فهرست مطالب
فصلنامه پوست و زیبایی
سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 48، زمستان 1400)
- تاریخ انتشار: 1401/01/20
- تعداد عناوین: 9
-
-
-
صفحات 209-215
پاندمی کووید 19 هم چنان مستقر است و ما مستقیم یا غیرمستقیم تحت تاثیر آن هستیم. پوست یکی از ارگان هایی است که نه تنها در جریان ابتلا به این بیماری، بلکه مدت ها پس از بهبودی و هم چنین به دنبال واکسیناسیون درگیر می باشد. مو یکی از بخش هایی است که مانند پوست، پس از ابتلا و نیز به دنبال واکسیناسیون ممکن است اختلالاتی را نشان دهد. در این شماره بر آن شدیم تا مطالعه ای مروری بر اثرات کووید 19 بر مو و عوارض پوستی بعد از واکسیناسیون ارایه دهیم.
کلیدواژگان: کووید 19، پوست، مو -
صفحات 216-225زمینه و هدف
مرطوب کننده های ترکیبی و دست ساز، از پرکاربردترین اجزای مراقبت از پوست هستند. مطالعه حاضر، تاثیر دو غلظت مختلف از مرطوب کننده های ترکیبی حاوی اوره (5 و 10 درصد) را بر عملکرد سد محافظ، در مقایسه با محصولات تجاری مشابه مورد ارزیابی قرار می دهد.
روش اجرادر این مطالعه بالینی، 15 داوطب با تشخیص بالینی پوست خشک، در دو مرحله، مرطوب کننده های ترکیبی حاوی 5 و 10 درصد اوره و فرمولاسیون های تجاری مشابه آن را استفاده کردند. در هر گروه، محصول ترکیبی و فرمولاسیون مشابه تجاری به طور تصادفی در ساعد دست راست یا چپ مورد استفاده قرار گرفتند. قبل از شروع مصرف، 1، 4 و 24 ساعت و یک هفته پس از مصرف، اندازه گیری پارامترهای بیوفیزیکی پوست شامل رطوبت پوست، تبخیر آب از لایه شاخی (TEWL)، ضریب اصطکاک، pH و سبوم انجام شد و میانگین مقادیر در منطقه مورداستفاده دو محصول مقایسه شد.
یافته هادر تمام مقاطع زمانی، افزایش معنادار رطوبت لایه شاخی در محل مصرف هر دو کرم تجاری و ترکیبی مشاهده شد. 4 ساعت پس از مصرف، رطوبت لایه شاخی در محل استفاده از کرم صنعتی به شکل معناداری بیشتر از محل استفاده از کرم ترکیبی بود. در همین زمان مقادیر TEWL نیز در ناحیه مصرف کرم صنعتی نسبت به نوع ترکیبی به شکل معناداری کم تر بود.
نتیجه گیریمحصولات صنعتی در مقایسه با محصولات ترکیبی، به دلیل مواد جانبی متفاوت، اثرات بهتری بر بهبود TEWL و رطوبت لایه شاخی از خود نشان می دهند.
کلیدواژگان: مرطوب کننده های ترکیبی، سد محافظ پوست، پارامتربیوفیزیکی پوست، اوره -
صفحات 226-232زمینه و هدف
این مطالعه نتایج دو روش جراحی ترمیمی را در هیدرآدنیت چرکی زیر بغل با هم مقایسه می کند.
روش اجرادر این مطالعه بیماران مبتلا به هیدرآدنیت چرکی که تحت درمان با برداشتن پوست مبتلا و سپس بازسازی و ترمیم با قراردادن فلپ پوستی ترانس پوزیشنال ناحیه پارااسکاپولار و خلف آگزیلا یا تحت درمان با برداشتن فلپ پوستی از لترال توراسیک قرار گرفته اند بررسی شدند.
