فهرست مطالب

روان شناسی مدرسه - سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 41، بهار 1401)

فصلنامه روان شناسی مدرسه
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 41، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • المیرا امانی، عذرا غفاری نوران*، تورج هاشمی، محمد نریمانی، منصور بیرامی صفحات 6-16
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه ی اثربخشی کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی و یادگیری خودتنظیمی بر افزایش نشاط ذهنی دانش آموزان دختر انجام شد.

    روش ها

    روش پژوهش حاضر آزمایشی با طرح  پیش آزمون، پس آزمون چندگروهی با گروه کنترل بود. از  بین دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر اردبیل در سال تحصیلی 1398-1397 (3150نفر) به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای و براساس تمایل آزمودنی ها 150 دانش آموز در دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل انتخاب و به پرسشنامه ی نشاط ذهنی ریان و فردریک به عنوان ابزار اندازه گیری پاسخ دادند. برنامه آموزش ذهن آگاهی باون و مارلات (2011) و آموزش خودتنظیمی(پینتریچ، 1390) به عنوان مداخله در تحقیق حاضر استفاده شد.  برای آزمون فرضیه های تحقیق از تحلیل کوواریانس تک متغیره و چندمتغیره استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که ذهن آگاهی و یادگیری خودتنظیمی بر افزایش نشاط ذهنی دانش آموزان دختر تاثیر معنی داری داشته (001/0>p) و در مجموع اثربخشی کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر افزایش نشاط ذهنی دانش آموزان دختر بیش از روش یادگیری خودتنظیمی بوده است (05/0>p).

    نتیجه گیری

    این پژوهش تلویحات آزمایشی، پژوهشی و کاربردی زیادی را در خصوص افزایش نشاط ذهنی دانش آموزان دارد.

    کلیدواژگان: کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی، خودتنظیمی، نشاط ذهنی
  • حسین پیرا، محبوبه طاهر* صفحات 17-29
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه نظریه ذهن و همدلی عاطفی در دانش آموزان با پرخاشگری ارتباطی و آشکار انجام شد.

    روش ها

    روش پژوهش توصیفی و از نوع پژوهش های علی - مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل تمامی  نوجوانان پرخاشگر مقطع متوسطه اول و دوم شهرستان شاهرود در سال تحصیلی 97-1396 بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 150 نفر (75 دانش آموز دارای پرخاشگری رابطه ای و 75 نمونه دارای پرخاشگری آشکار) انتخاب شدند. همچنین محقق از پرسشنامه پرخاشگری رابطه ای و آشکار شهیم، پرسشنامه همدلی دیویس و آزمون ذهن خوانی از طریق چشم ها بارون و کوهن، جهت جمع آوری داده ها بهره برده و داده های به دست آمده از این طریق با آزمون t دو گروه مستقل و بررسی پیش فرض های آن تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که میانگین نمرات نظریه ذهن در نوجوانان دارای پرخاشگری بیشتر از نوجوانان عادی است و تفاوت معناداری باهم دارند. همچنین میانگین نمرات همدلی عاطفی در نوجوانان دارای پرخاشگری بیشتر از نوجوانان عادی است و تفاوت معناداری باهم دارند (05/0 <ρ).

    نتیجه گیری

    در نتیجه با افزایش نظریه ذهن و همدلی عاطفی در دانش آموزان می توان پرخاشگری ارتباطی و آشکار را کاهش داد.

    کلیدواژگان: نظریه ذهن، همدلی عاطفی، پرخاشگری ارتباطی و آشکار
  • زهرا سپهری نسب*، نادر حاجلو، زهره آهنگرقربانی، سعیده هدایت صفحات 30-42
    هدف

    پژوهش حاضر به منظور جمع آوری و یکپارچه سازی تحقیقات انجام شده در زمینه آموزش های خانواده جهت تغییر رفتار کودکان دارای اختلال بیش فعالی/ نقص توجه بود.

    روش ها

    جامعه آماری شامل تمامی مقالات چاپ شده در مجلات علمی- پژوهشی معتبر در زمینه آموزش والدین در کاهش علایم اختلال بیش فعالی/ نقص توجه در ایران و خارج از کشور در محدوده سال های 1395- 1380 بوده است که از لحاظ روش شناختی شرایط لازم را برای فراتحلیل دارا بوده اند. برای این منظور 15 پژوهش انتخاب گردید. ابزار این پژوهش چک لیست فراتحلیل بوده است.

