نسبت ریخت شناسی (EP/IN) کاهش مییابد که نشان دهنده کاهش مقدار اکسیژن و افزایش مواد غذایی (شرایط یوتروفیک) است.

    کلیدواژگان: ایران مرکزی، ائوسن، دیرینه بوم شناسی، روزن داران کف زی کوچک
  • زیست چینه نگاری و دیرینه بوم شناسی سازند مبارک بر اساس روزن داران در برش میغان (شمال شرق شاهرود)
    مریم صادق زاده، محمود شرفی، حسین مصدق* صفحه 6

    ردیف رسوبات کربنیفر در برش میغان با 450 متر ستبرا به کمک ریزسنگواره های موجود و به ویژه روزن داران آهکی بررسی و زیست پهنه های آن مورد شناسایی قرار گرفته است. بر اساس گسترش چینه شناسی گونه های شاخص، سن سازند مبارک در برش مورد مطالعه تورنزین پسین (ایورین پسین) تا ویزین میانی (مولینیاسین) تعیین شد. با مطالعه و شناسایی  روزن داران، مرز آشکوب های تورنزین و ویزین و روند تغییرات آنها تا انتهای رسوب گذاری در کربنیفر پیسین مورد بررسی قرار گرفته است. بر این مبنا پنج زیست پهنه GZ1-GZ5 بر اساس روزن داران سازند مبارک در برش مورد مطالعه ارایه گردیده که به ترتیب قابل مقایسه با زیست پهنه های MFZ7 تا MFZ11 حوضه بلژیک و شمال فرانسه می باشد. مهمترین عوامل دیرینه بوم شناختی و محیطی که تاثیر مستقیم بر روی نحوه گسترش و پراکندگی، فراوانی و شیوه زندگی و نحوه حفظ شدگی مجموعه های زیستی و اثرفسیل ها داشته اند شامل سطح اکسیژن، نور، درجه شوری و مواد غذایی در طی ته نشینی رسوبات کربناته سازند مبارک بوده است. نتایج به دست آمده در این مطالعه اطلاعات ارزشمندی از نحوه گسترش مجموعه های زیستی/ رخساره ای، سبک زندگی و رفتار زیستمندان (کف زی، تغذیه کننده از داخل رسوب، معلق خوار) و واکنش آنها به فرآیندهای رسوبی غالب و تغییرات شرایط محیط رسوب گذاری در بخش های مختلف یک سیستم کربناته و عوامل کنترل کننده آن ارایه می دهد.

    کلیدواژگان: حوضه البرز، سازند مبارک، کربنیفر زیرین، زیست چینه نگاری، بوم شناسی
  • زیست چینه نگاری و دیرینه بوم شناسی نهشته های کرتاسه پسین بر مبنای نانوفسیل های آهکی در برش بصیران (شمال غرب نهبندان)
    بهناز ترابیان، فاطمه هادوی*، مرضیه نطقی مقدم، احمدرضا خزاعی صفحه 7

    به منظور انجام مطالعات زیست چینه ای برمبنای نانوفسیل های آهکی، نهشته های کرتاسه بالایی در برش بصیران (شمال غرب نهبندان) با ضخامت 137 متر نمونه برداری شد. این برش از رسوبات ماسه سنگی، سنگ آهک های مارنی، کنگلومرا و مارن تشکیل شده است. براساس مطالعات تاکسونومیکی، 18 جنس و 34 گونه از نانوفسیل ها شناسایی شد. برمبنای نانوفسیل های آهکی شناسایی شده در این برش، زیست پهنه های CC20، CC21، CC22، CC23، CC24، CC25 و CC26 برای ضخامت مورد مطالعه تعیین گردید. براساس زیست پهنه های تعیین شده، سن توالی مورد بررسی در این برش انتهای کامپانین پیشین تا انتهای ماستریشتین پسین پیشنهاد می شود. به منظور انجام مطالعات دیرینه بوم شناسی در هر نمونه 300 گونه شمارش و درصد آنها مشخص گردید. طبق بررسی های دیرینه بوم شناسی، حوضه رسوبی نهشته های مورد بررسی از شرایط دمایی نسبتا گرم برخوردار بوده و در عرض جغرافیایی پایینی قرار داشته است.

