فهرست مطالب

فضای گردشگری - پیاپی 36 (پاییز 1399)

نشریه فضای گردشگری
پیاپی 36 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید هادی طیب نیا صفحات 1-17

    شهرستان مریوان یکی از مراکز گردشگری است که میزبان گردشگران زیادی از نقاط مختلف است. با توجه به ورود حجم بالایی از گردشگران به این شهر، بررسی عوامل موثر بر رضایت آنان؛ ضروری است. لذا هدف از این تحقیق، بررسی میزان رضایت گردشگران از شهر مریوان و عوامل موثر بر آن است. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش انجام، توصیفی-تحلیلی است. جمع آوری اطلاعات از دو روش اسنادی و میدانی انجام شد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه گردشگران وارد شده به شهرستان مریوان که حداقل 24 ساعت در این شهرستان اقامت داشته اند(481500نفر). تعداد نمونه ها نیز با توجه به امکانات تحقیق و نیز نظر متخصصین مربوطه، 200 نمونه در نظر گرفته شد. داده‌ها و اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم‌افزارهای Excel(برای داده‌های توصیفی) و SPSS تحلیل شده و آزمون همبستگی میان متغیرها به دست آمد. نتایج تحقیق حاکی از تاثیر بالای عوامل؛ امکانات و خدمات شهری، امنیت اجتماعی، بازار و کنش های بازارایان بر رضایت گردشگران از شهر مرزی مریوان است. همچنین ارتباط معناداری میان رضایت گردشگران با امکانات و خدمات شهری، امنیت اجتماعی، کنش های بازاریان به ترتیب با میزان همبستگی 0.730،0.772و 0.645 و سطح معناداری کمتر از 0.5 مشاهده شد. یعنی با بهبود این عوامل، موجب بالا رفتن رضایت گردشگران از اقامت در این شهر می شود. لذا توجه به بهبود این عوامل در جهت افزایش رضایت گردشگران و بازگشت مجدد آنها، ضروری است.

    کلیدواژگان: گردشگری، رضایت گردشگران، امکانات شهری، امنیت اجتماعی، مریوان
  • جمال ابراهیمی *، عباس ملک حسینی، بیژن رحمانی صفحات 19-36

    برای ایران که در فکر خروج از مشکل اتکای بیش از حد به درآمدهای نفتی و مشکل اشتغال می باشد، با توجه به پتانسیل های بالقوه و بالفعل گردشگری آن توسعه این صنعت می تواند به عنوان یکی از گزینه های مناسب مطرح باشد، با وجود اینکه در سال های اخیر و در برنامه های پنج ساله و بر اساس چشم انداز بیست ساله کشور تلاش ها و فعالیت های خوبی در این زمینه صورت گرفته، که در قیاس با رشد فزاینده گردشگری جهان این فعالیت ها به هیچ عنوان کافی به نظر نمی رسد و در همین راستا شهرستان پاوه با وجود قابلیت های متنوع طبیعی و فرهنگی جهت بهره برداری مناسب از مواهب و مزایای این صنعت نیازمند توجه، برنامه ریزی و سرمایه گذاری مناسب و مدیریت کارا در این بخش است. این پژوهش به روش توصیفی - تحلیلی و با استفاده پرسشنامه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد. نتایج نشان داد شرایط زیرساختی گردشگری شهرستان پاوه در حال حاضر نمی‌تواند به توسعه گردشگری شهرستان پاوه منتهی گردد و باید با ارایه خدمات زیربنایی بیشتر به توسعه گردشگری اندیشید و شرایط اقتصادی حاصل از توسعه گردشگری خوب نبوده است و باید در این زمینه برنامه‌ریزی‌های اساسی ایجاد گردد تا بتوان از قبل توسعه گردشگری به توسعه اقتصادی منطقه نایل شد. همچنین شرایط بازاریابی به طور متوسط توانسته است به توسعه گردشگری شهرستان پاوه بیانجامد، ولی باید در زمینه تبلیغات و بازاریابی تلاش‌های بیشتری صورت گیرد.

