فهرست مطالب

تولیدات دامی - سال بیست و چهارم شماره 2 (تابستان 1401)

مجله تولیدات دامی
سال بیست و چهارم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/26
  • تعداد عناوین: 11
|
  • حسین محمدی*، امیرحسین خلت آبادی فراهانی، محمدحسین مرادی صفحات 117-126

    هدف از این مطالعه بررسی معماری ژنتیکی، شناسایی مناطق ژنومی و ژن های کاندیدای مرتبط با صفات افزایش وزن بدن، میزان خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک در بلدرچین ژاپنی بود. برای شناسایی پنجره های ژنومی اصلی، از روش مطالعه پویش کل ژنومی تک مرحله ای و از اطلاعات ژنومی 920 قطعه بلدرچین ژاپنی استفاده شد. آنالیز پویش ژنومی به وسیله نرم افزارهای خانواده BLUPF90 انجام شد. نتایج براساس مقدار واریانس ژنتیکی افزایشی کنترل شده در قالب پنجره های به طور میانگین 1/5 مگابازی از SNP های مجاور ارایه شد. پنجره هایی که بیش از یک درصد واریانس را کنترل می کردند به عنوان مناطق ژنومی موثر و برای یافتن ژن های کاندیدا استفاده شدند. تعداد 13 پنجره ژنومی معنی دار روی هشت کروموزوم، 23 درصد کل واریانس ژنتیکی صفت افزایش وزن بدن را توجیه می کردند و حاوی ژن های کاندیدای SMYD1، ADGRG6وCFL2بودند. بیش ترین واریانس مربوط به پنجره ای روی کروموزوم شماره دو بود. تعداد 20 پنجره روی هشت کروموزوم و شامل ژن های کاندیدای ACSL1، PPA2 ، FGF2 و RBL2مرتبط با میزان خوراک مصرفی بودند. این پنجره ها 38 درصد واریانس ژنتیکی را کنترل می کردند و مهم ترین پنجره روی کروموزوم شماره چهار بود. هم چنین برای ضریب تبدیل خوراک تعداد 12 منطقه ژنومی روی هفت کروموزوم، 23/7درصد از واریانس ژنتیکی را توجیه می کردند و حاوی ژن های کاندیدای ATRNL1 و PTPN4بود. نتایج نشان داد چهار منطقه ژنومی اثر پلیوتروپی دارند. باتوجه به شناسایی مناطق ژنومی جدیدونقش کلیدی ژن های ذکرشده مرتبط با مصرف خوراک می توان کارایی روش تک مرحله ای برای پویش ژنومی صفات بازده مصرف خوراک را تاییدکرد.

    کلیدواژگان: بلدرچین ژاپنی، رویکرد تک مرحله ای، ژن کاندیدا، ضریب تبدیل خوراک، وزن بدن
  • آرزو طوقی، غلامرضا داشاب*، علی مقصودی، محمد رکوعی صفحات 127-138

    هدف از این مطالعه، بررسی میزان تفرق ژنتیکی نژاد های مختلف شتر استان سیستان و بلوچستان با استفاده از نشانگرهای ریزماهواره ای انجام شد. بدین منظور از تعداد 70 نفرشتر از دو نژاد جمازه و بلوچی به صورت تصادفی انتخاب و از آن ها از ورید وداجی در لوله های هپاررینهخون گیری شد. DNA در نمونه های خون به روش نمکی-دترجنت استخراج شد.تعداد پنج نشانگر ریزماهواره ای از ژنوم شتر انتخاب و با آغازگرهای اختصاصی تکثیر و الگوهای باندی بر روی ژل آگارز پنج درصد نمایان سازی شدند. ساختارهای ژنتیکی و جمعیتی با نرم افزارPOPGENE نسخه 1/31 تجزیه و تحلیل شدند. تعداد آلل ها در پنج جایگاه نشانگری در دو نژاد جمازه و بلوچی در دامنه یک تا شش آلل متغیر بودند. تعداد آلل ها در پنج نشانگر CVRLO6، VOLP32، LCV66، WYLLO و CMS17 در نژاد جمازه به ترتیب برابر با سه، دو، سه، چهار و یک آلل و در نژاد بلوچی به ترتیب برابر با دو، چهار، دو، پنج و یک آلل بودند. دامنه هتروزیگوسیتی مشاهده شده در جایگاه های مورد مطالعه در دو نژاد جمازه و بلوچی در محدوده 0/29تا 0/52 قرار داشت.نتایجتجزیه آماره FST نشان داد که دو نژاد شباهت بیش از 96 درصد و میزان تفرق بین آن ها سه درصد است. نتایج این پژوهش بیانگر میزان چندشکلی پایین در جایگاه های مورد مطالعه بود و جهت حفظ نژادها و تطابق پذیری بیش تر به شرایط محیطی نیازمند توجه بیش تر و کنترل آمیزش ها می باشد.

