فهرست مطالب

تغییرات اجتماعی - فرهنگی - سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 70، پاییز 1400)

نشریه تغییرات اجتماعی - فرهنگی
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 70، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نیلوفر آقایی*، سید علی هاشمیان فر صفحات 1-20

    پژوهش پیش رو با هدف تبیین تغییرات ساختاری خشونت با تاکید بر عوامل اجتماعی صورت پذیرفته است.  پژوهش حاضر به روش پیمایش و کمی است. حجم نمونه در این پژوهش با استفاده از نرم افزار نمونه گیری و به تعداد 413 نفر است. شیوه نمونه گیری دراین پژوهش نمونه گیری خوشهای چندمرحلهای می باشد. با توجه به یافته های این پژوهش؛ سرمایه اجتماعی، رضایت از زندگی و سرمایه فرهنگی بر خشونت تاثیر معناداری داشته، همچنین وضعیت سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی و خشونت در جامعه آماری پایین تر از حد متوسط، اما وضعیت رضایت از زندگی در جامعه آماری بالاتر از حد متوسط گزارش شده است. بر اساس یافته های بدست آمده، تمرکز بر سرمایه اجتماعی و سرمایه فرهنگی در یک محله کم برخوردار در عدم گرایش به تغییرات افزایشی خشونت اثرات قابل توجهی دارد. این امر در این مناطق و در بین جوانان و نوجوانان بیشتر به چشم می خورد و رضایت از زندگی و عدم خشونت تابع تغییر در میزان سرمایه هاست.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی، رضایت از زندگی، خشونت، محلات کم برخوردار
  • کرم الله جوانمرد* صفحات 21-40

    این پژوهش به منظور مطالعه تحلیل عوامل فرهنگی - هویتی موثر در گرایش به تغییر نام افراد در مراجعین به اداره ثبت احوال (مطالعه موردی 6 شهر در استان خوزستان) انجام شده است. نام و نام گزینی وسیله ای است برای شناسایی هویت انسان و جزء فرهنگ یک جامعه محسوب می شود. این پدیده در بین جوامع بشری چه جوامع ابتدایی و مدرن وجود داشته است. ایده اصلی تحقیق از نظریه آنتونی گیدنز استخراج و عوامل فرهنگی و هویتی را در تغییر نام موثر دانسته است. در این تحقیق جمعیت آماری متقاضیان تعویض نام در استان خوزستان در سال جاری که تعداد آنها 9035 نفر بوده مراجعه نموده، در میان این تعداد  جمعیت مراجعه کننده  تعداد 396 نفر  با استفاده از فرمول کوکران به عنوان  جمعیت نمونه مورد مطالعه انتخاب شده اند. شیوه نمونه گیری به صورت تصادفی خوشه ای انتخاب شده است. روش انجام این پژوهش مبتنی بر پیمایش، و تکنیک گردآوری داده ها مبتنی بر پرسشنامه بوده است.  نتایج یافته ‏ها نشان داده است که هر چه میزان هویت و عوامل فرهنگی قوی تر باشند به همان میزان در گرایش به تغییر نام تاثیرگذار خواهند بود. شاخص وسایل ارتباط جمعی، هویت فردی، اعتقادات و باورها و هویت قومی بیش ترین همبستگی را در گرایش به تغییر نام نشان داده است.

    کلیدواژگان: گرایش به تغییر نام، هویت قومی، هویت مذهبی، هویت فردی، اعتقادات و باورها
  • صاحبعلی رام دیبکلو، حسن ستاری ساربانقلی*، مهسا فرامرزی اصل، رسول درس خوان صفحات 41-53

