فهرست مطالب

نشریه پژوهش در طب ورزشی و فناوری
پیاپی 22 (پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/03
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حیدر صادقی، محسن علی دارچینی*، حسین نبوی نیک صفحات 1-13

    ثبات مرکزی واژه ای پرطرفدار محسوب می شود و اصول پایه ای بسیاری از برنامه های بازتوانی، آموزش عملکرد و برنامه های پیشگیری است. از این رو، هدف پژوهش حاضر؛ بررسی ارتباط استقامت و توان ثبات مرکزی با عملکرد ورزشکاران نوجوان می باشد. در این مطالعه 12 شناگر پسر شرکت کردند. برای اندازه گیری استقامت و توان ثبات مرکزی به ترتیب از پروتکل مک گیل و آزمون پرتاب توپ مدیسین بال و آزمون دراز و نشست استفاده شد. عملکرد آزمودنی ها به صورت عمومی (پرش طول، پرش عمودی، ‏دو 9 مترسرعتی، دو 9×4 متر، آزمون انعطاف پذیری و پرتاب توپ مدیسین بال) و اختصاصی (تواتر استروک، و رکورد 100 متر کرال سینه) اندازه گیری شد. از روش همبستگی پیرسون برای بررسی ارتباط استقامت و توان ثبات مرکزی با عملکرد ورزشکاران استفاده شد. نتایج نشان داد تنها بین آزمون فلکشن تنه با پرش طول و پرتاب توپ مدیسین بال و بین امتیاز کلی توان ثبات مرکزی با انعطاف پذیری ارتباط وجود دارد. همچنین بین فلکشن جانبی سمت چپ با دو 9×4 متر و بین آزمون فلکشن تنه با تواتر استروک رابطه معکوس معنی داری یافت شد. نتایج این پژوهش بیانگر ارتباط ضعیف بین ناحیه ثبات مرکزی و عملکرد عمومی و اختصاصی شناگران است، که بر اساس این نتایج ضرورتی برای تمرکز روی این سبک از برنامه های تمرینی برای شناگران وجود ندارد.

    کلیدواژگان: استقامت ثبات مرکزی، توان ثبات مرکزی، عملکرد ورزشکاران
  • سپیده سمواتی شریف، عباس فرجاد پزشکی*، محمد یوسفی صفحات 14-25

    هدف تحقیق ارتباط متغیرهای کینتیکی و کینماتیکی تکنیک لانج با قدرت، توان انفجاری و دامنه حرکتی مفاصل اندام تحتانی در شمشیربازان نخبه فلوره بود. از 8 شمشیرباز نخبه، متغیرهای کینتیکی عملکرد شمشیربازان با استفاده از صفحه نیرو و متغیرهای کینماتیکی با استفاده از سیستم دوربینی مورد اندازه گیری قرار گرفتند. برای اندازه گیری قدرت کانسنتریک و توان انفجاری عضلات اندام تحتانی شمشیربازان، به ترتیب از آزمون اسکات جامپ و دراپ جامپ استفاده شد. از میانگین و انحراف استانداردبرای توصیف اطلاعات و از آمار استنباطی ضریب همبستگی در سطح معناداری 0.05 به منظور ارتباط سنجی استفاده شد. یافته های تحقیق نشان دادند بین سرعت شمشیربازی با توان و انرژی مکانیکی اسکات جامپ و ارتفاع دراپ جامپ با سرعت تکنیک لانج و همچنین بین دامنه حرکتی مچ پا با حداکثر نیرو و ایمپالس افقی ارتباط مستقیم و معناداری (P<0.05) وجود دارد. با توجه به نتایج به نظر می رسد مربیان باید علاوه بر تاکید بر تمرین های رایج، روی قدرت و توان انفجاری عضلات مفصل مچ پا نیز تمرکز داشته باشند.

    کلیدواژگان: توان، شمشیربازی، قدرت، کینماتیک، کینتیک، لانج
  • علیرضا حسینی، مصطفی زارعی*، فریبرز هوانلو صفحات 26-36

    کشتی ورزش پر برخوردی است که خطر بروز آسیب در آن بسیار بالا است. شناسایی عوامل خطر می تواند به پیشگیری از بروز آسیب کشتی گیران کمک نماید. اطلاعات اندکی درزمینه نقش حس عمقی و تعادل در پیش بینی آسیب های ورزشی وجود دارد. لذا هدف مطالعه حاضر بررسی رابطه بین تعادل پویا و حس عمقی زانو و میزان بروز آسیب های کشتی گیران است. 72 نفر از کشتی گیران لیگ برتر جوانان استان تهران در این مطالعه شرکت کردند. قبل از شروع فصل، حس عمقی مفصل زانو در زاویه های هدف 30، 60 و90 درجه به صورت فعال اندازه گیری شد. برای اندازه گیری تعادل پویا از دستگاه تعادل سنج بایودکس استفاده شد. آسیب های کشتی گیران  به مدت 9 ماه در فرم ثبت آسیب ثبت گردید. نتایج آزمون رگرسیون لجستیک رابطه معناداری میان حس عمقی مفصل زانو در زاویه های 30، 60 و 90 درجه و تعادل پویا و وقوع آسیب ها در کشتی گیران جوان را نشان نداد. استفاده از آزمون های تعادل و حس عمقی اجراشده در این مطالعه به عنوان آزمون های غربالگری برای پیش بینی آسیب های کشتی گیران جوان توصیه نمی گردد.

