فهرست مطالب
نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 22 (تابستان 1401)
- تاریخ انتشار: 1401/04/01
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 8-21زمینه و هدف
فعالیت بدنی و برخی آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین E و C ؛ از عوامل موثر بر سیستم ایمنی هستند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر چهار هفته تمرین موازی و مصرف ویتامین E و C بر پاسح حاد ایمونوگلوبولین ها و کورتیزول سرم به یک وهله فعالیت هوازی وامانده ساز در زنان غیر فعال بود.
روش تحقیق:
پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بود. 24 زن به صورت تصادفی به دو گروه مساوی (12 نفر) شامل گروه تمرین موازی (استقامتی و مقاومتی)+ مکمل ویتامینی (E و C)؛ و تمرین موازی (استقامتی و مقاومتی) + دارونما تقسیم شدند. عمل خونگیری قبل و بعد از یک جلسه فعالیت هوازی وامانده ساز (فعالیت با شدت 75 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره روی نوارگردان) و پس از اتمام چهار هفته فعالیت موازی به همراه مصرف مکمل؛ انجام گردید. گروه تمرین موازی+ مکمل ویتامینی (E و C)، چهار هفته تمرین موازی (سه جلسه تمرین در هر هفته) انجام دادند و همراه با آن، به مدت 30 روز مکمل ویتامین E و C (500 میلی گرم ویتامین C و200 میلی گرم ویتامین E، دو بار در روز) مصرف نمودند. کورتیزول و ایمونوگلوبولین های سرم به ترتیب با روش گاما و نفلومتری اندازه گیری شدند. برای مقایسه تغییرات قبل و بعد از یک جلسه فعالیت وامانده ساز دو گروه، از آزمون تحلیل کوواریانس و برای تعیین اختلاف بین گروهی متغیرها بعد از چهار مرحله اندازه گیری، از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری 0/05≥p استفاده شد.
یافته ها:
بعد از مداخله، در گروه مکمل ویتامینی (E و C) افزایش معنی داری در میزان IgM (p=0/03) و IgA (p=0/004)؛ و کاهش معنی داری در IgG (p=0/007) نسبت به گروه دارونما ایجاد گردید. از طرف دیگر، تفاوت معنی داری در میزان کورتیزول (13/0=p)، قدرت عضلانی بالاتنه (0/31=p) و قدرت عضلانی پایین تنه (0/53=p)، استقامت عضلانی بالاتنه (0/66=p) و حداکثر اکسیژن مصرفی (0/12=p) دو گروه تمرین موازی+مکمل ویتامینی (E و C) و تمرین موازی + دارونما مشاهده نشد؛ در حالی که استقامت عضلانی پایین تنه در تمرین موازی - مکمل به طور معنی داری (0/003=p) افزایش یافت.
نتیجه گیری:
مصرف ویتامین های C و E به همراه تمرینات موازی استقامتی و مقاومتی (چهار هفته)، آثار بهینه ای بر شاخص های ایمنی و آمادگی جسمانی زنان غیر فعال دارد. همچنین با مصرف ویتامین های C و E، می توان تغییرات حاد در ایمونوگلوبولین ها و کورتیزول سرم پس از فعالیت وامانده ساز را بهبود بخشید.
کلیدواژگان: سیستم ایمنی، ویتامین های آنتی اکسیدان، کورتیزول، تمرینات موازی -
صفحات 22-29زمینه و هدف
فعالیت بدنی تغییرات ساختاری و عملکردی در قلب به ویژه بطن چپ ایجاد می کند که به شدت و مدت ورزش بستگی دارد. پژوهش حاضر اثر مدت زمان شنا را بر بیان ژن هیپرتروفی، عامل افزایش دهنده میوسیت 2c (MEF2c) بطن چپ موش های صحرایی نر بررسی می نماید.
روش تحقیق:
تعداد 18سر موش نر (20±200 گرم) به سه گروه کنترل، شنای میان مدت و بلندمدت تقسیم شدند. گروه های تمرینی (10 هفته و 5 روز در هفته) در آب 2±28 درجه شنا کردند. در هر جلسه گروه میان مدت یک ساعت و گروه بلندمدت از هفته پنجم تا دهم سه ساعت شنا کردند. برای سنجش بیان ژن MEF2c از روش Real-time PCR استفاده شد. نتایج با استفاده از روش تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 0/05>p استخراج گردید.
