فهرست مطالب
فصلنامه رهبری و مدیریت آموزشی
سال پانزدهم شماره 4 (زمستان 1400)
- تاریخ انتشار: 1401/01/28
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحات 1-24پژوهش حاضر یک پژوهش کیفی با رویکرد پدیدار شناسانه است که جهت شناسایی ابعاد و مولفه های توسعه حرفه ای مدیران مدارس ابتدایی انجام شد. جامعه آماری پژوهش، مدیران مدارس دولتی مقطع ابتدایی شهر تهران درسال تحصیلی 99-98 بودند. طی دو مرحله نمونه گیری، با روش های نمونه گیری سهمیه ای و سپس هدفمند نمونه ها انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختار یافته به کار گرفته شد. مصاحبه تا جایی ادامه یافت که فرایند اکتشاف و جمع آوری داده ها پس از مصاحبه با 14 نفر به نقطه اشباع نظری رسید. با استفاده از روش تحلیل محتوا و انجام مراحل کدگذاری باز، محوری و انتخابی، داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از دو روش تایید مصاحبه شوندگان و تایید یک خبره بیرونی برای کنترل روایی استفاده شد. برای تعیین پایایی نیز از دو روش بررسی مجدد نوشته ها و نیز از روش کدگذاری مجدد استفاده شد. توافق در همسانی کدگذاری ها محاسبه گردید و ضریب توافق86% به دست آمد. یافته های پژوهش نشان داد که توسعه حرفه ای برای مدیران مدارس ابتدایی از دیدگاه مدیران دارای 4 بعد دانش، مهارت، نگرش و توانایی و 9 مولفه شامل دانش مدیریت عمومی، دانش مدیریت تخصصی، مهارت تعاملی، مهارت مدیریت منابع، مهارت حرفه ای، تمایلات فردی، نگرش مدیریتی، توانایی جسمی و روانی و توانایی فکری و ذهنی ،21 زیر مولفه و 87 شاخص است.کلیدواژگان: توسعه حرفه ای، پدیدارشناسی، مدیران مدارس، مقطع ابتدایی
-
صفحات 25-59
این پژوهش باهدف ارایه مدلی برای ارتقاء کیفیت زندگی معلمان ابتدایی استان سیستان و بلوچستان انجام گرفت. در پژوهش حاضر از رویکرد کیفی و مدل پارادایمی اشتراوس و کوربین استفاده شد. مشارکت کنندگان این پژوهش را 18 نفر از معلمان خبره و مطلعان کلیدی تشکیل دادند که بر اساس اصل اشباع نظری و با روش نمونه گیری هدفمند و نظری انتخاب شده اند. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته و تحلیل داده ها از طریق کدگذاری باز، محوری و انتخابی و با استفاده از نرم افزار Maxqda18 صورت گرفته است. برای بررسی روایی و پایایی کیفی، از روش «بررسی توسط اعضاء»، «سه سویه نگری منابع»، «بررسی همکار»، «بازنگری ناظران» و «پایایی بین دو کدگذار» استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده 11 مقوله اصلی، 36 مقوله فرعی و 253 زیرمقوله می باشد که در قالب مدل پارادایمی حول پدیده ی محوری (کیفیت زندگی)، شامل شرایط علی (تامین نیازها)، عوامل زمینه ای (عوامل فردی/ عوامل خانوادگی/ عوامل سازمانی-شغلی)، شرایط مداخله گر (عوامل برون سازمان)، راهبردها (اقدامات فردی و خانوادگی/ تمرکززدایی در آموزش وپرورش/ اقدامات سازمانی و مدیریتی) و پیامدها در سطح (فردی و خانوادگی/ شغلی-سازمانی) قرار گرفته است.
