فهرست مطالب

تحقیقات دامپزشکی - سال هفتاد و هفتم شماره 1 (بهار 1401)

مجله تحقیقات دامپزشکی
سال هفتاد و هفتم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زهرا بابائی، آرش اسدی، ایرج شریفی، مهدی برهانی، امین احمدی، علیرضا کیهانی، علی افگار* صفحات 1-9
    زمینه مطالعه

    محیط 1640RPMI، یکی از پرمصرف ترین محیط های مایع کشت جهت تکثیر میکروارگانیسم ها ازجمله لیشمانیا است که در این محیط به طور معمول از 30-10 درصد سرم جنین گاوی FBS)) یا گوساله (FCS) به دلیل داشتن فاکتور های رشد مانند ریز مغذی ها، عناصر کمیاب و هورمون ها استفاده می شود.

    هدف

    با توجه به محدودیت هایی مانند گرانی سرم های تجاری و توجه ویژه به معرفی جایگزین مناسب و نیز رواج اخیر پرورش شترمرغ و شتر در کشورمان در سال های اخیر و همچنین امکان دستیابی به سرم های این حیوانات حاوی عوامل رشد مشابه با سرم جنین گاوی تجاری، بر آن شدیم تا تاثیر دو سرم را بر رشد پروماستیگوت های لیشمانیا تروپیکا و لیشمانیا ماژور در مقایسه با FBS در محیط 1640 RPMI بررسی کنیم.

    روش‎ کار

    یک میلیون پروماستیگوت در میلی لیتر از لیشمانیا ماژور و لیشمانیا تروپیکا در محیط 1640RPMI، در حضور درصد های مختلف 30-5/2 هر سه سرم کشت داده شدند و پس از آن، در روز های مختلف تا روز چهاردهم، شمارش، مقایسه و آنالیز شدند.

    نتایج

    بیشترین میزان تکثیر هر دو گونه لیشمانیا در حضور تمام درصد های FBS و تا روز 7 پس از کشت مشاهده شد. در محیط های کشت با کمتر از 5 درصد دو سرم شترمرغ و شتر نیز رشد دو گونه لیشمانیا مطلوب بوده اما با افزایش میزان این سرم ها، از رشد هر دو گونه انگل کاسته شد. در صورت استفاده از سرم با غلظت 10 درصد، پس از FBS، بیشترین تکثیر پروماستیگوت دو گونه انگل، در حضور سرم شتر مشاهده شد.

    نتیجه گیری نهایی

    در درصد های 5 و کمتر، هر یک از سرم های شترمرغ و شتر و برای 10 درصد، تنها سرم شتر به عنوان جایگزین FBS در محیط کشت هر دو گونه لیشمانیا و انکوباسیون کمتر از یک هفته پیشنهاد می شود، در حالی که در صورت نیاز به درصد های بیش از 15،FBS همچنان بهترین گزینه می باشد.

    کلیدواژگان: سرم جنین گاوی، سرم شترمرغ، سرم شتر، لیشمانیا، 1640RPMI
  • رضا طاعتی*، ذبیح الله پژند، حسن مصطفوی صفحات 11-18
    زمینه مطالعه

    امروزه به دلیل تحمیل هزینه بالای پروتیین های جانوری بر جیره آبزیان، توجه زیادی به استفاده بیشتر از پروتیین های گیاهی شده است.

    هدف

    جایگزینی پودر ماهی با کنسانتره پروتیین ذرت (CPC) (Empyreal®75) و تاثیر آن بر رشد، بازماندگی و ترکیب بدن تاس ماهی سیبری (Acipenser baerii).

    روش ‎کار

    کنسانتره پروتیین ذرت در چهار سطح صفر، 15، 30 و 45 درصد در سه تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی جایگزین پودر ماهی شد. تعداد 120 عدد تاس ماهی سیبری با میانگین وزنی 39/0± 27/8 گرم در 12 عدد مخزن گرد پلاستیکی 80 لیتری با تراکم 10 عدد در هر مخزن توزیع شدند. پس از یک هفته سازگاری، بچه ماهیان با چهار جیره با سطح یکسان پروتیین و انرژی (ایزونیتروژنیک و ایزوکالریک) به مدت 60 روز تغذیه شدند. در پایان آزمایش، پارامترهای رشد و ترکیب لاشه اندازه گیری شدند.

