فهرست مطالب

مدیریت نوآوری در سازمان های دفاعی - سال پنجم شماره 2 (پیاپی 16، تابستان 1401)

مجله مدیریت نوآوری در سازمان های دفاعی
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 16، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا اسحاقیان، سید محمدباقر جعفری*، حمیدرضا یزدانی صفحات 1-26
    زمینه و هدف

     بازطراحی مدل کسب وکار پیش‌نیاز توسعه و بقای سازمان ها در عصر دیجیتال است. بر این اساس، سازمان‌ها باید به جای تکیه بر مدل های ایستا، منطق کسب وکار خود را همگام با تغییرات محیطی و انتظارات مشتریان از طریق بهره گیری از قابلیت های فناوری به روز نمایند. هدف از پژوهش حاضر، ارایه رویکردی نظام‌مند برای نوآوری مدل کسب وکار مبتنی بر کاربست فناوری های دیجیتالی است.

    روش‌شناسی: 

    در فاز نخست، مولفه های نوآوری مدل کسب وکار با روش فراترکیب از 42 مقاله منتخب استخراج شد. در گام بعد، بر اساس روش پیمایشی و به کارگیری روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند در میان خبرگان حوزه فناوری و انجام تحلیل فازی پرسشنامه های دریافتی، کاربرد‌های فناوری های دیجیتالی در مولفه های نوآوری مدل کسب وکار استخراج شده در فاز اول ارایه گردید.

    یافته‌ها: در فاز نخست، مولفه های مدل در قالب پنج مقوله نوآوری در کلان فعالیت‌‌های شبکه ارزش، نوآوری در کلان فعالیت‌‌های درون‌سازمانی، نوآوری در ساختار، نوآوری در حکمرانی و نوآوری در جنبه مالی و تم‌های تشکیل دهنده هر یک دسته‌بندی شدند. سپس، چارچوب نوآوری مدل کسب وکار با استخراج دیدگاه خبرگان حوزه فناوری درخصوص کاربست فناوری های دیجیتالی مشتمل بر هفت گروه پلتفرم، اتصال، محصول نقش محور، گردآوری داده سنسورمحور، تحلیل بینش‌ساز، تعامل تحلیلی و تعامل افزوده ارایه گردید.

    نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌‌های پژوهش مشخص شد که در واکنش به پویایی ها و تغییرات محیطی، نوآوری در چه ابعاد و مولفه هایی از مدل کسب وکار و با به کارگیری کدام گروه از فناوری های دیجیتالی باید مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: نوآوری مدل کسب وکار، فناوری های دیجیتالی، فراترکیب
  • ابوطالب مطلبی، اکبر غفارلو*، رحیم محمدخانی، آراز راشدی زهرا صفحات 27-50
    زمینه و هدف

     رقابت‌پذیری، عاملی کلیدی برای ارزیابی درجه موفقیت کشورها، بنگاه ها و صنایع در میدان های رقابتی تجاری، اقتصادی و سیاسی به شمار می رود. هدف از این پژوهش، شناسایی عوامل موثر بر توسعه رقابت‌پذیری شرکت‌های نوآور و نوپا و ارایه راهکارهایی برای توسعه و بهبود رقابت‌پذیری آن‌ها است.

    روش‌شناسی:

     پژوهش حاضر دارای مبنای فلسفی تفسیری و جهت‌گیری بنیادی است. رویکرد این پژوهش، استقرایی است و در آن از روش کیفی و راهبرد نظریه داده‌بنیاد استفاده شده است. نمونه‌گیری به شیوه نظری و با استفاده از روش‌های گلوله‌برفی و هدفمند انجام شد. داده‌‌های پژوهش از طریق مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته با 14 نفر از خبرگان شامل مدیران چندین شرکت موفق صادراتی استان آذربایجان شرقی و اردبیل، اساتید دانشگاهی متخصص در رشته بازاریابی و اقتصاد دانشگاه محقق اردبیلی و دانشگاه آزاد واحد تبریز گردآوری گردید.

