فهرست مطالب

فضای گردشگری - پیاپی 27 (تابستان 1397)

نشریه فضای گردشگری
پیاپی 27 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی پاشازاده، حسین نظم فر، بختیار عزت پناه صفحات 1-16

    توسعه گردشگری در نواحی شهری نقش مهمی در متنوع سازی اقتصاد جوامع محلی دارد و یکی از منابع اشتغال زایی و کسب درآمد و زمینه ساز توسعه پایدار اقتصاد شهری می باشد.توسعه گردشگری در گرو تامین شرایطی است که بامهیا شدن آنها چرخه این صنعت خواهدچرخید.هدف اصلی تحقیق شناسایی و تحلیل مشکلات توسعه صنعت گردشگری در شهر میانه اندام خوی ازدیدگاه جامعه محلی با تاکید بر نقش مقبره شمس تبریزی در این زمینه میباشد.پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی بوده و جمع آوری داده ها از طریق مطالعات کتابخانه ای و مشاهده میدانی(توزیع پرسش نامه)انجام گرفته است.جامعه آماری پژوهش 383 نفر از ساکنان محلی در سال1396 بودکه برای تعیین حجم نمونه،ازروش نمونه گیری کوکران بهره گرفته شد.برای تحلیل و طبقه بندی داده های مستخرج از پرسشنامه و آزمون فرضیه اصلی از نرم افزار SPSS و آزمون One-sample t-testاستفاده شد.یافته های پژوهش حاکی از آن است که ازدیدگاه جامعه محلی،شهرستان خوی با وجود مزار شمس از قابلیت ها و پتانسیل های لازم توسعه گردشگری و تبدیل شدن به یکی از مراکز گردشگری استان وکشور برخوردار است اما در این زمینه با یکسری چالش ها،موانع و مشکلاتی از قبیل شاخص های امکانات زیرساختی و زیر بنایی دولتی،بهداشت وکیفیت محیط،جاذبه های گردشگری و مدیریت شهری روبرو است اثر و تاثیر این عوامل بر توسعه گردشگری وجذب گردشگر معنادار و مثبت بوده و نتایج حاصل از آزمون فرضیه نشان میدهدکه عوامل مذکور جزءچالش های توسعه گردشگری ازدیدگاه جامعه محلی میباشند و اقدامات کالبدی انجام شده در راستای توسعه گردشگری از طریق شمس تبریزی کافی نبوده است.

    کلیدواژگان: شمس تبریزی، گردشگری، شهرخوی، جامعه محلی، آزمون t- test
  • مجید پوربلیغی، رخشاد حجازی صفحات 17-34

    ژیوپارک قشم، بامساحتی درحدود 30 کیلومترمربع، درحاشیه غربی شهر قشم واقع شده است.هدف این تحقیق، برآورد ارزش تفرجگاهی ژیوپارک در قشم به روش هز ینه سفراست .این روش، براساس تخمین رابطه بین تعدا د مراجعه کنندگان به این تفرجگاه و بعد مسافت اماکن مسکونی آنها از تفرجگاه و میانگین هزینه سفراستفاده شده است. به این منظور، بادرنظرگرفتن ژیوپارک قشم به عنوان مرکز، 6 نیم دایره با فواصل ثابت 95 کیلومتر رسم شد که کل کشور راپوشش دهد. سپس، بااستفاده از نقشه و آمارهای موجود ، مساحت و جمعیت ساکن درهرمنطقه محاسبه شد.در مرحله بعد داده های اقتصادی–اجتماعی استخراج شده از پرسشنامه های تکمیلی توسط بازدید کنندگان، مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت. باتوجه به داده های موجود، نموداررابطه بین هزینه سفروشمارمراجعه کنندگان به تفرجگاه رسم شده است.آنگا ه بادرنظرگرفتن ورودیه های مختلف واضافه نمودن آن به مجموعه هزینه های دسترسی،نسبت جدید مراجعه کنندگان بدست آمده ومنحنی تقاضای ژیوپارک قشم ترسیم شده است. درنهایت،ارزش تفرجی روزانه ژیوپارک قشم ازطریق محاسبه سطح زیرمنحنی تقاضا5055970000ریال (معادل77/11243دلار) محاسبه شده است که، بیانگرارزش تفرجی بالای این ژیوپارک است. همچنین بیشترین تعداد بازدیدکنندگان از ژیوپارک درمحدوده سنی کمتر از40 سا ل هستند واکثریت پاسخ دهندگان دارای مدرک تحصیلی دیپلم تا دانشگاهی بو ده وبا ا فزایش سطح درآمد، تعداد بازدیدکنندگان نیزافزایش یافته است.