یافته ها:
نتایج نشان داد که 10 هفته تمرین شنا در هر دو گروه تمرینی در مقایسه با گروه کنترل، منجر به کاهش بیان ژن MEF2c (p=0/001) می شود. به علاوه، وزن قلب و نسبت وزن قلب/ سطح رویه بدن در گروه شنای میان مدت و بلند مدت در مقایسه با گروه کنترل؛ افزایش معنی داری (0/05>p) پیدا کرد.
نتیجه گیری:
تمرین شنای به اجرا درآمده توانست بیان ژن MEF2c مرتبط با هایپرتروفی بطن چپ را کاهش دهد و زمینه را برای فعالیت عوامل مرتبط با هایپرتروفی مهیا سازد. ازاین رو انجام این تمرینات به ویژه شنای طولانی مدت را می توان به عنوان مدلی برای بهبود عملکرد قلب توصیه نمود.
کلیدواژگان: شنای میان مدت، شنای بلندمدت، بیان ژن MEF2c -
صفحات 30-40زمینه و هدف
آواریکتومی (برداشت تخمدان) باعث القاء استرس اکسیداتیو در بدن می شود. دانه کتان به عنوان منبع غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی همراه با فعالیت بدنی منظم، می تواند اثرات مخرب ناشی از استرس اکسیداتیو را مهار کند. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر ترکیبی عصاره کتان و تمرین هوازی بر وضعیت اکسیداتیو بافت قلب در موش های صحرایی آواریکتومی شده بود.
روش تحقیق:
در این مطالعه تجربی، از 36 سر موش صحرایی ماده بالغ نژاد ویستار، با میانگین وزن 25±250 گرم استفاده شد. موش ها به طور تصادفی به شش گروه مساوی (n=6) شامل گروه های کنترل، شم (شاهد جراحی)، آواریکتومی شده، آواریکتومی- عصاره بذر کتان، آواریکتومی- تمرین، و نهایتا آواریکتومی- تمرین- عصاره بذر کتان؛ تقسیم شدند. تمرینات هوازی به مدت 8 هفته، هر هفته 5 روز بر روی نوارگردان به اجرا درآمد و گروه های تیمار با عصاره بذر کتان، روزانه به مقدار 400 میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن عصاره بذر کتان به صورت گاواژ دریافت کردند. در پایان دوره مطالعه، نمونه بافت قلب از حیوانات مختلف اخذ گردید و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC)، غلظت مالون دی آلدهید (MDA)، به همراه فعالیت آنزیم های سوپر اکساید دیسمیوتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) و پارااکسوناز-1 (PON1) اندازه گیری گردیدند. داده های جمع آوری شده با آزمون های آماری تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی در سطح 0/05>p مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها:
فعالیت آنزیم های SOD، GPX، PON1 و میزان TAC در موش های گروه آواریکتومی به طور معنی داری کمتر از موش های گروه کنترل بود؛ در حالی که MDA به طور معنی داری افزایش پیدا کرد (05/p<0). از طرف دیگر، فعالیت آنزیم های SOD، GPX، PON1 و میزان TAC در موش های صحرایی گروه آواریکتومی- تمرین - عصاره به طور معنی داری در مقایسه با گروه های آواریکتومی، آواریکتومی- عصاره و آواریکتومی- تمرین افزایش پیدا کرد؛ در حالی که MDA به طور معنی داری کاهش یافت (05/p<0).
نتیجه گیری:
ترکیب عصاره بذر کتان و تمرین هوازی تاثیر بهتری در بهبود فعالیت سیستم آنتی اکسیدانی و کاهش شاخص اکسیداسیون بافت قلب در موش صحرایی آواریکتومی شده دارد.
کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، تمرین هوازی، عصاره بذر کتان، موش صحرایی -
صفحات 42-52زمینه و هدف
یکی از عوامل مهم در بروز اختلال متابولیکی و دیابت، التهاب است. مطالعه انواع فعالیت ورزشی و یافتن بهترین نوع آن، به عنوان روشی برای کاهش التهاب مورد توجه قرار گرفته است. هدف تحقیق حاضر مقایسه تاثیر شش هفته فعالیت ورزشی هوازی، مقاومتی و ترکیبی بر مقادیر پلاسمایی نسبت IL-10/TNF-α و شاخص مقاومت به انسولین در رت های نر ویستار دیابتی بود.
