فهرست مطالب

رهیافت های سیاسی و بین المللی - سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 69، بهار 1401)

مجله رهیافت های سیاسی و بین المللی
سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 69، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ابراهیم متقی، محمدحسن جباری* صفحات 11-33

    این مقاله به دنبال بررسی گذار به دموکراسی در چین بعد از اصلاحات موفق اقتصادی دهه 1980 می باشد. بسیاری از تیوریسین های مدرنیزاسیون طرفدار پیش شرط اقتصادی در گذار به دموکراسی باور داشتند توسعه اقتصادی پیش شرط دمکراتیزاسیون می تواند باشد ولی در چین با وجود موفقیت های اقتصادی و اجتماعی گذار به دموکراسی بر مبنای مدل مورد نظر آنها رخ نداده است. اینکه چه عواملی باعث شده است که تیوری مدرنیزاسیون در گذار به دموکراسی با پیش شرط اقتصادی در چین تحقق پیدا نکند، بایستی در موقعیت دولت و جامعه جستجو کرد. روش تحقیق این مقاله مطالعه موردی با بررسی موقعیت و نقش نهادهای سنتی و لنینستی در گذار به دموکراسی با توجه به فراهم شدن پیش شرط های اقتصادی و اجتماعی گذار به دموکراسی می باشد. یافته های پژوهش نشان می دهد که با وجود برخی پیشرفت ها در دمکراتیزاسیون مانند انتخابات محلی توسط مردم بعد از اصلاحات دهه 1980م، میراث نهادی سنتی چین باستان (فرهنگ کنفوسیوس) مبتنی بر نظم سلسله مراتبی بورکراتیک، شایسته سالاری و جامعه هماهنگ، نهادسازی لینینستی بعد از انقلاب مایو مبتنی بر انحصار قدرت در اختیار حزب کمونیسم و ضرورت توسعه اقتصادی، رفاه عمومی و ثبات سیاسی به عنوان اولویت مردم زمینه تضعیف جامعه نسبت به دولت اقتدارگرا در چین شده و امکان گذار به دموکراسی در چین از پایین را با وجود تغییر ساختارهای اقتصادی و اجتماعی تضعیف کرده است.

    کلیدواژگان: دولت اقتدارگرا، توسعه اقتصادی، گذار به دموکراسی، چین
  • محسن شریعتی نیا صفحات 35-56

    سازمان همکاری شانگهای از نمادهای همگرایی منطقه ای در اوراسیای پساجنگ سرد است. پایش روند دگردیسی این نهاد نشان از اهمیت قدرت محوری و دستاوردهای نسبی در مدل رفتاری اعضای سازمان دارد. پس از نزدیک به دو دهه کوشش های ایران برای عضویت دایم در سازمان همکاری شانگهای به ثمر نشست. فرایند الحاق ایران آغاز شده و این کشور در آینده ای کوتاه به عنوان عضو دایم این نهاد پذیرفته خواهد شد. عضویت دایم ایران در سازمان همکاری شانگهای چه طیفی از پیامدهای امنیتی و اقتصادی در پی خواهد داشت؟ این مقاله با بهره گیری از چارچوب مفهومی واقعگرایی در تحلیل رژیم های بین المللی و بررسی اسنادی که کشورها برای عضویت دایم در سازمان امضا می کنند در پی ارایه پاسخی به پرسش مورد اشاره برآمده است. یافته های مقاله نشان می دهد که روابط قدرت متغیر کانونی در ایجاد رژیم امنیتی و اقتصادی شانگهای بوده و دستاورد های نسبی نقش کلیدی در شکل دهی به مدل رفتاری اعضای سازمان ایفا کرده است. متاثر از این مدل رفتاری، نهادینگی این سازمان ضعیف است. عضویت دایم ایران در سازمان همکاری شانگهای تنها در حوزه مقابله با تروریسم تعهدات الزام آوری برای این کشور ایجاد می کند. در سایر حوزه های امنیتی و در حوزه اقتصادی همکاری اعضا تابعی از اجماع شورای سران و غیرالزام آور است.