    کلیدواژگان: ژیوپارک، قشم، ارزشگذاری، روش هزینه سفر، استان هرمزگان
  • علی جهان تیغ پور، محمد رضا شفیعی، رقیه علیجانی علیجانی وند صفحات 35-50

    صنعت گردشگری سومین صنعت مولد شغل و سرمایه بعد از صنعت نفت و خودروسازی می باشد. به همین دلیل در دهه های اخیر بسیاری از دولتها، مسیولین اقتصادی و صاحبنظران با حساسیت بیشتری به گسترش این صنعت روی آورده اند و در تلاش هستند سهم بیشتری از بازار جهانی این صنعت را برای جوامع خود به ارمغان ببرند. گردشگری همچون سایرصنایع نیازمند مدیریت است،مدیریت در این صنعت شامل پیش بینی نیازهاوجلب رضایت گردشگران فعلی وآتی است بطوریکه اساساعرضه کنندگان خدمات این صنعت رادررقابت بایکدیگرقرارداده است. گردشگری در چند دهه اخیر به یکی از مهمترین بخش های فعالیت اقتصادی کشور ها تبدیل شده است. این صنعت بعنوان یک سیستم جهانی بخش قابل توجهی از تولید ناخالص جهان را به خود اختصاص داده است. پژوهش حاضر ازنظر هدف یک تحقیق کاربردی است که به روش توصیفی- تحلیلی انجام‌گرفته است. برای گردآوری داده‌ها از دو روش کتابخانه‌ای و اسنادی و همچنین از روش‌های میدانی و مشاهده مستقیم استفاده‌شده است. سپس به‌منظور تحلیل روابط شاخص‌های موردمطالعه از تکنیک‌های انتخاب ویژگی یا تحلیل‌های اطلاعات متقابل بهره گرفته شد. در مجموع می توان گفت که نتایج حاصل از تحلیل انتخاب ویژگی بیانگر این بوده است که عوامل موثر بر توسعه گردشگری از دیدگاه مردم تبلیغات با 701/، از دیدگاه مسیولین مشارکت با 679/ و از دیدگاه گردشگران مدیریت با 677/ دارای بیشترین اهمیت است. از این رو مدیریت کلان در بحث صنعت گردشگری از مهمترین مولفه های موفقیت در این صنعت نو ظهور می باشد.

    کلیدواژگان: گردشگری، جذب گردشگر، CFS، استان سیستان و بلوچستان
  • سکینه سجودی، فیروز آقازاده، فهیمه نقی زاده، لیلا اخوان صفحات 51-68

