فهرست مطالب

مجله پژوهش پرستاری ایران
پیاپی 78 (امرداد و شهریور 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اعظم محمودی*، مریم محمودی صفحات 1-6
    مقدمه

    تحول معنایی یک واژه در گذر زمان امری ناگزیر است که نشان از فرایندی اجتماعی، سیاسی، دینی یا فرهنگی دارد. پرستار از واژه هایی است که حضوری چشمگیر در متون ادب فارسی دارد و در معانی متفاوت و متعددی از جمله برده، خادم، غلام، کنیز، عابد، فرمانبردار، بیماربان و حافظ به کار رفته است. هدف از پژوهش حاضر آن است که با استفاده از نظر زبانشناسان و بررسی متون ادبی تحول معنایی آن را نشان داده شود.                                             

    یافته ها

    در این پژوهش آثار شاعران و نویسندگان ادب فارسی از قرن چهارم تا قرن معاصر(بیش از 70 اثر) مورد بررسی قرار گرفت و یافته ها به صورت ریشه شناسی واژه پرستار و واژه پرستار در متون ادبی، دسته بندی شد که بر این اساس مشخص شد، کلمه پرستار در متون ادبی معانی متفاوتی دارد از جمله: کنیز، خدمتکار، مطیع، عبادت کننده، بیماربان، بیماردار. دامنه معنایی واژه پرستار از قرن پنجم به بعد و با گسترش حوزه زبان فارسی و فراوانی بیشتر آثار منثور و منظوم گسترده تر می شود و معانی جدیدی می یابد. شاهنامه از جمله قدیمی ترین متون ادبی است که کلمه پرستار با بسامد بالا در آن دیده می شود. چنین به نظر می رسد که واژه پرستار تا قبل از قرن یازدهم بندرت و تنها در یک مورد در معنای امروزی به کار رفته است.

      روش کار:

      این پژوهش، یک مطالعه کتابخانه ای است، که به روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است. با مراجعه به برخی از متون کلاسیک زبان فارسی و با مطالعه مقالات و کتاب های مختلف و جستجو در بانک های اطلاعاتی معتبر مانند  Magiran ،SID، noormags، civilica،، گنجور، ایرانداک،  مطالب مورد نظر گردآوری و اطلاعات بدست آمده پس از تجزیه و تحلیل در قالبی منظم ارایه گردید. کلیدواژه های جست و جو شامل پرستار، ادبیات فارسی، معنا بوده است.                                                                                                    

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش حاکی از تغییر معنایی پرستار در متون کلاسیک ادب فارسی است. این تغییر معنایی، در دوره هایی به شکل توسعه معنایی و در ادواری به شکل تخصیص معنایی جلوه گر شده است. نیز بر اساس یافته های این پژوهش معلوم شد که این واژه از دلالت بر کل به دلالت بر جزء و از معنای عام به خاص تغییر یافته است.

    کلیدواژگان: پرستار، معنا، تحول، ادبیات فارسی
  • مهدی نبی فودانی، معصومه ذاکری مقدم، سعیده بهرامپوری، زهرا عباسی دولت آبادی* صفحات 7-15
    مقدمه

    وظیفه اورژانس پیش بیمارستانی ارایه کلیه اقدامات درمانی نجات بخش در خارج از بیمارستان است. یکی از مهم ترین مفاهیم پایه و تاثیرگذار در مدیریت و تصمیم گیری در شرایط اورژانسی تریاژ است. یکی از چالش های قابل توجه در انجام انواع تریاژها بروز خطای تریاژ می باشد. شناسایی و به کارگیری راهکارهای کاهنده چالش فوق، یک ضرورت است. بنابر این مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مشق (Drill) بر میزان خطای تریاژ در پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی انجام خواهد شد.

    روش

    مطالعه حاضر یک مطالعه مداخله ای دو گروهی می باشد که بر روی پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی دو شهرستان استان اصفهان انجام خواهد شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش شامل: پرسشنامه فرم اطلاعات دموگرافیک، ابزار تصمیم گیری تریاژ و سناریو های طراحی شده تریاژSTART  است. در نهایت داده های گردآوری شده با تست های آماری مناسب  پارامتریک و نان پارامتریک از جمله میانگین و انحراف معیار، تی مستقل، تی زوجی، کا اسکویر، تست دقیق فیشر و من ویتنی تحلیل خواهند شد.

    یافته ها:

    این مداخله احتمالا می تواند باعث کاهش میزان خطای تریاژ در پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی شود .