روش تحقیق:
تحقیق حاضر به صورت تجربی به اجرا درآمد. جامعه آماری رت های نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 130 تا 150 گرم بودند. بدین منظور، تعداد 40 سر رت نر نژاد ویستار هشت هفته ای تهیه شدند و به طور تصادفی به پنج گروه هشت تایی شامل گروه های تمرین مقاومتی (شدت حدود 60 درصد یک تکرار بیشینه)، تمرین هوازی (شدت60-50 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی)، تمرین ترکیبی، کنترل دیابتی و کنترل سالم غیر فعال؛ تقسیم گردیدند. رت ها به مدت شش هفته با تکرار سه جلسه در هر هفته، تمرین های مربوطه را انجام دادند. 48 ساعت پس از آخرین جلسه، خون گیری از قلب انجام و داده های خونی جمع آوری شد. شاخص های التهابی با روش الایزا و مقاومت به انسولین با روش HOMA-IR اندازه گیری شدند. سپس با استفاده از روش های آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD در سطح معنی داری 0/05≥p نتایج استخراج گردید.
یافته ها:
نسبت IL-10/TNF-α در گروه های کنترل دیابتی (0/001=p)، تمرین استقامتی (0/02=p)، تمرین مقاومتی (0/003=p) و تمرین ترکیبی (0/003=p)؛ نسبت به گروه کنترل سالم کاهش معنی داری پیدا کرد. در گروه های تمرینی نسبت به کنترل دیابتی، این شاخص تغییر معنی داری نکرد (0/05<p). از طرف دیگر، شاخص مقاومت به انسولین در هر سه گروه تمرین هوازی، مقاومتی و ترکیبی (به ترتیب با 0/002=p=0/03=p و 0/01=p) نسبت به گروه کنترل دیابتی کاهش معنی داری پیدا کرد. هیچ تفاوت معنی داری بین گروه های تمرینی مشاهده نشد.
نتیجه گیری:
اجرای تمرینات مقاومتی، هوازی و ترکیبی در طول شش هفته، دیابت نوع II را بهبود می بخشد؛ اما احتمالا پتانسیل کافی برای بهبود شرایط التهابی بدن را ندارد.
کلیدواژگان: عامل نکروز دهنده تومور آلفا، اینترلوکین-10، فعالیت ورزشی، مقاومت به انسولین، دیابت نوع II -
صفحات 54-64زمینه و هدف
تمرینات ورزشی متوسط تا شدید باعث آسیب بافت های بدن می گردد، اما استفاده از مکمل های آنتی اکسیدانی می تواند استرس اکسیداتیو ناشی از تمرین ورزشی را تعدیل نماید. هدف تحقیق حاضر بررسی تغییرات سرمی آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و سوپراکسید دیسموتاز (SOD) دختران غیرفعال مصرف کننده کوآنزیم Q10 پس از تمرینات حاد مقاومتی متوسط و شدید بود.
روش تحقیق:
نوع تحقیق نیمه تجربی می باشد. تعداد 27 دانشجوی دختر به طور تصادفی در سه گروه (دو گروه تمرین مقاومتی و یک گروه کنترل) قرار گرفتند. گروه های تجربی یک جلسه فعالیت حاد مقاومتی با شدت متوسط (70 درصد 1RM) و فعالیت حاد مقاومتی شدید (85 درصد 1RM) را در ابتدا و انتهای دو هفته پروتکل تحقیق به اجرا درآوردند و در طول این مدت، مکمل کوآنزیم Q10 (30 میلی گرم/روز) دریافت نمودند. خونگیری بلافاصله پس از فعالیت حاد و مکمل گیری صورت گرفت. شاخص های GPX و SOD با روش رنگ سنجی آنزیمی مورد سنجش قرار گرفتند. نتایج با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و LSD در سطح 0/05>p استخراج گردید.
یافته ها:
فعالیت حاد مقاومتی متوسط و شدید تغییر معنی داری در فعالیت آنزیم GPX (به ترتیب با 0/06=p و 0/19=p) و SOD (به ترتیب با 0/42=p و 0/61=p) سرم ایجاد نکرد، اما اجرای آن ها پس از دو هفته مکمل یاری کوآنزیم Q10، با افزایش معنی دار فعالیت آنزیم های SOD (به ترتیب با 0/01=p و 006/0=p) و GPX (p=0/01) همراه بود. در مقایسه تاثیر دو نوع تمرین، تمرین مقاومتی شدید کاهش بیشتر شاخص GPX (p=0/002) را در پی داشت.
نتیجه گیری:
مصرف کوتاه مدت مکمل کوآنزیم Q10 موجب بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی افراد غیرفعال شده و می تواند نگرانی افراد تمرین کننده را برای محفوظ ماندن از اثرات مخرب استرس اکسیداتیو پس از تمرینات مقاومتی حاد شدید (بالای 85 درصد 1RM) رفع نماید و به عنوان یک راهبرد تغذیه ای، در کنار سایر مکمل ها گنجانده شود.
