فهرست مطالب
نشریه مدیریت و رفتار سازمانی در ورزش
سال دهم شماره 4 (زمستان 1400)
- تاریخ انتشار: 1401/02/01
- تعداد عناوین: 7
-
صفحات 1-13
این پژوهش با هدف بررسی تاثیر پاسخگویی مدیران بر رضایت شغلی دبیران تربیت بدنی منطقه سیستان انجام گرفت. روش تحقیق این پژوهش توصیفی و از آنجا که به جمع آوری اطلاعات مربوط به ویژگی های جمعیت شناختی و توصیف وضعیت موجود می پردازد، از نوع پیمایشی و از طرفی با توجه به اهداف تحقیق به سنجش رابطه میان متغیرها می پردازد، از نوع همبستگی است. در دسته بندی تحقیقات بر حسب هدف، این تحقیق در دسته تحقیقات کاربردی جای می گیرد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه دبیران تربیت بدنی آموزش و پرورش منطقه سیستان به تعداد 250 نفر می باشد. نمونه آماری به شیوه تصادفی ساده و با استفاده از فرمول کوکران 151 نفر تعیین گردید. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد پاسخگویی باونز (2005) و رضایت شغلی هرزبرگ (2007) استفاده شد، در نهایت با توجه به نرمال بودن داده ها؛ فرضیه های تحقیق با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون توسط نرم افزار SPSS نسخه 23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج فرضیه ها نشان داد که پاسخگویی و مولفه های آن (پاسخگویی سازمانی، پاسخگویی حرفه ای، پاسخگویی قانونی و پاسخگویی سیاسی) بر رضایت شغلی تاثیر مثبت و معنادار دارد. نتایج رگرسیون نشان داد که متغیر پاسخگویی حدود 59 درصد از تغییرات رضایت شغلی را پیش بینی می-کنند. همچنین مولفه های پاسخگویی جمعا حدود 43 درصد از تغییرات رضایت شغلی را پیش بینی می کنند.
کلیدواژگان: پاسخگویی، رضایت شغلی، دبیران تربیت بدنی، سیستان -
صفحات 15-29
پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر خودشیفتگی پیروان بر احساس حسادت و عملکرد کاری با نقش تعدیل گر درک از مبادله رهبر- عضو با روش توصیفی از نوع همبستگی، انجام شد. جامعه آماری پژوهش، کلیه کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان به تعداد 120 نفر بودند که از بین آن ها با استفاده از فرمول کوکران و با روش نمونه گیری در دسترس تعداد 89 نفر برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. چهار پرسش نامه احساس حسادت، خودشیفتگی پیروان، مبادله رهبر- عضو و عملکرد کاری به منظور سنجش متغیرها مورد استفاده قرار گرفتند. روایی پرسش نامه ها، با روش های روایی سازه (اکتشافی، تاییدی، هم گرا و واگرا) مورد بررسی قرار گرفت و پس از اصلاحات لازم، مورد تایید قرار گرفت و پایایی نیز با روش های کلاسیک (آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی) و همچنین روش نوین (دایسترا) برآورد شد. برای تحلیل داده ها از معادلات ساختاری (WapPls6 و Amos18) استفاده شد. نتایج نشان داد که اثرخودشیفتگی پیروان بر احساس حسادت با ضریب تاثیر 25/0 معنادار می باشد. متغیر خودشیفتگی پیروان بر عملکرد کاری با ضریب تاثیر 25/0 معنادار و باعث کاهش عملکرد شغلی و رابطه تعدیل گر مبادله رهبر- عضو بین خودشیفتگی و احساس حسادت معنادار نشده است؛ ولی بین خودشیفتگی پیروان بر عملکرد شغلی را با ضریب تاثیر 22/0 و سطح معناداری P=0/01 معنادار بود.
کلیدواژگان: احساس حسادت، خودشیفتگی پیروان، عملکرد کاری، مبادله رهبر- عضو، مثلث بندی -
صفحات 31-43
پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر ادراک از سیاست های سازمانی بر تحریک ضمن بررسی نقش میانجی اضطراب و افسردگی و همچنین تاثیر تحریک بر بهزیستی فضیلت طلبانه انجام شده است. این مطالعه از لحاظ هدف کاربردی، از نوع توصیفی و با روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری در این مطالعه 189 نفر از کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان فارس است که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. به منظور تحلیل داده ها، روش حداقل مربعات جزیی و نرم افزار Smart PLS2 مورد استفاده قرار گرفت. جهت سنجش اعتبار از اعتبار همگرا بهره گرفته شد و به منظور سنجش قابلیت اعتماد، آلفای کرونباخ مورد استفاده قرار گرفت و ضریب آن برای تمام سازه های پژوهش بیشتر از 7/0 می باشد. نتایج نشان می دهد که ادراک از سیاست های سازمانی بر اضطراب، افسردگی و تحریک تاثیر مثبت و معناداری دارد. اضطراب و افسردگی نیز تاثیر مثبت و معناداری بر میزان تحریک کارکنان می گذارد. اما نتایج پژوهش بیانگر رابطه منفی و معنادار تحریک و بهزیستی فضیلت طلبانه کارکنان بود. همچنین اضطراب و افسردگی رابطه میان ادراک از سیاست های سازمانی و تحریک را میانجی گری می کند.