    کلیدواژگان: جریان ژنی، شتر بلوچی، شتر جمازه، محتوای اطلاعات چند شکلی، هتروزیگوسیتی
  • شهلا نعمت اللهیان، مسعود علی پناه* صفحات 139-149
    انواع مختلف هیبریدهای وارداتی و تولیدی داخلی کرم ابریشم و در شرایط مختلف آب وهوایی استان هایمختلف کشور پرورش داده می شوند. هدف از این پژوهش، مقایسه عملکردهیبریدهای مورداستفاده کرم ابریشمدر دو منطقه با شرایط آب وهوایی متفاوت یعنی شفت در استان گیلان و تربت حیدریه در استان خراسان رضوی بود. برای انجام این پژوهش چهار هیبرید ایرانی و 14 هیبرید وارداتی چین در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی استفاده شد. برای صفات موردبررسی تعداد پیله در لیتر، میانگین وزن یک پیله، درصد قشر یک پیله و وزن پیله تولیدی از یک جعبه، اختلاف معنی داری بین هیبریدها و هم چنین بین دو منطقه شفت و تربت حیدریه وجود داشت (0/01>P). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که عملکرد هیبریدهای کرم ابریشم بدون درنظرگرفتن منشاآن هابیش تر تحت تاثیر محیط پرورشی قرار دارند،هم چنین بین هیبریدها در اقلیم هایموردمطالعه تفاوت وجود دارد. لذا انتخاب مناسب ترین هیبریدها برای اقلیم های مختلف ایران ضروری است.
    کلیدواژگان: پیله، شرایط محیطی، عملکرد، قشر ابریشم، نوغانداری
  • مرتضی پاشایی جلال، سید داود شریفی*، شیرین هنربخش صفحات 151-163

    مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر امولسیفایر در جیره های با انرژی کاهش یافته بر عملکرد، خصوصیات لاشه و صفات خونی جوجه های گوشتی انجام شد. از تعداد 540 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 3× 3 با سه سطح امولسیفایر (صفر، 250 و 500 میلیگرم در کیلوگرم) و سه سطح انرژی جیره (دوره آغازین در حد نیاز، 45 و 90، دوره رشد در حد نیاز، 60 و 105 و در دوره پایانی در حد نیاز، 75 و 120 کیلوکالری در کیلوگرم کمتر از نیاز) در قالب طرح کاملا تصادفی با نه تیمار، چهار تکرار و 15 پرنده در هر تکرار استفاده شد. در کل دوره پرورش، با کاهش انرژی جیره، مصرف خوراک افزایش یافت (p<0/05). پرندگانی که با جیره حاوی امولسیفایر تغذیه شدند افزایش وزن بیشتر و ضریب تبدیل کمتری داشتند (p<0/05). وزن نسبی کبد، روده های کور و چربی شکمی تحت تاثیر سطوح انرژی قابل متابولیسم جیره قرار نگرفت. اثر متقابل جیره × امولسیفایر بر کلسترول، لیپوپروتیین های با چگالی بالا (HDL)، لیپوپروتیین های با چگالی کم (LDL)، کلسترول: HDL، آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آلکالین فسفاتاز معنی دار نبود. افزودن امولسیفایر به جیره های معمولی و یا جیره هایی با کاهش بیشتر انرژی موجب افزایش غلظت تری گلیسیرید خون شد (p<0/05). افزودن امولسیفایر به جیره های با کاهش ملایم انرژی سبب افزایش غلظت آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) شد (p<0/05). بر اساس نتایج حاصل افزودن 250 گرم در تن امولسیفایر آرتیفایر به جیره هایی با کاهش انرژی، سبب بهبود عملکرد جوجه های گوشتی شد.

    کلیدواژگان: امولسیفایر، جوجه های گوشتی، عملکرد:کلسترول: لاشه
  • مژگان مظهری*، زهرا رنجبری نسب صفحات 165-175
    اثر افزودن مکمل آلی سلنیوم و کروم بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و کیفیت گوشت جوجه های گوشتی، با استفاده از 200 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل دو در دو با چهار تیمار، پنج تکرار و 10 پرنده در هر تکرار بررسی شد. فاکتورها شامل دو سطح سلنومتیونین (صفر و 0/4 میلی گرم در کیلوگرم جیره) و دو سطح کروم متیونین (صفر و 0/4 میلی گرم درکیلوگرم جیره) بودند. در پایان آزمایش، از هر تکرار دو پرنده انتخاب، کشتار و صفات مربوط به لاشه و کیفیت گوشت اندازه گیری شدند. افزودن 0/4 میلیگرم مکمل کروم متیونین سبب افزایش مصرف خوراک در دوره رشد و کل دوره شد (P<0.05). پرندگان دریافت کننده 0/4 میلی گرم سلنومتیونین و کروم متیونین نسبت به سطح صفر درصد، افزایش وزن بدن بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری را در دوره رشد، پایانی و کل دوره داشتند (P<0.05). بهترین افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک در دوره پایانی و کل دوره در جوجه های تغذیه شده با هر دو مکمل مشاهده شد (P<0.05). وزن نسبی لاشه و سینه در پرندگان تغذیه شده با 0/4 میلیگرم سلنومتیونین و کروم متیونین افزایش یافت و بیشترین وزن نسبی لاشه در پرندگانی که از هر دو مکمل استفاده کردند، مشاهده شد (P<0.05). افزودن کروم متیونین و سلنومتیونین، رطوبت و ظرفیت نگهداری آب گوشت را افزایش و افت پخت و میزان مالون دی آلدهید (MDA) گوشت را کاهش داد (P<0.05). اثر متقابل تیمارها بر صفات کیفی گوشت معنی دار بود، به طوریکه بیشترین ظرفیت نگهداری آب گوشت و کمترین افت پخت و MDA در گوشت جوجه های تغذیه شده با هر دو مکمل مشاهده شد (P<0.05). بنابراین توصیه می شود از مکمل سلنومتیونین و کروم متیونین جهت بهبود عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، کیفیت و ماندگاری گوشت در جیره جوجه های گوشتی در طول دوره پرورش استفاده شود.
    کلیدواژگان: افت پخت، افزایش وزن، جوجه گوشتی، لاشه:مالون دی آلدهید
  • امیرحسین علیزاده قمصری*، سید عبدالله حسینی، حمیدرضا خوش کردار، محمدرضا سلیمانی دامنه صفحات 177-187

