فهرست مطالب

نشریه فضای گردشگری
پیاپی 32 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هما سروری لاله، حسین قره بیگلو، بهجت آب چر صفحات 1-16

    امروزه توجه به گردشگری به‌عنوان یکی از بخش‌های مهم و تاثیرگذار در اقتصاد جهان و کشورها به‌سرعت در حال گسترش است. محیط به‌شدت رقابتی صنعت، بنگاه‌های فعال درزمینه گردشگری را وادار می‌کند تا به دنبال روش‌های جدیدی برای بهبود مزیت‌های رقابتی خود باشند و مدیریت زنجیره تامین گردشگری اثربخش، یکی از استراتژی‌هایی است که بنگاه‌های فعال درزمینه گردشگری می‌توانند برای افزایش مزیت رقابتی خود مورداستفاده قرار دهند. مقاله حاضر به بررسی "یکپارچه‌سازی زنجیره تامین و تاثیر آن بر پایداری توسعه صادرات و بازاریابی در صنعت گردشگری " به‌عنوان عاملی برای رونق تولید گردشگری و افزایش گردشگران ورودی و اهمیت درآمدزایی آن می‌پردازد. جامعه هدف این پژوهش کارمندان آژانس‌های مسافرتی شهر تبریز با استفاده از جدول مورگان و به‌صورت نمونه‌گیری خوشه‌ای می‌باشد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه محقق ساخته می‌باشد. تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی همبستگی و ازنظر هدف کاربردی می‌باشد. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS21 و آزمون فرضیات از آزمون رگرسیون استفاده‌شده است .آزمون فرضیات از آزمون رگرسیون استفاده‌شده است.بر اساس نتایج پژوهش مشخص گردید که متغیر یکپارچه سازی زنجیره تامین67 درصد متغیر وابسته پایداری توسعه صادرات و60 درصد متغیر وابسته بازاریابی در صنعت گردشگریرا می تواند پیش بینی کند.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین، پایداری توسعه صادرات و بازاریابی، صنعت گردشگری
  • میترا رفاهی دهر صفحات 17-34

    هدف از انجام پژوهش شناسایی نقاط قوت و ضعف بوم گردی ، بررسی وضعیت اقامتگاه های بوم گردی و تعیین مناطق بومی گردی در شهرستان ملایر می باشد. پژوهش کاربردی و از نظر ماهیت و روش کار، پژوهش توصیفی – تحلیلی خواهد بود. استفاده از اسناد، مدارک و گزارش ها و بخشی دیگر از طریق تحلیل سوات و بررسی نقات قوت و ضعف آن جمع آوری گردیده است. برای تجزیه و تحلیل در بستر مطالعات میدانی از تکنیکswot استفاده می شود. تهیه و تدوین قوانین و استانداردهای مناسب با صنعت بوم‌گردی، ارایه آموزش‌ های لازم به فعالان بوم‌گردی، حمایت از سرمایه ‌گذاران برای ورود به این حوزه و نظارت دقیق بر فعالیت اقامتگاه ‌های بوم‌گردی است که حضور مسیولان ذیربط را می‌طلبد. توسعه اقتصاد محلی و حضور فعال بخش خصوصی در صنعت گردشگری از جمله فرصت‌ هایی که صنعت بوم‌گردی می‌تواند پیش-روی توسعه پایدار کشور در صنعت گردشگری قرار دهد. همچنین سیاستهای اکوتوریسم در راستای توجه به حفاظت محیط زیست که میراث مشترک نسلهای امروز و فرداست، باید در عرصه های کلان اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی با نگرش سیستمی و بطور یکپارچه و هماهنگ لحاظ شود و زمینه سازی و تشویق مردم به مشارکت در جهت ایجاد اکوموزه وتوسعهی زیر ساخت ها، تجهیزات و تسهیلات مختلف گردشگری و کسب درآمد از این طریق - ضمن بازنگری به نوع و نحوه‌ی بهره گیری از مشارکت های مردمی در توسعه و تهیه و اجرای طرح ها و تجهیز مناطق روستایی مورد مطالعه را میتوان باعث بهبود بوم گردی اشاره نمود.

