فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال سی‌ام شماره 4 (پیاپی 188، تیر 1401)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال سی‌ام شماره 4 (پیاپی 188، تیر 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیده فاطمه نبی زاده، فاطمه دهقان، خلیل خاشعی ورنامخواستی* صفحات 4702-4705
  • مریم اکبرزاده، فرخنده نعمتی*، فاطمه شکی، عباسعلی دهپوری جویباری، رامین عطایی صفحات 4706-4718
    مقدمه

    متادون ترکیبی است که به طور وسیع در درمان جایگزین اعتیاد، کاربرد دارد. این مطالعه جهت بررسی خواص محافظتی ملاتونین بر آپوپتوز ناشی از انتقال جفتی متادون طرح ریزی شده است.

    روش بررسی

    موش های Bulb-C به وزن30- 25 گرم، در قفسه های 4 تایی(3ماده و یک نر) نگهداری شده و هر روز جهت سیکل استرال چک شدند، برای موش ها با پلاگ واژینال روز اول بارداری در نظر گرفته شد. پس از تایید بارداری، موش های ماده به 5 گروه 6 تایی تقسیم شدند.که شامل گروه کنترل، متادون (10 mg/kg) و گروه های ملاتونین در سه دوز (2, 4 ,6 mg/kg/day) بوده که به صورت تزریقIP نیم ساعت قبل از تجویز متادون ، انجام شد. که این تجویز برای 10 روز از ابتدای شروع بارداری انجام گرفت. بعد از اینکه نوزادان متولد شدند، کبد، مغز و کلیه هاشان خارج شد و برای بررسی بیان پروتیین های آپوپتوتیک Bcl2، BAXوCaspase3 تحت آزمایشات مربوطه آپوپتوز به روش ایمونوهیستوشیمی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده توسط نرم افزار آماری 16 SPSS version و تست های مجذور کا (کای 2) و تست فیشر مورد آنالیز قرار گرفت (0/01 <P).

    نتایج

    علی رغم اینکه ملاتونین دردو دوز4و6mg/kg  باعث کاهش بیان پروتیین های آپوپتوتیکBAX  وCaspase9  ، و افزایش بیان پروتیین آنتی آپوپتوتیکBcl2  گردید اما این تغییرات از لحاظ آماری معنی دار نبود(0/05> P)  هم چنین تزریق ملاتونین در دوز mg/kg 2باعث ایجاد تغییر معنی دار در بیان پروتین های مذکور نشده است.

    نتیجه گیری

    ملاتونین در کاهش آپوپتوز ناشی از متادون به خصوص افزایش بیان Bcl2 تا حدی موثر بوده اما از لحاظ آماری نتایج معنی داری مشاهده نشده است.

    کلیدواژگان: متادون، اعتیاد، بارداری، انتقال جنینی، آپوپتوز، ملاتونین، پروتین های آپوپتوتیک، BAX، Caspase9، Bcl2
  • میثم یزدیان*، فرزاد فردوسیان، زهرا نافعی، محمد نقیبی، الهه اکبریان صفحات 4719-4725
    مقدمه

    شیوع بیماری کووید- 19 اولین بار توسط سازمان بهداشت جهانی در سال 2019 در ووهان چین اعلام شد. مطالعات محدودی در مورد عوارض درازمدت پس از فاز حاد بیماری در کودکان انجام شده است. این مطالعه با هدف ارزیابی پیامدهای بلند مدت کووید- 19در کودکان بستری، انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی عوارض طولانی مدت در 105کودک زیر 18 سال مشکوک به بیماری کووید- 19 که به مدت یک سال از اسفند 1398 در بیمارستان شهید صدوقی یزد بستری شده بودند، با تکمیل پرسش نامه 3 ماه بعد از ترخیص توسط خانواده بیماران و دریافت اطلاعات پرونده آن ها بررسی شد. هم چنین افراد مورد مطالعه در 4 گروه سنی طبقه بندی شدند. در نهایت اطلاعات توسط نرم افزارversion 16  SPSS مورد آنالیز قرار گرفت. 0/05P< معنی دار در نظر گرفته شد.