    نتایج

    فاکتورهای طول کل، وزن نهایی، درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه، میانگین رشد روزانه، ضریب کارایی پروتیین و ضریب چاقی در ماهیان تغذیه شده با کنسانتره پروتیین ذرت 15 درصد به طور معنی داری بالاتر از سایر تیمارها بود (05/0>P). ضریب تبدیل غذایی در همین تیمار کمترین مقدار را داشت که با بقیه تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی دار نشان داد (05/0>P). اختلاف معنی د اری در میزان پروتیین لاشه در ماهیان تغذیه شده با کنسانتره پروتیین ذرت 15 درصد و 30 درصد، در قیاس با ماهیان تغذیه شده با کنسانتره پروتیین ذرت 45 درصد مشاهده گردید. نرخ بازماندگی در همه تیمارها 100 درصد بود.

    نتیجه گیری نهایی

    با توجه به یافته های حاصل می توان اظهار نمود که کنسانتره پروتیین ذرت در سطح 15 درصد می تواند جایگزین مناسبی برای پودر ماهی در جیره تاس ماهی سیبری باشد.

    کلیدواژگان: تاس ماهی سیبری، پروتئین گیاهی امپریال، جایگزینی، عملکرد رشد، آنالیز لاشه
  • مرتضی حدادیان، سعید عطائی کچویی، محمدرضا محزونیه، رامک یحیی رعیت، وحید کریمی* صفحات 19-27
    زمینه مطالعه

    گالی باکتریوم آناتیس گونه ای نوظهور از خانواده پاستورلاسه است. این پاتوژن فرصت طلب به عنوان بخشی از فلور طبیعی دستگاه تنفس فوقانی و قسمت های انتهایی دستگاه تولید مثل طیور در صورت فراهم شدن شرایط مناسب سبب ایجاد عوارض مختلفی از جمله سالپنژیت، پریتونیت و کاهش تولید تخم مرغ تا حدود 10 درصد به همراه مرگ و میر در گله های مرغ تخم گذار می شود. با توجه به این که افزایش مقاومت های آنتی بیوتیکی در مورد این باکتری در مطالعات قبلی به اثبات رسیده، عدم توجه به آلودگی با گالی باکتریوم در گله های مرغ تخم گذار هزینه های بالایی به مزارع پرورش مرغ تخم گذار تحمیل می کند. از سوی دیگر با توجه به عدم ایجاد علایم اختصاصی در درگیری های ایجاد شده با این باکتری، تا به امروز توجه لازم برای انجام مطالعه جامعی در مورد وضعیت این بیماری در ایران وجود نداشته است.

    هدف

    بررسی میزان آلودگی به گالی باکتریوم آناتیس در گله های مرغ تخم گذار صنعتی در برخی از استان های ایران به عنوان نمونه ای برای آغاز فرآیند تعیین میزان شیوع گالی باکتریوم در کشور.

    روش‎ کار

    تعداد 295 نمونه سوآب نایی از 10 گله مرغ تخم گذار اخذ گردید که پس از طی مراحل جداسازی و کشت باکتری و خالص سازی آن، بررسی پرگنه های نهایی با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز مطابق دستور العمل های استاندارد انجام شد.

    نتایج

    72/43 درصد از نمونه ها در مجموع مثبت تشخیص داده شدند.

    نتیجه گیری نهایی

    مطالعه حاضر نشان داد که گله های تخم گذار در ایران آلوده به گالی باکتریوم آناتیس بوده و لازم است فرآیند ردیابی، پیشگیری و درمان عوامل کاهش تولید طیور تخم گذار و اقدامات لازم جهت کنترل این باکتری انجام پذیرد.

    کلیدواژگان: گالی باکتریوم آناتیس، خانواده پاستورلاسه، مرغان تخم گذار، افت تولید تخم مرغ، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • حسام اکبری جور، ساناز خرمی پور*، سید کمال اسحق حسینی، رویا مافی غلامی، بهناز مرادی غیاث آبادی صفحات 29-35
    زمینه مطالعه

    گسترش استفاده از امواج الکترومغناطیس در زمینه ارتباطات، باعث شده که اثرات بیولوژیکی آن ها مورد توجه قرار گیرد. طبق یافته‎های علمی معتبر، این امواج می‎توانند، منجر به پیامدهایی چون تغییر در عملکرد سلول ها و در نتیجه سبب ایجاد یا تسریع برخی بیماری ها شوند.