    کلیدواژگان: زیست چینه نگاری، دیرینه بوم شناسی، کرتاسه بالایی، نانوفسیل های آهکی، بصیران، نهبندان
  • زیست چینه نگاری و تطابق زیست زمان چینه ای افق آمونیت دار سازند فرسیان در البرز شرقی (برش غزنوی)
    طیبه سربندی فراهانی*، مهدی یزدی، محمودرضا مجیدی فرد صفحه 8

    در دامنه های شمالی البرز توالی رسوبی ژوراسیک میانی، ردیف های مارنی سنگ آهکی دریایی و فسیل دار بوده و رخنمون بسیار خوبی دارند. پژوهش حاضر به مطالعه افق آمونیت دار نهشته های سازند فارسیان از توالی یاد شده، در برش چینه شناسی غزنوی در نزدیکی آزادشهر پرداخته است. سازند فارسیان در برش غزنوی 109 متر ستبرا داشته و از مارن های نرم فسیل دار، ماسه سنگ، رس و سنگ آهک زیست آواری با تنوع بالایی از روزن داران کف زی و یک افق آمونیتی تشکیل شده و بر اساس تغییرات سنگ شناسی به چهار واحد سنگی غیررسمی قابل تقسیم بندی است. در این برش آمونیت های متعلق به خانواده های Haploceratidae، Oppeliidae و Rienikiidae و گونه های Lissoceras voultense، Hecticoceras (Lunuloceras) aff. Compressum، Hecticoceras (Putealiceras) cf. douvillei و Rehmannia (Loczyceras) cf. sequanica حضور دارند. براساس حضور این گونه ها، سن بخش بالایی این توالی کالوین میانی تعیین شده است. آمونیت های این برش قرابت ساب مدیترانه ای داشته و شاخص زیست پهنه Coronatum، زیرزون Baylei و افق زیستی Villanyensis می باشند و با آمونیت های سازند دلیچای در سایر نواحی البرز ارتباط دیرینه زیستی دارند. همچنین در مقایسه با سایر نقاط جهان، زیست پهنه Coronatum را می توان از دیدگاه زیست زمان چینه ای با بخش هایی از اروپا، پلاتفرم روسیه، الاسکا و پلاتفرم حجاز مطابقت داد.

    کلیدواژگان: زیست چینه نگاری، زیست زمان چینه ای، کالوین، آمونیت، سازند فرسیان
|
  • Comparative microbiostratigraphy of the Asmari Formation based on six biozonations (Barry anticline, Fars sub-basin, Zagros zone)
    Shiva Shakerjahromi, Reza Sadeghi *, Ali Rahmani Pages 1-28

    The purpose of this research was to compare the determination of sedimentary sequence age of the Asmari Formation in Tang-e Sahl Abad section based on six biozonations from 1962 to 2009 AD. This section is located in northeastern flank of Barry anticline, Zagros simply folded zone, Fars sub-basin and interior Fars sub-zone. Thickness was measured by Jacob staff and sampling with a maximum distance of 2 meters and it’s thickness of 291 meters was obtained. Also lower and upper boundaries of the Asmari Formation respectively are with the Pabdeh Formation as concordant, conformable and gradational and with the Razak Formation as concordant, conformable and sharp and this Formation can be divided into four lithostratigraphic units considering the lithological features. According to microbiostratigraphic studies, 35 genus and 64 species of benthic foraminifera were isolated and named in the Asmari Formation. Based on their distribution pattern and of course the use and comparison with the six biozonations presented in 1962, 1965, 1967, 1997, 2007 and 2009, 3, 3, 2, 3, 2 and 4 biozones were identified, which respectively indicate age ranges of Middle-Late Oligocene or Middle Oligocene-Early Miocene (Rupelian-Chattian or Rupelian-Aquitanian), Oligocene-Early Miocene (Aquitanian), Oligocene-Early Miocene (Early-Late? Aquitanian), Early-Late Oligocene (Early Rupelian-Late Chattian), Early & Late Oligocene (Rupelian & Chattian) and Early, Early-Late & Late Oligocene (Rupelian, Rupelian into Chattian & Chattian).