    نتایج

    تمام 105 کودک بستری مشکوک به کووید-19 در زمان مذکور، وارد این مطالعه شدند. اما خانواده 80 کودک پرسش نامه را تکمیل کردند. شایع ترین عوارض طولانی مدت اختلال خلق و خو (35/2%)، کاهش اشتها (22/9%) و احساس خستگی (20%) بوده است و نیز مشخص گردید که با افزایش سن، میزان باقی ماندن عوارض بیشتر شده است (0/007 =P) .

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که شایع ترین عوارض در پیگیری سه ماهه کودکان مبتلا به کووید-19 به ترتیب اختلالات خلقی، کاهش اشتها و خستگی است. بنابراین، عوارض پس از کووید-19 را نمی توان در میان کودکان و نوجوانان نادیده گرفت. مطالعات مبتنی بر جمعیت کنترل شده و تجزیه و تحلیل های عمیق بیشتر برای تایید تاثیر آن ها بر افراد و سیستم های مراقبت بهداشتی مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: کووید-19، فالوآپ، کودکان، عوارض
  • صدیقه عربی*، بی بی اقدس اصغری صفحات 4726-4739
    مقدمه

    افراد مبتلا به سرطان از لحاظ روحی بسیار آسیب پذیر هستند و ممکن است به انواع آسیب های روانی دچار شوند. این امر در میزان مقاومت و بهبودی بدنشان در برابر سرطان تاثیرات بسزایی دارد. با توجه به آمار بالای سرطان در کشور هدف از این مطالعه بررسی فرآیند گذر از بحران در بیماران سرطانی است.

    روش بررسی

    نوع مطالعه کیفی می باشد. در این مطالعه از روش روایت پژوهی و تکنیک مصاحبه روایی به منظور دستیابی به مراحل گذر از بحران در بیماران سرطانی استفاده شده است. طی مصاحبه با 14 بیمار مبتلا به سرطان در شهر گناباد اشباع نظری حاصل شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل مقایسه ای به شیوه استراوس و کوربین (1990) استفاده شد.

    نتایج

    افراد مبتلا به سرطان 8 مرحله را تا پذیرش مرگ طی کردند. این مراحل شامل شوک بیماری، انکار بیماری، مخفی کاری توسط بیمار، خشم، افسردگی، حمایت ادراک شده دینی، پذیرش بیماری و در نهایت پذیرش مرگ بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به لزوم شناخت فرآیند گذر از بحران در افراد مبتلا به سرطان و هم چنین آمار بالای مبتلایان ، نتایج این مطالعه می تواند برای افراد درگیر با این بیماران در جهت مواجهه صحیح با آن ها و همچنین برای پژوهشگران، مدیران و برنامه ریزان جهت شناخت بیشتر نیازهای بیماران سرطانی و برنامه ریزی های مبتنی بر شواهد مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بحران، سرطان، پذیرش بیماری، پژوهش کیفی
  • هرمز کرمی، مهدی عابدین زاده، مریم خانی زاده، محسن احراری*، علیرضا آیت اللهی، حجت علیپور صفحات 4740-4750
    مقدمه

    بی اختیاری ادراری یکی از مشکلات شایع در بین زنان است که روی زندگی آن ها تاثیرات بسزایی دارد. هدف این مطالعه بررسی فراوانی بی اختیاری ادراری در زنان60-40 ساله مراجعه کننده به درمانگاه های اورولوژی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و بررسی عوامل خطر در سال 1399-1398 می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه تحلیلی- مقطعی بر روی 200 نفر از زنان 60-40 ساله مراجعه کننده به درمانگاه های اورولوژی که به صورت تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. پرسش نامه که حاوی اطلاعات دموگرافیک و سوالات مربوط به تعیین بی اختیاری ادراری و نوع بی اختیاری ادراری و عوامل خطر (سن، وزن، قد، شاخص توده بدنی، سن شروع قاعدگی، سن شروع یایسگی، تعداد زایمان، سن اولین زایمان، تعداد زایمان واژینال، تعداد زایمان سزارین، یایسگی، ابتلا به دیابت، فشارخون، یبوست، بیماری مزمن ریوی، مصرف هورمون های ضدبارداری، هورمون تراپی بعد از یایسگی، مصرف دخانیات، وسواس) بود، به صورت مصاحبه چهره به چهره تکمیل گردید. داده ها توسط نرم افزار SPSS version 16 به کمک آزمون های کای اسکوآر و t-test تحلیل شد.