    یافته‌ها: 

    تحلیل داده‌های نشان داد که عوامل علی شامل دانش نیازهای بازار و اتخاذ دور نمای بازاریابی، محوری  شامل خلاقیت و نوآوری، تحقیق و توسعه، زمینه‌ای شامل بررسی و پایش محیط، زیرساخت قانونی، منابع مالی و انسانی، راهبردها شامل آموزش و روش‌های مدیریتی و پیامدها شامل سود بیشتر و رضایت مشتری بر توسعه و بهبود رقابت پذیری تاثیر دارند.

    نتیجه‌گیری: 

    مدل پژوهش می تواند به عنوان الگوی راهنمایی برای شرکت های نوآور و نوپا برای ارایه محصولات و خدمات نوین به منظور افزایش رقابت پذیری و حضور فعالانه در نمایشگاه های بین المللی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بهبود و توسعه، رقابت پذیری، شرکت های نوآور و نوپا، نظریه داده بنیاد
  • علی فرهادی*، سلمان جواشی جدید صفحات 51-74
    زمینه و هدف

     بروز رفتارهای ضد تولید به افزایش هزینه‌های سازمان، کاهش استانداردهای کیفیت و کمیت در تولیدات و خدمات، اتلاف و استفاده‌های شخصی از اموال و منابع سازمان، کاهش بهره‌وری و عملکرد سازمانی کارکنان و افزایش استرس محیط کار منجر خواهد شد. بر این اساس، در این پژوهش به شناسایی پیشایندها و پسایندهای رفتارهای ضد تولید در سازمان‌های دفاعی دانش‌بنیان و فناور پرداخته شده است.

    روش‌شناسی:

     این پژوهش از نظر هدف از نوع کاربردی و از نظر روش نوعی پژوهش کیفی و اکتشافی است. داده‌های پژوهش شامل مقالات و مستندات علمی و مصاحبه با خبرگان سازمان‌های دفاعی دانش‌بنیان بود. نمونه‌گیری به روش هدفمند و قضاوتی انجام شد و با تعداد 14 نفر مصاحبه نیمه‌ساختاریافته انجام شد. اطلاعات به‌دست‌آمده با استفاده از روش گراندد تیوری (رویکرد ظاهر شونده گلیزر) و نرم‌افزار مکس‌کیودی‌ای تحلیل شدند. روایی پژوهش، از طریق تایید اعضاء و مشارکت‌کنندگان و پایایی آن از روش توافق مشارکت‌کنندگان و ضریب توافق 81 درصد حاصل گردید.

    یافته‌ها:

     پس از تحلیل مقالات، اسناد و مصاحبه‌ها تعداد 544 کد اولیه شناسایی شد. در یک فرایند چندمرحله‌ای کدگذاری، پیشایندهای رفتارهای ضد تولید در سازمان‌های دانش‌بنیان و فناور شامل چهار بعد عوامل مدیریتی، عوامل سازمانی، عوامل فرهنگی اجتماعی و عوامل فردی و پسایندهای رفتارهای ضد تولید شامل دو بعد فردی و سازمانی بودند.

    نتیجه‌گیری: 

    با شناسایی و کنترل پیشایندهای رفتارهای ضدتولید در سازمانهای دفاعی، امکان مدیریت و کاهش رفتارهای ضدتولید در این سازمان ها محقق می گردد و به تبع آن امکان کنترل و کاهش پیامدهای منفی این نوع رفتارها در سطح فردی و سازمانی قابل دستیابی خواهد بود.

    کلیدواژگان: رفتارهای ضد تولید، پیشایندها، پسایندها، سازمانهای دانش بنیان و فناور
  • عادل ساجدی، هوشنگ تقی زاده*، غفار تاری، مجتبی رمضانی صفحات 75-100
    زمینه و هدف

    هدف این پژوهش تدوین الگوی روابط بین ابعاد اکوسیستم نوآوری در صنایع کوچک و متوسط استان آذربایجان شرقی بوده است.