    در این پژوهش با استفاده از شاخص اقلیم گردشگری (TCI) و شاخص دمای معادل فیزیولوژیک (PET) و داده‌های اقلیمی 13 ایستگاه سینوپتیک استان، شرایط آسایش استان در تمام طول سال تبیین گشته است. بدین صورت، ابتدا داده‌های اقلیمی مربوط به ایستگاه‌های مورد مطالعه از سازمان هواشناسی استان دریافت گردید، بعد از تجزیه و تحلیل و پردازش در محیط Excel و تهیه بانک اطلاعاتی برای هر یک از شاخص‌ها به تفکیک ماه‌های سال برای هر یک از ایستگاه‌ها محاسبه شد. سپس برای پیدا کردن شاخص TCI اطلاعات مربوط به این شاخص به نرم افزار TCI Calculator و شاخص PET به نرم افزار RayMan انتقال یافت، پس از آن با استفاده از تکنیک GIS نقشه‌های شاخص‌های مورد مطالعه برای هر یک از ماه‌های سال برای تمامی ایستگاه‌ها تهیه و ترسیم شد. نتایج حاصل از بررسی این شاخص‌ها نشان داد که شرایط آسایش گردشگری تمامی ایستگاه‌های مورد مطالعه در طول سال بر اساس شاخص TCI در ماه های ژانویه، فوریه، آوریل، ژوییه، اوت، مارس، مه، اکتبر، نوامبر و دسامبر (با سه کلاسه ناچیز حاشیه‌ای، قابل قبول و خوب) بدترین شرایط را از نظر آسایشی به خود اختصاص دادند، بقیه ماه‌ها نیز (با سه کلاسه خیلی خوب، عالی و ایده آل) بهترین شرایط را از نظر آسایشی گردشگری به خود اختصاص دادند. بر اساس شاخص PET نیز ماه‌های ژوین، ژوییه، اوت، مه و سپتامبر دارای شرایط آسایش بهتری برای گردشگران انتخاب شدند، بقیه ماه‌های سال دارای بدترین شرایط آسایش برای گردشگران انتخاب شدند.

    کلیدواژگان: شاخص اقلیم آسایش گردشگری، شاخص دمای فیزیولوژیک، اقلیم گردشگری، سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS
  • حسن مافی فروتن، مجتبی جاودان صفحات 69-86

    شهر قم به عنوان مهم ترین پایگاه مذهبی تشیع و دومین مرکز زیارتی کشور بیکی از شهرهایی می باشد که بیشترین مسافرت و تردد را در کشور به خود اختصاص داده است از اینرو شناسایی عوامل تاثیر گذار که موجب افزایش رضایت دیدارکنندگان گردد معمولا به افزایش میزان ماندگاری،وفاداری و افزایش جذب گردشگر کمک می کند.این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی ، از نظر زمان مقطعی و از نظر ماهیت و روش توصیفی تحلیلی می باشد جامعه ی آماری پژوهش، دیدارکنندگان ورودی به شهر قم در تابستان 1396 می باشد که تعداد 384 نفربه عنوان افراد نمونه انتخاب شدند. روش تحلیل اطلاعات مبتنی بر آماره های توصیفی و استنباطی است،برای تعیین توزیع متغیرها از آزمون کلمگروف اسمیرنوف و برای اثبات فرضیه های تحقیق از آزمون T تک نمونه ای استفاده شده است به منظور سنجش داده ها و محاسبه میزان ضریب رضایتمندی دیدار کنندگان شهر قم از عناصراصلی، ثانویه و جانبی محصول گردشگری شهری بر اساس الگوی جانسون وربک که هدف از انجام این پژوهش می باشد از مدل کانو بهره گرفته شده است و کلیه عوامل در گروه های نیازهای اساسی، عملکردی و انگیزشی این مدل طبقه بندی شد.نتایج پژوهش نشان داد مهمترین اولویت های رضایت مندی در گروه الزامات عملکردی به ترتیب رفتار دوستانه احترام متقابل، پاسخگویی و میهمان نوازی مردم و تنوع بخشی به جذابیت های گردشگری شهری می باشد ، همچنین مهمترین اولویت ها در گروه الزامات انگیزشی به ترتیب شرکت در سرگرمی های شبانه و وجود علایم راهنمایی مسیر در سطح شهر می باشد.