    نتایج

    فراوانی بی اختیاری ادراری در زنان 60-40 ساله مراجعه کننده به درمانگاه های مذکور54% بود. بیشترین میزان فراوانی بی اختیاری ادراری استرسی با 89/2% بود و سپس به ترتیب فوریتی (48/6%) و مخلوط (47/7%) در رده های بعدی قرار گرفت. در بررسی عوامل خطر، میان مصرف قرص های ضدبارداری و ابتلا به بی اختیاری ادراری (0/032=p)، یبوست و ابتلا به بی اختیاری ادراری استرسی  ارتباط معناداری مشاهده شد(0/046=p) و ارتباط معناداری میان مصرف داروهای ضدبارداری و عدم ابتلا به بی اختیاری ادراری مخلوط نیز وجود داشت (0/02=p).

    نتیجه گیری

    فراوانی بی اختیاری ادراری در زنان مراجعه کننده به درمانگاه های اورولوژی بالا می باشد و از طرفی به منظور کاهش بروز بی اختیاری ادراری تغییر رژیم غذایی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: اورولوژی، بی اختیاری ادراری، زنان میانسال، یبوست، قرص ضد بارداری
  • حورا حبیبی، آرزو علایی*، غلامحسین حسنی صفحات 4751-4763
    مقدمه

    شیوع گسترده افسردگی در جامعه یکی از بزرگ ترین مشکلات جوامع امروزی می باشد سلامت معنوی بر میزان افسردگی تاثیر گذار بوده و در بهبود کیفیت زندگی افراد نقش بسزایی دارد هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان همبستگی سلامت معنوی و افسردگی در دانشجویان عمومی و دستیاران تخصصی دانشکده دندانپزشکی آزاد اسلامی تهران بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی مقطعی 166 نفر از دانشجویان ترم 5 و بالاتر به صورت سرشماری انتخاب شدند برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های دموگرافیک پرسشنامه سلامت معنوی پالوتزیان و الیسون و پرسشنامه افسردگی بک استفاده شد اطلاعات وارد نرم افزار آماری PASS نسخه 11 شد و با استفاده از آزمون های ANOVA و ضرایب همبستگی تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    166 نفر از دانشجویان به صورت سرشماری انتخاب و وارد مطالعه شدند از میان کلیه فاکتورهای مورد سنجش، وضعیت تاهل با سلامت معنوی رابطه مستقیم و معناداری داشت (0/022 P=) و سابقه بیماری جسمی روانی با سلامت معنوی رابطه معکوس و معناداری داشت (0/034 P=) وضعیت تحصیلی و سابقه بیماری جسمی روانی با افسردگی ارتباط آماری مستقیم و معناداری داشتند. (0/064 P= ،0/014 P=) افرادی که سابقه بیماری جسمی و روانی نداشتند و متاهل بودند سلامت معنوی بالاتر و افرادی که در ترم های بالاتر تحصیل می کردند و سابقه بیماری جسمی و روانی داشتند افسردگی بیشتری داشتند. در نهایت سلامت معنوی و افسردگی رابطه معکوس و معناداری را نشان داد.

    نتیجه گیری

    مطالعه نتایج به دست آمده از دانشجویان و دستیاران تخصصی نشان می دهد همبستگی معکوس و معناداری میان سلامت معنوی و افسردگی وجود دارد.

    کلیدواژگان: سلامت معنوی، افسردگی، سلامت ذهن، دانشجویان دندانپزشکی
  • محمدجواد پورمحمودیان، سید مهدی کلانتر، بی بی فاطمه حقیر سادات* صفحات 4764-4777
    مقدمه

    سرطان استخوان یکی از انواع سرطان هایی است که استراتژی های درمانی فعلی با استفاده از داروهای شیمی درمانی موفقیت چشمگیری را همراه نداشته است. استفاده از سامانه های نانو نیوزومی در انتقال داروی پاکلی تاکسل یکی از رویکردهای جدید هست. پاکلی تاکسل داروی ضد سرطان بسیار قوی است که در درمان بسیاری از تومورها کاربرد دارد. در این مطالعه، فرمولاسیون های مختلف نیوزومی جهت بارگذاری داروی پاکلی تاکسل در جهت افزایش بازده دارویی بر روی سلول های سرطانی و غلبه بر مشکلات درمان حاضر طراحی و سنتز گردید.