    این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات افزودن سطوح مختلف سین بیوتیک تولید داخل به آب آشامیدنی بر صفات تولیدی، خصوصیات لاشه و جمعیت میکروبی روده کوچک جوجه های گوشتی انجام شد. تعداد 400 قطعه جوجه گوشتییک روزهراس 308(مخلوط دو جنس با نسبت مساوی) در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار، پنج تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل افزودن سطوح صفر (شاهد)، 50، 100 و 150 گرم سین بیوتیک (بیوپول) به هر هزار لیتر آب آشامیدنی بود. در سن 42 روزگی، افزودن 50 یا 100 گرم سین بیوتیک به هر هزار لیتر آب آشامیدنی سبب کاهش معنی دار ضریب تبدیل در مقایسه با سایر گرو ه های آزمایشی شد (0/05>P). افزایش شاخص تولید در گروه دریافت کننده 100 گرم بیوپول در مقایسه با شاهد، تمایل به معنی داری نشان داد (0/08=P). بیوپول در سطوح 100 و 150 گرم سبب افزایش تعداد کل لاکتوباسیلوس ها و کاهش شمار مخمر و کپک، کلی فرم ها و کل باکتری های گرم منفی ایلیوم در مقایسه با شاهد شد (0/05>P). براساس نتایج به دست آمده، استفاده از سطح 100 گرم سین بیوتیک بیوپول در 1000 لیتر آب آشامیدنی جوجه های گوشتی می تواند ضمن کمک به تعادل جمعیت میکروبی روده کوچک سبب بهبود شاخص تولید شود.