    کلیدواژگان: ایران، سازمان همکاری شانگهای، امنیت، رژیم های بین المللی، دیپلماسی اقتصادی
  • رحیم بایزیدی*، امیر عباسی خوشکار صفحات 57-85

    بحران محیط زیست جهانی در قالب افزایش دمای کره زمین، جنگل زدایی و افزایش تولید آلوده کننده های صنعتی در سه دهه اخیر در صدر نشست های چندجانبه قدرت های درحال توسعه و توسعه یافته بوده است. به باور بسیاری از محققان و سیاستمداران کاهش دمای زمین به میزان یک و نیم درجه به حفظ تنوع اقلیم جهانی کمک می کند. اقدام هماهنگ در چارچوب پذیرش تعهدات چندجانبه در قالب پذیرفتن سهم در کاهش آلوده کننده های محیط زیست مهمترین راه حل قدرت های منطقه ای و جهانی در نشست های کیوتو 1997، پاریس 2015 و  گلاسکو 2021 بوده است. با توجه افزایش میانگین دمای کره زمین و شکست نسبی تعهدات قدرت های صنعتی در فاصله گیری از انتشار آلاینده های شیمیایی این سوال مورد بررسی قرار گرفته است که چالش های ساختاری پیش روی دولت ها جهت مهار بحران های زیست محیطی جهانی چیست که منجر به عدم موفقیت آنها در دستیابی به اهداف زیست محیطی از جمله کاهش انتشار آلاینده ها بوده است؟ در پاسخ به سوال پژوهش و با استفاده از روش توصیفی- تبیینی این فرضیه مطرح شده که مهمترین دلایل ساختاری عدم اجرای توافقات چندجانبه زیست محیطی شکاف ادراکی در حوزه های علمی و سیاسی، ضعف در اجرای برنامه های زیست محیطی ملی و انسداد و انحصار در منابع مالی و فناورانه توسط قدرت های بزرگ می باشد.

    کلیدواژگان: بحران جهانی محیط زیست، تغییرات اقلیمی، نظام بین الملل، چندجانبه گرایی، تعهدات دولتی
  • مجتبی امانی* صفحات 87-112

    اخوان المسلمین قدیمی ترین تشکیلات اسلامی سنی در منطقه عربی و به گونه ای ریشه ی تمام حرکت های اسلامی در جهان اهل سنت است. اخوان بعد از انقلاب مصر (2011) توانست برای مدتی دولت را در اختیار بگیرد. مطالعه این بخش از تاریخ مصر، از نظر چگونگی تطبیق نظریه های اخوان در شعار و عمل بسیار مهم است. سوال اصلی مقاله این است که آیا حکومت مرسی منطبق بر اصول اخوان المسلمین بود؟ روش این پژوهش به صورتی ترکیبی، تحلیل گفتمان کیفی، تاریخی و مقایسه ای است و بین اندیشه سیاسی اخوان و دولت مرسی به مقایسه خواهد پرداخت. در این مقاله ابتدا با مروری بر اصول اندیشه ای اخوانی و چارچوب نظری آن، نظر جامعه مصری را در مورد حکومت اسلامی بررسی کرده و سپس به نحوه تعامل دولت مرسی با گروه های مختلف و وضعیت فعلی آن پرداخته و در نهایت تفاوت های نظری و عملی دولت مرسی و اندیشه ی اخوانی را برمی شمارد. بخش آخر نیز به سوال اصلی مقاله پاسخ داده می شود که حکومت مرسی از نظر اصولی با اهداف اخوانی تطابق داشت، اما در شیوه ها تلاش می کرد وجهه ای غیر از آن به جامعه ارایه کند؛ آن ها به دنبال حکومت اسلامی بودند؛ ولی شرایط موجود و فشار دولت پنهان باعث می شد تا در عمل نتوانند مدل اخوانی را پیاده نمایند.

    کلیدواژگان: اخوان المسلمین، اسلام گرایی، مصر، محمد مرسی، حسن البنا
  • داود غرایاق زندی*، امیر بهزاد صادقی صفحات 113-135