    نتیجه گیری:

     اکثر مطالعات تریاژ با استفاده از روش تمرین های بحث محور انجام شده است که اغلب آنها دانش متوسط و مهارت های ناکافی شرکت کنندگان را گزارش کرده اند. لذا مطالعه حاضر بر روی تمرین مبتنی بر عملکرد تمرکز کرده و در بین پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی انجام خواهد شد.

    کلیدواژگان: تمرین مبتنی بر عملکرد، دریل، تریاژ. اورژانس پیش بیمارستانی
  • زری محمدیاری، سریه پورتقی*، شهزاد پاشایی پور، شیما حقانی صفحات 16-26
    مقدمه

     بهبود کیفیت مراقبتهای پرستاری یکی از موضوعات چالش برانگیز سالهای اخیر نظام سلامت می باشد. شاید یکی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت مراقبت پرستاری، توانمندی پرستاران برای برخورداری از کنترل بیشتر بر بهبود و حفظ سلامتی شان باشد. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت  و کیفیت مراقبتهای پرستاری در پرستاران شاغل در بیمارستان منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران،  سال 1399 انجام گردیده است.

    روش کار

    مطالعه حاضر مقطعی از نوع توصیفی - همبستگی و جامعه پژوهش شامل کلیه پرستاران شاغل در بخشهای بالینی مجتمع بیمارستانی امام خمینی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران بغیر از بخشهای ویژه، اورژانس و اتاق عمل و بیماران آنها بود. در این مطالعه  200 نفر از پرستاران  با  روش نمونه گیری سهمیه ای و تصادفی و 600 بیمار نفر از بیمارانی که تحت مراقبت آنها بودند، با روش نمونه گیری در دسترس بر اساس معیارهای ورود از شهریور تا آبان 1399 انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه بین المللی رفتارهای ارتقا دهنده سلامت (HPLP-II) و پرسشنامه محقق ساخته کیفیت مراقبت پرستاری (از دیدگاه بیمار) جمع آوری و  با کمک نرم افزار SPSS نسخه 16 در دو بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    به طور کلی از دیدگاه بیش از نیمی از بیماران 3/57 درصد، کیفیت مراقبت پرستاری خوب بود. میانگین کل نمره رفتارهای ارتقا دهنده سلامت (45/22 ± 93/128) بود. بالاترین نمره میانگین در بعد " مسیولیت پذیری " (51/0 ± 89/2) و کمترین نمره میانگین در بعد " فعالیت فیزیکی " (72/0 ± 89/1) کسب شد. میانگین کل نمره کیفیت مراقبت پرستاری (45/0 ± 10/3) بود. بالاترین نمره میانگین در حیطه " اخلاق پرستاری" (52/0± 27/3) و کمترین نمره میانگین در حیطه " آموزش به بیمار" (68/0 ± 88/2) بدست آمد. در نهایت رفتارهای ارتقا دهنده سلامت تنها در بعد تغذیه با کیفیت مراقبت پرستاری در بعد اخلاق پرستاری همبستگی معنادار آماری داشتند (027/0-=p) که این همبستگی منفی بود.                                                                                                                                                                          

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها بین رفتارهای ارتقا دهنده سلامت در پرستاران و کیفیت مراقبت پرستاری از دیدگاه بیمار ارتباط معناداری وجود نداشت ولی بطور کلی کیفیت مراقبت پرستاری  خوب ارزیابی شده بود. با توجه به پایین بودن نمره فعالیت فیزیکی پرستاران و آموزش به بیمار، لزوم اجرای برنامه هایی آموزشی و تاکید بر اهمیت این موارد توصیه می شود.

    کلیدواژگان: رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت، کیفیت مراقبت پرستاری، پرستاران
  • طاهره سالاری، بیتا نصرالهی*، رضا قربان جهرمی صفحات 27-35
    مقدمه

    رضایت زناشویی نقش مهمی در استحکام بنیان خانواده دارد و دلزدگی زناشویی و رضایت جنسی می تواند بر این پدیده موثر باشد. پژوهش حاضر با هدف اثربخشی برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر دلزدگی زناشویی و رضایت جنسی در افراد متاهل مراجعه کننده به مراکز روان شناختی شهر تهران انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون به همراه مرحله پیگیری دو ماهه و با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه افراد متاهل و با مشکلات زناشویی مراجعه کننده به مراکز روان شناختی شهر تهران در سال 1398 بودند. از بین این افراد، 30 نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و بطور تصادفی در دو گروه 15 نفری قرار گرفتند. گروه آزمایش تحت 8 جلسه90 دقیقه ای برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی قرار گرفت و برای گروه کنترل اقدامی صورت نگرفت. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه دلزدگی زناشویی و مقیاس رضایت جنسی بود. داده ها پژوهش با کمک نرم افزار SPSS نسخه 21 و واریانس همراه با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    نتایج نشان دهنده این بود که برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش دلزدگی زناشویی و افزایش رضایت جنسی افراد متاهل در مرحله پس آزمون و پیگیری اثر معنادار داشته است (005/0>P).