    هدف

    از آنجایی که تغییر در میزان آنزیم‎های کبدی در خون می‎تواند نشانه آسیب‎های کبدی باشد، مطالعه حاضر با هدف بررسی این آنزیم‎ها با در نظر گرفتن متغیرهای زمان و فاصله از مبدا انتشار انجام گردید.

    روش‎ کار

    مطالعه حاضر روی 120 کبوتر 6 ماهه انجام شد. پس از سازگاری با شرایط آزمایشگاهی، آن ها به شش گروه تصادفی تقسیم شدند. گروه اول (فاصله:50 سانتی‎متر، زمان: 30 دقیقه)، گروه دوم (فاصله:100 سانتی‎متر، زمان: 30 دقیقه)، گروه سوم (فاصله:150 سانتی‎متر، زمان: 30 دقیقه)، گروه چهارم (فاصله:50 سانتی‎متر، زمان: 60 دقیقه)، گروه پنجم (فاصله:100 سانتی‎متر، زمان: 60 دقیقه)، گروه ششم (فاصله:150 سانتی‎متر، زمان: 60 دقیقه). هر گروه به مدت 1 ماه و به صورت روزانه با امواج مواجهه داشته‎ و آزمایش خون برای تعیین میزان آنزیم‎های کبدی، قبل و 1 ماه پس از مواجهه، اندازه‎ گیری و نتایج با نرم‎افزار SPSS پردازش شد.

    نتایج

    مطالعه حاضر نشان داد که رابطه آماری معنی داری بین امواج BTS و آسیب به کبد از طریق افزایش سطح آنزیم های کبدی در هر شش گروه وجود دارد. بر این اساس می توان گفت امواج الکترومغناطیس بسته به فرکانس، انرژی، مدت زمان و فاصله می توانند اثرات تخریبی بر بافت های بدن از جمله کبد داشته باشند. میانگین تغییرات آنزیم ALP از بقیه آنزیم ها بیشتر و میانگین تغییرات آنزیم ALT  از آنزیم های دیگر کمتر بود. همچنین بیشترین تغییرات آنزیم‎های کبدی، در گروه اول و چهارم که کمترین فاصله را تا منبع موج داشتند، رخ داده است.

    نتیجه گیری نهایی

    افزایش زمان مواجهه و کاهش فاصله تا منبع موج، باعث تغییر میزان آنزیم‎های کبدی گردید. مطالعه حاضر، اهمیت بیشتر "فاصله تا منبع انتشار امواج" را  نسبت به "زمان مواجهه" نشان داد.

    کلیدواژگان: امواج رادیوفرکانس، پیامد بیولوژیکی، آنزیم‎های کبدی، BTS، تاثیر تشعشعات
  • حسین انوری فر، عبدالصمد کرامت*، حسین اورجی، حامد پاک نژاد صفحات 37-45
    زمینه مطالعه

    نوکلیوتیدها مواد مغذی نیمه ضروری یا بسته به شرایط ضروری بوده که ممکن است در شرایط خاصی مانند دوره های رشد سریع یا شرایط استرسی و یا در برخی بافت ها ضروری محسوب شوند.

    هدف

    ارزیابی اثرات تغذیه ای مکمل غذایی نوکلیوتید بر عملکرد رشد و مقاومت به استرس بچه ماهیان نورس ماهی سفید (Rutilus kutum).

    روش‎ کار

    یک جیره پایه، چهار سطح صفر (کنترل)، 3/0، 5/0 و 7/0 گرم در کیلوگرم جیره، مکمل غذایی نوکلیوتید افزوده شد تا مطالعه حاضر در 4 تیمار و 3 تکرار صورت پذیرد. پس از 8 هفته (پایان دوره تغذیه)، پارامتر های رشد ارزیابی و ماهیان در معرض استرس شوری ppt 15 قرار گرفتند و میزان کورتیزول و بیان HSP70 در ساعت های صفر (قبل از استرس)، 2، 8 و 24 ساعت پس از استرس اسمزی اندازه گیری شدند.