    کلیدواژگان: بوم گردی، اقامتگاه های بوم گردی، منظر طبیعی، حفاظت محیط طبیعی، رفاه جامعه محلی
  • فیروزه حاجی علی اکبری، نرگس موسوی صفحات 35-56

    هدف پژوهش بررسی تاثیر مولفه های فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی از طریق ارزش ویژه برند بر پاسخدهی مشتریان در صنعت گردشگری می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر زمانی مقطعی و از نظر روش، توصیفی _تحلیلی از نوع علی به شیوه پیمایشی محسوب می گردد. جامعه آماری، گردشگران بازدید کننده از مناطق گردشگری استان زنجان می-باشند. حجم نمونه با استفاده از آزمون کوکران 384 نفر برآورد شده است. از طریق نمونه گیری تصادفی از جامعه نمونه پرسشنامه ها تکمیل گردید. در این پژوهش از پرسشنامه استاندارد بومی شده (سیو و پارک، 2018) استفاده شده است. نتایج آزمون روایی و پایایی پرسشنامه نشان می دهد ضریب پایایی (آلفای کرونباخ) برابر با 0.965 و میزان روایی بر اساس تحلیل عاملی (KMO) بالای 0.5 معنی دار بوده و تایید شده است. در بخش تحلیل استنباطی ابتدا فرض نرمال بودن توزیع نمونه‌های مورد مطالعه با آزمون کلموگروف – اسمیرنف بررسی شده است. با استفاده از آزمون معناداری ضریب همبستگی و روش تحلیل مسیر، با استفاده از نرم افزار SPSS 21 و LISREL 8.8 روابط بین متغیرهای مستقل و وابسته مورد آزمون قرار گرفته است که نتایج آن ها نشان می دهد که فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری روی ارزش ویژه برند (آگاهی از برند و تصویر برند) دارند. همچنین فعالیت های بازاریابی رسانه‌های اجتماعی از طریق ارزش ویژه برند تاثیر مثبت و معناداری روی پاسخ دهی مشتریان (تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی و وفاداری) دارند.

    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، ارزش ویژه برند، آگاهی از برند، تصویر برند، تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی
  • سجاد شرافت، مصطفی ازکیا، منصور وثوقی، سید محمد سیدمیرزایی صفحات 57-78

    مقاله حاضر به گردشگری روستایی به عنوان راهبردی جهت تحقق توسعه روستایی پرداخته است. فرض مطالعه بر این است که گردشگری روستایی می تواند تاثیر مثبتی بر کاهش فقر و توسعه روستایی بگذارد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش انجام، توصیفی تحلیلی است. برای گردآوری داده ها از روش های اسنادی و میدانی (پرسشنامه محق ساخته، مشاهده و مصاحبه) استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق شامل سرپرستان هشت روستای گردشگری دهستان میشخاص می باشد و دارای بیشترین حجم گردشگر می باشند که تعداد آنها به 1638 خانوار است. حجم نمونه با استفاده از جدول اچ. اس بولا 325 نفر برآورد شده است شیوه نمونه گیری به صورت طبقه ای چند مرحله ای بوده است. بدین ترتیب که کل روستاهای دهستان میشخاص (8 روستا) را مشخص کرده و بنابر تناسب جمعیتی از هر روستا به روش تصادفی ساده نمونه گیری به عمل آمد.برای تجزیه و تحلیل داده ها از از آمار های توصیفی و آمارهای استنباطی استفاده شده است. بررسی عوامل تاثیرگذار در کاهش فقر در اثر توسعه گردشگری روستایی از دیدگاه مشارکت کنندگان در تحقیق نشان داد که ضریب تعیین 799/. بوده است. بنابراین می توان گفت که توسعه گردشگری با توجه به ایجاد رابطه با ابعاد توسعه روستایی نقش مهمی در کاهش فقر روستایی ایفا کرده است. نتایج تحلیل مسیر نشان می دهد که همه ابعاد گردشگری روستایی مورد بررسی، اثرات مستقیمی بر فقر روستایی دارند. بیشترین اثر مستقیم متعلق به بعد اقتصادی (0.28) و کمترین اثر متعلق به بعد کالبدی (0.11) است.