کلیدواژگان: کیفیت زندگی، معلمان ابتدایی، نظریه داده بنیاد، مدل -
صفحات 61-90
این پژوهش با هدف بررسی رابطه ی توسعه استعداد معلمان با اثربخشی مدارس متوسطه استان بوشهر انجام شد. پژوهش حاضر از نظر هدف از نوع تحقیق های کاربردی می باشد و از نظر ماهیت و چگونگی گردآوری اطلاعات، توصیفی ازنوع همبستگی می باشد. جامعه آماری در این پژوهش را 5938 نفر از معلمان مدارس متوسطه استان بوشهر تشکیل دادند که از این تعداد با توجه به جدول مورگان 361 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده اند. لازم به ذکر است که از 361 پرسشنامه پخش شده تعداد 250 پرسشنامه عودت داده شده است. که در واقع 75 درصد از جامعه پاسخ گفته اند. ازاین رو، نتایح حاصله بر اساس 250 پرسشنامه تکمیل شده است. برای گردآوری داده ها از دو پرسشنامه استفاده شده است. پرسشنامه 28 سیوالی اثربخشی سازمانی پارسونز براساس معیارهای تحقق یا کسب هدف، انطباق یا نوآوری، انسجام یا یگانگی و تداوم یا حفظ الگوها و همچنین پرسشنامه پژوهشگر ساخته 25 سوالی توسعه استعداد در 6 بعد ژنتیک، عاطفی (ویژگی های شخصی)، شناختی (هوش)، استعداد، خورشیدهای محیطی (خانه، مدرسه، اجتماع، جنسیت و شانس)، و خار استفاده شد. ضریب پایایی پرسشنامه سنجش توسعه استعداد (88/0) و پرسشنامه سنجش اثربخشی مدارس (83/0) به دست آمده و چون آلفای کرونباخ هر دو پرسشنامه بیش از 7/0 می باشند، بنابراین از پایایی لازم برخوردارند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss23 استفاده شده است. داده ها به کمک آزمون های آماری توصیفی و استنباطی (فراوانی نسبی، میانگین و انحراف معیار، کولموگروف - اسمیرنوف، ضریب همبستگی اسپیرمن) مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته اند. نتایج حاصل از آزمون جهت بررسی وضعیت مولفه های توسعه استعداد نشان داد که از بین شش بعد مورد بررسی فقط دو بعد، بعد عاطفی با میانگین (89/3) و بعد شناختی با میانگین (92/3) دارای وضعیت مناسب است. نتایج نشان می دهد که ابعاد توسعه استعداد معلمان با اثربخشی مدارس متوسطه استان بوشهر رابطه معناداری دارد. نتایج این پژوهش می تواند به آموزش و پرورش در جهت بهبود توانایی شغلی معلمان، توجه به استعداد آن ها و تلاش جهت ایجاد راه کارهایی برای شکوفایی استعدادها در جهت ارایه خدمات بهتر به دانش آموزان گام هایی بردارد.
کلیدواژگان: توسعه استعداد، اثربخشی، معلمان، مدارس متوسطه -
صفحات 91-117این پژوهش با هدف طراحی و تبیین الگوی عوامل موثر بر خودشیفتگی مدیران با تاکید بر حالت نظارتی (مطالعه موردی مدیران دانشگاه پیام نور) انجام شد. روش تحقیق در این پژوهش آمیخته و از لحاظ ماهیت، کاربردی است. جامعه آماری و حجم نمونه در بخش کیفی 8 نفر از خبرگان و متخصصان مدیریت و در بخش کمی شامل کلیه مدیران مراکز و واحدهای دانشگاهی پیام نور منطقه 5 (استان اصفهان، یزد، چهارمحال و بختیاری) است که تعداد آن ها مجموعا 168 نفر می باشد. با توجه به محدود بودن جامعه آماری، حجم نمونه برابر با جامعه آماری در نظر گرفته می شود . ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختارمند و پرسشنامه محقق ساخته می باشد، تجزیه و تحلیل اطلاعات بخش کیفی براساس رویکرد نظریه داده بنیاد (سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی) و بخش کمی از روش های آمار استنباطی(تحلیل عاملی تاییدی) انجام شد و مدل های پارادایمی و مفهومی ترسیم گردید. با توجه به هدف اصلی پژوهش با استفاده از نرم افزارAMOS، میزان تاثیر این عوامل بر خودشیفتگی مدیران بررسی گردید. سپس معنادار بودن تفاوت بارهای عاملی (وزن های رگرسیونی) با مقدار صفر ارایه شد. چون مقدار P محاسبه شده نشان داد از بین 16 عامل موثر بر خودشیفتگی مدیران 3 عامل از 05/0 بزرگتر است، لذا با 95 درصد اطمینان می توان گفت بار عاملی محاسبه شده برای این 3 مولفه، معنادار نبوده و بر خودشیفتگی مدیران دانشگاه های پیام نور تاثیری ندارد. با حذف سه عامل مذکور مجددا مدل مورد آزمون قرار گرفت و در نهایت الگوی عوامل موثر بر خودشیفتگی مدیران طراحی گردید.کلیدواژگان: خودشیفتگی، ساختار سازمان، حالت نظارتی، مدیران دانشگاه
-
صفحات 119-148هدف پژوهش شناسایی مولفه های مهارت های نرم آموزشی توسعه حرفه ای اعضای هیات علمی دانشگاه ها بر اساس تجارب زیسته آنان و سپس ارایه مدل بود. پژوهش با رویکرد پدیدارشناختی به توصیف، تبیین و تفسیر تجارب زیسته اساتید از توسعه حرفه ای مبتنی بر مهارت های نرم آموزشی آنان پرداخته است. مشارکت کنندگان در پژوهش 18 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه های آزاد اسلامی استان بوشهر بودند که با روش نمونه گیری هدفمند و رویکرد اشباع نظری انتخاب شدند. ابزارگردآوری اطلاعات مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته بود. داده ها با روش کدگذاری موضوعی و استفاده از روش هفت مرحله ای کلایزی تجزیه و تحلیل شد. پس از کدگذاری مصاحبه ها، 120 کد اولیه حاصل شد که پس از طبقه بندی 79 زیر مقوله، 12 مقوله فرعی و 4 مقوله کلی پدیدار گشت. مقولات کلی شامل؛ مهارت های رهبری، مهارت های توسعه فردی، مهارت های خلاقیت و حل مسیله، مهارت های ارتباطی بودند. در نهایت با توجه به مفاهیم به دست آمده، مدلی برای توسعه حرفه ای مبتنی بر مهارت های نرم آموزشی اعضای هییت علمی ارایه شد. نتایج بیانگر تاثیر گسترده مهارت های نرم آموزشی به عنوان مهارت های قرن 21 بود لذا ضروری است در برنامه های توسعه حرفه ای موسسات آموزش عالی مورد تاکید قرار گیرند.کلیدواژگان: توسعه حرفه ای، مهارت های نرم آموزش، اعضای هیئت علمی
-
صفحات 149-164
هدف پژوهش حاضر تدوین مدل نظام آموزشی مبتنی بر رویکرد شناختی در مراکز پیش دبستانی است. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی است و به روش اکتشافی انجام شده است. نحوه گردآوری داده ها به روش آمیخته (کمی و کیفی) صورت گرفته است و ابزار گرد آوری داده ها مصاحبه با خبرگان با انجام مصاحبه های تخصصی نیمه ساختاریافته و پرسشنامه می باشد. لذا بر همین اساس، تعداد 292 نفر از مدیران، معلمان و کارکنان مراکز پیش دبستانی در نظام آموزش و پرورش ابتدایی شهر تهران (در بخش کمی) و 15 نفر از خبرگان و متخصصان این حوزه (در بخش کیفی) در این پژوهش همکاری کردند. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، به دو روش توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزار SPSS 16 و Smart PLS انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد که مولفه های: آموزش شناختی، ویژگی های روانشناختی، مشاوره تحصیلی شناختی، سبک رهبری و مدیریت، محتوای آموزش شناختی، فضا و تجهیزات آموزشی، و در نهایت روش های آموزش با رویکرد شناختی؛ تحت عنوان مولفه های نظام آموزشی مبتنی بر رویکرد شناختی در مراکز پیش دبستانی مورد تایید قرار گرفت. آزمون های برازش مدل، نشان از اعتبار مدل داشت.