    منطقه 3 اردبیل از مناطق مهم مهاجرت پذیر شهر اردبیل می باشد. بر اساس نظر کارشناسان شهری، مهاجرت یکی از عوامل اصلی و مهم در تغییر و تحولات کیفیت زندگی شهر به شمار می رود. این مقاله وضعیت و سطح کیفیت زندگی شهروندان منطقه 3 اردبیل  را بر اساس شاخص های تاثیر گذار مورد  بررسی قرار داده است.  هدف مطالعه حاضر، سنجش شاخص های کیفیت زندگی شهری بویژه در زیر شاخص های اجتماعی در محلات 10 گانه منطقه 3 شهر اردبیل می باشد. روش شناسی این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه انجام از نوع توصیفی- تحلیلی است. داده های مورد نیاز با استفاده از پیمایش (پرسشنامه) از اهالی جمع آوری شده است. بر همین اساس جامعه آماری تحقیق حاضر را ساکنان منطقه 3 اردبیل تشکیل می دهند که از بین آن ها با استفاده از فرمول کوکران 395 نفر به عنوان جامعه نمونه تحقیق انتخاب شده و متناسب با جمعیت محلات این منطقه، پرسشنامه ها به صورت تصادفی طبقه بندی شده توزیع و تکمیل گردیده است. میزان پایایی پرسشنامه نیز از طریق آزمون آلفای کرونباخ سنجیده شده که نشان از سطح بالای اطمینان ابزار تحقیق می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss از آزمون های T تک نمونه ای، همبستگی پیرسون استفاده شده و منجر به این نتیجه شده؛ کیفیت زندگی شهری منطقه 3 اردبیل از نظر ابعاد کالبدی و اجتماعی در سطح مطلوبی قرار ندارد و با توجه به وضعیت موجود نیاز به توجه و اهتمام بیش تری از طرف مسیولین شهری در خصوص ارتقاء شاخص های مذکور این منطقه دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، شاخص های اجتماعی و کالبدی، مهاجرت، تحولات زندگی
  • طاهره شاهیوندی*، اسماعیل جهانبخش، شاپور بهیان صفحات 54-76

    این پژوهش به بررسی حضور فعالانه زنان در سازمان های مردم نهاد و تاثیر آن بر آگاهی و زیست فرهنگی آنان می پردازد، روش گرد آوری داده ها به صورت پیمایشی از طریق پرسشنامه انجام گرفته است. با استفاده از فرمول کوکران، تعداد 333 نفر از زنان عضو در سازمان های مردم نهاد استان لرستان مورد پرسش قرار گرفتند. با توجه به آزمون فرضیه های مرتبط یافته های تحقیق نشان می دهد: ماهیت بسیاری فعالیت های اجتماعی- فرهنگی زنان از گذشته تا به امروز داوطلبانه بوده است و زنان با کار اجباری بیرون از خانه مواجه نبودند و از طرف دیگر همیاری و یادگیری از شاخصه های این فعالیت ها می باشد و نقش هایی که زنان در رابطه با فعالیت های داوطلبانه مدرن از جمله حضور موثر در این سازمان ها به عهده می گیرند، انعطاف پذیر است و با زیست فرهنگی-اجتماعی شان متناسب است بنابراین آن ها از این طریق به طور کل از نقش های خانوادگی خود گسسته نمیشوند و یکپارچگی مواجه با "خود" را از دست نمی دهند به عبارت دیگر آن ها نه تنها می توانند، حضور مطلوب خود را در حفظ و مدیریت جامعه به ثمر میرسانند بلکه هم زمان قادرند با آگاهی و رضایت بیشتری نسبت به نقش های سنتی و دینی خود روبرو شوند.