    کلیدواژگان: کشتی، تعادل پویا، حس عمقی، آیزوکنتیک
  • فریده اعلاباف یوسفی، رقیه پوزش جدیدی*، جبار بشیری، کریم آزالی علمداری، جواد وکیلی صفحات 37-54
    هدف

    هدف تحقیق تاثیر 12 هفته تمرین تناوبی شدید (HIIT) به همراه مصرف کورکومین بر مقدار بیان FSTL1، Smad7 و کلاژن های نوع I، III و IV بطن چپ موش های صحرایی نر مدل سکته قلبی بود.

    روش شناسی

    پس از القای سکته قلبی، 48 سر موش صحرایی به پنج گروه: مرجع، تمرین، کورکومین، توام (تمرین+کورکومین) و کنترل تقسیم شدند. پس از کشتار گروه مرجع برای تایید بروز سکته، کورکومین روزانه 15 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت گاواژ استفاده شد. جلسات تمرین HIIT پنج روز در هفته، هر جلسه شامل 60 دقیقه متشکل از 10 وهله (هر وهله چهار دقیقه) دویدن با شدت 90-85 درصد از vVO2 peak با دو دقیقه فاصله استراحت فعال در بین تکرارهای دویدن با شدت 50-45 درصد از vVO2 peak برگزار شدند. مقدار بیان پروتیین های FSTL1، Smad7 و همچنین کلاژن های I، III و IV بافت بطن چپ توسط وسترن بلات اندازه گیری شدند.

    یافته ها

    پس از هر سه مداخله شامل تمرین، کورکومین و توام، وزن قلب به طور معنی داری بیشتر (به ترتیب 001/0=P، 018/0=P و 001/0=P) و مقدار بیان کلاژن نوع IV کمتر (001/0=P در هر سه مورد) از گروه کنترل بودند. فقط در گروه توام مقدار بیان کلاژن نوع III قلب به طور معنی داری کمتر (033/0=P) و FSTL و Smad7 (001/0=P) و Smad7 (008/0=P) بیشتر از گروه کنترل بود.

    نتیجه گیری

    کاهش کلاژن نوع IV بدون مرگ ومیر در اثر اعمال هر سه مداخله، شاید به ایمن بودن تمرین HIIT و مکمل کورکومین برای کاهش روند فیبروز قلبی متعاقب سکته دلالت کند؛ اما فقط مداخله توام سبب کاهش بیان پروتیین کلاژن نوع III و افزایش FSTL و Smad7 در بطن چپ دچار سکته شد که زمینه تجویز توام کورکومین و HIIT برای کسب نتایج بهتر را فراهم می کند؛ اما به دلیل محدودیت های تحقیق و کمبود شواهد انسانی، همچنان نیاز به تحقیقات بیشتر باقی است.

    کلیدواژگان: سکته قلبی، تمرین تناوبی شدید، کورکومین، فیبروز قلبی
  • امیر قیامی راد*، فرهاد اسم خانی، سالار حریری صفحات 55-66

    هدف از مطالعه حاضر، بررسی پارامترهای کینماتیکی دو مهارت جودان و چودان گییاکوزوکی کاراته کاهای مرد حرفه ای و نیمه حرفه ای بود. تعداد 10کاراته کای حرفه ای و 10 کاراته کای نیمه حرفه ای در این مطالعه شرکت نموده و تکنیک های مورد نظر را اجرا کردند. نیروی عکس العمل زمین در حین اجرای ضربه که به عنوان پارامتری غیرمستقیم جهت محاسبه ی قدرت ضربه بود با استفاده از صفحه نیرو با فرکانس 250 هرتز اندازه گیری شد. برای محاسبه ی شتاب انتقالی دست نیز از شتاب سنج  ADXL320 استفاده شد. حرکات با سیستم ردیابی اپتیکی زمان (فیزاسپیس) با 8 دوربین سرعت بالا (480fps) ضبط شدند. سپس پارامترهای کینماتیکی مرتبط با هر مشت توسط سیستم تصویری سه بعدی، مدل سازی و کمی سازی شدند. تحلیل داده های پژوهش از آزمون های t زوجی و t مستقل استفاده شد. نتایج آزمون در پارامترهای جابجایی مچ دست، آرنج، شانه در مهارت جوان و چودان گییاکوزوکی، نیروی عکس العمل زمین، سرعت اوج آرنج و شانه در مهارت چوان گییاکوزوکی، سرعت اوج مچ دست در مهارت جودان گییاکوزوکی در کاراته کاهای نیمه حرفه ای و حرفه ای تفاوت معنی داری نشان داد (05/0(p≤. بطورکلی نتایج پژوهش نشان داد نوع مشت و سطح تجربه کاراته کاها، از عوامل اصلی در تعیین بزرگی پارامترهای جابجایی و سرعت خطی بودند که عامل مهم موفقیت در مسابقات تلقی شده و  باعث کسب امتیاز بهتر در مسابقات می شوند.

