فهرست مطالب
نشریه یافته
سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 91، بهار 1401)
- تاریخ انتشار: 1401/03/17
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-10مقدمه
عفونت های ادراری یکی از شایعترین عفونتهایی می باشد که موجب مراجعه بیماران به بیمارستانها می شود. اشریشیاکلی از عوامل اصلی ایجاد کننده عفونت های ادراری می باشد. شیوع مقاومت به آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزیدی از نگرانی های سیستم های بهداشتی-درمانی در سرتاسر جهان می باشد. هدف از این مطالعه شناسایی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و شیوع ژنهای آمینوگلیکوزید استیل ترانسفراز در اشریشیاکلی های جدا شده از عفونت های ادراری بیماران سرپایی مراجعه کننده به بیمارستان امیرالمومنین (ع) زابل بود.
مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی-مقطعی در فاصله زمانی مهر 1398 لغایت فروردین 1400 در مجموع 110 جدایه اشریشیاکلی، از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امیرالمومنین (ع) زابل جمع آوری شد. پس از تعیین هویت، الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش کربی بایر و مطابق با دستورالعمل های موسسه استاندارد آزمایشگاهی و بالینی تعیین شد. شیوع ژنهای مقاومت آمینوگلیکوزیدی aac (3)-Ia، aac(2)-Ia و aac (6)-Iaبا استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته هادر این مطالعه بیشترین حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه های مورد بررسی نسبت به مروپنم و جنتامایسین دیده شد، به طوری که 91درصد جدایه ها به این آنتی بیوتیک ها حساس بودند. همچنین بیشترین مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های سفالوتین و آمپی سیلین دیده شد بطوری که به ترتیب 60 و 90 درصد جدایه ها مقاوم بودند. هشت جدایه (7درصد) حامل ژن aac(3)-Ia و 5 جدایه (5/4 درصد) حامل ژن aac(6)-Ia بودند.
بحث و نتیجه گیریبا توجه به بالا بودن میزان مقاومت در برابر برخی از آنتی بیوتیک ها مانند آمپی سیلین و سفالوتین تجویز آنها باید محدود شود. براساس یافته های این مطالعه مقاومت دربرابر آمینوگلیکوزیدها و شیوع ژنهای آمینوگلیکوزید استیل ترانسفراز بالا نیست ولی پایش دایمی باکتری های حامل ژنهای مقاومت آمینوگلیکوزیدی جهت پیشگیری از گسترش عفونت های مقاوم به درمان ضروری است.
کلیدواژگان: اشریشیاکلی، عفونت ادراری، آمینوگلیکوزید، مقاومت آنتی بیوتیکی -
صفحات 11-23مقدمه
روش سلول درمانی در ترمیم زخم های سوختگی از چالش برانگیزترین روش ها در دنیا می باشد. هدف از این تحقیق تعیین اثر هیدروژل کلاژن همراه با سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی بر ترمیم زخم سوختگی در مدل حیوانی بود.
مواد و روش هااین پژوهش به صورت تجربی با استفاده از 24 سر موش صحرایی نژاد ویستار انجام شد. زخم سوختگی در پوست موش ها ایجاد و موش ها به دو گروه کنترل (تحت تیمار با نرمال سالین) و گروه تیمار با هیدروژل کلاژن همراه با سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی تقسیم شدند. روند بهبود زخم سوختگی به صورت کمی و کیفی در فواصل هر هفت روز یکبار در یک دوره زمانی بیست و یک روزه مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. داده های بدست آمده در قالب پارامتر های بهبود زخم سوختگی و با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه مورد بررسی قرار گرفت.
یافته هانتایج مطالعه ما نشان داد که مساحت زخم در روزهای 7، 14 و 21 در گروه تیمار نسبت به گروه کنترل به طور معنا داری کمتر بود (05/0>P) که این امر نشانگر سرعت بیشتر ترمیم زخم در گروه تیمار نسبت به گروه کنترل بود.