    کلیدواژگان: گردشگری، توسعه اقتصادی، شهرستان پاوه
  • حسین پرورش*، لیلا بیرامی بسطام صفحات 37-54

    امروزه گردشگری با وجود فواید اقتصادی زیادی که در بر دارد اما مشکلات زیست محیطی مختلفی را نیز برای مناطق مختلف ایجاد می کند. در این مطالعه به بررسی، ارایه و الویت بندی راهکارهای گردشگری پایدار در منطقه ی حفاظت شده گنو با استفاده از روش تاپسیس پرداخته شده است. منطقه ی حفاظت شده گنو از مناطق مهم و تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست در استان هرمزگان می باشد که از اهمیت اکولوژیکی بالایی برخوردار است و همه روزه پذیرای خیل زیاد گردشگران می باشد. جهت انجام مطالعه ابتدا معیارها و گزینه های مربوط به راهکارهای گردشگری پایدار انتخاب شدند. وزن بندی معیارها و گزینه ها توسط 15 کارشناس متخصص در این زمینه و با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) انجام شد. پس از وزن بندی، الویت بندی نهایی گزینه ها با استفاده از روش تاپسیس صورت گرفت. نتایج نشان داد که بر اساس روش تحلیل سلسله مراتبی رتبه بندی معیارهای موثر بر گردشگری پایدار منطقه به ترتیب شامل: معیار هزینه (297/0)، معیار تداوم اثرات (273/0)، معیار دامنه تاثیرات (187/0)، معیار شدت تاثیرات (142/0) و معیار قطعیت اثر (101/0) می باشد. همچنین بر اساس روش تاپسیس اولویت بندی نهایی گزینه ها و وزن آنها برای اجرای گردشگری پایدار منطقه گنو به ترتیب زیر به دست آمد: افزایش تعداد محیط بانان(582/0)، زون بندی(569/0)، ایجاد محدودیت زمانی بازدید(538/0)، اخذ هزینه از بازدیدکنندگان(494/0)، پایش مداوم اثرات بازدیدکنندگان(440/0)، مشارکت مردم بومی در حفاظت منطقه(420/0)، آموزش مداوم کارکنان و بازدیدکنندگان(408/0)، محدود کردن تعداد افراد بازدید(393/0)، ایجاد سیاست تشویقی بازدید(384/0) .

    کلیدواژگان: منطقه حفاظت شده گنو، گردشگری پایدار، تاپسیس، تحلیل سلسله مراتبی
  • سعید سرگزی *، داریوش حسنوند، حمید اسایش صفحات 55-76

    چکیده گردشگری و اقتصاد گردشگری در حال حاضر، در حال تبدیل شدن به یکی از ارکان اصلی اقتصاد تجاری جهان است و بسیاری از برنامهریزان و سیاستگذاران توسعه نیز از صنعت گردشگری به عنوان رکن اصلی توسعه پایدار یاد میکنند . در این راستا، صنعت گردشگری روستایی به عنوان یک راهبرد میتواند با برنامهریزی اصولی و شناسایی مزیت ه ا و مح دودیتهای گردشگری روستایی، نقش موثری در توسعه و تنوع بخشی به اقتصاد منطقهای برعهده داشته باشد. هدف از این مقاله تحلیل توسعه صنعت گردشگری و ارائه راهبردهای مناسب در شرایط اقتصادی ایران است. با آگاهی از شرایط صنعت گردشگری در ایران میتوان به ماهیت تحولات و توسعه این صنعت در شرایط اقتصادی کشور پی برد. بر این اساس، سعی شده باتوجه به قابلیتهای بالقوه درزمینه گردشگری در ایران، با استفاده از آمار توصیفی و ابزارهایی همچون ماتریس ارزیابی عوامل داخلی و و ماتریس برنامهریزی استراتژیک کمی، صنعت گردشگری روستایی در ایران را مورد بررسی قرار SWOTخارجی، ماتریس داده و جهت توسعه هرچه بیشتر آن راهکارهای مناسب ارائه شود .نتایج نشان داد که با توجه به موقعیت صنعت گردشگری ، این صنعت در موقعیت تهاجمی ضعیف قراردارد. از این رو، ممکن است در آینده به سمت SPACE روستایی در ماتریس استراتژی محافظهکارانه نیز حرکت کند.

