فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال سی و دوم شماره 12 (اسفند 1400)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و دوم شماره 12 (اسفند 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرزانه جوانمرد*، سردار دمکری صفحات 877-885
    پیش زمینه و هدف

    کاربرد کورتاژ در تشخیص اختلالات مرتبط با آندومتر بسیار گسترده و شایع ترین روش تشخیصی قبل از انجام هیسترکتومی است. مطالعاتی باهدف مقایسه نتایج پاتولوژیک به دست آمده از کورتاژ با نتایج پاتولوژیک نهایی هیسترکتومی انجام شده است. نتایج برخی از این مطالعات نشان دهنده کارایی بالای کورتاژ و برخی نیز حاکی از ناکارآمد بودن آن در تشخیص اختلالات آندومتر، به خصوص کارسینوم آندومتر هستند. هدف از این مطالعه، بررسی صحت تشخیصی کورتاژ قبل از هیسترکتومی در تعیین نوع تومور است.

    مواد و روش کار

    نمونه های پاتولوژی به دست آمده از کورتاژ و هیسترکتومی در 89 بیمار مبتلا به کانسر آندومتر که تحت هیسترکتومی در بیمارستان شهید مطهری ارومیه در سال های 1394 تا 1397 قرار گرفته بودند، بررسی و داده های این دو روش با یکدیگر مقایسه شدند. اطلاعات دموگرافیک بیماران نیز از پرونده هایشان استخراج و ارتباط آن ها با صحت تشخیصی کورتاژ قبل از هیسترکتومی در تعیین نوع تومور در بیماران با کانسر آندومتر بررسی شد.

    یافته ها:

     کورتاژ توانایی بالایی در تشخیص تومور بدخیم از خوش خیم داشت. با توجه به ارزش اخباری مثبت و حساسیت بالا (به ترتیب 95/95درصد و 68/80درصد) و دقت تشخیصی بالای کورتاژ در تعیین نوع تومور (3/78درصد)، در صورت مثبت بودن نتیجه ی کورتاژ، با اعتماد بالایی دلالت بر بدخیم بودن تومور دارد. صحت تشخیصی کورتاژ با سن، علایم بالینی و نوع تومور ارتباط معناداری ندارد، ولی با گرید تومور مرتبط به نحوی که این ارتباط در تومورهای با گرید فیگوی بالاتر، بیشتر از تومورهای با گرید پایین تر است.

    نتیجه گیری:

     با توجه به صحت تشخیصی بالا، کورتاژ روش تشخیصی قابل اعتماد قبل از انجام هیسترکتومی است.

    کلیدواژگان: کانسر اندومتر، کورتاژ، هیسترکتومی، صحت تشخیصی
  • علیرضا حاج عباس فرشچی*، امیر ولیخانی، سعیده قربانی صفحات 886-894
    پیش زمینه و هدف

    لوسمی نوع خاصی از سرطان است که با عدم مرگ سلولی یا ناتوانی در تمایز سلول های خون ساز مشخص می شود. لوسمی میلوژن مزمن (CML) بیشترین نوع مورد مطالعه از این نوع سرطان است. در این مطالعه، اثر ضد سرطانی ترکیب 4-chloro-5-iodo-7H-pyrrolo[2.3-d]pyrimidine بر روی سلول های K562 لوسمی انسانی مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها:

     رده سلولی K562 با کشت اولیه 106×1 سلول در میلی لیتر در محیط کشت RPMI 1640 کشت داده شد. زنده ماندن سلولی با استفاده از روش تریپان بلو و سنجش MTT مورد بررسی قرار گرفت. مرگ سلولی در سلول های سرطانی و طبیعی با استفاده از رنگ آمیزی دوگانه پروپیدیوم یدید (PI) و آکریدین نارنجی (AO) اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) و نرم افزارهای SPSS16 و Excel استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. سطح احتمال p<0.05 به عنوان مرجع آماری معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    ترکیب 4-chloro-5-iodo-7H-pyrrolo[2.3-d]pyrimidine اثر کشنده و وابسته به غلظت قوی بر روی سلول های K562 داشت و عمدتا از طریق القای آپوپتوز باعث مرگ سلولی شد. تجزیه و تحلیل آماری سلول ها در زیر میکروسکوپ فلورسانس تفاوت قابل توجهی را در جمعیت سلولی آپوپتوز بین سلول های تیمار شده و تیمار نشده نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج این بررسی نشان داد که ترکیب 4-کلرو-5-یودو-7H-پیرولو[2.3-d] پیریمیدین دارای اثرات سیتوتوکسیک بر روی رده سلولی K562 است. این اطلاعات همچنین نشان داد که این ترکیب ممکن است یک دیدگاه درمانی جدید برای درمان لوسمی ایجاد کند.