    روش شناسی

    روش تحقیق آمیخته اکتشافی بوده است. در بخش کیفی بر اساس تحلیل تم ، ابعاد اکوسیستم نوآوری مشخص شده است. ابزار گردآوری داده ها در این بخش مصاحبه بوده است. نمونه گیری به صورت اشباع نظری انجام گرفته است. در بخش کمی نیز الگوی روابط بین ابعاد اکوسیستم نوآوری در صنایع کوچک و متوسط تدوین شده است. تحلیل داده ها در بخش کمی بر اساس تحلیل عاملی تاییدی و مدلسازی ساختاری تفسیری انجام گرفته است. گردآوردی داده ها در بخش کمی بر اساس دو پرسشنامه انجام شده است. جامعه آماری در بخش تحلیل عاملی، کلیه مدیران صنایع کوچک و متوسط با نمونه 335 نفری و در بخش مدلسازی ساختاری تفسیری 11 نفر از خبرگان بخش کیفی بوده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش در بخش کیفی نشان دهنده هفت تم اصلی و سی و سه تم فرعی بوده است. در بخش کمی، نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان دهنده مناسب بودن هر یک از الگوهای تاییدی بوده است. همچنین نتایج مدلسازی ساختاری تفسیری نشان می دهد که ابعاد اکوسیستم نوآوری در صنایع کوچک و متوسط استان آذربایجان شرقی در پنج سطح قرار می گیرد که هر سطح دارای روابط مستقیم و غیر مستقیم با سطوح دیگر می باشد.

    نتیجه گیری

    برای افزایش نوآوری در صنایع کوچک و متوسط، مدیران این صنایع بایستی ابتدا بر مصنوعات و ابزارهای نوآوری به عنوان ابعاد اصلی اکوسیستم نوآوری صنایع کوچک و متوسط تمرکز نمایند.

    کلیدواژگان: اکوسیستم نوآوری، مصنوعات، ابزارهای نوآوری، رهبر اکوسیستم
  • مهدی محمدی*، فاطمه غفاری، امیر خانلری صفحات 101-126

    این مقاله به دنبال ارایه الگوی شکل گیری و رشد نظام نوآوری فناورانه در حوزه فینتک در ایران و همچنین شناسایی اجزاء تاثیرگذار و موضوعات کلیدی بر فاز شکل گیری و توسعه این نظام میباشد.در این پژوهش از روش تحقیق کیفی و استراتژی پژوهشی مطالعه موردی استفاده گردید و در این خصوص به مصاحبه با فعالان این حوزه و بررسی و تحلیل محتوای اسناد و فعالیت های انجام شده در این بخش پرداخته ایم.با بهره گیری از مفهوم نظام نوآوری فناورانه و با استفاده از لنز ساختاری و لنز کارکردی نظام نواوری فناورانه، اجزاء کلیدی تاثیرگذار بر فاز شکل گیری و رشد حوزه فینتک در ایران شناسایی و مهمترین محرک ها و موانع در این مسیر استخراج و بر این اساس موضوعات سیاستی کلیدی موجود برای شکل گیری قوی تر این نظام و برطرف شدن موانع ارایه گردید. نتایج نشان می دهد، طی یک دهه اخیر، شکل گیری و توسعه نظام نوآوری فناورانه در حوزه فینتک در نتیجه شکل گیری عوامل ساختاری صورت پذیرفته است. و خاستگاه شکل گیری بازار در حوزه فینتک، از استارتآپ های فردی و در پاسخ به نیازهای نوظهور گوشه های خالی بازارهای مالی B2C و B2B بوده است. در فاز بعدی،کارآفرینی و سرمایه گذاری سازمانهای بزرگ و بانکها، تعاملات و نهایتا کارآفرینی های دانشگاهی در توسعه این حوزه موثر بوده اند. هر چند که نقش دولت از طریق تدوین قوانین تنظیمی امری حیاتی بوده است. این قوانین در اوایل عمدتا به موضوعات کلی تر و در سالهای اخیر، مصوبات اختصاصیتر در این حوزه، تصویب شده است

