فهرست مطالب

نشریه مدیریت کسب و کارهای بین المللی
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 17، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/06
  • تعداد عناوین: 9
|
  • هانیه قادری*، حسین رضائی دولت آبادی، آذرنوش انصاری صفحات 1-26

    در دو دهه گذشته، صادرات به عنوان یک فعالیت بازرگانی حیاتی در اقتصاد ملی کشورها رشد سریعی داشته و روند جهانی شدن بازارها، اهمیت زیربنایی درک رفتار و عملکرد شرکت ها را در بازارهای صادراتی بیشتر کرده است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بیرونی بر عملکرد صادراتی با در نظر گرفتن نقش میانجی قابلیت های پویا است. این پژوهش کاربردی، به شیوه پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران ارشد و صادرات شرکت های صادراتی استان اصفهان است که در سال های 1395 و 1396 به عنوان نمونه یا برگزیده انتخاب شده اند. به دلیل محدود بودن اندازه جامعه، نمونه گیری انجام نشده و جامعه آماری به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته است. داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه جمع آوری و به شیوه مدلسازی معادلات ساختاری در نرم افزار Smart PLS3 تحلیل شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد سرمایه اجتماعی بیرونی بر عملکرد صادراتی و قابلیت های پویای اکتشاف و بهره برداری بازار صادراتی، پژوهش و توسعه، کارآفرینی گرایی صادراتی و انعطاف پذیری در تولید اثر مثبت دارد. علاوه براین، قابلیت های اکتشاف بازار صادراتی و کارآفرینی گرایی صادراتی بر عملکرد صادراتی تاثیر مثبت می گذارد. برخلاف انتظار، در پژوهش حاضر، قابلیت بهره برداری بازار صادراتی تاثیر منفی بر عملکرد صادراتی داشته است. تاثیر قابلیت های پژوهش و توسعه و انعطاف پذیری در تولید نیز بر عملکرد صادراتی مورد تایید قرار نگرفته است.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، عملکرد صادراتی، قابلیت های پویا
  • محسن نظری*، هانیه فتحی، مهرشاد نظری صفحات 27-43

    هدف اصلی این تحقیق تعیین سطح ادراک اخلاقی محصولات در برندهای داخلی و خارجی می باشد. همچنین به بررسی تفاوت معناداری ادراک اخلاقی بودن حاصل از افزایش قیمت محصولات (تایر خودرو، تلویزیون، خمیردندان، شکلات، کیف چرم و کرم ضدآفتاب) در بین برندهای داخلی و خارجی می پردازیم. هدف دیگر پژوهش، بررسی اثر متغیرهای جمعیت شناختی (درآمد، جنسیت، شغل) به عنوان متغیرهای تعدیل گر بوده است. مطالعه از نظر هدف کاربردی، از نظر روش توصیفی- پیمایشی، و از نظر گردآوری داده ها کتابخانه ای- میدانی می باشد. طرح آزمایشی مورد استفاده در این مطالعه یک طرح عاملی 6×2 با 12 سناریوی متفاوت می باشد. عامل های این طرح شامل دو متغیر نوع محصول (تایرخودرو/ تلویزیون/ کیف چرم/ کرم ضد آفتاب/ خمیردندان/ شکلات) و نوع برند (داخلی/ خارجی) می باشد. جمع آوری داده ها با پرسش نامه میان مصرف کنندگان ساکن تهران انجام شده و نتایج 482 داده جمع آوری شده نشان می-دهد، مصرف کنندگان ایرانی در صورتی که تعیین قیمت بر اساس هزینه های تولید شده باشد، افزایش قیمت محصولات را اخلاقی تلقی می کنند.

