فهرست مطالب

نشریه مبانی فقهی حقوق اسلامی
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 29، بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/19
  • تعداد عناوین: 19
|
  • محبوبه سادات مقدسی*، احمد باقری، سید محمدرضا آیتی صفحات 1-12
    احکام شرعی تابع مصالح و مفاسد واقعیه هستند و بی تردید این مهم در آموزه های دینی و به تبعیت از آن در آموزه های فقهی مورد توجه قرار گرفته است. بدیهی است که شرایط اجتماعی و عرف زمان و مکان به عنوان یکی از مولفه های تشخیص مصلحت و مفسده تاثیر انکارناپذیری در فرایند استنباط حکم شرعی دارد.احکام ناظر به حقوق زوجین نیز از شمول این قاعده کلی مستثنی نیست و طبعا شرایط و موقعیت زن و مرد در جامعه در تبیین حقوق و تکالیف هر کدام نقش به سزایی خواهد داشت.بر اساس یافته های این تحقیق،ادله مورد استناد فقیهان که مستبط از برخی آیات و روایاتی غیرصریح در این موضوع است،قابل خدشه می باشد، چه آنکه به نظر می رسد در نحوه استناد به ادله یاد شده، موقعیت اجتماعی زن و شرایط نابرابر جنسی و به ویژه منزلت پایین جنس زن در جامعه عصر تشریع، تاثیر غیرقابل انکاری در صدور حکم اختصاص طلاق به مرد داشته است
    کلیدواژگان: طلاق، زوجه، زوج، اختیارات، حق طلاق
  • یعقوب مطلبی گلعذانی* صفحه 2

    در مواردی که در یک مجموعه با ذی نفعان متعدد، خسارتی سنگین در وقوع شرف بوده و با ایجاد خسارتی کمتر بتوان مانع از بروز خسارت سنگین شد، جبران این خسارت کمتر برعهده همه ذی نفعان بوده که به آن خسارت مشترک گویند. در این پژوهش ماهیت فقهی و حقوقی این نوع دعاوی بررسی شده است. این پژوهش باهدف بررسی ماهیت فقهی و حقوقی دعاوی پیشگیرانه انجام شده است. این پژوهش به روش توصیفی-تحلیل با ابزار گردآوری مطالب فیش برداری انجام شده است. در کشور ما این نوع خسارت تنها در قانون دریایی ذکر شده و در دیگر امور مشابه به صراحت ذکر نشده است. این در حالی است که در کشورهای غربی به خصوص نظام حقوقی فرانسه، اصل خسارت مشترک به رسمیت شناخته شده است. اصول فقهی بر مبنای قاعده لاضرر و دفع افسد، این قاعده را پذیرفته و تمامی ذی-نفعان حسب میزان منافع خود در جبران خسارت سهیم هستند. در سکوت کنونی قانون، نیاز است که به موجب اصل 167 قانون اساسی این نوع خسارت را در تمامی امورات مدنی به رسمیت شناخت.

    کلیدواژگان: جبران خسارت، خسارت مشترک، قانون دریایی، قاعده لاضرر، مسئولیت مدنی
  • مهدی ملاولی* صفحه 3

    قاعده تحمیل دلیل در فقه بصورت کلی و اجمالی دارای سابقه بوده و می توان پذیرش و اعتبار آن را در قاعده فقهی اله علی المدعی مشاهده نمود. رد پای این قاعده در اعمال قانون گذار را می توان در ماده 1257 قانون مدنی و ماده 197 آیین دادرسی مدنی مشاهده نمود. در این تحقیق سعی گردیده که چارچوب قاعده ی محل بحث و از رهگذر شناسایی و احصاء و بررسی و تعیین تکلیف مولفه های دخیل و بصورت منطقی و کار بر عشق تعریف گردد، قاعده تحمل بار اثبات دلیل اثر به دست فواید عام (ضوابط عام قاعده که در تمامی قواعد حقرنی لازم الرعایه هستند)، کلی (ضوابط معطوف نوع و خصوصیات دعوای مطروحه) و جزیی (ضوابط مربوط به نوع دلیل ابرازی) برخوردار می باشد، که شناخت دقیق و جامع قاعده نیازمند توجه به هر سه سطح ضوابط مذکور می باشد. از جمله ی نکات حساس و پیچیده می توان به معیار شناخت مدعی از منکر و حد لازم برای دلیل آوری و نیل به استانه اثبات اشاره نمود. مادام که به نکات فوق بصورت نهاد هایی مستقل در عرصه دادرسی توجه شود، مشکل به قوت خویش باقی خواهد بود. چاره ی مشکل در جامعه نگری نهفته است. مجموعه نکات فوق در راستای تبین مفهوم مینایی قاعده یعنی بار اثبات مورد بررسی و دقت نظر قرار گرفته شده است.