کلیدواژگان: ادراک از سیاست های سازمانی، تحریک، افسردگی، اضطراب، بهزیستی فضیلت طلبانه کارکنان -
صفحات 45-59
هدف کلی پژوهش حاضر تعیین تاثیر دسترسی به خدمات و درک کیفیت خدمات بر ارزش درک شده، رضایت و وفاداری در مراکز ورزشی بود. تحقیق حاضر از نوع توصیفی- همبستگی و مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری و از لحاظ هدف نیز کاربردی بود. داده های این تحقیق به صورت میدانی و از طریق پرسشنامه گردآوری شد. جامعه آماری این تحقیق را تمام افراد شرکت کننده در برنامه های ورزشی مراکز ورزشی شهرداری تهران در مناطق 22 گانه شهر تهران تشکیل دادند. نمونه آماری این تحقیق 377 نفر و به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شد. در این تحقیق از پرسشنامه کیفیت ادراک شده الکساندریس و همکاران (2004)، دسترسی به خدمات چانگ و همکاران (2012)، ارزش ادراک شده زیتمال (1988)، رضایتمندی کرونین (2000) و وفاداری زیتمال و همکاران (1996) استفاده شد. نتایج نشان داد که درک کیفیت خدمات بر ارزش درک شده (28/0=β، 28/2= t) در مراکز ورزشی تاثیر مثبت معناداری دارد. هم چنین، تاثیر دسترسی به خدمات بر ارزش درک شده (58/0=β، 72/4= t) در مراکز ورزشی مثبت معنادار بود. علاوه بر این، نتایج نشان داد که ارزش درک شده بر رضایت مشتریان (74/0=β، 38/13= t) رضایتمندی بر وفاداری مشتریان (80/0=β، 74/16= t) در مراکز ورزشی تاثیر مثبت معناداری دارد.کلید واژه ها: دسترسی به خدمات، درک کیفیت خدمات، ارزش درک شده، رضایت، وفاداری، مراکز ورزشی
کلیدواژگان: دسترسی به خدمات، درک کیفیت خدمات، ارزش درک شده، رضایت، وفاداری -
صفحات 61-73
روش پژوهش ترکیبی اکتشافی دو مرحله ای از نوع ابزار سازی بود. روش پژوهش کیفی، مطالعه موردی کیفی و مشارکت کنندگان بالقوه شامل17 نفر از اعضای هییت علمی دانشکده های تربیت بدنی بودند. رویکرد نمونه گیری، هدفمند و روش نمونه گیری صاحب نظران کلیدی بود. ابزار پژوهش مصاحبه نمیه ساختارمند بود و تحلیل مضمون در این بخش، دو مضمون فراگیر شایستگی اخلاقی درونی و بیرونی و چهار مضمون عوامل سازمانی و عوامل محیطی (درونی) و عوامل سازمانی و محیطی (بیرونی) و نود و هشت مضمون پایه را درباره شایستگی های اخلاقی اعضای هییت علمی دانشکده های تربیت بدنی ایران کشف نمود. در بخش کمی روش تحقیق توصیفی- پیمایشی بود و جامعه آماری مورد مطالعه کلیه اعضای هیات علمی دانشکده ها و گروه های تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشکده های سراسری می باشد. که طبق اخرین آمار 38 مرکز آموزشی می باشد که جامعه اماری این تحقیق 369 نفر بوده است که تعداد نمونه آماری آن بر اساس فرمول کوکران 189 نفر محاسبه شد. ابزار مورد استفاده در بخش کمی، مقیاس محقق ساخته بر اساس شبکه مضامین بخش کیفی بود. تحلیل کمی با تحلیل عامل تاییدی برای تعیین اعتبار الگو انجام شد. نتایج بخش کمی با استفاده از تحلیل عامل مرتبه اول و دوم نشان داد که الگوی شایستگی اخلاقی اعضای هییت علمی دانشگاه های تربیت بدنی دارای روایی سازه است. همچنین عوامل محیطی و سازمانی (درونی و بیرونی) تاثیر معناداری بر الگوی شایستگی های اخلاقی اعضای هییت علمی دانشگاه های تربیت بدنی دارا هست.