    کلیدواژگان: اقتصاد توریسم، برنامهریزی استراتژیک، ماتریس سوات
  • ارسلان مالکی، امیرحسین شبانی شهرضا * صفحات 77-94

    در بازآفرینی فرهنگ مبنا، عامل فرهنگ به عنوان یک راهبرد توسعه‌ای بسیار مهم در مقیاس محلی و جهانی مطرح است. کارشناسان اذعان دارند مسیولین شهرها بر نقش تاثیرگذار فرهنگ به عنوان محرک و سیاست مداخله‌ای بر بازآفرینی شهری و گسترش توسعه گردشگری شهری تاکید می‌نماید. ارتباط زیادی بین فرهنگ و توسعه گردشگری شهری وجود دارد.این پژوهش با رویکرد پیمایشی به برنامه‌ریزی توسعه گردشگری شهری منطقه 3 اصفهان با تاکید بر بازآفرینی فرهنگ مبنا پرداخته است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه و حجم نمونه پژوهش 384 نفر بوده است. نتایج نشان داد عناصر تاریخی منطقه 3 شهر اصفهان به لحاظ کالبد، عملکرد، ارزش معماری نقش زیادی در توسعه گردشگری شهری منطقه دارند. آداب و رسوم، فرهنگ مهمان نوازی و رفتاری مردم در جذب گردشگری شهری نقش زیادی دارد. همچنین نتایج نشان داد از جمله برنامه‌ها و فعالیت‌هایی که باید در برنامه‌ریزی توسعه گردشگری شهری منطقه 3 اصفهان مدنظر مسیولان و مدیران شهری قرار گیرد ساماندهی، مرمت و حفاظت عناصر تاریخی شامل حمام‌های تاریخی، مساجد و... باید باشند. در این بین باید به احیای هویت فرهنگی و ایجاد حس تعلق مکانی در بافت‌های تاریخی منطقه نیز توجه نمود. بررسی میانگین مولفه‌های تاثیرگذار بر توسعه گردشگری شهری منطقه 3 اصفهان نشان داد مراکز تفریحی تعریف شده در شهر، کاخ هشت بهشت، عناصر طبیعی موجود در منطقه3، مجموعه نقش جهان با کاربری‌های اطراف و عناصر تاریخی موجود در منطقه 3 شهر اصفهان بیشترین تاثیر را در توسعه گردشگری شهری منطقه 3 شهر اصفهان دارند.

    کلیدواژگان: بازآفرینی فرهنگ مبنا، گردشگری شهری، عناصر فرهنگی، بافت تاریخی
  • امیر گندمکار *، سعیده مرادمند، احمد خادم الحسینی، علیرضا عباسی صفحات 95-110