    کلیدواژگان: آگاهی، زنان، تغییرات، زیست فرهنگی
  • محیا شعیبی* صفحات 77-96

    فردگرایی مفهومی است که در مقابل جمع گرایی جامعه سنتی قرار می گیرد. جامعه فردگرا عدم همنوایی با جمع را ارزش تلقی می کند و بر شکوفایی فردی و بازاندیشی در سنت ها و هنجارهای اجتماعی تاکید می کند؛ هم چنین طبق آن چه عموما در جامعه شناسی از مفهوم همبستگی اجتماعی مستفاد می شود، این مفهوم به درجه یا نوع هم گرایی یک جامعه و در واقع، به پیوندها و روابطی که اعضای یک جامعه یا گروه را به یکدیگر مرتبط می سازند، اشاره دارد؛ لذا با توجه به این مفاهیم هدف تحقیق حاضر تبیین میزان رابطه شکل گیری فردگرایی افراطی با همبستگی اجتماعی در شهروندان تهرانی است. جامعه آماری این پژوهش شامل شهروندان 65-18ساله تهران می باشد. که تعدادشان بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1390، 5876659 نفر می باشد که در میان مناطق شه تهران با توجه به حجم نمونه که حداقل 384 نفر می بایست باشد، 400 نفر در مجموع و هر منطقه تعداد 80  پرسشنامه با روش نمونه گیری تصادفی پر شد. نتایج تحقیق نشان دهنده این مطلب است که بین دو متغیر فردگرایی افراطی و همبستگی اجتماعی همبستگی نسبتا ضعیفی وجود دارد و جهت رابطه نیز منفی و معکوس است. مقدار ضریب تعیین تعدیل شده نشان میدهد که متغیر مستقل فردگرایی افراطی قادر به تبیین 9/1 درصد از تغییرات متغیر وابسته (همبستگی اجتماعی) است.

    کلیدواژگان: فردگرایی افراطی، مشارکت اجتماعی، همبستگی اجتماعی، شهروندان تهران
  • انور کریمیان، نوروز هاشم زهی*، مجید کاشانی صفحات 97-117

    در این پژوهش نظام ارزشی حاکم بر دانش آموزان دختر دوره متوسطه و مادران آن ها در شهرستان بوکان مورد سنجش و مقایسه قرار گرفته است. روش اصلی تحقیق پیمایش و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بود. دو نمونه 180 نفر از دانش آموزان و 180 نفر از مادران آن ها با روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک چند مرحله ای انتخاب شدند. اعتبار صوری پرسشنامه با قضاوت متخصصان و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. نتایج نشان می دهد که بین دو گروه دانش آموزان دختر و مادران آن ها در ارزش های مادی و فرامادی، ارزش های مربوط به تحصیلات و علم و خانواده تفاوت وجود ندارد. لیکن بین دو گروه در ارزش های جمع گرایی و فردگرایی و دینی و سنتی تفاوت معناداری  وجود دارد. یعنی گرایش به فردگرایی و گریز از ارزش های دینی و سنتی در بین  دختران دانش آموز قوی تر می باشد. در حالی که بین دانش آموزان دختر و مادران آن ها در حوزه ارزش های مدرن، تعامل و اشتراک وجود دارد، نتایج در حوزه ارزش های سنتی گسست را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: ارزش های مدرن، ارزش های سنتی، نسل، نظام ارزشی، شهرستان بوکان
  • الهام وقاری، باقر ساروخانی*، علیرضا کلدی صفحات 118-134

    در مقاله حاضر رابطه میان سرمایه اجتماعی و رفاه ذهنی کارکنان ستادی سازمان تامین اجتماعی تبیین شد. روش تحقیق پیمایشی و 291 نفر از کارکنان در سال 1396 به روش نمونه گیری طبقه ای- نسبتی با فرمول کوکران انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته با اعتبار محتوایی و پایایی 0/95 رفاه ذهنی و 0/91 سرمایه اجتماعی انجام شد. در تدوین چارچوب نظری رفاه ذهنی از نظریه کیفیت زندگی فیلیپس و نظریه شادی سلیگمن و دینر و برای سرمایه اجتماعی از نظریه بوردیو و پاکستون در ابعاد ذهنی و عینی استفاده شد. نتایج رگرسیون چندگانه و تحلیل مسیر نشان داد؛ شاخص های سرمایه اجتماعی به میزان 39 درصد رفاه ذهنی کارکنان را تبیین می کنند که بیش ترین سهم را اعتماد اجتماعی با 0/4 = β و پس از آن انسجام اجتماعی با 0/35 = β و تعهدات اجتماعی با 0/25 = β و مشارکت و تعاملات اجتماعی با 0/185 = β داشته اند. آگاهی اجتماعی با 0/064 = β کم اثرترین مولفه سرمایه اجتماعی در تبیین رفاه ذهنی کارکنان بود.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، رفاه ذهنی، سازمان تامین اجتماعی، کارکنان
  • افشین شکارچی، فاطمه شیخلوند*، خدابخش اسداللهی، زیبا قاسم زاده ابلی صفحات 135-154