    یافته ها

    نشان داد که میزان اثر آموزش های مبتنی بر خانواده در کاهش علایم اختلال بیش فعالی/ نقص توجه بالا بوده است 61/0 (005/0>p). این میزان اثر در گروه بر اساس رویکرد رفتاری 68/0 (002/0>p)، رویکرد شناختی- رفتاری57/0 (001/0>p) و با رویکرد ذهن آگاهی 49/0 (001/0>p) به دست آمد. همچنین نتایج حاصل از تحلیل تعدیلی بیانگر اثرگذاری متغیرهای تعدیل کننده در این آموزش ها بوده است.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج فراتحلیل حاضر، میزان اثر آموزش های مبتنی بر خانواده در کاهش علایم اختلال بیش فعالی/ نقص توجه، مطابق جدول کوهن در حد بالاست. این میزان اثر با استفاده از رویکرد رفتاری بیشتر از رویکرد شناختی- رفتاری و رویکرد مبتنی بر ذهن آگاهی است.

    کلیدواژگان: فراتحلیل، اختلال بیش فعالی، نقص توجه، آموزش والدین
  • سید حامد سجادپور، لیلا حیدری نسب*، محمدرضا شعیری، محمد غلامی فشارکی صفحات 43-55
    هدف

    هدف از مطالعه حاضر بررسی رابطه سبک های دلبستگی ناایمن با انگاره پردازی خودکشی با نقش میانجی دشواری در تنظیم هیجان، در دانش آموزان انگاره پرداز خودکشی بود.

    روش ها

    روش پژوهش، از نوع همبستگی مبتنی بر روابط ساختاری (مدل یابی معادلات ساختاری بر اساس PLS) بود. جامعه آماری این پژوهش، دانش آموزان متوسطه دوم مراجعه کننده به کلینیک های روان پزشکی استان خراسان شمالی با انگاره خودکشی بودند. نمونه این پژوهش شامل 76 بیمار انگاره پرداز بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه های سبک دلبستگی، دشواری در تنظیم هیجان و انگاره پردازی خودکشی بک استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که دشواری در تنظیم هیجان، در رابطه بین دلبستگی اجتنابی و انگاره پردازی خودکشی نقش واسطه ای دارد (36/2=T، 05/0P<). همچنین، دشواری در تنظیم هیجان در رابطه ی بین دلبستگی اضطرابی و انگاره پردازی خودکشی نقش میانجی داشت (52/2=T، 05/0P<).

    نتیجه گیری

    با توجه به این یافته ها، می توان به این نتیجه دست یافت که غربالگری و درمان دشواری در تنظیم هیجان، می تواند برای افراد انگاره پرداز خودکشی سودمند واقع شود.

    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی ناایمن، انگاره پردازی خودکشی، دشواری در تنظیم هیجان، دانش آموزان
  • حسین شیبانی، نیلوفر میکائیلی*، محمد نریمانی صفحات 56-67
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان شناختی رفتاری بر تنظیم هیجان و تحریک پذیری دانش آموزان مبتلا به اختلال بدتنظیمی خلق مخرب انجام شد.

    روش ها

    روش پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی می باشد. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، 30 دانش آموز مقطع راهنمایی، که با استفاده از مصاحبه تشخیصی، به عنوان افراد مبتلا به اختلال بدتنظیمی خلق مخرب تشخیص داده شده بودند، به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. آنها به ابزارهای شاخص واکنش پذیری عاطفی استرینگرز و همکاران و مقیاس تنظیم هیجانی گارنفسکی و کرایج پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس چند متغیری و با استفاده از نرم افزار SPSS-21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که درمان شناختی رفتاری باعث کاهش معنی دار مولفه های منفی خود تنظیمی هیجانی یعنی ملامت دیگران، نشخوار فکری، فاجعه سازی و افزایش مولفه های مثبت تنظیم هیجانی یعنی توجه مثبت، ارزیابی مثبت، توجه مجدد و پذیرش گردید(05/0<p). همچنین این روش درمانی، باعث شد که میزان تحریک پذیری گروه نمونه به میزان قابل ملاحظه ای کاهش یابد.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت که این شیوه درمان می تواند بر تنظیم هیجانات و کاهش تحریک پذیری این بیماران موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، تنظیم هیجان، بد تنظیمی خلق مخرب، تحریک پذیری
  • ساناز عینی، زهره هاشمی* صفحات 68-79
    هدف

    هدف پژوهش حاضر مطالعه ی اثربخشی مداخله شناختی- رفتاری بر تعلل ورزی تصمیم گیری و خود کارآمدی تحصیلی دانش آموزان بود.  