    کلیدواژگان: آپوپتوزیس، 4chloro-5-iodo-7h-pyrrolo 2 3-d pyrimidine، تومور K562
  • توحید مرادی گردشی، راحیل نوربخش، سینا دالوند، زهرا بروغنی* صفحات 895-907
    پیش زمینه و هدف

    متابولیت های باکتریایی منابع بسیار غنی برای کشف ترکیبات جدید با فعالیت های بیولوژیکی متفاوت هستند. متابولیت های اکتینومیست ها پتانسیل قابل توجهی برای تولید ترکیبات ضد سرطانی دارند. هدف از این تحقیق بررسی اثرات دو متابولیت ثانویه اکتینومیست های خاک UTMC 676 و UTMC 919 بر القای آپوپتوز و ژن های مرتبط با آن در سرطان ریه سلول غیرکوچک انسان A549 می باشد.

    روش کار

    عصاره خالص UTMC 676 و UTMC 919 از مجموعه ترکیبات بیولوژیکی دانشگاه تهران تهیه شد. پس از تیمار سلولی با UTMC 676 و UTMC 919، سمیت سلولی، آپوپتوز و بیان mRNA سلولی با استفاده از روش های MTT، فلوسیتومتری و q-RT-PCR اندازه گیری شد. از دوکسوروبیسین (Doxorubicin) به عنوان کنترل مثبت استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج MTT نشان داد که UTMC 676 و UTMC 919 و دوکسوروبیسین باعث ایجاد سمیت سلولی در سلول های A549 به صورت وابسته به غلظت می شوند. پس از 48 ساعت تیمار، هر دو UTMC 676 و UTMC 919 آپوپتوز را در رده سلولی A549 القا کردند. با این حال، اثر آپوپتوز UTMC 676 بیشتر از دوکسوروبیسین بود. داده های q-RT-PCR نشان داد که بیان ژن های مرتبط با آپوپتوز در گروه تحت تیمار در مقایسه با گروه تیمار نشده افزایش یافته است.

    نتیجه گیری:

     این نتایج نشان می دهد که عصاره خالص UTMC 676 قادر به القای آپوپتوز در سلول های A549 بوده و می تواند منبع بسیار امیدوارکننده ای با پتانسیل درمانی در برابر رده های سلولی سرطان ریه باشد.

    کلیدواژگان: سرطان ریه، آپوپتوز، اکتینومیست های خاک، دوکسوروبیسین
  • اسماعیل وکیلی، محمد حاج آقازاده، صادق فیض الله زاده، وفا فیضی، عباس جعفری* صفحات 908-918
    پیش زمینه و هدف

    عوارض تنفسی ناشی از گرد و غبار آرد، از شایع ترین بیماری های شغلی می باشند. این مطالعه باهدف بررسی مواجهه با گرد و غبار آرد و عوارض تنفسی ناشی از آن در کارگران نانوایی های شهرستان ارومیه در سال 1400 انجام شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه، یک مطالعه توصیفی مقطعی است که در سال 1400 انجام شده است. جامعه موردبررسی در این مطالعه 166 نفر از نانوایان شهر ارومیه بودند. جهت بررسی میزان شیوع علایم تنفسی کارگران نانوایی از پرسشنامه ی استاندارد بررسی علایم تنفسی استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی و تحلیلی توسط نرم افزار SPSS 22 با استفاده از آزمون های آماری تی تست، کای دو و تحلیل واریانس یک طرفه در سطح معنی دار P<0.05 انجام شد.

    یافته ها: 

    میانگین و انحراف معیار سن افراد (39/40 و 17/10) و میانگین و انحراف معیار سابقه کار (13/15 و 49/9) به دست آمد. بیشترین عارضه در افراد موردمطالعه خلط سینه (3/22درصد) و سرفه (9/16درصد) بود. بر اساس نتایج، ارتباط معنی داری بین عوارض تنفسی با نوع نانوایی (P= 0.0001)، نوع تماس با گرد و غبار (P= 0.0001) و همچنین با نوع شغل (P= 0.000) باوجود عوارض تنفسی وجود داشت.