کلیدواژگان: برنامه درسی، رویکرد شناختی، نظام آموزشی، کودکان پیش دبستانی -
صفحات 165-187
هدف پژوهش حاضر، شناسایی دستاوردهای رهبری آموزشی تحول آفرین مبتنی بر سند تحول بنیادین بود. رویکرد پژوهش، آمیخته از نوع اکتشافی بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل اعضای هیات علمی، مدیران مدارس و مدیران و کارشناسان ستاد آموزش و پرورش بودند. روش نمونه گیری به صورت هدفمند و نظری بود. جامعه آماری در بخش کمی نیز شامل کلیه مدیران و معلمان مدارس استان آذربایجان غربی در سال تحصیلی 99-1398 به تعداد 26 هزار نفر بود که بر اساس فرمول کوکران تعداد اعضای نمونه 378 تعیین شد. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته بود. پایایی ابزار با استفاده از آلفای کرونباخ تایید شد. جهت تحلیل داده ها در بخش کیفی از رویکرد داده بنیاد و برای تحلیل داده های کمی از آزمون t تک نمونه ای استفاده شد. یافته ها نشان داد دستاوردهای رهبری آموزشی تحول آفرین شامل: پیامدهای آموزشی، پرورشی، مثبت اقتصادی، منفی اقتصادی، مثبت اجتماعی، منفی اجتماعی، رشد و توسعه حرفه ای همکاران و تعالی و کارآمدی مدرسه بودند؛ مولفه های بهبود کیفیت آموزش دارای اولویت اول و دسترسی به اهداف سازمانی، افزایش انگیزه خدمت در بین معلمان و منزلت اجتماعی بیشتر داری اولویت های دوم تا چهارم بودند.
کلیدواژگان: رهبری آموزشی، رهبری تحول آفرین، سند تحول بنیادین، رویکرد داده بنیاد -
صفحات 189-215
این پژوهش با هدف شناسایی ابعاد و مولفه های مدارس یاد گیرنده -یاد دهنده در آموزش و پرورش انجام شد. روش پژوهش از نوع آمیخته و در بخش کیفی، 12 نفر از خبرگان تعلیم و تربیت با روش نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی از مجموع 460 نفر از مدیران و کارشناسان آموزش و پرورش خراسان شمالی، طبق فرمول کوکران 210 نفر به عنوان نمونه با روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. اطلاعات در بخش کیفی به روش داده بنیاد و از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی به روش میدانی و با ابزار پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده های کیفی از فرآیند کدگذاری و برای داده های کمی از روش های آمار توصیفی و استنباطی و تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی و تحلیل سلسله مراتبی (AHP) با استفاده از نرم افزارهای21SPSS و 20 AMOS و Expert Choice استفاده شد. نتایج حاکی از شناسایی و مورد تایید بودن پنج بعد توانمند سازی، ساختار، فرهنگ، فناوری اطلاعات و اجتماع یادگیرنده در مدارس یاد گیرنده و چهار بعد رهبری، مدیریت دانش، نگرشها و ارزش ها و نوآوری در مدارس یاد دهنده می باشند. در مدارس یادگیرنده ابعاد توانمند سازی با میانگین (52/4)، ساختار با میانگین (30/4) و فرهنگ با میانگین (24/4) و در مدارس یاددهنده ابعاد نوآوری با میانگین (46/4)، مدیریت دانش با میانگین (25/4) و رهبری با میانگین (12/4) در اولویت یک تا سه قرار دارند.