    کلیدواژگان: جمعیت میکروبی ایلئوم، جوجه گوشتی، خصوصیات لاشه، سین بیوتیک، عملکرد
  • جمیل حبیبی، حسین رضا شهبازی*، فروغ محمدی صفحات 189-199
    اثر عصاره آویشن باغی و ویتامین E بر عملکرد، فراسنجه های بیوشیمیایی خون و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی با استفاده از 240 قطعه جوجه نر یک روزه سویه تجاری راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار و 15 جوجه در هر تکرار بررسی شد. جیره های آزمایشی به ترتیب شامل 1- شاهد با جیره پایه (فاقد عصارهآویشن و ویتامین E)، 2-جیره شاهد+ عصاره آویشن در سطح 250 میلی گرم بر کیلوگرم جیره، 3-جیره شاهد+ ویتامین E در سطح 100 میلی گرم بر کیلوگرم جیره و 4-جیره شاهد+ عصاره آویشن در سطح 250 میلی گرم بر کیلوگرم جیره+ ویتامین E در سطح 100 میلی گرم بر کیلوگرم جیره بودند. نتایج نشان داد که در کل دوره پرورش، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک جوجه هایی که با جیره حاوی مخلوط عصاره آویشن و ویتامین E تغذیه شدند به ترتیب افزایش و کاهش یافت (p<0/05). میزان کلسترول و LDLدر سرم خون پرندگانی که جیره حاوی عصاره آویشن و ویتامین E و هم چنین مخلوط آن ها تغذیه شدندکاهش یافت (p<0/05). وزن تیموس در تمام تیمارهای آزمایشی بیش تر از پرندگان شاهد بود (p<0/05). براساس نتایج حاصل استفاده از مخلوط عصاره آویشن و ویتامین E در جیره جوجه های گوشتیمی تواند موجب بهبود عملکرد و تقویت سیستم ایمنی شود.
    کلیدواژگان: جوجه گوشتی، سیستم ایمنی، عصاره آویشن، عملکرد، ویتامینE
  • فرید مسلمی پور*، طاهره آفتابی، شهریار مقصودلو، ابراهیم غلامعلی پور علمداری صفحات 201-211
    اثر استفاده از عصاره کلروفرمی اکالیپتوس در آب آشامیدنی و پودر فلفل سیاه در جیره بر عملکرد، ویژگی های لاشه، فراسنجه های خون و جمعیت میکروبی روده و نای با استفاده از 160 قطعه جوجه گوشتی یکروزه کاب 500 در یک طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار به مدت 42 روز بررسی شد. تیمارها شامل 1- جیره پایه (شاهد)، 2- جیره پایه و افزودن 0/1 درصد عصاره اکالیپتوس در آب آشامیدنی، 3- جیره حاوی 0/2 درصد فلفل سیاه و 4- جیره حاوی 0/2 درصد فلفل سیاه و 0/1 درصد عصاره اکالیپتوس در آب بودند. در کل دوره، مصرف خوراک جوجه هایی که عصاره آشامیدنی اکالیپتوس یا پودر فلفل در جیره و یا هر دوی آن ها را دریافت کردند، کمتر از پرندگان شاهد بود (0/05>P). افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک مصرفی جوجه ها تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. عصاره آشامیدنی اکالیپتوس باعث افزایش وزن نسبی شش ها و کاهش وزن نسبی قلب و چربی شکمی جوجه ها شد (0/05>P). مصرف عصاره آشامیدنی اکالیپتوس یا پودر فلفل در جیره و یا هر دوی آن ها باعث کاهش معنی دار غلظت گلوکز، کلسترول و اسید اوریک سرم خون جوجه ها شد (0/05>P). فراسنجه های خون شناسی جوجه ها تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. جوجه هایی که عصاره آشامیدنی اکالیپتوس و پودر فلفل سیاه در جیره و یا هر دوی آن ها را مصرف کردند، جمعیت اشریشیاکولای روده ای آن ها به طور معنی دار از گروه شاهد کمتر بود (0/05>P). همچنین، مصرف عصاره آشامیدنی اکالیپتوس باعث کاهش معنی دار جمعیت مایکوپلاسمای سه راهی نای جوجه ها نسبت به گروه شاهد گردید (0/05>P). نتایج نشان داد که استفاده از عصاره آشامیدنی اکالیپتوس باعث کاهش چربی شکمی و جمعیت میکروبی روده و نای و افزودن پودر فلفل سیاه به جیره باعث کاهش جمعیت میکروبی روده جوجه های گوشتی می شود.
    کلیدواژگان: اکالیپتوس، ایمنی، جوجه گوشتی، عملکرد، فلفل سیاه
  • مجید ابراهیم پور، فرزاد باقرزاده کاسمانی*، مصطفی یوسف اللهی، محمود قزاقی صفحات 213-225
    تاثیر خیساب ذرت خشک و پروبیوتیک بر عملکرد رشد، جمعیت میکروبی روده و پاسخ ایمنی همورال جوجه های گوشتیبا استفاده از 320 قطعه جوجه گوشتی سویه ی راس 308 یک روزه در یک آزمایش با آرایش فاکتوریل 2×4 با چهار سطح خیساب ذرت خشک (صفر، دو، چهار و شش درصد)و دو سطح پروبیوتیک لاکتوفید (صفر و 150 میلی گرم در کیلوگرم) در قالب طرح کاملا تصادفی با هشت تیمار، چهار تکرار و 10 پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز بررسی شد. افزایش وزن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک، جمعیت باکتری های اسید لاکتیک و کلی فرم، هم چنین پاسخ سیستم ایمنی همورال جوجه های گوشتی علیه ویروس های نیوکاسل، برونشیت و آنفولانزا اندازه گیری شد. در دوره های رشد، پایانی و کل دوره پرورش، اثر پروبیوتیک لاکتوفید و خیساب ذرت خشک و اثر متقابل آن ها بر افزایش وزن و ضریب تبدیل معنی دار نبود. در دوره آغازین، پرندگانی که با جیره های حاوی چهار درصد خیساب ذرت تغذیه شدند مصرف خوراک و افزایش وزن بیش تری از جوجه های تغذیه شده با جیره بدون خیساب ذرت داشتند (0/05>P). اثر متقابل سطح شش درصد خیساب ذرت خشک و پروبیوتیک موجب افزایش مصرف خوراک نسبت به جیره فاقد این ترکیبات در دوره آغازین شد (0/05>P). بیش ترین عیار پادتن علیه ویروس نیوکاسل، آنفولانزا و برونشیت در سطح شش درصد خیساب مشاهده شد (0/05>P). اثر متقابل پودر خیساب ذرت و پروبیوتیک موجب کاهش جمعیت باکتری های کلی فرم و افزایش جمعیت باکتری های اسید لاکتیک شد (0/05>P). با توجه به نتایج این مطالعه، استفاده از خیساب ذرت خشک و پروبیوتیک در جیره غذایی جوجه های گوشتی پاسخ ایمنی همورال و جمعیت باکتری های مفید روده را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: ایمنی همورال، پروبیوتیک، جوجه گوشتی، خیساب ذرت خشک، نیوکاسل
  • عیسی دیرنده*، محمد کاظمی فرد، طناز صابری فر صفحات 227-235