    بحث و نتیجه گیری:

     نتایج این مطالعه، وجود عوارض تنفسی در نانوایان شهرستان ارومیه را نشان داد. لذا به منظور کاهش عوارض تنفسی لازم است اقدامات موردنیاز مانند تهیه وسایل حفاظت فردی مناسب، تهویه کافی و کاهش مدت زمان مواجهه با توجه به نوع شغل، نوع نانوایی و نوع تماس با آلاینده انجام شود.

    کلیدواژگان: نانوایی ها، علائم تنفسی، گرد و غبار آرد
  • هاشم محمود زاده، عزت الله عباسی*، احمدعلی نیکی بخش، سودا قادر، جواد رسولی صفحات 919-926
    پیش زمینه و هدف

    میکرولیتیازیس یک اختلال شایع در کودکان می باشد که به صورت رسوبات هیپراکودر نواحی لگنچه,حالب و کالیسها تعریف می شود که کمتر از 3 میلی متر قطر دارند. پتاسیم سیترات یکی از داروهای مورد استفاده در نفرولیتیازیس است. سیترات از تشکیل رسوبات کلسیم جلوگیری می کند. هم چنین، کریستال های کلسیم اگزالات را مهار می کند که می تواند هسته ای برای سنگ های کلیه باشد. این مطالعه تاثیرپلی سیترات پتاسیم در میکرولیتیازیس  با درمان غیردارویی را مقایسه نموده  است .

    مواد و روش کار

    به صورت توصیفی گذشته نگر 112 بیمار درمانگاهی بررسی شدند. کودکان زیر2 سالی که در سونوگرافی، میکرولیتیازیس در کلیه یا مجاری  ادراری داشتند، وارد مطالعه شدند. بیماران به طور تصادفی در دو دسته قرار گرفتند: گروه اول محلول سیترات پتاسیم به میزان یک تا دو میلی اکی والان به ازای هرکیلوگرم وزن بدن روزانه به مدت دو ماه دریافت کردند و گروه دوم داروی خاصی دریافت نکردند. پیگیری در فاصله هر دو ماه به مدت شش ماه و با استفاده از سونوگرافی توسط یک نفر رادیولوژیست ماهر و با یک دستگاه سونوگرافی ثابت انجام شد.

    یافته ها:

     میانگین سن برابر با 27/2 ± 13/4 ماه بود. میانگین وزن برابر با 36/1 ± 62/6 کیلوگرم براساس نتایج مطالعه به طور معناداری کاهش سایز یا تعداد سنگ در یک یا هر دو کلیه در دریافت کنندگان محلول پلی سیترات بیشتر بوده و افزایش سایز یا تعداد سنگ در یک یا هر دو کلیه در بیماران غیردریافت کننده پلی سیترات بیشتر بوده است (001/0 > P).

    نتیجه گیری

    براساس نتایج مطالعه ما مشخص گردید فاکتورهایی نظیر سن، جنس، وزن فعلی، وزن بدو تولد و نوع تغذیه در بهبود و کاهش سایز و تعداد سنگ تاثیر ندارند. اما در گروه دریافت کننده محلول پلی سیترات پتاسیم به طور معناداری کاهش سایز و تعداد سنگ در مقایسه با گروه غیر دریافت کننده پلی سیترات وجود داشت.

    کلیدواژگان: سنگ کلیه، پتاسیم سیترات، شیرخوار، میکرولیتیازیس
  • محمود رباطی انارکی*، شهرام عبدلی اسکویی صفحات 927-942
    پیش زمینه و هدف

    عفونت های باکتریایی حاد پوست و بافت های پوستی بخصوص نوع استافیلوکوک اریوس مقاوم به متی سیلین MRSA)) مشکلات زیادی را برای بیمار ایجاد می کنند. این مطالعه متاآنالیز شبکه ای (NMA) باهدف مقایسه کارایی وانکومایسین با آنتی بیوتیک های دیگر برای تعیین درمان های جایگزین بهتر طراحی شده است.