    کلیدواژگان: کینتیک و کینماتیکی، مهارت چودان و جودان گییاکوزوکی، کاراته
  • زهرا ابراهیمی*، ابراهیم محمدعلی نسب فیروزجاه، سجاد روشنی، مصطفی زارعی صفحات 67-76

    هدف پژوهش حاضر مقایسه میزان شیوع آسیب های بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران قبل و بعد از شیوع ویروس کرونا (کووید19) از طریق آنالیز ویدیویی در فصل 99-98 بود. انواع آسیب های ورزشی بر اساس مکانیسم به دو دسته حاد و مزمن تقسیم شده و آسیب ها با بررسی 143 فیلم ویدیویی از 239 مسابقه، با آنالیز ویدیویی انجام شد. میزان شیوع، زمان بروز و ناحیه آسیب دیده در برگه مخصوص ثبت شد. باتوجه به نتایج 219 آسیب قبل از شیوع ویروس کرونا و 276 آسیب بعد از شیوع ویروس کرونا رخ داد. در دوران قبل و بعد از شیوع ویروس کرونا اندام تحتانی بازیکنان (7/58 درصد) بیش از دیگر نقاط بدن آنها آسیب دید. همچنین بیشترین میزان بروز آسیب بعد از شیوع ویروس کرونا نسبت به قبل آن در دقایق پایانی بازی (3/24 درصد) رخ داد. یافته های پژوهش نشان داد که میزان شیوع آسیب در بازیکنان فوتبال لیگ برتر ایران در دوران بعد از شیوع ویروس کرونا به دلیل قرنطینه خانگی و تعطیلی مسابقات زیاد شد.

    کلیدواژگان: همه گیری آسیب ورزشی، بازیکنان فوتبال، ویروس کرونا، آنالیز ویدیوئی
  • رضا سبزواری راد، حکمت احسان بخش، ابراهیم فصیحی رامندی* صفحات 77-90

    آدیپونکتین نقش مهمی در بسیاری از بیماریهای متابولیکی وقلبی دارد همچنین تنظیم آنزیم های کبدی برای سلامت ارگان های بدن ضروری است. هدف این مطالعه بررسی تاثیر یک دوره تمرین تناوبی شدید بر مقادیر آدیپونکتین و غلظت سرمی آنزیم های کبدی در پسران چاق و دارای اضافه وزن بود. بدین منظور22 پسر 12 تا 14 ساله چاق و دارای اضافه وزن (میانگین وزن 97/8 ± 40/74 کیلوگرم و قد 97/8 ± 40/157 سانتیمتر و  BMI 97/3 ± 56/28 کیلوگرم بر متر مربع و درصد چربی 21/4 ± 67/33)  انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه کنترل و تجربی قرار گرفتند. گروه تجربی هشت هفته تمرین تناوبی شدید رکاب زنی را با شدت معادل 80 درصد  HRreserve به مدت 3 روز در هفته اجرا نمودند. متغیرهای آدیپونکتین، آسپارتات آمینوترانسفراز(AST)، آلکالین فسفاتاز(ALP)، آلانین آمینو ترانسفراز(ALT) با استفاده از کیت ها و روش های آزمایشگاهی هم چنین توان هوازی، شاخص توده بدنی و درصد چربی آزمونی ها در دو مرحله پیش و پس از پروتکل تمرین نیز سنجیده و برای مقایسه متغیرهای پژوهش از آزمون تحلیل کوواریانس و برای بررسی ارتباط، از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. .نتایج در سطح معنی داری(05/0>P) با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 تحلیل شد. اجرای هشت هفته تمرین تناوبی شدید با استفاده از دوچرخه منجر به کاهش غیرمعنادار مقادیر آدیپونکتین(05/0<P) و آنزیم های AST (05/0<P) و ALP(05/0<P) شد. همچنین این تمرین سبب کاهش معنادار آنزیم ALT (05/0>P)و درصد چربی(05/0>P) و افزایش  توان هوازی(05/0>P) شد. تمرین  تناوبی شدید سبب تقویت توان هوازی و  کاهش درصد چربی وکاهش آنزیم کبدی ALT در پسران چاق می گردد. البته برای روشن شدن قطعی این موضوع تحقیقات بیشتری نیاز است.

    کلیدواژگان: پسران چاق، آدیپونکتین، تمرین تناوبی شدید، آنزیم های ALT، AST، ALP
  • محمد علیمرادی، منصور صاحب الزمانی، رویا بیگتاشخانی* صفحات 91-102
    مقدمه و هدف

    الگو های حرکتی نقش مهمی در بروز صدمات غیر برخوردی آسیب ACL ایفا می کنند. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر برنامه +11 بر خطای پرش- فرود بازیکنان زن فوتبال هست.