    روش ها

    روش پژوهش حاضر آزمایشی و از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش  شامل، همه دانش‏ آموزان دختر دوره متوسطه شهرستان مراغه در سال تحصیلی 1398-1399 بود. در این پژوهش با استفاده از شیوه نمونه گیری خوشه ای30 دانش آموز در دو گروه آزمایشی و کنترل (هر گروه 15 نفر) به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های خودکارآمدی تحصیلی و تعلل ورزی تصمیم گیری استفاده شد و پروتکل درمان شناختی- رفتاری بر روی دانش آموزان گروه آزمایش اجرا شد.  برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس تک متغیره استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج حاصل از آزمون کوواریانس، درمان شناختی- رفتاری در مرحله پس آزمون بر افزایش خودکارآمدی تحصیلی و کاهش تعلل ورزی تصمیم گیری اثر معنی داری داشت (05/0>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ی حاصل شده می توان گفت که استفاده مستقیم و غیرمستقیم از آموزش های شناختی- رفتاری می تواند در جهت افزایش خودکارآمدی تحصیلی و کاهش تعلل ورزی تصمیم گیری  کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: تعلل ورزی تصمیم گیری، خودکارآمدی تحصیلی، درمان شناختی- رفتاری
  • حسین کشاورز افشار*، راضیه صفاری فرد، گلاره نوایی صفحات 80-91
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی راهبرد درمان راه حل مدار بر اضطراب اجتماعی نوجوانان انجام شد.
    روش ها
    این پژوهش، یک مطالعه آزمایشی با طرح اندازه گیری مکرر و گروه کنترل انجام شده است. جامعه آماری شامل کلیه دختران نوجوان دارای اختلال اضطراب اجتماعی شهر تهران بوده است. 30 دختر نوجوان در رده سنی بین 16 تا 18 سال با اختلال اضطراب اجتماعی به روش نمونه گیری در دسترس از مدارس شهر تهران انتخاب و به طور مساوی در یکی از دو گروه آزمایش و گروه کنترل (هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایشی، در 8 جلسه برنامه درمانی راه حل مدار (هفته ای 2 جلسه؛ هر جلسه 90 دقیقه) شرکت کردند  ولی برای اعضای گروه کنترل هیچ جلسه ای برگزار نشد. مقیاس اضطراب اجتماعی لیبویتز در پیش آزمون- پس آزمون این پژوهش استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که گروه آزمایش و کنترل حداقل در یکی از متغیرهای اضطراب اجتماعی، اضطراب عملکرد و اضطراب موقعیت تفاوت معنادار (p<0.001) دارند.
    نتیجه گیری
    در نتیجه یافته ها حاکی از آن است که درمان راه حل مدار سبب بهبود اضطراب اجتماعی، اضطراب عملکرد و اضطراب موقعیت نوجوانان دارای اختلال اضطراب اجتماعی شد.
    کلیدواژگان: درمان راه حل مدار، اضطراب اجتماعی، اضطراب عملکرد، اضطراب موقعیت
  • سمیرا معصوم زاده، منصوره حاج حسینی*، مسعود غلامعلی لواسانی صفحات 92-104
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی اثر آموزش مبتنی بر هوش موفق بر درگیری تحصیلی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان انجام پذیرفت.

    روش ها

    پژوهش از نوع آزمایشی  و بر پایه طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل نابرابر بود. جامعه آماری آن شامل تمامی دانش آموزان دختر دوره متوسطه شهر ترکمنچای در سال تحصیلی 1395-1396 بود که از میان آنها  دو کلاس درس پایه نهم از یک دبیرستان در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی (n=20) و گواه (17=n) قرار گرفتند. برنامه آموزشی مبتنی بر هوش موفق در 12 جلسه ی 90 دقیقه ای برای گروه آزمایش اجرا شد و گروه گواه به روش سنتی آموزش دیدند. داده ها مطابق با طرح در دو مرحله پیش و پس از اجرای برنامه از طریق پرسشنامه درگیری تحصیلی ریو و تسنگ و آزمون پیشرفت تحصیلی در درس پیام های آسمانی پایه نهم گردآوری شده  و با روش تحلیل کواریانس پردازش گردید.

