فهرست مطالب

مجله راهبرد مدیریت مالی
سال دهم شماره 3 (پیاپی 38، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سمیه محبی، محمد اسماعیل فدایی نژاد*، محمد اصولیان صفحات 1-26
    بازارهای سهام نقش مهمی در سازماندهی سیستم های اقتصادی مدرن دارند. پژوهش های گسترده ای در زمینه پیش بینی آن ها با استفاده از تکنیک های هوشمند انجام شده است. با توجه به این که دقت عملکرد این تکنیک ها به میزان قابل توجهی تحت تاثیر ویژگی های ورودی آن است، یکی از پیشرفت های به کار رفته در استفاده از مدل های هوشمند، علاوه بر کاربرد مدل های ترکیبی، استفاده از کاهش ابعاد به عنوان یک پیش مرحله برای مدل پیش بینی می باشد. در این پژوهش برای پیش بینی روزانه شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران همزمان از دو روش کاهش ابعاد (انتخاب و استخراج) به منظور انتخاب ویژگی های مناسب به عنوان ورودی های مدل استفاده می شود. به طوری که برای انتخاب ویژگی ها از الگوریتم mRMR-MID و برای استخراج ویژگی ها از الگوریتم PCA استفاده می شود. سپس از رگرسیون بردار پشتیبان به عنوان مدل پیش بینی استفاده می شود. با توجه به نتایج بدست آمده از تحلیل استفاده از تکنیک های کاهش ابعاد در مدل پیش بینی، در نهایت الگوریتمی برای انتخاب ویژگی های مناسب بر شاخص، تحت عنوانISF _MID پیشنهاد می شود. نتایج نشان می دهد که با روش پیشنهادی، می توان با 7 ویژگی انتخابی به دقت بالایی در پیش بینی روزانه شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با درصد خطا 46/3 دست یافت. لازم به ذکر است مدل های مورد بررسی در مرحله پیاده سازی با روش اعتبارسنجی متقابل k-fold مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین از معیارهای MAE، MSE و RMSE برای ازریابی عملکرد مدل های مذکور استفاده می شود.
    کلیدواژگان: پیش بینی شاخص بورس، رگرسیون بردار پشتیبان، تکنیک کاهش ابعاد، انتخاب ویژگی، تجزیه و تحلیل مولفه های اصلی
  • محمدمهدی بحرالعلوم*، مسلم پیمانی فروشانی، محمدمهدی رضاویسی صفحات 27-42
    بازارهای مالی از عوامل متعددی تاثیر می پذیرند که یکی از آن ها سرمایه گذاران هستند. باتوجه به روند اخیر ورود و اثرگذاری سرمایه گذاران حقیقی بر بازار سرمایه، پرداختن به آثار ناشی از رفتار معاملاتی سرمایه گذاران حقیقی در ابعاد مختلف از جمله حجم معاملات، بیش از پیش اهمیت یافته است. در این راستا، در پژوهش حاضر به بررسی اثر معاملات سرمایه گذاران حقیقی بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بازار سرمایه ایران در بازه زمانی سال1393 الی 1398 پرداخته می شود. لذا با استفاده از رگرسیون حداقل مربعات دو مرحله ای و آزمون علیت گرنجر مشخص شد که معاملات سرمایه گذاران حقیقی بر ارزش شرکت اثر مثبت و معنی داری دارند. نتیجه دیگر حاکی از آن است که اثر معاملات سرمایه گذاران حقیقی بر ارزش شرکت در شرکت های خوب (بازده دارایی های بالاتر از میانه) نسبت به شرکت های بد قوی تر است؛ بدین معنی که معاملات سرمایه گذاران حقیقی از طریق بهبود محتوای اطلاعاتی قیمت، ارزش شرکت را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: سرمایه گذار حقیقی، ارزش شرکت، شکاف قیمت، حجم معاملات