    روش شناسی

    30 زن فوتبالیست غیرحرفه ای به طور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل (هر گروه 15 نفر) تقسیم شدند. به مدت 16 هفته و هفته ای 3 جلسه گروه تجربی برنامه +11 را انجام دادند درحالی که گروه کنترل در طول تحقیق روش گرم کردن معمول خود را حفظ کردند. خطای پرش- فرود بازیکنان به وسیله آزمون تکلیف پرش- فرود ویژه فوتبال و با استفاده از سیستم نمره دهی خطای فرود موردبررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد اجرای 16 هفته برنامه +11 سبب بهبود معنی داری در نمرات خطای پرش- فرود بازیکنان گروه تجربی شده بود. هم چنین، مقایسه نتایج بین دو گروه تجربی و کنترل نشان داد که تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق حاضر، برنامه +11 می تواند باعث بهبود الگوی پرش- فرود در بازیکنان زن فوتبالیست در شرایط نزدیک به مسابقه شود؛ بنابراین، به مربیان پیشنهاد می شود از این برنامه به عنوان جایگزین گرم کردن معمولی در جهت پیشگیری از آسیب استفاده شود.

    کلیدواژگان: برنامه +11، الگو پرش - فرود، زنان
  • لیلا نظری*، صبا رحمتی صفحات 103-112

    یکی از مهم ترین مسایل هر جامعه بهداشت و رشد افراد آن جامعه است زیرا استواری و دوام یک جامعه پویا درگرو سلامت هریک از افراد جامعه است. تحقیق حاضر با هدف مقایسه ویژگی های آنتروپومتریک، بیومکانیک و روانی دانش آموزان و دانشجویان دختر غیرورزشکار انجام شد. آزمودنی های این تحقیق را 86 دختر 17-15 ساله و 113 دانشجوی 24-18 ساله تشکیل دادند که به صورت تصادفی انتخاب شدند. در این تحقیق ویژگیهای آنتروپومتریکی، بیومکانیکی و ویژگی های روانی مانند سلامت عمومی (GHQ-28) و تیپ شخصیتی (NEO-FFI) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج آزمون تی مستقل نشان داد بین درصد چربی و جرم بدون چربی از ویژگی های آنتروپومتریکی، بین تعادل (ایستا) و استقامت عضلانی از بین پارامترهای آمادگی جسمانی و تمام زیر فاکتورهای سلامت عمومی در دو گروه اختلاف معناداری وجود دارد. به طور کلی باتوجه به قرار گیری آزمودنی ها در مرز ابتلا به چاقی شکمی و نیز رده بالای خطرات مرتبط با سلامتی، اجرای برنامه های پیشگیرانه بسیار ضروری به نظر می رسد. برای بهبود فاکتورهای بررسی شده در این تحقیق لزوم انجام فعالیت بدنی و آمادگی جسمانی و داشتن برنامه های ورزش منظم یکی از مهم ترین اقدامات برای این گروه ها می باشد.

    کلیدواژگان: آنتروپومتریک، بیومکانیک، روانی
  • معصومه حیدری، وحید ذوالاکتاف*، غلامعلی قاسمی، شهرام لنجان نژادیان صفحات 113-129
    زمینه و هدف

    کنترل و مدیریت نوروپاتی یک هدف در تمرینات درمانی است که برای بیماران مبتلا به نوروپاتی محیطی دیابتی نوع دو تجویز می شود. ما تاثیر 12 هفته تمرین جامع بر شاخص های کنترل قند خون و حس محیطی بیماران نوروپاتی دیابتی را مطالعه کردیم.

    روش اجرا

    با معیار نمره پرسشنامه میشیگان، 40 بیمار بطور تصادفی جفت شده در گروه های تمرینی رایج و جامع قرار گرفتند. آزمون ها پیش و پس از سه ماه تمرین به مدت 3 جلسه در هفته با زمان 60 دقیقه در هفته ی اول آغاز و به مرور با افزایش مدت و حجم تمرین به 90 دقیقه در جلسه پایانی انجام شد  .

    یافته ها

    آزمون آنوا برای داده های تکراری نشان داد قند خون ناشتا دو گروه فاقد تعامل معنادار   (26/0 P=)، ولی قند خون دو ساعت پس از ناشتا  ، قند خون غروب، هموگلوبین گلیکوزیله ، دیاپازون ، منوفیلامان ، و ترموفیل دارای تعامل معنادار به نفع گروه تمرین جامع بود (05/0<P).

    نتیجه گیری

    در آغاز تمرینات جامع، از ماساژ و فوم غلتان برای کاهش درد و بهبود خونرسانی و حس مناطق نوروپاتیک استفاده شد. این احتمالا موجب شده که آنها تمرینات هوازی و مقاومتی را نیز راحت تر انجام دهند و بنابراین کنترل گلیسمی و حسی بهتری حاصل شد. بررسی آثار بلند مدت این راهبرد تمرینی نیاز به مطالعه بیشتر دارد.