    کلیدواژگان: فین تک، نظامهای فناورانه نوآوری، کارکردهای نظام نوآوری، عوامل ساختاری
  • محمدعلی محامد، نجلا حریری*، فهیمه باب الحوائجی صفحات 127-148
    زمینه و هدف
    با توجه به رشد روزافزون فن آوری ها، بهره گیری از داده های عظیم که منتج از رویکرد یکپارچگی دسترسی به داده ها است، ضرورتی انکارناپذیر می باشد. استفاده از یک الگوی پدافند سایبری در حوزه مذکور، که هدف پژوهش حاضر است که می تواند موجب ارتقای شناسایی، کاهش مخاطرات و ممانعت از حملات و تهدیدات سایبری متصور بر مخازن و زیرساخت های داده ای سازمان گردد.روش شناسی: این تحقیق از نظر هدف کاربردی بوده و از نظر روش پژوهشی توصیفی-اکتشافی است. در فاز اول تحقیق به منظور شناسایی عناصر الگو، تعداد 15 نفر از خبرگان و صاحب نظران پدافند سایبری و شاغل در سازمان های داده محور به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و در پانل دلفی مشارکت کردند. در فاز دوم به منظور اعتبارسنجی مدل، تعداد 288 نفر از کارکنان سازمان های داده محور به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گرداوری داده ها پرسشنامه بوده و برای تحلیل داده ها از روش دلفی و مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شده است. 
    یافته ها
    یافته های تحقیق حاکی از شناسایی 5 بعد با 21 مولفه و 70 شاخص برای الگوی نوآورانه پدافند سایبری با رویکرد یکپارچگی دسترسی به داده ها در سازمان های داده محور بود. ابعاد مدل  شامل شناسایی، حفاظت، کشف، پاسخگویی و بازیابی بوده است که در بین این ابعاد پاسخگویی و حفاظت بیشترین قدرت تبیین کنندگی را داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به مطالعه انجام شده و همچنین وجود فضای رقابتی در عصر حاضر، ضروریست سازمان های داده محور با بهره گیری از الگوی ارایه شده در این پژوهش برنامه ریزی لازم را در خصوص اجرای پدافند سایبری در حوزه یکپارچگی دسترسی به داده ها در سازمان های خود به عمل آورند.
    کلیدواژگان: سازمان داده محور، یکپارچگی دسترسی به داده، الگوی پدافند سایبری، روش دلفی، تحلیل عاملی تاییدی
  • اسدالله حسن زاده دلوئی، امیرحسین محمدداوودی*، محمدعلی حسینی، اختر جمالی صفحات 149-168
    زمینه و هدف

    افزایش نیاز سازمان‎ها به مدیران و کارکنانی توانمند تر، مستعد تر، ماهر تر و شایسته تر از مدیران امروزی تربیت و پرورش آنها امری اجتناب‎ناپذیر نموده است. بر این اساس، در پژوهش حاضر به شناسایی عوامل موفقیت جانشین پروری در مدیران دانشگاه علوم پزشکی مشهد پرداخته شده است.
    روش شناسی: این تحقیق از نظر هدف کاربردی و رویکرد آن، آمیخته اکتشافی است. در بخش کیفی از روش تحلیل محتوا و ابزار مصاحبه و در بخش کمی از روش پیمایش و ابزار پرسشنامه استفاده گردید. تحلیل داده ها در بخش کیفی به کمک کدگذاری و در بخش کمی از مدل سازی معادلات ساختاری (نرم افزار پی ال اس) انجام شد.

    یافته ها

    بر اساس تحلیل داده های کیفی تعداد 59 شاخص در قالب 10مقوله فرعی(مدیریت رهبری، مدیریت منابع انسانی، مدیریت استعداد، برنامه ریزی راهبردی، ساختار سازمانی، فرهنگ سازمانی، مدیریت فرآیندها، فناوری اطلاعات، منابع مالی و عوامل سیاسی) شناسایی شدند که در سه دسته مقوله اصلی عوامل ساختاری، عوامل زمینه ای و عوامل رفتاری دسته بندی شدند. نتایج حاصل از معادلات ساختاری نیز بیان گر اعتبار و برازش مناسب مدل تحقیق بوده است.

    نتیجه گیری

    موفقیت و بقای سازمان ها به وجود کارکنان مناسب در زمان مناسب وابسته است. برنامه ریزی جانشین پروری تلاشی نظام مند و هدف مند در یک سازمان برای حصول اطمینان از تداوم  اثربخشی کارکنان در سمت های کلیدی، نگهداشت و توسعه سرمایه های فکری برای آینده و تشویق به پیشرفت فردی است. توجه به عوامل موفقیت برنامه های جانشین پروری و سرمایه گذاری بر اساس اولویت آنها می تواند موجبات کاهش هزینه و حداکثرسازی دستاوردها را فراهم نماید.