    کلیدواژگان: ادراک منصفانه، برندهای داخلی و خارجی، متغیرهای جمعیت شناختی، محصولات
  • سمیه زنگیان، مرتضی ملکی مین باش رزگاه*، داود فیض، عظیم زارعی صفحات 45-78

    امروزه، با توجه به تحولات اخیر بازاریابی، اهمیت فناوری اطلاعات و ابزارهای دیجیتال و دغدغه اصلی بازاریابان در شیوه انتخاب استراتژی مناسب جهت ورود و تدوین استراتژی‏های ورود به بازارهای بین‏الملل مبتنی بر ابزارهای دیجیتال به‏ویژه رایانش ابری پوشیده نیست، ازاین رو هدف این پژوهش شناسایی و اولویت‏بندی ابعاد و شاخص‏های استراتژی کسب‏وکار دیجیتال برای ورود به بازارهای بین‏الملل مبتنی بر پارادایم رایانش ابری است. روش پژوهش حاضر توصیفی- اکتشافی بوده ، نخست با بررسی پژوهش های انجام شده، پرسشنامه ای از معیارهای شناسایی شده براساس روش تحلیل محتوای اسنادی در اختیار خبرگان قرار گرفت. پس از شناسایی ابعاد و شاخص‏های مدل پژوهش با دریافت نظر 15 خبره (متخصص در حوزه دیجیتال، بازاریابی و رایانش ابری) با استفاده از تکنیک‏های تصمیم‏گیری چندمعیاره شامل سوارا (روش تحلیل نسبت ارزیابی وزن دهی تدریجی) و آراس خاکستری، وزن دهی و اولویت‏بندی شد. یافته‏های به دست آمده از هردو روش حاکی از آن است که دامنه استراتژی کسب‏وکار دیجیتال - معماری دیجیتال، منابع استراتژی کسب‏وکار دیجیتال - معماری دیجیتال، دامنه استراتژی کسب‏وکار دیجیتال - مدل کسب‏وکار دیجیتال، منابع استراتژی کسب‏وکار دیجیتال - مدل کسب‏وکار دیجیتال و سرعت استراتژی کسب‏وکار دیجیتال - پویایی کسب وکار به ترتیب اولویت اول تا پنجم را داشتند. بر اساس اوزان محاسبه شده، مهم ترین بعد استراتژی کسب‏وکار دیجیتال، معماری دیجیتال، پویایی کسب‏وکار، مدل کسب‏وکار دیجیتال و مدیریت اطلاعات است.

    کلیدواژگان: استراتژی کسب&rlm، وکار دیجیتال، پویایی کسب &rlm، وکار، سوآرا، مدل کسب &rlm، معماری دیجیتال
  • ناصر سیف اللهی انار*، ایمان قاسمی همدانی صفحات 79-99

    هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر پشتیبانی نهادی بر عملکرد صادراتی با در نظر گرفتن متغیر تلاطم بازار و جهت گیری نوآوری می باشد. این پژوهش با رویکرد کمی و با استفاده از تکنیک پیمایش انجام یافته است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه می باشد. تلاطم بازار بر اساس سه شاخص تغییر در تقاضای مشتری، تغییر در نیازهای مشتری و تغییر در اولویت های مشتری و پشتیبانی نهادی بر اساس دو شاخص پشتیبانی بازاریابی و پشتیبانی مالی سنجیده شد. نمونه آماری را 169 نفر از مدیران شرکت های کوچک و متوسط صادرکننده فعال استان مازندران تشکیل می دهند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. روایی پرسشنامه ها بر اساس روایی سازه، تشخیصی، همگرا و واگرا و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ بررسی گردید. آزمون فرضیه ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری و نرم افزار SmartPLS انجام شد. بر اساس نتایج آزمون فرضیه های تحقیق، پشتیبانی بازاریابی بر عملکرد صادراتی و جهت گیری نوآوری تاثیردارد. پشتیبانی مالی بر جهت گیری نوآوری تاثیردارد. ولی تاثیر پشتیبانی مالی بر عملکرد صادراتی تایید نشد. جهت گیری نوآوری بر عملکرد صادراتی تاثیردارد. بر اساس نتایج، تعدیلگری تلاطم بازار در ارتباط بین جهت گیری نوآوری و عملکرد صادراتی، باعث افزایش میزان تاثیر جهت گیری نوآوری بر عملکرد صادراتی شده است. همچنین پشتیبانی بازاریابی بر عملکرد صادراتی با در نظر گرفتن متغیر واسطه-ای جهت گیری نوآوری تاثیردارد ولی تاثیر غیر مستقیم پشتیبانی مالی بر عملکرد صادراتی از طریق متغیر واسطه ای جهت گیری نوآوری معنادار نمی باشد.