  • مرضیه کاظمی راشنانی، سمیه السادات موسوی*، احسان حاجی زاده صفحات 43-76
    در این پژوهش با هدف ارایه بهترین رویکرد جهت بهینه سازی سبد متشکل از پنج کلاس دارایی شامل؛ ارزهای دیجیتال، ارزهای خارجی، طلا، سهام و صندوق های سرمایه گذاری مشترک و در سه گروه؛ صندوق های سرمایه گذاری با درآمدثابت، صندوق های سرمایه گذاری سهام و صندوق های سرمایه گذاری مختلط، به توسعه مدل های میانگین-ارزش در معرض ریسک و میانگین-ارزش در معرض ریسک شرطی و حل آن ها با الگوریتم کلونی مصنوعی زنبور عسل پرداخته شده است. عملکرد مدل های توسعه یافته مبتنی بر ارزش در معرض ریسک، با مدل های میانگین-واریانس، میانگین-نیم واریانس و میانگین-قدرمطلق انحرافات مقایسه شده است. همچنین، کارایی مدل ها در حضور محدودیت های حد بالا و پایین دارایی، حداقل و حداکثر وزن گروه دارایی و ترکیب دو محدودیت ارزیابی شده است. بازه زمانی مورد بررسی این پژوهش از ابتدای مردادماه سال1394 تا انتهای آذر1400 است. نتایج بدست آمده از این مدل ها در بخش درون نمونه و برون نمونه حاکی از آن است که سنجه ارزش در معرض ریسک شرطی چه در حضور محدودیت ها و چه بدون حضور آن ها، نسبت به سایر سنجه های ریسک عملکرد بهتری در مدیریت پرتفوی متشکل از انواع دارایی دارد. همچنین، در بهینه سازی سبد چندنوع دارایی، کارایی و برتری الگوریتم کلونی مصنوعی زنبور عسل در مقایسه با دو الگوریتم رقابت استعماری و ازدحام ذرات براساس نسبت های شارپ، شارپ شرطی و بازده به ریسک تایید شد.
    کلیدواژگان: پرتفوی چندنوع دارایی، ارزش در معرض ریسک شرطی، ارزدیجیتال، اوراق با درآمد ثابت
  • محمود پاکبازکتج، داریوش فرید*، حمیدرضا میرزایی صفحات 77-94
    یکی از مهم ترین نقاط ضعف مدل های بهینه سازی سنتی، عدم توجه به نظر سرمایه گذاران و تکیه بر اطلاعات گذشته است. مدل بلک لیترمن گرچه با ترکیب ماتریس دیدگاه های سرمایه گذار و اطلاعات گذشته این ضعف را برطرف کرد، اما هیچ روش مشخص و روشنی برای چگونگی تشکیل این ماتریس مشخص نکرده است. در این پژوهش، نخست با استفاده از روش تحلیل بنیادی یک چارچوب مشخص برای تشکیل ماتریس بازده دیدگاه های سرمایه گذار معرفی و سپس عملکرد سبد بهینه مدل بلک لیترمن بنیادی با مدل های مارکوویتز، نیم-واریانس و ارزش در معرض خطر شرطی مقایسه می شود. بازه زمانی پژوهش بین سال های 1395 تا 1400 و برای به دست آوردن سبد بهینه، از نرم افزار متلب استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که با استفاده از معیارهای ارزیابی مختلف، سبد بهینه مدل بلک لیترمن بنیادی نسبت به سایر مدل های بهینه سازی موجود عملکرد بهتری دارد؛ همچین، بازده ایجاد شده توسط مدل بلک لیترمن در سطح ریسک بازار، به طوری معنی داری از بازده بازار در مدت مشابه بیشتر بوده است.