    یافته ها

    نتایج تحلیل داده ها  در بررسی تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون  در دو گروه نشان داد که آموزش مبتنی بر هوش موفق بر  پیشرفت تحصیلی و هر چهار وجه درگیری تحصیلی (شناختی، عاطفی، رفتاری ، عاملیت) اثر معناداری داشته است (05/0>P).

    نتیجه گیری

    بر این اساس می توان نتیجه گرفت که روش آموزش مبتنی بر هوش موفق منجر به بهبود و ارتقاء پیشرفت تحصیلی و درگیری تحصیلی دانش آموزان شده است.

    کلیدواژگان: هوش موفق، درگیری تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، دانش آموز
  • گوهر نظری بولانی*، یحیی یاراحمدی، حمزه احمدیان، هوشنگ جدیدی صفحات 105-116
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر برنامه بهزیستی مدرسه بر رضایت تحصیلی دانش آموزان دختر دوره ی دوم متوسطه شهر کرمانشاه بود.
    روش ها
    روش پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود.  جامعه آماری کلیه دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم شهر کرمانشاه در سال تحصیلی97-96 بودکه مشغول تحصیل  بودند و با استفاده  از روش نمونه گیری نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای در دو گروه 15 نفری آزمایش و کنترل جایگزین شدند و برنامه آموزشی بهزیستی مدرسه در10 جلسهدقیقه ای روی گروه آزمایش اجراشد.  داده های پژوهش با استفاده ازپرسشنامه رضایت تحصیلی لنت وسینگلایی،شیو،گینور، باردنر،تریستمن و پرسشنامه ی بهزیستی مدرسه کانیو و ریمپلا  پیش از شروع مداخله آموزشی،  و پس ازآن ازافراد هردوگروه جمع آوری شد. 
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده ازآزمون تحلیل کواریانس انجام گرفت و نتایج آزمون برای مقایسه نمرات رضایت تحصیلی در گروه های آزمایش و کنترل، در مرحله پس آزمون،  نشان دادمقدار F به دست آمده برابر با 6/12 است و در سطح آلفای 01/0 معنی دار شد  (01/0>P) .
    نتیجه گیری
    در نتیجه، برنامه آموزشی بهزیستی مدرسه به صورت معناداری موجب افزایش رضایت تحصیلی شد.
    کلیدواژگان: بهزیستی مدرسه، رضایت تحصیلی، دانش آموزان دختر متوسطه دوم
  • شهروز نعمتی*، رحیم بدری گرگری، آرام کاتورانی صفحات 117-131
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بهزیستی روان شناختی و سرزندگی تحصیلی با ادراک دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهرستان سنندج  از محیط کلاس بود.

    روش ها

    روش پژوهش حاضر از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهرستان سنندج در سال تحصیلی 1398-1397 بود. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی چند مرحله ای  تعداد 296 نفر انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند. برای جمع آوری داده های پژوهش، مقیاس های بهزیستی روان شناختی، سرزندگی تحصیلی و مقیاس (در این کلاس چه می گذرد) مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    تحلیل داده ها از طریق مدل های آماری ضریب همبستگی پیرسون و ضریب رگرسیون چندگانه نشان داد که بین بهزیستی روان شناختی و ادراک دانش آموزان از محیط کلاس رابطه مثبت و معنادار (495/0 r = ، 296 n = و 05/0sig =)، و بین درماندگی روان شناختی و ادراک از محیط کلاس رابطه منفی معنی دار (296, n=01/,  p≤326/0-r=)، همچنین بین سرزندگی تحصیلی و ادراک دانش آموزان از محیط کلاس رابطه مثبت و معنادار(296, n=01/,p≤258/0r=)، وجود دارد. بهزیستی روان شناختی، توانایی پیش بینی ادراک دانش آموزان از محیط کلاس را دارا بود (410/0β =، 001/0>P)، و همچنین درماندگی روان شناختی قادر به پیش بینی ادراک دانش آموزان از محیط کلاس بود (156/0β =، 001/0>P)، در حالی که سرزندگی تحصیلی قادر به پیش بینی ادراک دانش آموزان از محیط کلاس نبود (09/0β =، 05/0>P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که محیط های آموزشی، به ویژه مدارس باید به دنبال ارتقاء بهزیستی روان شناختی و سرزندگی تحصیلی در دانش آموزان از طریق بهبود کیفیت آموزش و بهبود کیفیت محیط یادگیری در مدارس باشند.