کلیدواژگان: فعالیت مقاومتی حاد، سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، وضعیت آنتی اکسیدانی بدن -
صفحات 66-73زمینه و هدف
تغذیه نامناسب و افزایش رفتارهای غیرفعال، خطر بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی- عروقی، فشارخون، سختی شریانی و دیابت را افزایش می دهد؛ در حالی که فعالیت بدنی می تواند در تعدیل این شرایط نقش داشته باشد. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر شدت های مختلف فعالیت هوازی قبل از مصرف گلوگز، بر شاخص عروقی قلبی - مچ پایی (CAVI) متعاقب آن، در زنان فعال و غیر فعال بود.
روش تحقیق:
تحقیق از نوع نیمه تجربی و شرکت کنندگان را 27 نفر زن، شامل 15 بازیکن فوتسال در گروه فعال و 12 دانشجوی غیرتربیت بدنی در گروه غیر فعال در دامنه سنی 18 تا 35 سال؛ تشکیل می دادند. هر گروه طی سه روز مجزا (دویدن با یکی از شدت های 25، 65 و 85 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره) به صورت متقاطع در تحقیق شرکت کردند. در هر جلسه ابتدا CAVI اندازه گیری شد. در مرحله بعد دویدن بر روی نوارگردان (با یکی از سه شدت انتخابی) اجرا شد و پس از گذشت 15دقیقه، مقدار 75 گرم گلوکز مصرف گردید. با سپری شدن 15 و 45 دقیقه پس از مصرف گلوکز، مرحله دوم و سوم اندازه گیری CAVI انجام گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری 0/05>p استفاده شد.
یافته ها:
هرچند در ابتدای هر سه جلسه، CAVI گروه غیرفعال بالاتر بود؛ مصرف گلوکز متعاقب اجرای فعالیت با دو شدت 25 درصد (0/005=p) و 65 درصد (0/01=p) حداکثر ضربان قلب ذخیره، موجب تغییر معنی دار CAVI درگروه فعال به نسبت گروه غیرفعال شد؛ بدان معنی که کاهش CAVI متعاقب این دو فعالیت و مصرف گلوکز در گروه فعال رخ داد.
نتیجه گیری:
به نظر می رسد پاسخ دهی سختی شریانی زنان فعال و غیرفعال به مصرف گلوکز پس از فعالیت بدنی، به ویژه در شدت های پایین، از الگوی متفاوتی پیروی می کند.
کلیدواژگان: فعالیت هوازی، سختی شریانی، شاخص عروقی قلبی - مچ پایی، گلوکز -
صفحات 74-85زمینه و هدف
انجام فعالیت های ورزشی منظم به عنوان استراتژی ارجح و راه کار موثر برای کاهش سایتوکاین های التهابی مانند لیپوکالین دو (Lcn2) و بهبود مقاومت به انسولین در افراد چاق توصیه شده است. با توجه به وجود یافته های محدود و ناهمسو در رابطه با اثرگذاری تمرینات موازی مقاومتی و استقامتی و تاثیر ترتیب اجرای تمرین بر این نشانگرها؛ مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر ترتیب تمرین استقامتی و مقاومتی بر شاخص های ترکیب بدن، مقاومت به انسولین و سطح سرمی Lcn2 در زنان چاق غیر فعال به اجرا درآمد.
روش تحقیق:
تعداد 45 زن چاق غیرفعال در یک مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون، به صورت هدفمند شرکت کردند و به طور تصادفی به سه گروه کنترل (15 نفر)، تمرینات موازی مقاومتی+استقامتی (15 نفر) و تمرینات موازی استقامتی+مقاومتی (15 نفر) تقسیم شدند. برنامه های تمرینی به مدت 12 هفته، سه جلسه در هفته به اجرا درآمدند. تمرین استقامتی مشتمل بر دویدن روی نوارگردان به مدت 20 دقیقه در هر جلسه با شدت 75-55 درصد حداکثر ضربان قلب؛ و تمرین مقاومتی مشتمل بر اجرای حرکات در هشت ایستگاه، دو نوبت، با 15-8 تکرار و شدت 75-55 درصد یک تکرار بیشینه بود. 48 ساعت قبل از شروع تمرینات و 48 بعد از آخرین جلسه تمرینی، شاخص های ترکیب بدن و نمونه های خونی سرم در حالت ناشتایی مورد اندازه گیری قرار گرفت. از آزمون آماریt زوجی و آزمون تحلیل کوواریانس در سطح معنی داری 0/05>p استفاده شد.