    کلیدواژگان: گردشگری روستایی، توسعه روستایی، فقر، ایلام
  • عفت ضیاء، علیرضا استعلاجی، نصرالله فلاح تبار، مجید ولی شریعت پناهی صفحات 79-94

    شهرستان صومعه‌سرا با توجه به دارا بودن پتانسیل‌ها و جاذبه‌های فراوان از موقعیت خوب گردشگری برخوردار است. همچنین موقعیت جغرافیایی شهرستان صومعه سرا به گونه ای است که مسافران برای رسیدن به آستارا و... لاجرم باید از صومعه‌سرا عبور کنند. بنابراین موقعیت جغرافیایی شهرستان صومعه سرا نیز یک فرصت طلایی برای توسعه گردشگری به شمار می‌رود. در این راستا هدف اصلی از انجام این پژوهش شناسایی عوامل کلیدی در توسعه پایدار گردشگری در شهرستان صومعه سرا است. در واقع تلاش شد تا با استفاده از نظرات کارشناسان و خبرگان عوامل موثر شناسایی و با استفاده از روش تحلیل اثرات متقابل، عوامل کلیدی به عنوان نیروهای پیشران انتخاب شوند. در این راستا ابتدا 27 عامل شناسایی شده، سپس با استفاده از روش اثرات متقابل در محیط نرم افزار میک مک و با نظر خواهی از کارشناسان به تحلیل عوامل پرداخته شد. براساس مطالعات انجام شده در زمینه توسعه پایدار گردشگری در شهرستان صومعه سرا، در مجموع تعداد هشت عامل، به عنوان عوامل کلیدی انتخاب شد. در این زمینه می‌توان به عواملی همچون بازار یابی و تبلیغات، هزینه اقامت، کیفیت خدمات، شیوه مدیریت و هماهنگی سازمان‌ها و شبکه حمل و نقل منطقه‌ای اشاره کرد.

    کلیدواژگان: گردشگری، گردشگری پایدار، اثرات متقابل، صومعه سرا
  • رضا پورمجیدی، بختیار عزت پناه، کریم حسین زاده دلیر صفحات 95-110

    یکی از مهمترین موضوعاتی که در عصر جهانی شدن دارای اولویت است، نحوه تعامل منطقه ای کشورهای در سطح بین الملل محسوب می شود به طوری که در بسیاری از کشورهای جهان تلاش می نمایند تا از طریق ایجاد بسترهای مناسب همکاری با دیگر کشورها اقتصاد خود را رونق داده و به پایداری آن اقدام کنند. از این نظر در هزاره سوم نه تنها موضوع جهانی شدن اقتصاد در قالب یک شبکه جهانی از اهم مفاهیم محسوب می گردد بلکه از قبل آن تعاملات فی مابین و حتی تاثیرات متقابل فرهنگها نیز نمود بارزی از شاخصه های جهانی شدن است. استان آذربایجان غربی و استانهای واقع در شرق ترکیه که در همسایگی ایران قرار دارند با داشتن توانمندیهای بالای گردشگری، تاریخی، محیطی و... حایز بالاترین اهمیت بوده و با توجه به ویژگیهای تشابهات دینی، اجتماعی، فرهنگی، تاریخی و برخورداری از توانمندیهای اقتصادی می توانند در قالب تعامل فی مابین در اقتصاد پایدار منطقه نقش مهمی ایفا نمایند. در این مقاله، با روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از مدل های ترکیبی SWOT وAHP ، اهمیت و اولویت عوامل موثر در پهنه استان های آذربایجان غربی و استانهای شرق کشور ترکیه شناسایی و با بررسی روابط آنها عوامل رتبه بندی و در قالب مدلها ارایه شده است. براساس نتایج پژوهش، پهنه مربوطه دارای توانمندیهای بالقوه بوده اما ضعف تسهیلات، امکانات و خدمات و زیربنایی، باعث شده است که این منطقه در پویایی اقتصاد و توسعه منطقه ای نتوانند عملکرد چندان موفقی داشته باشند.

    کلیدواژگان: توسعه منطقه ای، اقتصاد پایدار، طرح های توسعه و عمران، SWOT، AHP
  • ایمان چقاجردی، زیبا فتوحی، مهدیه سلطانی نژاد صفحات 111-124