یافته هادر مطالعه حاضر بیماران در دو گروه 12 نفره بررسی شدند. میانگینRange of motion (RM) در فلکسیون بیماران در گروه پارااسکاپولار برابر176 و در گروه لترال توراسیک 175 بوده است که دو گروه اختلاف معنی داری ازنظر میانگین RM نداشتند. میانگین RM در ابداکسیون بیماران در گروه پارااسکاپولار برابر 166 و در گروه لترال توراسیک 147 بوده است که دو گروه اختلاف معنی داری ازنظر میانگین RM داشتند. میانگینPigmentation،Thickness،Relief، Pliability و Vascularization بیماران در گروه پارااسکاپولار و در گروه لترال توراسیک بوده است که دو گروه اختلاف معنی داری ازنظر میانگین Pigmentation، Thickness، Relief، Pliability و Vascularization نداشتند. نمره پرسش نامه Dermatology Quality of Life Index نشان داده است که دو گروه در هیچ کدام از بخش های پرسش نامه با هم اختلاف معنی داری نشان نمی دهند ولی جمع نمره در همه پارمترهای مرتبط با نمره پرسش نامه در گروه پارااسکاپولار پایین تر از نمره پرسش نامه در گروه لترال توراسیک است.
نتیجه گیریدر حال حاضر هیچ اتفاق آرایی در مورد استراتژی جراحی اپتیمال وجود ندارد. مداخلات درمانی متفاوتی توصیه شده که گاهی با موفقیت هایی همراه است ولی هیچ کدام همیشه موفق نیستند.
کلیدواژگان: جراحی هیدرآدنیت چرکی آگزیلاری، فلپ پارااسکاپولار، فلپ لترال توراسیک -
صفحات 233-242
تغییرات در عملکرد سد حفاظتی پوست با تعدادی از بیماری های پوستی ازجمله خشکی پوست، درماتیت آتوپیک و پسوریازیس مرتبط است. اوره، به عنوان یکی از فاکتورهای مرطوب کننده طبیعی پوست، نقش مهمی در حفظ رطوبت و یکپارچگی پوست دارد. مطالعات متعددی اثرات اوره را در بالین مورد بررسی قرار داده اند. این مقاله، شواهد بالینی موجود در مورد اثبات اثرات اوره در حفظ سلامت پوست سالم و درمان اختلالات پوستی را بررسی مینماید. فرمولاسیونهای موضعی حاوی اوره در غلظت های پایین تر (کمتر از 10%)، به عنوان یک مرطوب کننده پوست عمل میکنند، درحالی که در غلظتهای بالاتر (بیش از 10%)، اثر کراتولیتیک دارند. اوره هم چنین به دلیل خاصیت افزاینده جذب پوستی، در ترکیب با داروهای ضدالتهاب و ضدقارچ مورداستفاده قرار می گیرد.
کلیدواژگان: اوره، فرمولاسیون موضعی، اختلالات پوستی -
صفحات 243-255
خضاب یکی از مهم ترین راه کارهایی است که برای زیبایی و تقویت مو استفاده می شود و در طول تاریخ نیز استفاده از خضاب قدمتی دیرینه دارد. هم چنین در منابع طب ایرانی به گیاهان مورد استفاده در خضاب و نقش آن در سلامت انسان اشاره شده است. در این راستا پژوهش حاضر خضاب و جایگاه آن را در تاریخ تمدن ایرانی و نیز طب ایرانی مورد بررسی قرار می دهد. تحقیق براساس جست وجوی کتابخانه ای در منابع اصلی، تاریخی و مکتوب طب ایرانی انجام گرفت. هم چنین پایگاه های مختلف اطلاعاتی مانند Magiran، SID و Google Scholar به منظور بررسی یافته های جدید جست وجو شد. آنچه که در این پژوهش حایز اهمیت است، استفاده از خضاب در طول تاریخ برای آراستگی، بهداشت و سلامت انسان بوده است. علاوه بر آن برای درمان بیماری ها نیز از خضاب استفاده می شده است. خضاب و ترویج آن می تواند در جهت ارتقای سلامت روانی و جسمانی موثر باشد ازاین رو، استفاده از خضاب و تاثیر آن در سلامت و بهداشت بدن انسان و گیاهان مورد استفاده در آن نیاز به بررسی بیشتری دارند؛ چراکه این تحقیقات می تواند راه گشای متخصصین طب سنتی قرار گیرد.
