فهرست مطالب
نشریه مدیریت ورزشی
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 56، بهار 1401)
- تاریخ انتشار: 1401/04/05
- تعداد عناوین: 20
-
-
صفحات 1-25
هدف از پژوهش حاضر تعیین موقعیت راهبردی و تدوین برنامه راهبردی معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای است. روش تحقیق کیفی است که بر مبنای اهداف تحقیق در ردیف تحقیقات کاربردی و نیازمحور قرار دارد. نحوه گردآوری اطلاعات، استفاده از پرسشنامه باز و مصاحبه نیمه ساختاریافته برای کسب نظرهای اعضای گروه های کانونی بود و در نهایت برای بررسی و تصویب نهایی از نظرهای اعضای شورای راهبری استفاده شد. نمونه تحقیق شامل روسای فدراسیون ها، نواب رییس فدراسیون ها، رییس معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای و رییس معاونت امور بانوان، مدیران کل و تعدادی از کارشناسان معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای بود که به صورت کل شمار 30 نفر در نظر گرفته شد. پس از تجزیه وتحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید و تشکیل ماتریس ارزیابی هریک از عوامل داخلی و خارجی، محرز شد که معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای از نظر موقعیت راهبردی در منطقه WO قرار دارد. با وجود این، تمامی یازده راهبرد تدوین شده برای تحقق رسالت آن انتخاب شدند. می توان اذعان داشت که معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای با استفاده از فرصت های پیش رو و کاهش ضعف های درونی و با تکیه بر راهبرد های محافظه کارانه خواهد توانست به اهداف متعالی سازمانی خود دست یابد
کلیدواژگان: برنامه راهبردی، تحلیل SWOT، موقعیت راهبردی، ورزش قهرمانی، ورزش حرفه ای -
صفحات 26-41
هدف از این پژوهش بررسی رویکرد مدیران ارشد ورزشی در اجرای نظام برنامه ریزی و مدیریت جانشین پروری جهت آماده سازی نیروهای بااستعداد درون سازمانی و جذب نیروهای نخبه برون سازمانی برای تصدی سمت های کلیدی و راهبردی است. در این پژوهش برای پیاده سازی این مهم از مدل ستاره هفت نقطه ای راثول استفاده شد. این پژوهش به لحاظ هدف جزء تحقیقات کاربردی-توسعه ای است و به لحاظ ماهیت روش، در دسته تحقیقات توصیفی قرار می گیرد. جامعه آماری مدیران کل ستادی وزارت ورزش و جوانان، معاونان آنها و مدیران کل استانی ادارات ورزش و جوانان به تعداد 58 نفرند که همه آنها به صورت کل شمار برای نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه کیم است، که دارای ضریب آلفای کرونباخ 829/0% است. روایی این پرسشنامه به قضاوت شش نفر از استادان خبره تایید شده است. وضعیت هریک از مولفه ها با به کارگیری آزمون تی وابسته بررسی شده است. نتایج حاصل تفاوت معناداری را بین مولفه های برنامه ریزی و مدیریت جانشین پروری (تعیین خط مشی، ارزیابی کاندیداها، توسعه کاندیداها و ارزیابی سیستم) براساس وضعیت موجود و مطلوب در رویکرد مدیران ارشد ورزشی با سطح معناداری 0001/0=P نشان می دهد. همچنین بین مولفه های ارزیابی شده، توسعه کاندیداها و ارزیابی سیستم جانشین پروری در وضعیت موجود، موقعیت پایین تری نسبت به دیگر مولفه ها دارند.
کلیدواژگان: برنامه ریزی و مدیریت جانشین پروری، مدل ستاره هفت نقطه ای راثول، وزارت ورزش و جوانان -
صفحات 42-67
هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل ترکیبی AHP فازی و تحلیل تاکسونومی عددی در ارزیابی عملکرد و رتبه بندی سازمان های ورزشی بود که ادارات ورزش و جوانان استان اصفهان به عنوان مطالعه موردی در نظر گرفته شدند. جامعه آماری مدیران ارشد ادارات ورزش و جوانان سراسر کشور بودند که 297 نفر به صورت در دسترس به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شدند. گام اول شامل تعیین شاخص های مرتبط با چهار منظر کارت امتیازی متوازن بود که به این منظور از منابع علمی معتبر، پیشینه پژوهش و نظرهای خبرگان و در نهایت تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد و در نهایت 41 شاخص شناسایی و در مناظر چهارگانه BSC طبقه بندی شدند. پس از تایید ساختار نهایی کارت امتیازی متوازن، به منظور تعیین اوزان شاخص ها در هریک از مناظر چهارگانه کارت امتیازی متوازن از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی استفاده شد؛ سپس با استفاده از روش تاکسونومی عددی، 26 اداره ورزش و جوانان استان اصفهان رتبه بندی شدند که طبق نتایج به دست آمده، ادارات ورزش و جوانان شهرستان اصفهان، شهرستان نجف آباد و شهرستان شاهین شهر به ترتیب در رتبه های اول تا سوم قرار گرفتند. در نهایت مدلی به منظور ارزیابی عملکرد و رتبه بندی سازمان های ورزشی با استفاده از مسیر پیموده شده ارایه شد.
کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، تاکسونومی عددی، سازمان های ورزشی، AHP فازی -
صفحات 68-87
هدف از این پژوهش، طراحی و تدوین برنامه راهبردی توسعه ورزش همگانی استان یزد بود. پژوهش حاضر از نظر راهبرد توصیفی، از نظر مسیر اجرا راهبردی و از لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری تحقیق 33 نفر از استادان تربیت بدنی موسسات آموزش عالی استان (12 نفر)، مدیران هیات علمی تربیت بدنی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری استان (2 نفر)، مدیران و کارشناسان تربیت بدنی استان (12نفر) و مدیران نهادهای دولتی و خصوصی استان بودند که در زمینه فعالیت های ورزشی نقش دارند (7 نفر). پرسشنامه تهیه شده حاوی 32 سوال در زمینه بررسی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدیدهای ورزش همگانی استان بود. برای تعیین روایی پرسشنامه از 11 نفر از استادان صاحب نظر گرایش مدیریت ورزشی نظرخواهی شد، که پرسشنامه مورد تایید آنها قرار گرفت. به منظور اندازه گیری قابلیت پایایی، از روش آلفای کرونباخ و نرم افزار SPSS استفاده شد. این مقدار براساس داده های حاصل از پرسشنامه 89/. است که نشان می دهد پرسشنامه مورد استفاده، از قابلیت پایایی لازم برخوردار است. یافته ها نشان داد که در زمینه ورزش همگانی، 8 قوت، 10 ضعف، 9 فرصت و 11 تهدید وجود دارد که پس از تجزیه وتحلیل آنها در ماتریس SWOT و بحث و تبادل نظر گروهی مشخص شد که جایگاه راهبردی ورزش همگانی استان یزد در منطقه SO قرار دارد و در نهایت، براساس تحلیل های راهبردی اقدام به تدوین راهبردهای لازم برای توسعه ورزش همگانی در این استان شد.
کلیدواژگان: برنامۀ راهبردی، توسعه، یزد، SWOT -
صفحات 91-130
باشگاه های ورزشی نقش مهمی در فعالیت های ورزشی مردم دارند، و نه تنها برای ورزش نخبه و رقابتی بلکه برای ورزش همگانی با اهمیت هستند. هدف از اجرای تحقیق حاضر، مطالعه تطبیقی باشگاه های ورزشی ایران و کشورهای منتخب اروپایی بود. این پژوهش با روش تحقیق کیفی و با رویکرد مقایسه ای و از نظر سطح تطبیق مکانی و زمانی در سطح کشورها، در سال 98 انجام شده است. معمولا پژوهشی را تطبیقی می دانیم که از داده های مقایسه حداقل دو جامعه استفاده کند. بدین صورت نه کشور فرانسه، دانمارک، لهستان، آلمان، هلند، اسپانیا، اتریش، یونان و انگلستان انتخاب شدند. نمونه گیری به روش هدفمند بود. سپس با استفاده از مدل بردی، چهار مرحله توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه تطبیق ساختار انجام شد. نتایج نشان داد که در حیطه نقش و جایگاه باشگاه های ورزشی، با تمام ریشه های سیاسی و فرهنگی متفاوتی که در شکل گیری آن ها وجود دارد، در بسیاری از موارد اشتراکات فراوانی در کشورهای مورد مطالعه وجود دارد. می توان با در نظر گرفتن نقاط قوت چنین مبانی، درکشورهای مورد مطالعه و بکار بستن آن ها در فعالیت های باشگاه های ورزشی، شرایط تقویت و توسعه باشگاه ها درکشور را فراهم آورد.