بحث و نتیجه گیریسلول های بنیادی مزانشیمی انتقال یافته توسط هیدروژل کلاژن به محل زخم، باعث ترمیم سریع تر زخم سوختگی شده و بر این اساس ارزیابی استفاده از این پانسمان در ترمیم زخم های سوختگی در موارد کلینیکی حایز اهمیت است.
کلیدواژگان: هیدروژل کلاژن، سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی، زخم سوختگی، موش صحرایی -
تاثیر تمرینات ریباند ترامپولین بر شاخص های قلبی_عروقی، BMI و نیمرخ لیپیدی زنان چاق و دارای اضافه وزنصفحات 24-37مقدمه
ریباند ترامپولین ورزش های جذاب و نوین سال های اخیر می باشد، بنابراین هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر 6 هفته تمرینات ریباند ترامپولین بر شاخص های قلبی عروقی، شاخص توده بدنی و نیمرخ لیپیدی زنان چاق و دارای اضافه وزن است.
مواد و روش هاجامعه آماری پژوهش تجربی حاضر 20 نفر از زنان چاق و دارای اضافه وزن شهر زاهدان (kg/m25/27≤BMI) بودند، که در 2 گروه تمرین (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم و شرکت کنندگان گروه تمرین 6 هفته 4 جلسه ای و هر جلسه 5/1 ساعت با استفاده از تشک ترامپولین تمرین کردند. شاخص های فیزیولوژیکی، توده بدنی و لیپیدی در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون اندازه گیری شد. برای آنالیز داده ها از روش آماری t وابسته و مستقل و آزمون آنکوا با کمک نرم افزار spss-21 استفاده شد و سطح معنی داری نیز 05/0≤ P در نظر گرفته شد.
یافته هانتایج کاهش معنی داری را در مقادیر LDL (از 52/1 ± 90/92 به 81/3 ± 10/73)، کلسترول (از 96/1 ± 10/182 به 32/6 ± 30/166)، تری گلیسرید (از 33/1 ± 30/108 به35/5 ± 30/95) و شاخص توده بدنی (از 07/1 ± 44/29 به 02/1 ± 38/27) و افزایش معنی داری در مقادیر HDL (از 75/2 ± 60/59 به 09/3 ± 00/77) و حداکثر اکسیژن مصرفی (از 31/1 ± 50/45 به 31/1 ± 80/57) را در پس آزمون گروه تمرینی نسبت به مقادیر پیش آزمون خود نشان داد (05/0> P). همچنین این تغییرات در گروه تجربی نسبت به مقادیر پس آزمون گروه کنترل نیز وجود داشت (05/0> P).
بحث و نتیجه گیری6 هفته تمرین ریباند ترامپولین بر کنترل نیمرخ لیپیدی، شاخص های قلبی عروقی و شاخص توده بدنی زنان چاق دارای اضافه وزن تاثیرات سودمندی داشت؛ احتمالا بتوان این پروتکل تمرینی را برای بهبود این شاخص ها در گروه های هم جنس مبتلا به چاقی و اضافه وزن بویژه جهت تنوع تمرین، پیشنهاد کرد.
کلیدواژگان: ریباند ترامپولین، نیمرخ لیپیدی، شاخص های قلبی عروقی، زنان چاق دارای اضافه وزن -
صفحات 38-46مقدمه
کوکسیلا بورنتی یک میکروارگانیسم داخل سلولی اجباری است که باعث تب کیو در انسان و حیوانات می شود. در زنان آلوده به کوکسیلا ریسک بالای عوارض زنان و زایمان گزارش شده است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع سرمی عفونت کوکسیلا بورنتی در زنان باردار روستایی در خرم آباد بود.
مواد و روش هادر این مطالعه مقطعی- توصیفی 184 نمونه سرم به طور تصادفی از زنان بارداری که از آذرماه 1395 تا خرداد 1396 به مراکز بهداشتی و درمانی خرم آباد مراجعه کرده اند جمع آوری گردید. از یک کیت تجاری IFA برای شناسایی آنتی بادی های اختصاصی فاز 2 کوکسیلا بورنتی در نمونه های سرم انسان استفاده شد.