    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر جنیستیین سویا بر وضعیت التهابی عمومی بدن و عملکرد مرغ های تخم گذار پس از اوج تولید بود. بدین منظور از 80 قطعهمرغتخم گذارسویه های لاینW-36 (سن 43هفته) به مدت هشت هفته درقالبطرحکاملاتصادفی با دو تیمار، 10 تکرار و چهار مشاهده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی 1- جیره پایه (گروه شاهد) و 2- جیره حاوی جنیستیین (20 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم خوراک) بود. در انتهای آزمایش پنج قطعه از هر تیمار انتخاب و کشتار شد، سپس 50 گرم از بافت جگر برای بررسی بیان ژن های اینترلوکین- 1 (IL-1)، اینترلوکین-2 (IL-2)، فاکتور نکروزه کننده تومور آلفا (TNF-α)، سیکلواکسی ژناز-1 (COX-1) و سیکلواکسی ژناز-2 (COX -2) برداشته شد. نتایج نشان داد که بیان ژن های IL-1 (45/2برابر)، IL-2 (53/3 برابر)، IL-6 (68/2 برابر)، TNF-α (83/4 برابر)، COX-1 (92/3 برابر) و COX-2 (73/1 برابر) در مرغ هامرغ هایی که جیره حاوی جنستیین دریافت کردند کم تر از پرندگان شاهد بود (0/05>P). پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی جنیستیین، مصرف خوراک بیش تر و ضریب تبدیل بهتری داشتند و درصد تولید تخم مرغدر آن ها بالاتر از پرندگاه شاهد بود.براساس نتایج حاصل، استفاده از جنیستیین در جیره سبب کاهش التهاب در جگر مرغ های تخم گذار پس از اوج تولید شده عملکرد تخم گذاری را بهبود می بخشد.

    کلیدواژگان: التهاب، سویا، ضریب تبدیل، فیتواستروژن، مرغ تخم گذار
  • طیبه امیدوار، سعید محمدزاده*، مسیب امیری صفحات 237-246
    تاثیرپودر برگ رزماری روی فراسنجه های منی و نرخ آسیب DNA تحت شرایط تنش گرمایی با استفاده از 40 قطعه خروس بومی در سن 42 هفته و وزن2300 گرمدرقالب آزمایش فاکتوریل 2×2 طرح بلوک کامل تصادفی با دو سطح درجه حرارت(طبیعی و تنش گرمایی) و دوسطح پودررزماری (بدون رزماریو 7/5 گرم پودررزماری درکیلوگرم جیره)به مدت هفت هفته بررسی شد.دمای سالن در شرایط طبیعی22-18و در تنش گرمایی 2±28 درجه سلسیوس تنظیم شد. بعد از دو هفته عادت پذیری، به مدت پنج هفته، هر هفته دوباراز طریق ماساژ شکمی- پشتی، از پرندگاننمونه منی گرفته شد. نمونه های منی، از نظر فراسنجه های تحرک، زنده مانی و نرخ قطعه قطعه شدن DNA اسپرم ارزیابی شدند. نتایج نشان داد درجه حرارت تنش زا کاهش معنی داری روی حرکت پیش رونده (نوع A)ایجاد کرد و با افزودن پودر رزماری، زنده مانی اسپرم افزایش یافت (p>0/05). افزودن پودر رزماری دردمای طبیعی نرخ قطعه قطعه شدن DNA را به طور معنی داری کاهش داد. درخروس های تحت تنش گرمایی، نرخ قطعه قطعه شدن DNA اسپرم به طور بسیار معنی داری افزایش یافت و با مصرف پودر رزماری نرخ آسیب کاهش یافت (p>0/01). براساس نتایج حاصل از این پژوهش، افزودن پودر گیاه رزماری به جیره خروس های مسن بومی در شرایط تنش حرارتی، می تواند برخی صفات تولید مثلی را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: تنش گرمایی، خروس، رزماری، زنده مانی، قطعه قطعه شدن DNA
|
  • Hossein Mohammadi *, Amir Hossein Khalababdi Farahani, Mohammad Hossein Moradi Pages 117-126

    The aim of the present study was to evaluate the genetic architecture, genomic regions and candidate genes associated with body weight gain, feed intake and feed conversion ratio in Japanese quails. For detection the informative genomic windows, genotyping data on 920 quails was used in a single-step genome-wide association study. The BLUPf90 family software was used to perform related analyses. Theresults was calculated based on the proportion of additive genetic variance (agv) explained by genomic region with an average size of 1.5-Mb of adjacent SNPs. Windows with accounting for more than 1% of the agv were used to identify genomic regions and to search for candidate genes. A total of 13 significant windows over 8 chromosomes were explained 23% of the agv for the body weight gain and including SMYD1, ADGRG6 and CFL2 candidate genes. A peak on CJA2 explained the largest proportion of variance. For feed intake, we identified 20 informative windows across 8 chromosomes and including ACSL, PPA2, FGF2 and RBL2 candidate genes. These regions explained 38% of the agv and a peak on CJA4 explained of agv. Also, for the feed conversion ratio, 12 significant windows were identified on 7 chromosomes and explained 23.7% of agv, contained ATRNL1 and PTPN4 candidate genes. Four genomic regions had a pleiotropic effect. Considering the identification of new genome regions and the key role of the mentioned genes related to feed intake, the single step method can be validated for GWAS in feed efficiency traits.