    از مهمترین عناصر آب و هوایی که تحت تاثیر الگوهای پیوند از دور است، می توان به دما و بارش اشاره کرد که هر دوی این عناصر از اثرگذارترین فاکتورها در مطالعات آب و هوای آسایش گردشگری هستند. هدف این پژوهش بررسی وضعیت اقلیم آسایش گردشگری استان گیلان در فاصله زمانی (1980 - 2016) با استفاده از مدل UTCI و نیز بررسی ارتباط بین وضعیت آب و هوای آسایش گردشگری استان گیلان با الگوهای پیوند از دور است، در واقع هدف اصلی پژوهش بررسی اثرپذیری وضعیت آسایش آب و هوایی استان گیلان از سیگنال‌های جوی است. بررسی این ارتباط می‌تواند به برنامه‌ریزی-های لازم جهت توسعه‌ی گردشگری این استان و مکان‌یابی مناسب کمک کند. با استفاده از آزمون تعیین روند من- کندال نتایج بدست آمده نشان می‌دهد در 37 سال اخیر در ماه جولای مقدار شاخص UTCI روند کاهشی داشته و از تنش گرمای شدید در این ماه کاسته شده است؛ ولی در سایر ماه‌های سال روند خاصی برای این شاخص دیده نشد. همچنین ارتباط‌سنجی بین شاخص‌های اقلیم آسایش گردشگری در استان با الگوهای پیوند از دور از طریق ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که از میان 22 الگوی بررسی شده، 9 الگو از جمله TNA ، NTA ، SOLAR FLUX ، NCP ، SOI ، NAO ، MOON SOON ، AMM ، AMO در ماه‌های مختلف سال و در سطوح معناداری 95 درصد و 99 درصد با UTCI ارتباط مستقیم یا عکس دارند.

    کلیدواژگان: اقلیم آسایش، استان گیلان، UTCI، آزمون من- کندال، الگوهای پیوند از دور
  • مهشاد گل آمیز*، لیلا سلطانی صفحات 111-130

    توسعه گردشگری شهری به عنوان یکی از نیروهای توسعه اقتصادی –اجتماعی بسیار مهم به شمار می‌آید که نمی‌توان انکار کرد که یک نیروی فوق العاده برای تغییر است و در بسیاری از کشورها به عنوان یکی از مهم‌ترین راه‌های کسب درآمد فراوان محسوب می‌شود. روش تحقیق حاضر با توجه به هدف کاربردی و با توجه به روش کیفی می باشد. در این پژوهش از روش تحلیل مضمون برای شناخت، تحلیل و گزارش الگوهای موجود استفاده شده است. بر اساس نظر متخصصین در زمینه شناسایی شاخص‌های توسعه پایدار گردشگری شهری در شهر اصفهان، در کل 5 بعد و 112 شاخص شناسایی شد که به ترتیب برای بعد اقتصادی 35 شاخص، برای بعد فرهنگی- اجتماعی 29 شاخص، برای بعد زیست‌محیطی (اکولوژی) 22 شاخص، برای بعد زیرساختی (کالبدی) 16 شاخص و برای بعد مدیریتی (نهادی) 10 شاخص مورد شناسایی و ارزیابی قرار گرفت. به منظور اولویت‌بندی مناطق سه گانه شهر بر اساس ابعاد توسعه پایدار گردشگری شهری، نظر کارشناسان در خصوص اهمیت هر یک از 5 بعد تایید شده در مصاحبه، اخذ شد و بر اساس میانگین این نظرات، مقایسه زوجی بین 5 بعد در نرم‌افزار Expert Choice صورت پذیرفت و وزن هرکدام از معیارها محاسبه شد. سپس با انجام معادلات مربوط به مدل ویکور منطقه 3 شهر اصفهان با وزن یک رتبه اول، منطقه پنج شهر اصفهان با وزن 76/0 رتبه دوم و منطقه یک شهر اصفهان با وزن صفر رتبه سوم را به خوداختصاص داد.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار گردشگری شهری، شهر اصفهان، شاخص های توسعه پایدار گردشگری
  • تقی تقوی *، لیلا ابراهیمی جمنانی، کیا بزرگمهر، آمنه حقزاد صفحات 131-152