    کلیدواژگان: پشتیبانی نهادی، تلاطم بازار، جهت گیری نوآوری، عملکرد صادراتی
  • دیاکو عباسی*، محمدتقی تقوی فرد صفحات 101-121

    یکی از چالشهای مهم مدیران گردشگری ، درک واقعی از عوامل مسیر موفقیت مقصد گردشگری، است. بنابراین مهم است زمینه ای که توسعه گردشگری در آن رخ می دهد و چگونگی تکامل آن برای دستیابی به موقعیت رقابتی به درستی ارزیابی شود. هدف این مطالعه تعیین اهمیت نسبی مشخصه هایی است که تعیین کننده ی مزیتهای نسبی نه رقابتی در فرایند توسعه و سرمایه گذاری مقصدها است. برای تحلیل از روش تصمیم گیری MCDA به عنوان روشی نوآورانه در زمینه تجارت مقصدهای گردشگری در ترکیب با مدل رقابت مندی مقصد گردشگری (TDC) مزیت های منبع محور برای سه منطقه نمونه گردشگری استفاده شده است. از روش نمونه گیری قضاوتی، شامل 15 کارشناس و متخصص گردشگری آشنا با مناطق نمونه این تحقیق، استفاده شد. بر طبق یافته های تحقیق، معیار " ویژگی های طبیعی، اجتماعی فرهنگی و فیزیکی منطقه" و همچنین معیار "دسترسی به منابع انسانی توانمند و تحصیل کرده و روحیه ی بالای مهمان نوازی و تمایل مردم برای مشارکت در توسعه ی گردشگری" به ترتیب با ارزیابی 41.7 و 27.2 درصد و نرخ ناسازگاری (IR) قابل قبول کمتر از 0.1، از اهمیت نسبی به مراتب بالاتری در سنجش مزیت نسبی مناطق مورد مطالعه، مورد ارزیابی قرار گرفت. منطقه دریاچه مهاباد با 46.6 درصد نسبت به 2 منطقه گردشگری دیگر از اولویت بالاتری برای توسعه گردشگری انتخاب شد. در پایان مدل تصمیم گیری چند معیاره ی در ترکیب با الگوهای رقابتمندی مقصدهای گردشگری به عنوان یک ابزار اثربخش برای ارزیابی توان رقابت مندی و مزیت سنجی مناطق برای توسعه ی گردشگری ارزیابی می شود.

    کلیدواژگان: مزیت نسبی، مزیت رقابتی، رقابتمندی بین المللی گردشگری، MCDA (تصمیم گیری چند معیاره ی)
  • مهدی قنبری، امیر ذاکری*، جلیل حیدری دهویی صفحات 123-146

    شرکت های دانش بنیان با دارا بودن مزیت فناورانه ، ظرفیت خوبی برای ورود به بازارهای خارجی دارند. هدف این پژوهش ارایه چارچوبی برای اولویت دهی به روش های ورود به بازارهای خارجی توسط این شرکتهاست. روش این پژوهش ترکیبی است. در بخش شناسایی معیارها از رویکرد کیفی و در بخش اولویت بندی از رویکرد کمی استفاده شده است. ابتدا با مرور پیشینه تحقیق، مولفه های تاثیر گذار بر انتخاب روش ورود شامل عوامل داخلی (سازمان و محصولات آن) و عوامل خارجی (بازار داخلی و بازار خارجی) شناسایی شده است. سپس با استفاده از روش بهترین-بدترین معیارهای موثر بر حضور در بازارهای خارجی برای شرکتهای دانش بنیان رتبه بندی شده است. نتایج نشان می دهد «تمایز محصول» و «شبکه سازی با شرکای خارجی» مهمترین معیارها برای این شرکتها هستند. این موضوع با فناورانه بودن محصولات این شرکتها و از سوی دیگر محدودیت منابع شرکتهای کوچک و متوسط برای سرمایه گذاری خارجی و لزوم جبران فقدان منابع با شبکه سازی همخوان است. در گام دوم، روش های ورود از منظر یک شرکت دانش بنیان دارای فعالیت گسترده بین المللی با استفاده از روش تاپسیس اولویت بندی شده است. نتایج نشان داد ایجاد شرکت تابعه با مالکیت کامل رتبه اول را دارد؛ در واقع این روش برای شرکتی که مراحل اولیه بین المللی شدن را طی نموده است، علاوه براینکه امکان محافظت از تکنولوژی اختصاصی شرکت را فراهم می کند، زمینه را برای صادرات به کشورهای مجاور شرکت تابعه فراهم می کند و البته می تواند حاکی از آن باشد که محدودیتهای صادرات از مبدا ایران، مطلوبیت روش های ورود با ریسک بیشتر را افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: بین المللی شدن، روش ورود، شرکت دانش بنیان، تصمیم گیری چند معیاره
  • لیلا ناطقیان، سعید جبارزاده کنگرلویی*، جمال بحری ثالث صفحات 147-166