کلیدواژگان: تحلیل مضمون، عوامل سازمانی، شایستگی های اخلاقی، تربیت بدنی -
صفحات 75-88
پژوهش حاضر با هدف پیش بینی میزان بهره وری هییت های ورزشی استان خراسان رضوی از طریق مدیریت کیفیت جامع و ارایه راهکار برای افزایش بهره وری در هییت های ورزشی استان خراسان رضوی انجام گرفت. این پژوهش از نوع توصیفی،تحلیلی وکاربردی می باشد؛ روش نمونه گیری آن از طریق کل شمار انجام گرفت؛ جامعه آماری آن تمام کارکنان، روسا و مدیران هییت های ورزشی استان خراسان رضوی بود؛ در این پژوهش از پرسش نامه استاندارد مدیریت کیفیت جامع (رحیمی،1396) و پرسش نامه مقیاس سنجش میزان بهره وری در سازمان (شریفی،1390) استفاده شد و پایایی این پرسش نامه ها به ترتیب برابر آلفای کرونباخ 88/0 و 88/0 مورد تایید قرار گرفت. آزمون رگرسیون و آماره دوربین واتسون مشخص کرد که مدیریت کیفیت جامع توانایی پیش بینی بهره وری را دارد به این معنی که 10 درصد از تغییرات بهره وری مربوط به حمایت و رهبری مدیریت عالی سازمان، 9 درصد از تغییرات بهره وری مربوط به برنامه ریزی استراتژیک و 10 درصد از تغییرات بهره وری مربوط به شناسایی و آموزش کارکنان میباشد. با توجه به نتایج تحقیق و تغییرات به وجود آمده در بهره وری با استفاده از مدیریت کیفیت جامع، سازمان های ورزشی به خصوص هییت های ورزشی مورد تحقیق باید اهتمام ویژه ای به اجرایی کردن و استمرار در استفاده از مدیریت کیفیت جامع داشته باشند،زیرا استقرار سیستم مدیریت کیفیت جامع در دهه های گذشته به عنوان راهکاری موثر برای پیاده سازی کیفیت فراگیر، افزایش بهره وری، اثر بخشی و توسعه پایدار سازمان ها و موسسات ورزشی موردتوجه قرار گرفته است.
کلیدواژگان: مدیریت کیفیت جامع، بهره وری، هیئت ورزشی -
صفحات 89-99
هدف این پژوهش پیش بینی قلدری سازمانی ادراک شده بر اساس فرسودگی شغلی تحت تاثیر نقش میانجی بلوغ سازمانی و آزادی بیان در کارمندان وزارت ورزش و جوانان می باشد.این تحقیق ازنظر ماهیت جزو تحقیقات کاربردی و از نظر روش توصیفی-همبستگی می باشد،جمع آوری داده ها بصورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری این تحقیق را کلیه کارکنان ستادی وزارت ورزش و جوانان تشکیل می دهند (800=N). که حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 253 نفر محاسبه و نمونه ها به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری این پژوهش شامل چهار پرسشنامه بلوغ سازمانی، مقیاس فرسودگی شغلی، قلدری سازمانی و پرسشنامه آزادی بیان بود. روایی صوری و محتوایی ابزارها به شیوه خبره سنجی انجام که به تایید 11 نفر از اساتید و متخصصان مربوطه رسید. پایایی پرسشنامه ها از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و تایید شد. جهت تحلیل آماری از آزمون های آزمون t تک نمونه ای و معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که آزادی بیان (45/2) در وضعیت نامناسب، بلوغ سازمانی (11/3) در حد متوسط، فرسودگی شغلی (30/3) و قلدری سازمانی ادراک شده (51/3) در وزارت ورزش و جوانان به طور معناداری در وضعیت بالای متوسط قرار دارند. همچنین، ارتباط مثبت و معنادار بین قلدری سازمانی ادراک شده و فرسودگی شغلی (57/0=r)، ارتباط معکوس و معنادار بین قلدری سازمانی ادراک شده با آزادی بیان (42/0-=r) و بلوغ سازمانی (30/0-=r) در کارکنان وزارت ورزش و جوانان وجود دارد (01/0=Sig). درنهایت نتایج نشان داد که دو متغیر بلوغ سازمانی و آزادی بیان در رابطه بین قلدری سازمانی ادراک شده و فرسودگی شغلی، اثر معکوس و معناداری دارند.