    این پژوهش با هدف بررسی انسجام اوضاع اجتماعی، سیاسی و فرهنگی با تاکید بر ادبیات مقاومت عصر شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت. روش پژوهش، توصیفی و تحلیلی بر پایه ی منابع کتابخانه ای است. بر اساس نتایج و بررسی جامعه شناسی ادبیات (نثر و نظم) عصر شاه اسماعیل صفوی، وجود سطح بالایی از محتوای عصر شامل تغییرات اجتماعی، سیاسی، و فرهنگی در قالب های ادبی و تولیدات ادبی است. یافته های پژوهش بیانگر این است که زبان اکثر شعرای این عصر در راستای هویت دینی و حفظ وحدت ملی بود که اوضاع اجتماعی را ترسیم می کرد، لذا دوره صفوی نقطه قوت تاریخ کشور ما را تشکیل می دهد، چراکه وقتی دولت صفوی قوام گرفت و آنگاه که تثبیت شد، تحول عمیقی را در ایران آغاز کرد و گرچه این تحول با ابزارهای سنتی صورت می گرفت، اما سبب شکوفایی همه جانبه در ایران شد.

    کلیدواژگان: انسجام، ادبیات مقاومت، شاه اسماعیل صفوی، وضعیت اجتماعی، سیاسی و فرهنگی
  • صدری سیاوش پور، سید احسان امیر حسینی*، مهرزاد حمیدی صفحات 155-172

    هدف پژوهش، طراحی مدل عوامل موثر بر سایش اجتماعی متاثر از تغییرات اجتماعی در تربیت بدنی آموزش و پرورش با رویکرد ساختاری تفسیری بود. پژوهش حاضر از نظر ماهیت و هدف کاربردی، از نظر نوع داده ها، آمیخته کمی و کیفی از لحاظ روش اجرا از نوع توصیفی-پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش در بخش کمی، شامل مدیران، کارشناسان ارشد و کارشناسان تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش و ادارات کل آموزش و پرورش استان ها برابر با 384 نفر بود تعداد 181 نفر به صورت تصادفی ساده بر طبق جدول مورگان به عنوان نمونه آماری انتخاب شد. در بخش کیفی تعداد 18 نفر از خبرگان بر اساس تخصص، تجربه، تسلط نظری، دسترسی و تمایل به صورت هدفمند انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته و فرم خودتعاملی ساختاری شامل 13 عامل موثر بر سایش اجتماعی بود روایی پرسشنامه توسط 10 تن از اساتید مدیریت ورزشی دانشگاه و پایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ تایید شد (85/0=α). همچنین جهت مدل یابی عوامل از روش مدل سازی ساختاری تفسیری استفاده شد. یافته ها نشان داد عوامل در هفت سطح قرار گرفتند. عوامل درگبری شغلی، ضعف انگیزش و تعارض شغلی در سطح اول صعف مدیریت در پایین ترین سطح قرار گرفتند. پرهیز از سیاسی کاری، توسعه عدالت سازمانی و رفع ضعف های مدیریتی بر دیگر کاهش دیگر عوامل سایش اجتماعی تاثیر گذار است در نهایت منجر به کاهش درگبری شغلی، ضعف انگیزش و تعارض شغلی در تربیت بدنی آموزش و پرورش خواهد شد.

    کلیدواژگان: آموزش و پرورش، تربیت بدنی، تغییرات اجتماعی، سایش اجتماعی، منابع انسانی
  • یونس عزتی، منصور حقیقتیان*، احمد موذنی صفحات 173-194