کلیدواژگان: خضاب، بهداشت، تاریخ، طب ایرانی -
صفحات 256-269
امروزه متابولیت های ارزشمند ریزجلبک ها در تولید بسیاری از محصولات آرایشی بهداشتی کاربرد عمده ای دارد؛ چراکه زیست توده جلبک ها حاوی رنگدانه ها، پروتیین ها، اسیدهای چرب ضروری، پلی ساکاریدها، ویتامین ها و مواد معدنی است که همگی در تهیه مواد طبیعی هم به عنوان غذا و هم در لوازم آرایشی مورداستفاده هستند. درواقع این متابولیت های ثانویه با اثرات ضدلک و ضدمیکروبی، ضدپیری، ضدآفتاب و سفیدکننده پوست می توانند پوست را ترمیم و التیام بخشیده و از پوست در برابر آسیب اشعه فرابنفش محافظت و از التهاب جلوگیری نماید. محصولات آرایشی موجود را می توان در بسیاری از موارد با محصولات آرایشی مشتق شده از ریزجلبک ها که سازگار با محیط زیست و همین طور ایمن هستند، جایگزین کرد. اثرات ریزجلبک ها و محصولات غذایی مشتق شده از آن ها در مطالعات مختلف تغذیه ای در سراسر جهان آزمایش شده است. با این حال، مطالعات بسیار کمی در مورد کاربردهای آرایشی آن ها وجود دارد؛ لذا در این مقاله مروری سعی گردید به بررسی چندین گونه ریزجلبک، روش های کشت، استفاده از زیست توده و مولکول های زیست فعال مشتق شده از ریزجلبک ها در تولید محصولات ضدپیری، ضدآفتاب و سفید کننده پوست در فرمولاسیون ترکیبات آرایشی بپردازد.
کلیدواژگان: ریزجلبک ها، سیانوباکتری ها، مکمل آرایشی، ترکیبات زیست فعال -
صفحات 270-272مقدمه
کچلی ناشناخته یک عفونت پوستی موضعی است که توسط قارچ ایجاد می شود و به دلیل مصرف کورتون، شکل ضایعه و شدت آن با تظاهرات پوستی معمول توسط درماتوفیت ها متفاوت است.
زمینه و هدفبیمار، خانم 39 ساله ای است که با سابقه ضایعات اریتماتوز پوسته پوسته در دست، باسن، کشاله ران و هر دو پا به مدت 7 ماه به پزشک مراجعه می کند. با تشخیص اگزما داروهای موضعی شامل کالامین دی و هیدروکورتیزون تجویز شده بود و به علت عدم پاسخ به درمان، پماد موضعی کلوبتازول شروع شد و بیمار مجددا و مکررا از کلوبتازول استفاده نموده است. اهمیت معرفی بیمار حاضر، ضرورت انجام آزمایش قارچ شناسی در مورد ضایعات پوستی غیرمعمولی را جهت انتخاب درمان مناسب و جلوگیری از گسترش گونه های مقاوم به دارو، برجسته می کند.
روش کاربا توجه به سابقه بیمار، آزمایش قارچ شناسی انجام شد. در آزمایش مستقیم میکروسکوپی و کشت میسلیوم گونه درماتوفیت مشاهده شد.
یافته هادر بیمار ما استرویید قطع شد و با تربینافین خوراکی 250 میلی گرمی، یک بار در روز به مدت 4 هفته همراه با کرم موضعی کلوتریمازول تحت درمان قرار گرفت.
نتیجه گیریتجویز کورتیکواستروییدهای موضعی/ خوراکی هم چنان باید محدود باشد؛ به ویژه اینکه استفاده از استروییدها در طول همه گیری کووید 19 افزایش پیدا است.
کلیدواژگان: کچلی تشخیص داده نشده، استروئید، درماتوفیتوزیس -
صفحات 273-275
لیشمانیازیس توسط تک یاخته ای از جنس لیشمانیا ایجاد می شود و به وسیله پشه خاکی منتقل می شود. ایران یکی از کشورهای آندمیک این بیماری می باشد و نوع پوستی آن مشکل بهداشتی کشور است. هدف از این مطالعه بررسی عوامل اپیدمیولوژیک سالک مراجعه کننده به مرکز تحقیقات پوست و جذام از سال 1400-1399 می باشد. بررسی حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی می باشد که برای این منظور کلیه افراد مبتلا به سالک در سال های 1400-1399 مراجعه کننده به مرکز تحقیقات پوست و جذام، مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به نتایج به دست آمده، درصد بیشتری از مبتلایان به سالک را گروه سنی بین 10 تا 19 سال تشکیل داده اند. از بین مشاغل نامبرده بین مبتلایان، درصد بیشتری به خانه داران در بین خانم های مبتلا و کارگران در بین آقایان مبتلا اختصاص داشت. فصل پاییز نیز طبق نتایج به دست آمده، بیشترین فصل برای شیوع سالک می باشد. مدت زمان بروز تا تشخیص سالک به طور میانگین 3-5/1 ماه بوده و بیشتر بیماران سابقه سفر به مناطق روستایی را داشتند. درصد ضایعات مرطوب بیشتر از ضایعات خشک بوده است و بیشترین عضو درگیر دست بیماران بود. بیشترین موارد مراجعه از استان اصفهان گزارش شد.