    روش بررسی

    فرمولاسیون های مختلف نیوزومی حاوی داروی ضد سرطانی پاکلی تاکسل طراحی و سنتز گردیدند. بدین منظور، فرمولاسیون های نیوزومی بر اساس نسبت کلسترول و سورفکتانت های مختلف تهیه شدند. سپس فرمولاسیون های نیوزومی و اثرات آن ها روی بارگذاری دارو و رهایش دارو بررسی و مورد تفسیر قرار گرفتند. سمیت سلولی بر روی رده سلولی سرطان استخوان با استفاده از نرم افزار GraphPad Prism 9 آزمون تست MTT بررسی گردید.

    نتایج

    فرمولاسیون نیوزومی پگیله با کلسترول: تویین60 و نسبت (25:75) دارای بیشترین بازده درون گیری پاکلی تاکسل 74/89%، سایز 115/4 نانومتر ، شارژ سطحی 12/97- میلی ولت و با رهایش 79/83% بیشترین میزان رهایش تجمعی را داشته و به عنوان فرمولاسیون نهایی و بهینه انتخاب شد. سامانه بهینه نیوزومی پگیله حاوی پاکلی تاکسل توانست سمیت بالاتری را بر روی رده سلولی Saos-2 نسبت به داروی آزاد از خود نشان دهند. علاوه بر این، این نانو سامانه به تنهایی و بدون دارو اثر سمیت قابل توجهی در رده سلولی فیبروبلاست نرمال نداشت.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان داد که استفاده از نانو حامل نیوزومی پگیله می تواند به عنوان یک استراتژی امیدبخش جهت مطالعات آتی در درمان سرطان استخوان و به ویژه استیوسارکوما، مورداستفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: دارورسانی، استئوسارکوما، نیوزوم پگیله، پاکلی تاکسل، مقاومت دارویی چندگانه، Saos-2، HFF
  • منصور اسماعیلی دهج، حسن اسمعیلی، الهام چاوشی نصرآباد*، محمدابراهیم رضوانی، حسین عزیزیان صفحات 4778-4792
    مقدمه

    مطالعات متعدد نشان داده اند که پلاسمای غنی شده سبب محافظت سلول های میوکاردی در برابر ایسکمی می شود. در این مطالعه اثر پلاسمای غنی شده رت های پیش شرطی شده، ایسکمی شده و خونرسانی مجدد شده میوکاردی بر تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان (bone marrow mesenchymal stem cells, BMMSC) به کاردیومیوسیت ها مورد ارزیابی قرار گرفت.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی - آزمایشگاهی BMMSCها از استخوان فمور رت های نر بالغ نژاد ویستار با محدوده وزنی 300- 250 گرم استخراج گردید. BMMSCهای پاساژ سوم به شش گروه تقسیم شدند: گروه 1) کنترل، گروه2) آزاسایتیدین، گروه 3) دریافت کننده آزاسایتیدین و پلاسمای غیر ایسکمی، گروه 4) دریافت کننده آزاسایتیدین و پلاسمای پیش شرطی شده، گروه 5) دریافت کننده آزاسایتیدین و پلاسمای ایسکمی شده، گروه 6) دریافت کننده آزاسایتیدین و پلاسمای خونرسانی مجدد شده. در تمام گروه به جز گروه 1، یک دوز آزاسایتیدین (10 میکرومول) برای یکبار به مدت 24 ساعت اضافه شد تا تمایز به کاردیومیوسیت ها را شروع نماید. هر زمان که محیط کشت تعویض می شد، پلاسما (25 μg/ml) نیز به محیط کشت اضافه می شد. در نهایت، میزان بیان ژن های βMHC، دسمین و تروپونین I میوکاردی با استفاده از روش QRT-PCR مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    بیان ژن های βMHC، دسمین و تروپونین I میوکاردی در تمام گروه های دریافت کننده آزاسایتیدین (2 تا 6) به طور معناداری افزایش یافت (P<0.01). تفاوت معناداری در بیان ژن های βMHC، دسمین و تروپونین I میوکاردی و هم چنین زمان دابلینگ تایم و مهاجرت بین گروه های دریافت کننده پلاسما (3 تا6) با گروه 2 یعنی آزاسایتیدین به تنهایی وجود نداشت (P>0.05).