    این مطالعه باهدف شناسایی الگوهای ذهنی کارکنان دانشگاه های ایلام در زمینه توسعه فرهنگی است. روش مطالعه، تلفیقی از روش های (کیفی- کمی) است، ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر روش گردآوری داده ها کیفی، از نوع کیو هست. تالار گفتمان پژوهش را 14 نفر از کارکنان و مدیران سازمان های دولتی (فرهنگ و ارشاد، استانداری، آموزش پرورش) و اساتید دانشگاه های استان ایلام دارای پیشینه مطالعه درزمینهی توسعه تشکیل دادهاند. نمونه آماری پژوهش شامل 21 نفر از کارکنان دانشگاه های ایلام بودند که به صورت هدفمند انتخاب شدند. بر اساس مصاحبه های انجام شده، تعداد 49 گزاره کیو استخراج شد که در قالب یک پرسشنامه متشکل از 49 کارت و یک نمودار کیو در اختیار جامعه آماری قرار گرفت. بر اساس یافته های به دست آمده از تحلیل عاملی اکتشافی 6 گونه ذهنیت؛ دینی و تقدیرگرا، عامیانه، مسیولیت پذیر، علم گرا، قانون مدار و فردگرایی اخلاقی دسته بندی شدند. نتایج نشان داد که ذهنیت مشارکت کنندگان در الگوهای ذهنی 1 و 2، بر اساس دیدگاه نظریه پردازان نوسازی، با خصوصیات و ویژگی های جوامع سنتی و ماقبل مدرن همسو است و الگوهای ذهنی مشارکت کنندگان قرارگرفته در دسته های سوم تا ششم، با ذهنیت جوامع مدرن و توسعه یافته قرابت دارد و به ارزش هایی چون: حس تعهد، مشارکت، علم گرایی و نوآوری توجه داشته اند. به طورکلی، نتایج نشان داد که الگوی ذهنی مشارکت کنندگان نسبت به توسعه فرهنگی با خصوصیات جوامع ماقبل مدرن قرابت بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: روش کیو، توسعه فرهنگی، الگوهای ذهنی، قانون مدار، فردگرایی اخلاقی
|
  • Niloofar Aghaei *, Ali Hashemianfar Pages 1-20

    The present study aims to explain of the structural changes of violence with emphasis on social factors. The present research is a survey method and quantitative. The sample size in this study is 413 people using sampling software. Sampling method in this research is multi-stage cluster sampling. According to the findings of this study; Social capital, life satisfaction and cultural capital have a significant effect on violence, also the status of social capital, cultural capital and violence in the statistical community is below average, but the status of life satisfaction in the statistical community is reported to be above average. Based on the findings, the focus on social capital and cultural capital in a low-income neighborhood has significant effects on not tending to increasingly violent changes. This is more common in these areas and among young people and adolescents, and life satisfaction and non-violence are subject to changes in the amount of capital.

    Keywords: Social capital, Cultural capital, life satisfaction, Violence, low-income neighborhoods
  • Karamollah Javanmard * Pages 21-40

    This study was conducted to study the analysis of cultural-identity factors affecting the tendency to change the name of individuals in clients of the Civil Registry Office (Case study of 6 cities in Khuzestan province). Name and choice of naming is a means to identify human identity and is part of the culture of a society. This phenomenon has existed among human societies, both primitive and modern societies. The main idea of the research is derived from Anthony Giddens's theory and cultural and identity factors are considered to be effective in changing the name. In this study, the statistical population of name change applicants in Khuzestan province this year, whose number was 9035 people, among this number, 396 people were selected using the Cochran's formula as the sample population. The sampling method is randomly selected cluster. The method of this research was based on survey and the data collection technique was based on a questionnaire. The results show that the stronger the identity and cultural factors, the more effective they will be in the tendency to change the name. The index of mass media, individual identity, beliefs and ethnic identity has

    Keywords: Tendency to Rename, Ethnic identity, religious identity, individual identity, Beliefs, Belief
  • Sahebali Ram Debaklu, HASAN SARBANGOLU *, Mahsa Faramarzi Asle, Rasol Darskhan Pages 41-53

    ardabil region is one of the important areas of ardabil province. according to urban experts, migration is one of the main factors in changes and changes in the quality of life in the city. this paper examines the status and quality of life quality of citizens of ardabil district on the basis of influential factors. the purpose of this study is to measure urban life quality indices especially among social indicators in the sub- neighborhoods of ardabil city. the methodology of this research is practical and in terms of its method is descriptive- analytical. the required data were collected using survey questionnaire (questionnaire). accordingly, the population of the present study is the inhabitants of ardabil region of ardabil, among which cochran formula was selected as the sample society and according to the population of districts of this region, the questionnaires were randomly distributed and completed. the reliability of the questionnaire was measured by cronbach's alpha test which indicates high level of reliability of the research tool. in order to analyze the data collected by using spss software , one sample t - test, pearson correlation was used results the quality of urban life in ardabil region in terms of physical and social dimensions is not desirable. according to the current situation, there is a need for more attention and effort by urban authorities to improve these indices.