    کلیدواژگان: مدل بلک لیترمن، مدل مارکوویتز، تحلیل بنیادی، بهینه سازی سبد سهام
  • رضا بنی اسد*، محمدجواد صابری صفحات 95-122

    یکی از فناوری هایی که در بحث راهبرد مالی دیجیتال به آن توجه می شود فناوری زنجیره بلوکی است که بدون تحلیل مزیت ها و چالش های آن نمی توان راهبرد مشخصی را برای بازار پول و سرمایه تدوین کرد. مسیله اصلی این پژوهش عدم شناسایی مزیت ها و چالش های فناوری زنجیره بلوکی در بازار پول و سرمایه و اولویت بندی آن هاست. بنابراین، هدف از این پژوهش در گام اول شناسایی این مزیت ها و چالش ها بوده و در گام دوم، اولویت بندی آنها  و ارایه راهبردهای مالی دیجیتال برای برای بهره برداری از فناوری زنجیره بلوکی در بازار پول و سرمایه است. این پژوهش با استفاده از استراتژی آمیخته متوالی اکتشافی انجام شده است؛ در مرحله اول، با مراجعه به داده های ثانویه از طریق راهبرد فراترکیب چالش ها و مزایای فناوری زنجیره بلوکی در بازار پول و سرمایه شناسایی شده است و سپس، در مرحله دوم با رویکرد تحقیق در عملیات نرم و راهبرد تحلیل اهمیت - عملکرد به اولویت بندی هریک از مزایا و چالش های به دست آمده اقدام شده است. بر اساس نتایج، 17 مزیت و 18 چالش از راهبردهای مالی دیجیتالی و مبتنی بر فناوری زنجیره بلوکی شناسایی شده است. بر این اساس، راهبردهای مالی دیجیتال همچون؛ راهبرد تمرکز بر مزیت ها و مدیریت و کاهش چالش ها، راهبرد عدم تمرکز بر اولویت ها و چالش های پایین، راهبرد استمرار فعالیت مطلوب و مدیریت چالش ها، راهبرد پرهیز از اتلاف منابع و مدیریت چالش حاصل از فناوری های زنجیره بلوکی در بازار پول و سرمایه برای چالش ها و مزیت ها پیشنهاد شده است.

    کلیدواژگان: راهبرد مالی دیجیتال، فناوری زنجیره بلوکی، بازار پول و سرمایه، تحلیل اهمیت - عملکرد، آمیخته متوالی اکتشافی
  • محمدابراهیم آقابابایی*، مونا رشیدی، احسان طیبی ثانی صفحات 123-140
    تقسیم سود به عنوان عاملی مهم و اثرگذار در ارزش سهام و در نتیجه ارزش بازار شرکت شناخته می شود. می توان گفت، سود تقسیمی (نقدی) همواره برای سرمایه گذاران و سهام داران از اهمیت بالایی برخوردار بوده است.  از این رو در این پژوهش، به بررسی اثر سیاست تقسیم سود بر ارزش شرکت با در نظرگرفتن اصول بنیادین شرکت و همچنین، تاثیر اندازه شرکت بر این ارتباط پرداخته و در انتها، مقدار صرف سود تقسیمی در این دوره ارایه شده است. به منظور دستیابی به هدف پژوهش، 93 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طول دوره زمانی 8 ساله (1391-1398) 744 سال-شرکت با بکارگیری روش رگرسیون داده های پانل صورت گرفته است. رابطه بین سود تقسیمی پرداختی شرکت و ارزش شرکت مثبت و معنی دار بیان شده است. در نتیجه، صرف سود تقسیمی در این بازه، نیز مثبت است. صرف سود تقسیمی سهام برای شرکت باتوجه به مدل رگرسیون داده های پانل و صرف سود تقسیمی برای دارایی های شرکت بدست آمده است. بنابر نتایج، قیمت سهم با سود نقدی نسبت به سهم هایی با سود انباشته بیشتر است. صرف سود تقسیمی مثبت نشان دهنده ترجیح سرمایه گذاران برای سهام دارای سود تقسیمی است.