یافته هادر این مطالعه از 184 نمونه سرمی اخذ شده از زنان باردار، 89 نمونه سرم (4/48 درصد) دارای آنتی بادی کوکسیلا بودند. ارتباط معنی داری بین متغیرهای این مطالعه مشاهده نشد. نتایج سرولوژی براساس ماه نمونه گیری نشان داد که بیشتر موارد مثبت در دیماه (3/83 درصد) مشاهده شد که از نظر آماری مربع کای معنی دار بود (001/0 <p).
بحث و نتیجه گیریمطالعه حاضر شیوع بالای عفونت کوکسیلا بورنتی را در زنان باردار خرم آباد نشان داد. از آنجا که تب کیو یک عامل خطرناک در زنان باردار است، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید با سیاست گذاری مناسب نسبت به افزایش آگاهی افراد در معرض خطر به ویژه کسانی که تماس مکرر با دام دارند، اقدام نماید.
کلیدواژگان: شیوع سرمی، تب کیو، زنان باردار، کوکسیلا بورنتی -
صفحات 47-57مقدمه
یایسگی یک دوره زمانی بالینی مهم است که با تغییرات هورمون تخمدان، علایم وازوموتور و افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی CVD مشخص میشود. یکی از علل اصلی حمله های قلبی تغییرات و عدم تعادل سیستم هموستاز است. کم تحرکی و افزایش سن نیز تاثیرات نامناسبی برسیستم هموستاز دارند. یکی از روش های درمانی که سال ها در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد داشته است، طب ایرانی-اسلامی می باشد. بنابراین در این مطالعه اثر حجامت و تمرینات هوازی بر میزانLDL , HDL و فیبرینوژن مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش هادر این پژوهش نیمه تجربی 30 زن یایسه غیرفعال با دامنه سنی 55 تا 65 شرکت کردند. داوطلبین به صورت تصادفی به سه گروه تمرین هوازی ، حجامت و گروه کنترل تقسیم شدند. تمرینات هوازی با شدت 50 تا 75 درصد ضربان قلب ذخیره هفته ای سه جلسه و در طی 6 هفته اجرا شد و گروه حجامت دوبار در هفته دوم و پنجم حجامت شدند. قبل از شروع دوره تمرینی و 48 ساعت پس از اتمام آخرین جلسه تمرین خونگیری جهت اندازه گیری شاخص های فیبرینوژن،LDL, HDL انجام گرفت. سپس با استفاده از آزمون آنالیز کوواریانس برای مقایسه بین گروهی و مقایسه پیش آزمون و پس آزمون بین گروه ها از آزمون t زوجی درسطح معناداری a<0.05 تحلیل صورت گرفت.
یافته هاتمرین هوازی و حجامت کاهش معنی دار فیبرینوژن (04/0=P) و LDL (001/0=P) و افزایش LDH (003/0=P) نشان دادند. نتایج آزمون T زوجی حاکی از کاهش معنادار فیبرینوژن،LDL و HDL پس آزمون نسبت به پیش آزمون پس از مداخله بود.
بحث و نتیجه گیریحجامت و فعالیت بدنی هوازی عواملی موثر بر کاهش معنی دار سطح فیبرینوژن و LDL و فیبرینوژن و افزایش HDL بر در زنان یایسه می باشد. با توجه به نتایج احتمالا ورزش میتواند نسبت به حجامت آثار بهتری بر فیبرینوژن و لیپید های خونی که از جمله مهمترین عوامل خطر زای بیماری قلبی- عروقی و تصلب شرایین است، داشته باشد.
کلیدواژگان: حجامت، تمرین هوازی، LDL، LDH، فیبرینوژن -
صفحات 58-74مقدمه
با توجه به اهمیت حفظ و ارتقای سلامت سالمندان، بررسی پاسخ های هورمونی آنها در حین تمرینات آمادگی جسمانی ضروری است. این مطالعه با هدف تاثیر دو روش تمرین ترکیبی با و بدون محدودیت جریان خون بر روی برخی فاکتورهای آمادگی جسمانی (قدرت عضلانی و استقامت عضلانی)، آنابولیک (تستوسترون) و کاتابولیک (کورتیزول) انجام شد.