کلیدواژگان: مدارس یاد گیرنده، مدارس یاد دهنده، آموزش و پرورش -
صفحات 217-238
پژوهش حاضر باهدف طراحی و اعتبار یابی الگوی امکان سنجی آموزش طنز محور در مدارس ابتدایی انجام گرفت. روش پژوهش، اکتشافی آمیخته (کیفی- کمی) بوده که در بخش کیفی، گرندد تیوری و در بخش کمی، پیمایشی لحاظ گردیده است. مشارکت کنندگان بخش کیفی 13 نفر از معلمان و مدیران مدارس ابتدایی شهر نیشابور می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری نظری انتخاب شده اند و در قسمت کمی، مدیران و معلمان ابتدایی شهر نیشابور به تعداد 274 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها در بخش کیفی از مصاحبه های نیمه ساختاریافته و در بخش کمی از پرسشنامه امکان سنجی اجرای آموزش طنزمحور در مدارس ابتدایی استفاده شده است. این پرسشنامه شامل 13 سوال در طیف 5 تایی لیکرت تهیه شده است. روایی پژوهش در بخش کیفی با معیار گوبا و لینکن (1985) و در بخش کمی با استفاده از روایی محتوا و سازه بررسی شده و مورد تایید قرار گرفت. پایایی مصاحبه ها نیز از روش پایایی بازآزمون بالاتر از 60 % گزارش شده است. روش تجزیه وتحلیل دادههای مصاحبه در بخش کیفی، کدگذاری باز، محوری و انتخابی با نرم افزار Atlas.ti و در بخش کمی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart pls3 انتخاب شده است. یافته های پژوهش در بخش کیفی شامل 122 کدباز، 13 کد ثانویه و 4 مقوله اصلی (عوامل علی، راهبردها، پیامدها و عوامل مداخله گر) به دست آمد و نتایج بخش کمی پژوهش نشان داد که مدل ارایه شده از برازش مناسبی برخوردار است. با توجه به نتایج پژوهش، سیاستگذارن نظام آموزشی باید توجه ویژه ای به مسئله آموزش مبتنی بر طنز داشته باشند و آن را در اسناد بالادستی لحاظ گردانند و معلمان و مدیران نیز در به کارگیری شیوه های درست استفاده از طنز در انتقال مفاهیم مبادرت ورزند.
کلیدواژگان: طنز، آموزش طنز محور، اعتباریابی، مدارس ابتدائی -
صفحات 239-257
هدف اصلی از انجام این پژوهش مطالعه نشانگان مدیریت منابع انسانی الکترونیک به شیوه داده بنیاد بود. برای شناسایی مولفه های مدیریت منابع انسانی الکترونیک با مراجعه به متون تخصصی مدیریت منابع انسانی الکترونیک از جمله مقالات داخلی و خارجی، کتاب ها و نشریات معتبر، شاخص های مدیریت منابع انسانی الکترونیک شناسایی، بررسی و با روش مطالعه کرنل خلاصه نویسی شد. در این پژوهش مولفه ها تا حد اشباع نظری شناسایی شد. همچنین، برای اطمینان بیشتر از شاخص ها، از روش مصاحبه استفاده شد. خبرگان برگزیده، گروهی از کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بودند که حداقل 5 سال در مشاغل مدیریتی سابقه تدریس داشته اند. با توجه به نتایج مصاحبه در نهایت نشانگان مدیریت منابع انسانی الکترونیک به شیوه داده بنیاد برای کارکنان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه مشخص و شناسایی گردید. نتایج پژوهش نشان داد که از بین عوامل جامع و کلی موردبررسی، دو عامل سازمانی و عامل راهبری فناوری اطلاعات و ارتباطات منابع انسانی در توسعه مدیریت الکترونیکی منابع انسانی نقش تاثیرگذاری دارند. علاوه براین، نتایج نشان داد که مولفه های مختلف عوامل سازمانی نظیر موافقت و حمایت مدیر ارشد سازمان، درک صحیح از مدیریت الکترونیکی منابع انسانی در بین مدیران ارشد، مشارکت و هماهنگی بین سطوح مختلف سازمان با واحد منابع انسانی، آموزش نیروی انسانی، وجود مدیران توانمند در به کارگیری سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی نقش بسیار مهمی در پذیرش و به کارگیری مدیریت الکترونیکی منابع انسانی دارند.
کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی الکترونیک، نشانگان مدیریت منابع انسانی، داده بنیاد، دانشگاه علوم پزشکی
-
Pages 1-24The present study is a qualitative research with a phenomenological approach that has been conducted to identify the dimensions and components of professional development of elementary school principals. The statistical population of the study was the principals of public elementary schools in Tehran in the year of 2019. In two stages of sampling, samples were selected by quota and then purposive sampling methods. Semi-structured interviews were used to collect data. The interview continued until the process of exploration and data collection reached a theoretical saturation point after interviewing 14 people. The data were analyzed using content analysis method and open axial and selective coding steps. Two methods of verifying the interviewees and verifying an external expert were used to control the validity. To determine the reliability, two methods of reviewing the writings and also the method of recoding were used. The agreement in the coding homogeneity was calculated and the agreement coefficient was 86%. Findings showed that professional development for elementary school principals has 4 dimensions of knowledge, skills, attitude and ability and 9 components includes general management knowledge, specialized management knowledge, interactive skills, resource management skills, professional skills, personal desires, managerial attitude, physical and mental ability, and intellectual ability ,21 sub-components and 87 indicators.Keywords: Professional Development, phenomenology, School Principals, elementary school
-
Pages 25-59
This study aimed to provide a model for improving the quality of life of primary teachers in Sistan and Baluchestan province. In this study, the qualitative approach. The participants of this study consisted of 18 expert teachers who were selected based on the principle of theoretical saturation and by purposeful and theoretical sampling method. Data were collected through semi-structured interviews and data analysis through open, axial and selective coding using MAXQDA18 software. To assess the validity and reliability of the quality, the method of "review by members", "Triangulation data sources", "peer review", "review of supervisors" and "reliability between two coders" were used. The results of this study showed 11 main categories, 36 sub-categories and 253 sub-categories, which in the form of a paradigm model around the pivotal phenomenon (quality of life), including causal conditions (providing needs), underlying factors (individual factors). Family factors/organizational-occupational factors), confounding conditions (external factors), strategies (individual and family actions/decentralization in education/organizational and managerial actions) and outcomes were at the level (individual and family/job-organization).
Keywords: quality of life, teachers, Grounded Theory -
Pages 61-90
The aim of this study was to investigate the relationship between teacher talent development and the effectiveness of high schools in Bushehr province. The present study is an applied research in terms of purpose and in terms of the nature and method of data collection, the present study is correlational. The statistical population in this study consisted of 5938 high school teachers in Bushehr province, of which 361 were selected as a sample according to Morgan table. It should be noted that out of 361 questionnaires distributed, 250 questionnaires were returned. In fact, 75% of the population has responded. Therefore, the results were completed based on 250 questionnaires. Two questionnaires were used to collect data. Parsons 28-item questionnaire on organizational effectiveness based on the criteria of achieving or achieving the goal, adaptation or innovation, coherence or unity and continuity or maintenance of patterns, as well as a researcher-made 25-item talent development questionnaire in 6 dimensions: genetic, emotional (personal characteristics), cognitive (intelligence). Talent, environmental suns (home, school, community, gender and luck), thorns were used. The reliability coefficient of the Talent Development Questionnaire (0.88) and the School Effectiveness Questionnaire (0.83) were obtained and since Cronbach's alpha of both questionnaires is more than 0.7, Therefore, they have the necessary reliability. SPSS23 software was used to analyze the data. Data were analyzed using descriptive and inferential statistical tests (relative frequency, mean and standard deviation, Kolmogorov-Smirnov, Spearman correlation coefficient). The results of the test to evaluate the status of the components of talent development showed that among the six dimensions studied, only two dimensions, the emotional dimension with an average (3.89) and the cognitive dimension with an average (3.92) have a suitable status. The results show that the dimensions of teacher talent development have a significant relationship with the effectiveness of secondary schools in Bushehr province. The results of this study can take steps towards education to improve teachers' job ability, pay attention to their talents and try to create solutions for the development of talents in order to provide better services to students.