کلیدواژگان: اروپایی، باشگاه ورزشی، کشورهای منتخب، مطالعه تطبیقی. -
صفحات 131-150
با توجه به اهمیت نقش هییت مدیره در عملکرد باشگاه های حرفه ای، هدف این پژوهش تعیین ابعاد و شاخص های ارزیابی هییت مدیره باشگاه های ورزشی فوتبال می باشد. جامعه آماری شامل کلیه صاحب نظران در زمینه باشگاه داری بودند. نمونه آماری پژوهش 154 نفر از مدیران و کارشناسان فوتبال، اعضای هییت علمی تربیت بدنی، کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان و آشنا به مسایل فوتبال بودند که به روش هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته و شامل 64 گویه بود که بر اساس و مرور مبانی و پیشینه تدوین گردید. جهت بررسی روایی محتوای پرسشنامه از نظر 10 متخصص ورزشی استفاده گردید و پایایی ابزار با استفاده از روش آلفای کرونباخ (97/0) و روایی سازه تایید شد. نتایج تحلیل ضریب مسیر، نشان داد هر هفت بعد ارزیابی هییت مدیره تاثیر معنی داری بر ارزیابی عملکرد هییت مدیره دارند که به ترتیب اولویت تعامل محیطی و ارتباطات بیشترین نقش را با تبیین 92 درصد، بعد نظارت و کنترل 91 درصد، مدیریت منابع سازمانی 88 درصد، مدیریت مالی 87 درصد، مدیریت تغییر 84 درصد، خودسازمان دهی هییت مدیره 81 درصد و در نهایت بعد استراتژی و برنامه ریزی 79 درصد از تغییرات ارزیابی هییت مدیره را تبیین می کنند. ضمنا پنج شاخص مهم ارزیابی هیات مدیره به ترتیب شامل جهت حفظ بازیکنان باکیفیت، انتخاب اعضای شایسته برای واحدهای تخصصی، جانشین پروری و شایسته سالاری، تعداد جلسات در سال، مدیریت حاشیه های تیم و در نهایت انتخاب مدیرعامل شایسته بودند؛ بنابراین در ارزیابی هییت مدیره باشگاه های فوتبال، ارتباطات محیطی و تعامل با محیط بیرونی باشگاه و مدیریت منابع انسانی باشگاه اهمیت و اولویت بیشتری دارند.
کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، باشگاه داری، فوتبال، ورزش حرفه ای، هیات مدیره -
صفحات 151-172
مطالعه حاضر با هدف کشف آینده های پیش روی آموزش ورزش سلامت محور ایران و تدوین سناریوهای آن برای 20 سال آینده و ارایه استراتژی انجام شده است. در پژوهش حاضر روش آینده نگاری با رویکرد سناریو نویسی بر اساس روش منطق شهودی به کار گرفته شد. برای طراحی سناریوها از روش تحلیل روند ها و عدم قطعیت ها استفاده گردید. ابتدا، محدوده پروژه مشخص، سپس عوامل اصلی توسعه و نقاط کور با بازخورد 360 درجه شناسایی گردید. پس از آن، دو عدم قطعیت کلیدی به عنوان پایه طراحی سناریوها تدوین شد. در گام بعد تعریف تفصیلی و کامل چهار سناریو ممکن صورت پذیرفت. در مرحله پنجم یک استراتژی کلی بر اساس سناریوها ارایه گردید و گام آخر شامل پایش و کنترل استراتژی ها انجام شد. مشارکت کنندگان پژوهش حاضر شامل 28 نفر از ذینفعان داخلی و خارجی آموزش ورزش سلامت محور ایران بودند که بر اساس نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. گردآوری داده ها با مصاحبه و پرسش نامه باز صورت گرفت بر اساس یافته ها، تحلیل 26 عامل اصلی بدست آمده در نهایت منجر به تولید دو عدم-قطعیت کلیدی " ایجاد حس تقاضا به ورزش مبتنی بر فن آوری های نوین " و " بهینه سازی جسمی با نهادینه سازی ورزش " شد که اساس چهار سناریو اصلی آموزش ورزش سلامت محور ایران گردیدند.
کلیدواژگان: آینده نگاری، راهبردی، سناریونگاری، عدم قطعیت، ورزش سلامت محور -
صفحات 173-193
این پژوهش با هدف طراحی و تبیین مدل ارزیابی و اندازه گیری بازاریابی تاثیرگذاران ورزشی رسانه های اجتماعی با تاکید بر مصرف کالای ورزشی ایرانی در رسانههای اجتماعی آنلاین انجام شد.از این رو به منظور تحقق هدف از روش شناسی کیفی مبتنی بر نظریه داده بنیاد، به منظور استخراج نتایج بهره گرفته شد و با انجام مصاحبه با 19 نفر از متخصصان مدیریت ورزشی، بازاریابی و رسانه های اجتماعی، با توجه به میزان اشتراک پذیری با سایر مفاهیم و مقولات و ارتباط عمیق با مقوله های اصلی، مقوله « مدل ارزیابی و اندازه گیری بازاریابی تاثیرگذاران ورزشی رسانه های اجتماعی» به عنوان پدیده محوری پژوهش مشخص گردید.با بررسی مصاحبه های دریافتی، بالغ بر 891 گزاره به عنوان داده های اولیه و اطلاعات پژوهش استخراج و جمع آوری گردید. سپس در مرحله کدگذاری باز، 151 مفهوم کلی و 26 مقوله انتزاعی تر به عنوان نتایج حاصل از کدگذاری ها شناسایی شد و بر اساس تحلیل و بررسی یافته های حاصل از سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی، 6 مقوله اصلی در پارادایم کدگذاری محوری شامل، شرایط علی، پدیده محوری، شرایط زمینه، شرایط مداخله گر، راهبردها و پیامدها پدیدار گردید.بر اساس تحلیل نظرات مشارکت کنندگان، یافته های پژوهش نشان داد که در پیرامون پدیده محوری، دسته ای از عوامل وجود دارند که به عنوان الزامات یا موانع حرفه ای «بازاریابی تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی» بر فرآیند بازاریابی اینفلوینسرها تاثیر گذاشته یا به عنوان پیامدها و خروجی های آن محسوب می شوند. بنابراین اندازه گیری و ارزیابی این عوامل و عناصر در تحقق اهداف بازاریابان و صاحبان کالاهای ورزشی ایرانی اهمیت دارد.
