فهرست مطالب
فصلنامه تحقیقات در علوم ورزشی و گیاهان دارویی
پیاپی 7 (بهار 1401)
- تاریخ انتشار: 1401/06/31
- تعداد عناوین: 5
-
صفحات 1-11مقدمه
بیماری آلزایمر شایع ترین بیماری وابسته به سن می باشد شاخصه اصلی این بیماری شامل تشکیل پلاک ها آمیلوییدی بتا (Aβ) در خارج از سلول و رشته های در هم تنیده داخل نورونی متشکل از رشته های حاوی فرم فسفریله ی پروتیین میکروتوبولی تایو (Tau) می باشد. عوامل نروتروفیک به طور گسترده ای در مغز بیان می شود، اما به میزان قابل توجهی در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر کاهش می یابد. لذا هدف مطالعه تحقیق بررسی تمرینات ورزشی در عملکرد نوروتروفین ها، اختلالات روانشناختی و کاهش عوامل خطر زای بیماری آلزایمر بود.
روش هابه این منظور در تمامی بانک های اطلاعاتی بخصوص Web of Science، Pubmed ، Google scholar، SID.IR، Mageiran با کلید واژه های Exercise training، Memory، Alzhimer risk factors و غیره، بدون محدودیت سال جستجو انجام گرفت. سپس مقالات بر اساس فعالیت ورزشی بر حافظه و یادگیری و همچنین عوامل خطر زای بیماری آلزایمر دسته بندی شدند.
یافته هااز بین مطالعات بدست آمده مطالعات انجام شده بر تاثیر فعالیت های ورزشی بر عوامل خطر زا، نروتروفین ها، حافظه و یادگیری بررسی گردیدند. که نتایج آنها نشان داد تمرینات ورزشی وابسته به نوع و شدت با بهبود نروتروفین ها، افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی تام منجر به بهبود عملکرد شناختی در بیماری آلزایمر می گردد.
نتیجه گیریبه نظر می رسد تمرینات ورزشی در طولانی مدت و منظم اثر مطلوبی بر مکانیسم های نروتروفینی، بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی، حافظه و یادگیری در بیماری آلزایمر دارند؛ با این حال این اثرات وابسته به شدت و طول دوره تمرین است و مکانیسم تمرینات ورزشی بر استرس اکسیداتیو در بافت مغز هنوز به خوبی مشخص نشده است.
کلیدواژگان: تمرینات ورزشی، نوروتروفین ها، حافظه، یادگیری، بیماری آلزایمر -
صفحات 12-18زمینه و هدف
روغن های عمیق حرارت دیده (DFO) که در تهیه ی غذا های فست فود مورد استفاده قرار می گیرند و به عنوان یک ریسک فاکتور تلقی می شوند.که می توانند سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهند. از سوی دیگر فعالیت های بدنی به ویژه تمرینات هوازی و استفاده از مکمل های گیاهی تاثیر به سزایی بر کاهش اثرات سوء مصرف این غذاها و بهبود عملکرد سیستم ایمنی دارند.. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر تمرینات هوازی (T) و اکتاپامین (O) بر سطوح بیان ژنی NFkB و TNF-α در بافت قلب موش های صحرایی مسموم شده با DFO بود.
روش شناسیدر این مطالعه تجربی 25 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار خریداری و در 5 گروه 5 سری 1) کنترل، 2) DFO، 3) DFO+T، 4) DFO+O و 5) DFO+T+O قرار گرفتند. در مدت 4 هفته موش های صحرایی گروه های 2 تا 5 DFO را به صورت گاواژ دریافت نمودند، گروه های 3 و 5 روی نوارگردان 5 جلسه در هفته با شدت متوسط دویدند همچنین گروه های 4 و 5 μmol/kg81 مکمل اکتاپامین را 5 روز در هفته به صورت صفاقی دریافت نمودند. جهت تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق از آزمون های اماری کالموگروف- اسمیرنوف، t مستقل و آنالیز واریانس دو طرفه استفاده شد (05/0p<).
یافته هاDFO اثر معنی داری بر افزایش افزایش سطوح بیان ژنی NFkB (p=0.005) و TNF-α (p=0.001) داشت؛ تمرین اثر معنی داری بر کاهش NFkB (p=0.01) و TNF-α (p=0.007) داشت؛ مصرف اکتاپامین اثر معنی داری بر کاهش NFkB (p=0.001) و TNF-α (p=0.001) داشت با این وجود اثرات تعاملی تمرین و مصرف اکتاپامین بربیان ژن NFkB (p=0.57) و TNF-α (p=0.20) معنی دار نبود.