    Keywords: Folded Zagros, Interior Fars, Asmari Formation, Biozonations, Benthic foraminifera
  • Facies, depositional environment and depositional model of the Qom Formation in northern Abadeh (Sanandaj–Sirjan fore-arc basin)
    Ebrahim Mohammadi *, Hamed Ameri Page 2

    The Qom Formation deposits in northern Abadeh (Sanandaj–Sirjan fore-arc basin) studied in order to analyze microfacies, depositional environment and depositional model. Outcrops of the Qom Formation in northern Abadeh, with Rupelian- Chattian in age and 85-m thickness, consist mainly of massive and bedded limestone, shale and conglomerate. The Qom Formation in northern Abadeh conformably overlies the LRF, and its upper boundary covered with quaternary alluvium. Foraminifera, coralline red algae and corals dominate biogenic components of the Qom Formation. Based on field investigations and microscopic studies, nine microfacies (six carbonate microfacies plus three terrigenous facies) were recognized. The conglomerate facies is deposited in braided streams; while, other facies are deposited in marine environment and on a ramp type platform. This ramp is generally dividable into two depositional environments including inner ramp (lagoon) and middle ramp (open marine). However, outer ramp deposits are not observed in the study area. The high abundance of larger benthic foraminifera, coral and corallinacea red algae indicates that deposition took place in tropical warm water.

    Keywords: Qom Formation, Oligocene, ramp, depositional model
  • Middle-Late Devonian Conodont Fauna of Bahram Formation in the East of Chatroud, Kerman
    Zamani Fatane, Mehdi Yazdi *, Ali Bahrami, Hamed Ameri Page 3

    Devonian deposits of the Bahram Formation with a thickness of 458 m in the Bondar section 8 km east of Chatroud city in the structural zone of Central Iran were studied based on conodont fauna. According to 44 species and subspecies have been identified and based on their stratigraphic development, ten conodont biozones can be distinguished, which indicate the middle Givetian to upper Famennian age. The middle Givetian ansatus Zone and also the late Famennian Bispathodus aculeatus aculeatus Zone determine the oldest and newest reported age and determine the widest sequence of Bahram Formation in Kerman region. The first occurrence of Ancyrodella rotundiloba pristina marks the Givetian/Frasnian boundary in Sample B11.

    Keywords: Devonian, Conodont, Givetian, Famennian, Bahram Formation, Kerman
  • Distribution of Benitc Foraminiferas of Nayband Formationin south of Natanz
    Maryam Mannani *, Shahrzad Sherafat Page 4

    This research have sampled and studied the Late Triassic sequences in south of Natanz, (Donbi area). 13 genera and 20 species of Late Triassic of Foraminifers recognized in Nayband Formation (Dunbi area). They included: Ophthalmidium spp., Ophthalmidium lucidum Trifonova, Palaeolituonella cf. minima He & Wang, Glomospira sp., Angulodiscus gaschei gaschei Koehn-Zaninetti & Brönnimann, Planiinvoluta carinata Leischner, Planiinvoluta sp., Nodosaria nitidana Brand, Nodosaria ordinata Trifonova, Nodosaria spp., Lenticulina acutiangulata Terquem, Lenticulina varians Brönniman, Lenticulina sp., Galeanella tollmanni Kristan, Galeanella? Laticarinata Al-Shaibani, Carter and Zaninetti, Glomospirella minima Michalk, Jendrejakova et Borza, Endothyra sp., Aglutisolena conica Senowbari-Darian, Turrispirillina? licia variabilis Blau, Involutina planidiscoides Oberhauser.Also, 5 genera and 6 species of scleractinian corals were identified from the studied patch reefs:Retiophyllia clathrata Emmrich, Retiophyllia norica Frech, Crassistella juvavica Frech, Stylophyllopsis rudis Emmrich, Pamirophyllum iranicum Melnikova, Pamiroseris rectilamellosa Winkler. Due to the appearance and extinction of these foraminifera and scleractinian corals, the age of Nayband formation in the Dunbi (south of Natanz) is considered Norian- Rhaetian. Porcelaneous foraminifers (Galeanella, Ophthalmidium and Planiinvoluta) and microgranular and agglutinated foraminifers (Glomospira, Glomospirella, Palaeolituonella, Endothyra) can be evidence of the reef environment. Porcelaneous foraminifers have the highest frequency in the studied area, which indicates the reef environment. The presence of Nodosaria and Glomospirella in the studied sedimentary layers indicates on fore-reef environment. According to the field evidence and based on the presence of foraminifera and scleracetina corals, the water depth of the Late Triassic Sea in the region was not very high (more than 150 meters). The abundance of foraminifera in the studied area is very similar to the foraminifera of the southern part of Tethys and the Alps.