    کلیدواژگان: ارزش شرکت، سیاست تقسیم سود، صرف سود تقسیمی
  • عباس افلاطونی*، پریوش کاظمی، محمد خطیری صفحات 141-160
    تمایل شرکت ها به نگهداری میزان بهینه ای از وجه نقد از این موضوع ناشی می شود که نگهداشت کمتر و بیشتر از میزان مذکور می تواند به کاهش ارزش شرکت بیانجامد. این موضوع باعث می شود که شرکت ها همواره تلاش کنند تا نسبت نگهداشت وجه نقد واقعی را در جهت نیل به نسبت بهینه (هدف)، تعدیل کنند. سرعت تعدیل به عوامل مختلفی در سطح شرکت، صنعت و اقتصاد کلان وابسته است. هدف این پژوهش، بررسی اثر رونق و رکود اقتصادی بر سرعت تعدیل نگهداشت وجه نقد است. برای این منظور از 2893 مشاهده در بازه زمانی 1399-1382 در قالب داده های ترکیبی نامتوازن استفاده شده است. برای برآورد مدل های ایستا از برآوردگر حداقل مربعات معمولی و جهت تخمین مدل های پویا از برآوردگر گشتاورهای تعمیم یافته سیستمی استفاده شده است. نتایج پژوهش، وجود نسبت نگهداشت وجه نقد بهینه را در شرکت های ایرانی تایید می کند. افزون بر آن، نتایج نشان می دهد که در قیاس با دوران رکود، در دوران رونق اقتصادی، شرکت ها نسبت نگهداشت وجه نقد واقعی خود را با سرعت بیشتری به سمت نسبت هدف، تعدیل می کنند.  این نتایج با مفاهیم مطرح در نظریه توازن سازگاری دارد.
    کلیدواژگان: سرعت تعدیل نگهداشت وجه نقد، نسبت هدف، رونق و رکود اقتصادی، نظریه توازن
  • فرزانه ولی زاده، امیر محمدزاده*، محسن صیقلی، محسن ترابیان صفحات 161-186
    هدف پژوهش حاضر، بررسی میزان و چگونگی تاثیرپذیری ریسک سقوط قیمت سهام از عوامل مختلف و طراحی مدلی برای پیش بینی آن در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. بر این اساس، ضمن مروری بر ادبیات موضوعی مربوط به ریسک سقوط قیمت سهام، در بخش کیفی، تعداد 12 نفر از طریق روش نمونه گیری نظری و قاعده انتخاب تدریجی، از میان جامعه آماری خبرگان بازار سرمایه انتخاب و سپس، با جمع آوری داده های مورد نیاز به وسیله ابزارهای مراجعه به اسناد و مدارک و مصاحبه، به استخراج مدل هدف گذاری شده پژوهش با بهره گیری از نرم افزار MAXQDA18 پرداخته شده است. برای بخش دوم و آزمون مدل تجربی فرضیه پژوهش، از جامعه آماری کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تعداد 100 شرکت طی سال های 1388 الی 1398 بر اساس روش نمونه گیری هدفمند (حذف سیستماتیک) انتخاب گردیده است. در ادامه، با استفاده از نرم افزار PLS جهت آزمون متغیرهای مدل کمی مستخرج از طریق روش کیفی، مدل به صورت معادلات ساختاری مورد آزمون قرار گرفته است. نتایج پژوهش نشان می دهند دستیابی به مدلی برای پیش بینی ریسک سقوط قیمت سهام با استفاده از رویکرد کیفی و کمی و ارایه روشی برای سنجش صحت برازش آن امکان پذیر است و به ترتیب، هفت متغیر حاصل شده از بخش کیفی؛ متغیرهای مالی، استراتژی های تجاری، توانایی مدیریتی و عدم تقارن اطلاعاتی تحت عنوان عوامل درونی و متغیرهای کلان اقتصادی، ارتباطات سیاسی و مسیولیت اجتماعی بعنوان عوامل بیرونی بر ریسک سقوط قیمت سهام تاثیرگذار می باشد.