نتیجه گیریبه نظر می رسد تمرینات هوازی و مصرف اکتاپامین هر کدام به تنهایی دارای اثرات ضد التهابی در بافت قلب موش های صحرایی مسموم شده DFO می باشند با این وجود دارای اثرات تعاملی ضد التهابی قابل ملاحظه ایی نمی باشند.
کلیدواژگان: روغن های عمیق حرارت دیده، تمرین هوازی، اکتاپامین، NFkB، TNF-α -
صفحات 19-27مقدمه و هدف
شیوع بیماری گونه جدیدی از ویروس کرونا (SARS-CoV-2) موجب بروز پاندمی جهانی و مرگ و میر، بروز تغییرات در ساختار اجتماعی و فردی و پیدایش اضطراب و افسردگی در سراسر جهان گردید؛ ولی ارتباط دانش تغذیه ای و میزان اضطراب کرونا با رویکرد فعالیت بدنی در دانشجویان هنوز به خوبی شناخته نشده است. لذا هدف مطالعه حاضر بررسی رابطه عملکرد تغذیه ای و اضطراب کرونا با رویکرد میزان فعالیت بدنی در دانشجویان شهر شیراز بود.
مواد و روش هادر این مطالعه علی مقایسه ای با توجه به ارزیابی جامعه آماری و جدول مورگان از 250 دانشجوی رشته تربیت بدنی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و پس از تشریح ابعاد و مزایای تحقیق پرسش نامه های اضطراب کرونا، میزان فعالیت بدنی جهانی (IPAQ) و دانش تغذیه ای را تکمیل نمودند. جهت تجزیه و تحلیل توصیفی یافته ها از میانگین و انحراف استاندارد استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل استنباطی داده ها با توجه به غیر طبیعی بودن توزیع یافته ها از آزمون های من-ویتنی یو، کراسکال-والیس و برای بررسی همبستگی داده ها از آزمون همبستگی اسپیرمن در نرم افزار SPSS22 در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد.
یافته هانمره اضطراب در سطوح فعالیت بدنی پایین به طور معنی داری بالاتر از نمره اضطراب روانی کرونا در پسران و دختران دانشجو با فعالیت بدنی متوسط بود (05/0≥P) نتایج نشان داد نمره اضطراب کرونا در پسران با میزان فعالیت بدنی متوسط به طور معنی داری کمتر از پسران با میزان فعالیت بدنی پایین بود (001/0=P). میزان فعالیت بدنی با نمره اضطراب روانی (001/0=P)، اضطراب جسمانی (004/0=P) و نمره کل اضطراب (001/0=P) در پسران دانشجو ارتباط معنی دار داشت. همچنین میزان فعالیت بدنی ارتباط معنی دار با اضطراب روانی (001/0=P)، جسمانی (002/0=P) و نمره کل اضطراب کرونا (001/0=P) در دختران دانشجو داشت. رابطه معنی دار و منفی بین میزان اضطراب کرونا با نگرش تغذیه ای در پسران رشته تربیت بدنی وجود داشت (02/0=P).
بحث و نتیجه گیریبه نظر می رسد با افزایش میزان فعالیت بدنی میزان اضطراب ناشی از بیماری کرونا کاهش می یابد؛ علاوه بر این با بهبود نگرش تغذیه ای میزان اضطراب کرونا نیز بهبود می یابد؛ با این حال با توجه به محدودیت در مطالعه جوامع مختلف، به نظر می رسد بررسی رابطه دانش تغذیه ای و اضطراب کرونا به پژوهش های بیشتری نیاز دارد.
کلیدواژگان: دانش تغذیه، اضطراب کرونا، فعالیت بدنی -
صفحات 28-37مقدمه و هدف
چاقی وضعیت پاتولوژیک مزمنی است که به عنوان یکی از مهمترین عوامل پیشرفت سندرم متابولیک ، دیابت نوع دو و بیماری های قلبی -عروقی مطرح می شود. چاقی با بیماری های مختلفی مانند دیابت نوع 2، ناراحتی های قلبی -عروقی و نیز برخی گونه های سرطان مرتبط بوده و به عنوان یکی از علل تهدید کننده سلامتی معرفی گریده است. از آنجایی که چاقی در حال گسترش است، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرین HIIT و مصرف آویشن بر تستوسترون- کورتیزول و نسبت تستوسترون به کورتیزول مردان چاق می باشد.