    نتیجه گیری

    طبق نتایج، می توان از مداخله برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی در جهت کاهش دلزدگی زناشویی و بهبود رضایت جنسی در افراد متاهل استفاده کرد.

    کلیدواژگان: دلزدگی زناشویی، رضایت جنسی، متاهل، ذهن آگاهی
  • رقیه طالبی، ال ناز اصغری*، پروین سربخش، زهرا شیخ علیپور، لیلا نظری صفحات 36-46

    مقدمه:

     لنگر کاری ارزش ها و توانمندی های مرتبط با شغل را مشخص می کند. هشت لنگر کاری عبارتند از: لنگر  فنی- تکنیکی، مدیریت عمومی، استقلال و خودمختاری، امنیت و ثبات، خلاقیت و کارآفرینی، خدمت و تعهد، چالشهای خالص و سبک زندگی. هر فرد لنگر کاری خاصی دارد. شناخت لنگرهای کاری کارکنان هم برای خود افراد و هم برای مدیران سازمان مهم است.  تطابق لنگر کاری با  کار پرستار به بهبود پیامدهای کاری منتهی می شود.

    روش کار

     مطالعه حاضر از نوع همبستگی بود. ابزار گردآوری داده ها شامل مشخصات زمینه ای، پرسشنامه رضایت شغلی و لنگرهای کاری بود که از هشت لنگر یا زیر مقیاس فنی- تکنیکی، مدیریتی عمومی، امنیت و ثبات، خلاقیت و کارآفرینی، استقلال و خودمختاری، خدمت و تعهد، چالش محض و سبک زندگی تشکیل شده است. پس از اخذ مجوز اخلاق، لینک پرسشنامه های الکترونیکی در اختیار کلیه پرستاران شاغل در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان شرقی (حدود 4000 نفر) قرار گرفت. معیارهای ورود داشتن حداقل مدرک کارشناسی و اشتغال به کار به عنوان پرستار بالینی و معیارهای خروج عدم تکمیل بیش از 10 درصد گویه ها توسط پاسخ دهندگان بود. داده ها در SPSS 16 با آزمون های توصیفی، تحلیلی و رگرسیون آنالیز شدند.

    یافته ها

    داده های حاصل از 470 پرستار قابل تجزیه و تحلیل بودند. میانگین و انحراف معیار سن و سابقه کار  مشارکت کنندگان به ترتیب برابر   29/7±97/35 و 90/6± 16/12بود. طبق نتایج، غالب ترین لنگرهای کاری به ترتیب لنگرهای سبک زندگی، خدمت و تعهد، و امنیت و ثبات بودند. کمترین نمره ها نیز به لنگر خلاقیت و کارآفرینی و لنگر مدیریت عمومی مربوط بودند. نمره رضایت شغلی نیز در حد میانه بود (14/46±99/12 از محدوده 15 تا 75).  بعد از تعدیل مخدوشگرها، ارتباط نمره رضایت شغلی با لنگرهای سبک زندگی، مدیریت عمومی، فنی- تکنیکی و استقلال و خودمختاری معنی دار بود.

    بحث و نتیجه گیری

     طبق یافته ها تعدیل شیفت های کاری و تثبیت شرایط استخدامی جهت افزایش رضایت شغلی و همسویی لنگر کاری با شغل پرستاری توصیه می شود.