    کلیدواژگان: روش پژوهش کیفی-کمی، ریسک سقوط قیمت سهام، سهام، قیمت سهام
  • کامبیز پیکارجو، محمود حق وردیلو*، غلامرضا زمردیان صفحات 187-202

    توانگری مالی یکی از مهم ترین معیارهایی است که وضعیت مالی موسسات بیمه را به تصویر می کشد. بنابراین، ارایه الگویی که با لحاظ اثرات متغیرهای داخلی و خارجی قادر به پیش بینی احتمال افت توانگری باشد، می تواند در اثربخشی بیشتر این شاخص نقش موثری ایفاء نماید. هدف اصلی این پژوهش ارایه الگوی سیستم پیش هشدار بر مبنای احتمال افت توانگری از مقدار بحرانی آن از دیدگاه ناظر بیمه برای شرکت های بیمه ایرانی است. بدین منظور، ابتدا با استفاده از مطالعات پیشین، تعدادی از متغیرهای موثر بر توانگری، به عنوان متغیرهای مستقل در سه دسته متغیرهای؛ کلان اقتصادی، مالی و حاکمیت شرکتی انتخاب گردیدند. برای برازش مدل پیش هشدار از روش اقتصادسنجی لاجیت پانل و داده های 18 شرکت بیمه برای دوره 1396-1387 استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد متغیرهای مالی؛ نسبت جاری، شاخص هرفیندال - هیرشمن رشته ای و ضریب خسارت و متغیرهای اقتصادی؛ نرخ سود بانکی، رشد اقتصادی و تحریم های اقتصادی بین المللی و متغیر حاکمیت شرکتی تغییرات اعضای هیات مدیره، توضیح دهنده احتمال افت توانگری مالی به سطح بحرانی (سطح توانگری 2 و کمتر) بوده اند. نرخ سود بانکی و تغییرات اعضای هیات مدیره به ترتیب بیشترین و کمترین تاثیر و ضریب خسارت در مقادیر بالای آن، بیشترین اثر را بر احتمال افت توانگری نشان می دهند.

    کلیدواژگان: سیستم پیش هشدار، توانگری مالی، بیمه، لاجیت، داده های ترکیبی (پانلی)
  • رحیم بنابی قدیم*، حامد مجیدی صفحات 203-224
    بیشینه کردن ارزش شرکت نیازمند اتخاذ تصمیمات سرمایه گذری صحیح است و هرگونه تلاش برای ارزش آفرینی و استفاده بهینه از فرصت های سرمایه گذاری، متاثر از جنبه های رفتاری و ویژگی های فردی مدیرعامل شرکت است. پژوهش حاضر به بررسی تاثیر خودشیفتگی و قدرت مدیرعامل بر کارایی سرمایه گذاری و رشد پایدار سود پرداخته است. بر این اساس، تعداد 110 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران که به روش نمونه گیری حذف تصادفی انتخاب شده اند، برای دوره زمانی 1390 تا 1397 به روش رگرسیونی چند متغیره مورد مطالعه قرار گرفته است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف جزء پژوهش های کاربردی و رویکرد پس رویدادی است. نتایج پژوهش نشان می دهد خودشیفتگی برکارایی سرمایه گذاری و رشد پایدار سود به ترتیب تاثیر منفی و مثبت معنی داری  و  قدرت مدیرعامل بر کارایی سرمایه گذاری و رشد پایدار سود  تاثیر مثبت معنی داری دارد. این نتیجه بیشتر بیانگر رفتار فرصت طلبانه رفتار مدیران در راستای تحقق منافع شخصی و افزایش هزینه های نمایندگی است که نظارت بیشتر بر ویژگی های رفتاری مدیران را می طلبد. یعنی مدیران خود شیفته ریسک بالایی از سرمایه گذاری را دنبال می کنند ولی مدیرن با قدرت بالا به دلیل پیش بینی های با دقت و کیفیت بیشتر، شناخت فردی و قدرت تحلیل بالا، پروژه های سودآور را بهتر شناسایی می کنند و عملکرد و سرمایه گذاری را بهبود می بخشند.