Keywords: Talent Development, teachers, effectiveness, high school -
Pages 91-117The aim of this study was to design and explain the pattern of factors affecting the narcissism of managers with emphasis on regulatory mode (case study of managers of Payame Noor University). In terms of the applicability of the subject, the researcher, in order to answer the problem of managers' narcissism, should examine the issue at the level of the directors of Payame Noor universities. To further explain the problem, first narcissism was introduced; its definitions and dimensions from the point of view of thinkers, and by expressing various approaches and theories, the examples and consequences of narcissism were examined. The research method in this research is descriptive-survey type, from the field branch and in terms of applied nature. The statistical population and sample size in the qualitative part is 8 experts and management specialists and in the quantitative part includes all managers of Payame Noor university centers and units in region 5 (Isfahan, Yazd, Chaharmahal and Bakhtiari province), the total number of which is 168 people. Due to the limited statistical population, the sample size is considered equal to the statistical population. Data collection tools are semi-structured interviews and researcher-made questionnaires. Qualitative information analysis was performed based on data theory approach (three stages of open, axial and selective coding) and a quantitative part of inferential statistical methods (confirmatory factor analysis) and paradigmatic models. According to the main purpose of the study, using AMOS software, the effect of these factors on managers' narcissism was investigated. The first-order factor validation model was presented to measure the narcissistic component of managers. Then the significance of the difference between factor loads (regression weights) with zero value was presented. Because the calculated P value showed that among the 16 factors affecting the narcissism of managers, 3 factors are greater than 0.05, so with 95% confidence we can say that the calculated factor load for these 3 components is not significant and on the narcissism of the managers of Payam Noor universities. Light has no effect. By removing the three factors, the model was tested again and finally the model of factors affecting the narcissism of managers was designed.Keywords: performance, Performance Measurement, Fundamental Transformation Document
-
Pages 119-148This article proposes to design a model of faculty members' lived experience of professional development (PD) of faculty members based on soft teaching skills in universities. This research has described, explained and interpreted the lived experiences of professors from the development of professions based on soft skills with a phenomenological approach. The statistical population of the study was 18 faculty members of Islamic Azad universities in Bushehr province who were selected by purposive sampling method and theoretical saturation approach. The data collection tool was a semi-structured in-depth interview that was conducted in person and by telephone. Data were analyzed by thematic coding method using Klaizi seven-step method. After coding the interviews, 120 initial codes were obtained, which after classifying 79 subcategories, 12 sub-categories and 4 general categories, including: Leadership skills, Individual and organizational development skills, Creativity and problem-solving skills, Skills Communication was obtained. Finally, according to the obtained concepts, a model for the development of professions based on soft educational skills of faculty members based on their lived experiences was presented. The results showed the widespread impact of soft educational skills as 21st century skills on the professional development of faculty members.Keywords: lived experiences, Professional Development, Soft skills
-
Pages 149-164
The purpose of this study is to develop a model of educational system based on cognitive approach in preschool centers. Since in applied research, the main goal is not only scientific discovery, but also to test and study the application of knowledge, so the method of this research is applied in terms of purpose and has been done by exploratory method. The data collection method is mixed (quantitative and qualitative) and the data collection tool is interviews with experts by conducting semi-structured specialized interviews and questionnaires. Therefore, 292 principals, teachers and staff of preschool centers in the primary education system of Tehran (in the quantitative section) and 15 experts and specialists in this field (in the qualitative section) participated in this study. The collected data were analyzed by descriptive and inferential methods through SPSS 16 and Smart PLS software. After conducting the research, the results showed that the components: cognitive education, psychological characteristics, cognitive academic counseling, leadership and management style, cognitive educational content, educational space and equipment, and finally teaching methods with cognitive approach; Under the heading of components of the educational system based on cognitive approach in preschool centers; Approved. Model fit tests showed the validity of the model.
Keywords: Curriculum, educational system, Cognitive Science, Preschool Children -
Pages 165-187
The aim of this study was to determine the achievements of transformational educational leadership based on the document of fundamental change in education. This research was a mixed method approach. The statistical population in the qualitative section included faculty members, school principals and principals and experts of the education staff. The sampling method was purposeful and theoretical. In a small part, all school principals and teachers of West Azerbaijan province in the academic year 1398-99 were 26 thousand people, which according to Cochran's formula, the number of sample members was determined to be 378. The data collection tool was semi-structured in the qualitative part of the interview and a researcher-made questionnaire in the quantitative part. The reliability of the instrument was confirmed using Cronbach's alpha. The data approach was used to analyze the data in the qualitative part and a one-sample t-test was used to analyze the quantitative data. The findings showed; The achievements of transformational educational leadership included: educational, upbringing, positive economical, negative economic, social positive, social negative, professional growth and development of colleagues and school excellence and efficiency. Quality of education improvement had the first priority and achieving organizational goals, increasing service motivation among teachers and having more social status were the second to fourth priorities.