یافته ها:
هر دو برنامه تمرین موازی، باعث کاهش معنی دار شاخص های ترکیب بدنی (وزن، درصد چربی بدن، شاخص توده بدنی، نسبت دورکمر به لگن) و نشانگرهای HOMA-R و Lcn2 سرمی شدند (0/05>p). با این حال، اختلافی بین اثر دو شیوه تمرین موازی مشاهده نشد (0/05<p). از طرف دیگر، کلیه این شاخص ها در گروه کنترل بدون تغییر باقی ماندند (0/05>p).
نتیجه گیری:
انجام تمرینات موازی صرف نظر از ترتیب اجرای آن، می تواند راهکار درمانی موثری برای بهبود نشانگرهای خطرزای چاقی از جمله مقاومت به انسولین و نشانگر التهابی Lcn2 در زنان چاق باشد.
کلیدواژگان: تمرین موازی، مقاومت به انسولین، ترکیب بدن، لیپوکالین-2، چاقی -
صفحات 86-97زمینه و هدف
فوتبال ساحلی به عنوان یک رشته جدید و پرطرفدار به سرعت در سراسر دنیا در حال گسترش است. با این حال، تاکنون اطلاعات دقیقی در مورد نیازهای جسمانی و فیزیولوژیکی بازیکنان این ورزش در دسترس نیست. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تغییرات سطوح استراحتی برخی شاخص های التهابی، آسیب عضلانی، توان هوازی و بی هوازی بازیکنان فوتبال ساحلی در مراحل پیش فصل، نیم فصل و پایان فصل مسابقات لیگ برتر بود.
روش تحقیق:
شرکت کنندگان این مطالعه 13 بازیکن نخبه فوتبال ساحلی (میانگین سن 01/4±64/24 سال، شاخص توده بدنی 76/2±23/22 کیلوگرم/مترمربع و حداکثر اکسیژن مصرفی 48/5 ±60/38 میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه) حاضر در لیگ برتر فوتسال فصل 99-98 ایران بودند. شاخص های توان هوازی، بی هوازی و شاخص های التهابی (آلانین آمینوتراسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، کراتین فسفوکیناز و لاکتات دهیدروژناز) در پیش فصل، نیم فصل و پایان فصل اندازه گیری شدند. از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری 0/05>p جهت بررسی تغییرات استفاده شد.
یافته ها:
از مرحله پیش فصل تا پایان فصل، آلانین آمینوترانسفراز افزایش معنی دار (0/04=p) و توان بی هوازی کاهش معنی دار (0/001=p) داشت. سطوح لاکتات دهیدروژناز افزایش معنی داری در نیم فصل نسبت به پیش فصل (0/04=p) و کاهش معنی دار در پایان فصل نسبت به نیم فصل نشان داد (0/01=p). با این وجود، تغییر معنی داری در آسپارتات آمینوترانسفراز (0/50=p)، کراتین فسفوکیناز (0/15=p) و توان هوازی (0/11=p) در طول فصل مسابقات مشاهده نشد.
نتیجه گیری:
با توجه به فشار فیزیولوژیکی ورزش فوتبال ساحلی در مراحل مختلف فصل مسابقات، پیشنهاد می شود بازیکنان این رشته در طول فصل، از نظر شاخص های بیوشیمیایی و عملکردی پایش شوند و بر اساس آن، برنامه های تمرینی، تغذیه ای و ریکاوری بهینه سازی گردد.
کلیدواژگان: التهاب، توان هوازی، توان بی هوازی، فوتبال ساحلی
-
Pages 8-21Background and Aim
Physical activity and some antioxidants such as vitamins E and C are effective factors on the immune system. The aim of the present study was to evaluate the effect of four weeks of concurrent training and consumption of vitamins E and C on the acute response of serum immunoglobulin and cortisol to an exhaustive aerobic activity in inactive women.
Materials and MethodsThe present study was a quasi-experimental study. 24 women were randomly divided into two equal groups (n=12) including concurrent exercise (endurance and resistance) + vitamin supplement (E and C); and concurrent training (endurance and resistance) + placebo groups. Blood sampling was taken before and after a session of exhaustive aerobic activity (activity with an intensity of 75% of the maximum reserve heart rate on the treadmill) and after four weeks of concurrent activity along with supplementation. The concurrent exercise+vitamin supplement (E and C) group performed four weeks of concurrent exercise (three exercise sessions per week) with a 30-day vitamin E and C supplement (500 mg vitamin C and 200 mg vitamin C) was administered twice daily. Serum cortisol and immunoglobulins were measured by gamma and nephelometric methods, respectively. To compare the changes before and after a session of exhausting activity of the two groups, analysis of covariance was used. Moreover, to determine the difference between groups of variables after four stages of measurement, repeated measures analysis of variance and Bonferroni post hoc tests also were used at a significance level of p˂0.05.