    کلیدواژگان: نوروپاتی دیابتی، دیابت نوع دوم، ورزش درمانی، قند خون، تست میشیگان
  • علی اصغر رواسی، موسی خلفی، کریم آزالی علمداری* صفحات 130-151
    مقدمه و هدف

    اثر تمرینات ورزشی بر نارسایی های متابولیک از طریق دست کاری عامل رشد فیبروبلاستی-21 (FGF-21) متناقض است. بنابراین، هدف تحقیق تعیین اثر کمی تمرینات ورزشی بر FGF-21 سرم بزرگ سالان دارای اختلالات متابولیک بود.

    روش شناسی

    ابتدا جستجوی پایگاه های اطلاعاتی PubMed و Google Scholar برای استخراج مقاله های فارسی و انگلیسی منتشره شده تا اردیبهشت 1400، انجام شد و اندازه اثر (SMD) با مدل اثرات تصادفی محاسبه شد.

    یافته ها

    14 مطالعه شامل 19 مداخله(شامل تمرین هوازی(3=n)، تمرین مقاومتی(3=n)، تمرین تناوبی شدید(4=n) و تمرین ترکیبی(4=n)) دربردارنده اطلاعات 503 آزمودنی(دارای اضافه وزن یا چاقی و یا مبتلا به دیابت دو، سندرم متابولیک و کبد چرب)، واجد شرایط ورود به فراتحلیل شدند. اما به دلیل وجود ناهمگونی، درنهایت اثر کمی 16 مداخله به صورت کاهش FGF21 سرم پس از تمرین[001/0p=، (22/-0 الی 65/0CI: -) 44/0-SMD=] به دست آمد که با سن(10/0=P) و شاخص توده بدن(50/0=P) آزمودنی ها همبستگی نداشت.

    بحث و نتیجه گیری

    تمرینات بدنی بی اعتنا به سن یا وضعیت وزنی، ابزار کارآمدی برای کاهش قابل ملاحظه  FGF21سرم بیماران متابولیک هستند که انتظار می رود به بهبود بیشتر اختلالات متابولیکی منجر شود. با این حال، هنوز هم نیاز به کارآزمایی های بالینی بیشتر با در نظر گرفتن نقش مولفه های تمرینی از جمله شدت و نوع تمرین در این زمینه باقی است.

    کلیدواژگان: پسران چاق، آدیپونکتین، تمرین تناوبی شدید، آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز، آلانین آمینو ترانسفراز ترانسفراز
  • محبوبه عالم زاده، سید عبدالعلی حسینی، مهرداد عنبریان، صفورا قاسمی* صفحات 152-164

    امروزه کفش های سبک و مینیمال در انواع مختلف فعالیت های ورزشی به منظور قرارگیری در شرایطی نزدیک به موقعیت پابرهنه مورد استفاده ورزشکاران قرار گرفته است. اما تاثیر آن بر فعالیت الکتریکی عضلات پا به خوبی درک نشده است، از این رو، هدف این مطالعه بررسی فعالیت الکتریکی عضلات منتخب ساق پا هنگام استفاده از کفش مینیمالیست، کفش معمولی و پابرهنه حین فرود تک پا بود. 15 پسر سالم با میانگین سنی 64/2 ± 53/23 سال که سابقه هیچ نوع ناهنجاری نداشتند در این تحقیق شرکت کردند. متغیرهای الکترومیوگرافیکی عضلات درشت نیی قدامی، نازک نیی طویل، نازک نیی کوتاه، دوقلوی خارجی، دوقلوی داخلی و نعلی پای برتر آزمودنی ها در دو فاز پیش فعالیت و اکسنتریک مورد بررسی قرار گرفت. برای تحلیل آماری داده ها، از روش آنوا با اندازه های تکراری در سطح معناداری 05/0= αاستفاده شد. نتایج نشان داد در هر دو فاز، فعالیت عضلات منتخب ناحیه ساق پای افراد حین حرکت فرود تک پا در وضعیت پابرهنه بیشتر از کفش مینیمالیست و در هنگام استفاده از کفش مینیمالیست بیشتر از کفش معمولی بود (05/0>p)؛ از آنجاییکه کفش مینیمالیست از نظر الگوهای فعال سازی عضلات حد وسط وضعیت های پابرهنه و کفش معمولی نشان داده شد، پیشنهاد می شود برای جلوگیری از بروز آسیب های ورزشی و همچنین تقویت عضلات ساق و پا در محیط هایی که امکان حرکت پابرهنه وجود ندارد از آن استفاده شود.

    کلیدواژگان: کفش مینیمالیست، فرود، الکترومیوگرافی، فاز پیش فعالیت، فاز اکسنتریک
|
  • Heydar Sadeghi, Mohsen Ali Darchini*, Hossein Nabavi Nik Pages 1-13

    Core stability (CS) is a popular term that has evolved into a fundamental concept the much rehabilitation, performance training and preventative programs. The purpose of this study is considering the relationship between CS power and endurance with performance of adolescence athletes. 12 male swimmers participated in the study. McGill Protocol, the core stability power, MBESTT and 30/60 sit-up test were used to measure the CS endurance and power, respectively. Participants' performance was measured as the specific (stroke-index, 100m crawl stroke) and general performance (standing-broad-jump (SBJ), vertical Jump, 9.1 m sprint, shuttle-run, flexibility and seated medicine-ball toss tests). The Pearson correlation coefficient was used to determine the relationship between the CS power and endurance with general and specific athletes' performance. The results showed only significance relationship between trunk flexion with SBJ and seated medicine-ball toss, and flexibility and total CS power score with flexibility. Also, negative significance relationship found between left lateral flexion with shuttle-run test and trunk flexion with stroke-index. The findings of this study showed a weak correlation between CS with specific and general athletes' performance. Based on our findings, there is no necessity for focusing on swimming training programs.