    کلیدواژگان: خودشیفتگی مدیرعامل، قدرت مدیرعامل، کارایی سرمایه گذاری، رشدپایدارسود
|
  • Somayeh Mohebi, Mohammadesmaeel Fadaeinezhad *, Mohamad Osoolian Pages 1-26
    Stock markets play a significant role in organizing modern economic systems. Several research projects have been performed in the field of prediction using intelligent techniques. Considering that the accuracy of these techniques is significantly affected by their input features, one of the improvements made in the use of intelligent models, in addition to the application of hybrid models, is the use of dimensionality reduction as a preprocessing for the prediction model. In this study, in order to predict the daily index of the Tehran Stock Exchange, two methods of dimensional reduction (selection and extraction) are used simultaneously to select appropriate features as model inputs. Hence, the MRMR-MID algorithm is used to select features and the PCA algorithm is used to extract features. Then, support vector regression is used as a prediction model. Finally, an algorithm for selecting suitable features is proposed as ISF_ MID, according to the results obtained from the analysis of the use of dimensional reduction techniques in the prediction model. The results show that with the proposed method, with 7 selected features, it is possible to achieve high accuracy in predicting the daily index of the Tehran Stock Exchange. It should be noted that the studied models were evaluated in the implementation stage by the k-fold cross-validation method. MAE, MSE, and RMSE criteria are also used to evaluate the performance of these models.
    Keywords: Stock Index Prediction, Support Vector Regression, Dimension Reduction Technique, Feature selection
  • Mohammad Mahdi Bahrololoum *, Moslem Peymany Foroushany, Mohammadmahdi Rezaveisi Pages 27-42
    Financial markets are affected by several factors, one of them is investors. Due to the recent trend of entry and influence of individual investors on the capital market, addressing the effects of the trading behavior of individual investors in various dimensions, including trading volume, has become more important than before. In this regard, the present study examines the effect of real investors' transactions on the value of companies admitted to the Iranian capital market in the period 2014 to 2019. Using two-stage least squares regression and Granger causality test, it was found that the transactions of individual investors have a positive and significant effect on the Firm value, thus that the transactions of real investors increase the value of the Firm. Another result is that the effect of real investors' transactions on the value of the Firm is stronger in good companies than in bad companies; this means that the transactions of real investors increase the value of the Firm by improving the price information content
    Keywords: Individual Investor, Frim Value, Spread, Trading Volume
  • Marzieh Kazemi-Rashnani, Somayeh Mousavi *, Ehsan Hajizadeh Pages 43-76
    This paper aims to provide the best approach to optimize the multi-asset portfolio of five asset classes including cryptocurrencies, foreign currencies, gold, stock and investment funds in three groups of fixed income investment funds, stock investment funds and Mutual investment funds. Purposely, the mean-value at risk and mean-conditional value at risk models have been developed and solved using the artificial bee colony algorithm. The performance of the value at risk based models is compared with the mean-variance, mean-semi variance and mean–absolute deviation models. Also, the profitability of the models is evaluated in the presence of three real world constrains, i.e. quantity constrains, class constrains and the both. Our investigation time period is from August 2015 to December 2020. The in-sample and out-of-sample results showed that the conditional value at risk model outperforms the other models, whether in the presence of constraints or not. Also, the artificial bee colony algorithm was superior to the imperialist competitive and particle swarm optimization algorithms in multi asset portfolio management, based on Sharpe, conditional Sharpe and return on risk ratios.
    Keywords: Multi-asset Portfolio, Conditional Value at Risk, Cryptocurrencies, Fixed Income Securities
  • Mahmood Pakbaz Kataj, Dariush Fareed *, Hamidreaza Mirzaei Pages 77-94
    Modern investment management began with Markowitz's theory on how to select an optimal portfolio based on the mean-variance model, and then continued with various optimization methods such as conditional value at risk model, half-variance model, and the mean-absolute deviation model. One of the most important weaknesses of these models is not paying attention to investors' views and relying on past information. The Black Literman model has largely eliminated this weakness by combining a matrix of investor views and past returns. In this research, using fundamental analysis, the matrix of investor views is formed and then the performance of the optimal portfolio of the Black Literman model is compared with existing models. The research period is between 2016 to 2021 and MATLAB software has been used to obtain the optimal portfolio. The results show that using different evaluation criteria, the fundamental Black Literman model performs better than other existing optimization models.