مواد و روش هادر این مطالعه نیمه تجربی پس از مطالعه فرم های تکمیل شده توسط داوطلبین و با در نظر گرفتن معیارهای ورود به طرح و هم چنین مشخصات جمع آوری شده از جمله قد و وزن و VO2max. از بین افراد داوطلب 48 نفر، پس از تایید متخصص قلب و عروق و با شرایط گفته شده انتخاب شد. سپس آزمودنی ها با استفاده از وزن، قد و BMI همسان سازی و به 4 گروه 1) کنترل (12 نفر)، 2) آویشن (12 نفر) ،3) آویشن- تمرین HIIT (12نفر) ،4) تمرین HIIT (12 نفر)، تقسیم شدند. در مدت 2 هفته گروه تمرین HIIT، تمرینات منتخب را به میزان 3 جلسه در هفته انجام دادند. آزمودنی های گروه های آویشن تمرین HIITو گروه آویشن مقدار 500 میلی گرم آویشن را هرروز پس از صبحانه یک کپسول (500 میلی گرم) را به همراه 100 میلی لیتر آب دریافت کردند. گروه های تمرین و کنترل نیز 100 میلی لیتر آب با کپسول دارونما(کپسول 500 میلی گرمی) بعد از صبحانه مصرف کردند. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمون تحلیل واریانس آمیخته درون- برون گروهی استفاده شد. سطح معنی داری 05/0> P در نظر گرفته شد.
یافته هادو هفته تمرین HIIT به همراه مصرف مکمل آویشن موجب کاهش معنی دار سطوح کورتیزول و نسبت تستوسترون به کورتیزول و افزایش سطوح تستوسترون در گروه تجربی شد (05/0≥P). همچنین پس از دو هفته تمرین HIIT به همراه مصرف مکمل آویشن سطوح کورتیزول و نسبت تستوسترون به کورتیزول، به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل پایین تر بود (05/0≥P).
بحث و نتیجه گیریبه نظر می رسد یک دوره تمرین HIIT و مصرف آویشن منجر به بهبود تستوسترون، کورتیزول و نسبت تستوسترون به کورتیزول مردان چاق می گردد.
کلیدواژگان: تمرین، آویشن، تستوسترون، کورتیزول، مردان چاق -
صفحات 38-46مقدمه و هدف
گیاه سنبل الطیب از خانواده valerianacea و با نام علمی valeriana officinalis می باشد که عصاره هیدروالکلی این گیاه اثر افزایش دهنده بر هورومونهایی همچون ملاتونین و انتقال دهنده های عصبی از قبیل سروتونین و گاما آمینو بوتیریک اسید دارد. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر عصاره هیدروالکلی سنبل الطیب برمیزان سروتونین و ملاتونین سرمی وسلولهای خونی موش های صحرایی بود.
مواد و روش ها48 سر موش صحرایی بطور تصادفی بعنوان نمونه آماری انتخاب و بر اساس وزن بدن در شش گروه 8 تایی (1) شم، (2) کنترل، (3) دوز 100mg/kg، (4) دوز 200mg/kg، (5) دوز 400 mg/kgو (6) دیازپام قرار گرفتند. نحوه دریافت دارو توسط گروه ها به این صورت بود که گروه 1 تزریق مایع سرم نمکی به میزان 5/0 میلی لیتر برای هر موش صحرایی، گروه 2: عدم دریافت دارو یا سرم، گروه 3: تزریق عصاره سنبل الطیب با دوز 100 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن، گروه 4: تزریق عصاره با دوز 200 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، گروه5: تزریق عصاره با دوز 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، گروه 6: تزریق داروی دیازپام با دوز 2/1 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن. تزریق به مدت 22 روز به صورت یک در میان انجام شد.پس از خونگیری،سطوح سروتونین ،ملاتونین سرمی و سلولهای خونی اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق از آزمون تحلیل واریانس یک راهه به همراه آزمون تعقیبی توکی استفاده شد(05/0≥P).