    فرسودگی یکی از مهمترین مسایلی است که بافت‌های شهری بدان مبتلا می‌شوند و باعث بی‌سامانی، عدم تعادل، عدم تناسب و بی قوارگی بافت‌های شهری می‌شود. رویکرد شهر سالم بعنوان یکی از رویکردهای حاکم دربرخورد با این مشکلات به شمار می‌رود. این پژوهش با هدف شناسایی شاخصهای نوسازی بافت فرسوده با تاکید بر رویکرد شهر سالم، به روش تحلیل توصیفی تطبیقی تدارک دیده شده است. محدوده مورد مطالعه پژوهش بافتهای فرسوده شهر قایمشهر است. جامعه آماری این پژوهش از طریق اشباع نظری با تعداد 31 نفر و به روش گلوله برفی محاسبه گردید. اطلاعات از طریق مصاحبه باز جمع‌آوری شدند و با استفاده از آزمون کولموگروف اسمیرنف نرمال بودن داده‌ها مورد بررسی قرار گرفتند و در نهایت با استفاده از نرم افزار SPSSو از طریق آزمونهای تعقیبی(آزمون LSD و آزمون بونفرونی) تحلیل گردیدند. نتایج پژوهش نشان دهنده این است که در بافت فرسوده شهر قایمشهر عامل کالبد به صورت پایه بوده و عوامل کارکرد و محیط زیست بر روی آن تاثیرگذار می‌باشند. همچنین مبتنی بر تحلیل رگرسیونی بیشترین ارتباطات معنادار نیز مابین شاخص‌های کالبدی مشاهده می‌گردد. لذا بر این اساس جهت دستیابی به هدف شهر سالم در بافتهای فرسوده بایستی در گام نخست به اصلاح شاخص های بعد کالبدی اقدام نمود.

    کلیدواژگان: نوسازی، بافت فرسوده، شهر سالم، قائمشهر
|
  • Seyed Hadi Tayebnia* Pages 1-17

    Considering the high volume of tourists entering this city, it is essential to examine the factors affecting their satisfaction. Therefore, the purpose of this research is to investigate the satisfaction of tourists from Marivan city and the factors affecting it. The research method is applied in terms of purpose and in terms of method, descriptive-analytic. Data collection was done using both documentary and field studies. The statistical population of this study includes all tourists entering the city of Marivan who have stayed in the city for at least 24 hours. The sample size was 200 samples, according to the research facilities, as well as the opinion of the professors and experts. Data and information were analyzed using Excel softwares (for descriptive data) and SPSS software and correlation test was performed between variables. The results of the research indicate the high impact of factors, urban facilities and services, social security, market and market practices on the satisfaction of tourists from the border town of Marivan. Also, there was a significant relationship between tourist satisfaction with urban amenities and services, social security, marketers' actions with a correlation of 0.730.0.772 and 0.645, and a significant level less than 0.5. By improving these factors, it increases the satisfaction of tourists from staying in the city. Therefore, it is necessary to pay attention to improving these factors in order to increase the satisfaction of tourists and their return.

    Keywords: Tourism, Satisfaction of Tourists, Urban Facilities, Social Security, Marivan
  • jamal ebrahimi*, abas malekhoseini, bijan rahmani Pages 19-36

    For Iran, which is thinking of overcoming the problem of over-reliance on oil revenues and the problem of employment, given its potential and actual tourism potential, the development of this industry can be considered as one of the appropriate options, despite the fact that in In recent years, in five-year plans and based on the 20-year vision of the country, good efforts and activities have been made in this field, which in comparison with the growing growth of world tourism, these activities do not seem to be sufficient at all. In this regard, Paveh city, despite its various natural and cultural capabilities, needs proper attention, planning and investment, and efficient management in this sector in order to properly exploit the gifts and benefits of this industry. This research was conducted by descriptive-analytical method using a questionnaire and statistical analysis using SPSS software. The results showed that the tourism infrastructure conditions of Paveh city can not lead to the development of tourism in Paveh city at the moment and should provide more infrastructure services to think about tourism development and economic conditions resulting from tourism development has not been good and basic plans should be created in this regard. It is possible to achieve the economic development of the region before the development of tourism. Also, marketing conditions have been able to lead to the development of tourism in Paveh city on average, but more efforts should be made in the field of advertising and marketing.