    Keywords: distribution, Foraminiferas, Nayband Formation, Late Triassic, Natanz
  • Paleoecology of Eocene deposits in the Sabzevaran and Sad sections based on small benthic foraminifera, NW Jiroft
    Seyed Mohammad Reza Hosseini Raviz, Massih Afghah *, Mahnaz Parvanenejad Shirazi Page 5

    For the paleoecology study of Lower Paleogene deposits based on foraminifera fauna in the NW of Jiroft situated in the Central Iran zone, two Sabzevaran (230m) and Sad (45m) sections were selected. Lithology of these sections mostly contain marl, sandstone and siltstone. Based on the presence of index planktonic foraminifers, the Late Eocene age can be deduced for the studied sections. In this study parameters such as paleo depth, oxygen and nutrient level and EP/IN morphotype ratio were studied. Based on this study neritic paleodepth proposed for these sections. EP/IN morphotype ratio in this part indicate of oligotrophic conditions in the base of sections that turn to eutrophic conditions toward top of Eocene part.

    Keywords: words: Central Iran, eocene, paleoecology, small benthic foraminifera
  • Biostratigraphy and Paleoecology of the Mobarak Formation at the Mighan section (the northeast Shahroud) based on the benthic foraminifers
    Maryam Sadeghzadeh, Mahmoud Sharafi, Hossein Mosaddegh * Page 6

    The Carboniferous sedimentary sequence at the Mighan section with 450 m thickness are studied with respect to the microfossils specially foraminifers and biozones. Based on the stratigraphic distribution of the index species, the age of the Mobarak Formation in the studied section is identified as the Late Tounaisian (Ivorian)- middle Visean (Moliniacian). With studying and identification of the foraminifers, Tounaisian- Visean stages boundary and their evolution trend until the end of the Lower Carboniferous sedimentation are studied. Five foraminifer biozones, GZ1-GZ5, are introduced for the Mobarak Fm. in the studied locality, which can be compared to the Belgium and the north France biozones, respectively. The most important ecologic and environmental factors that directly affect the distribution, abundance and lifestyle and the mode of preservation of biota and trace fossils are consist of oxygen level, light, salinity and nutrients during the deposition of the carbonate sediments of the Mobarak Formation. Achieved results in this research provide valuable information of the distribution of the bio/ facies associations, lifestyle and manner of the prevailing organisms (benthic, feeding and suspension feeding) and their reaction to the dominated sedimentary processes and changes in the sedimentary environment conditions in the various parts of the carbonate systems and their controlling factors.

    Keywords: Alborz Basin, Mobarak Formation, Late Carboniferous, Biostratigraphy, ecology
  • Biostratigraphy and Paleoecology of the late Cretaceous deposits based on Calcareous nannofossils in Basiran Section (Northwest of Nehbandan)
    Behnaz Torabian, Fatemeh Hadavi *, Marzieh Notghi-Moghaddam, Ahmad Reza Khazaei Page 7

    For biostratigraphic studies based on calcareous nannofossils, late Cretaceous deposits in the Basiran section (northwest of Nehbandan) with 137 m were sampled. This section consists of sandstone, marly limestone, conglomerate, and marl. Based on taxonomical studies 18 genus belong to 34 species of nannofossils were identified. According to the calcareous nannofossils identified in this section, the CC20, CC21, CC22, CC23, CC24, CC25 and CC26 biozones were determined for the studied thickness. Based on determined biozones, age of the studied sequence in this section late early Campanian to late Maastrichtian was suggested. For paleoecological studies about 300 species were counted in each sample and their percentages were determined. According to paleoecological studies, sedimentary basin of the investigated deposits has relatively warm temperatures and located in low latitude.

    Keywords: Biostratigraphy, paleoecology, Late Cretaceous, Calcareous Nannofossils, Basiran, Nehbandan
  • Biostratigraphy of the Farsian’s ammonites during the middle Jurassic (middle Callovian) and a Global biochronostratigraphic overview
    Tayebeh Sarbandi Farahani *, Mehdi Yazdi, Mahmoud Reza Majidifard Page 8