    موضوع ثبات و بی‎ثباتی سیاسی به دلیل تاثیر بر تداوم/ عدم تداوم نظام سیاسی موضوعی مهم در علم سیاست محسوب می‏شود. نظام‏های سیاسی همیشه با این موضوع درگیر بوده‏اند، اما در چند سده اخیر و با گسترش تاسیسات تمدنی غرب به دیگر نقاط جهان، این موضوع به اشکال مختلف در کشورهای دنیا بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. مهم‏ترین نظریه‏ای که در این زمینه مورد بررسی قرار گرفته و دیگر موضوعات تابع این نظریه کلان بوده، بحث تعادل اجتماعی است. زمانی که شکلی از تعادل اجتماعی از بین می‏رود تا شکل‏گیری تعادل جدید، کلیت نظام سیاسی به تبع نظام اجتماعی دچار بی‏ثباتی سیاسی می‏شود و به طور مداوم تغییرات سیاسی را تجربه خواهد کرد. مقاله حاضر به دنبال ارایه الگوی مفهومی ثبات/ بی‏ثباتی سیاسی در نظام‏های سیاسی و تشریح علل تداوم/ عدم تداوم آنهاست. فرضیه مقاله این است که موضوع ثبات/ بی‏ثباتی به‎واسطه درک علت آن، نوع فشار سیاسی از خارج برای تغییر الگوی ارزشی و پاسخ حکومت به آن به روش مسالمت‏آمیز/ قهرآمیز می‏تواند در افزایش/ کاهش بی‏ثباتی سیاسی نقش داشته باشد. این الگوی مفهومی کمک می‏کند تا علاوه بر درک بهتر موضوع، زمینه مطالعات تجربی آن را ارتقا یابد.

    کلیدواژگان: ثبات سیاسی، بی‏ثباتی سیاسی، نظام سیاسی، الگوی مفهومی ثبات، بی‏ثباتی، نظریه تعادل اجتماعی
  • رضا نصیری حامد* صفحات 137-161
    هانری کربن در تداوم پروژه فکری خود که از جمله با الهام از مارتین هایدگر آغاز کرده بود، به حکمت و فلسفه اسلام مخصوصا تشیع در ایران توجه نموده و در این مسیر افزون بر پی گیری دغدغه های هستی شناسانه خویش، در احیاء و شناساندن منابع مربوطه و تفسیر و تاویل آنها همت بسیاری به خرج داد. تمرکز کربن بر وجوه رمزگونه و تاویل باطنی معارف اشراقی، سبب برجستگی وجوه معنوی خاصی از جمله عالم مثال و فراتاریخیت در اندیشه وی گردید. در عین حال کربن با رد هرگونه وابستگی آموزه های حکمی و عرفانی با امور اجتماعی و سیاسی، عملا موضعی سلبی و حتی انکاری درباره سیاست اتخاذ می کند. اهتمام وی نه تنها بر وجوه غیر سیاسی است، بلکه در موارد متعددی به نادیده گرفتن همبستگی های سیاسی ناگزیر در این سنت فکری که در تاریخ نمودار گردیده، می پردازد و لذا سیاست در منظومه وی موقعیتی تبعی، فرعی و حاشیه ای می یابد به گونه ای که ضرورت و تطابقی بین موفقیت سیاسی و شکوفایی مضامین و مفاهیم معنوی قایل نیست. در کل کربن به رغم توجه به رویکرد پدیدارشناسی، در عمل از به رسمیت شناختن بخشی از آموزه های ایرانی و شیعی آن گونه که در امور اجتماعی و سیاسی پدیدار گردیده است، اجتناب می ورزد.
    کلیدواژگان: تاویل افراطی، فراتاریخ، تاریخی گری، عالم مثال، سیاست
  • رضا تاران*، سید علی میرموسوی صفحات 163-184

    شکل گیری مفهوم خیر عمومی در دوره مشروطه دغدغه این مقاله است. با توجه به زمینه های فکری و عملی دوران پیشامشروطه، نخبگان این دوره چه تفسیری از مفهوم خیر عمومی دارند و فهم آنها در ارتباط با زمینه ها چه نتایج و الزاماتی به دنبال دارد؟ در دوره پیشامشروطه هنجار مرسوم از مفهوم خیر، خیر سلطنت اسلامی است، سنت الهیات سیاسی و سیاست نامه ها از خیر سلطنت اسلامی پشتیبانی نظری می کنند. بر اساس روش شناسی هرمنوتیک کویینتن اسکینر، شکست ایران از روس، آشنایی ایرانیان با جهان جدید و واگذاری امتیازات به بیگانگان زمینه های تغییر فهم از خیر را فراهم می کند. به باور نخبگان دوره مشروطه خیر سلطنت و تفسیری از دین که خیر شریعت را طرح می کرد در عمل خیر خصوصی را بر خیر عموم ترجیح داده است. انتقاد از خیر سلطنت و تفسیر علمای این دوره از خیر شریعت به شکل گیری تفسیر جدیدی از  مفهوم خیر انجامید، کانون فهم جدید «خیر ملت» بود. بر این اساس نهضت مشروطه اعتراضی علیه ترجیح خیر سلطنت و تفسیر سنتی از خیر شریعت بر خیر ملت است. نزاع این سه تفسیر از خیر در قانون اساسی مشروطه منعکس شد.