کلیدواژگان: فاکتور اپیدمیولوژیک، سالک، تهران
-
Pages 207-208
-
Pages 209-215
The COVID-19 pandemic is still present and we are directly or indirectly affected by it. The skin is one of the organs that has some manifestations not only during the course of the disease, but also long after recovery and also after vaccination. Hair is one of the parts that, like the skin, may show disorders during and after recovery of the infection and also after vaccination. In this issue, we aimed to provide an overview of the effects of COVID-19 and vaccination on hair. We also express the instrumental role of hair in the study of other diseases, including psychological problems.
Keywords: COVID-19, skin, hair -
Pages 216-225Background and Aim
Although several commercial moisturizers are available in the market, continued role of pharmaceutical compounding have been still felt in dry skin management. This study aimed to evaluate the effect of a two urea- based compounded moisturizers on barrier function, compared to similar commercial product. 15 volunteers (14 females and one male) age 36.15 ±9.55 years old (range 21-56 years old) with non-pathologic dry skin, recruited to the study applied 5% urea containing hydrophilic petrolatum and 10% urea containing hydrophilic petrolatum during two following phases.
MethodsUpper parts of right and left forearms randomly were assigned for twice a day application of commercial or compounded products. Biophysical assessments including trans epidermal water loss (TEWL), skin hydration, friction co efficient, pH and surface lipids, performed before intervention, 1, 4 after single application and at 24 hours and one week twice daily application.
ResultsIn both phases, commercial and compounded moisturizers showed appropriate and comparable effect on skin barrier function compared to the baseline. However commercial products, led to better improvement in TEWL, 4 hours after single application in both phases (P=0.04). The rate of increase in skin hydration was also significantly higher for commercial emollient, compared to compounding product (57.48±11.23 vs. 50.59±11.42, P=0.01).
ConclusionCommercial formulation led to higher acceptability and better improvement on skin barrier function after single application, probably due to influence of excipients. Present study did not find sufficient added value for pharmacy product relative to commercial one and suggest to be replaced in similar condition.
Keywords: compounding moisturizer, skin barrier function, skin biophysical parameters, urea -
Pages 226-232Background and Aim
This study is executed to compare two common reconstructive surgeries in suppurative hidradenitis.
MethodsPatients with severe supporutive hidradenitis who had operations to excise their axillary lesions and then treated with two standard surgical repair techniques (lateral thoracic flap vs parascapular pedicle flap) were evaluated in a retrospective cohort study. Assessments included range of motion of shoulder, scar objective measurments, and Dermatology Quality of Life Index questionnaire.
ResultsMean range of motion in flexion of parascapular flap and lateral thoracic flap were 176 and 175 degrees, respectively. Range of motion in abduction of parascapular flap and lateral thoracic flap were 166 and 147 degrees, respectively which is interesting according to future disabilities. Pigmentation, thickness, pliability and vascularization were objective scar measurements which there were not significant differences between groups. Patients` responses to questionnaire on their satisfaction of surgery did not differ significantly between two groups in any items of questionnaire. But summation of items took lower points in parascapular flap group versus lateral thoracic flap group.
ConclusionDespite various reconstructive options in axillary skin defects following suppurative hidradenitis surgery, there is not a generalized agreement on best choice, and each technique has its advantages and disadvantages.