    مواد و روش کار:

     مطالعات مناسب NMA در پایگاه های داده ای پایگاه مرکزی ثبت کارآزمایی های بالینی کاکرین،, Embus, Medline تا ژانویه 2021 مورد جستجو قرار گرفتند. مدل اثرات تصادفی برای هر پیامد در NMA انجام شده مورداستفاده قرار گرفت. استراتژی شناخته شده PICOS17 برای جستجوی مقالات مورداستفاده قرار گرفت. مطالعات توصیفی یا غیر تصادفی، مطالعات فاقد پیامدهای خاص یا مشخصات ABSSSIs، مطالعات مروری، مطالعات دارای تحلیل زیرگروه ها یا مطالعات فاقد مداخله مطلوب از مطالعه خارج شدند.

    یافته ها:

     26 کارآزمایی تصادفی کنترل شده با 16031 بیمار شرایط ورود به مطالعه را احراز کردند. نتایج NMA نشان داد کارایی سفتارولین فوزامیل، دلافلوکساسین، جیان جی کیو 2، لینوزولاید، اوماداسایکلین، نتیجه سایکلین و وانکومایسین-آزتریونام از درمان استاندارد بالاتر بود و گلیکوپپتیدهای دالباوانسین، اریتاوانسین و تلاوانسین تفاوت معنی داری با آن ها نداشتند. در مورد عفونت های MRSA نشان داده شد که Tedizolid, Linezolid, dalbavomcin و درمان با vancomycin-Linezolid دارای کارایی بالاتری از درمان استاندارد هستند

    بحث و نتیجه گیری: 

    می توان نتیجه گرفت که با توجه به برخی مزیت های شناخته شده گلیکوپپتیدها و اینکه در مقایسه با وانکومایسین ازنظر کارایی در وضعیت پایین تری نیستند، این داروها می توانند جایگزین مناسبی برای آن باشند.

    کلیدواژگان: استافیلوکوک ارئوس مقاوم به متی سیلین، بیماری های پوستی، عفونی، متاآنالیز شبکه ای، مواد آنتی باکتریال، وانکومایسین
  • حاتم احمدی*، حمیرا حاتمی نعمتی، علیرضا علی همتی، سید مهدی بانان خجسته، فاطمه فتحی صفحات 943-952
    پیش زمینه و هدف

    استرس اکسیداتیو در پاتونژنز بیماری آلزایمر نقش دارد. هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات آنتی اکسیدانی روغن کنجد بر روی پارامترهای استرس اکسیداتیو، ناشی از تجویز استرپنوزتوسین در موش های صحرایی نر بود.

    مواد و روش کار

    این مطالعه تجربی مداخله ای بر روی پنج گروه 7‎ تایی از موش های صحرایی نر نژاد ویستار (250-270 گرم) اجرا شد که شامل: گروه کنترل که هیچ دارویی دریافت نکرد، گروه شاهد که 5 میکرولیتر سالین در بطن های جانبی مغز را به مدت 7 روز دریافت کردند، گروه استرپتوزتوسین که 5 میکرولیتر استرپتوزتوسین با دوز 5/1 میلی گرم بر کیلوگرم در بطن های جانبی را به مدت 7 روز دریافت کردند و دو گروه استرپتوزتوسین+ روغن کنجد که ابتدا با تزریق داخل صفاقی دوز 5 میلی لیتر بر کیلوگرم روغن کنجد در دو دوره 7 و 28 روزه پیش تیمار شدند و سپس استرپتوزتوسین را دریافت کردند. 48 ساعت بعد از آخرین تزریق دارویی در گروه های آزمایشی، جدا کردن هیپوکامپ مغز رت ها و هموژنیزاسیون آن صورت گرفت. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسیددسموتاز، کاتالاز و مقدار تام گلوتاتیون بافت هیپوکامپ با استفاده از کیت های ویژه اندازه گیری شد. تجزیه وتحلیل داده ها به روش آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد.

    یافته ها:

     فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دسموتاز، کاتالاز و نیز مقدار تام گلوتاتیون بافت هیپوکامپ مغز رت های تحت تیمار با استرپتوزتوسین، نسبت به گروه کنترل کاهش پیدا کرد (05/ 0 <p). پیش تیمار 28 روزه با روغن کنجد موجب بهبود فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دسموتاز، کاتالاز و همچنین مقدار تام گلوتاتیون هیپوکامپ در گروه اسپترپتوزتوسین + روغن کنجد نسبت به گروه استرپتوزتوسین به مقادیر طبیعی شد (05/ 0 <p).