    کلیدواژگان: خیر عمومی، خیر شریعت، خیر سلطنت، خیر ملت، مشروطه
  • فرامرز میرزازاده احمدبیگلو* صفحات 185-206
    مشروطه گرایی با تحدید قدرت نظام پادشاهی از طریق قانون همراه بوده است. مهم نیست در انگلستان یا ایران اتفاق افتاده باشد، مهم این است که گفتمان اقتدارگرای نظام پادشاهی از دین برای مشروعیت بخشی خود استفاده می کرد. اینک مشروطه گرایی با ارایه تفسیری دموکراتیک از دین در تلاش بوده تا گفتمان جدیدی را مفصل بندی نماید که ضمن مشروعیت بخشی به نظام سیاسی، حقوق افراد جامعه را نیز محترم شمارد. این مقاله، با بررسی تطبیقی این موضوع در آرای سیاسی جان لاک و علامه نایینی به این نتیجه رسیده که گر چه هر دو اندیشمند مبانی گفتمانی خود را بر دین استوار ساخته اند اما در فرایند واگذاری حاکمیت به مردم و در نتایج آن کاملا متفاوت نظریه پردازی کرده اند. به گونه ای که لاک در فرایند واگذاری حاکمیت به جای آموزه های دین به عقل انسانی گذر کرده و در نتیجه یک جامعه مدنی عرفی و فارغ از دخالت کلیسا ترسیم نموده است. این در حالی است که نایینی، همان گونه که سیاست را بر دین مبتنی کرده، جامعه و سیاست را در ذیل دین مورد بررسی قرار داده است. این یعنی عدم التزام حتمی جامعه و سیاست لاک به دین، و التزام حتمی جامعه و سیاست نایینی به دین.
    کلیدواژگان: دین، دموکراسی، لاک، نائینی، سیاست و هرمنوتیک
  • سارا نجف پور، علی تدین راد*، نجم الدین گیلانی صفحات 207-229
    حقیقت و ماهیت رابطه دین و قدرت سیاسی یکی از مسایل مهم در باب نظام فکر و عمل سیاسی دوره ساسانی است. این پژوهش کوششی مقدماتی در ارزیابی دقیق تر رابطه پیچیده و چندلایه دین و سیاست در اندیشه سیاسی ایران ساسانی با تحلیل تطبیقی رابطه دین و سیاست در کتاب عهد اردشیر و آرای ماکیاولی است. در این مقاله با روشی مقایسه ای و نیز با کاربست روش اسکینر در فهم منطق درونی متون، رساله عهد اردشیر را با تمرکز بر انگاره های دینی-سیاسی آن در تطابق با آرای ماکیاولی در شهریار و گفتارها مورد مطالعه قرار دادیم. بررسی ما نشان می دهد که اگر «کارکردهای سیاسی دین»، «ضرورت بازآرایی دین» و « تقدم مصلحت بر اخلاق» در نگاه ماکیاولی به رابطه دین و سیاست را معیار قرار دهیم، عهد اردشیر متضمن تمامی این عناصر در نگاه به دین در سیاست است. از این رو می توان این اثر را دربردارنده طرحی نظری از چگونگی و دقایق رابطه دین و سیاست دانست. اردشیر در عمل و نظر از همان آغاز یکداستان کردن ایرانیان به استفاده از ابزار دین و دقایق آن بدانسان که ماکیاولی سده ها بعد اندیشیده بوده است، اما به سبب فقدان مقدمات فکری و تاریخی، نمی توانسته همچون ماکیاولی نظریه پرداز دوران گذار باشد.
    کلیدواژگان: اردشیر بابکان، دین، سیاست، ماکیاولی، مصلحت
  • مجتبی شکوری*، مجید حسینی صفحات 231-253
    مبحث اصلی در ساخت اجتماعی عصر کودکی، مقوله کنترل و انضباط است. مدرسه - در کنار سایر نهادهای کنترل کننده کودکی - از طریق طرح ها و تنظیمات خویش به نظم، فهم و یادگیری، بلوغ و رشد، مهارت و کنترل و قاعده بخشی تصورات و ذهن کودک فرم می دهد. مقاله حاضر قصد دارد روایت هایی از سینمای ایران را منعکس کند که در آنها کودکان ایرانی چگونه در معرض شیوه های خاص کنترل به عنوان ابزار اساسی میکروپلتیک قدرت قرار گرفته اند و این شیوه ها چگونه متحول گشته اند. فرضیه مقاله این است که با توجه به روایت های سینمایی از تحولات انضباط و قدرت در مدرسه، میکروپلتیک قدرت در این نهاد، سه مرحله مقاومت در برابر انضباط، مشروعیت بخشی به انضباط و در نهایت تسلط انضباط را از سر گذرانده است. در این پژوهش با استفاده از روش تبارشناسی قدرت فوکو و به شیوه توصیفی- تحلیلی انعکاس زیست کودکان ایرانی در مدرسه در سه فیلم منتخب از دهه های پس از انقلاب اسلامی، از منظر میکروپلتیک قدرت مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: میکروپلتیک قدرت، فوکو، مدرسه، انضباط، نظام آموزشی، کودکی
|
  • Ebrahim Motthghi, Mohammad Hasan Jabbari * Pages 11-33