    امروزه گردشگری به عنوان پویاترین فعالیت‌های اقتصادی عصر حاضر، از لحاظ تحرک و ایجاد زمینه‌های اشتغال و توسعه همه جانبه در جهان به خودنمایی پرداخته است و با ایجاد فرصتی راهبردی سبب تنوع اقتصاد جوامع محلی، ایجاد فرصت‌های شغلی در نقاط جهان شده است. باعث ثبات و استقرار جمعیت در جوامع و جلوگیری از مهاجرت‌های بی‌رویه، حفظ تعادل اکولوژیکی منابع طبیعی و حفظ ویژگی‌های فرهنگی شهرها می‌شود. بر این اساس می‌توان گفت که یکی از بهترین راه های نجات شهرها از مشکلات اجتماعی و اقتصادی، توسعه گردشگری شهری است. هدف از این پژوهش بررسی گردشگری شهری بافت میانی منطقه 14 اصفهان با استفاده از مدل SWOT-QSPM می‌باشد. روش پژوهش توصیفی-تحلیلی می‌باشد و جهت جمع‌آوری اطلاعات از پرسش نامه استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که استراتژی‌های ایجاد شرایط و اتخاذ مواضع اصولی جهت جلب و جذب سرمایه‌های خارجی خصوصا در جهت رونق و احیای مجدد آثار و ابنیه تاریخی، بهره‌گیری از تبلیغات در سطحی گسترده، استفاده از نیروهای بومی محله و تشویق سرمایه‌‌گذاران بخش خصوصی برای همراهی دولت در ساماندهی صنعت گردشگری اصفهان به ترتیب در رتبه‌های اول تا چهارم قرار دارند.

    کلیدواژگان: گردشگری، گردشگری شهری، بافت فرسوده، اصفهان، منطقه 14، مدل SWOT-QSPM
  • منیژه عبداللهی، صدیقه عبداللهی، علیرضا ایلدرمی صفحات 125-138

    گردشگری به عنوان یکی از پویاترین فعالیت‌های اقتصادی عصرحاضر، نقش مهمی در توسعه پایدارمحلی ایفا می-کند. امروزه نهادهای متولی صنعت گردشگری در سراسر دنیا به امورگردشگری در طبیعت و در ورای آن لزوم حفاظت محیط‌زیست بیش از هر زمان دیگری اذعان دارند. براین اساس شناخت پتانسیل‌های طبیعی مناطق و برنامه‌ریزی توسعه آن‌ها برای جذب اکوتوریست و بالا بردن سطح توسعه در مناطق از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. شهرستان لنجان به دلیل جاذبه‌های طبیعی نظیر آبشارشاه‌لولاک، دهکده ساحلی زاینده‌رود، گردنه‌رخ، دریاچه قایق‌رانی حسین‌آباد و برخورداری از آب‌و هوای مناسب می‌تواند نقش مهمی در جذب گردشگر داشته باشد. هدف از این پژوهش، شناسایی جاذبه‌های طبیعت‌گردی شهرستان لنجان، برنامه‌ریزی و ارایه راه‌کارهای مناسب برای توسعه گردشگری به ویژه طبیعت‌گردی است. در این مطالعه که با استفاده از پرسش‌نامه تنظیم شده است، با استفاده از شیوه توصیفی- تحلیلی ضمن مطالعات کتابخانه‌ای، با پرسش از تعدادی از گردشگران داوطلب در مناطق طبیعت‌گردی شهرستان لنجان پتانسیل‌های طبیعت‌گردی این شهرستان بررسی شد و سپس از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌هایی مانند یومان‌ویتنی، کروسکال والیس، آزمون همبستگی پترسون و نکویی برازش برای تجزیه و تحلیل استفاده شده است. یافته‌ها نشان می‌دهد که توانمندی‌های طبیعت‌گردی منطقه بیشتر از دیگر جاذبه‌های گردشگری منطقه است. عدم شناخت پتانسیل‌های طبیعی منطقه در عدم توسعه طبیعت‌گردی موثر بوده است. هم‌چنین برنامه‌ریزی توان‌های اکوتوریستی شهرستان می‌تواند در توسعه آن موثرباشد.

    کلیدواژگان: گردشگری، طبیعت گردی، شهرستان لنجان، جاذبه های طبیعی، برنامه ریزی
|
  • homa sarvari laleh, Hossein Gharehbiglo, Behjat Abchar Pages 1-16

    Today, tourism is rapidly expanding as one of the most important and influential sectors in the world economy and countries. The highly competitive environment of the industry compels tourism firms to look for new ways to improve their competitive advantage and effective tourism supply chain management is one of the strategies that tourism operators can employ. This article examines "Supply Chain Integration and its Impact on Sustainability of Export Development and Marketing in the Tourism Industry" as a factor to boost tourism production and increase incoming tourists and the importance of revenue generation. The target population of this study is employees of travel agencies in Tabriz using Morgan table and cluster sampling. Data collection tool was a researcher-made questionnaire. The research is a descriptive correlational one and it is applied in terms of purpose. SPSS21 software and regression tests were used to analyze the data. regression tests were used to analyze the data.The results showed that supply chain integration variable can predict 67% dependent variable of export sustainability and 60% dependent variable of marketing in tourism industry.