    کلیدواژگان: گردشگری شهری، رضایتمندی دیدار کنندگان، مدل کانو، آزمون T تک نمونه ای، شهر قم
  • گیتی صلاحی اصفهانی صفحات 87-98

    در طی دهه های گذشته بهبود معیشت روستاییان مورد توجه بسیاری قرار گرفته و به عنوان یکی از اهداف توسعه پایدار روستایی مطرح بوده است. یکی از راهبردهای اصلی برای بهبود اقتصاد روستا، گردشگری کشاورزی یااگروتوریسم است، که می تواند روستا را به سمت توسعه وپایداری سوق دهد. هدف این تحقیق بررسی تاثیر گردشگری کشاورزی بر اقتصاد روستایی در شهرستان ساوه است. این مقاله با استفاده از روش تحقیق توصیفی-پیمایشی و با برگزاری کارگاه های مشارکتی(PRA)، پرسشنامه (منطبق بر مدل نظری و پیشینه تحقیق) و مصاحبه حضوری انجام شده است. جمع آوری داده ها با استفاده از نرم افزاری Spss استخراج شده و جامعه آماری کلیه ساکنان روستای قردین (انار دهکده قردین) بخش مرکزی شهرستان ساوه با نمونه آماری براساس فرمول کوکران (184 نفر) است. نمونه گیری تصادفی و چندمرحله ای است. نتایج آزمون بارتلت حاکی از همبستگی و مناسب بودن متغیرها داشت. عامل تمایل به توسعه گردشگری روستایی- کشاورزی بامقدار ویژه 285/3 بیشتراز گزینه دانش و آگاهی (561/2) بود و متغیرهای مربوط به هریک از عوامل و میزان بارهای عاملی بدست آمده پس از چرخش عامل ها به روش وریماکس نشان داد که تمایل به توسعه گردشگری روستایی اولویت اول را دارد و در همین رابطه پیشنهاد می شود که انار دهکده قردین به فعالیت هایی مانند فرآوری های انار روی آورد وزراعت راهبرد معیشتی قرار دهد و زمینه آسیب پذیری در روستا یعنی فصلی بودن تغییرات و کمبود آب را جدی بگیرد.

    کلیدواژگان: گردشگری کشاورزی، توسعه پایدار روستایی، استان مرکزی، انار دهکده قردین
  • سید ناصر قدمگاهی، اسماعیل قادری صفحات 99-110

    یکی از انواع گردشگری، گردشگری ادبی است. گردشگری ادبی را میتوان یکی از خوشه های گردشگری فرهنگی و گردشگری میراث دانست که مکانهای مربوط به نویسندگان، فضاهای مرتبط داستانها و کتابها، جشنواره های ادبی، فیلم ها و تولیدات رسانه ای و مانند آن را در بر میگیرد. ایران نیز به دلیل غنای فرهنگی و ادبی که در خود دارد یکی از کشورهای صاحب نام در این حوزه است که میتواند از این میراث ناملموس بهره فراوانی ببرد و در ایران شهرستان نیشابور از لحاظ ادبی دارای موقعیتی ممتاز و خیرهکننده است و بستری مناسب برای توسعه این شاخه از گردشگری به شمار میآید لیکن با وجود ظرفیت بالا، گردشگری ادبی نیشابور رونق زیادی ندارد. در این پژوهش با استفاده از روش کیفی و تکنیک گروه تمرکز راهکارهایی برای بازاریابی گردشگری ادبی در شهرستان نیشابور شناسایی شد که شامل شش دسته 1. ایجاد پایگاه های تبلیغاتی 2.هدایت مسافران مشهد به نیشابور 3.برگزاری جشنواره های ادبی مناسبتی 4.آشنا سازی اهالی نیشابور با ظرفیتهای گردشگری 5.طراحی سوغات مرتبط با حوزه ادب نیشابور. 6. طراحی بازیهای متناسب با گردشگری ادبی نیشابور است.