    بحث و نتیجه گیری:

     تغذیه با روغن کنجد از طریق تعدیل پارامترهای استرس اکسیداتیو در هیپوکامپ، ممکن است از کاهش بیش ازحد آنزیم های آنتی اکسیدانی در افراد مبتلا و مستعد به آلزایمر پیشگیری کند.

    کلیدواژگان: استرپتوزتوسین، روغن کنجد، استرس اکسیداتیو، هیپوکامپ
  • حمیدرضا هوشمند، رامین فرهادی، میررضا قائمی، جواد رسولی* صفحات 953-962
    پیش زمینه و هدف

    بیماری کاوازاکی یک واسکولیت سیستمیک با علت ناشناخته است که در کودکان شایع است. استراتژی اولیه درمانی شامل آسپرین و ایمونوگلوبولین داخل وریدی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی نسبت نوتروفیل به لنفوسیت در بیماران مبتلا به کاوازاکی و ارتباط آن با مقاومت به درمان IVIG انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر شامل بیماران مراجعه کننده به بیمارستان مطهری ارومیه بود که با تشخیص بیماری کاوازاکی و دریافت IVIG طی سال های 1387 تا 1398 انجام شد. نویسندگان داده ها را از سوابق پزشکی بیماران جمع آوری کردند و داده های بیماران را برای برآورده کردن معیارهای تشخیصی کاوازاکی دوباره ارزیابی کردند. سپس داده های بیماران واجد شرایط وارد تحلیل شد.

    یافته ها:

     داده های 460 بیمار به دست آمد و از نظر رعایت معیارهای تشخیصی کاوازاکی مورد ارزیابی قرار گرفت. از 460 بیمار، 241 بیمار دارای معیارهای واجد شرایط بودن بودند و داده های مربوط به سایر بیماران و کسانی که معیارهای خروج را داشتند از مطالعه حذف شدند. با توجه به نتایج ما، پاسخ به درمان IVIG با متغیرهای تعداد لکوسیت های خون و ادرار رابطه معنی داری داشت (به ترتیب 0/013=p و 0/01=p). با این حال، ما بین پاسخ به درمان IVIG و متغیرهای سن، جنس، NLR، تعداد نوتروفیل، تعداد لنفوسیت ها، پروتیین واکنشی CRP، سطح آلبومین سرم، ALT، هموگلوبین، تعداد پلاکت و فاصله بین شروع علایم و شروع درمان رابطه معنی داری پیدا نکردیم.

    نتیجه گیری: 

    تعداد بالای لکوسیت های خون و تعداد کم لکوسیت های ادراری می تواند پاسخ به درمان IVIG و پیش آگهی بعدی را در بیماران مبتلا به بیماری کاوازاکی پیش بینی کند. با این حال، NLR ارتباط بالینی را نشان نداد.

    کلیدواژگان: بیماری کاوازاکی، واسکولیت، نسبت نوتروفیل به لنفوسیت، درمان IVIG
|
  • Farzaneh Javanmard*, Sardar Demokri Pages 877-885
    Background & Aims

    The use of curettage in the diagnosis of endometrial disorders is very widespread, and is the most common diagnostic method before performing hysterectomy. Various studies have been performed to compare the pathological results obtained from curettage with the final pathological results of hysterectomy. The results of some of these studies indicated high efficiency of curettage but the others indicated its inefficiency in the diagnosis of endometrial disorders, especially endometrial carcinoma. The aim of this study was to evaluate the diagnostic accuracy of curettage before hysterectomy in determining tumour type.

    Materials & Method

    Pathological specimens obtained from curettage and hysterectomy in 89 patients with endometrial cancer who underwent hysterectomy in Shahid Motahari Hospital in Urmia from 2015 to 2018, were reviewed and the data of these two methods were compared. Demographic information of the patients was also extracted from their files and their relationship with the diagnostic accuracy of curettage before hysterectomy in determination of the type of tumor in the patients with endometrial cancer was examined.

    Results

    Curettage had a high ability to distinguish between malignant and benign forms of the tumor. Due to the positive predictive value and high sensitivity (95.95% and 80.68%, respectively) and high diagnostic accuracy in determination of the tumor type (78.3%), if the curettage result is also positive, curettage indicates malignancy of the tumor with a high confidence level. The diagnostic accuracy of curettage has no significant relationship with age, clinical signs, and tumor type, but is associated with the tumor grade and this association is higher in the tumors with higher FIGO grade than the lower-grade tumors.