    پیچیدگی ابزارها و بازارهای مالی، تصمیم گیری در خصوص انتخاب نوع دارایی را برای سرمایه گذاران دشوار می کند، به طوری که سرمایه گذاران همواره در تصمیم گیری های خود با مسئله بهینه سازی مجموعه دارایی ها روبه رو هستند؛ بنابراین انتخاب سبد سرمایه گذاری مناسب به منظور حداکثر سازی سود یکی از اصلی ترین دغدغه های سرمایه گذاران است. با این بیان هدف مقاله حاضر مقایسه توضیح دهندگی و عملکرد مسئله بهینه سازی و قدرت پیش بینی مدل های ARMA-شبیه سازی تاریخی و ARFIMA-مونت کارلو (از مدل های پدیرفته شده در دنیا) در بهینه سازی پرتفوی صندوق های سرمایه گذاری مشترک است. جامعه آماری و نمونه شامل داده های صندوق های منتخب معامله شده در بورس اوراق بهادار کشورهای منتخب عضو فدراسیون بورس های آسیایی و اروپایی (FEAS) بین سالهای 2013 تا 2019 بوده است.نتایج پژوهش نشان داد که مدل ARIMA-ارزش در معرض ریسک (شبیه سازی تاریخی) مرز کارای بالاتری در مقایسه با ARIMA-ارزش در معرض ریسک (شبیه سازی مونت کارلو) دارد. همچنین مرز کارای (جبهه پارتو) رسم شده توسط الگوریتم PESA-II برای مدل دیگر را در خود جای داده است. برای پی بردن به معنادار بودن این تفاوت عملکرد آزمون من-ویتنی بررسی شده است. نتایج بیانگر آن است که معیار شارپ پرتفلیو بهینه ARIMA-ارزش در معرض ریسک (شبیه سازی تاریخی) در مقایسه با ARIMA-ارزش در معرض ریسک (شبیه سازی تاریخی) بهتر است.

    کلیدواژگان: صندوق های سرمایه گذاری مشترک، بازارهای مالی، الگوریتم فراابتکاری چند هدفه، FEAS
  • مهشید حمزه ئی طهرانی، جلال حقیقت منفرد*، مهدی باسخا صفحات 167-182
    ترویج و رونق گردشگری درمانی، نیازمند فعال شدن اقدامات کارآفرینی از حیث شناسایی فرصت های موجود در زمینه گردشگری درمانی می باشد. برای رشد و توسعه این صنعت در کشور نیاز است تا عناصر مرتبط با تشخیص فرصت در حوزه گردشگری مورد شناسایی و بررسی قرار گیرد؛ لذا هدف پژوهش حاضر، دستیابی به درک بهتری از مضامین اصلی تشخیص فرصت های کارآفرینانه در حوزه گردشگری درمانی است. این پژوهش با استفاده از روش کیفی انجام شده است. پژوهشی توسعه ای - کاربردی می باشد که با روش میدانی صورت گرفته است. از ابزار مصاحبه نیمه ساختارمند برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. با استفاده از روش تحلیل مضمون به تجزیه وتحلیل داده ها پرداخته شده است. از روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی 15 نفر کارآفرین و خبره حوزه گردشگری درمانی برای مصاحبه انتخاب شدند. پس از تجزیه وتحلیل داده ها، 44 مضمون پایه در قالب 5 مضمون سازمان دهنده شناسایی گردید. مضامین سازمان دهنده شامل نوع شناسی فرصت، محیط کسب وکار، تکنولوژی، عوامل فردی و عوامل محیطی می باشند و شبکه مضامین بر اساس یافته ها ارایه گردید.
    کلیدواژگان: تشخیص فرصت کارآفرینانه، گردشگری درمانی، کارآفرینی، تحلیل مضمون، درمان
  • امیرحسین عبدالعلی پور، حسام الدین هدایت زاده، هوشمند باقری قره بلاغ*، الهام علی پور صفحات 183-203