    کلیدواژگان: گردشگری ادبی، گردشگری فرهنگی، بازاریابی گردشگری، نیشابور، خراسان
  • سید محمد موسوی جد، رضا شافعی، مریم شریفی، حیدر محمدی صفحات 111-145

    مشتریان هر سازمانی کانون توجه آن سازمان قرار دارند.ازاین رودرک وفهم انتظارات مشتریان به منظور ارضای نیازهایشان وارایه خدمات مناسب وحتی کیفیت برتر وفراتر از ان برای سازمان های خدماتی امری اجتناب ناپذیر است. صنعت هتلداری نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و بر حسب روش، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را همه مشتریان دایمی هتل‌های استان کردستان تشکیل داده که در سال دست کم یک شب در هتل اقامت داشته‌اند. از آنجا که آمار دقیقی از حجم جامعه مشتریان هتل های استان در دسترس نیست و جامعه نامحدود است، لذا بر اساس فرمول کوکران حجم نمونه پژوهش تعیین و 384 بر آورد شد. روش نمونه گیری ساده و طبقه بندی شده است.متغیر وابسته پژوهش، وفاداری مشتری است که به وسیله متغیرهای کیفیت خدمات(مستقل) و رضایتمندی مشتری (میانجی)بر اساس پرسشنامه سرکوآل و مقیمی (1392) سنجیده شد. به منظور بررسی فرضیات از ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد که از نظر مشتریان کیفیت خدمات در سطح متوسط به بالایی ارایه شده است. همچنین داده ها بیانگر رضایتمندی و وفاداری مشتریان است. نتایج نشان می دهند مولفه های کیفیت خدمات و رضایتمندی بر وفاداری مشتری تاثیر معناداری دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، وفاداری مشتری، رضایتمندی مشتری
|
  • Mehdi pashazadeh, Hosein Nazmfar, Bakhtyar Ezatpanah Pages 1-16

    The development of tourism in urban areas plays an important role in diversifying the economies of local communities andis one of the sources of job creation and making money and the basis for sustainable developmentof urban economics.Tourism development depends on providingconditions that will make the industry cycle more secure.Themain purpose of the research is to identify and analyzethe problems of thedevelopment of the tourism industry inthe middle of the Khoy region from the point of view of the local communitywith anemphasis onthe role ofShamsTabrizi'sTomb inthis regard.The current research is descriptive-analytic anddata collection through library studies andobservation Field(distribution of questionnaire)is doneThe statistical population of the study was383 local residents in1396,which was used todetermine the sample size using Cochran's sampling method.For analyzing andcategorizing the extracted data from the questionnaire and testing the main hypothesis,one-samplet-test was used for SPSSsoftware.Findings ofthe research indicate that from theperspective of the local community,thecity of Khoy,with the presence ofMazar-e Shams,has the capabilities and potential of tourism development and becoming one of the tourism centers of the province and country.But in this context, there are a number of challenges, barriers and problems such as indicators of infrastructure facilitiesand public infrastructure,health and quality of the environment,tourism attractions and urban management.The effect and influence of these factors on tourism development and tourist attraction are positive and positive.Theresults of the hypothesis test indicate that these factors are oneof thechallenges of tourism development from thepoint of view of the local community andthe physical activities undertaken to developtourism through ShamsTabrizi have not been sufficient.

    Keywords: Shams Tabrizi, Tourism, Shahrkhvi, Local community, t-test
  • majid pourbalighy, rokhshad hejazi Pages 17-34

    Geopark Qeshm, with an area of about 30 km2 , is located in the western part of Qeshm city.
    . The purpose of this study was to estimate the geopark recreational value in Qeshm by the cost method, This method is based on the estimation of the relationship between the number of visitors to a recreation, and the distance of their residential accommodation from the resort and the average cost of seafarers . To this end, considering Qeshm Geopark as the center, 6 half-circles with a constant 95-kilometer distance to cover the entire country. Then, using the existing statistics and statistics, the area and population living in each region were calculated. At the next stage, the socioeconomic data extracted from the supplementary questionnaires by the visitors was analyzed. According to the available data, the relationship between the cost of traveling to the number of visitors to the resort is drawn. Then, considering the different rudders and adding them to the total access fees, the new ratio of visitors and the demand curve of Geopark Qeshm is drawn up. Finally, the daily recreational value of Geopark Qeshm was calculated by calculating the sub-curve of demand of 5055970000 Rials (equivalent to $ 11,243), which represents the high recreational value of this geopark. Also, the largest number of Geopark visitors is under the age of 40, and the majority of respondents have a diploma from college to college and the number of visitors has increased as income levels have increased.