    Keywords: quality of life, social, physical indicators, Migration, life developments
  • Tahereh Shahivandi *, Esmaeel Jahanbakhsh, Shapoor Bbehyan Pages 54-76

    This study examines the active presence of women in non-governmental organizations and its effect on their awareness and bioculture. The data collection method was a survey through a questionnaire. Using the Cochran formula, 333 female members were questioned in Lorestan province's nongovernmental organizations. According to the test of related hypotheses, the research findings show: Many socio-cultural activities of women have been voluntary from the past to the present, and women have not been forced to work outside the home. On the other hand, cooperation and learning are the hallmarks of these activities, and the roles that women play in relation to modern volunteering activities, including effective participation in these organizations, are flexible and appropriate to their biosocio-cultural. Thus, in this way, they are not completely detached from their family plans and do not lose the integrity of facing "themselves". In other words, they not only can, but also achieve their desired presence in the maintenance and management of society. But also able to face more awareness and satisfaction with their traditional and religious roles.

    Keywords: awareness, Women, change, Bioculture
  • Mahya Shoeybi * Pages 77-96

    Individualism is a modern concept that is placed against the collectivism of the traditional society. Individual society considers incompatibility with the community as a value and emphasizes individual flourishing and rethinking in social norms and norms.Also, according to the concept of social cohesion generally used in sociology, this concept refers to the degree or type of convergence of a society and, in fact, refers to links and relationships that link members of a community or group to one another. Therefore, according to these concepts, the aim of the research is to explain the relationship between extreme individualism and social cohesion in Tehran's citizens. The statistical population of this research includes 18-65 year olds in Tehran. Their number is 5876659 people in 2011 according to the general population and housing censusAmong the regions with a sample size of at least 384 people, 400 people in total and each region filled out 80 questionnaires by random method. The results of the research indicate that there is a relatively weak correlation between extreme individualism and social solidarity, and the relationship is also negative and inverse. The amount of adjusted adjustment coefficient indicates that the independent variable of extreme individualism can explain 1.9% of the variation of the dependent variable of social correlation.

    Keywords: Extremist individualism, Social Participation, social cohesion, Tehran citizens
  • ANVAR KARIMIAN, Nourouz Hashemzehi *, Majid Kashani Pages 97-117

    In this study, the value system governing female high school students and their mothers in Buchan County has been assessed and compared. The main research method was survey and the data collection tool was a questionnaire. Two samples of 180 students and 180 of their mothers were selected by multi-stage systematic random sampling. The face validity of the questionnaire was confirmed by experts and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient. The results show that there is no difference between the two groups of female students and their mothers in material and extra-material values, values ​​related to education and science and family. However, there is a significant difference between the two groups in the values ​​of collectivism, individualism, religion and tradition. That is, the tendency towards individualism and escape from religious and traditional values ​​is stronger among schoolgirls. While there is interaction and sharing between female students and their mothers in the area of ​​modern values, the results in the area of ​​traditional values ​​show a rift.

    Keywords: modern values, traditional values, Generation, value system, Buchan city
  • Elham Vaghari, Bagher Sarookhani *, Alireza Kaldi Pages 118-134

    The present article aimed at determining the relationship between social capital and mental well- being of headquarter employees in social security organization. The method of research was survey and 291 employees during 2017 were selected in ratio stratified method through Cookeran formula. The information was gathered through researcher made questionnaire with content validity and 0.95 reliability for mental well- being and 0.91 reliability for social capital. The theoretical framework of the study was based on Philips` quality of life for mental well-being, Seligman and Diener`s happiness theory, Bourdieu`s social capital theory and Poktsone`s theory in subjective and objective dimensions. The obtained results of multiple regression and path analysis revealed that social capital indexes specify 39% of employees` mental well- being among them social trust with = β 0.4 had the most rate; after that social solidarity with = β 0.35, social commitments with = β 0.25, participation and social interactions with = β 0.185; Social awareness with = β 0.064 had the least portion in predicting employees` mental well- being.