ResultsAfter the intervention, in the vitamin supplement (E and C) group there was a significant increase in IgM (p=0.03) and IgA (p=0.004). Moreover, there was a significant decrease in IgG (p=0.007) compared to the placebo group. On the other hand, the significant difference in cortisol (p=0.13), upper body muscle strength (p=0.31), lower body muscle strength (p=0.53), upper body muscle endurance (p=0.66), and maximum oxygen consumption (p=0.12) of two concurrent exercise-vitamin supplements (E and C) and concurrent exercise + placebo didn’t observed; while the lower body muscle endurance of the complement group showed significantly increased (p=0.003).
Conclusionconsumption of vitamins C and E along with concurrent endurance and resistance training (four weeks) have optimal effects on the safety and physical fitness of inactive women. Vitamins C and E can also improve acute changes in serum immunoglobulins and cortisol levels after debilitating activity.
Keywords: Immune System, Antioxidant vitamins, cortisol, Concurrent exercise -
Pages 22-29Background and Aim
Physical activity causes structural and functional changes in the heart, especially the left ventricle, which depends on the intensity and duration of exercise. The present study investigated the effect of swimming duration on the expression of the hypertrophy gene, the growth factor of myocyte 2c (MEF2c) in the left ventricle of male rats.
Materials and MethodsEighteen male rats (200 ±20 g) were divided into three groups: control, medium and long term swimming. Exercise groups (10 weeks and five days a week) swam in 28 ±2 degrees water. During each session, the intermediate group swam for one hour and the long-term group after the fifth week to the last week swam for three hours. Real-time PCR was used to measure the expression of MEF2c gene. Differences were determined by one-way ANOVA method and group comparisons were determined by Tukey post hoc test at the significance level of p≤0.05.
ResultsThe results showed that 10 weeks of swimming training in both training groups compared to the control group, significantly decreased the MEF2c gene expression (p=0.001). In addition, heart weight and heart weight / body surface area ratio in the swimming group medium and long term compared to the control group; were significantly Increased (p<0.05).
ConclusionSwimming training can reduce the expression of MEF2c gene associated with left ventricular hypertrophy and pave the way for the activity of factors associated with hypertrophy. Therefore, swimming trainings especially long-term exercise, can be recommended as an convenient model for improving of heart function
Keywords: Medium swimming, long swimming, MEF2c gene expression -
Pages 30-40Background and Aim
Ovariectomy can induces oxidative stress in the body. Flaxseed is known as a rich source of natural antioxidants along with regular physical activity can also inhibit the destructive effect of oxidative stress. The present study aimed to evaluate the combined effect of flaxseed extract and aerobic exercise on the oxidative status of cardiac tissue in ovariectomized rats.
Materials and MethodsIn this experimental study, 36 adult female Wistar rats weighing 250±25 gr were randomly divided into six equal groups (n=6) including healthy control, sham (surgical control), ovariectomy, ovariectomy-flaxseed extract, ovariectomy-exercise, and ovariectomy-exercise-flaxseed extract group. Aerobic exercises five days a week for eight weeks were performed on a treadmill. Moreover, the flaxseed treatment groups received 400 mg/kg body weight of flaxseed extract by gavage. At the end of the study, cardiac tissue samples from different animals were obtained and then total antioxidant capacity (TAC), malondialdehyde concentration (MDA), the activity of glutathione peroxidase (GPX), superoxide dismutase (SOD), and paraoxonase 1 (PON1) enzymes were measured. The data were analyzed by one-way analysis of variance (ANOVA) followed by post hoc Tukey test at the significant level of p<0.05.
ResultsThe results showed that the activity of SOD, GPX, PON1 enzymes and TAC in ovariectomy mice was significantly lower than control mice but the MDA index was significantly increased (p<0.05). However the activity of SOD, GPX, PON1 enzymes and TAC levels were significantly higher and the MDA concentration was significantly lower (p<0.05) in mice of ovariectomy-exercise-extract group than the mice of ovariectomy, ovariectomy-extract and ovariectomy-exercise groups.
ConclusionThe results of this study showed that the combination of flaxseed extract and aerobic exercise more improved the activity of the antioxidant system, reduced the oxidation index of heart tissue in menopause and also the stress caused by aging.