    کلیدواژگان: مدل، موفقیت، جانشین پروری، مدیران علوم پزشکی
  • یاسمن خلیلی*، حمید رضا صفاری، حمیدرضا افشاری صفحات 169-190
    زمینه و هدف
    انتخاب و انتصاب مدیران شایسته و دارای توانمندی های لازم و ضروری از مهم ترین و حساس ترین مسایل در فرایند مدیریت بحران است. بر این اساس، در پژوهش حاضر به شناسایی الگوی شایستگی فرماندهان و مدیران در مدیریت بحران پرداخته می شود.
    روش شناسی: پژوهش حاضر از نوع تحقیقات کاربردی است که در آن از راهبرد تحلیل محتوا استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان و صاحب نظران نیروی پدافند هوایی بودند که تعداد 12 نفر به روش هدف مند به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از مصاحبه استفاده شد. داده های پژوهش از طریق کدگذاری تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس تحلیل داده های پژوهش هر یک از شایستگی های فردی، بین فردی، سازمانی و محیطی و بینشی فرماندهان و مدیران برای هر یک از مراحل پیش از بحران، در حین بحران و بعد از بحران شناسایی شدند
    نتیجه گیری
    انتخاب و انتصاب فرماندهان و مدیران می تواند بر اساس الگوی  استخراج شده شایستگی فرماندهان و مدیران در مدیریت بحران در این پژوهش صورت پذیرد. بر این اساس، مدیران باید نسبت به تدوین الگوی عملیاتی الگوی نهایی اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: شایستگی، الگوی شایستگی، مدیریت بحران
|
  • Zahra Eshaghian, Seyed Mohammadbagher Jafari *, Hamid Reza Yazdani Pages 1-26
    Background & Purpose

     Redesigning the business model is a prerequisite for the development and survival of organizations in the digital age. Accordingly, instead of relying on static models, every organization should update its business logic in line with environmental changes and customer expectations by utilizing the capabilities of technologies. The purpose of this study is provide a systematic approach to business model innovation based on using digital technologies.

    Methodology

     In the first phase, business model innovation components were extracted from 42 selected articles. Then, by survey method and by non-random and purposeful sampling of technology experts and fuzzy analysis of the received questionnaires, the application of digital technologies in the innovation components of the business model extracted in the first phase was presented.

    Findings

     In the first phase, the components of the model were identified in the five categories, innovation in value network macro-activities, innovation in intra- organizational macro-activities, innovation in structure, innovation in governance and innovation in financial affairs and themes. Then, by extracting the views of experts in the field of technology regarding the application of digital technologies, including seven groups of platform, connectivity, Actor-based product, sensor-based data collection, analytical insight generation, analytical interaction and augmented interaction, the business model innovation framework is presented.

    Conclusion

     The findings indicate in response to environmental dynamics and changes, innovation in what dimensions and components of the business model and using which group of digital technologies should be considered.

    Keywords: Business Model Innovation, digital technologies, Meta Synthesis Method
  • Aboutaleb Motaleb, AKBAR GHAFFARLOU *, Rahim Mohammadkhan, Araz Rashedi Zahra Pages 27-50
    Background & Purpose

     Competitiveness is a key factor for evaluating the degree of success of countries, companies and industries in commercial, economic and political competitive fields. The purpose of this research is to identify the factors affecting the development of the competitiveness of innovative and start-up companies and to provide solutions for the development and improvement of their competitiveness.

    Methodology

     The current research has an interpretive philosophical basis and a fundamental orientation. The approach of this research is inductive and the qualitative method and strategy of grounded theory have been used to do it. Sampling was done theoretically using snowball and targeted methods. The research data were collected through semi-structured interviews with 14 experts, including managers of several successful export companies in East Azarbaijan and Ardabil provinces, university professors specializing in marketing and economics at Mohaghegh Ardabili University and Tabriz Branch Azad University.

    Findings

     The results showed that causal factors (knowledge of market needs and adoption of marketing perspective), pivotal (creativity and innovation, research and development), contextual (environmental monitoring, legal infrastructure, financial and human resources), strategies (training and management methods) And the consequences (more profit and customer satisfaction) affect the development and improvement of competitiveness.