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان دادند که پلاسمای جمع آوری شده در زمان پیش شرطی شدن ایسکمی، ایسکمی و خونرسانی مجدد تاثیری بر میزان تمایز BMMSCها به کاردیومیوسیت ها در حضور آزاسایتیدین ندارد.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، پیش شرطی شدن ایسکمی، پلاسما، دسمین، زنجیره سنگین میوزین - بتا، تروپونین I، آزاسایتیدین
|
  • Seyyed Fatemeh Nabizadeh, Fatemeh Dehqan, Khalil Khashei Varnamkhasti* Pages 4702-4705
  • Maryam Akbarzadeh, Farkhondeh Nemati*, Fatemeh Shaki, Abbas Ali Dehpouri Gouibari, Ramin Ataee Pages 4706-4718
    Introduction

    Methadone is a substance that is widely used in the substitution treatment of opiate addiction. This study aimed to evaluate the protective effects of melatonin on apoptosis induced by transfer of transplacental methadone in mice.

    Methods

    This study was an experimental study aimed to assay apoptotic effect of placenta transferred methadone on brain, liver and kidney tissues and to study protective effect of melatonin in an embryo model in mice.  Bulb-C mice weighing 25-30 g were kept in four shelves (3 females and one male) and checked daily for the sterile cycle. For mice with vaginal plugs, the first day of pregnancy was considered. After confirmation of pregnancy, female mice were divided into 5 groups of 6, which included the control group, methadone (10 mg / kg) and melatonin groups in three doses (2, 4, 6 mg / kg / day) by IP injection for half an hour before prescribing methadone. This prescription was given for 10 days from the beginning of pregnancy. After the infants were born, their liver, brain, and kidneys were removed and they underwent immunohistochemical tests for apoptotic expression of Bcl2, BAX, and Caspase3 proteins. The results were analyzed by SPSS version 22 statistical software and Chi-square (Chi 2) and Fisher tests (P <0.01).

    Results

    This study showed that melatonin at dose 4 and 6mg/kg has decreased apoptotic protein BAX and Caspase9 and increased anti-apoptotic protein, Bcl2 expression approximately, but these results were not significant statistically (P>0.05). In addition, for dose of 0.2 mg/kg of melatonin, there was not any apoptotic effect.

    Conclusion

    Our findings showed that melatonin has almost a protective effect against apoptotic effect induced by placental transfer of methadone especially via its increasing effects on Bcl2, but this anti-apoptotic effect was not significant and needed for more precise studies.

    Keywords: Methadone, Addiction‚ Pregnancy‚ Placental transfer‚ Apoptosis‚ Melatonin, Apoptotic proteins‚ BAX‚ Caspase 9‚ Bcl2
  • Meysam Yazdian*, Farzad Ferdosian, Zahra Nafei, Mohamad Naghibi, Elahe Akbarian Pages 4719-4725
    Introduction

    The World Health Organization first reported outbreaks of COVID-19 in 2019 in Wuhan, China. Limited studies have been performed on long-term complications after the acute phase of this disease in children. This study aimed to evaluate the long-term outcomes of children who had previously been hospitalized with COVID-19.

    Methods

    In this cross-sectional study, long-term complications in 105 children less than 18 years of age suspected of having Covid-19 disease were assessed (2020-2021). This evaluation was performed by completing a questionnaire by patients' families three months after discharge and collecting information from the patients' records at the time of hospitalization. Participants were also classified into four age groups. Finally, the data were analyzed using SPSS software version 19. P-value less than 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    All 105 children suspected of having COVID-19 who were hospitalized during the mentioned period were included in this study, but the families of 80 children completed the questionnaire. The most common long-term complications in the patients were mood disorders (35.2%), loss of appetite (22.9%), and fatigue (20%), respectively. It has also been found that with the increasing age of the patients, the incidence of complications has increased.

    Conclusion

     This study results demonstrated that the most common side effects observed in trimester follow-up of children with COVID-19 are mood disorders, loss of appetite, and fatigue, respectively. Thus, post-COVID-19 complications cannot be dismissed among children and adolescents. Controlled population-based studies and further in-depth analyses are needed to confirm their impact on individuals and health care systems.