    نتایج

    پارامترهای رشد نشان دادند ماهیانی که با جیره NT kg-1 7/0 تغذیه شده بودند بیشترین میزان وزن نهایی و DGR را در مقایسه با سایر تیمارها داشتند (05/0˂P) با این وجود هیچ گونه اختلاف معنی داری در فاکتورهای FCR، SGR، CF و PER در بین تیمارها مشاهده نشد (05/0˃P). نتایج شاخص های استرسی نشان دادند این فاکتورها متاثر از سطوح نوکلوتید جیره بوده به طوری که ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی مکمل نوکلیوتید سطوح بیشتری از پروتیین شوک حرارتی  HSP70 و سطوح کمتری از کورتیزول را در مقایسه با گروه کنترل دارا شدند. در مطالعه حاضر سطوح بیان HSP70 2 ساعت پس از استرس به حدود 7-3 برابر سطح پایه رسیده و در طی 24 ساعت کاهش یافت ولی با این وجود در ساعت 24 به 3-1 برابر سطح پایه رسید. نتایج کورتیزول نیز نشان داد سطوح این فاکتور در ساعت 2 به بیشترین سطح خود رسید، در ساعت 8 شروع به کاهش و در ساعت 24 به سطوح قبل از استرس خود باز می‎گشت.

    نتیجه گیری نهایی

    در مجموع بکارگیری مکمل نوکلیوتید در جیره سبب ارتقاء رشد در بچه ماهیان سفید نورس و نیز افزایش مقاومت بچه ماهیان در مقابل شوک شوری شده است.

    کلیدواژگان: مکمل نوکلوتید، پروتئین شوک حرارتی HSP70، شوک شوری، ماهی سفید، پاسخ های استرسی
  • خاطره کفشدوزان*، ایرج اشرافی تمای، جمیل عطایی، تقی زهرایی صالحی صفحات 47-54
    زمینه مطالعه

    کورینه باکتریوم پسودوتوبرکلوزیس و تروپرلا پیوژنز دو عامل چرکزای مهم در صنعت دامداری ایران و سایر کشورهای جهان می باشند که سالانه خسارات اقتصادی فراوانی ایجاد می کنند. در حال حاضر مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به این باکتری ها در حال افزایش است. تشخیص به موقع آلودگی با این باکتری ها نقش مهمی در کنترل عفونت های ناشی از این دو باکتری دارد.

    هدف

    بررسی آلودگی گاوهای مبتلا به آبسه های جلدی پنج گاوداری بزرگ اطراف شهر تهران به کورینه باکتریوم پسودوتوبرکلوزیس و تروپرلاپایوژنز و همچنین معرفی یک روش پیشنهادی دقیق در تشخیص سریع این دو باکتری.

    روش‎ کار

    از تعداد 60 راس گاو درگیر با آبسه های جلدی در تابستان 1397 جهت تشخیص عامل باکتریایی مولد آبسه، نمونه گیری به صورت استریل صورت گرفت و نمونه ها در اسرع وقت در مجاورت یخ به آزمایشگاه ارسال شدند. بررسی باکتری شناسی نمونه ها با استفاده از واکنش های استاندارد بیوشیمیایی و واکنش زنجیره ای پلیمراز با استفاده از پرایمرهای اختصاصی انجام شد.