    Conclusion

     The proposed model can be a guide for innovative and start-up companies to offer new products and services in order to increase competitiveness and active participation in international exhibitions

    Keywords: Improvement, Development, Competitiveness, Start-Up Companies, Grounded Theory
  • Ali Farhadi *, Salman Javashi Jadid Pages 51-74
    Background & Purpose

     The emergence of anti-production behaviors will lead to increased costs of the organization, reduced quality and quantity standards in products and services, waste and personal use of property and resources of the organization, reduced productivity and organizational performance of employees and increased workplace stress. This study identifies the antecedents and consequences of anti-production behaviors in knowledge-based and technology defense organizations.

    Methodology

     This research is applied in terms of purpose and is exploratory in terms of qualitative method. The research data included scientific articles and documents and interviews with experts of knowledge-based defense organizations. Sampling was done in a purposeful and judgmental way and a semi-structured interview was conducted with 14 people. The obtained data were analyzed using grounded theory method (Glaser's emergent approach) and MaxQD software. The validity of the research was obtained through the approval of the members and participants and its reliability was obtained from the participants' agreement method and the agreement coefficient was 81%.

    Findings

     After analyzing the articles, documents and interviews, 544 primary codes were identified. In a multi-step process of coding, the antecedents of anti-productive behaviors in knowledge-based and technological organizations included four dimensions of managerial factors, organizational factors, socio-cultural factors, and individual factors, and the consequences of anti-productive behaviors included two individual and organizational dimensions.

    Conclusion

     By identifying and controlling the antecedents of anti-productive behaviors in defense organizations, it is possible to manage and reduce anti-productive behaviors in these organizations, and accordingly, it will be possible to control and reduce the negative consequences of this type of behavior at the individual and organizational level.

    Keywords: Anti-production behaviors, antecedents, consequentials, Knowledge-based, technology organizations
  • Adel Sajedi, Houshang Taghizadeh *, Ghaffar Tari, Mojtaba Ramazani Pages 75-100
    Background & Purpose

    The purpose of this study was to compilated a model of relationships between the dimensions of the innovation ecosystem in small and medium enterprise of East Azerbaijan province

    Methodology

    The research method was exploratory. In the qualitative section, based on theme analysis, the dimensions of the innovation ecosystem are identified. Sampling was performed in the form of theoretical saturation. In the quantitative part the pattern of relationships between the dimensions of the innovation ecosystem in small and medium enterprise is formulated. Quantitative data analysis is based on confirmatory factor analysis and interpretive structural modeling. Data collection was done in a quantitative part based on two questionnaires. The statistical population in the factor analysis section, all managers of small and medium industries with a sample of 335 people and in the interpretive structural modeling section were 11 experts in the qualitative section.

    Findings

    The research findings in the qualitative section show seven main themes and thirty-three sub-themes. In the quantitative part, the results of confirmatory factor analysis indicate the appropriateness of each of the confirmatory models. Also, the results of interpretive structural modeling show that the dimensions of the innovation ecosystem in small and medium industries of East Azerbaijan province are in five levels, each of which has direct and indirect relations with other levels.

    Conclusion

    To increase innovation in small and medium industries, managers of these industries must first focus on artifacts and innovation tools as the main dimensions of the innovation ecosystem of small and medium industries.

    Keywords: Innovation ecosystem, Artifacts, Tools of innovation, Ecosystem leader
  • Mehdi Mohammadi *, Fatemeh Ghaffari, Amir Khanlari Pages 101-126

    This article seeks to provide a model for the formation and growth of technological innovation system of Fintech in Iran and also to identify the key issues on the formation and development phase of this system.In this research, the qualitative research method and research strategy of case study were used. so, we interviewed activists in this field in Iran and analyzed the content of documents and activities carried out in this section. With the concept of technological innovation system and using structural and functional lenses, key components affecting the formation and growth phase of FinTech, were identified and the most important stimuli and Obstacles were extracted in this direction. then, the key policy issues were presented for the stronger formation of this system and the removal of obstacles.The results show that during the last decade, the formation and development of technological innovation system in fintech has occurred as a result of the formation of structural factors. And the origins of the fintech market have been those of personal startups that have responded to the emerging needs of the empty corners of the B2C and B2B financial markets. In the next phase, entrepreneurship of large organizations, interactions and finally university entrepreneurship have been effective in the development of this field. However, the role of the government through the enactment of regulatory laws has been vital. These laws in the early years dealt with more general issues and in recent years, more specific approvals have been adopted.