    کلیدواژگان: لنگرهای کاری، رضایت شغلی، پرستاران
  • لیلا ولیزاده، وحید زمانزاده، رویا خرمی استخری، افسانه پورملامیرزا* صفحات 47-55
    اهداف

    با افزایش جمعیت سالمندی نیاز به مراقبین متخصص حوزه سالمندی نیز در حال افزایش است. پرستاران از مهم ترین ارایه کنندگان خدمات به این گروه به شمار می آیند. رشته کارشناسی ارشد پرستاری سالمندی در طول دهه گذشته ایجاد و اقدام به پرورش دانشجو در سراسر کشور می نماید. وجود ارزشیابی در برنامه آموزشی از مهم ترین راهکارهای ارتقا آن است. انجام مطالعات تطبیقی با مشخص نمودن نقاط ضعف و قوت روشی موثر است. مطالعه حاضر باهدف انجام مطالعه تطبیقی برنامه آموزشی کارشناسی ارشد پرستاری سالمندی ارایه شده در دانشگاه های علوم پزشکی کشور ایران و دانشگاه پنسیلوانیا انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه توصیفی- تطبیقی در سال 1401 اطلاعات مربوط به برنامه آموزش کارشناسی ارشد پرستاری سالمندی با استفاده از کلیدواژه های مطالعه تطبیقی، برنامه درسی، کارشناسی ارشد، پرستاری سالمندی، ایران، دانشگاه پنسیلوانیا مورد جستجو قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از الگوی Bereday در چهار مرحله توصیف، تفسیر، هم جواری و مقایسه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

     نتایج به دست آمده نشان داد دانشگاه پنسیلوانیا با در نظر گرفتن گستردگی حوزه مراقبت سالمندان، کارشناسی ارشد پرستاری را به دو برنامه مراقبت حاد و اولیه ارایه می نماید ولی در ایران به یک شکل و با ترکیب هر دو نوع مراقبت در یک برنامه در حال ارایه است. دانشگاه پنسیلوانیا برخلاف اکثر موسسات ایران از مدرسین متخصص حوزه سالمندی برای آموزش بهره می برد و دارای مراکز سالمندی برای کار مستقیم دانشجو با سالمندان است. ورود دانشجو به پنسیلوانیا با معیار های گوناگون بررسی می شود اما در ایران آزمون کنکور تنها معیار پذیرش است. دروس ارایه شده و منابع مورداستفاده در ایران عموما برگرفته از کشورهای غربی است؛ و به مسایل فرهنگی، بومی و نیازهای جمعیت شناختی کشور برخلاف پنسیلوانیا توجهی نشده است. جایگاه شغلی دانش آموختگان در ایران برخلاف پنسیلوانیا به طور واضح و روشن بیان شده است.

     نتیجه گیری:

     برنامه کارشناسی ارشد پرستاری سالمندی در ایران به طور موفقیت آمیز از سوی موسسات در حال ارایه است. در جهت بهبود شرایط با در نظر گرفتن مواردی مانند اصول جذب دانشجو، وجود مدرس آشنا با حوزه سالمندی، وجود محیط بالینی مناسب، توجه به موارد فرهنگی، بومی و جمعیت شناختی در ساختار دروس و جذب دانش آموختگان در جایگاه های شغلی مناسب می توان ارایه خدمات به جامعه سالمندی از سوی پرستاران را تحت تاثیر قرارداد.

    کلیدواژگان: مطالعه تطبیقی، برنامه آموزشی، کارشناسی ارشد، پرستاری سالمندی، ایران، دانشگاه پنسیلوانیا
  • فاطمه حاجی بابایی، حدیث اشرفی زاده، زهره عظیم بیگ* صفحات 56-66
    مقدمه

    ارایه دهندگان خدمات سلامت به عنوان اولین خط دفاعی در تماس مستقیم و طولانی مدت با بیماران مبتلا به کرونا هستند. نداشتن دانش کافی و نگرش و عملکرد نامناسب پرستاران نسبت به بیماری کرونا می تواند منجر به تاخیر در شناسایی و درمان، پایبندی ضعیف به اصول کنترل عفونت و در نهایت گسترش سریع عفونت ها شود. این مطالعه با هدف تعیین دانش، نگرش و عملکرد پرستاران شاغل در دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به بیماری کرونا انجام شده است.

    روش

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی و از نظر زمانی مقطعی، در سال 1400 بر روی 175 نفر از پرستاران شاغل در دانشگاه علوم پزشکی تهران که به شیوه در دسترس انتخاب شده بودند، انجام شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه متغیرهای دموگرافیک و دانش، نگرش و عملکرد Bao-Liang Zhong بود. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS-V24 با استفاده از آزمون های آمار توصیفی، استنباطی و ارتباط سنجی صورت گرفته است.

    یافته ها

    6/80 درصد از شرکت کنندگان در پژوهش حاضر زن و 4/64 درصد آن ها در بازه سنی 40-22 سال بود. میانگین نمره دانش پرستاران 116/1 ± 30/9 و میانگین نمره نگرش و عملکرد به ترتیب 24/1 ± 851/0، 42/1 ± 506/0 بود. بین سن و دانش ارتباط آماری معنی داری یافت شد (P= 0.038) درحالیکه بین سایر متغیرهای دموگرافیک (جنس، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات، سابقه کار، بخش محل کار و مراقبت از فرد مبتلا یا مشکوک به کرونا) با دانش، نگرش و عملکرد پرستاران ارتباط آماری معنی داری یافت نشد. 