    Keywords: Core Stability Endurance, Core Stability Power, Athletes Performance
  • Sepideh Samavati Sharif, Abbas Ferjad Pezeshk*, Mohammad Yousefi Pages 14-25

    This study aimed to determine the role of strength, expulsive power and range of motion of lower limb muscle on the fencing performance of elite florists. In this study, eight elite fencers’ participated. Kinetic variables measured using force plate and kinematic variable measured using motion analysis system. The squat jump test used to measure the compulsive power of the lower extremity muscles of the fencers. The Drop-jump test used to measure the lower strength of the muscles of the lower extremity muscles. Descriptive statistics (mean and standard deviation) used to describe the data and Pearson correlation coefficient used for determine the relationship between data (P≤0.05). The results of this study showed there is a significant relationship between squat jump power and mechanical energy and drop jump height with lunge speed and also between ankle range of motion with peak force and impulse in the anterior direction (P<0.05). Given the results of this study, coaches should have a special attention on the strength and explosive power of plantar flexor muscles.

    Keywords: fencing, Kinematic, Kinetic, Lunge, Power, strength
  • Alireza Hosseini, Mostafa Zareei*, Fariborz Hovanloo Pages 26-36

    Wrestling is a high contact sport with a significant risk of injuries. Identifying risk factors can help preventing wrestler’s injuries. little is known about the contribution of balance and proprioception to sport injuries. The purpose of this study was to find out the relationship between dynamic balance and knee proprioception and the injuries in young wrestler.72 young wrestlers from Tehran primer league participated in this study. Before the start of season, proprioception was measured at 30°, 60° and 90° knee flexion using the Biodex Isokinetic pro 4 system. Dynamic balance was measured by Biodex balance system. Injuries were recorded by the team's medical staff. Logistic regression modeling indicated that there is no significant relation between Dynamic balance and proprioception of knee at 30 and 60 and at 90 degree and musculoskeletal injuries. Balance and proprioception testing, as performed in the present study, cannot be recommended as a screening test to predict injuries in young male wrestler.

    Keywords: Wrestling, Dynamic Balance, proprioception, Isokinetic
  • Fadideh Alabaf Yousefi, Roghayeh Pouzesh Jadidi*, Jabbar Bashiri, Javad Vakili Pages 37-54
    Background and Objective

    the aim was to investigate the effects of 12 weeks of High Intensity Interval Training (HIIT) and curcumin supplementation on expression levels of FSTL1 and Smad7 and also Type I, III and IV collagens in rat model with myocardial infraction (MI).

    Methodology

    48 male rats were randomized into five groups of Reference, HIIT, Curcumin, Concomitant (HIIT+ Curcumin) and Control, following isoproterenol induced myocardial infarction. After Reference group execution in order to conform the MI, curcumin was administrated through oral gavage 15 mg/kg.day. HIIT sessions were conducted for five days per week, each session for 60 minutes, consisted of 10 bouts (each for 4 min) of running repetitions at 85-90% of v VO2 peak separated by 2 min active rest intervals between running periods. Left ventricular FSTL1, Smad7 and also type I, III and IV collagens expression level was detected by western blotting.

    Results

    In all three intervention groups of HIIT, Curcumin and Concomitant, the cardiac weight was significantly higher (p=0.001, p=0.018 and p=0.001 respectively), while type IV collagen expression level was significantly lower (p=0.001 in any circumstances) than Control group. However, only in the Concomitant group, a significantly lower type III collagen (p=0.033) expression level as well as higher FSTL1 (P=0.001) and Smad7 (P=0.008) expressions were recorded, compared to the Control group.

    Conclusion

    A diminished cardiac type IV collagen expression level in accompany with a zero mortality rate in all three interventions could likely imply on the safety of HIIT as well as curcumin supplementation to suppress post infraction myocardial fibrosis. However, only concomitant intervention could decrease infracted left ventricular type III collagen expression level, with an elevated FSTL1 and Smad7 expressions, which outlines their synergistic prescription to achieve better results. However, more researches remains to be done because of the lack of evidence and study limitations.

    Keywords: Infraction, HIIT, Curcumin, Fibrosis
  • Amir Ghiamirad*, Farhad Esmkhani, Salar Hariri Pages 55-66

    The aim of this study was to investigate the kinematic characteristics of the two skills of Judan and Chudan Giakozuki Karate, professional and semi-professional male men.