    This article seeks to examine the transition to democracy in China after the successful economic reforms of the 1980s in China. Many theorists of modernization in favor of economic preconditions in transition to democracy believed that economic development can be a precondition for democratization, but in China, despite economic and social success, the transition to democracy has not taken place according to their model. What factors have led to the non-realization of the theory of modernization in the transition to democracy with economic preconditions should be sought in the position of the state and society. The research method of this article is a case study examining the position and role of traditional and Leninist institutions in the transition to democracy in China with regard to the provision of economic and social preconditions for the transition to democracy in China. The research findings show that despite some advances in democratization, such as local elections by the people after the 1980s reforms, the traditional institutional heritage of ancient China (Confucian culture) based on hierarchical order, meritocracy and harmonious society, post-Maoist Leninist institutionalization based on the monopoly of power in the Communist Party and the need for economic development , Public welfare and political stability as the people's priority has weakened society in relation to the authoritarian state in China and the possibility of a transition to democracy in China from below despite changing economic and social structures.

    Keywords: authoritarian state, Economic Development, Aransition to Democracy, China
  • Mohsen Shariatinia Pages 35-56

    The Shanghai Cooperation Organization (SCO) is a symbol of regional integration in post-Cold War Eurasian landmass. The developments of SCO demonstrates the importance of power politics and relative gains in forming to the patterns in which members of the organization behave. However, after nearly two decades, Iran's efforts to become a permanent member of the SCO have paid off. The formal process of Iran's accession has begun and this country will become a permanent member of the organization soon. Now, the question is what range of security and economic consequences will Iran's permanent membership in the SCO have? This article seeks to provide an answer to this question by using the conceptual framework of realism in the analysis of international regimes and referring to the documents that countries needs to sign for permanent membership in SCO. The findings of the paper show that power relations are the focal variable in creating the Shanghai security and economic regime and relative gains have played a key role in shaping the behavioral model of the members of the organization. Affected by this pattern of behavior, the institutionalization of this organization has been weak. Therefore, Iran's permanent membership in the SCO creates binding commitments for the country only in the field of counter-terrorism. In other areas of security and economics, cooperation is not binding and is a function of consensus among members.

    Keywords: Iran, Shanghai Cooperation Organization, Security, International Regimes, Economic Diplomacy
  • Rahim Baizidi *, Amir Abbasi Khoshkar Pages 57-85

    The global environmental crisis in the form of global warming, deforestation and increased production of industrial pollutants in the last three decades has been at the forefront of multilateral summits of developing and developing powers. Many analysts and politicians believe that one-and-a-half degree decrease in global temperature will help the preservation of the global climate diversity. Coordinated action within the framework of accepting multilateral commitments in the form of undertaking a share in reducing environmental pollutants has been the most critical solution introduced by the world powers at the 1997 Kyoto, 2015 Paris and 2021 Glasgow summits. Due to the increase in the average temperature of the Earth and the relative failure of the previous commitments of industrial powers in distancing themselves from the emission of chemical pollutants, the present essay raises the following question that what reasons contributed to the non-fulfillment of environmental obligations by the developed and developing powers? In response to this question, this hypothesis can be presented that the most prominent reasons for non-implementation of multilateral environmental agreements are the perceptual gap in the scientific and political fields, the weakness in the implementation of national environmental programs, and finally the obstruction and monopoly of financial and technological resources. It also should be noted that the current essay uses the descriptive-analytical research method; a method in which independent influential variables are examined and how their influence is explained.