    بحث و نتیجه گیری

    سطح دانش اکثریت قریب به اتفاق پرستاران نسبت به بیماری کرونا خوب و بیش از نیمی از آن ها دارای نگرش مثبت و عملکرد خوب بودند. ادامه راهبردهای آموزشی بیشتر برای درک بهتر و دیدگاه مثبت نسبت به بیماری همه گیر برای همه پرستاران الزامی است.

    کلیدواژگان: دانش، نگرش، عملکرد، پرستار، کووید-19، پاندمی کرونا
  • زهره علیمردانی، محمد اسدی* صفحات 67-86
    مقدمه

    این مطالعه با هدف ارایه یک مدل نظریه داده بنیاد و در راسنای الگویی داده بنیاد راهبردهای بهبود یادگیری آنلاین در دوران همه گیری کووید-19 انجام شد. مواجهه ناگهانی با این شرایط بحرانی در حوزه آموزش، سبب  شد تا ضرورت استفاده از دوره های آموزش مجازی به ویژه در دانشگاه های ایران بیش از پیش احساس گردد.

    روش کار

    رویکرد این پژوهش، کیفی و با استفاده از راهبرد نظریه داده بنیاد سیستماتیک بود. جامعه پژوهش شامل اعضای هیات علمی دانشگاه تهران و پیام نور تهران بودند که با استفاده از روش نمونه گیری نظری هدفمند بر اساس اشباع نظری با تعداد 28 مشارکت کننده مورد مطالعه قرار گرفتند. از برخی کارشناسان  آموزش نیز در زمینه فناوری آموزش عالی برای طراحی منشور مصاحبه مشورت گردید. پژوهشگران، از راهبرد بازاندیشی برای تایید فرآیند کدگذاری داده های مصاحبه استفاده کردند و داده ها با استفاده از نرم افزار تحلیل کیفی مکس کیودا نسخه 2022 تحلیل شد.

    یافته ها:

      مضامین و مفاهیم مرتبط با  بهبود تدریس یادگیری آنلاین در دوران پاندمی کووید-19 درمجموع با تکرار 264 کد در قالب 31 کدباز و 10 کد محوری و 5 کد انتخابی شامل راهبردهای سازمانی، آموزشی، فراشناختی، ارتباطی و زمینه  ای، کدگذاری شده اند.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش حاکی از آن است که راهبردهای سازمانی به عنوان عامل اصلی و پشتیبان برای بهبود آموزش و یادگیری در محیط آموزش آنلاین تلقی می شوند و شامل نظارت و ارزیابی آموزش آنلاین و مدیریت و برنامه ریزی آموزش آنلاین می گردند. راهبردهای ارتباطی در زمینه ارتباطات آموزشی غیررسمی و رسمی نقش مداخله گر در بهبود آموزش و یادگیری آنلاین در دانشگاه دارند. راهبردهای زمینه ای، در قالب زیر ساخت های نرم افزاری و سخت افزاری، زمینه را برای آموزش و یادگیری دانشگاهی آنلاین فراهم می کنند. راهبردهای آموزشی به عنوان راهکارهای عملیاتی عمدتا توسط اعضای هییت علمی و مدرسان دانشگاه ها در چارچوب تدوین محتوای آموزشی آنلاین و بهسازی روش های تدریس آنلاین رهبری می  شوند.

    کلیدواژگان: آموزش آنلاین، یادگیری الکترونیکی، راهبردها، پیامدها، پاندمی کووید-19
|
  • Azam Mahmoodi*, Maryam Mahmoodi Pages 1-6
    Background and Aim

    The semantic evolution of a word over time is inevitable, indicating a social, political, religious or cultural process. Nurse is one of the words that has a significant presence in Persian literature texts and has been used in many different meanings such as slave, servan, maid, devotee, obedient, patient and preserver. The purpose of this study is to show its semantic evolution by using the views of linguists and reviewing literary texts.

    Materials and Methods

    This research is a library study, which has been done by descriptive-analytical method. By referring to some classical texts of Persian language and by studying various articles and books and searching in valid databases, Like Magiran, SID, noormags, civilica, the materials were collected and the information obtained after analysis was presented in a regular format. Search keywords include nurse, Persian literature, meaning.