    Keywords: Body weight, Candidate Gene, feed conversion ratio, Japanese quail, Single step approach
  • Arezoo Tooghi, Gholam Dashab *, Ali Maghsoudi, Mohammad Rokouei Pages 127-138

    The aim of this study was to investigate the genetic diversity of different camel breeds in Sistan and Baluchestan province using microsatellite markers. For this purpose, 70 camels were randomly selected from Jamazeh and Baluchi breeds. Jugular vein blood sampling was performed in the tubes containing 0.5% EDTA. The extraction of DNA was performed by salt-detergent method. Five microsatellite markers were selected from the camel genome project with specific primers and banding patterns on 5% agarose gel. Genetic and population structures were analyzed using POPGENE v1.31 software. The number of alleles in five marker positions in Jamazeh and Baluchi breeds ranged from one to six alleles. The number of alleles in five markers CVRLO6, VOLP32, LCV66, WYLLO and CMS17 in Jamazeh are equal to three, two, three, four and one alleles, respectively, and in Baluchi breed with two, four, two, five and one alleles, respectively. According to the results, the range of heterozygosity observed in the studied sites in Jamazeh and Baluchi breeds was in the range from 0.29 to 0.52. The results of FST analysis showed that the two populations were more than 96% similar and the difference between them was 3%. The results of the presentresearchindicated a low rate of polymorphism in the studied sites and in order to preserve breeds and be more adaptable to environmental conditions, it needs more attention and control of inbreeding.

    Keywords: Baluchi camel, Gene flow, heterozygosity, Jamazeh camel, polymorphic information content
  • Shahla Nematollahian, Masoud Alipanah * Pages 139-149
    Different types of imported and domesticatedhybrids of silkworm are rearing in different climatic conditions in Iran. The purpose of this study was to compare the performance of silkworm hybrids used in two climatic regions ofIran, namely Shaft in Guilan province and Torbat Heydariyeh in Khorasan Razavi province.For this study, four Iranian hybrids and 14 Chinese imported hybrids were used in a completely randomized block design. For the studied traitsnumber of cocoons per liter, average weight of a cocoon, and weight of cocoon produced from a box, there was a significant difference(P<0.01) between the hybrids as well as the regions. The results of the present study showed that the performance of silkworm hybrids, regardless of their origin, is more affected by the rearing environment and there is a difference between hybrids in the studied climates. Therefore, selecting the most suitable hybrids for different climates of Iran seem to be essential.
    Keywords: Cocoon, cocoon shell, environment condition, Performance, sericulture
  • Morteza Pashaei- Jalal, Seyed Davood Sharifi *, Shirin Honarbakhsh Pages 151-163

    The aim of this study was to investigate the effect of emulsifier in diet with with energy reduction on performance, carcass characteristics and some of blood traits of broilers. A total of 540 one-day-old chicks of Ross 308 strain in a 3×3 factorial arrangement with three levels of emulsifier (0, 250 and 500 mg / kg) and three levels of dietary energy (requirement, and 45 and 90 kcal/Kg, 60 and 105 kcal/kg and 75 and 120 kcal/kg less than requirement for the starter, grower and finisher diets, respectively) in a completely randomized design with 9 treatments, 4 replications and 15 birds per replication were used. In total rearing period, feed intake increased by decreasing the dietary energy (P<0.05). Birds fed diets supplemented by emulsifier had higher weight gain and lower feed conversion ratio (P<0.05). The relative weights of the liver, ceca, and abdominal fat were not affected by different levels of dietary energy. The emulsifier × diet interaction had no significant effect on cholesterol, High-density lipoprotein (HDL), Low-density lipoprotein (LDL), cholesterol: HDL, Alanine aminotransferase (ALT) and alkaline Phosphatase. Adding emulsifier to normal diets or diets with more energy deficiency increased blood triglyceride concentration (P<0.05). Supplementing diets with mild energy deficiency by emulsifier increased serum Aspartate aminotransferase (AST) (P<0.05). According to the results, the use of 250 gr/t emulsifier in low energy diets improved the performance of broiler chickens.