    Keywords: Global Environmental Crisis, climate change, International System, Multilateralism, Structural Challenges
  • Mojtaba Amani * Pages 87-112

    Muslim Brotherhood is one of the oldest Sunni Islamic organizations in the Arab world and somehow is the root of all Islamic movements in the Sunni world. After 2011 revolution the Brotherhood took the government for a while. Studying this period, in terms of how the Brotherhood's theories are applied in motto and practice is important. The main question of the article is whether Morsi's government was in accordance with the principles of the Brotherhood. The method of this research is is a combination of historical, comparative and qualitative discourse analysis, and will compare between the political thought of the Brotherhood and Morsi's government. First this article reviews theoretical framework and principles of the Brotherhood's and examines Egyptian society's opinion about the Islamic government. In the next part this article discusses how Morsi's government interacts with different groups and explain Brotherhood current situation then enumerates the theoretical and practical differences and similarities between Morsi's government and the Brotherhood's thought and in the last part this article answers its main question that Morsi's government was in line to reach goals of the Brotherhood, but in its methods it tried to present a different face to the society. Therefore they were looking for an Islamic government But the government's situation and the deep state pressure made it impossible for them to implement the Brotherhood model in practice.

    Keywords: Muslim Brotherhood, Islamism, Egypt, Mohammad Morsi, Hassan alBanna
  • Davoud Gharayagh-Zandi *, Amirbehzad Sadeghi Pages 113-135

    The subject-matter on the political stability and instability is of a paramount issue in the political science by which it could be effect on the (dis)consolidation of the political power. It was the matter that the political system faced very often, rather it did follow a new pattern by getting growing the modern civilizational establishments in throughout the world in recent centuries. The social equilibrium was the quintessential theory that promoted the related issues in sequence. Once a social equilibrium falls into decline, the whole political system as a result of the social one gets a tangle into the political instability and the political changes constantly till to reshape a new one. Based on the framework, it tried to show that what is the conceptual pattern of the political stability and instability occurrence in (dis)consolidating the political systems. The conceptual pattern is related to what is the cause of the political (in)stability, to what extent the political pressure from the abroad would be effect on the system functioning and what is the response of the political system to it by peaceful mechanism or restoring the force that could being lead to the stable or volatile situations. By the conceptual pattern, not only does it make a better framework to understand the subject-matter, does it a proper set to survey empirically on it.

    Keywords: Political stability, Political instability, Political System, Conceptual framework, Social Equilibrium Theory
  • Reza Nasiri Hamed * Pages 137-161
    In the continuation of his intellectual project, which was inspired by Martin Heidegger, Henry Corbin paid attention to the wisdom and philosophy of Islam, especially Shiism in Iran, and in this direction, in addition to pursuing his ontological concerns, in reviving and introducing Sources, as well as their interpretation, took a lot of effort. Corbin’s focus on the secret aspects and the esoteric interpretation of the above-mentioned teachings, especially in the realm of illumination, led to the prominence of certain spiritual aspects, including the World of Idea and Metahistory. At the same time, by rejecting any affiliation of these teachings with social and political affairs, Corbin takes a practically even negative position on politics. His focus is not only on non-political aspects, but on several occasions he ignores the inevitable political solidarity in this tradition of thought that has emerged in history and therefore politics in his system is a subordinate, sub-marginal situation. He does not recognize the need for a connection between political success and the flourishing of spiritual themes and concepts. In fact, despite his attention to the phenomenological approach, Corbin avoids considering some of the Iranian and Shiite teachings as they have emerged in social and political affairs.
    Keywords: Oeverinterpretation, Metahistory, historicism, World of Idea, Politics
  • Reza Taran *, Sayed Ali Mirmoosavi Pages 163-184