    Keywords: Fintech, Technological Innovation Systems, Innovation system functions, structural factors
  • Mohammad Ali Mohamed, Nadjla Hariri *, Fahime Babalhavaeji Pages 127-148
    Background &
    Purpose
    Due to the ever-increasing growth of technologies, the use of big data, which is the result of the integrated approach to data access, is an undeniable necessity. The use of a cyber defense model in the mentioned field, which is the goal of the present research, can improve the identification, reduce risks and prevent cyber attacks and threats on the organization's data infrastructures and repositories.
    Methodology
    This research is applied research in terms of purpose and descriptive-exploratory in terms of research method. In the first phase of the research, in order to identify the elements of the model, 15 cyber defense experts and experts working in data-oriented organizations were selected by purposive sampling and participated in the Delphi panel. In the second phase, in order to validate the model, 288 employees of data-oriented organizations were selected by simple random sampling method. The data collection tool is a questionnaire and the Delphi method and structural equation modeling were used to analyze the data.
    Findings
    The findings of the research indicated the identification of 5 dimensions with 21 components and 70 indicators for the innovative model of cyber defense with the approach of data access integration in data-oriented organizations. The dimensions of the model included identification, protection, discovery, response and recovery, which had the greatest explanatory power among these dimensions of response and protection.
    Conclusion
    According to the study and the competitive environment in the present era, it is necessary for data-driven organizations to use the model presented in this study to implement the necessary planning for the implementation of cyber defense in the field of data access integration in their organizations.
    Keywords: Data-driven organization, Data access integrity, Cyber Defense Pattern, Delphi method, Confirmatory Factor Analysis
  • Asadolah Hassanzadeh Deloi, Amirhossein Mohammad Davoodi *, Mohammad Ali Hosseini, Axtar Jamali Pages 149-168

    Background &

    Purpose

    The increasing need of organizations for managers and employees who are more capable, capable, skilled and competent than today's managers has made their education and training inevitable. Based on this, in the present research, the factors of succession success in managers of Mashhad University of Medical Sciences have been identified.

    Methodology

    In the current research, a mixed exploratory method was used. Content analysis strategy and interview tool were used in the qualitative part and survey method and questionnaire tool were used in the quantitative part. Data analysis was done in the qualitative part with the help of coding and in the quantitative part of structural equation modeling with the help of SmartPLS software.

    Findings

    Based on qualitative data analysis, 59 indicators were identified in the form of 10 subcategories (leadership management, human resource management, talent management, strategic planning, organizational structure, organizational culture, process management, information technology, financial resources and political factors) The main categories of structural factors, contextual factors and behavioral factors were categorized. The results of the structural equations have also shown the validity and appropriateness of the research model.

    Conclusion

    The success and survival of organizations depends on having the right employees at the right time. Succession planning is a systematic and targeted effort in an organization to ensure the continued effectiveness of employees in key positions, maintain and develop intellectual capital for the future, and encourage individual development. Paying attention to the success factors of succession programs and investing based on their priority can reduce costs and maximize achievements.

    Keywords: model, Success, Succession, Managers of Medical Sciences
  • Yassaman Khalili *, Hamid Reza Safari, Hamidreza Afshari Pages 169-190
    Background &
    Purpose
    The selection and appointment of competent managers with necessary capabilities is one of the most important and sensitive issues in the crisis management process. Based on this, in the current research, the competency model of commanders and managers in crisis management is identified.
    Methodology
    The current research is a type of applied research in which content analysis strategy is used. The statistical population of the research included experts and experts of the Air Defense Force, 12 of whom were selected as a sample size in a targeted way. Interviews were used to collect data. The research data were analyzed through coding.
    Findings
    Based on the analysis of the research data, each of the individual, interpersonal, organizational and environmental competencies and insight of the commanders and managers were identified for each of the stages before the crisis, during the crisis and after the crisis.
    Conclusion
    The selection and appointment of commanders and managers can be done based on the extracted model of competence of commanders and managers in crisis management in this research. Based on this, the managers should proceed to develop the operational model of the final model.
    Keywords: Competence, Competency Model, crisis management