    Keywords: COVID-19, Follow-up, Children, Complications
  • Sedighe Arabi*, Bibi Aghdas Asghari Pages 4726-4739
    Introduction

    Cancer patients are extremely vulnerable psychologically and may suffer a variety of psychological trauma. This can have a significant impact on their cancer resistance and recovery. The aim of this study was to investigate the transition process of crisis in cancer patients, considering the high number of cancer in the country.

    Methods

    This study was conducted using a qualitative paradigm. In this study, narrative research approach and narrative interview technique was run in order to achieve the transition stages in crisis in cancer patients. During the interview with 14 cancer patients in Gonabad City, theoretical saturation was obtained. Data were analyzed using Strauss and Corbin (1990) comparative analysis.

    Results

    Cancer patients went through 8 stages before accepting death. These stages included Disease shock, denial of disease, concealment, anger, depression, religious perception, acceptance of illness and acceptance of death.

    Conclusion

    Due to the need to know the crisis process in people with cancer and the high number of patients, the results of this study can be used for people with the patients to deal with them properly, as well as for researchers, managers and planners to know more. The needs of cancer patients and evidence-based planning should be used.

    Keywords: Distress, Cancer, Incurable diseases, Qualitative research
  • Hormoz Karami, Mehdi Abedinzadeh, Maryam Khanizadeh, Mohsen Ahrari*, Alireza Ayatollahi, Hojjat Alipor Pages 4740-4750
    Introduction

    Urinary incontinence is one of the most common problems among women that has significant effects on various aspects of their lives. The aim of this study was to investigate the prevalence of urinary incontinence and risk factors in women aged 40-60 years referred to urology clinics affiliated to Shahid Sadoughi University in Yazd City in 2010-2011.

    Methods

    This cross-sectional study performed on 200 randomly selected women aged 40-60 years referred to urology clinics. Questionnaire containing demographic information and questions related to determining urinary incontinence and type of urinary incontinence and risk factors (age, weight, height, BMI, age of onset of menopause, age of onset of menopause, number of deliveries, age at first delivery, number of vaginal deliveries, number Cesarean delivery, menopause, diabetes, hypertension, constipation, chronic lung disease, use of contraceptive hormones, postmenopausal hormone therapy, smoking, obsession) were completed by face-to-face interviews. Data were analyzed by SPSS16 software using Chi-square and t-test.

    Results

    The prevalence of urinary incontinence in women aged 40-60 years referred to these clinics was 54%. The highest prevalence was stress urinary incontinence with 89.2%, followed by urge (48.6%) and mixed incontinence (47.7%), respectively. In the study of risk factors, a significant relationship was observed between taking birth control pills and urinary incontinence (P=0.032), constipation and stress and urgency urinary incontinence (P=0.046); there was also a significant relationship between taking birth control pills and not having mixed urinary incontinence (P=0.02).

    Conclusion

    The prevalence of urinary incontinence in women referred to urology clinics is high and in order to reduce the incidence of urinary incontinence, diet change is recommended.

    Keywords: Urology, Urinary incontinence, Middle-aged women, Constipation, Birth control pills
  • Hoora Habibi, Arezoo Alaee*, Gholamhossein Hasani Pages 4751-4763
    Introduction

    The widespread prevalence of depression in society is one of the biggest concerns today. Spiritual health affects depression and plays an important role in improving the quality of life. The aim of this study was to investigate the correlation between spiritual health and depression in general and residency dental students of Islamic Azad  University of Medical Sciences

    Methods

    In this cross-sectional descriptive study, 166 students  of 5th semester and higher were selected through census. Demographic questionnaires of Palutzian and Ellison spiritual health questionnaire and Beck depression questionnaire were used to collect data. Participants' information was entered into PASS statistical software version 11 and data analysis was performed using ANOVA tests and correlation coefficients.

    Results

    In the study, 166 students were included by census. Among all the factors measured, marital status had a direct and significant relationship with spiritual health (P=0.022). Moreover, the history of physical and mental illness had an inverse and significant relationship with spiritual health (P=0.034). Educational status and history of physical and mental illness had a statistically direct and significant relationship with depression (P=0.014, P=0.064). People who had no history of physical or mental illness and were married had higher spiritual health, and people who studied in higher semesters and had a history of physical and mental illness had more depression. Finally, spiritual health and depression showed an inverse and significant relationship (P≤0.0001).