    Keywords: Black Literman model, Markowitz model, Fundamental analysis, Stock Portfolio optimization
  • Reza Baniasad *, Mohammad Javad Saberi Pages 95-122

    Today, in line with the age of digital technology and the industry 4.0 revolution, using the cyberspace tools and technologies in the money and capital markets is increasing. One of the technologies considered in discussion of digital financial strategy is blockchain technology, that is not possible to formulate a specific strategy for the money and capital markets without analyzing its advantages and challenges. The main problem of this study is the failure to identify the advantages and challenges of blockchain technology in the money and capital markets and their prioritization; Therefore, the purpose of this study is to identify these advantages and challenges in the first step, and their prioritization in the second step. Finally, digital financial strategies for blockchain technology utilization are suggested in the money and capital markets. In order to answer seven questions, this study was conducted using the exploratory sequential mixed method strategy, which in the first step, challenges and benefits of blockchain technology in the money and capital market were identified by referring to the secondary data through metasynthesis strategy, and then in the second step, each obtained benefit and challenge is prioritized with the soft operations research approach and the importance-performance analysis strategy. The obtained results include 17 advantages and 18 challenges of thematic analysis that after prioritization, suggest the digital financial strategies for challenges and advantages such as the strategy of focusing on advantages and management and reduction of challenges, the strategy of non-focusing on low priorities and challenges, the strategy of continuing the desired activity and challenges management, and the strategy of waste avoidance of resources and managing the challenges resulted by blockchain technologies in the money and capital markets.

    Keywords: Digital Financial Strategy, Blockchain Technology, Money, Investment Market, Importance-Performance Analysis, Exploratory Sequential Mixed Method
  • Mohammad Ebrahim Aghababaei *, Mona Rashidi, Ehsan Tayebi Sani Pages 123-140
    Objective
    Dividends are recognized as an important and influential factor in the value of stocks and therefore the market value of the company. It can be said that dividend (cash) has always been of great importance for investors and shareholders. Therefore, in the research, the effect of dividend policy on firm value has been investigated by considering the basic principles of the company and also the effect of company size on this relationship. Finally, the amount of dividends premium in this period is stated.Research
    Method
    In order to achieve the goal of research, 93 companies listed on the Tehran Stock Exchange during a period of 8 years (2013-2020) 744 years-company has been done using the panel data regression method.
    Results
    The relationship between dividend payout and the firm value is positive and significant. As a result, the dividend premium in this period is also positive. Panel data regressions suggest that the dividend premium for firms’ equity and the dividend premium for firms’ assets. Dividend premium in this period is also positive. According to the results, the stock prices of dividend payers are great compared to those of non-payers (retained earnings). The stock price with dividend payout is higher than the shares with accumulated dividend. The positive dividend premium indicates the investors' preference for dividend payout
    Keywords: Dividend premium, Dividend policy, Firm value
  • Abbas Aflatooni *, Parivash Kazemi, Mohammad Khatiri Pages 141-160
    The desire of firms to maintain the optimal level of cash arises from the fact that keeping less and more than the optimal amount of cash can decrease the firm value. This causes firms to constantly try to adjust the cash holdings ratio. The speed of adjustment depends on various factors at the firm, industry and macroeconomic level. The purpose of this study is to investigate the effect of economic prosperities and recessions on cash holdings speed of adjustment. For this purpose, 2893 observations in the period of 2003-2020 in the form of unbalanced panel data have been used. The ordinary least squares (OLS) estimator is used to estimate static models and the system generalized method of moments estimator (GMM) is used to estimate dynamic models. The research results confirm the existence of an optimal (target) cash holdings level in Iranian firms. In addition, the results show that compared to the recessions, during the prosperities, firms adjust their real cash holdings ratio more quickly to the target ratio. These results are consistent with the concepts in trade-off theory.