مواد و روش هاپژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون-پس آزمون بود. در مجموع 24 مرد سالمند بدون سابقه تمرینی به طور داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند که در دو گروه تجربی و یک گروه کنترل توزیع شدند. اندازه گیری ها شامل آزمون 30 ثانیه نشستن و برخاستن، آزمون نشستن و برخاستن با 50 درصد یک تکرار بیشینه تا حد خستگی و اندازه گیری تستوسترون و کورتیزول بود. در گروه با محدودیت جریان خون قسمت فوقانی هر دو ران با کاف بسته شد و تمرین با شدت 30-20 درصد یک تکرار بیشینه تا حد خستگی انجام شد. در گروه تمرین بدون محدودیت همین حرکات با شدت 65 تا 80 درصد یک تکرار بیشینه تا حد خستگی انجام شد. از آزمون کوواریانس و آزمون تعقیبی بون فرونی برای تحلیل های آماری استفاده شد.
یافته هانتایج نشان داد تمرین با محدودیت جریان خون تاثیری معنادار و مشابه تمرین با شدت بالاتر و بدون محدودیت جریان خون در افزایش قدرت عضلانی و استقامت عضلانی دارد. همچنین هر دو روش تمرینی اثرات مشابهی بر افزایش میزان تستوسترون و کاهش میزان کورتیزول سرم در بین مردان سالمند داشت.
بحث و نتیجه گیریاز آنجا که انجام تمرینات سنگین با وزنه برای سالمندان دشوار و آسیب زا است این افراد می توانند از تمرینات مقاومتی با شدت کم همراه با محدودیت جریان خون به طور اثر بخشی بهره ببرند. برای دستیابی به دانش بهتر در این زمینه، بهتر است سایر سازوکارهای هورمونی و عصبی-عضلانی دخیل در اثرگذاری این تمرینات بررسی شوند.
کلیدواژگان: سالمندی، محدودیت جریان خون، کورتیزول، تمرین مقاومتی، تستوسترون -
صفحات 75-83مقدمه
با توجه به پیشرفت هایی که در عرصه بهداشت در سراسر دنیا حاصل شده است اما هنوز عفونت های انگلی روده ای به عنوان یکی از معضلات بهداشتی و اقتصادی در جوامع مختلف و از جمله ایران به شمار می روند. این مطالعه به بررسی شیوع انگل های روده ای در بین مراجعین به آزمایشگاه مرکزی که متقاضی دریافت کارت سلامت بودند، در شهرستان بروجرد صورت پذیرفت .
مواد و روش هادر این مطالعه مقطعی که در نیمه اول سال 1399 انجام شد. به روش نمونه گیری آسان بر روی 1098 نفر از متقاضیان کارت سلامت شهرستان بروجرد انجام گرفت دادهای جمع آوری شده از طریق پرسشنامه و نتیجه انجام آزمایشات و معنادار بودن و نبودن متغیر هایی از قبیل سن، جنس و شغل با نتایج آزمایشات که با روش های مستقیم (استفاده از لوگل و سرم فیزیولوژی) و فرمالین اتر جهت تشخیص انگل های روده ای استفاده شد ثبت و با نرم افزار spss 16 و آزمون مجذور کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هانتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که میزان شیوع آلودگی انگل های روده ای (اعم بیماری زا و غیر بیماری زا) 7/8 درصد می باشد. و همچنین میزان شیوع آلودگی در مردان 1/9 درصد و در زنان 8/5 درصد بود. میزان آلودگی به تک یاخته های روده ای شامل بلاستوسیستیس هومنیس 1/61 درصد، اندولیماکس نانا 3/7 درصد، یدومبا بوتشلی 3/7 درصد و انتامبا کلی 2/5 درصد، ژیاردیا لامبلیا 2/4 درصد، انتامبا هیستولیتیکا 1/1 درصد و انگل کرمی همینولیپیس نانا 1/1 درصد بوده است. بین افراد دارای انگل، بیشترین درصد به مشاغل پیتزا و ساندویج (فست فود) 3/14درصد و نانوایی 8 درصد اختصاص یافت.