    Keywords: Broilers, Carcass, cholesterol, Emulsifier, Performance
  • Mozhgan Mazhari *, Zahra Ranjbari Nasab Pages 165-175
    Effect of organic selenium and chromium supplementation on growth performance, carcass characteristics, and meat quality of broiler chickens was studied using 200 one-day-old Ross 308 male broiler chickens in a 2×2 factorial arrangements with 4 treatments, 5 replicates and 10 birds each. Experimental treatments were including 2 levels of Se-Met (0 and 0.4 mg/kg diet) and 2 levels of Cr-Met (0 and 0.4 mg/kg diet). At the end of trial, two birds per replicates were randomly selected and slaughtered to determine carcass traits and meat quality. Cr-Met supplementation increased feed intake during the grower and the whole period (P<0.05). The birds receiving 0.4 mg/kg of Se-Met and Cr-Met diets had the highest body weight gain (BWG) and the lowest feed conversion ratio (FCR) in the grower, finisher and whole periods (P<0.05). The highest BWG and the lowest FCR in whole period belonged to the birds fed by both elements (P<0.05). The highest relative weight of carcass and breast was observed in birds fed with Se-Met and Cr-Met (P<0.05). The highest relative weight of carcass was seen in birds fed both elements (P<0.05). Addition of Se-Met and Cr-Met increased the moisture and water holding capacity and decreased the cooking loss and malondialdehyde (MDA) content of breast meat (P<0.05). The interaction effect of treatments on meat quality was significant, as the highest water holding capacity and the lowest cooking loss and MDA was seen in broilers fed by both Cr-Met and Se-Met (P<0.05). According to the results of this experiment, it is suggested to add Se-Met and Cr-Met to diet to improve growth performance, carcass traits, meat quality and stability of broiler chickens.
    Keywords: broiler, Carcass, Cooking loss, Malondialdehyde, weight gain
  • Amir Hossein Alizadeh-Ghamsari *, Sayed Abdoullah Hosseini, Hamidreza Khoshkerdar, Mohammadreza Soleymani Damaneh Pages 177-187

    This study was conducted to evaluate the effects of adding different levels of a domestically produced synbiotic to drinking water on production traits, carcass characteristics and the small intestinal microbial population of broiler chickens. Four hundred one-day-old Ross 308 broilers (a mixture of two sexes with equal proportion) were used in a completely randomized design with 4 treatments, 5 replicates, and of 20 birds per each replicate. Experimental treatments included adding levels: zero (control), 50, 100 and 150 g of synbiotic (Biopoul) per 1000 liters of drinking water. At 42 days of age, the addition of 50 or 100 g of synbiotic per 1000 liters of drinking water significantly decreased feed conversion ratio (P < 0.05). The increase of production index in the group receiving 100 g of Biopoul compared to the control showed a tendency (P = 0.08). Biopoul in the levels of 50, 100 and 150 g increased the total number of lactobacilli and decreased the number of yeasts and molds, coliforms and total gram-negative bacteria in the ileum compared to the control (P<0.05). According to the obtained results, the use of 100 g of synbiotic Biopoul per 1000 liters of drinking water of broiler chickens can improve the production index while helping to balance the small intestinal microbial population.