Keywords: transformational educational leadership, Grounded Theory Approach, fundamental change document, Education Organization -
Pages 189-215
The purpose this research was to identify the dimensions and components of learning -teaching schools in education. The used method was mixed method. Regarding the qualitative section,12 experts in the education were selected through purposeful sampling method and regarding the quantitative section, based on Cochran formula, from among 460 individuals of managers and experts in the education of North Khorasan Province, 210 individuals were selected as the samples of the study using Stratified random sampling method. Data of the qualitative section were collected through grounded theory using semi-structured interview and regarding the quantitative section, the data were collected using field method and researcher-made questionnaire was used as the instrument of the study. To analyze the qualitative data, the codification process was used and for analyzing the quantitative data, descriptive and inferential statistical methods as well as exploratory and confirmatory factor analyses and Analytic Hierarchy Process (AHP) were utilized though SPSS 21and AMOS 20, and Expert Choice software. The findings of the study led to the identification of five dimensions of empowerment, structure, culture, information technology and learning community in the learning schools and as well as four dimensions of leadership, knowledge management, attitude and values and innovation in teaching schools and prioritizing dimensions include empowerment, structure and culture in learning schools and innovation, knowledge management and leadership in teaching schools, respectively. in the learning schools, Dimensions empowerment with average (4.52), structure with average (4.30) and culture with average (4.24) and in teaching schools dimensions innovation with average (4.46), knowledge management with average (4.25) And leadership with an average (4.12) are in priority one to three.
Keywords: learning schools, teaching schools, education -
Pages 217-238
The aim of this study was to design and validate a feasibility model for humor-based education in primary schools. The research method is mixed exploration (qualitative-quantitative) which in the qualitative part is grounded theory and in the quantitative part is a survey. The participants of the quality section are 13 teachers and principals of primary schools in Neishabour who have been selected using theoretical sampling method and in the quantitative part, 274 principals and primary school teachers in Neishabour were selected by stratified random sampling method. Semi-structured interviews were used to collect data in the qualitative section and a questionnaire on the feasibility of implementing humor-based education in primary schools was used in the quantitative section. This questionnaire includes 13 questions in a 5-point Likert scale. The validity of the research has been investigated and confirmed in the qualitative part by Goba and Lincoln (1985) criteria and in the quantitative part by the content and structure validity. The reliability of the interviews was also reported to be more than 60% of the retest reliability method. The method of analysis of the interview data in the qualitative part, open, axial and selective coding with Atlas.ti software and in the quantitative part of structural equations using Smart pls3 software has been selected. Findings of the research were obtained in the qualitative part including 122 open codes, 13 secondary codes and 4 main categories (causal factors, strategies, consequences and intervening factors) and the results of the quantitative part of the research showed that the proposed model has a good fit. According to the research results, policy makers of the educational system should pay special attention to the issue of humor-based education and include it in the upstream documents, and teachers and administrators should use the correct methods of using humor in conveying concepts.
Keywords: humor, humor-based education, Elementary schools -
Pages 239-257
The main purpose of this study was to study the electronic human resource management Index using data foundation method. To identify the components of electronic human resource management by referring to specialized texts of electronic human resource management including internal and external articles, books and publications, electronic human resource management indicators were identified, reviewed and summarized by kernel study method. In this study, the components were identified to the extent of theoretical saturation. Also, the interview method was used to be surer of the indicators. The selected experts were a group of experts from Kermanshah University of Medical Sciences who have taught at least 5 years in managerial positions. According to the results of the interview, finally, the syndrome of electronic human resource management in the data method of the foundation for the staff of Kermanshah University of Medical Sciences was identified. The results showed that among the comprehensive and general factors under study, two organizational factors and the leading factor of human resources information and communication technology in the development of electronic human resource management have an effective role. In addition, the results showed that various components of organizational factors such as agreement and support of the senior manager, proper understanding of electronic human resource management among senior managers, participation and coordination between different levels of the organization with the human resources unit, human resources training, the presence of capable managers In the use of human resource information systems have a very important role in the adoption and application of electronic human resource management.
Keywords: Electronic human resource management, Human Resource Management Index, Data Foundation, University of Medical Sciences