    Keywords: Supply Chain, Sustainability of Export Development, Marketing, Tourism Industry
  • mitra refahi dahr Pages 17-34

    The purpose of this research is to identify the strengths and weaknesses of ecology, to study the status of ecology resorts and to determine the ecological ecosystems in Malayer. The research will be applied and will be descriptive-analytical in nature and method. The use of documents, documents and reports and other parts has been collected through the analysis of Swat and its strengths and weaknesses. The SWOT technique is used for field analysis. Developing laws and standards appropriate to the local tourism industry, providing training to local tourism activists, supporting investors to enter the field and closely monitoring the activities of local tourism companies, with the presence of relevant authorities. He wants. The development of the local economy and the active involvement of the private sector in the tourism industry are among the opportunities that the tourism industry can bring to the country's sustainable development of the tourism industry. Ecotourism policies must also be integrated into a systematic, integrated approach to macroeconomic, political, cultural, and social areas with a view to protecting the environment, which is a common legacy of today's and tomorrow's generations, and fostering public participation in the field. Developing infrastructure, infrastructure, and revenue from this business - reviewing the types and patterns of benefits and benefits from public and private partnerships. B The eccentricity of canvas pointed.

    Keywords: Ecology, Ecological Resorts, Landscape, Natural Environment Protection, Local Community Welfare
  • Firozeh hajialiakbari, narges moosavi Pages 35-56

    The overall objective of this research is to investigate The Effect of Components of Social Media Marketing Activities Through Brand equity on Customer Response in tourism Industry. This research, in terms of purpose, is an applied research and is a descriptive-analytical method of causal type in a survey method. The statistical population of this research is tourists who visit Zanjan province. Due to lack of access to accurate information about statistical population, An unlimited society is considered and the sample size was 384. The sampling method in this research is simple random sampling. In this study, standard questionnaires were used by Seo and park (2018). The validity of it was based on face validity and KMO method more than (0.5) and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha (0.965), and gathered data. Descriptive statistics were used to analyze the data using SPSS software. First, for normal variables, the results of which were calculated using the Kolmogorov-Smirnov method, each of the data was normal. With 95% accuracy, the results showed social media marketing activities has positive effect on brand equity (brand awareness and brand image) although social media marketing activities has positive effect on costumer response ( E-WOM and loyalty) through brand equity. At the end, according to the results of the research, practical proposals are presented.

    Keywords: social media, brand equity, brand awareness, brand image, electronic word of mouth
  • sajad sherafat, mostafa azkia, mansour vosooghi, seyed mohamad seyed mirzaei Pages 57-78

    The present paper deals with the rural tourism as a strategy to achievement rural development.The study assumes that rural tourism can have a positive impact on reducing poverty and rural development.This study is applied in terms of purpose and descriptive-analytical. Documentary and field methods (researcher-made questionnaire, observation and interview) were used for data collection.The statistical population of the study consists of the supervisors of eight tourism villages of Mishkhas village and has the largest volume of tourists, numbering 1638 households.Sample Size Using the HTML Table. The estimated 325 people were enrolled in the study.The sampling method was multi-stage stratified.In this way,the whole of Mishkhas (8 villages) were identified and the population proportion of each village was sampled by simple random sampling. Descriptive statistics and inferential statistics were used to analyze the collected . Investigation from the perspective of research participants showed that the coefficient of determination is 0.799. Therefore, it can be said that tourism development has played an important role in reducing poverty and rural development. The results of the path analysis showAll the aspects of rural tourism under study have direct effects on rural poverty.The highest direct effect belonged to the economic dimension (0.28) and the lowest to the physical dimension (0.11).