    کلیدواژگان: بهزیستی روان شناختی، سرزندگی تحصیلی، ادراک از محیط کلاس
|
  • Elmira Amani, Azra Ghaffari Nouran *, Touraj Hashemi, Mohammad Narimani, Mansoor Beyrami Pages 6-16
    Objective

    The aim of this study was to compare the effectiveness of mindfulness-based stress reduction and self-regulatory learning on increasing the mental vitality of female students.

    Methods

    The method of the present study was experimental with pre-test design, multi-group post-test with control group. Among female high school students in Ardabil in the academic year 2018-2019 (3150 people) by cluster random sampling method and based on the desire of the subjects, 150 students in two experimental groups and a control group were selected and the Ryan and Frederick mental vitality questionnaire as a measurement tool. They gave. Bowen & Marlatt (2011) mindfulness training program and self-regulatory training program (Pintrich, 2011) were used as an intervention in the present study. Univariate and multivariate analysis of covariance were used to test the research hypotheses.

    Results

    The results showed that mindfulness and self-regulated learning had a significant effect on increasing the mental vitality of female students (P<0.001) and in general, the effectiveness of mindfulness-based stress reduction on increasing the mental vitality of female students was more than the self-regulated learning method (p <0.05). 

    Conclusion

    This study has many experimental, research and practical implications for increasing students' mental vitality.

    Keywords: Mindfulness-based stress reduction, Self-regulation, mental vitality
  • Hossein Pira, Mahboobe Taher * Pages 17-29
    Objective

    The present study was conducted with the aim of comparing theory of mind and emotional empathy in students with communicative and apparent aggression that research was conducted using descriptive research and comparative causal research.

    Methods

    The statistical population consisted of all ages and adolescents of the first and second grades of the Shahrood district in the academic year of 1969-97 who were selected using available sampling method in 150 people (75 students with relational aggression and 75 cases with obvious aggression). Also, the researcher used an explicit and explicit relationship between aggression questionnaire, empathy questionnaire, and eye-meditation and analysis data they were tested by two independent groups.

    Results

    Findings showed that there was a significant difference between the mean scores of mind theory in adolescents with relational aggression and apparent aggression, and between mean scores of emotional empathy in adolescents with relational aggression and apparent aggression (p <0.05).

    Conclusion

    Therefore, we conclude that there is a meaningful difference between the theory of mind and emotional empathy in students with communicative and apparent aggression.

    Keywords: Theory of mind, Emotional empathy, Communicative, apparent
  • Zahra Sepehrinasab *, Nader Hajloo, Zohreh Ahangar Ghorbani, Saeede Hedayat Pages 30-42
    Objective

    The present study was conducted to collect and integrate research conducted in the field of family education to change the behavior of children with ADHD.

    Methods

    The statistical population includes all articles published in reputable scientific-research journals in the field of parent education in reducing the symptoms of ADHD in Iran and abroad in the period of 1380-1395, which in terms of methodological conditions had the necessary meta-analysis. For this purpose, 15 studies were selected. The tool of this research was a meta-analysis checklist.

    Results

    The results has been shown that the rate of parents training effect in symptom reduction of children with attention deficit- hyperactivity disorder had been high 0.61 (p< 0.005). This rate of effect in group has been earned based on behavior strategy 0.68 (p< 0.002), cognitive- behavioral strategy 0.57 (p< 0.001) and with mindfulness 0.49 (p< 0.001). Also the results which were obtained from moderate analysis are expression of moderator variables effecting in this trainings.

    Conclusion

    Based on this meta- analysis results, the rate of effect parents training in reduction of the attention deficit- hyperactivity disorder symptoms, based on Cohen table is high. This rate of effect with using from behavior strategy is higher than cognitive- behavioral and mindfulness strategies.