Keywords: Aerobic-exercise, Flaxseed-Extract, Heart, Oxidative-stress, Rat -
Pages 42-52Background and Aim
The inflammatory factors can be considered as one of the important factors involved in metabolic disorders and diabetes. The identifying of the best type of exercise training has been considered as an important method for reducing inflammation. The purpose of this study was to compare the effects of six weeks aerobic, resistance and concurrent exercise trainings on plasma levels of IL-10/TNF-α ratio and insulin resistance index in diabetic male Wistar rats.
Materials and MethodsThe research was performed as an experimental research method. Statistical population were consisted of male Wistar rats with a weight range of 130 to 150 gr. Forty male Wistar rats were randomly divided into five groups (n=8) including resistance training (intensity about 60% one repetition maximum), aerobic training (intensity of 50-60% VO2max), concurrent training, diabetic control and inactive healthy control groups. All groups performed their relevant exercises for six weeks/three times in each week. Forty eight hours after of last training session, blood samples were taken directly from the heart and blood data were collected. Inflammatory factors and insulin resistance were measured by ELISA and HOMA-IR methods respectively. The one-way analysis of variance and LSD post hoc statistical methods were applied at a significant level of p≤0.05.
ResultsLevels of IL-10/TNF-α ratio in diabetic control (p=0.001), aerobic training (p=0.02), resistance training (p=0.003) and concurrent training (p=0.003) groups significantly decreased compared to healthy control. On the other hand, in training groups compared to diabetic control, no significant change was observed (p>0.05). Moreover, insulin resistance index in aerobic, resistance and concurrent training groups (p=0.002, p=0.03 and p=0.01 respectively) significantly decreased compared to the diabetic control. No significant differences were observed between the training groups.
ConclusionPerforming of resistance, aerobic and concurrent exercises for six weeks improves type II diabetes; but it probably does not have enough potential to improve the body’s inflammatory conditions.
Keywords: Tumor necrosis factor alpha, Interleukin-10, exercise training, Insulin resistance, Type II diabetes -
Pages 54-64Background and Aim
Moderate to severe exercise trainings may damage most of the body’s tissues, but the use of antioxidant supplements can modulate the exercise-induces oxidative stress. The purpose of the present study was to investigate serum changes of glutathione peroxidase (GPX) and superoxide dismutase (SOD) in sedentary females consumed coenzyme Q10 following a moderate or severe acute resistance training.
Materials and MethodsThe present research was a semi-experimental study. Twenty seven female students were randomly divided into three groups including two resistance training groups and one control group. Two intervention groups performed one session of resistance training with moderate intensity (70% 1RM) and severe intensity (85% 1RM) at the beginning and end of two weeks of the research protocol. During these two weeks, they orally consumed 30 g/day coenzyme Q10 supplement. Blood sample was taken immediately after the acute training and supplementation. GPX and SOD activity were measured by enzymatic colorimetric method. The results were extracted using repeated measure ANOVA and LSD tests at the p<0.05 significant level.
ResultsModerate and severe acute resistance training did not cause a significant changes in serum enzyme GPX (p=0.06, p=0.19 respectively) and SOD (p=0.42 and p=0.61 respectively) activity, but after two weeks of coenzyme Q10 supplementation it was associated with increases in the activity of SOD (p=0.01, p=0.006) and GPX (p=0.01). Comparing the effect of the two types of training, intensive resistance training resulted in a further decrease in GPX index (p=0.002).
ConclusionThe use of short-term coenzyme Q10 supplementation improves antioxidant status of sedentary individuals and can alleviate the anxiety of practitioners to avoid the damaging effects of oxidative stress after intense acute resistance training (above 85% 1RM) and can be included with other supplements as a nutritional strategy.
Keywords: Acute Resistance Training, Superoxide dismutase, Glutathione peroxidase, Antioxidant Status -
Pages 66-73Background and Aim
The improper nutrition and increased sedentary behaviors increases the risk of chronic diseases such as cardiovascular illness, hypertension, arterial stiffness, and diabetes. While physical activity as an intervention can be important in modulate these conditions. The aim of this study was to investigate the effect of different intensities of aerobic exercise before glucose ingestion on subsequent cardio-ankle vascular index (CAVI) in active and inactive women.