بحث و نتیجه گیریآلودگی انگل های روده ای به ویژه تک یاخته ها بیشتر از آلودگی های کرمی می باشد. در این مطالعه شیوع بالای بلاستوسیتیس هومنیس مشاهده شده است و چون انتقال این انگل از طریق مدفوعی -دهانی است اجرای برنامه های بهسازی محیط های تهیه و تولید مواد غذایی و نیز تهیه آب و غذای سالم و رعایت بهداشت فردی و عمومی و نیز نظارت و اعمال قوانین بهداشتی از سوی بازرس های مرکز بهداشت لازم و ضروری می باشد.
کلیدواژگان: انگل های روده ای، اپیدمیولوژی، کارت سلامت، بروجرد -
صفحات 84-98مقدمه
دردهای نوروپاتیک از مهمترین پیامدهای آسیب عصبی هستند که با تظاهرات مختلف از جمله هایپرآلژزیا و آلودینیا نمایان می گردند. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر مصرف همزمان اپالرستت و سیتاگلیپتین در کاهش توسعه درد موجود در مدل درد نوروپاتیک CCI در رت از طریق مسیرهای ضد التهابی و آنتی اکسیداتیو می باشد.
مواد و روش هاجهت انجام آزمایش 50 سر رت نر به 5 گروه تقسیم شدند: گروه اول: شاهد، گروه دوم: CCI، گروه سوم: CCI+اپالرستت با دوز mg/kg 100، گروه چهارم: CCI+سیتاگلیپتین با دوز mg/kg 10، گروه پنجم: CCI+اپالرستت با دوز mg/kg 100+سیتاگلیپتین با دوز mg/kg 10. تست های رفتاری حیوانات در روزهای 4، 7 و 14 پس از جراحی انجام گردید و با نمونه های نخاعی تهیه شده در روز 14، فاکتور های التهابی و اکسیداتیو بررسی گردید.
یافته هانتایج مطالعه ما نشان داد که تزریق همزمان این دو دارو در گروه 5 نسبت به گروه های 3 و 4 بیشترین اثر نوروپروتکتیو را دارا می باشد. نتایج پاسخ های دینامیک به تحریکات مکانیکی در روز چهاردهم نشان داد که در گروه های سوم و چهارم تفاوت معناداری ایجاد نگردید، ولی در گروه پنجم تفاوت معناداری در همه فاکتورها مشخص گردید. نتایج نشان داد که مصرف توام اپالرستت و سیتاگلیپتین سبب کاهش سطح TNF-α، IL-6 و MDA و نیز افزایش سطح GPx می شود.
بحث و نتیجه گیریمصرف همزمان اپالرستت و سیتاگلیپتین می تواند به عنوان داروهای موثر و ایمن برای درمان درد نوروپاتیک با مهار قدرتمند فاکتورهای التهابی و استرس اکسیداتیو باشند.
کلیدواژگان: درد نوروپاتیک، اپالرستت، سیتاگلیپتین، فاکتورهای التهابی، استرس اکسیداتیو
-
Pages 1-10Background
Urinary tract infection (UTI) is one of the most prevalent infections in patients referred to hospitals. Escherichia coli (E. coli) is the leading cause of UTI. Emerging and spreading infection by aminoglycoside resistant isolates is a healthcare concern worldwide. The present study aimed to investigate the antibiotic resistance patterns and prevalence of aminoglycoside acetyltransferases genes in E. coli isolated from UTI.
Materials and MethodsA total of 110 non-duplicate isolates were collected from patients referred to Amiralmomenin Hospital, Zabol, Iran, from September 2019 to April 2021. Antibiotic resistance profiles were determined using the Kirby-Bauer test according to guidelines of Clinical Laboratory Standard Institutes (CLSI). The prevalence of aminoglycoside acetyltransferases genes (aac (3)-Ia, aac (6)-Ia, and aac (2)-Ia) was determined by PCR.