Keywords: axillary hidradenitis suppurativa surgery, parascapular flap, lateral thoracic flap -
Pages 233-242
Alterations in barrier function are associated with a number of skin diseases, including xerosis, atopic dermatitis, and psoriasis. Urea, a component of the natural moisturizing factor of the skin, plays an important role in the preservation of skin hydration and integrity. Several studies have investigated the effects of urea in the clinical setting. Here, we summarize the available clinical evidence regarding the effects of urea in the maintenance of healthy skin and management of skin disorders. At lower doses (≤10%),
urea-containing topical formulations act as a skin moisturizer, while at higher concentrations (>10% urea), urea-based preparations exert a keratolytic action. Urea is also useful in combination therapies with anti-inflammatory and anti-fungal drugs, due to its activity as a penetration enhancer.Keywords: urea, topical formulations, skin disorders -
Pages 243-255
Khadab is one of the most important solutions used to beautify and strengthen hair, and Khadab has been used for a long time throughout history. Moreover, putting Khadab has been a long- lasting tradition in the course of history. Also, Iranian medical sources pointed out to the herbs used in Khadab and its role in human health. In this regard, the present study examines Khadab and its place in the history of Islamic civilization. This is a desk study which is conducted through reviewing the main sources, Hadiths, and written sources of Iranian medicine. Also, various databases such as Magiran, SID, Google Scholar were searched to reach new findings. What is important in this study is putting Khadab during the course of history for adornment and human health. Moreover, diseases were cured through putting Khadab. Putting Khadab and promoting this act can be effective in improving mental and physical health. Therefore, putting Khadab and its effect on the health of the human body and the herbs used in it need further investigation, as this research can be used to enhance the knowledge of the experts of traditional medicine.
Keywords: khadab, health, history, iranian medicine -
Pages 256-269
Today, the valuable metabolites of microalgae are widely used in the production of many cosmetic products, as the biomass of algae contains pigments, proteins, essential fatty acids, polysaccharides, vitamins and minerals, all of which are present in both natural foods and cosmetics are used. In fact, these secondary metabolites with anti-blemish and anti-microbial, anti-aging, sunscreen and skin whitening effects can repair and heal the skin and protect the skin from UV damage and prevent inflammation. Existing cosmetics can in many cases be replaced with microalgae-derived cosmetics that are environmentally friendly as well as safe. The effects of microalgae and their derivatives have been tested in various nutritional studies around the world. However, there are very few studies on their cosmetic applications, so in this review article we tried to study several species of microalgae, cultivation methods, use of biomass and bioactive molecules derived from microalgae in the production of anti-aging products, sunscreen and skin whitening in the formulation of cosmetic compounds.
Keywords: microalgae, cyanobacteria, cosmetic complement, bioactive compounds -
Pages 270-272Introduction
Tinea incognito is a localized skin infection caused by a fungus. Due to the use of corticosteroids, the shape and severity of the lesion are different from the usual skin manifestations by dermatophytes.
Background and AimA 39-year-old female with history of erythematous, scaly skin lesions on her hands, buttock, inguinal and both legs for 7 months referred to clinician, who prescribed Calamine-D and hydrocortisone without any treatment and clobetazole was recomended. She self-continued clobetazole. This case highlight the importance of mycological test in case of atypical skin lesions to choose an appropriate treatment and avoiding to spread of drug resistance species.
MethodsRegarding to history of patient, the mycological test (Direct Microscopy and culture) was made. In direct microscopy and culture mycelia of dermatophyte species was seen.
ResultsIn our case steroid discontinued and she was treated with oral terbinafine 250 mg once a day for 4 weeks in combination with topical clotrimazole cream.
Conclusionthe prescription of topical/oral corticosteroids should still be limited and take a caution until confirmation of diagnosis, particularly since the use of steroids during COVID 19.
Keywords: tinea incognito, steroid, dermatophytosis -
Pages 273-275
Leishmaniasis is a neglected disease caused by different Leishmania species and transmitted by various sand flies. Iran is endemic to both visceral and cutaneous form of the diseases. The aim of this study was to investigate the epidemiological factors of leishmaniasis in patients referred to the Center for Research and Training Skin Disease and Leprosy from 1399-1400. The present study is a cross-sectional study in which every patient with suspected cutaneous leishmaniasis lesion(s) referred to the center during 1399-1400 were included. The results showed a higher number of patients with leishmaniasis are in the age group of 10 to 19 years. Among the mentioned jobs, a higher percentage was assigned to housewives in the affected women and workers in the affected men. According to the results, autumn is the most common season for cutaneous leishmaniasis. The average time from beginning to the diagnosis of leishmaniasis was 1.5-3 months and most patients showed a history of traveling to rural areas. The number of wet type lesions were higher than dry type and most of the lesions were in the hands. Most cases were reported from Isfahan province.
Keywords: epidemiological factors, leishmaniasis, tehran