    Conclusion

    Due to its high diagnostic accuracy, curettage is a reliable diagnostic method before performing a hysterectomy.

    Keywords: Endometrial Cancer, Curettage, Hysterectomy, Diagnostic Accuracy
  • Alireza Hajabbas Farshchi*, Amir Valikhani, Saeideh Ghorbani Pages 886-894
    Background & Aims

    Leukemia is a particular type of cancer characterized by the failure of cell death or disability in the differentiation of hematopoietic cells. Chronic myelogenous leukemia (CML) is the most studied kind of this type of cancer. In this study, the anti-cancer effect of the 4-chloro-5-iodo-7H-pyrrolo[2.3-d]pyrimidine compound on the human leukemia K562 cells was investigated.

    Materials & Methods

    The K562 cell line was cultured by initially seeding 1×106 cells per milliliter in RPMI 1640 medium. Cell viability was investigated using trypan blue exclusion and MTT assays. Cell death in cancer and normal cells was quantified using propidium iodide (PI) and acridine orange (AO) double staining. The one-way analysis of variance (ANOVA) and the SPSS16 and Excel softwares were used for data analysis. Data were analyzed statistically using the SPSS16 software. A probability level of p<0.05 was considered as the statistically significant reference.

    Result

    The 4-chloro-5-iodo-7H-pyrrolo[2.3-d]pyrimidine compound had a strong fatal and concentration-dependent effect on K562 cells and caused cell death mainly through induction of apoptosis. Statistical analysis of the cells under a fluorescence microscope revealed significant differences in apoptotic cell populations between treated and untreated cells.

    Conclusions

    The results of this investigation indicated that the 4-chloro-5-iodo-7H-pyrrolo[2.3-d]pyrimidine compound does have cytotoxic effects on the K562 cell line. This information also revealed that this compound may initiate a new therapeutic standpoint for the treatment of leukemia.

    Keywords: 4-chloro-5-iodo-7H-pyrrolo[2.3-d]pyrimidine, apoptosis, K562 tumor
  • Tohid Moradi Gardeshi, Rahil Norbakhsh, Sina Dalvand, Zahra Boroughani* Pages 895-907
    Background & Aims

    Bacterial metabolites are extremely rich resources for discovering new compounds with different biological activities. Metabolites of actinomycetes have significant potential for the production of anticancer compounds. The purpose of this research is to investigate the effects of two secondary metabolites of soil actinomycetes, UTMC 676 and UTMC 919, on apoptosis induction and their related genes in the human non-small cell lung carcinoma cell line, A549.

    Materials & Methods

    The crude extracts of UTMC 676 and UTMC 919 were prepared from the collection of biological compounds of Tehran University. After cell treatment with UTMC 676 and UTMC 919, cell cytotoxicity, apoptosis, and mRNA expression were measured using MTT, flow cytometry, and q-RT-PCR methods. Doxorubicin was utilized as a positive control.

    Results

    The MTT results showed induction of cytotoxicity by UTMC 676, UTMC 919, and doxorubicin in A549 cells in a concentration-dependent manner. After 48 hours of treatment, both UTMC 676 and UTMC 919 induced apoptosis in the A549 cell line. However, the apoptotic effect of UTMC 676 was more than doxorubicin. The q-RT-PCR data exhibited that the expression of apoptosis-related genes was enhanced in the treated group compared to the untreated group.

    Conclusion

    These results suggest that the crude extract of UTMC 676 was able to induce apoptosis in A549 cells and could be a very promising source having therapeutic potential against lung cancer cell lines.

    Keywords: Lung cancer, Apoptosis, Soil actinomycetes, Doxorubicin
  • Esmail Vakili, Mohammad Hajaghazadeh, Sadegh Feizollahzadeh, Vafa Feyzi, Abbas Jafari* Pages 908-918
    Background & Aims

    Respiratory complications arised from exposure to flour dust are among most common work-related diseases. This study was conducted to investigate flour dust exposure and its respiratory complications in bakery workers in Urmia in 2021.