ResultsIn this study, 90% of isolates were susceptible to meropenem and gentamycin. Also, the highest resistance of isolates was against ampicillin with 90% and cephalothin with 60%. Eight (7%) and 5 (4.5%) of isolates were aac (3)-Ia and aac (6)-Ia positive, respectively.
ConclusionPrescribing ampicillin and cephalothin should be restricted due to their high resistance. Based on the findings of the present study, the prevalence of aac (3)-Ia and aac (6)-Ia genes was not at a high level, however, constant monitoring must be conducted to control the spread of infection by drug-resistance isolates.
Keywords: Aminoglycoside, Antibiotic Resistance, Escherichia coli, Urinary Tract Infection -
Pages 11-23Background
Cell therapy is one of the most challenging methods in the healing of burn wounds in the world. The present study aimed to determine the effect of collagen hydrogel with adipose-derived mesenchymal stem cells on burn wound healing in an animal model.
Materials and MethodsThe present study was experimentally performed on 24 Wistar rats. Burn wounds were created on the skin of rats. Then, the rats were divided into a control group treated with normal saline and a group treated with collagen hydrogel with adipose tissue-derived mesenchymal stem cells. The healing process of burn wounds was quantitatively and qualitatively evaluated at intervals of every seven days for 21 days. The obtained data were analyzed in the form of burn wound healing parameters using one-way ANOVA.
ResultsThe wound area was traced on days 7, 14, and 21 in the treatment group which was significantly smaller than that in the control group, indicating a faster wound healing in the treatment group compared to the control one (P>0/05).
ConclusionMesenchymal stem cells transferred by hydrogel to the wound site rapidly heal burn wounds; therefore, evaluating the use of this dressing in the healing of burn wounds is important in clinical cases.
Keywords: Adipose-derived mesenchymal stem cells, Burn wound, Collagen hydrogel, Rat -
Pages 24-37Background
Trampoline rebound is one of the recent interesting exercises. The present study aimed to investigate the effect of six weeks of trampoline rebound exercises on cardiovascular indices, body mass index, and lipid profile of obese and overweight women.
Materials and MethodsThe statistical population of the present quasi-experimental study consisted of 20 obese and overweight women in Zahedan ( (BMI) ≤27.5 kg/m2), and randomly assigned to two groups of exercise (n=10) and control (n=10). The subjects participated in four 90-min sessions of rebound trampoline exercises for six weeks using a trampoline mat. Physiological, BMI, and lipid parameters were measured in two stages of pre-test and post-test. Data were analyzed in SPSS software (version 21) using independent and dependent t-test, as well as an ANCOVA test. A p-value less than 0.05 was considered statistically significant.
ResultsThe results demonstrated a significant decrease in post-test values of LDL (from 92.90±1.52 to 73.10±3.81), cholesterol (from 182.10±1.96 to 166.30±6.32), triglyceride (from 108.30±1.33 to 95.30±5.35), and body mass index (29.44±1.07 to 27.38±1.02), as well as a significant increase in HDL (from 59.60±2.75 to 77.00± 3.09) and Vo2max (from 45.50±1.31 to 57.80±1.31) in posttest of the training group, compared to their pre-test (P<0.05). Furthermore, there were the same changes in these parameters in the exercise group, compared to the post-test values of the control group (P<0.05).
ConclusionAs evidenced by the results of this study, six weeks of trampoline rebound training had beneficial effects on controlling lipid profile, cardiovascular indices, and body mass index of obese and overweight women. This training protocol is suggested to improve these indicators in the same groups with obesity and overweight, especially for the variety of exercises.
Keywords: Cardiovascular indices, Lipid profile, Obese, overweight women, Trampoline rebound -
Pages 38-46Background
Coxiella burnetii is an obligate intracellular microorganism that causes Q fever in humans and animals. A high risk for obstetric complications has been reported among women infected with Coxiella burnetii. The present study aimed to assess the seroprevalence of C.burnetii infection among rural pregnant women in Khorramabad.