    مشتری رویگردان فردی است که در آستانه ترک سرویس های ما و استفاده از سرویس رقبا قرار دارد. هدف از مطالعه حاضر، واکاوی نقش موانع رویگردانی مشتریان بر استراتژی ترمیم خدمات در صنعت بانکداری است. پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده و از لحاظ شیوه گردآوری داده‎ها توصیفی از نوع پیمایشی به شمار می‎رود. جامعه آماری پژوهش حاضر مشتریان و مدیران و معاونان بانک های خصوصی شهرستان خوی است. تعداد اعضای جامعه ی مورد بررسی35 بانک و 378 مشتری بود که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه‎ گیری دردسترس تعداد نمونه حداقل 147 مشتری و 71 مدیر برآورد شد. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر طیف لیکرت و برای تجزیه و تحلیل داده‎ های تحقیق از مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Amoss بهره گرفته شد. یافته‎ های پژوهش حاضر، نشان می دهد که موانع رویگردانی مشتریان براستراتژی های ترمیم خدمات تاثیر معناداری دارد. افزون بر این طرز تلقی مشتریان، زمان مشتریان، عوامل فیزیکی، قدرت تصمیم گیری، اعتبار بانکی، پیشرفت، جبران خدمات مشتریان، بوروکراسی، برگشت اشتباهات بانکی، عوامل مدیریتی و نارضایتی کارکنان از بانک بر استراتژی های ترمیم خدمات تاثیر معناداری دارد.

    کلیدواژگان: ترمیم خدمات، استراتژی های ترمیم خدمات، رویگردانی مشتری، بوروکراسی
|
  • Hanieh Ghaderi *, Hossein Rezaei Dolatabadi, Azarnoush Ansari Pages 1-26

    In the last two decades, exporting as a vital business activity in the national economy has grown rapidly and the trend of globalization of markets has increased the fundamental importance of understanding the behavior and performance of companies in export markets. The purpose of this research is to investigate the effect of external social capital on export performance considering the mediating effect of dynamic capabilities. This applied research has been done by survey method. Research population included top and export managers of export companies of Isfahan province which were selected as top export companies in 2016 and 2017. The statistical population was limited, so all of the population members were studied. Data have been collected via a questionnaire and analyzed through structural equation modeling conducted by Smart PLS3. Results indicate external social capital positively influences export performance and dynamic capabilities including export market exploration and exploitation, research and development, export entrepreneurial orientation and manufacturing flexibility. Moreover, export market exploration and export entrepreneurial orientation positively influence export performance. Unexpectedly, export market exploitation negatively affects export performance. The effects of research and development and manufacturing flexibility capabilities on export performance are not supported.

    Keywords: External social capital, Export Performance, Dynamic Capability
  • Mohsen Nazari *, Hanieh Fathi, Mehrshad Nazari Pages 27-43

    The main purpose of this study is to determine the level of fair perception of products in both domestic and foreign brands among the levels of voluntary payment / under equal information / in conditions of abuse / due to increased production costs / equal access to goods. Also, we examine the significant difference in fair perception resulting from increased prices of products (car tires, TVs, toothpaste, chocolate, leather bags and sunscreen) between domestic and foreign brands. The final goal of this study was to investigate the effect of demographic variables (income, gender, occupation) as moderating variables. Present study is a descriptive-survey research method, and in terms of purpose, is a developmental-applied research. . The experimental design used in this study is a 2 × 6 factor design with 12 different scenarios. The factors of this this design included two variables: product type (car tire / TV / leather bag / sunscreen / toothpaste / chocolate) and brand type (internal / external). And, this research was done using questionnaire. It was distributed to consumers living in Tehran. The results of 482 data collected show that Iranian consumers consider the price increase of products to be fair if the price is determined based on the costs of production.