    نتایج

    از 60 نمونه مورد بررسی 25 درصد (60/15) به عنوانکورینه باکتریوم پسودوتوبرکلوزیس و 20 درصد (60/12) به عنوان تروپرلا پیوژنز به صورت خالص جداسازی گردید. در 55 درصد از نمونه ها (60/33) نیز هر دو باکتری به صورت همزمان حضور داشتند. کلیه نمونه هایی که با استفاده از واکنش های بیوشیمیایی تشخیص داده شدند، با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز مورد تایید قرار گرفتند.نتیجه گیری نهایی: کورینه باکتریوم پسودوتوبرکلوزیس و تروپرلا پیوژنز از عوامل اصلی ایجاد آبسه جلدی در گاوداری های اطراف شهر تهران می باشند. با توجه به این که تشخیص دقیق عامل ایجاد آبسه در درمان موثر بسیار اهمیت دارد، استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز بر مبنای دو ژن 16S-23S rDNA و ژن 16S rRNA می تواند به منظور تشخیص سریع و دقیق این باکتری ها در ابتدای بیماری مورد استفاده قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: آبسه، شناسایی ملکولی، عفونت هم زمان، تروپرلا پیوژنز، کورینه باکتریوم پزودوتوبرکلوزیس
  • کیوان جمشیدی* صفحات 55-61
    یافته های پاتولوژیک در بزغاله های مرده زاییده شده مبتلا به گواتر مادرزادی در یک گله بز نژاد بیتال مورد ارزیابی قرار گرفت. مشاهدات صورت گرفته شامل 7 راس بزغاله مرده زاییده شده با علایم گواتر، شامل یک مورد جنین های سه قلو و دو مورد جنین های دو قلو، بودند.در معاینات ماکروسکپی غدد تیرویید در تمام جنین ها قابل روییت و قابل لمس بودند. جنین ها دارای یک تورم بزرگ در ناحیه قدامی شکمی گردن بودند. به دنبال برش پوست در ناحیه گردن در هر جنین، غدد تیروییدی بسیار بزرگ با دو لوب تقریبا قرینه با ابعاد تقریبی 5 × 8 × 15 سانتی متر را نشان دادند.در معاینات هیستوپاتولوژیک گواتر هیپرپلاستیک (4 مورد) در بزغاله های دو قلو و گواتر کلوییدی (3 مورد) در بزغاله های سه قلو شناسایی و تشخیص داده شد.مشاهده شد که جنین های دو قلو و سه قلو مستعد گواتر مادرزادی هستند. تمام بزغاله های مرده زاییده شده نیز دو قلو و سه قلو بودند. در حالی که بزغاله های تک قل زنده مانده و رشد نرمال داشتند.
    کلیدواژگان: بزغاله، غده تیروئید، گواتر مادرزادی، پاتولوژی، هیستوپاتولوژی
|
  • Zahra Babaei, Arash Asadi, Iraj Sharifi, Mehdi Borhani, Amin Ahmadi, Alireza Kayhani, Ali Afgar * Pages 1-9
    BACKGROUND

    RPMI 1640 is one of the most widely used culture media for the growth of microorganisms such as Leishmania, which is typically enriched with 10-30 % of fetal bovine serum (FBS) or calf serum (FCS) due to having growth factors such as micronutrients, trace elements, and hormones.

    OBJECTIVES

    As a result of limitations such as the high cost of commercial sera and the recent propagation of ostrich and camel breeding in our country as well as the possibility of obtaining their sera comprising growth factors similar to FBS or FCS, we decided to compare different percentages of these sera with FBS regarding the growth of two Leishmania species.

    METHODS

    1×106/mL of Leishmania major and Leishmania tropica were cultured in RPMI 1640 in the presence of different percentages of 2.5-30 % related to all three sera; they were then counted, compared, and analyzed on different days up to the fourteenth day.

    RESULTS

    The highest proliferation of both Leishmania species was observed in the presence of all percentages of FBS up to day 7. In media enriched with less than 5 % of both ostrich and camel sera, the growth of the two species of Leishmania was favorable; however,with the increase in the amount of these sera, the proliferation of both species decreased. While only 10 % of sera was compared, the highest growth of L. major and L. tropica was observed in the presence of FBS followed by camel serum.

    CONCLUSIONS

    For 5 % and less concentrations, each ostrich and camel sera and for 10 %, only camel serum are recommended as substitutes for FBS in RPMI 1640 concerning the cultivation of L. major and L. tropicafor a week of incubation;if more than 15 percent is required, FBS is still the best option.

    Keywords: fetal bovine serum, Ostrich serum, Camel serum, Leishmania, RPMI 1640
  • Reza Taati *, Zabiollah Pajand, Hasan Mostafavi Pages 11-18
    BACKGROUND

    Today, due to the high cost of animal proteins on aquatic diets, a great deal of attention has been paid to further use of plant proteins.

    OBJECTIVES

    The present study aimed to replace fish meal with corn protein concentrate (CPC) (Empyreal® 75) and investigate its effect on growth, survival, and body composition of Siberian sturgeon (Acipenser baerii).

    METHODS

    Corn protein concentrate was replaced with fish meal at four levels of 0, 15, 30, and 45 % in three replicates in a completely randomized design. A total of 120 Siberian sturgeons weighing 8.27±0.39 g were distributed into twelve 80-L round plastic tanks with a density of 10 fish per tank. After a week of acclimatization period, fingerlings were fed with four diets with the same protein and energy levels (isonitrogenic and isocaloric) for 60 days. At the end of the experiment, growth parameters and carcass composition were measured.