یافته هانتایج نشان داد که سطوح ملاتونین وسروتونین در گروه های مصرف کننده عصاره سنبل الطیب با دوزهای 100، 200، 400 mg/kgو مصرف دیازپام به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل است (001/0p<). همچنین مصرف دیازپام دارای اثرات یکسانی با مصرف عصاره سنبل الطیب با دوزهای 100 ، 200 و 400mg/kg داردو میزان گلبولهای سفید خونی از جمله لنفوسیت و نوتروفیل در گروه های مصرف کننده سنبل الطیب افزایش یافته است.
بحث و نتیجه گیریبا توجه به نتایج تحقیق حاضر نتیجه گیری می شود عصاره سنبل الطیب با دوزهای 100، 200 و 400 mg/kgدارای اثرات یکسان و همچنین مشابه با دیازپام در افزایش سطوح سروتونین و ملاتونین موش های صحرایی می باشندوهمچنین موجب تاثیر بر میزانگلبولهای سفید خونی می گردند.
کلیدواژگان: سنبل الطیب، سروتونین، ملاتونین
-
Pages 1-11Introduction
Alzheimer's disease is the most common age-related disease. ) is. Neurotrophic factors are widely expressed in the brain, but are significantly reduced in the brains of Alzheimer's patients. Therefore, the aim of this study was to evaluate exercise in the function of neurotrophins, psychological disorders and reduction of risk factors for Alzheimer's disease.
MethodsFor this purpose, in all databases, especially Web of Science, Pubmed, Google scholar, SID.IR, Mageiran, with the keywords Exercise training, Memory, Alzhimer risk factors, etc., a search was performed without year limit. The articles were then categorized based on exercise activity on memory and learning as well as risk factors for Alzheimer's disease.
ResultsAmong the studies, studies on the effect of exercise on risk factors, neurotrophins, memory and learning were reviewed. Their results showed that exercise depending on the type and intensity with the improvement of neurotrophins, increasing the total antioxidant capacity leads to improved cognitive function in Alzheimer's disease.
ConclusionIt seems that long-term and regular exercise has a beneficial effect on neurotrophin mechanisms, improving antioxidant capacity, memory and learning in Alzheimer's disease; However, these effects depend on the intensity and length of the training period, and the mechanism of exercise on oxidative stress in brain tissue is not yet well understood.
Keywords: exercise training, Neurotrophins, Memory, Learning, Alzheimer's Disease -
Pages 12-18Background
Deep-fried oils (DFOs) used in the preparation of fast food are considered as a risk factor which can affect the immune system. On the other hand, physical activities, especially aerobic training and the use of herbal supplements, have a significant effect on reducing the effects of abusing these foods and improving the function of the immune system.
ObjectiveThe objective of this study was to investigate the effect of aerobic training (T) and octapamine (O) supplementation on NFkB and TNF-α gene expression levels in the heart tissue of rats poisoned with DFO.
MethodologyIn this experimental study, 25 male Wistar rats were purchased and assigned in 5 groups of 5 animals, including: 1) control, 2) DFO, 3) DFO+T, 4) DFO+O, and 5) DFO+T+O. During 4 weeks, rats in the groups 2 to 5 received DFO by gavage, groups 3 and 5 ran on the treadmill 5 sessions a week with moderate intensity, and groups 4 and 5 were given 81 μmol/kg octamine supplement intraperitoneally five days a week. The Kolmogorov-Smirnov test, independent samples t-test and two-way analysis of variance were used to analyze the research findings (p<0.05).
FindingsDFO had a significant effect on increasing NFkB (p=0.001) and TNFα (p=0.001) levels; training had a significant effect on the reduction of NFkB (p=0.001) and TNF-α (p=0.001); also, octapamine supplementation had a significant effect on the reduction of NFkB (p=0.001) and TNF-α (p=0.001). Interactive effects of training and octapamine consumption on NFkB (p=0.001) and TNF-α (p=0.001) levels were significant.
ConclusionIt seems that aerobic training and octapamine supplementation synergistically have anti-inflammatory effects in the heart tissue of DFOpoisoned rats.