    Findings

    In this study, the works of poets and writers of Persian literature from the fourth century to the contemporary century (more than 70 works) were examined, based on which it was determined:
    Shahnameh is one of the oldest literary texts in which the word nurse can be seen with high frequency. The semantic range of this word expands from the fifth century onwards with the expansion of the field of Persian language and the greater frequency of prose and poetic works. And finds new meanings. It seems that the word nurse was rarely used in the modern sense until today before the eleventh century.

    Conclusion

    The results of this study indicate a semantic change in the nurse in the classical texts of Persian literature. This semantic change has manifested itself in periods in the form of semantic development and in periods in the form of semantic allocation. Also, based on the findings of this study, it was found that this word has changed from meaning to whole to meaning to part and from general to specific meaning.

    Keywords: nurse, meaning, transformation, Persian literature
  • Mahdi Nabi Foodani, Masoumeh Zakerimoghadam, Saiedeh Bahrampouri, Zahra Abbasi Dolatabadi* Pages 7-15
    Introduction

    The Emergency Medical System is responsible for providing all rescue treatment measures outside the hospital. One of the most important and effective concepts in emergency management and decision making is triage. One of the significant challenges in performing different types of triage is the occurrence of miss triage. Identifying and applying solutions to reduce the above challenge is a necessity. Therefore, the present study will be conducted to investigate the effect of drills on triage error in pre-hospital emergency personnel.

    Method

    The present study is a two-group intervention study that will be performed on Emergency Medical System personnel in two cities of Isfahan province. The tools used in this research include: demographic information form questionnaire, triage decision making inventory and designed START triage scenarios. Finally, the collected data will be analyzed by appropriate parametric and nanoparametric statistical tests including mean and standard deviation, independent t-test, paired t-test, K-square, Fisher's exact test and Mann-Whitney.

    Results

    This intervention could potentially reduce the amount of erroneous triage in pre-hospital emergency personnel.

    Conclusion

    Most triage studies have been conducted using the method of discussion-based exercises, most of which have reported moderate knowledge and inadequate skills of the participants. Therefore, the present study focuses on performance-based exercise and will be performed among pre-hospital emergency personnel.

    Keywords: performance-based exercise, drill, triage, emergency medical system
  • Zari Mohammadyari, Sarieh Poortaghi*, Shahzad Pashaepoor, Shima Haghani Pages 16-26
    Introduction

    Improving the quality of nursing care is one of the most challenging issues in recent years in the health system. Perhaps one of the factors affecting the quality of nursing care is the ability of nurses to increase control over improving and maintaining health,This study aimed to determine the relationship between health promoting behaviors and quality nursing care in nurses of Tehran University of Medical Sciences, was conducted in 1399.

    Methods

    This cross-sectional study was a descriptive-correlational study. The research population included all nurses working in departments of Imam Khomeini Hospital complex affiliated to Tehran University of Medical Sciences, except for special departments, emergency room and operating room and their patients. Finally, 200 nurses were selected using quota and random sampling method and 600 patients were selected using available sampling method based on the entry criteria from September to November 2019. Data were collected and analyzed with using of demographic questionnaire, International Health Promoting Behavior Questionnaire (HPLP-II) and researcher-made questionnaire on the quality of nursing care (from the patient's perspective) and with the help of SPSS software version 16 in two sections: descriptive statistics and inferential statistics

    Results

     In general, from the point of view of more than half of the patients,  57.3% , the quality of nursing care was good. The mean total score of health-promoting behaviors was (128/93±22/45). The highest mean score was obtained in the dimension of "responsibility" (2.89 ± 0.51) and the lowest mean score was obtained in the dimension of "physical activity" (1.89 ± 0.72).  The mean total score of nursing care quality was (3.10 ± 0.45). The highest mean score was obtained in the field of "nursing ethics" (3.27 ± 0.52) and the lowest mean score was obtained in the field of "patient education" (2.88 ± 0.68). Finally, health-promoting behaviors only in the dimension of nutrition had a statistically significant correlation with the quality of nursing  in the dimension of nursing   ethics (ρ = 0.027), which was a negative correlation.

    Conclusion

     In general, there was no statistically significant relationship between health-promoting behaviors and the quality of nursing care, and the quality of nursing care was good from the patients' point of view. Also, in other results, due to the low physical activity of nurses, it is necessary to implement health education programs with emphasis on physical activity among them. Given that, the patient education had the lowest score. More time plans should be devoted to education and emphasis on the importance of this issue and its impact on accelerating the healing process and reducing the complications of the disease.