    The formation of the concept of common good in the Constitutional period is the concern of this article. How do the elites interpret this concept according to the context? What are the consequences and requirements of these interpretations?  In the pre-constitutional period, the common conception is the good of the Islamic monarchy and theoretically, the tradition of political theology support the good of the Islamic monarchy. According to the hermeneutic methodology of Quentin Skinner, Iran's defeat of Russia, Iranians' acquaintance with the new world, and the granting of concessions to foreigners pave the way for a change in understanding of good. According to the elites of the Constitutional period, the good of the monarchy and an interpretation of religion that proposed the good of the Shari'a ,in practice have preferred the private good to the public good. Criticism of the good of the monarchy and interpretation of the scholars of this period from the good of Sharia led to the formation of a new conception of good, the center of a new understanding is the "good of the nation”. Accordingly, the Constitutional Movement is a protest against the preference of the good of the monarchy and the traditional interpretation of the good of the Shari'a. The conflict between these three interpretations of good was reflected in the constitution.

    Keywords: common good, good of Sharia, good of monarchy, good of nation, constitutional
  • Faramarz Mirzazadeh Ahmadbeyglou * Pages 185-206
    Constitutionalism has been accompanied with bounding the kingship system power by law; it is not important this manner has been happen in England or in Iran, but it is important that despotic authoritarian discourse do support from kingship and be legitimize it. Now, constitutionalism, by a rendering democratic interpretation from religion, has effort, until articulate a new discourse that meantime legitimize political system, respect on rights of individual in society. This article, by studying this issue in Locke and Naini political thought, has concluded that albeit both of them ground his thought basis on religion, but has theorized differently on process of sovereignty surrendering to people and on result. Like, Locke in the process of sovereignty surrendering to people passaged on human rationality and drew a temporal and free from church intervention. But, Naini by basing the politics on religion, has study society and government under the religion alike. And this mean that Locke do not certainly be bounded on religion on society and political arena, and Naini certainly be bound on religion in both case.
    Keywords: Religion, Democracy, Locke, Naini, Politics, Hermeneutics
  • Sara Najafpour, Ali Tadayyonrad *, Najmedin Gilani Pages 207-229
    The truth and nature of the relationship between religion and political power is one of the important issues regarding the system of political thought and action of the Sassanid period. This research is a preliminary attempt to more accurately evaluate the complex and multifaceted relationship between politics and religion in the political thought of Sassanid Iran with a comparative analysis of the relationship between religion and politics in the book of Ardashir and Machiavelli's views. In this article, with a comparative method and also using Skinner's method in understanding the internal logic of texts, we have studied the treatise of Ahd-e-Ardashir  focusing on its religious-political ideas in accordance with Machiavelli's views on The prince and Discourses. Our study shows that if we measure the "political functions of religion", "the necessity of rearranging religion" and "the precedence of expediency over morality" in Machiavelli's view of the relationship between religion and politics, Ardashir's covenant includes all these elements in the view of religion in politics. And therefore this work can be considered as a theoretical plan of how and the minutes of the relationship between religion and politics. Ardeshir had thought in practice and opinion from the very beginning of unifying the Iranians using the tools of religion and its details, but due to the lack of intellectual and historical background, he could not be a theorist of the transition like Machiavelli.
    Keywords: Ardeshir Babakan, Ethics, Religion, Politics, Machiavelli, expediency
  • Mojtaba Shakoori *, Majid Hoseini Pages 231-253
    The main topic in the social construction of childhood is the category of control and discipline. The school - along with other child control institutions - shapes the child's order, understanding and learning, maturity and development, skills and control, and the regulation of the child's imagination and mind through its designs and settings. The present article intends to reflect narratives of Iranian cinema in which Iranian children have been exposed to specific methods of control as a basic micropolitical tool of power and how these methods have evolved. The hypothesis of the article is that according to the cinematic narratives of the changes of discipline and power in school, the micropolitics of power in this institution has gone through three stages of resistance against discipline, legitimization of discipline and finally Dominance of discipline. In this study, using the genealogical method of Foucault and descriptive-analytical method, the reflection of Iranian children in school in three selected films from the decades after the Islamic Revolution, has been examined from the micropolitical perspective of power.
    Keywords: Micro-politics of power, school, discipline, Educational System, childhood