کلیدواژگان: اینفلوئنسرهای ورزشی، بازاریابی ورزشی، بازاریابی اینفلوئنسرها، رسانه های اجتماعی، نظریه های داده بنیاد -
صفحات 194-216
با توجه به اهمیت جایگاه سازی برند در توسعه پایدار برندهای ورزشی، هدف کلی این پژوهش مطالعه نقش نسبی مولفه های سروکوال در جایگاه-سازی برند تیم های فوتبال پرسپولیس و استقلال تهران بوده است. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت از نوع تحقیقات توصیفی-همبستگی بوده که به صورت میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی هواداران تیم های فوتبال پرسپولیس و استقلال تهران بودند. با استفاد از فرمول کوکران تعداد 394 نفر از هواداران به صورت تصادفی در ورزشگاه آزادی تهران به عنوان نمونه آماری مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسش نامه های جایگاه سازی برند امیدی کیا (2012) و کیفیت خدمات میری (2019) انجام گرفت. پایایی ابزار بر اساس آلفای کرونباخ و روایی ابزار با استفاده از روایی صوری، محتوا و روایی سازه تایید گردید. یافته های پژوهش با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که مولفه های سروکوال بر جایگاه سازی برند تیم های پرسپولیس و استقلال تهران تاثیر مثبت و معناداری داشته است. با توجه به یافته ها، لازمه توسعه پایدار برند تیم های فوتبال استقلال و پرسپولیس تهران، تمرکز بر بهبود سروکوال و مولفه-های آن می باشد که در نهایت می تواند منجر به جایگاه سازی و تثبیت جایگاه برند این تیم ها در ذهن و قلب هواداران گردد.
کلیدواژگان: جایگاه سازی برند، سروکوال، فوتبال، کیفیت خدمات، هواداران -
صفحات 217-234
هدف از این تحقیق بررسی نقش آمیخته بازاریابی در قدرت و تجربه برند پوشاک ورزشی ایران بود. روش این تحقیق توصیفی- همبستگی بود. 391 نفر از مشتریان فروشگاه ها یا نمایندگی های مجاز برندهای داخلی و خارجی فروشگاه های ورزشی کلان شهر تهران 3 ابزار این پژوهش را تکمیل کردند: پرسشنامه آمیخته بازاریابی (78/0=α)، پرسشنامه قدرت برند (82/0=α) و پرسشنامه تجربه برند (85/0=α) به ترتیب آمیخته بازاریابی، قدرت برند و تجربه برند را در پوشاک ورزشی ارزیابی کردند. برای تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل و مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. کلیه داده ها با استفاده از نرم افزارهایSPSS24 و PLS2 در سطح معناداری 05/0p< تحلیل شدند. یافتهها نشان داد که بین قدرت برند پوشاک خارجی و داخلی تفاوت معنی داری وجود دارد و برند خارجی دارای میانگین بالاتری است. همچنین نتایج نشان داد آمیخته بازاریابی و قدرت برند تاثیر معناداری بر تجربه برند دارند علاوه بر این تاثیر آمیخته بازاریابی برند مثبت گزارش شد. لذا با توجه به نتایج تحقیق توصیه می گردد صنعت پوشاک داخلی با سرمایه گذاری روی ابعاد قدرت برند به ویژه هویت برندشان در جهت رشد بیشتر این صنعت و تجربه خوشایندتر برای مشتری گام بر دارند.
کلیدواژگان: بازاریابی، بازاریابی ورزشی، برند، تجربه برند، قدرت برند، مصرف کنندگان -
صفحات 235-255
هدف از این پژوهش بررسی علل استناد به مسیولیت مدنی ناشی از فعالیت های بدنی در اماکن ورزشی بود. روش پژوهش آمیخته بود که با توجه به اینکه در ابتدا به شناسایی شاخص ها به صورت کیفی و در ادامه با استفاده از روش کمی به روایی سازی شاخص های شناسایی شده پرداخته شد، آمیخته اکتشافی بود. جامعه آماری در بخش کیفی نخبگان و متخصصان و کارشناسان حقوقی بودند که با استفاده از نمونه گیری هدفمند قضاوتی و گلوله برفی با 11 نفر به اشباع نظری رسید و در بخش کمی جامعه آماری به شکل موردی تمامی کارشناسان ورزشی استان قم بودند که با استفاده از فرمول حجم نمونه 245 مورد برآورد شد که پس از توزیع با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده 210 نمونه آماری به منظور تحلیل داده ها در بخش کمی استفاده شد. ابزار پژوهش در بخش کیفی مصاحبه های نیمه ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه بود. تحلیل داده در بخش کیفی با استفاده از روش تحلیل تم و در دو مرحله کدگذاری باز و محوری و در بخش کمی در دو سطح توصیفی و استنباطی انجام گرفت. نتایج حاصل از مصاحبه ها نشان داد که سه مفهوم اصلی نرم افزاری، سخت افزاری و منابع انسانی و 9 تم فرعی در مورد علل افزایش استناد شناسایی شد. ازاین رو مسیولان و دست اندرکاران در اماکن ورزشی به منظور پیشگیری از ایجاد پیامدهای حقوقی و مسیولیت های مدنی باید به این موارد توجه کنند.
کلیدواژگان: اماکن، اماکن ورزشی، حقوق ورزشی، فعالیت بدنی، مسئولیت مدنی -
صفحات 256-284
هدف از تحقیق حاضر تحلیل موانع بازدارنده مدیریت اثربخش مدیران سازمان های ورزشی بود. روش انجام پژوهش، آمیخته (کیفی- کمی) بود. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل استادان دانشگاه، مدیران وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیون های ورزشی بودند که 30 نفر به عنوان نمونه به صورت هدفمند و به شیوه در دسترس انتخاب شدند. در بخش کمی نیز جامعه آماری شامل مدیران وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک، مدیران کل ورزش و جوانان استان ها، مدیران فدراسیون های ورزشی، روسای هیات های ورزشی استان ها و مدیران ادارات ورزش و جوانان شهرستان ها (تعداد = 2079) بودند که براساس فرمول کوکران در بخش کیفی، از مصاحبه و در بخش کمی، از پرسشنامه محقق ساخت برای گردآوری داده ها استفاده شد. روایی پرسشنامه با نظر 8 نفر از استادان مدیریت ورزشی تایید شد. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 81/0 = α به دست آمد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی به کمک نرم افزار اس.پی.اس.اس. نسخه 20 و پی ال اس تجزیه وتحلیل شد. براساس نتایج، پنج مانع مدیریت اثربخش مدیران ورزش شناسایی شد که عبارت بودند از موانع مهارتی (921/0)، موانع حمایتی (874/0)، موانع رفتار سازمانی (822/0)، موانع علمی (736/0) و موانع فردی- شخصیتی (675/0). با توجه به یافته های تحقیق، مدیران سازمان های ورزشی می توانند با تلاش در جهت رفع موانع درون فردی و نیز برطرف کردن موانع برون فردی میزان اثربخشی مدیریت خود را افزایش دهند.