    Keywords: Health Promoting Behaviors, Quality of Nursing Care, Nurses
  • Tahereh Salari, Bita Nasrollahi*, Reza Ghorban Jahromi Pages 27-35
    Introduction

    Marital satisfaction has an important role in strengthening the foundation of the family and marital boredom and sexual satisfaction can be effective on this phenomenon. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of mindfulness-based stress reduction program on marital boredom and sexual satisfaction in married people referring to psychological centers in Tehran.

    Method

    The present study was a quasi-experimental pretest-posttest with a two-month follow-up phase with a control group. The statistical population of the present study included all married people with marital problems who referred to psychological centers in Tehran in 1398. Among these people, 30 people were selected by the purposive sampling method and randomly divided into two groups of 15 people. The experimental group underwent 8 sessions of 90 minutes of mindfulness-based stress reduction program and no action was taken for the control group. Data collection tools included the marital boredom questionnaire and the sexual satisfaction scale. Data were analyzed using SPSS-21 and repeated measures ANOVA.

    Results

    The results showed that mindfulness-based stress reduction program had a significant effect on reducing marital boredom and increasing sexual satisfaction of married people in the post-test and follow-up stages (P <0.005).

    Conclusion

    According to the results, mindfulness-based stress reduction program intervention can be used to reduce marital boredom and improve sexual satisfaction in married people.

    Keywords: Marital boredom, Sexual satisfaction, Married, Mindfulness
  • Roghaye Talebi, Elnaz Asghari*, Parvin Sarbakhsh, Zahra Sheikhalipour, Leila Nazari Pages 36-46
    Background

    Career anchor identifies job-related values ​​and capabilities. Eight career anchors are: Functional- Technical, General Managerial, Autonomy & Independence, Security & Stability, Creativity & innovation, Serve & Dedication, Pure Challenge, and Lifestyle anchor. Each person has a special career anchor. Knowing the career anchors of employees is important both for the individuals themselves and for the managers of the organization. Adapting the career anchor to the nurse's work leads to improved work outcomes.

    Methods & Materials:

    This is a correlational study. Data collection tools included background characteristics, job satisfaction and job anchors questionnaire which consisted of eight anchors of Functional- Technical, General Managerial, Autonomy & Independence, Security & Stability, Creativity & innovation, Serve & Dedication, Pure Challenge, and Lifestyle. After obtaining the ethical approve, the link of electronic questionnaires was provided to all nurses working in the hospitals of East Azerbaijan University of Medical Sciences (about 4000 nurses). Inclusion criteria were having at least a bachelor's degree and employment as a clinical nurse and exclusion criteria were not completing more than 10% of the items by the respondents. Data were analyzed in SPSS 16 by descriptive, analytical and regression tests.

    Findings:

     Data from 470 nurses were analyzed. The mean and standard deviation of the participants' age and work experience were 35.97±7.29 and 12.16±6.90, respectively. According to the results, the most dominant career anchors were the anchors of lifestyle, serve & dedication, and security and stability, respectively. The lowest scores were related to the Creativity & innovation anchor and the General Managerial anchor. The job satisfaction score was also in the middle range (12.99±14.46 from the range of 15 to 75). Job satisfaction scores were also moderate. After adjusting the confounders, the relationship between job satisfaction score and anchors of lifestyle, general management, functional- technical and autonomy & independence was significant.

    Conclusion

     According to the findings, adjusting work shifts and stabilizing employment positions are recommended to increase job satisfaction and align the career anchor with the nursing job.

    Keywords: career anchors, job satisfaction, nurses
  • Leila Valizadeh, Vahid Zamanzadeh, Roya Khorrmmi Estakhi, Afsaneh Pourmollamirza* Pages 47-55
    Objectives

    Increasing the number of elderly people in the world is affecting the need for elderly health care providers. Nurses are one of the most important providers of health care to this group. In Iran, the master's degree program in gerontological nursing has been established and trained students during the last decade. Evaluation in the curriculum is one of the most important ways to improve it. Comparative studies are an effective method of identifying strengths and weaknesses. The aim of this study was to conduct a comparative study of the master's degree program in gerontological nursing offered at Universities of Medical Sciences in Iran and the University of Pennsylvania.

    Methods & Materials:

     In this descriptive-comparative study in 2021, information related to the master of gerontological nursing education program was obtained using the keywords of comparative study, curriculum, master's degree, gerontological nursing, Iran, University of Pennsylvania. The data were analyzed using Bereday's model in four stages of description, interpretation, juxtaposition and comparison.