    Material and Methods

    This is a descriptive cross-sectional study conducted in 2021. The statistical population of the study consists of 166 bakers in Urmia. An standard questionnaire was used to assess the prevalence of respiratory symptoms in workers. Data analysis was performed at two levels of descriptive and analytical statistics by SPSS 22 software using t-test, chi-square and one-way ANOVA at the significant level of P <0.05.

    Results

    The mean and standard deviation of age obtained 40.39 and 10.17 years and mean and standard deviation of work experience obtained 15.13 and 9.49 years. The most common complication in the studied people were chest sputum (22.3%) and cough (16.9%). According to the results, there were significant relationships between respiratory complications with the type of bakery (P= 0.0001), the type of contact with dust (P= 0.0001), and also with the type of job (P= 0.000).

    Conclusion

    The results of this study showed the existence of respiratory complications in the bakers of Urmia. Therefore, in order to reduce respiratory complications, it is necessary to do actions such as providing appropriate personal protective equipment, adequate ventilation, and reducing the duration of exposure.

    Keywords: Bakery, Respiratory Symptoms, Flour Dust
  • Hashem Mahmoudzadeh, Ezzatollah Abbasi*, AhmadAli Nikibakhsh, Sevda Ghader, Javad Rasoli Pages 919-926
    Background & Aims

    Microlithiasis is a common increasing disorder, especially in infants and young children, defined as sonographic detection of hyperechogenic deposits in the pelvic area of the ureter and calyces which are less than 3 mm in diameter. Potassium citrate is one of the drugs used in nephrolithiasis. Citrate prevents the formation of calcium deposits. It also inhibits calcium oxalate crystals, which can be the nidus for kidney stones. The aim of this study was to compare the effect of potassium polycitrate versus no treatment in the infants with microlithiasis.

    Materials & Methods

    In this descriptive-retrospective study, 112 patients referred to a pediatric nephrology clinic were enrolled. Children less than two years old with microlithiasis in kidneys or urinary tract confirmed by ultrasonography imaging were included in the study. Patients were randomly divided into two groups: the first group received potassium citrate solution of 1-2 mEq/kg of body weight daily for two months, and the second group did not receive any specific medication. Follow-up was performed every two months for six months using ultrasound by a skilled radiologist with a fixed ultrasound device. To minimize drug side effects and treatment response, the allergic responses were measured once every two months, and the physician decided drug will or will not continue. Data analysis was done by SPSS 19. The P values <0.05 were considered significant.

    Results

    The mean age of the study population was 4.13 ± 2.27 months. The mean weight in the total study population was 6.62±1.36 kg and the mean birth weight in the total study population was 3±0.41 kg. According to the results of the study, the decrease in the size or number of stones in one or both kidneys was more in the recipients of polycitrate solution and the increase in the size or number of stones in one or both kidneys was more in the infants not receiving polycitrate (P<0.001).

    Conclusions

    Factors such as age, sex, current weight, birth weight and type of nutrition have no effect on improving and/or reducing the size and number of renal stones. However, in the group receiving potassium polycitrate solution, there was a significant reduction in the size and number of stones compared to the non-receiving group.

    Keywords: Kidney Stone, Potassium Polycitrate, Infants, Microlithiasis
  • Mahmoud Robati Anaraki*, Shahram Abdoly Oskouie Pages 927-942
    Background & Aims

    Acute bacterial infections of the skin and skin tissues (ABSSSIs(, especially methicillin-Resistant Staphylococcus Aureus (MRSA) type, cause many problems for the patient. This Network Meta-Analysis (NMA) was designed to compare the efficacy between vancomycin and other antibiotics to determine a better treatment to resolve skin infections.

    Materials & Methods

    Appropriate NMA studies were searched in the Cochrane central register of controlled trials, Embus, and Medline databases until January 2021. The Random effects model was used for each outcome in the NMA. The well-known PICOS17 strategy was used to search for articles. Descriptive or non-randomized studies, studies without specific outcomes or characteristics of ABSSSIs, review studies, and studies with subgroup analysis or information without the desired intervention were excluded from the study.

    Results

    26 randomized controlled trials with 16031 patients met the inclusion criteria. The results of NMA showed that the efficacy of ceftaroline fusamil, delafloxacin, GNGQ2, linezolid, omadacycline, Tigecyclin, and vancomycin-aztreonam were higher than the standard treatment, and the glycopeptides of dalbavancin, oritavancin, and telavancin are not significantly different from them. In the case of MRSA infections, Tedizolid, Linezolid, dalbavancin, and vancomycin-Linezolid therapy were shown to be more effective than the standard therapy.