    Conclusion

    A study of the results obtained from dentistry students showed that there was a significant and inverse correlation between spiritual health and depression.

    Keywords: Spiritual health, Mental health, Depression, Dentistry student
  • Mohammad Javad Pourmahmoudian, Seyed Mahdi Kalantar, Bibi Fatemeh Haghiralsadat* Pages 4764-4777
    Introduction

    Osteosarcoma is one of the cancers that current treatment strategies using chemotherapy drugs have not been very successful due to multiple drug resistance and harmful side effects. The use of nano-niosomal systems in the delivery of paclitaxel is one of the attractive approaches to overcome these limitations. paclitaxel is a powerful anticancer agent used in the treatment of many tumors. In this study, different niosomal formulations were designed and synthesized by loading paclitaxel to increase drug efficiency on cancer cells and overcome the problems of the present treatment.

    Methods

    To enhance the therapeutic response, we developed different PEGylated niosomal formulations containing the anticancer drug paclitaxel and synthesized them by the thin-film method. For this purpose, niosomal formulations based on different kinds of Nonionic surfactants and Cholesterol were prepared. The final formula selected was surface modified using DSPE-mPEG2000. finally, the physical characteristics of niosomal formulations and their effects on drug loading and drug releaseing were evaluated and interpreted. Cytotoxicity on bone cancer cell line was assessed by using MTT assay.

    Results

    The final formulation of paclitaxel PEGylated niosome had 74.98% entrapment efficiency, size 115.4 nm, and a surface charge of -12.79 mV, as the optimal formulation selected. niosomal systems containing paclitaxel were able to show higher toxicity on Saos-2 cell line compared with free drugs. In addition, this nanosystem alone and without drug had no significant toxicity effect in normal fibroblast cell line (HFF).

    Conclusion

    Our results show that the delivery of paclitaxel using the delivery system of PEGylated nano-niosomes is an excellent and promising strategy in the treatment of bone cancer.

    Keywords: Drug Delivery, Osteosarcoma, Niosome, PEGylation, Paclitaxel, Saos 2, HFF
  • Mansour Esmailidehaj, Hassan Esmaeili, Elham Chavoushi*, Mohammad Ebrahim Rezvani, Hossein Azizian Pages 4778-4792
    Introduction

    Numerous studies have shown that enriched plasma protects myocardial cells against ischemia. The aim of this study was to evaluate the effect of rat enriched plasma by preconditioning, ischemia, and reperfusion on the differentiation of bone marrow mesenchymal stem cells (BMMSC) into cardiomyocytes.

    Methods

    In this experimental and laboratory study, BMMSCs were extracted from the femur bone of male Wistar rats weighting 250-300 g. BMMSCs of the third passage were divided into six groups according to the type of plasma received: 1) control, 2) azacytidine, 3) azacytidine and non-ischemic plasma recipient, 4) azacytidine and preconditioned plasma recipient , 5) azacytidine and ischemic plasma recipient 6) azacytidine and plasma reperfusion recipient groups. In all groups except group 1, to initiate cardiomyocyte differentiation, BMMSCs were exposed to azacytidine (10 μM) for 24 hours. Plasma (25 μg / ml) was added to the culture medium each time the culture medium was changed. After 21 days, the expression level of myocardial βMHC, desmin, and troponin I genes was assessed using qRT-PCR.

    Results

    The expression of myocardial βMHC, desmin, and troponin I genes was significantly increased in all groups received azacytidine (groups 2 to 6) (P<0.01). There was no significant difference in the expression of myocardial βMHC, desmin, and troponin I genes, the doubling time, and migration between the plasma receiving groups (groups 3 to 6) compared to the group 2 (P>0.05).

    Conclusion

    The findings of present study showed that the plasma collected during ischemia, ischemia-reperfusion, and ischemia preconditioning had no effect on the differentiation of BMMSCs into cardiomyocytes in the presence of azacytidine.

    Keywords: Mesenchymal stem cells, ischemia preconditioning, plasma, Desmin, β-MHC, troponin I