کلیدواژگان: اثربخشی، سازمانهای ورزشی، مدیریت، موانع فردی، موانع محیطی -
صفحات 285-307
هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل معادلات ساختاری تاثیر مسکات برند بر آگاهی از برند، یادآوری برند و قصد خرید مصرف کنندگان کالاهای ورزشی بود. این تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیتی از نوع تحقیقات همبستگی - علی بود که به صورت پیمایشی انجام شد. جامعه آماری مصرف کنندگان کالاهای ورزشی شهر اصفهان بود که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه شده براساس مناطق جغرافیایی، 369 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته مسکات برند و پرسشنامه های استاندارد آگاهی از برند ویسی و سلیمانی (1394)، یادآوری برند اشرفی و نعامی (1396) و قصد خرید طالب پور و رضوی (1395) بود. روایی و پایایی پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و AMOS انجام شد. نتایج ضرایب مسیر بدست آمده نشان داد که مسکات برند بر آگاهی از برند و یادآوری برند و قصد خرید تاثیر مثبت و معناداری دارد. بنابراین مدیران سازمان ها و شرکت های ورزشی به منظور ارتقاء جایگاه برند خود در ذهن مصرف کننندگان و در نهایت افزایش میزان فروش و سودشان می توانند از ظرفیت ویژه مسکات ها استفاده کنند؛ ظرفیتی که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل معادلات ساختاری تاثیر مسکات برند بر آگاهی از برند، یادآوری برند و قصد خرید مصرف کنندگان کالاهای ورزشی بود. این تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیتی از نوع تحقیقات همبستگی - علی بود که به صورت پیمایشی انجام شد. جامعه آماری مصرف کنندگان کالاهای ورزشی شهر اصفهان بود که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه شده براساس مناطق جغرافیایی، 369 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته مسکات برند و پرسشنامه های استاندارد آگاهی از برند ویسی و سلیمانی (1394)، یادآوری برند اشرفی و نعامی (1396) و قصد خرید طالب پور و رضوی (1395) بود. روایی و پایایی پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و AMOS انجام شد. نتایج ضرایب مسیر بدست آمده نشان داد که مسکات برند بر آگاهی از برند و یادآوری برند و قصد خرید تاثیر مثبت و معناداری دارد. بنابراین مدیران سازمان ها و شرکت های ورزشی به منظور ارتقاء جایگاه برند خود در ذهن مصرف کننندگان و در نهایت افزایش میزان فروش و سودشان می توانند از ظرفیت ویژه مسکات ها استفاده کنند؛ ظرفیتی که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
کلیدواژگان: آگاهی، برند، قصد خرید، کالاهای ورزشی، مسکات، یادآوری برند -
صفحات 308-331
هدف تحقیق حاضر پیش بینی مشارکت دانش آموزان از طریق سبک رهبری دبیران تربیت بدنی با بررسی نقش میانجی رضایت و انگیزه بود. روش تحقیق توصیفی همبستگی و از نظر هدف کاربردی بود و به شکل میدانی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان مقطع متوسطه شهر شاهین دژ در سال تحصیلی 97-98 بود. نمونه های تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای 400 نفر از بین دانش آموزان دختر و پسر انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های مقیاس رهبری در ورزش چلادورای و صالح (1980)، انگیزه ورزشی ریان و همکاران (1997) رضایت مندی ورزشکاران چلادورای و ریمر (1988) و مشارکت ورزشی بیتن و همکاران (2011) استفاده شد. به منظور ارایه مدل تحقیق، همچنین برقراری روایی همگرایی و واگرایی از نرم افزار ام پلاس استفاده شد. نتایج نشان داد که سبک رهبری دموکراتیک و بازخورد مثبت نقش مهمی در ایجاد انگیزه ورزشی و افزایش رضایت دانش آموزان دارد. همچنین نتایج نقش میانجی انگیزه ورزشی و رضایت را در رابطه بین سبک های رهبری دبیران ورزش و مشارکت ورزشی دانش آموزان برجسته کرد.هدف تحقیق حاضر پیش بینی مشارکت دانش آموزان از طریق سبک رهبری دبیران تربیت بدنی با بررسی نقش میانجی رضایت و انگیزه بود. روش تحقیق توصیفی همبستگی و از نظر هدف کاربردی بود و به شکل میدانی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان مقطع متوسطه شهر شاهین دژ در سال تحصیلی 97-98 بود. نمونه های تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای 400 نفر از بین دانش آموزان دختر و پسر انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های مقیاس رهبری در ورزش چلادورای و صالح (1980)، انگیزه ورزشی ریان و همکاران (1997) رضایت مندی ورزشکاران چلادورای و ریمر (1988) و مشارکت ورزشی بیتن و همکاران (2011) استفاده شد. به منظور ارایه مدل تحقیق، همچنین برقراری روایی همگرایی و واگرایی از نرم افزار ام پلاس استفاده شد. نتایج نشان داد که سبک رهبری دموکراتیک و بازخورد مثبت نقش مهمی در ایجاد انگیزه ورزشی و افزایش رضایت دانش آموزان دارد. همچنین نتایج نقش میانجی انگیزه ورزشی و رضایت را در رابطه بین سبک های رهبری دبیران ورزش و مشارکت ورزشی دانش آموزان برجسته کرد.
کلیدواژگان: انگیزه ورزشی، رضایت، سبک رهبری، مشارکت روان شناختی ورزشی، ورزش مدارس -
صفحات 332-351
در دنیای معاصر تمام بخش های مختلف زندگی انسان و حتی فعالیت های جسمانی آنها تحت تاثیر پیشرفت فناوری قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر بررسی راهکارهای بهبود استفاده از فناوری های نوین برای توسعه ورزش های تفریحی است. با استفاده از روش کیفی داده هایی از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته جمع آوری شد. به منظور تحلیل داده ها از روش تحلیل مضامین (براون و کلارک، 2006) استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که راهکارهای بهبود بهره گیری از فناوری های نوین برای توسعه ورزش های تفریحی به نه گروه شامل هم آفرینی و تسهیل بهره گیری از فناوری، طراحی اکوسیستم فناوری، نوآوری پروری، پایلوت فناوری، بازاریابی فناوری، اثر همجواری، عمومیت بخشی، تجاری سازی ورزش های همگانی، و تحریک بهره گیری از فناوری در ورزش تقسیم می شوند. براساس نتایج این تحقیق برای اینکه بتوانیم در کشور همراستا با پیشرفت های صورت گرفته در عرصه بین المللی برای توسعه ورزش های تفریحی حرکت کنیم، باید در جهت پایلوت فناوری گام برداریم و از طریق ایجاد یک اکوسیستم و سپس بازاریابی فناوری در ورزش های تفریحی به سمت توسعه و تجاری سازی آن حرکت کنیم.
کلیدواژگان: اکوسیستم فناوری، پایلوت، تجاری سازی، فناوریهای نوین، نوآوری، ورزشهای تفریحی -
صفحات 352-373
هدف پژوهش حاضر، تدوین مدل عملکرد شغلی و دستیابی به اهداف در زمینه اثربخشی سمن های ورزشی با نقش میانجی جو اخلاقی در کارکنان ادارات ورزش و جوانان خراسان جنوبی بود. جامعه آماری پژوهش را تمامی اعضای سمن ها و کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان خراسان جنوبی به تعداد 550 نفر تشکیل دادند. نمونه آماری طبق جدول مورگان 225 نفر به شیوه تصادفی در دسترس انتخاب شد. به منظور جمع آوری داده های پژوهش به روش میدانی از پرسشنامه استاندارد عملکرد شغلی هرسی و گلداسمیت (2009)، پرسشنامه محقق ساخته میزان دستیابی به اهداف اصغری در میان و صفایی (1398)، پرسشنامه محقق ساخته سنجش اثربخشی فعالیت سمن های ورزشی اصغری در میان و صفایی (1398) و پرسشنامه استاندارد جو اخلاقی سازمان ویکتور و کلون (1987) استفاده شد. پایایی پرسشنامه ها در یک آزمون مقدماتی با 30 آزمودنی و با آلفای کرونباخ برای پرسشنامه عملکرد شغلی 92/0، دستیابی به اهداف 87/0، فعالیت سمن های ورزشی 95/0 و جو اخلاقی 92/0 به دست آمد. تحلیل داده ها با روش های آماری توصیفی و استنباطی، آزمون کولموگروف-اسمیرنوف و روش تحلیل مسیر با نرم افزار اس.پی.اس.اس نسخه 22 و لیزرل 8/8 انجام گرفت. نتایج نشان داد مدل پیشنهادی پژوهش از برازش مطلوب برخوردار است. همچنین جو اخلاقی ارتباط بین فعالیت سمن های ورزشی با عملکرد شغلی و دستیابی به اهداف را در ادارات ورزش و جوانان خراسان جنوبی، میانجی گری می کند. ازاین رو توصیه می شود با خلق فضای عادلانه و اخلاقی در ادارات ورزش و جوانان زمینه رشد بیشتر این نهادها در جامعه فراهم شود.