    Keywords: demographic variables, Domestic, foreign brands, Fair perception, Products
  • Somayeh Zangian, Morteza Maleki Minbashrazgah *, Davood Feiz, Azim Zarei Pages 45-78

    Nowadays, in keeping with the recent marketing developments, the significance of information technology and digital tools and the primary issue of marketers in a way to select the right strategy to go into and formulate strategies to enter international markets based on digital tools, particularly cloud computing, is not hidden. Therefore, the purpose of this study is to identify the dimensions and indicators of digital business strategy (DBS) for entry to international markets based on the cloud computing paradigm. The method of the present study is descriptive-exploratory. First, by reviewing the researches, a questionnaire of the identified criteria based on the documentary content analysis methodology was provided to the experts. After identifying the dimensions and indicators of the research, the research model received the opinion of 15 experts (experts in the field of digital, marketing and cloud computing) exploitation multi-criteria decision-making techniques including Step-wise weight assessment ratio analysis (SWARA) and gray Aras method were weighted and prioritized. Findings obtained from both methods indicate that the scope of DBS - digital architecture, DBS Resources - digital architecture, the scope of DBS - digital business model, DBS Resources - Digital Business Model and Speed of DBS - Business Dynamics were the first to fifth priorities, respectively. Based on the calculated weights, the most important dimension of DBS is digital architecture, then business dynamics, digital business model and information management.

    Keywords: Digital Business Strategy, Digital architecture, Business dynamics, Digital business model, SWARA
  • Naser Seifollahi Onar *, Iman Ghasemi Hamedani Pages 79-99

    The main purpose of this study is to investigate the effect of institutional support on export performance by considering the variables of market turmoil and innovation orientation. This research has been done with a quantitative approach and using a survey technique. The data collection tool is a questionnaire. Market turmoil was measured based on three indicators of change in customer demand, change in customer needs and change in customer preferences and institutional support based on two indicators of marketing support and financial support. The statistical sample consists of 169 managers of small and medium companies active exporters in Mazandaran province who were selected using simple random sampling method. The validity of the questionnaires was evaluated based on the validity of constructive, diagnostic, convergent and divergent and its reliability with Cronbach's alpha coefficient. Hypotheses were tested using structural equation modeling and SmartPLS software. Based on the results of the test of research hypotheses, marketing support has an effect on export performance and innovation orientation. Financial support influences the direction of innovation. However, the impact of financial support on export performance was not confirmed. Innovation orientation affects export performance. According to the results, the adjustment of market turbulence in the relationship between innovation orientation and export performance has increased the effect of innovation orientation on export performance. Also, marketing support has an effect on export performance by considering the variable of innovation orientation, but the indirect effect of financial support on export performance through the variable of innovation orientation is not significant.

    Keywords: Institutional support, market turmoil, innovation orientation, Export Performance
  • Diako Abbasi *, Mohammad Taghi Taghavi Fard Pages 101-121

    Although the multi-criteria decision analysis method has been used in various business areas, nevertheless, it has received less attention in the field of tourism. The main goal of this paper, according resource-based comparative advantages approach, evaluation and prioritize tourism potential regions using competitiveness models and done by Multi-Criteria Decision Analysis method. Another goal of this study is specification of comparative importance of attributes that are determinative to identify comparative advantages, not necessarily competitive, of tourism regions for development and investment. Fifteen experts from West Azarbayjan participated in this study. 5 Criterion and 15 sub- Criterion, according literature review and expert viewpoints, are used as a main attributes of this study. Findings revealed that Mhabad Lake well-evaluated according of this study attributes, and physical and environmental attributes include the climatic conditions, landscape and ecology, and the socio-cultural attributes include the history, politics, art, economic activities, ways of life, monuments, individual buildings and built environment was the upmost rank among other criterions. At the end The AHP model was shown to be a reliable tool to evaluate destination competitiveness. Theoretical and managerial implications and future research suggestions are discussed.

    Keywords: Comparative Advantage, Competitive Advantage, International Tourism competitiveness, Multi-Criteria Decision Analysis
  • Mahdi Ghanbari, Amir Zakery *, Jalil Heidaryd Dahooie Pages 123-146

    Technology-based companies have a good capacity to enter foreign markets due to their technological advantages. The purpose of this study is to provide a decision-making method to prioritize foreign entry modes. Therefore, the research method is a combination of qualitative approach in criteria identification and quantitative approach in prioritizing criteria and entry modes. Frist, by reviewing the research background, influential components on entry mode choice have been identified, including internal factors (organization and its products), and external factors (internal market and foreign market). Then, using the best-worst method the effective criteria for entering foreign markets are ranked. The results show that “product differentiation” and “networking” are the most important ones for these firms. the experts’ view. This is in line with the technological advantage of these companies and on the other hand the limited resources of small and medium companies for foreign investment. Second, from the perspective of a technology-based company with extensive international activities in the field of advanced machinery, entry modes are prioritized using TOPSIS. The results showed that the first choice is the establishment of a wholly owned subsidiary. Actually for the company that has gone through the early stages of internationalization, this method is preferred, both for providing protection of the company's proprietary technology, provides the basis for exports to neighboring countries; also it can indicate that export restrictions from the origin of Iran, increases the orientation of firms towards more risky entry methods.