Materials and MethodsIn this cross-sectional study, a total of 184 serum samples were collected randomly from pregnant women who were referred to clinical laboratories and health centers in Khorramabad, Iran, from December 2016 to June 2017. A commercial IFA kit was used to detect the specific antibodies against phase II human C. burnetii in serum samples.
ResultsIn this study, 89 (48.4%) serum samples had Coxiella antibodies. No significant relationship was observed between the variables of this study. Serological results based on the sampling month demonstrated that the most positive cases were observed in December (83.3%) which was statistically significant (P<0.001).
ConclusionThe present study demonstrated a high seroprevalence of C. burnetii infection among pregnant women in Khorramabad. Since Q fever is a dangerous factor in pregnant women, the Ministry of Health and Medical Education should take appropriate policy to raise the awareness of people at risk, especially those who have frequent contact with livestock.
Keywords: Coxiella burnetii, Pregnant Women, Q Fever, Seroprevalence -
Pages 47-57Background
Menopause is a clinically significant period of time characterized by changes in ovarian hormone, vasomotor symptoms, and an increased risk of cardiovascular disease (CVD). One of the main causes of heart attacks is changes and imbalance of the homeostasis system. Sedentary lifestyle and aging also have adverse effects on the homeostasis system. One of the treatment methods that has been used for many years in the treatment of many diseases is Iranian-Islamic medicine. Therefore, in this study, the effect of cupping and aerobic exercise on LDL, HDL and fibrinogen was investigated
Materials and MethodsA total of 30 inactive postmenopausal women with an age range of 50 to 65 participated in this quasi-experimental study. Participants were randomly divided into three groups: aerobic exercise, cupping therapy, and control group. Aerobic exercises with an intensity of 50 to 75% of heart rate reserve were performed three times a week for 6 weeks and the cupping group was cupped in the third week. Blood samples were taken to measure fibrinogen, LDL, and HDL before the start of the training period and 48 hours after the end of the last training session. Then, an analysis of covariance was used for intergroup comparisons. Also, the pre- and post-test were analyzed using paired t-test at a significance level of <0.05.
ResultsAerobic exercise and cupping showed a significant decrease in fibrinogen (P = 0.04) and LDL (P = 0.001) and an increase in LDH (P = 0.003). Paired t-test results showed a significant decrease in fibrinogen, LDL and HDL post-test compared to pre-intervention post-test.
ConclusionCupping therapy and aerobic physical activity are effective factors in reducing the levels of fibrinogen and LDL and increasing HDL in postmenopausal women. According to the results, exercise may have better effects on decreasing fibrinogen and blood lipids, as the most important risk factors for cardiovascular disease and atherosclerosis, compared to cupping therapy.
Keywords: Aerobic Exercise, Cupping, Fibrinogen, LDH, LDL -
Pages 58-74Background
Considering the importance of maintaining and promoting the health of the elderly, it is necessary to examine their hormonal responses during physical fitness exercises. This study aimed to investigate the effect of two combined training methods with and without blood flow restriction on some physical fitness (muscle strength and muscle endurance), anabolic (testosterone), and catabolic (cortisol) factors.
Materials and MethodsThe present research was quasi-experimental with a pretest-posttest design. A total of 24 elderly men with no history of training participated in this study voluntarily. They were divided randomly into two experimental groups and one control group. Measurement included the 30-second sit-up test, the sit-up test with 50% of one-repetition maximum (to the point of fatigue), testosterone level, and cortisol level. In the group with blood flow restriction, both upper thighs were closed with cuffs and the exercise was performed with the intensity of 20-30% of 1RM, to the point of fatigue. In the training group without restriction, the same movements were performed with an intensity of 65- 80% of 1RM, to the point of fatigue. The covariance test and Bonferroni post hoc test were used to analyze the data.
ResultsThe results showed that training with blood flow restriction had a significant effect on increasing muscle strength and muscle endurance similar to that caused by high-intensity training without blood flow restriction. Moreover, the results of the study on the effect of exercise with and without vascular occlusion on testosterone and cortisol levels showed that both training methods had similar effects on increasing testosterone levels and decreasing serum cortisol levels in older men.