    Keywords: Cash Holdings Speed of Adjustment, Target ratio, Economic prosperities, recessions, Trade-off Theory
  • Farzaneh Valizadeh, Amir Mohamadzadeh *, Mohsen Seighali, Mohsen Torabian Pages 161-186
    This study aims to investigate how and to what extent stock price crash risk is affected by various factors and tries to design a model to predict this relationship in the Tehran Stock Exchange. Accordingly, Besides reviewing the literature on stock price crash risk, 12 experts were selected from the statistical population of the capital market for the qualitative part using the theoretical sampling method and the gradual selection rule. Once the data were collected by referencing documents and interviews, the target model was extracted by MAXQDA18 software. The systematic random sampling was used to select 100 companies from a statistical sample of listed companies on the Tehran Stock Exchange over 2009-2019 to test the research hypothesis. Then, a quantitative model derived through the qualitative method was tested as structural equations using the PLS software.The results indicate that it is possible to achieve a model for predicting the stock price crash risk using a mixed (qualitative and quantitative) approach and providing a method to assess its fitness accuracy. and respectively the seven variables obtained from the qualitative part; Financial variables, business strategies, managerial ability and information asymmetry as internal factors and macroeconomic variables, political relations and social responsibility as external factors affect the stock price crash risk.
    Keywords: Qualitative-quantitative research method, Stock, Stock Price, Stock price crash risk
  • Kambiz Peykarjou, Mahmoud Haghverdilou *, Gholamreza Zomorodian Pages 187-202

    Solvency is one of the essential components that illustrates financial status of an insurance company. Therefore, providing a model with considering internal and external factors which could predict decreasing solvency can improve the efficiency of this index. The main purpose of this paper is to present a model for an early warning system based on decreasing probability of solvency from its critical amount in point of supervisory authority view in Iranian insurers. To this end, based on previous studies, a number of indexes, as independent variables affecting solvency, are selected and classified as economic, financial, and corporate governance. In this respect, the empirical model of research was estimated by econometric method of logit panel data for 18 Iranian companies during 1387-1396. The results depict that interest rates and the change in board of directors have the most and the least impact on the probability of falling insurers’ solvency, respectively. Also, the impact of loss ratio differs in various quantities. Moreover, the impact of variables on probability of decreasing of solvency of insurers are verified; including macroeconomic; interest rate, economic growth and international economic sanctions, Financial variables; current ratio, loss ratio, the Herfindahl–Hirschman Index, and change in board of directors.

    Keywords: Early Warning System, Solvency, Insurance, Logit Panel Data
  • Rahim Bonabi Ghadim *, Hamed Majidi Pages 203-224
    Maximizing the value of the company requires making the right investment decisions and any striving for value creation and optimal use of investment opportunities is influenced by the behavioral aspects and individual characteristics of the CEO. The present study investigates the effect of narcissism and CEO power on firm's investment efficiency and consistent earnings growth. Accordingly, 110 companies listed in Tehran Stock Exchange were selected by random sampling method and multivariate regression method was used for the period 2012-2019. This research is applied in terms of purpose and using the post-event approach. The results showed that narcissism had a significant positive and negative effect on firm's investment efficiency and consistent earnings growth, with a significance level of 0/006 and 0/111, respectively. Also, CEO power has a significant positive effect on investment efficiency and consistent earnings growth with a significant level of 0/001 and 0/002, respectively. This result reflects the opportunistic behavior of managers in pursuit of personal benefits and increased agency costs, which requires more monitoring of the behavioral characteristics of managers.
    Keywords: CEO Narcissism, CEO power, Investment Efficiency, Consistent Earnings Growth