کلیدواژگان: قلدری سازمانی ادراک شده، فرسودگی شغلی، بلوغ سازمانی، آزادی بیان، کارمندان وزارت ورزش
-
Pages 1-13
The aim of this study was to investigate the effect of managers' accountability on job satisfaction of physical education teachers in Sistan region. The research method of this research is descriptive and since it collects information about demographic characteristics and describes the current situation, it is of a survey type and on the other hand, according to the objectives of the research, it measures the relationship between variables. It is of the correlation type. In categorizing research by purpose, this research falls into the category of applied research. The statistical population of this study includes all physical education teachers in Sistan region with 250 people. The statistical sample was determined by simple random sampling using Cochran's formula of 151 people. To collect the data, the standard questionnaires of responses of Bowens (2005) and job satisfaction of Herzberg (2007) were used. Finally, due to the normality of the data; The research hypotheses were analyzed using Pearson correlation coefficient and regression analysis by SPSS software version 23. The results of the hypotheses showed that accountability and its components (organizational accountability, professional accountability, legal accountability and political accountability) have a positive and significant effect on job satisfaction. Regression results showed that the response variable predicts about 59% of job satisfaction changes. Also, the components of accountability together predict about 43% of job satisfaction changes.
Keywords: Accountability, Job satisfaction, Physical Education Teachers, Sistan -
Pages 15-29
The purpose of this study was to determine the effect of self-admiration of the followers on feeling of envied and work performance through the moderator role of perceptions of the exchange of leader-member of the staff of the Department of Sports and Youth of Isfahan province with a descriptive correlation method. The statistical population of the study consisted of 120 employees in Isfahan province's sport and youth department. Among them, 89 Cochran formula and 90 available for sampling were selected. Four questionnaires Envy Vico 2005, Narcissists of NPI-40 followers Ruskin and Terry, 1988, Leader-Member Exchange, Johnson & Van Pern 2004 and Work Performance, Patterson 1997 were used to measure variables. Formal validity was confirmed by a number of respondents and content validity was confirmed by a number of experts. The reliability of the questionnaire was estimated using the Cronbach's alpha coefficient for all variables 0/70. The data were analysed using descriptive and inferential statistics including structural equations using SPSS-22 and warp pls software. The results showed that In the direct relationship between the variables, all the coefficients are significant and are not just a significant value.
Keywords: Feeling jealous, narcissism, work performance, exchange of leader-member -
Pages 31-43
The purpose of this study was to investigate the effect of perceptions of organizational policies on amotivation while investigating the role of mediator of anxiety and depression as well as the effect of amotivation the eudaimonic Wellbeing of employees. The purpose of this study is descriptive and survey method The statistical population in this study was 189 employees of General Administration of Youth and Sports Organization of Fars province who were selected by convenience sampling method. A standard 28-item questionnaire (To measure the perceptual of organizational policies from the Cassemary and Carlson Questionnaire (1997); to measure anxiety on the Fitzpatrick et al. Scale (2017); to measure depression on the Bass et al scale (2018 and to measure the the eudaimonic Wellbeing of Waterman scale (2011)) was used to collect the data. To analyze the data, partial least squares and Smart PLS-2 software were used. To assess the validity of the convergent validity, for the fitting reliability, Cronbach's alpha was used and its coefficient for all research structures was more than 0.7. The results show that perception of organizational policies has a positive and significant effect on anxiety, depression and amotivation. Anxiety and depression also have a positive and significant effect on the level of amotivation of the staff. But the results of the research showed a negative and significant relationship between the amotivation and the eudaimonic Wellbeing of the employees. Anxiety and depression also mediate the relationship between perception of organizational policies and amotivation.
Keywords: Perception of Organizational Policies, amotivation, Depression, anxiety, Eudaimonic Wellbeing of employee -
Pages 45-59
The overall purpose of this study was to determine the impact of access to services and perception of service quality on perceived value, satisfaction and loyalty in sport centers. The present study was descriptive-correlational based on structural equation modeling and applied in terms of purpose. The data of this study were collected through field survey and questionnaire. The statistical population of this study consisted of all participants in sport programs of Tehran municipality sport centers in 22 districts of Tehran. The statistical sample of this study was 377 people selected by cluster sampling. The research used the perceived quality questionnaire of Alexandris et al. (2004), access to services by Chang et al. (2012), perceived value of zitmall (1988), cronin satisfaction (2000), and loyalty of Zeitmal et al. (1996). The results showed that perception of service quality had a significant positive effect on perceived value (β = 0.28, t = 2.28) in sports centers. In addition, the effect of access to services on perceived value (β = 0.58, t = 4.72) in sports centers was positive. In addition, the results showed that perceived value on customer satisfaction (β = 0.74, t = 13.38), satisfaction on customer loyalty (β = 0.80, t = 16.74) had a significant positive effect on sports center has it.