    Keywords: meta-analysis, Attention deficit hyperactivity disorder, Parent's training
  • Seyed Hamed Sadjadpour, Leila Heydarinasab *, Mohammadreza Shairi, Mohammad Gholami Fesharaki Pages 43-55
    Objective

    The purpose of this study was to investigate the relationship between insecure attachment styles and suicidal ideation with the mediating role of difficulty in emotion regulation In students with suicidal ideation.

    Methods

    The research method is correlation based on structural relationships (structural equation modeling based on PLS). The study population consisted of second high school students who referred to psychiatric clinics of North Khorasan province with suicidal ideation. The sample consisted of76 students who were selected by available sampling method. In this study, attachment style, difficulty in emotion regulation and Beck suicidal ideation questionnaires were used. 

    Results

    The results confirmed the mediating role of difficulty in emotion regulation in the relationship between avoidant attachment and suicidal ideation (T = 2.36, P <0.05). Also, difficulty in emotion regulation was able to mediate the relationship between anxiety attachment and suicidal ideation (T =2.52, P <0.05).

    Conclusion

    The result of this study is that screening and treatment of difficulty in emotion regulation can be beneficial for suicidal individuals.

    Keywords: Insecure attachment styles, Suicidal ideation, Difficulty in emotion regulation, Students
  • Hosein Sheybani, Niloofar Mikaeili *, Mohammad Narimani Pages 56-67
    Objective

    The research aimed at studying the efficacy of cognitive behavior therapy on emotion regulation and irritability of the students suffered from disruptive mood dysregulation disorder. 

    Methods

    The method of the present study is quasi-experimental. Using purposive sampling thirty junior high school students suffered from disruptive mood dysregulation disorder were selected through diagnostic interview, then were randomly set in an experimental and a control group (each group consisted of 15 people). They answered to emotional reactivity index and Emotional adjustment scale and whose validity and reliability are confirmed. Data were analyzed by Multivariate Analysis of Covariance (MONCOVA) method and using the SPSS-21 software.

    Results

    The findings showed that cognitive-behavioral therapy significantly reduced the negative components of emotional self-regulation such as blaming others, rumination, catastrophizing, and increasing the positive components of emotional regulation, positive attention, positive evaluation, reconsideration and acceptance. Treatment also led to a significant reduction in the excitability of the sample group.

    Conclusion

    Therefore, it can be concluded that this treatment can be effective in emotion regulation and irritability of these patients.

    Keywords: Cognitive-behavior therapy, emotion regulation, Disruptive mood dysregulation disorder, Irritability
  • Sanaz Eyni, Zohreh Hashemi * Pages 68-79
    Objective

    This study aimed to determine the effectiveness of cognitive-behavioral intervention decisional procrastination and academic self-efficacy students.

    Methods

    The research method was experimental with pre-test and post-test with control group. The study sample consisted of all high school students Maragheh city. In this study, using cluster sampling method 30 high school student in experimental and control groups (each sub-group of 15 patients) were selected as sample. To collect data, a questionnaire, was used by academic self-efficacy and decisional procrastination and cognitive-behavioral treatment protocol testing was conducted on students. For data analysis of univariate analysis of covariance was used.

    Results

    Based on the results of covariance test, post-test cognitive-behavioral therapy on increasing the academic self-efficacy and reduce procrastination decision had a significant effect (P<0.05).

    Conclusion

    Based on the results obtained, it can be said that the direct and indirect use of training cognitive - behavioral therapy can be used to increase the academic self-efficacy and reduce decisional procrastination help.

    Keywords: Cognitive-behavioral therapy, Decisional procrastination, academic self-efficacy
  • Hossein Keshavarz Afshar *, Razieh Safarifard, Gelareh Navai Pages 80-91
    Objective
    The purpose of this study was to investigate this treatment on social anxiety in adolescents.
    Methods
    This study was an experimental study with repeated measure design and control group. The statistical population included all adolescent girls with social anxiety disorder in Tehran. 30 teenager girls aged between 16 and 18 years old with social anxiety disorder were selected by sampling method from Tehran schools and were equally substituted in one of the two experimental and control groups (15 in each group). The experimental group participated in 8 sessions of solution-focused brief therapy (2 sessions each, 90 minutes each session), but no meetings were held for the control group members. The Leibowitz social anxiety scale was used as pretest-posttest in this research. The data were analyzed by repeated multivariate analysis of covariance (MANCOVA).
    Results
    The collected results showed that there was a significant difference between the experimental and control groups in one of the variables of social anxiety, performance anxiety and position anxiety(P<0.001).
    Conclusion
    As a result, the findings indicated that solution-focused brief treatment improved social anxiety, performance anxiety and anxiety in adolescents with social anxiety disorder.
    Keywords: Solution-focused brief therapy, social anxiety, state anxiety, Trait anxiety
  • Samira Masumzadeh, Mansureh Hajhosseini *, Masoud Gholamali Lavasani Pages 92-104
    Objective

    The current research has been aimed at identifying the effect of education pattern based on Successful Intelligence on academic engagement and academic achievement in Students.