    Methods

    10 Professional and 10 semi -professional amateur male Karate athlethes participated in this study and performed the techniques. The ground reaction force during the impact, which was an indirect parameter to calculate the impact power, was measured using a force plate with a frequency of 250 Hz. The ADXL320 accelerometer was also used to calculate the hand transfer acceleration. The motion data were recorded using Phase Space real time optical tracking system with 8 high speed cameras at 480 fps. Then the kinematic parameters associated with each fist were modeled and quantified by a three-dimensional imaging system.Paired t-test and independent t-test were used to analyze the research data.The test results in the parameters of wrist, elbow, shoulder movement in Judan and Chuadan Gyakozuki skills, ground reaction force, peak speed of elbow and shoulder in Chuan Gyakozuki skill, peak wrist velocity in Judan Gyakozuki skill in semi-professional karate and professional showed a significant difference. Fainaly, the results showed that the type of impact and the level of experience of karatekas were the main factors in determining the size of the displacement parameters and peak velocity, which are considered an important factor in success in competitions and lead to better scores in competitions.

    Keywords: Kinetic, Kinematic, Judan, ChudanGiakozuki
  • Zahra Ebrahimi *, Ebrahim Mohammadali Nasab Firozjah, Sajad Roshani, Mostafa Zareei Pages 67-76

    The purpose of this study was to compare the prevalence of injuries in the Iranian Football Premier League players before and after the outbreak of Coronavirus (COVID-19) through video analysis in the 2019-2020 season. The types of sports injuries were divided into acute and chronic categories based on the mechanism, and the injuries were analyzed by reviewing 143 videos from 239 matches. Prevalence, time of onset and affected area were recorded in a special sheet. According to the results, 219 injuries occurred before the outbreak of coronavirus and 276 injuries occurred after the outbreak of coronavirus. In the period before and after the outbreak of Corona virus, the lower limbs of the players (58/7%) were damaged more than other parts of their bodies. Also, the highest rate of injury occurred after the outbreak of coronavirus than before in the last minutes of the game (24/3%). Research Findings showed that the prevalence of injuries in Iranian Premier League football players in the post-outbreak period of Coronavirus increased due to home quarantine and closure of matches.

    Keywords: Sports injury Epidemic, Football players, Corona virus, Video analysis
  • Reza Sabzevari Rad, Hekmat Ehsan Bakhsh, Ebrahim Fasihi Ramandi* Pages 77-90

    Adiponectin plays an important role in many metabolic and heart diseases. Regulation of liver enzymes is also essential for the health of the body's organs. Therefore, this study aimed to evaluate the effect of a HIIT training period on adiponectin levels and serum concentrations of liver enzymes in obese and overweight boys. 22 obese and overweight boys were selected and randomly divided into two groups of control and experimental. The experimental group performed eight weeks of HIIT pedaling with 80% HR reserve intensity for 3 days a week. The variables of adiponectin, aspartate aminotransferase (AST), alkaline phosphatase (ALP), alanine aminotransferase (ALT) using kits and laboratory methods as well as aerobic power, body mass index, and fat percentage of tests in the two stages before and after Exercise protocol was also measured and covariance test was used to compare the research variables and Pearson correlation coefficient was used to examine the relationship. The results were analyzed at a significant level (P<0.05) using SPSS software version 24. Performing eight weeks of HIIT exercise using a bicycle resulted in a non-significant reduction in adiponectin (P>0.05), AST(P>0.05)   and ALP(P >0.05) enzymes. This exercise also significantly reduced ALT enzyme (P<0.05) and fat percentage (P<0.05) and increased aerobic capacity (P<0.05)
    HIIT exercise strengthens aerobic power and reduces the percentage of fat and reduces the liver enzyme ALT in obese boys. Of course, more research is needed to clarify this issue.

    Keywords: Obese, Overweight Male, Adiponectin, High Intensity Interval Training, ALT, AST, ALP
  • Mohammad Alimoradi, Mansur Sahebazamini, Roya Bigtashkhani* Pages 91-102
    Background and Objective

    The movement patterns play a key role in the incidence of non-contact ACL injuries. This study attempts to investigate the effect of the +11 program on the jump-landing pattern in female amateur soccer players.

    Methods

    30 female amateur soccer players were randomly divided into experimental and control groups (15 people in each group). The experimental group performed the +11 program 3 times per week for 16 weeks whereas the control group maintained their regular warm-up method during the study. The jump-landing pattern of the players was investigated by a Special football jump-landing task using the landing error scoring system.

    Results

    The results of the study showed that the 16 weeks of implementation of the +11 program significantly improved the jump-landing error scores of the players in the experimental group. Also, comparison of the results between experimental and control groups showed that there is a significant difference between the two groups.

    Conclusion

    It can be concluded that the +11 program could improve the jump-landing pattern of the female soccer players in pre_ participation evaluation (PPE). Therefore, trainers are advised to use this program as an alternative to regular warm-ups in order to prevent injury.