کلیدواژگان: اثربخشی، ادارات ورزش، جو اخلاقی، سازمانهای مردم نهاد (سمن)، عملکرد شغلی -
صفحات 373-394
معیار تعیین جایگاه و اقتدار جهانی و اساس توسعه کشورها بر میزان تولید علم و دستاوردهای پژوهشی هر کشور تکیه دارد و این امر با توجه به کارکردهای متنوع علوم ورزشی در سطح فرد و جامعه، از اهمیتی دوچندان برخوردار است؛ ازاین رو هدف از پژوهش حاضر تدوین الگوی پارادایمی ارتقای جایگاه علوم ورزشی ایران در میان دیگر کشورها بوده است. این پژوهش از نوع تحقیق کیفی با ماهیت اکتشافی بنیادی بود که با استفاده از رهیافت نظام مند اشتراوس و کوربین انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش را متخصصان برجسته کشور در حوزه علوم ورزشی تشکیل دادند و مشارکت کنندگان در پژوهش با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. 10 مصاحبه عمیق به صورت نیمه ساختاریافته انجام گرفت و داده های حاصل از مصاحبه ها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تجزیه وتحلیل شد که به ترتیب 71 مفهوم، 36 مقوله و 16 قضیه تعیین شد. براساس نتایج، حمایت از سازمان های دانش بنیان، مدیریت دانش افراد در حوزه تحقیقات و عملیات، همکاری و همراستایی فعالیت های علمی ورزشی میان دانشگاه و دیگر سازمان های مرتبط، توسعه ارتباطات علمی و گسترش فرهنگ و انگیزه پژوهش در حوزه علوم ورزشی به عنوان راهبردهای موثر در این زمینه معرفی شد. در همین زمینه بهبود و توسعه تعاملات علمی ایران در حوزه علوم ورزشی در سطح بین الملل، ارتقای سطح علمی مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی، توسعه صنعت ورزش و ارتقای عملکرد جامعه ورزش کشور پیامدهای اجرای راهبردها در این پژوهش است.
کلیدواژگان: تحقیق و توسعه، توسعۀ ورزش، جایگاه علمی، فرهنگ پژوهش، مدیریت دانش -
صفحات 395-411
هدف کلی پژوهش حاضر تعیین تاثیر مسیولیت اجتماعی و نگرش زیست محیطی بر عملکرد بازاریابی سبز برنامه های ورزشی شهرداری تهران است. پژوهش حاضر پژوهشی توصیفی از نوع همبستگی و مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری تحقیق مدیران مناطق 22 گانه و مجموعه های ورزشی شهرداری تهران (800 نفر) بودند و نمونه آماری براساس فرمول کوکران 260 نفر انتخاب شد. در این تحقیق از پرسشنامه های مسیولیت اجتماعی تورکر (2009)، نگرش زیست محیطی بانرجی (2002) و عملکرد بازاریابی فراج (2013) استفاده شد. روایی صوری پرسشنامه ها با استفاده از نظر متخصصان و روایی سازه (واگرا و همگرا) با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و معیار فورنل و لارکر ارزیابی شد. برای تایید پایایی پرسشنامه ها از آزمون آلفا کرونباخ (77/0=α) استفاده شد. همچنین برای مطالعه داده ها از تحلیل معادلات ساختاری با نرم افزار آماری پی ال اس بهره گرفته شد. نتایج نشان داد مسیولیت اجتماعی بر عملکرد بازاریابی تاثیر مثبت و معنادار دارد و 3/38 درصد از واریانس عملکرد بازاریابی را تبیین می کند. درحالی که نگرش زیست محیطی تاثیر معناداری بر عملکرد بازاریابی نشان نداد. بنابراین پیشنهاد می شود راهبرد های بازارگرایی سبز به عنوان یکی از مهم ترین راهبردها در راستای بهبود عملکرد سبز در سازمان ورزش شهرداری تهران مدنظر قرار گیرد.
کلیدواژگان: عملکرد بازاریابی سبز، مسئولیت اجتماعی، نگرش زیست محیطی -
صفحات 412-437
به کارگیری اماکن ورزشی برای انجام فعالیت بدنی و ورزش به واسطه مصرف انرژی موجب انتشار گازهای گلخانه ای می شود. بنابراین، هدف این تحقیق ارزیابی رفتار حفاظت زیست محیطی اماکن ورزشی باشگاه ذوب آهن اصفهان با استفاده از شاخص انتشار دی اکسید کربن بود.روش تحقیق توصیفی تحلیلی بود. مجموعه ورزشی ملت باشگاه ذوب آهن اصفهان به عنوان نمونه مطالعاتی مدنظر قرار گرفته بود. ابزار تحقیق چک لیست محقق ساخته بود که روایی آن توسط متخصصان حوزه محیط زیست و مدیریت ورزشی تایید شد. پایایی ابزار تحقیق از طریق پایایی درون ارزیاب بررسی شد که ضریب توافق بین دو ارزیابی 81/0 محاسبه شد. در تحلیل داده ها از راهنمای مصرف انرژی(ECG78) در سازه های تفریحی ورزشی انگلستان استفاده شد.نتایج نشان داد میزان دی اکسید کربن انتشاریافته در مجموعه ورزشی ملت بالاتر از سطح استانداردهای زیست محیطی است. میزان انتشار دی اکسید کربن در هر متر مربع از سالن ورزشی، رختکن، محوطه پارکینگ و زمین چمن به ترتیب 28/102، 36/239، 46/13 و 30/12 کیلوگرم به ازای یک روز بود.نتایج بیانگر این است که مصرف انرژی در مجموعه ورزشی ملت به ویژه در بخش روشنایی، موجب انتشار دی اکسید کربن به میزان بالاتری از سطح استاندارد شده است. بنابراین، مدیریت بهینه مصرف انرژی در اماکن ورزشی باشگاه ذوب آهن و تلاش در جهت کاهش انتشار دی اکسید کربن و رساندن آن به سطح استاندارد برای کاهش خطرهای زیست محیطی می تواند در دستور کار مدیران باشگاه قرار گیرد.
کلیدواژگان: انرژی مصرفی، دی اکسید کربن، رفتار حفاظت زیستمحیطی، گازهای گلخانه ای، مجموعه ورزشی -
صفحات 438-457
هدف این تحقیق تحلیل مسیر ادراک از موفقیت تیم های ملی ورزشی ایران در رقابت های بین المللی با انسجام اسلامی و هویت ملی در میان اقوام ایرانی بود. تحقیق کاربردی و از نوع توصیفی پیمایشی بود که با معادلات ساختاری اجرا شد. جامعه آماری تمامی شهروندان ایرانی علاقه مند به ورزش ملی از اقوام مختلف بودند که داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. 1037 نفر از شهروندان ایرانی پرسشنامه اینترنتی را تکمیل کردند که 968 پرسشنامه وارد تحلیل شد. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ادراک موفقیت ورزشی، پرسشنامه هویت ملی هیر و جیمز (2007) و پرسشنامه انسجام اسلامی باغبانیان و مروت (1390) بود. روایی محتوایی و صوری پرسشنامه ها توسط استادان تایید و پایایی آنها با ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 78/0، 88/0 و 83/0 محاسبه شد. تحلیل عاملی تاییدی در نرم افزار آموس نسخه 23 مدل های اندازه گیری تحقیق را تایید کرد. آزمون روابط متغیرها نشان داد ادراک موفقیت ورزشی بر هویت ملی اقوام ایرانی تاثیر مثبت معناداری برابر با 461/0 دارد. مقدار ضریب تعیین نشان داد دو متغیر ادراک موفقیت ورزشی و انسجام اسلامی در مجموع توانسته اند 9/64 درصد از واریانس هویت ملی را تبیین کنند. براساس یافته ها موفقیت ورزشی می تواند به عنوان محرکی برای هویت ملی و انسجام اسلامی بین اقوام ایرانی استفاده شود.