    Keywords: Tourism, Economic Development, Paveh County
  • Hossein Parvaresh *, Leila Beirami Bastam Pages 37-54

    Nowadays tourism has many economic benefits but has been created various environmental problems in these areas. In this research we studied and prioritized the various options for sustainable ecotourism in Geno protected area using TOPSIS method . Geno protected area is one of the most important protected area in Hormozgan province,it has a high ecological value and many tourist visit it every day. For conducting the study in the first step, criteria and sub criteria for sustainable tourism were selected. Then all criteria were scored by 15 experts and weighted using AHP method. Then final prioritizing was done using TOPSIS method. Results of ranking the criteria using AHP method showed that cost criteria (with 0.297 score) is in first place and then other criteria are : effects continuity (with 0.273 score) , effects expand (with 0.187 score), effects intensity (with 0.142 score) and effects certainty (with 0.101 score) and in according to TOPSIS method prioritizing of options are : increasing the conservative officers (with 0.582 score) , zonation (with 0.569 score), time limitation for ecotourists (with 0.538 score), fee determination for visiting (with 0.494 score), continuous monitoring of visitors effects (with 0.44 score), native people participation in protection (with 0.42 score), continuous training for staff and visitors (with 0.408 score), limitation in number of visitors in same time (with 0.393 score) and incentive policies (with 0.384 score).

    Keywords: Geno Protected Area, Sustainable Tourism, Topsis Method, Analytical Hierarchy Method
  • SAEID SARGAZI*, dariush hassanvand, hamid asayesh Pages 55-76

    Tourism and the tourism economy are currently becoming one of the cornerstones of the world's business economy, and many development planners and policymakers refer to the tourism industry as a key pillar of sustainable development. In this regard, the rural tourism industry as a strategy can play an effective role in the development and diversification of the regional economy by planning principles and identifying the advantages and limitations of rural tourism. The purpose of this article is to analyze the development of the tourism industry and provide appropriate strategies in the economic situation of Iran. Awareness of the conditions of the tourism industry in Iran, we can understand the nature of developments and development of this industry in the economic conditions of the country. Accordingly, due to the potential capabilities in the field of tourism in Iran, using descriptive statistics and tools such as internal and external factor evaluation matrix, SWOT matrix and quantitative strategic planning matrix, rural tourism industry in Iran has been studied and examined. Appropriate solutions should be provided to further develop it. The results showed that due to the position of rural tourism industry in SPACE matrix, this industry is in a weak offensive position. Hence, it may move towards a conservative strategy in the future.

    Keywords: Tourism Economics, Strategic Planning, SWOT Matri
  • arsalan maleki, Amir Hossein Shabani Shahreza* Pages 77-94

    In the base culture Regeneration, culture factor is considered to be very important development strategy in local and global scale. Many experts acknowledge urban authorities should emphasis on the role of culture as a stimulant and policy intervention on urban regeneration and extension of urban tourism development, owning to a great connection between culture and development of urban tourism. Since the city of Isfahan has a historical context and valuable cultural elements; this survey with research approach has considered the development of Urban Tourism Region 3 in Isfahan, with emphasis on recreating the culture-based studies. The tool of information gathering is questionnaire and sample data were 384 people. The results show that historical elements of Region 3 of Isfahan in terms of body, function and architecture value play a major role in the development of urban tourism. The results also demonstrate programs and activities such as organizing, restoration and preservation of historical elements including historic baths, old mosques and schools, historical and valuable textures should be noticed in the region 3 of Isfahan by officials and city managers. In the meantime, it should be considered to restore cultural identity and to create a sense of place belonging in the historical context of the region. study the average of influential components on the development of the urban tourism in region 3 of Isfahan Naghsh Jahan set with surroundings and the historical available elements in Region 3 of Isfahan have greatest impact on Urban Tourism Development in Region 3 city of Isfahan