Materials and MethodsThe present study was a quasi-experimental study with two groups, 27 women were selected, including 15 members of the Shahrood women’s futsal team as an active group and 12 non-physical education students of the Shahrood university of technology as an inactive group with an age range of 18 to 35 years. Two groups participated in a cross-sectional students for separate 3 days (running with 25, 65, and 85% of the maximal reserve heart rate). At each session, CAVI was measured first using a vascular screening device. In the next step, running on a treadmill (with one of the three selected intensities) was performed and after 15 minutes, 75 g of glucose was ingested. Further 15 and 45 minutes after glucose Ingestion, the second and third stages, CAVI was measured. To analyze the data repeated measures analysis of variance and Bonferroni post hoc tests at the significant level of p<0.05 were applied.
ResultsAlthough at the beginning of all three sessions, the CAVI of the inactive group was higher; glucose ingestion after exercise with two intensities of 25% (p=0.005) and 65% (p=0.01) caused a significant change in CAVI in the active group compared to the inactive group; this means that the reduction in CAVI following these two activities and glucose ingestion occurred in the active group.
ConclusionIt seems that the response pattern of active and inactive women, especially at low intensities of exercise to glucose Ingestion after exercise could be different.
Keywords: Aerobic exercise, Arterial stiffness, Cardio-ankle vascular index, Glucose -
Pages 74-85Background and Aim
The regular exercise training has been recommended as a preferred strategy and effective approach to reduce of the inflammatory cytokines such as lipocalin- 2 (Lcn2), and also can improve of the insulin resistance in obese individuals. Therefore, due to the findings limitation on the different order of concurrent endurance and strength training and the effect of the this area, the aim of the study was to compare the effect of different order of endurance and strength concurrent training on body composition, insulin resistance and serum level of the Lcn2 in inactive obese women.
Materials and MethodsFourty five inactive obese women in a semi-experimental with pre-test and post-test design purposefully participated and randomly divided into three groups including control (n=15), resistance + endurance training (n=15) and endurance + strength training (n=15) group. Training program was performed 12 weeks and 3 times per week. The endurance training also was performed 20 minutes running on treadmill in each session with 55-75% HRmax intensity as the same for strength training it was included two sets on eight stations with 8-15 repetitions up to 55-75% one repetition maximum. Body composition indices and fasting blood serum samples were measured 48 hours before the start of training and also after the last training session. For statistical analysis paired samples t-test and analysis of covariance at the significant level of p<0.05 were used.
ResultsThe results indicated both type of exercise training could significantly decreased the body composition indices (weight, body fat percent, body mass index, waist to hip ratio), insulin resistance (HOMA-IR) and concentration of the serum Lcn2 (p<0.05). But there were no significant differences between two concurrent training methods (p>0.05), and these biomarkers did not show any significant change in the control group (p>0.05).
ConclusionThe concurrent training, independent of the order of exercise, can be an effective method to improve of obesity risk factors such as body composition, insulin resistance and Lcn2 marker in obese women.
Keywords: Concurrent training, Insulin resistance, Body composition, lipocalin-2, Obesity -
Pages 86-97Background and Aim
Beach soccer as a new exciting and popular field of sport is spreading rapidly around the world. However, so far, limited accurate and documented information is available about the physical and physiological needs of this sport. The purpose of this study was to investigate the changes in resting levels of some inflammatory, muscle damage, aerobic and anaerobic indices of beach soccer players in the pre-season, mid-season and end of the premier league season.
Materials and MethodsIn this quasi-experimental study with repeated measures design, 13 elite beach soccer players (Mean± SD: age 24.64±4.01 year, body mass index 22.76±2.36 kg/m2 and maximum oxygen consumption 38.60±5.48 ml/kg/min) were selected. Measurements of aerobic and anaerobic power and alanin amino teransferase (ALT), aspartat amino teransferse (AST), certain phosphokinase (CPK) and lactate dehydrogenase (LDH) indices were measured in the 98-99 pro league in pre-season, mid-season and also at the end of the season. The repeated measure analysis of variance and Bonferroni tests were used to examine the changes at the significant level of p<0.05.
ResultsSignificant increase in ALT (p=0.04) and also decrease in anaerobic power (p=0.001) was observed from pre-season to the end of the season. LDH levels showed a significant increase in the mid-season compared to the pre-season (p=0.04) and as the same the significant decrease also was found at the end of the season compared to the mid-season (p=0.01). However, no significant changes were observed in AST (p=0.50), CPK (p=0.15) and aerobic power (p=0.11) during the competition season.
ConclusionDue to the physiological pressure for beach soccer players at different stages, it is recommended that players in this field should be monitored for biochemical and functional parameters during the competition season, and based on that, training, nutrition and recovery programs could be optimized.
Keywords: Inflammation, Aerobic power, Anaerobic power, Beach soccer