    Keywords: rural tourism, Rural Development, poverty, Ilam
  • effat ziya, Alireza Estelaji, Nasrollah Fallahtabar, majid shareeatpanahi Pages 79-94

    The city of Some Sara has a good tourist position due to its potential and attractions. Also, the geographic location of the Monastery Sara is such that travelers are to reach Astara and etc. in any case, they must cross Some Sara. Therefore, the geographic location of the Monastery Sara is also a golden opportunity for tourism development. In this regard, the main purpose of this research is to identify the key factors in the sustainable development of tourism in the city of Sumo Sara. In fact, it was tried to identify effective factors by using experts 'and experts' opinions and using the method of interaction analysis, key factors were chosen as the driving forces. In this regard, 27 factors were identified first, then using the interaction method in the MICC software environment and factor analysis was performed by experts. According to studies on sustainable tourism development in the city of Sumo Sara, a total of eight factors were selected as key factors. In this regard, factors such as marketing and advertising, cost of living, service quality, management and coordination of organizations and the regional transport network can be mentioned.

    Keywords: Tourism, Sustainable Tourism, Cross Impact, Some Sara
  • Reza POURMAJIDI, Bakhtyar Ezzatpanah, Karim Hosainzadeh dalir Pages 95-110

    In the age of globalization, one of the most important priorities is the regional interaction of countries at the international level so that in many countries of the world they are trying to grow and sustain their economy by creating the right framework for cooperation with other countries. In this sense, not only the issue of globalization of the economy in the form of a global network of concepts is important in the third millennium, but the interactions between them, and even the interactions of cultures, are also prominent features of globalization. West Azerbaijan province of Iran and the provinces located in the eastern part of Turkey which are in the neighborhood of Iran, with the highest tourism, historical, environmental and given the characteristics of religious, social, cultural, historical, and economic similarities, can play an important role in the interplay between the region's sustainable economy. In this paper, using descriptive-analytical method and using SWOT and AHP models, the importance and priority of effective factors in the area of West Azerbaijan provinces and eastern provinces of Turkey are identified and by examining their relationships, ranking factors are presented in the form of models. According to the results of the study, the area has potentialities, but the weakness of facilities, possibilities and services and infrastructure has made it unable to perform well in regional economic and development dynamics.

    Keywords: Regional Development, Sustainable economy, Development Plans, SWOT, AHP
  • Pages 111-124

    Nowadays tourism is the most dynamic economic activity of our era and in terms of mobility, job creation and overall development in the world is outstanding and has created strategic opportunities thereby enriching economic variety of local communities, and creating job opportunities around the world. The stability of population among communities and prevention of irregular migration, preserving natural resources and maintaining ecological balance, cultural characteristics of cities all are the results of urban tourism. It may be said that one of the best ways to save cities from the social and economic problems is the development of urban tourism. The aim of this study was to evaluate the texture of urban tourism in the 14th district of Isfahan using the SWOT-QSPM model. The study is cross-sectional and a questionnaire was used for data collection. The results of this study showed that the strategies for creating conditions and taking principled positions to attract foreign investment in expanding and reviving monuments and historical buildings, using propaganda in its widest sense, employing local people and encouraging private sector investorsto accompany the government in organizing the tourism in Isfahan are ranked first to fourth respectively.

    Keywords: Tourism, Urban Tourism, distressed, Isfahan, 14th district, the SWOT-QSPM model
  • Manijeh Abdollahi, sedighe abdollahi, Alireza Ildoromi Pages 125-138

    In this age, tourism as one of the most dynamic economic activities, plays an important rule in the sustainable local development. today the tourism organization pay attion to tourism and protecting the environment than previous times in all around the world. So it is very important to know the natured potential of each region and adjust for attract ecotourism and improving the level of development in regions. Lenjan township can have an important rule in attract ecotourism because of some natural interesting such as Shahlolack water fall, Zayande roud Coastal village, Struck pass, Hossien Abad Canoe Lake and to have suitable weather. the purpose of this research is to know the ecotourism interesting of the Lenjan township and planning and presenting suitable solution for developing tourism especially ecotourism. In this study that has been regulated using questionnaire, using Descriptive- Analatic method during Library procedure has considered the ecotourism potential of Lenjan township by asking of some voluntary tourist in its ecotourism area and then SPSS software and some tests such as U mann Whitney test, Kruskal-Wallis, Peterson correlation test and Goodness-of-fit was used to analyze. The research finding show that, the ecotourism potential is more than other tourism interesting. Lack of knowlage of natural potential of region have been effective to ecotourism failure to develop. Ecotourism potential planning can be effective to its development.

    Keywords: Tourism, Ecotourism, Lenjan Township, Natutral Potential.Planning