    Keywords: Social capital, mental well-being, social security organization, Employees
  • Afshin Shekarchi, Fatemeh Sheikhloovand *, Khodabakhsh Asadollahi Pages 135-154

    The aim of this study was to investigate the coherence of social, political and cultural situations with emphasis on the resistance literature of the time of Shah Ismail Safavid. The research method is descriptive and analytical based on library resources. According to the results and sociological study of literature (prose and poetry) of the era of Shah Ismail Safavid, the existence of a high level of content of the era includes social, political, and cultural changes in literary formats and literary productions. The research findings indicate that the language of most poets of this era was in line with religious identity and preservation of national unity, which depicted the social situation. Therefore, the Safavid period is a strong point in the history of our country, because when the Safavid government was established and when it was established, it started a profound change in Iran, and although this change was done with traditional tools, it caused all-round prosperity in Iran.

    Keywords: Cohesion, Resistance, Shah Ismail Safavid, Social, Political, Cultural Situation
  • Sadry Siyavashpoor, Seiyed Ehsan Amir Hosseini *, Mehrzad Hamidi Pages 155-172

    The purpose of this study was to design a model of factors affecting social wear affected by social changes in physical education with an interpretive structural approach. The present research was descriptive-survey in terms of nature and purpose, in terms of data type, quantitative and qualitative mix in terms of implementation method. The statistical population of the study in the quantitative section, including managers, senior experts and physical education experts of the Ministry of Education and provincial education departments was 384 people. 181 people were randomly selected as a statistical sample according to Morgan table. In the qualitative section, 18 experts were purposefully selected based on expertise, experience, theoretical mastery, access and willingness. The research instrument was a researcher-made questionnaire and the structural self-interaction form included 13 factors affecting social wear. The validity of the questionnaire was confirmed by 10 professors of university sports management and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha test (α = 0.85). Also, interpretive structural modeling was used to model the factors. Findings showed that the factors were classified into seven levels. The factors of job involvement, motivation weakness and job conflict were in the first level of management weakness in the lowest level. Avoiding work politicization, developing organizational justice and eliminating managerial weaknesses have other effects on reducing other factors of social wear and tear. Ultimately, it will lead to a reduction in job deprivation, poor motivation and job conflict in physical education.

    Keywords: education, physical education, social change, social wear, Human Resources
  • Younes Ezati, Mansour Hagighatian *, Amad Moazzeni Pages 173-194

    The present research was conducted with the aim of Identifying of mental patterns of culture development of IlamUniversities staff. The dominant paradigm of this study was mixed methodology.This research is applied in terms of goal, and is qualified method in terms of the method of data collection. The Concourse in this study included 14 people of (Culture and Islamic Guidance government Office, Education) and universitis professors, with backgrounds in culture development studies. The study population of this study consisted of 21 Entrepreneurs in Ilam were chosen as sample by the targeted judgment method. Fourthly nine Phrases were extracted based on the interviews. A questionnaire consisting of 49 cards and an answer sheet. Data analyzed by Q exploratory factor. Based on the findings of the exploratory factor analysis, six types of Religious and fatalistic, Folk Mentality, responsible, Scientist, Legalist, Moral individualistic were categorized. The results showed that the mentality of the participants in the mental models 1 and 2 was the same with the characteristics of the traditional and pre-modern societies. At the same time, the participants in the third and fourth categories had a very good mentality towards development because they have paid attention to values such as sense of commitment, participation, scientism and innovation. In general, the results showed that the participants' mental pattern of the cultural development of the community is at a moderate and lower level.

    Keywords: Q methodology, culture development, mental patterns, Legalist Moral individualistic