    RESULTS

    The results revealed that the total length, final weight, body weight increase. Specific growth rate, average daily growth, protein efficiency ratio, and condition factor were significantly higher in fish fed with corn protein concentrate at the level of 15 % compared to the other treatments (P<0.05). The food conversion ratio had the lowest value in this treatment, which showed a significant difference with the other treatments (P<0.05). A significant difference in carcass protein was observed in fish fed corn protein concentrate 15 % and 30 % in comparison with fish fed with 45 % corn protein concentrate. The survival rate was 100 % in all the treatments.

    CONCLUSIONS

    Based on the obtained findings, it could be stated that corn protein concentrate at the level of 15 % can be a good substitute for fish meal in Siberian sturgeon diet.

    Keywords: Siberian sturgeon, Empyreal plant protein, replacement, growth performance, Carcass analysis
  • Morteza Hadadian, Saeed Ataei Kachooei, Mohammadreza Mahzounieh, Ramak Yahyaraeyat, Vahid Karimi * Pages 19-27
    BACKGROUND

    Gallibacterium anatis is a recently defined genus, which is a member of the Pasteurellaceae family. This advantageous pathogen is frequently found as part of the normal microflora of the upper respiratory tract and lower genital tract of the healthy poultry. Provided with appropriate conditions, it leads to various diseases, such as salpingitis, peritonitis, and loss of egg production with mortality in layer flocks. According to previous studies, multiple antibiotic resistance has been observed among G. anatis isolates, which can impose high costs on layer flocks. Due to the lack of the pathognomonic symptoms in the conflicts caused by this bacterium,  not enough comprehensive research has been conducted to date on the condition of this disease in Iran.

    OBJECTIVES

    This study aimed to investigate the infection rates of this bacterium via PCR.

    METHODS

    295 tracheal swabs were collected from 10-layer flocks. Subsequently, the suspected colonies were isolated and identified with morphological features, differential cultivation, and PCR.

    RESULTS

    43.72 % of the samples were positive.

    CONCLUSIONS

    The results of this study indicated that laying farms in Iran were infected with Gallibacterium anatis; thus, certain measures should be taken to control the factors reducing the production of layer flocks.

    Keywords: Gallibacterium anatis, Pasteurellaceae family, Egg production loss, PCR, Layer flocks
  • Hesam Akbari Joor, Sanaz Khoramipour *, Seyed Kamal Eshagh Hossaini, Roya Mafigholami, Behnaz Moradighiasabadi Pages 29-35
    BACKGROUND

    The widespread use of electromagnetic waves in communication has led to the consideration of their biological effects. According to valid scientific findings, these waves can entail changes in the cell function, there by causing or accelerating some diseases.

    OBJECTIVES

    Since the amount of liver enzymes in the blood can be a sign of liver damage, this study was performed to evaluate these enzymes.

    METHODS

    This experiment was done on 120 six-month-old pigeons. After adaptation to laboratory settings, they were divided into six random groups of distance from BTS and daily exposure time. G1: 50 cm/30 minutes, G2:100 cm/30 minutes, G3: 150 cm/30 minutes, G4: 50 cm/60 minutes, G5:100 cm/60 minutes, and G6:150 cm/60 minutes.Each group was exposed to waves for one month daily and blood tests were measured to determine the amount of liver enzymes before and one month after exposure; the results were processed by SPSS software.

    RESULTS

    The findings of this study revealed a statistically significant relationship between BTS waves and liver damage after the increase in the level of liver enzymes in all six groups. Therefore, it is safe to assume that electromagnetic waves, depending on the frequency, energy, duration and distance, can have destructive effects on body tissues, including the liver. The mean changes of ALP and ALT were the highest and the lowest, respectively. Also, the most changes in liver enzymes occurred in the first and fourth groups, which had the shortest distance to the wave source.

    CONCLUSIONS

    Increasing the exposure time and reducing the distance to the wave source changed the amount of liver enzymes. This study showed that "distance to the source of wave propagation" was more important than "exposure time".

    Keywords: Radiofrequency waves, Biological consequences, liver enzymes, BTS, The effect of radiation
  • Hossein Anvarifar, Abdolsamad Keramat *, Hossein Ouraji, Hamed Paknejad Pages 37-45
    BACKGROUND

    Nucleotides (NT) are known as semi- or conditionally essential nutrients which might occasionally become essential in pathological and stress conditions that demand intense nucleic acid and protein synthesis.

    OBJECTIVES

    A feeding trial was conducted to evaluate the effects of NT supplementation on growth performance and stress resistance of fry kutum (Rutilus kutum).