Keywords: Deep Fried Oils, AerobicTraining, Octapamine, NFkB, TNF-α -
Pages 19-27
The outbreak of a new species of coronavirus (SARS-CoV-2) caused a global pandemic and mortality, changes in social and individual structure, and the emergence of anxiety and depression worldwide; However, the relationship between nutritional knowledge and coronary anxiety rate and physical activity approach in students is still not well understood. Therefore, the aim of this study was to investigate the relationship between nutritional function and coronary anxiety with physical activity in Shiraz students. In this comparative causal study, according to the evaluation of the statistical population and Morgan table, 250 students of physical education were selected as a statistical sample. They completed a diet. Mean and standard deviation were used for descriptive analysis of findings. Mann-Whitney U, KruskalWallis tests were used for inferential analysis of data due to the abnormality of the distribution of findings, and Spearman correlation test in SPSS22 software was used to examine the data correlation at a significance level of 0.05. . Anxiety score at low levels of physical activity was significantly higher than corona mental anxiety score in male and female students with moderate physical activity (P≥0.05). The results showed that coronary anxiety score in boys with moderate physical activity was significantly higher. Dari was lower than boys with low physical activity (P = 0.001). The amount of physical activity was significantly associated with the score of mental anxiety (P = 0.001), physical anxiety (P = 0.004) and total score of anxiety (P = 0.001) in student boys. Also, the amount of physical activity had a significant relationship with mental anxiety (P = 0.001), physical anxiety (P = 0.002) and total coronary anxiety score (P = 0.001) in female students. There was a significant and negative relationship between coronary anxiety and nutritional attitudes in boys in physical education (P = 0.02). Anxiety due to coronary heart disease seems to decrease with increasing physical activity; In addition, coronary anxiety is improved by improving nutritional attitudes; However, due to the limitations in the study of different communities, it seems that the study of the relationship between nutritional knowledge and coronary anxiety needs more research.
Keywords: Knowledge of nutrition, coronaryanxiety, physical activity, students -
Pages 28-37
Obesity is a chronic pathological condition that is one of the most important contributors to the development of metabolic syndrome, type 2 diabetes and cardiovascular disease. Obesity has been linked to a variety of diseases, such as type 2 diabetes, cardiovascular disorders, and some types of cancer, and has been identified as one of the health-threatening causes. As obesity is on the rise, the aim of the present study was to investigate the effect of a period of HIIT training and thyme consumption on testosterone-cortisol and testosterone-cortisol ratio in obese men. After studying the forms completed by the bidders taking into account the entry criteria as well as the specifications collected including height, weight and VO2max. Of the volunteers, 48 were selected after approval by a cardiovascular specialist with the above conditions. Subjects were then matched using weight, height, and BMI and divided into 4 groups: 1) control (n = 12), 2) thyme (n = 12), 3) thyme-training HIIT (n = 12), 4) HIIT exercise (n = 12). , Were divided. The results showed that two weeks of HIIT training with thyme supplementation significantly decreased cortisol levels and testosterone to cortisol ratio and increased testosterone levels in the experimental group. The results also showed that after two weeks of HIIT training with thyme supplementation, cortisol levels and testosterone to cortisol ratio were significantly lower than the control group.
Keywords: HITT training, Thyme, Testosterone, Cortisol, Obesemen -
Pages 38-46Introduction
The herb valerian is from family of valeriana officinalis which hydro alcoholic extracts of this plant has enhancing effect on hormones such as melatonin and neurotransmitters such as serotonin and gamma-aminobutyric acid.
Methods48 rats selected as sample randomly and base on their body weight divided in to six groups of eight rats including (1) Sham, (2)control, (3) doses of 100, (4) doses of 200, (5) doses of 400 and (6) diazepam. Group 1 drug by injection of 0. 5 ml saline fluid for each rat, Group 2 Failing to get medication or serum, Group 3 injected with a dose of 100 mg valerian extract per kg, group 4 injection of extract at a dose of 200 milligrams per kilogram of body weight, group 5 injecting extract at a dose of 400 milligrams per kilogram of body weight, 6 diazepam injection at a dose of 1.2 mg per kilogram of body weight. Injection for 22 days as an in between was done. (p=0/05). For analysis of data used one way ANOVA and tukey post hoc test.
ResultsThe results showed that levels of melatonin, valerian extract in groups at doses of 100, 200, 400 and diazepam significantly higher than the control group (0.001) as well as diazepam has similar effects with the use of valerian extract with doses of 100, 200 and 400. Serotonin levels in groups valerian extract at doses of 100, 200, 400 and diazepam significantly higher than the control group (0.001) as well as diazepam has the same effect with doses of valerian extract 100 ,200 and 400.
ConclusionThe results of this study concluded valerian extract at doses of 100, 200 and 400 have the same effects as well as increased levels of serotonin and melatonin similar to diazepam in rats are.
Keywords: valerian, Serotonin, melatonin