    Keywords: Geopark, Qeshm, valuation, Cost of travel method, Hormozgan province
  • Ali Jahantigh poor, mohamad reza shafei, roghaye alijani Pages 35-50

    Abstract:The tourism industry is the third generation is the post oil industry and automotive industry. For this reason the economy are very sensitive to expansion and are working to make the industry more affordable for the communities.
    Recent decades have become one of the most important economic activities of countries. The industry as a global system is large part of the global production.
    This research is an applied descriptive – analytical method. Data collection has been utilized through library and documentation as well as field surveys direct observation ،then to analyze the relationship of indices the feature selection technique or cross – information analysis has been used.Infact it is necessary to formulate a comprehensive plan that addresses the status and status of the industry in order to achieve good conditions.
    Overall the results of the analysis of the selection of characteristics indicate that the factors affecting tourism from the point of view of the people: Ads with /701
    According to the authorities with /679 and for tourist management with /677 are the most important.

    Keywords: tourism, attract tourism, cfs1, sistan&baluchestan province, shahid behshti
  • Sakineh Sojoodi, Firouz Aghazadeh, Nagizadeh Fahimeh, Leila Akhavan Pages 51-68

    In this research in order to evaluate the tourism Climate Comfort Index, using the Tourism Climate Index (TCI), Physiological Equivalent Temperature (PET) and climate data gathered from 13 synoptic stations of the state, the state’s comfort condition is explained through one year. In this way, first the climate data related to the studied stations are gathered from Meteorological Organization of the State. After analyzing and processing in Excel and preparing information banks for each one of the indexes with the separation of the each month of the year for every station was calculated. Later, in order to find TCI index, information about this indicator was transferred to the TCI_Calculator software and PET index was transferred to the RayMan Software, Then, using the technique of GIS, Maps of studied indexes were prepared for each month of the year and for each of the stations. The result of studying these indexes showed that, the tourism’s conditions of comfort in the studied stations over the year, based on TCI indicator on January, February, April, July, August, March, May, October, November and December (with three classifications of, marginal, acceptable and good) were the worst in terms of comfort, other months (with three classifications of, very good, excellent and ideal) had the best condition in terms of Tourism comfort. Based on PET indicators June, July, August, May and September had better comforting conditions for tourists, the rest of the year was chosen to have the worst comfort condition for tourists.

    Keywords: Tourism Climate Comfort Index, Physiological Equivalent Tourism Climate Index, Geographic Information System GIS
  • Hasan Mafi Foroutan, mojtaba javdan Pages 69-86

    Regarding the placement of Masumeh's Holy Shrine and the sacred mosque of Jamkaran at Qom city, it considered to be the most important Shia religious center and the second largest pilgrimage center in the country. Furthermore, situated this city on the intersection of communication routes of 17 provinces, it is the most important focal point of transportation network in Iran. Hence, identifying influential factors that increase satisfaction of visitors by meeting the expectations of them will usually help to attract more tourists and subsequently increase the length of residence. The current study is an applied research in terms of time, nature and descriptive-analytical method. The statistical population of the study is visitors entering Qom in summer 2017, in which 384 individuals were selected as sample of analysis. In order to analyze the data and evaluate satisfaction of visitors, each element of the urban tourism product (primary, secondary and lateral) is classified and analyzed based on the Jansen-Verbeke’s Structure of Urban Tourism in the categories of basic, functional and motivation needs of the Kano model. The results of this study shows that the most important satisfaction priorities in the functional requirements group are respectively friendly behavior of mutual respect, responsiveness and hospitality of the people and diversification into the attractions of urban tourism (complementary to pilgrimage and religious tourism), and the most important priorities in the motivational requirements group participate in evening events and nightlife and the presence of road signs in the city, providing maps and brochures to tourists