    Keywords: broiler, carcass characteristics, Ileal microbial population, Performance, Synbiotic
  • Jamil Habibi, Hossein Reaz Shahbazi *, Forugh Mohammadi Pages 189-199
    The present experiment was performed to evaluate the effects of thyme (Thymus vulgaris) extract and vitamin E on performance, biochemical parameters of blood and immune system of broilers. Two hundred and forty one-day-old male broiler chicks Ross 308 were used in a completely randomized design with 4 treatments and 4 replications, each replication containing 15 chickens. Experimental diets include 1- control (basal diet without thyme and vitamin E), 2- basal diet+ 250 mg/kg thyme extract, 3- basal diet+ 100 mg/kg vitamin E and 4- basal diet+ 250 mg/kg thyme extract+ 100 mg/kg vitamin E. The results showed that the increase in body weight and feed conversion ratio throughout the period in the diet containing a mixture of thyme extract and vitamin E were significantly increased and decreased, respectively (P<0.05). Differences in cholesterol and LDL concentrations in treatments containing thyme extract and vitamin E, as well as their mixtures, were significantly reduced with control (P<0.05). Thymus weight increased significantly compared to the control in all experimental treatments (P<0.05). In general, the results showed that the use of a mixture of thyme extract and vitamin E in the diet of broilers can improve performance and strengthen the immune system.
    Keywords: ChicksBroiler, Immunesystem, Performance, Thymeextract, VitaminE
  • Farid Moslemipur *, Tahereh Aftabi, Shahriar Maghsoudlou, Ebrahim Gholamalipur Alamdari Pages 201-211
    Effect of using eucalyptus (Eucalyptus SPP) leaf chloroform oral extract (EE) and black pepper (Piper nigrum) powder (BP) in diet on growth performance, carcass traits, blood parameters and microbial populations of intestine and syrinx was investigated in a 42 days trial with 160 Cobb 500 day-old chicks divided into four treatments and four replicates as a completely randomized design. The treatments were 1- basal diet (control), 2- basal diet and adding 0.1 % EE solution in drinking water, 3- diet having 0.2% BP, and 4- diet having 0.2% BP and 0.1% EE solution in drinking water. Over the study, feed intake of chickens consumed oral EE or BP in diet and/or the combination of them was lower than chickens in control group (P<0.05). Weight gain and feed conversion ratio of chickens were not affected by the treatments. Oral EE resulted in greater percentile lungs weight and lower heart and abdominal fat weights in chickens (P<0.05). Using oral EE or BP in diet and/or the combination of them caused a significant decrease in serum concentrations of glucose, cholesterol and uric acid in chickens (P<0.05). Hematological parameters of chickens were not affected by the experimental treatments. Chickens consumed oral EE or BP in diet and/or the combination of them showed a significant lower intestinal E-coli population than control birds (P<0.05). Furthermore, using oral EE caused a decrease in Mycoplasma population of broilers Syrinx (P<0.05). The results showed that using oral EE leads to lowered abdominal fat and microbial populations of intestine and syrinx while adding BP in diet leads a decrease in microbial populations of intestine in broiler chickens.
    Keywords: Black pepper, Broiler Chicken, Eucalyptus, Immunity, Performance
  • Majid Ebrahimpour, Farzad Bagherzadeh Kasmani *, Mostafa Yousef Elahi, Mahmoud Ghazaghi Pages 213-225
    The effect of dried corn steep liquor (DCSL) and probiotics on growth performance, intestinal microbial population and humoral immune response of broilers using 320 one-day-old Ross 308 broilers in a 2 × 4 factorial arrangement experiment with four DCSL levels (zero, two, four and six percent) and two levels of probiotic LactoFeed® (zero and 150 mg/kg) were evaluated in a completely randomized design with eight treatments, four replicates and 10 birds per replication for 42 days. Body weight gain, feed intake, feed conversion ratio, lactic acid and coliform bacterial populations, as well as the response of broiler chickens' humoral immune system against Newcastle disease, bronchitis and influenza viruses were measured. In the grower, finisher and whole period effect of LactoFeed probiotics and DCSL and their interaction on body weight gain and feed conversion ratio were not significantly different. In the starter period, birds fed diets containing four percent DCSL consumed more feed and gained more weight than chickens fed diet without DCSL (P<0.05). Interaction of six percent DCSL and probiotic increased feed intake in the starter period compared to diet lacking these compounds (P<0.05). The greatest antibody titer against Newcastle disease, influenza and bronchitis viruses was observed at six percent of DCSL (P<0.05). The interaction of DCSL and probiotics decreased the population of coliforms and increased the population of lactic acid bacteria (P<0.05). According to the results of this study, the use of DCSL and probiotics in the diet of broilers improves the humoral immune response and intestinal microbial population.
    Keywords: broiler, Dried corn steep liquor, humoral immunity, newcastle, Probiotics
  • Essa Dirandeh *, Mohammad Kazemi Fard, Tannaz Saberifar Pages 227-235

    The occurrence and spread of inflammation can affect the quantity and quality of eggs in laying hens. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effect of soy Gensitein (GEN)on systemic inflammatory status and performances of laying hens post-peak. The research was performed in a completely randomized design, during a period of about 8 weeks, using 80 laying hens of High Line W-36 strains (older than 43 weeks). Experimental treatments were control group (basal diet) and genistein group (basal diet+ 20mg GEN/kg of diet). At the end of experiment, five hens from each treatment were laughter and 50 g of liver sample were taken for gene expression of IL-1, IL-2, TNF-α, COX-1 and COX-2. Results showed that soy GEN decreased gene expression of IL-1 (245 fold), IL-2 (3.53 fold), IL-6 (2.68 fold), TNF-α (4.83 fold), COX-1 (3.92 fold) and COX-2 (1.73 fold) compared to the control group. Laying hens fed GEN diets had higher feed intake and better conversion ratio and had higher egg production rates than the control group.The results of this study showed that soy GEN could reduce inflammation in the liver of laying hens post-peak and improve production performances.

    Keywords: Feed intake, inflammation, laying hens, Phytoestrogen, Soy
  • Tayebeh Omidvar, Saied Mohammadzadeh *, Mosayeb Amiri Pages 237-246
    To investigate  the effect of rosemary powder on semen parameters and DNA fragmentation under heat stress, 40 native rooster aged 42 weeksand weighted of 2300 gramswere usedin a factorial experiment in randomized complete block design with two levels of temperature (normal and heat stress) and rosemary powder (0 and 7.5 gr/kg of diet) during 7 weeks. Heat stress and normal temperature was set 28±2ºC and 18-22º C,respectively.After two weeks adaptation,the semen sampleswere collected twice in a week from roosters during 5 weeks using dorso-abdominal massage method. The semen parameters including motility, viability ratio and DNA fragmentation were evaluated. The results showed that heat stress significantly reduced the progressive motility of sperm (type A) and with the addition of rosemary powder, sperm viability increased (P˂0.05). Addition of rosemary leaf powder at normal temperature decreased the DNA fragmentation ratio (P˂0.05). In roosters under heat stress,the DNA fragmentation rate of sperm increased and the damage rate decreased significantly with the feeding of rosemary powder (P˂0.01).  According to the results of this study, adding rosemary powder to the diet of native old roosters under heat stress conditions can improve some reproductive traits
    Keywords: DNA fragmentation, heat stress, Rooster, Rosemary, viability