Keywords: Kwywords: service quality, perceived value, satisfaction, loyalty -
Pages 61-73
The purpose of this study was to develop a model of moral competencies of faculty members of physical education schools. The research method was a two-stage exploratory combination of instrument making. Qualitative research method, qualitative case study and potential participants included 17 faculty members of physical education schools. The sampling approach was purposeful and the sampling method was key experts. Data collection continued until theoretical saturation was reached. The research tools of the interview were semi-structured and the content analysis in this section, two comprehensive themes of internal and external moral competence and four themes of organizational factors and environmental factors (internal) and organizational and environmental factors (external) and ninety-eight basic themes about competencies The ethics of the faculty members of the Faculty of Physical Education of Iran was discovered. In the quantitative part, the research method was descriptive-survey and the statistical population studied is all faculty members of the faculties and groups of physical education and sports sciences of the national faculties. According to the latest statistics, there are 38 educational centers with a statistical population of 369, the number of which was calculated based on Cochran's formula of 189 people. The tool used in the quantitative section was a researcher-made scale based on a network of thematic sections. Quantitative analysis was performed by confirmatory factor analysis to determine the validity of the model. The results of the quantitative section using first- and second-order factor analysis showed that the model of moral competence of faculty members of physical education schools has structural validity. Also, environmental and organizational factors (internal and external) have a significant impact on the pattern of moral competence of faculty members of physical education schools. Therefore, due to the necessity of the model of moral competencies of the faculty members of physical education schools in Iran, it is recommended that issues related to environmental and organizational factors (internal and external) be considered by the authorities.
Keywords: Content analysis, Organizational Factors, moral competencies, physical education, Faculty -
Pages 75-88
The purpose of this study was to predict the Productivity of Khorasan Razavi athletic boards through comprehensive quality management and to present a strategy for increasing productivity in Khorasan Razavi sport associations. This research is a descriptive, analytical and applied study. The sampling method was the whole population. The statistical population consisted of all staff, chiefs and managers of Khorasan Razavi province. (Rahimi, 2017) and Organizational Productivity Scale Questionnaire (Sharifi, 2011) were used and the reliability of these questionnaires was confirmed by Cronbach's alpha as 0.88 and 0.88, respectively. The Watson Camera Regression and Statistics test showed that comprehensive quality management is able to predict productivity, meaning that 10% of productivity changes related to support and leadership of top management of organization, 9% of productivity changes related to program Strategic planning and 10% of productivity changes are related to staff identification and training. Considering the results of the research and the changes in productivity using comprehensive quality management, sports organizations, especially the sports boards under study, should pay particular attention to implementing and continuing to use comprehensive quality management. Since the establishment of a comprehensive quality management system in the past decades, it has been considered as an effective way to implement inclusive quality, increase productivity, effectiveness and sustainable development of sport organizations and institutions.
Keywords: Total Quality Management, Productivity, Sports Associations -
Pages 89-99
The purpose of this study was to predict perceived organizational bullying based on burnout of employees of the Ministry of Sports and Youth: The mediating role of organizational maturity and freedom of expression. The statistical population of the study was all staff of the Ministry of Sports and Youth at 800 people. 243 people were selected randomly as a sample. Measurement tool was Maslow Professional Burnout Questionnaire (1981), Spillage and Holt Organizational Bullying (2001), and Amrollahi and Associates Freedom of Speech (1396). The face and content validity of the questionnaires was confirmed by 11 experts and the confirmatory factor analysis was used to confirm the validity of their constructs. The reliability of the questionnaires was also determined by a pilot study on 30 members of the community and by Cronbach's alpha coefficient. Kolmogrov-Smirnov tests, one-sample t-test using Spss V23 and structural equation modeling using Amos version 23. The results of the research showed a positive and significant correlation between perceived organizational bullying and burnout (r = 0.57) and a reverse and significant relationship between perceived organizational bullying and expression (r = -0.42), and between freedom of speech and There is a burnout (r = -0.34) (Sig = 0.01). The results also showed that the variable of freedom of expression in the relationship between perceived organizational bullying and burnout has a significant mediator role. Attention to factors causing organizational bullying and freedom of expression can be effective in reducing the burnout of the staff of the Ministry of Sports and Youth.
Keywords: Freedom of expression, job burnout, perceived organizational bullying