    Keywords: Urban Tourism, Visitor Satisfaction, Kano Model, One Sample T Test, Qom City
  • ghti salahi esfahane Pages 87-98

    Over the past decades, livelihoods have been considered by many villagers as one of the goals of sustainable rural development. One of the main strategies for improving rural economy, agricultural tourism or agro-tourism is the purpose of this study. The study examines the impact of agricultural tourism on rural economy in Saveh. This paper has been conducted using descriptive-survey research method and holding participatory workshops (PRAs), a questionnaire (in accordance with theoretical model and research background) and interviews. The data were collected using Spss software and the statistical population of all residents of Qardin rural (Pomegranate village of Qardin) in Markazi part of Saveh city with a statistical sample based on Cochran formula (184 people). Multi-stage random sampling. The results of Bartlett's test indicated the correlation and suitability of the variables. The factor of the tendency to develop rural tourism - agriculture with a special number of 285/3 was greater than the knowledge and knowledge option (2.561), and the variables related to each factor and the factor load factor obtained after the turnaround of the factors by the ArmActive method showed that the tendency The development of rural tourism is the first priority. In this regard, it is suggested that the pomegranate village of Qardin places a livelihood strategy on activities such as pomegranate processing and agriculther… and the field of vulnerability of the countryside, ie seasonal changes in water shortages To take


    Keywords: Agricultural Tourism, rural Sustainable Development, Markazi province, Pomegranate Village of Qardin
  • seyed Naser Ghadamgahi, smaeel ghaderi Pages 99-110

    ne of the types of tourism is literary tourism. Literary tourism can be considered as one of the clusters of cultural and tourism tourism, which includes writers, related spaces of stories and books, literary festivals, films and media productions, and so on. Due to the cultural and literary richness of Iran, Iran has one of the most prominent countries in this field that can benefit from this intangible heritage. In Iran, Neyshabour has literally a privileged position and is an excellent place to develop it. Tourism is considered a branch but, despite its high capacity, literary tourism in Neyshabur does not boom. In this research, using qualitative method and focus group technique, solutions were identified for marketing of literary tourism in Neyshabur city, which included six categories: 1. Creation of advertising bases 2. Transportation of Mashhad passengers to Neyshabur. 3. To conduct literary festivals. 4. Familiarization of the residents of Neishabour. With tourism capacities. 5. Design of souvenirs related to Neyshabour Literary. 6. Designing games appropriate to the literary tourism of Neyshabur.

    Keywords: Literary Tourism, Cultural Tourism, Tourism Marketing, Neyshabur, Khorasan
  • seyed mohammad mosavi jad, reza shafei, maryam sharifi, haydar mohammadi Pages 111-145

    The customers of each organization are the focal point of the organization. This idea of customer expectations in order to satisfy their needs and the provision of appropriate services and even superior quality of service to service organizations is inevitable. The hotel industry is not the exception. This research is applied in terms of its purpose and is descriptive and correlational in terms of its purpose. The statistical population of this study was made by all permanent clients of hotels in Kurdistan province who stayed at least one night in a hotel for at least one night. Since the exact statistics of the population of the clients of the hotels in the province are not available and the community is unlimited, the sample size was determined by the Cochran formula and 384 were determined. The sampling method is simple and categorized. The dependent variable of research is customer loyalty, which was measured by the variables of service quality (independent) and customer satisfaction (mediation) based on the Surkalo & Moghimi (1392) questionnaire. Pearson correlation coefficient and structural equation model have been used to investigate the hypotheses. The results of the research showed that the quality of services is high in the customers' view. Also, the data represents customer satisfaction and loyalty. The results show that the components of service quality and satisfaction have a significant effect on customer loyalty.

    Keywords: Quality of Service, customer loyalty, Customer Satisfaction