    Methods

    This research is an experimental one based on semi-experimental pre-test and post-test design with an unequal control group, and the population of this research includes all secondary school girl students of Turkamanchai town in academic year 2016-2017. Among this population, two classes of ninth grade of an available high school were selected and randomly put into two groups of experimental group(n=20) and control group(n=17).  of education pattern based on Successful Intelligence was applied in the experimental group for 12 sessions 90 minutes, and at the same time, the control group was trained in traditional method. Both groups completed the questionnaires before and after the intervention. The data were analyzed using analysis of covariance (ANCOVA).

    Results

    The results showed that education based on Successful Intelligence had a significant effect on every four aspects academic engagement (agency, behavioral, emotional, cognitive) and academic achievement of student’s (p<0.05).

    Conclusion

    Accordingly, it can be concluded that education based on Successful Intelligence intervention is an effective method in improvement and enhancing every four aspects academic engagement (agency, behavioral, emotional, cognitive) and academic achievement of students.

    Keywords: Successful intelligence, academic engagement, academic achievement, Student
  • Gohar Nazari Bolani *, Yahya Yarahmadi, Hamzeh Ahmadian, Hoshang Jadidi Pages 105-116
    Objective
      The aim of this study was to The effect of school welfare program on academic satisfaction of female high school students in Kermanshah.
    Methods
      The research method was quasi-experimental with a pretest-posttest design with a control group. The statistical population was all female high school students in Kermanshah in the academic year of 1996-97 who were studying and were replaced by multi-stage random sampling in two groups of 15 experimental and control and the school welfare training program in 10 sessions of 90 minutes on The experimental group was performed. Research data were collected using Lent and Singlai's Academic Satisfaction Questionnaire, Shaw, Gainor, Bardner, Tristman, and the Canoe and Rimpla School Welfare Questionnaire before and after the educational intervention.
    Results
    The results showed that the scores of academic satisfaction in the experimental and control groups, in the post-test stage, in the amount of F obtained is equal to 12.6, which was significant (P <0.01).
    conclusion
    The results of this study showed that the school welfare educational program increased academic satisfaction.
    Keywords: School welfare, Academic satisfaction, Female high school students
  • Shahrooz Nemati *, Rahim Badri-Gargari, Aram Katourani Pages 117-131
    Objective

    The aim of the current research was to study the relationships between the psychological well-being and the academic vitality on the perceptions of high school male students in Sanandaj from the classroom environment.

    Methods

    The method of this research is correlation. The statistical population consisted of male high school students in Sanandaj city in the academic year 2017-2018. Using multi-stage cluster sampling method, 296 people were selected and tested. To collect research data, the psychological well-being, academic vitality and scale (what is going on in this class) were used.

    Results

    Data analysis by Pearson correlation coefficient and multiple regression coefficients showed that there was a positive and significant relationship between psychological well-being and students perception of the environment (r = 0.495, n = 296, and sig = 0.05)، And there was a significant negative correlation between psychological distress and perception of classroom environment (r = -326، n = 296 ،p≤0.01) Also, there is a positive and significant relationship between academic vitality and students' perception of the classroom environment (r = 0.258 , n = 296، p≤0.01). Psychological well-being had the ability to predict students' perception of the classroom environment (β = 0.410, P> 0.001), as well as psychological distress, able to predict student perceptions of the environment Class (β = 0.156,), while academic vitality was not able to predict students' perception of classroom environment (β = 0.09, P> 0.05).

    Conclusion

    The results showed that’s the educational environments, especially schools, should seek to enhance the psychological well-being and academic vitality of students through improving the quality of education and improving the quality of the learning environment in schools.

    Keywords: psychological well-being, academic vitality, Perception of the classroom