کلیدواژگان: انسجام اسلامی، ب وا ملی، موفقیت وا شی، هویت ملی
-
Pages 1-25
The aim of this study was to determine the strategic position and develop strategic plan of the deputy of the athletics and professional development. The research method was qualitative and the research goal was demanded-centered and based on applied research. An open-ended questionnaire and a half-structured interview were used to gain feedback from the members of the focused groups. for this, the members of the strategy council review and approval was regarded.The sample consisted of a number of heads of federations, Vice-president of the federation, the deputy athletics and professional development and the deputy for women, general managers and a number of experts in the deputy athletics and professional development was considered (the total number of 30 as a whole). After analyzing the strengths, weaknesses, opportunities and threats formation and evaluation matrix of each of the internal and external factors, It was obvious that the deputy championship in terms of strategic position is in the region WO. However, all eleven strategies were chosen to develop its mission. It can be said that based on current opportunity, internal weaknesses reduction, and conservative strategies the championship and professional deputy could get to magnificent objectives of organization.
Keywords: Strategic Planning, Analyzing(SWOT), strategic position, Athletic Sport, Professional Sport -
Pages 26-41
The purpose of this study was to investigate the approach of senior management of sport in implementing succession planning and management system for preparing internal talent forces and attracting external elite forces to take strategic positions. In this study, a seven-point Rothwell star model was used to implement. This study is intended as part of applied-development researches and in terms of the nature of the method, it is placed in a descriptive category. The statistical population of this study is senior managers of the Ministry of Sports and Youth, consisted of total managers of the ministry of sports and youth, their deputies and provincial administrators of the Sports Youth Department, 58 people, all of whom were generally selected for the research sample.50 people responded to the questionnaire and a sample of 50 people was considered. The tool used is Kim's questionnaire, which in total had a reliability coefficient of 0.829%, with Cronbach’s alpha and its validity was confirmed by the judgment of 6 professors. The status of each component was investigated using dependent T-test. The results show a significant difference between the components succession planning and management (policy designation, candidate evaluation, candidate development and system evaluation) based on the current and desirable status in the approach of senior managers of physical education with a significant level of 0.0001. Among the evaluated components, candidate development and system evaluation are in a lower position than other components
Keywords: succession planning, management, seven-point star model, ministry of sports, youth, Kim's questionnaire, Sport Organizations, Senior sport management -
Providing a Combined Model for Sport Organizational Ranking and Performance Appraisal in Fuzzy SpacePages 42-67
Sport organization in competitive environment need an effective performance appraisal system for developing, growing and sustainability that with it evaluate effectiveness and efficiency of organization programs, processes and human resources. The aim of present study was to provide a combined model of Fuzzy AHP and numerical taxonomy analysis for sport organizational ranking and performance appraisal in which subjects were Esfahan youth and sport offices. This research is a type of applied research, which was conducted in a descriptive and field-based. Statistical society was the top managers of Iran’s youth and sport offices that 297 people were selected by accessible sampling. In the first step, related indices with four balanced scorecard perspective were identified, for what scientific resources, research background, professional comments, and finally confirmatory factor analysis were used. At the end, 41 indices were identified and classified in BSC four perspectives. After confirmation of final construct of balanced scorecard, Fuzzy Analytical Hierarchy Process was used, in order to identify weight of indices in every four perspectives of balanced scorecard. Then, using numerical taxonomy method, 26 youth and sport offices in Esfahan were ranked. According to the results, youth and sport offices of Esfahan city, Najaf Abad, and Shahin Shahr were in first to third places, respectively. Finally a model was provided in order to performance appraisal and ranking sport organizations using the previous path. The provided model not only can identify studied organizations situation in every executive areas, but also can make a framework for better management and efficient performance.
Keywords: Fuzzy AHP, Numerical Taxonomy, performance appraisal, sport organizations, Isfahan -
Pages 68-87
The purpose of this research is designing and preparing a strategic development plan for Yazd province’s public Sport. This study, in terms of descriptive strategy, the path of strategic studies and in the case of purpose, is a type of practical research. The statical population of the study was consisted of the physical education professors of the higher educational institutions (12 people), the physical education faculty directors of the ministry of science, research and technology (2 people), the physical education managers and experts (12 people) and the managers of public and private institutions of Yazd province who are involved in sport activities (7 people), which had a total 33 people. The prepared questionnaire contained 32 questions in the field of investigating the strengths, weakness, opportunities and threats of public sport in the province. To determine the validity of the questionnaire, 11 sport management professors considered and approved the questionnaire. In order to measuring the reliability, Cronbach’s alpha and SPSS software were used and this value based on the questionnaire’s datas, is 0.98 that showes the used questionnaire has required reliability. The results showed there are 8 strengths, 10 weaknesses, 9 opportunities and 11 threats in the case of public sport. After analyzing them in SWOT matrix and group discussing, it was found that the public sport’s strategic position of Yazd province is in SO area and finally
Keywords: SWOT, strategic, plan, Development, Yazd -
Pages 91-130
Sport clubs have an important role in the people’s sporting activities; these clubs are important not only for the competitive, the elite sport but also for the public sport. The objective of conducting the present research is the comparative study of the sport clubs in Iran and the selected European Countries. The present research has been done among the countries in 2019 taking a qualitative research method as well as utilizing a comparative approach in terms of spatial and temporal adaptation level. We usually consider a research as the comparative one in which the comparison data of at least two societies have been used. Therefore, nine countries, France, Denmark, Poland, Germany, Netherlands, Spain and Austria and Greece and England have been selected. The sampling was done in a purposeful way. Then, the four stages-description, interpretation, juxtaposition and comparison of the structural adaptation- have been fulfilled utilizing Bereday’s model. The results have shown a lot of similarities, in many cases, between the countries being studied regarding the role and the position of the sport clubs despite different cultural and political origins in their formation. We can provide conditions for strengthening and developing the clubs in the country considering the strengths of such fundamentals in the countries being studied utilizing those strengths in the activities of the sport clubs in the country.
Keywords: European, Iran, Selected Countries, sport clubs, The Comparative Study -
Pages 131-150
In regard to role of board of director’s performance in determining club performance, the purpose of this research is determination of performance evaluation dimensions in succer clubs board of directors. Statistical population included all experts in field of clubs management. Statistical sample of research was 154 of succer managers and experts, physical education faculty members, the experts in young and general offices that were familiar to succer.The research instruments of researcher-made questionnaire was in basis of litereature riview, and for considering context validity of questionnaire was used from 10 experts’ view. The instrument reliability was confirmed by alpha Cronbakh method (0.97) and factor validity in PLS software. According to factor analysis results was realized that each 7 dimensions performance evaluation board of directors has direct and significant relationship with performance evaluation board of directors. The five most important indicators of board evaluation were respectively to retain high quality players, selecting appropriate members for specialized units, successor and meritocracy, number of meetings per year, managing team margins, and finally selecting the appropriate manager. Therefore, they are more important in evaluating the management of football clubs, environmental communication and interacting with the club's external environment, and the club's human resources management.
Keywords: Board of directors, club management, Performance Evaluation, Professional Sport, soccer -
Pages 151-172
Sport in the community is the institutional form of the educational process for a healthy and active life. The purpose of this study was to explore the future of health-oriented sport education in Iran and to formulate its scenarios for the next 20 years and present a strategy. In this study, the foresight approach was used with the scriptwriting approach based on the intuitive logic method. First, the specific project boundary, then the main development factors and blind spots were identified with 360 degree feedback. Subsequently, two key uncertainties were formulated as the basis of scenario design. In the next step, a detailed definition of the four possible scenarios was provided. The fifth step was a generic strategy based on the scenarios and the last step involved monitoring and controlling the strategies. The participants of this study included 28 internal and external stakeholders of Iranian health-based sport training that were selected based on purposeful sampling. Data were gathered through interviews and open-ended questionnaires. Based on the findings, the analysis of 26 key factors ultimately led to the production of two key uncertainties: "Creating demand for new technology based sports" and "optimal". Physical Fitness with Institutionalization of Sport ", which became the basis of four main scenarios of health - based sport education in Iran. In general, it should be acknowledged that in order to develop Iran-based sport training, separate policies in different parts of health-based sport training should be formulated on the basis of systematically sustained physical activity.