    Conclusion

    It could be concluded that due to some known advantages of glycopeptides and that they are not inferior to vancomycin in terms of efficacy, these drugs can be a good alternative to vancomycin.

    Keywords: Methicillin-Resistant Staphylococcus Aureus, Skin Diseases, Infectious, Network Meta-Analysis, Antibacterial Agents, Vancomycin
  • Hatam Ahmadi*, Homiera Hatami Nemati, Alireza Ali Hemati, Seyyed Mehdi Banan Khojasteh, Fateme Fathi Pages 943-952
    Background & Aims

    Oxidative stress plays a role in the pathogenesis of Alzheimer's disease. The aim of this study was to investigate the antioxidant effects of sesame oil on oxidative stress parameters caused by administration of streptozotocin in male rats.

    Matherials & Methods

    This interventional experimental study was performed on five groups (7 on each) of male Wistar rats (250-270 g), including: the control group that did not receive any drug, the sham group that received 5 μl of saline in the lateral ventricles of the brain for 7 days, the streptotocin group which received 5 μl of streptotocin at a dose of 1.5 mg/kg in the lateral ventricles for 7 days, and two groups of streptotocin+sesame oil, which were first pre-treated by intraperitoneal injection of 5 ml/kg of sesame oil in two periods of 7 and 28 days and then received streptotocin. 48 hours after the last drug injection in the experimental groups, the hippocampuses of the rats' brains were separated and homogenized. The activity of antioxidant enzymes glutathione peroxidase, superoxide desmutase, catalase, and the total amount of glutathione in the hippocampus tissue were measured using special kits. Data analysis was done by one-way ANOVA.

    Results

    The activity of glutathione peroxidase, superoxide dismutase, catalase, and total glutathione in the hippocampal tissue of streptozotocin-treated rats decreased compared to the control group (P <0.05). 28-day pretreatment with sesame oil improved the activity of glutathione peroxidase, superoxide dismutase, catalase and the total amount of hippocampal glutathione in the streptozotocin+sesame oil group to normal values, compared to the streptozotocin group (P<0.05).

    Conclusion

    By modulating the parameters of oxidative stress in the hippocampus, nutrition of sesame oil may prevent excessive reduction of antioxidant enzymes in the people with or prone to Alzheimer's disease.

    Keywords: Streptozotocin, Sesame Oil, Oxidative Stress, Hippocampus
  • Hamidreza Houshmand, Ramin Farhadi, MirReza Ghaemi, Javad Rasouli* Pages 953-962
    Background & Aims

    Kawasaki disease is a systemic vasculitis of unknown etiology that is common in the pediatric patients. The primary therapeutic strategy includes aspirin and Intravenous Immunoglobulin. The present study aimed to investigate the Neutrophil to Lymphocyte Ratio (NLR) in the patients with Kawasaki and its relationship with the resistance to IVIg therapy.

    Materials and Methods

    The present study included the patients presenting to the Motahari Hospital, Urmia, Iran, whom diagnosed with Kawasaki disease and received IVIg during 2008-2019. The authors collected the data from the patients' medical records and re-assessed the patients' data for meeting the diagnostic criteria for Kawasaki. Afterward, the data of eligible patients entered the analysis.

    Results

    The data from 460 patients were obtained and assessed for meeting the diagnostic criteria for Kawasaki. Of 460 patients, 241 met the eligibility criteria, and the data for other patients that meet exclusion criteria were excluded from the study. According to the results of our study, response to IVIg therapy had a significant relationship with the variables of blood and urinary leukocyte counts (p=0.013 and p=0.01, respectively). However, we didn’t find any significant relationship between the response to IVIg therapy and the variables of age, gender, NLR, neutrophil count, lymphocyte count, C-Reactive Protein (CRP), serum albumin level, ALT, hemoglobin, platelet count, and the interval between onset of symptoms and treatment initiation.

    Conclusion

    High blood leukocyte count along with low urinary leukocyte count can predict the response to IVIg treatment and subsequent prognosis in the patients affected by the Kawasaki disease. However, the NLR did not show clinical relevance.

    Keywords: Kawasaki Disease, Vasculitis, Neutrophil to Lymphocyte Ratio, IVIg therapy