    Keywords: Internationalization, entry mode, Knowledge-based Company, multi-criteria decision-making
  • Leila Nateghian, Saeid Jabbarzadeh Kangarlouei *, Jamal Bahri Sales Pages 147-166

    The complexity of financial instruments and markets makes it difficult for investors to decide on the type of asset, so that investors are always faced with the problem of optimizing the set of assets in their decisions. Therefore, choosing the right investment portfolio in order to maximize profits is one of the main concerns of investors. With this statement, the purpose of this article is to compare the explanation and performance of the optimization problem and the predictive power of ARMA-historical simulation models and ARFIMA-Monte Carlo (one of the most established models in the world) in fund portfolio optimization ‌ is a joint venture. The statistical and sample population included data from selected funds traded on the stock exchange of selected member countries of the Federation of Asian and European Stock Exchanges (FEAS) between 2013 and 2019. The results showed that the ARIMA-value at risk (historical simulation) model has a higher efficiency boundary compared to the ARIMA-value at risk (Monte Carlo simulation). It also incorporates the Pareto frontier drawn by the PESA-II algorithm for the other model. To determine the significance of this difference, the performance of the Mann-Whitney test has been investigated. The results indicate that the ARIMA-value-at-risk-optimal portfolio Sharp criterion is better than the ARIMA-value-at-risk (historical simulation) criterion.

    Keywords: Mutual fund, Financial Markets, multi-objective meta-heuristic algorithm
  • Mahshid Hamzei Tehrani, Jalal Haghighat Monfared *, Mehdi Basakha Pages 167-182
    The promotion and prosperity of medical tourism requires the activation of entrepreneurial measures in terms of identifying opportunities in the field of medical tourism. For the growth and development of this industry in the country, it is necessary to identify and study the elements related to identifying opportunities in the field of tourism; Therefore, the aim of this study is to gain a better understanding of the main themes of identifying entrepreneurial opportunities in the field of medical tourism. This research has been done using a qualitative method. It is a development-applied research that has been done by field method. Semi-structured interview tools were used to collect information. Data were analyzed using content analysis method. Fifteen entrepreneurs and experts in the field of medical tourism were selected for interview using purposive and snowball sampling methods. After analyzing the data, 44 basic themes were identified in the form of 5 organizing themes. Organizing themes include typology of opportunity, business environment, technology, individual factors and environmental factors and the network of themes was presented based on the findings.
    Keywords: Entrepreneurial Opportunity Recognition, Therapeutic Tourism, Entrepreneurship, Theme Analysis, therapy
  • Amirhossein Abdolalipour, Hessam-Aldin Hedayatzadeh, Hooshmand Bagheri Garbollagh *, Elham Alipoor Pages 183-203

    A customer churn is a person who is on the verge of leaving our services and using the services of competitors. In this regard, the purpose of this study is to investigate the role of barriers to customer churn on Service recovery strategies in the banking industry. The present research is applied in terms of purpose and in terms of data collection method, it is descriptive of survey type. The statistical population of the present study is the customers, managers, and deputies of private banks in Khoy city. The number of members of the study community was 35 banks and 378 customers. Using Cochran's formula and available sampling method, the number of samples was estimated to be at least 147 customers and 71 managers. It is worth noting that the questionnaire was used to collect data and Structural Equation Modeling (SEM) was used to analyze the research data using Amos software. Findings of the present study show that barriers to customer churn have a significant effect on Service recovery strategies. Also, customer attitudes, customer time, physical factors, decision-making power, bank credit, progress, compensation for customer service, bureaucracy, the return of bank errors, management factors, and employee dissatisfaction with the bank have a significant impact on Service recovery strategies.

    Keywords: Service recovery, Service recovery strategies, customer churn, bureaucracy