Keywords: forecasting, Scenario, Uncertainty, strategic, Health-Based Sports -
Pages 173-193
The aim of this study was to design and explain the model of evaluating and measuring the marketing of social media sports influencers with an emphasis on the consumption of Iranian sports goods in online social media.Grounded theory was used to extract the results and by interviewing 19 experts in this field, and deep connection with the main categories, "Evaluation model and Measuring the marketing of sports influencers on social media" has been identified as a central research .reviewing the received interviews, over 891 statements were extracted and collected as preliminary data and research information. in the open coding stage, 151 general concepts and 26 more abstract categories were identified as the results of coding, and based on the analysis and findings of the three codes of open, central and selective coding, 6 main categories were appeared in the central coding paradigm, including causal conditions, the pivotal phenomenon, contextual conditions, intervening conditions, strategies and consequences emerged the research findings showed that there are a number of factors around the central phenomenon that affect the marketing process of influencers as professional requirements or barriers to "social media influencers' marketing" or as its consequences and outputs. Therefore, measuring and evaluating these factors and elements in achieving the goals of marketers and owners of Iranian sports goods is important.
Keywords: Influencer Marketing, Grounded theory, Social media, Sports Influencers, Sports Marketing. &emsp -
Pages 194-216
According to the importance of brand positioning in the sustainable development of sport brands, the aim of the current study was to study the partial role of SERVQUAL dimensions on the brand positioning of Persepolis and Esteghlal football teams. This field study was a descriptive-correlative research and a practical one. The research population included all the fans of Persepolis and Esteghlal football teams. Based on Cochran's formula, 394 football fans were selected through random sampling in Azadi stadium. Data collection was conducted by using Brand Positioning Questionnaire developed by Omidikia (2012) and Service quality Questionnaire developed by Miri (2019). The reliability of the tools was confirmed based on Cronbach's alpha, and the validity of the research tools were confirmed by conducting face validity, content validity as well as construct validity. The findings of the research by applying structural equation modeling demonstrated that the SERVQUAL dimensions (Tangibles, Reliability, Responsiveness, Assurance and Empathy) had a positive and significant effect on the brand positioning of the Persepolis and Esteghlal football teams. According to the research findings, focusing on improving the SERVQUAL and its dimensions is critical for sustainable development of Persepolis and Esteghlal brands that can ultimately leads to the brand positioning and brand consolidation in the mind and heart of football fans.
Keywords: brand positioning, fans, football, Service quality, SERVQUAL -
Pages 217-234
Today, the brand is considered a valuable asset and a competitive advantage for a product. The purpose of this study was to examine the role of marketing mix on brand power and brand experience in sports apparel industry in Iran. The research method was descriptive and correlational. 391 customers of department stores or authorized brands of indoor and outdoor sports shops of Tehran metropolitan area completed the 3 instruments of this study: Mixed marketing questionnaire (Dadana et al., 2015), (α = 0.78), The Brand Power Questionnaire (Acer, 1991) (α = 0.82) and the Brand Experience Questionnaire (Rezaei, 2015), (α = 0.85) assessed marketing mix, brand power and brand experience in sports apparel, respectively. Data were analyzed using Kolmogorov-Smirnov tests, independent t-test and structural equation modeling. All data were analyzed by SPSS24 and PLS 2 software at the significant level p
Keywords: Marketing, sports marketing, Brand, brand experience. brand power, Consumers -
Pages 235-255
The purpose of this study was to examine the reasons for citing civil liability in sports venues resulting from physical activity. The research approach, which was exploratory since it initially qualitatively identified the indicators and then used a quantitative method to validate the identified indicators, was mixed. In the qualitative part of the elite, the statistical population was experts and law experts who used theoretical targeted sampling and snowballing with 11 individuals to achieve theoretical saturation, and all sports experts in Qom province who used formulas were in the quantitative part of the statistical population. The sample size was calculated at 245, and 210 statistical samples were used in a quantitative portion after distribution using simple random sampling. In the qualitative part of the interviews and in the quantitative part of the questionnaire, the research instrument was semi-structured. It checked the validity and reliability of the interview and questionnaires. Data analysis was conducted using the thematic analysis approach in the qualitative part and at two stages of open and central coding, and at both descriptive and astronomical levels in the t. The results of the interviews showed that the reasons for the rise in citations were listed as the three key concepts of software, hardware and human resources and 9 sub-themes. Therefore to avoid the formation of legal repercussions
Keywords: civil liability, facility, Physical Activity, Sports law, sports facility -
Pages 256-284Background & Purpose
The purpose of this study was to analyze the barriers to effective management of managers of sports organizations.
MethodologyThis research was mixed method (in qualitative section, classic modified Delphi method and in quantitative section, descriptive- analytical), respectively.The populations in the qualitative section consist of top level directors of the sports organizations that sampling was targeted and accessible (n=30). The statistical population in the quantitative section includes the directors of the Ministry of Sports and the National Olympic Committee, the provincial general managers of youth and sports, the directors of sport federations (chief, vice president and secretary), the heads of provincial sports councils, and the directors of cities sports and youth departments (N = 2079) and the sample size of the study was (n = 314) that selected with Quota Sampling. Data Collection tools was interviews in qualitative section and a researcher-made questionnaire in quantitative section. Validity of questionnaire was confirmed by 8 sports management professors. Reliability confirmed through Cronbach's alpha that obtained 0.81. Data analysis was done through using descriptive statistics and inferential statistics with Spss20 and Smart PLS.
ResultsAccording to results, five barriers to effective management of sports managers were identified based on priorities are as follow: skill barriers (0.921), supportive barriers (0.874), organizational behavior barriers (0.822), scientific barriers (0.736) and individual-personality barriers (0.675).
ConclusionAccording to the research findings, the managers of sports organizations can increase the effectiveness of their management by trying to eliminate intra-individual barriers as well as removing external barriers.
Keywords: Effectiveness, environmental barriers, management, sports organizations, Individual Barriers -
Pages 285-307
The purpose of the present study was to present a conceptual model of the brand mascot impact on brand awareness, brand recall and purchase intention of sporting goods consumers. This research was practical and causal-co relational. The statistical population was the consumers of sporting goods in Isfahan. 369 people were selected as the sample by stratified random sampling method based on geography. Measuring tools was the researcher made questionnaire of brand mascot and standard questionnaires of brand awareness of Weissi and Soleimani (2015), Ashrafi and Naami brand recall (2017) and Talebourpour and Razavi intend to buy (2016). The validity and reliability of the questionnaire were confirmed. Data analysis was performed using SPSS software version 23 and AMOS. The results showed that brand mascot has a positive and significant effect on brand awareness and brand recall and intention to buy. Therefore, managers of sports organizations and companies can use the special capacity of mascot to improve the position of their brand in the minds of consumers and ultimately increase their sales and profits, a capacity that unfortunately has received less attention.
Keywords: Awareness, Brand, Brand Recall, Mascot, intention to purchase, sporting goods -
Pages 308-331
The purpose of the present study was the prediction of sports involvement of students through leadership style of physical education teachers with investigation the mediating role of satisfaction and sports motivation. The research method was descriptive - correlational; in terms of objectives, it was an applied research conducted through a field study. Statistical population of this study included all the High school students in Shahindezh in the 97-98 academic year. The number of samples in this research was determined using a cluster sampling method and 242 individuals were sampled among male and female students. To collect the data, leadership scale for sport of Chelladurai and Saleh (1980), sports motivation of Ryan et al. (1997), athletes' satisfaction of Chelladurai and Riemer (1988) and sports involvement of Beaton et al. (2011) questionnaires were used. In order to present the research model, and convergence and divergence validity, the Mplus software was applied. The results showed that democratic and positive feedback leadership styles play an important role in creating sports motivation and increasing student satisfaction. Also, the results highlighted the mediating role of sports motivation and satisfaction in the relationship between leadership styles of sports teachers and sports involvement of student. The results showed that democratic and positive feedback leadership styles play an important role in creating sports motivation and increasing student satisfaction. Also, the results highlighted the mediating role of sports motivation and satisfaction in the relationship between leadership styles of sports teachers and sports involvement of student.