    Keywords: base culture Regeneration, Tourism, Cultural Elements, Historical context
  • Amir Gandomkar *, Saeideh Moradmand, Ahmad Khademolhosseini, Alireza Abbasi Pages 95-110

    One of the most important climatic elements that is influenced by Teleconnection patterns is temperature and precipitation, both of which are the most influential factors in the study of tourism comfort climate. The purpose of this study is to investigate the climate of tourism comfort in Gilan province in the interval (1980-2016) using the UTCI model and also to investigate the relationship between tourism comfort climate of Gilan province with Teleconnection patterns. The climate comfort of Gilan province is one of the atmospheric signals. Investigating this relationship can help the necessary planning for tourism development in this province and proper location. Using the Mann-Kendall trend test, the results show that in the last 37 years, the value of the UTCI index has decreased in July and the extreme heat stress in this month has decreased; But in other months of the year, no specific trend was seen for this index. Also, the correlation between the indicators of tourism comfort climate in the province with Teleconnection patterns through Pearson correlation coefficient showed that out of 22 models studied, 9 models including TNA, NTA, SOLAR FLUX, NCP, SOI, NAO, MOON SOON, AMM, AMO are directly or inversely related to UTCI in different months of the year and at 95% and 99% significance levels.

    Keywords: Climate Comfort, Gilan province, UTCI Model, Man-kendal Test, Teleconnection
  • Mahshad Golamiz *, Leyla Soltani Pages 111-130

    Urban tourism development is considered as the most important forces of socioeconomic development, which can not be denied that it is an extraordinary force for change and in many countries as one of the most important ways to earn money. It is considered abundant. Method of the present research is applied according to the purpose and according to the qualitative method. In this research, content analysis method has been used to identify, and report existing patterns. According to experts in the field identifying indicators of sustainable development of urban tourism in Isfahan, a total of 5 dimensions and 112 indicators were identified, of which 35 indicators for the economic dimension, 29 indicators for the socio-cultural dimension, and the environmental dimension 22 indicators, 16 indicators for infrastructure (physical) and 10 indicators for management (institutional) were identified and evaluated. In order to prioritize the three areas of the city based on the dimensions of sustainable development of urban tourism, the opinion of experts on the importance of each of the 5 dimensions approved in the interview was obtained, and based on the average of these opinions, a pairwise comparison between 5 dimensions in software Expert Choice was performed and the weight of each criterion was calculated. Then, by performing the equations related to the Victor model, Isfahan region 3 with a weight of one first rank, Isfahan city five with a weight of 0.76 took the second rank and Isfahan region one with a weight of zero took the third rank.

    Keywords: Sustainable development of urban tourism, Isfahan, indicators of sustainable tourism development
  • taghi taghavi *, Leila Ebrahimi jamnani, kiya bozorgmehr, Amenehe haghzad Pages 131-152
    Introduction

    Burnout is one of the most important issues that urban tissues are affected by and causes disorder, imbalance, incompatibility and asymmetry of urban tissues. The healthy city approach is considered as one of the dominant approaches in dealing with these problems.

    Methodology

    This study has been prepared by comparative descriptive analysis with the aim of identifying indicators of worn tissue renovation with emphasis on healthy city approach.

    Results and discussion

    The study area is the study of worn tissues in Ghaemshahr. The statistical population of this study was calculated through theoretical saturation with 31 people and snowball method. Data were collected through open interviews and the normality of the data was examined using Kolmogorov-Smirnov test and finally analyzed using SPSS software and post hoc tests (LSD test and Bonferroni test).

    Conclusion

    The results show that in the dilapidated fabric of Ghaemshahr city, the body factor is the basis and functional and environmental factors affect it. Also, based on regression analysis, the most significant correlations are observed between physical indicators:In order to achieve the goal of a healthy city in worn-out tissues, the physical dimension should be corrected in the first step.

    Keywords: renovation, Worn Texture, healthy city, Ghaemshahr