    Keywords: 11+ program, jumping, landing pattern, female soccer player
  • Leila Nazari*, Saba Rahmati Pages 103-112

    One of the most important issues in community is health and progress people. Because of durability of a community depends on health each person. In this regard, the present study aims to compare anthropometric, biomechanical and psychological factors between university student and student girls done. Subjects of the study were 86 girls 15-17 years old and 113 university student 18-24 years old, took part randomly in this study. Measure anthropometric, biomechanical characteristic also psychological characteristics including general health (GHQ-28) and personality (NEO-FFI) were measured. The result of independent t-test showed that between percent fat and lean body mass, static balance and muscular endurance and all of the general health factors, there are significant differences between the two groups. In generally the subjects are in the border abdominal obesity and high risks associated health them. Doing prevention programs are essential. One of the most important proceedings for this group doing of physical activity and fitness and have a regular exercise program.

    Keywords: Anthropometric, Biomechanic, Psychological
  • Masoome Heidari, Vahid Zolaktaf*, Gholamali Ghasemi, Shahram Lenjan Nejadian Pages 113-129
    Aim

    Neuropathy control and management is an objective in therapeutic exercises prescribed for patients with Type 2 diabetic peripheral neuropathy. We examined the effects of 12-week integrated exercises (IE) on glycemic control and peripheral sensation criteria in patients with diabetic neuropathy.

    Methods

    Based on scores of MNSI, we assigned 40 patients into two equal paired random groups (control vs. IE). Pre and post-tests were administered before and after three months of intervention for 3 sessions per week with a time of 60 minutes in the first week and gradually increased with the duration and volume of training to 90 minutes in the final session. 

    Results

    Repeated measures ANOVA showed no significant interaction between FBS of the groups (P = .26), but significant interactions were observed between the levels of 2 hrs pp G , 4 pm G, HbA1c, Diapason, Monofilament, and Thermofeel in favor of the IE group (P <.05).

    Conclusion

    At the beginning of the IE, we used massage and foam roller to release pain, and improve blood circulation as well as sensation in the neuropathic areas. This may have helped the patients perform the aerobic and resistance exercises more easily Therefore, better glycemic control and peripheral sensation was achieved. Verification of the long-term effects of this training strategy requires further study.

    Keywords: Diabetic Neuropathies, Diabetes Mellitus (Type 2), Exercise Therapy, Blood Glucose, Michigan Neuropathy Screening Instrument (MNSI)
  • Ali Asghar Ravasi, Mousa Khalafi, Karim Azali Alamdari* Pages 130-151
    Background and objective

    Effects of exercise training on metabolic disorders through modifications in fibroblast growth factor -21 (FGF-21) level are controversial. Therefore, the aim of study was to determine the quantitative effect of exercise training protocols on serum FGF-21 level in adults with metabolic disorders.

    Methods

    A systematic search of the published Persian or English-language studies from PubMed and Google Scholar databases up to march 2021 was done and standardized mean differences (SMDs) were calculated using random-effects models.

    Results

    a total of 14 studies (aerobic training=3, resistance training=3, HIIT=4, concurrent training=4) including on 19 interventions conducted on 503 subjects (with overweight, obesity, type 2 diabetes, metabolic syndrome and or fatty liver disease) were eligible to include in the meta-analysis. However, because of the heterogeneity, the final quantitative impact of 16 interventions was calculated as a declining serum FGF21 level after training [SMD=-0.44(CI: -0.65 to -0.22) p=0.001] which had no correlation with subjects age(p=0.10) or BMI(p=0.50) level.

    Conclusion

    exercise training protocols are efficient tools for a remarkable decrease in serum FGF-21 in patients with metabolic disorders which seems to lead to more beneficial effects on metabolic disturbances. However, more clinical trials are still warranted in this area considering the role of exercise components such as exercise intensity and type

    Keywords: Exercise Training, Fgf-21, Obesity, Diabetes, Fatty Liver Diseases
  • Mahboubeh Alemzadeh, Seyed Abdolali Hosseini, Mehrdad Anbarian, Safoura Ghasemi* Pages 152-164

    Nowadays, light and minimal shoes have been used by athletes in various types of sports activities in order to be in a position close to barefoot position. But its effect on the electrical activity of the shank muscles is not well understood. Therefore, the aim of this study was to investigate the electrical activity of selected shank muscles when using minimalist shoes, normal shoes and barefoot during single-leg landing. For this purpose, 15 healthy boys with a mean age of 23.53± 2.64 years who had no history of any abnormalities participated in this study. Electromyographic variables of tibialis anterior, peroneus longus, peroneus brevis, gastrocnemius medialis, gastrocnemius lateralis and soleus muscles of subjects' superior legs were examined in two phases; pre-activity and eccentric. Analysis of Variance (ANOVA) with repeated measures tests were used for data analysis. The significance level was set at α=0.05. The results showed that in both phases, the activity of selected muscles in the shank of individuals during the one-legged landing movement in the barefoot position was more than the minimalist shoes and when using the minimalist shoes was more than normal shoes (P<0.05); Since minimalist shoes have been shown to have moderate muscle activation patterns, between barefoot and casual shoes, it is recommended to use it to prevent sports injuries and also to strengthen the shank and leg muscles in environments where it is not possible to move barefoot.

    Keywords: Minimalist Shoes, Landing, Electromyography, Pre-Activity Phase, Eccentric Phase