Keywords: Sport psychological involvement, leadership style, Satisfaction, sports motivation, School Sport -
Pages 332-351Aim
In the contemporary era, all different parts of human life and even their physical activities have been affected by the advancement of technology. in other words technology has a great role in our life. This study aimed at investigating ways to improve the use of new technologies for the development of recreational sports.
MethodologyThrough the qualitative method data were collected by interviews. in order to analyze the qualitative data, the thematic analysis method was used (Brown and Clark, 2006).
ResultsThe findings showed that the strategies to improve the use of new technologies for the development of recreational sports were divided into nine groups: 1) co-creation and facilitation of technology use, 2) technology ecosystem design, 3) innovation, 4) technology pilot, 5) technology marketing, 6) The effect of proximity, 7) generalization, 8) commercialization of public sports, and 9) stimulating the use of technology in sports.
ConclusionAccording to the results of this study, in order to be able to move in the country in line with the progress made in the international arena for the development of recreational sports, we must take a step towards piloting technology and developing and commercializing recreational sports technology by creating an ecosystem.
Keywords: Technology Ecosystem, Pilot, commercialization, New Technologies, Innovation, Recreational sports -
Pages 352-373
The purpose of this study was to develop a model of job performance and achieve the goals in relation to the effectiveness of sports NGO with the mediating role of Moral atmosphere in the staff of sports departments and youth of South Khorasan. The statistical population of the study consisted of all NGO employees and employees of sports and youth departments of South Khorasan province with 550 people. The statistical sample was selected according to Morgan table 225 people with randomly available method. In order to collect research data by field method from the standard job performance questionnaire of Harsi and Goldsmith (2009), researcher-made questionnaire on achieving goals of Asghari Darmian and Safaei (2019), researcher-made questionnaire to measure the effectiveness of Asghari Darmian and Safaei Measuring the effectiveness of Activity of sports NGO (2019) and The standard questionnaire for the Moral atmosphere of the Victor and Clone Organization is (2). Data were analyzed using descriptive and inferential statistical methods, Kolmogorov-Smirnov test and Path Analysis Method with SPSS software version 22 and Lizzrel 8.8. The results showed that the proposed research model has a good fit. Also, the Moral atmosphere mediates the relationship between the activities of sports NGO and job performance and achieving goals in the sports and youth departments of South Khorasan. Therefore, it is recommended to create a fair and moral atmosphere in sports and youth departments to provide the ground for further growth of these institutions in society.
Keywords: Effectiveness, Ethical Climate, Job performance, Non-Governmental Organizations (NGOs), sports departments -
Pages 373-394
The criterion for determining the global position and authority and the basis of countries' development depends on the amount of science production and research achievements of each country, and this is very important due to the various functions of sport sciences at the individual and community levels. Hence, the aim of this research was to design a paradigm model of promoting the position of Iran's sport sciences in the world based on the Grounded Theory. This research was a qualitative research, with a fundamental exploratory nature, that was performed with using the systematic approach of Strauss and Corbin. The population consisted of prominent professors in the field of sports sciences and participants selected by employing the purposive sampling method. 10 in-depth interviews were conducted in a semi-structured manner and the data were analyzed in three stages of open, axial and selective coding which, 71 concepts, 36 categories and 16 theorems were determined. Based on the results, support of the knowledge-based organizations, knowledge management of individuals in the field of research and operations, cooperation and alignment of scientific and sports activities between the universities and other related organizations, development of scientific communications, culture and research motivation, in the field of sports science, were introduced as effective strategies. In this regard, improving and developing Iran's scientific interactions in the field of sports science at the international level, upgrading the scientific level of research centers and universities, developing the sports industry and improving the performance of the country’s sport society are the consequences.
Keywords: Culture of research, Research, Development, Sports Development, Scientific Position, Knowledge Management -
Pages 395-411Aim
The overall objective of the present study was to determine the impact of social responsibility and environmental orientation on green marketing performance of Tehran municipality sports programs.
MethodologyThe present study was a descriptive correlational research based on structural equation modeling. The statistical population of the study consisted of managers of Tehran municipality (managers of 22 districts and sports complexes) with 800 persons and the statistical sample was selected based on Cochran formula 260. In this study, Turker (2009) Social Responsibility Questionnaire ,, Banerjee (2002) Environmental Attitude and Fraj (2013) Marketing Performance Questionnaire were used. The apparent validity of the questionnaires was assessed using expert opinion and the construct validity (divergent and convergent) was assessed using confirmatory factor analysis and Fornell and Larcker criteria .. Cronbach's alpha test was used to confirm the reliability of the questionnaires (α=0.77). Structural equation analysis with PLS statistical software was also used to analyze the data.
ResultsThe results showed that social responsibility has a positive and significant effect on marketing performance and explains 38.3% of the variance of marketing performance. However, environmental attitude did not show a significant effect on marketing performance.
ConclusionTherefore, it is suggested that green market orientation strategies be considered as one of the most important strategies in green performance improvement in RTSA in Tehran Municipality Sport Organization.
Keywords: Social Responsibility, Environmental Attitude, Green Marketing Performance, Tehran Municipality, Sports Programs -
Pages 412-437
purpose of study was to the evaluating of pro-environmental behavior of sport facilities of Zob Ahan club of Isfahan by apply the carbon dioxide emission index (Case Study: Mellat Sports Complex). The research method was descriptive in the type of analytical. In this research, Mellat Sports Complex of Zob Ahan club of Isfahan was considered as a statistical sample. The research tool was a researcher-made checklist whose validity was confirmed by environmental and sports management experts. In order to measure the reliability of the research instrument, the inter-evaluator reliability was used, and the coefficient of agreement between the two evaluations was calculated )0.81(. The Energy Consumption Guide 78 (ECG78) in sports and recreation buildings of the United Kingdom was used to analyze the data. The results showed that the amount of carbon dioxide emitted in Mellat Sports Complex was higher than environmental standards. The amount of CO2 emissions per square meter of sport hall, locker room, parking and lawn field 102/28, 239/36, 13/46 and 12/30 kg, respectively. The results showed that energy consumption in Mellat Sports Complex, especially in the lighting sector, has caused CO2 emissions to be higher than the standard level. Therefore, the optimal management of energy consumption in the sports facilities of Zob Ahan club and efforts to reduce carbon dioxide emissions and bring it to the standard level to reduce environmental hazards can be on the agenda of the club management.
Keywords: Greenhouse Gases, Sport complex, Pro-Environmental Behavior, carbon dioxide, Energy consumption -
Pages 438-457
The purpose of this study was to path analyze the perception of the success of Iranian national sports teams in international competitions with Islamic cohesion and national identity among Iranian ethnic groups. This is an applied study conducted using descriptive-survey method based on the structural equations. The statistical population was all Iranian citizens interested in national sports of different ethnicities who participated in the study voluntarily. A total number of 1037 cases of Iranian completed the online questionnaire and 968 questionnaires were analyzed. Research tools included the researcher-made sport success perception questionnaire, national identity scale (Heere & James, 2007), and Islamic coherence questionnaire of Morovat and Baghabanyan (2011). The content validity of the questionnaires were confirmed by the experts. The reliability of the questionnaires was calculated to be 0.78, 0.88, and 0.83, respectively using Cronbach's alpha coefficients. The confirmatory factor analysis in AMOS Software Version 23 confirmed the measurement models. Hypotheses testing showed that the sport's success perception has a significant positive effect (0.461) on the national identity. Moreover, the positive significant effect of Islamic coherence was observed on the national identity (0.473). The value of R2 also showed that the sports success perception and Islamic coherence variables could totally explain 64.9% of the variance of national identity. Generally, the findings show that sports success can be used as a stimulus for national identity and Islamic coherence among Iranian ethnic groups
Keywords: National Identity, Sports success, national pride, Islamic coherence, National Sports Teams