    Results

    The results showed that the University of Pennsylvania, considering the scope of the elderly care, offers a master's degree in nursing in both acute and primary care programs, But in Iran, two types of care are offered in one program. The University of Pennsylvania, unlike most Iranian institutions, employs specialist instructors in the field of gerontology and has nursing centers for direct student work with the elderly. Students entry to Pennsylvania is assessed by various criteria, but in Iran, the entrance exam is the only admission criterion. Courses offered and resources used in Iran are generally taken from Western countries; Unlike in Pennsylvania, the country's cultural, indigenous, and demographic needs have not been addressed. The job status of graduates in Iran, unlike in Pennsylvania, is clearly stated.

    Conclusion

    The Master of gerontological nursing program in Iran is being successfully presented by institutions. In order to improve the situation by considering issues such as the principles of student enrollment, the presence of a teacher familiar with the field of gerontology, the existence of a suitable clinical environment, attention to cultural, indigenous and demographic issues in the course structure and attracting graduates to appropriate jobs, the provision of services by nurses to the elderly community can be affected.

    Keywords: Comparative Study, Curriculum, master's degree, gerontological nursing, Iran, University of Pennsylvania
  • Fatemeh Hajibabaee, Hadis Ashrafizadeh, Zohreh Azim Beig* Pages 56-66
    Introduction

    Health care providers are the first line of defense in direct and long-term contact with patients with coronavirus disease. Lack of sufficient knowledge and inappropriate attitude and practice of nurses toward coronavirus disease can lead to delays in diagnosis and treatment, poor adherence to infection control principles, and ultimately the rapid spread of infections. The aim of this study was to determine the knowledge, attitude, and practice of nurses working at Tehran University of Medical Sciences regarding coronavirus disease.

    Method

    This descriptive-analytical cross-sectional study was performed in 2020 on 175 nurses working at Tehran University of Medical Sciences who were selected by convenience sampling method. The data collection tool was a questionnaire of demographic variables and the knowledge, attitude, and practice of Bao-Liang Zhong. Data analysis was performed by SPSS-V24 software using descriptive, inferential, and correlational statistical tests.

    Results

    80.6% of the participants in the present study were women and 64.4% of them were in the age range of 22-40 years. The mean score for nurses' knowledge was 9.30 ± 1.116 and the mean score of attitude and practice was 0.851 ± 1.24 and 0.506 ± 1.42, respectively. There was a statistically significant relationship between age and knowledge (P = 0.038) while between other demographic variables (gender, marital status, level of education, work experience, workplace department, and care of a person with or suspected of coronavirus disease) with knowledge, attitude and There was no statistically significant relationship between nurses' performance.

    Conclusion

    The knowledge level of the vast majority of nurses regarding coronavirus disease was good and more than half of them had a positive attitude and good performance. Continuation of more educational strategies is necessary for all nurses to better understand and have a positive view of the epidemic.

    Keywords: Knowledge, Attitude, Practice, Nurse, Covid-19, coronavirus pandemic
  • Zohreh Alimardani, MOHAMMAD ASADY* Pages 67-86
    Introduction

    The aim of this study was to provide a data theory based on the data model of online learning improvement strategies during the Covid-19 epidemic. Sudden exposure to these acute conditions in the field of education, caused the need to use virtual education courses, especially in Iranian universities.

    Method

    The research approach was qualitative by systematic GT strategy. The study population consisted of faculty members of Tehran University and the Payame Noor University of Tehran were studied using the theoretical sampling method and theoretical saturation, with 28 participants. Some education experts consulted in higher education technology to design an interview protocol. Researchers used a rethinking strategy to validate the interview data coding process. Data were analyzed using Maxqda Qualitative Analysis software version 2022.

    Findings

    Themes and concepts related to improving online teaching-learning during the Covid-19 pandemic period coded with a total of 264 codes in the form of 31 open codes, Ten core codes, and Five selected codes, included organizational, educational, metacognitive, communication, and contextual strategies.

    Conclusion

    The results of this study indicate that Organizational strategies are considered as the main and supporting factor for improving education and learning in the online education environment and include monitoring and evaluation of online education and online education management and planning. Communication strategies in the field of informal and formal educational communication have an interventionist role in improving online education and learning in the university. Field strategies, in the form of software and hardware infrastructure, provide the basis for online college education and learning. Educational strategies as operational strategies are mainly led by faculty members and university lecturers in the context of developing online educational content and improving online teaching methods.

    Keywords: Online Education, E-Learning, Strategies, Consequences, Covid-19 Pandemic