    METHODS

    A basal diet was supplemented with 0 (control), 0.3, 0.5, and 0.7 g NT kg-1 to formulate four experimental diets. After eight weeks of feeding trial, the growth parameters were evaluated and then fish exposed to osmotic stress. To elucidate the underlying physiological mechanisms, cortisol and HSP70 levels were measured at selected times of 0, 2h, 8h, and 24h after the osmotic shock.

    RESULTS

    According to the results of growth parameters after eight weeks of feeding trial, fish fed diet with 0.7 g NT kg-1 had the highest final weight and DGR compared with the other treatments (P<0.05). However, no significant differences were observed concerning FCR, SGR, CF, and PER between the treatments (P>0.05). The results of HSP70 revealed that fish fed with NT had higher levels of HSP70 expression. Additionally, the levels of HSP70 at 2h increased significantly by 3-7-folds over the baseline levels (0h), and then decreased significantly at 24h; however, HSP70 levels at 24h was 1-3-fold over the baseline levels. The findings of cortisol showed that Cortisol values were significantly affected by dietary NT levels (P<0.05) and lower stress-induced cortisol and glucose elevation were observed in all the NT groups compared to the control group. Moreover, plasma cortisol levels reached a significant peak 2h after the salinity stress. This value decreased significantly after 8h, returning to the pre-stress levels by 24h (P>0.05).

    CONCLUSIONS

    Our data indicated that NT administration promoted growth performance and increased the ability of resistance to osmotic stress during freshwater to seawater transfer in fry kutum.

    Keywords: Dietary nucleotide, heat shock protein, Osmotic stress, Kutum, Stress responses
  • Khatereh Kafshdouzan *, Iradj Ashrafi Tamai, Jamil Ataei, Taghi Zahraei Salehi Pages 47-54
    BACKGROUND

    Corynebacterium pseudotuberculosis and Trueperella pyogenes are two important pyogenic bacteria that cause many annual economic losses worldwide. Currently, antibiotic resistance of these bacteria is on the rise. Early detection of infection with these bacteria is important for controlling the infections caused by these two bacteria.

    OBJECTIVES

    This study aimed to investigate the contamination of cattle cutaneous abscesses with  Corynebacterium pseudotuberculosis and Trueperella pyogenes in five large cattle farms around Tehran and propose an accurate method for a rapid detection of these two bacteria.

    METHODS

    Out of 60 cows involved in cutaneous abscesses in the summer of 2018, sterile sampling was performed to diagnose the bacterial agent that caused the abscess. Bacteriological examination of the samples was performed using standard biochemical reactions and polymerase chain reaction using specific primers.

    RESULTS

    Of the 60 samples studied, 25 % (15.60) were isolated as Corynebacterium pseudotuberculosis and 20 % (12.60) as Trueperella pyogenes. In 55 % of the samples (33.60), both bacteria were present simultaneously. All the samples detected using biochemical reactions were confirmed by the polymerase chain reaction.

    CONCLUSIONS

    Corynebacterium pseudotuberculosis and Trueperella pyogenes are the main causes of cutaneous abscess in cattle farms around Tehran. Because the accurate diagnosis of the cause of abscesses is very important for effective treatment, polymerase chain reaction, based on 16S-23S rDNA and 16S rRNA, can be used to rapidly and accurately detect these bacteria in the early stages of the infection.

    Keywords: Abscesses, Molecular identification, Co-infection, Trueperella pyogenes, Corynebacterium pseudotuberculosis
  • Keivan Jamshidi * Pages 55-61
    Clinical and pathological findings were described in stillborn kids affected with congenital goiter in a goat flock of Beetle breed in Garmsar Iran.The observations involved seven stillborn kids with goiter, including one case with triplet fetuses and two cases with twine fetuses. The thyroid glands were clearly visible, enlarged, and palpable in all the dead kids. The fetuses had a large swelling in the cranio-ventral neck region. Upon cutting skin in each fetus, the swelling revealed the extremely enlarged thyroid gland with two almost symmetrical lobes with both lobes approximately 15 × 8 × 5 cm in size.Histopathological hyperplastic goiter was observed in four kids and colloid goiter was diagnosed in three.Twins or triplets were observed to be predisposed to congenital goitre. All the stillborn kids were twins or triplets. On the other hand, single-born kids survived and showed a normal growth rate.
    Keywords: kid, Thyroid gland, Congenital goiter, pathology, Histopathology