ConclusionSince heavy weight training is difficult and risky for the elderly, they can effectively practice low-intensity resistance exercises with blood flow restriction. Eventually, the study of other hormonal and neuromuscular mechanisms involved in the effectiveness of these exercises will expand knowledge in this field of study.
Keywords: Aging, Blood flow restriction, Cortisol, Resistance training, Testosterone -
Pages 75-83Background
Regardless of significant progress in the field of health around the world, intestinal parasitic infections are still considered one of the health and economic problems in various societies, including Iran. This study was performed to investigate the prevalence of intestinal parasites among individuals who referred to the central laboratory, Boroujerd, Iran, to apply for a health card.
MethodsThis cross-sectional study was conducted in the first half of 2020. The samples (n=1,098) were selected from health card applicants in Boroujerd city using the convenience sampling method. The data collected through a questionnaire, the results of medical examinations, and the significance or non-significance of such variables as age, gender, and occupation with the results of tests that used direct methods (i.e., Lugol and normal saline) and formalin ether to diagnose intestinal parasites, were recorded and analyzed in SPSS 16 software using the Chi-square test.
ResultsThe results showed that the prevalence of intestinal parasites (both pathogenic and non-pathogenic) was 8.7%. Moreover, the prevalence of infection was estimated at 9.1% in men and 5.8% in women. Intestinal protozoan infections were reported for Blastocystis hominis (61.1%), Endolimax nana (7.3%), Idamoeba botscheli (7.3%), Entamoeba coli (2.5%), Giardia lamblia (4.2%), Entamoeba histolytica (1.1%), and the helminths parasites Hymnolepis nana (1.1%). Among people with parasites, the highest percentages were related to pizza and sandwich (fast food) jobs (14.3%) and bakery 8%.
ConclusionInfection of intestinal parasites, especially protozoa, was more than worm infections. The results of this study showed the high prevalence of B. hominis. Since the transmission of this parasite is through the fecal-oral route, it is necessary to implement programs to improve food preparation and production environments, as well as providing healthy food and water, observing personal and public health, and monitoring and enforcing health laws by health center inspectors.
Keywords: Boroujerd, Epidemiology, Health card, Intestinal parasites -
Pages 84-98Background
Neuropathic pain is one of the most important consequences of nerve damage, manifesting itself as various demonstrations, including hyperalgesia and allodynia. The present study aimed to investigate the effect of concomitant use of Epalrestat and Sitagliptin on pain reduction in the chronic constriction injury (CCI) model in rats through anti-inflammatory and antioxidant effects.
Materials and MethodsThe present study was conducted on a total of 50 male rats that were randomly assigned to five groups: sham, CCI, CCI+Epalrestat(100 mg/kg, IP injection, for 14 days), CCI+Sitagliptin(10 mg/kg, IP injection, for 14 days), and CCI+Epalrestat(100 mg/kg)+Sitagliptin(10 mg/kg). Rats underwent behavioral tests on days 4, 7, and 14 after the surgery. After 14 days, the spinal cord was collected to measure anti-inflammatory and antioxidant tissue concentrations.
ResultsThe results of this study demonstrated that simultaneous injection of these two drugs in group 5 had the most neuroprotective effect, compared to that in groups 3 and 4. The results of dynamic responses to mechanical stimulation on the 14th day illustrated that there was no significant difference in groups 3 and 4 . Nonetheless, in Group 5, a significant difference was detected in all factors. The results pointed out that the combined use of Epalrestat and Sitagliptin decreased the levels of Tumor necrosis factor, Interleukin 6, and MDA, and also increased the level of glutathione peroxidase
ConclusionAs evidenced by the obtained results, the concomitant use of Epalrestat and Sitagliptin can be considered effective and safe for the treatment of neuropathic pain with strong inhibition of inflammatory factors and oxidative stress.
Keywords: Neuropathic pain, Epalrestat, Sitagliptin, Inflammatory factors, Oxidative stress