    کلیدواژگان: اثبات، دلیل، بار، مدعی
  • علی حاجت پور قلعه رودخانی، اسماعیل عبداللهی*، مریم صفایی صفحه 4

    تجارت غیرقانونی برون مرزی برخلاف قوانین و مقررات کشور، قاچاق کالا نام داشته که موجب برهم خوردن سیاست های اقتصادی کشور می شود. باتوجه به این که اقتصاد مقاومتی برای کشور ما یک نیاز ضروری است، تهیه الگوی بومی جهت مبارزه و پیشگیری از قاچاق کالا ضرورت داشته که در این پژوهش به روش ترکیبی کمی-کیفی انجام شده است. از بین تمامی پرسنل پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان بوشهر، در بخش مصاحبه 10 نفر و در بخش پرسشنامه 100 نفر حاضر به همکاری با محقق شدند. پس از مصاحبه، عوامل مورد نظر شناسایی شده و با امتیازدهی در بخش پرسشنامه، رتبه بندی شده که در نهایت به تهیه الگوی مبارزه و پیشگیری از قاچاق کالا منتهی شد. عوامل اصلی شامل پنج عامل 1-اقتصادی، 2-اجرایی، 3-فنی، 4-تقنینی و 5-قضایی-امنیتی تعیین شدند. هر عامل اصلی دارای 5 عامل فرعی بوده که در مجموع با 25 عامل فرعی، الگو طراحی شد و امید است که با اجرای کامل آن، سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی با رویکرد حقوق مرزنشینان محقق گردد.

    کلیدواژگان: قاچاق کالا، اقتصاد مقاومتی، ستاد مبارزه باقاچاق کالا و ارز، مناطق مرزی، مدل بومی اشتغال
  • نادر حیدری*، رضا رنجبر الوار علیا، رحیم وکیل زاده صفحه 5

    مجازات جزای نقدی نسبی (تناسبی یا متغیر) مطابق قسمت اخیر تبصره 3 ماده 19 قانون مجازات اسلامی و رای وحدت رویه شماره 759 تاریخ 20/4/1396 هیات عمومی دیوان عالی کشور، تعزیر درجه هفت محسوب میشود. اگر جرایم مستوجب جزای نقدی نسبی، مختلف باشند برای هریک، طبق بندهای ب و پ متناسب با ارزش موضوع جرم (مانند کالای قاچاق یا مواد مخدر) تعیین مجازات شده و اگر جرایم ارتکابی غیرمختلف و مشمول بند الف م 134 قانون مجازات اسلامی باشد، فقط یک مجازات و متناسب با میزان شدیدترین جرم ارتکابی و مجازات متعلق به آن تعیین خواهد شد. به طور عام احکام تکرار جرم مشمول جزای نقدی نسبی نمی گردد و این مجازات ها منصرف از حکم ماده 137 قانون مجازات اسلامی است. در مواجهه با قوانین خاص (مانند قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز) همان حکم قانون خاص ملاک عمل می باشد. برای مشارکت در جرایمی که مستوجب جزای نقدی نسبی است، طبق ماده 125 قانون مجازات اسلامی، مجازات هر یک از شرکاء، مجازات فاعل مستقل (به نسبت مجموع موضوع جرم) بوده و صرفا انتفاع مرتکب در زمان بررسی میزان انتساب رفتار اتهامی به مرتکب جهت احراز رفتار مشارکتی، مورد امعان نظر قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: مجازات، جزای نقدی، نسبی، تکرار، تعدد، جرم، مشارکت
  • ابراهیم آریازنگنه، فخرالدین ابوئیه*، احمدرضا بهنیافر، علی پورقصاب امیری صفحه 6

    هدف از پژوهش حاضر بررسی مراجع مهم شبه قضایی در شهرداری ها می باشد. روش پژوهش توصیفی تحلیلی بوده و از قوانین عادی و مصوبات هیات وزیران و قانون شرح وظایف شهرداری ها و دهیاری ها استفاده شده است. در این پژوهش فقط کمیسیون ماده 1000، کمیسیون ماده 77 ، کمیسیون ماده 99 ، کمیسیون تصبره ی ذیل بند 20 ماده 55 و کمیسیون تشخیص باغات بررسی شد. نتایج نشان داد در کمیسیون ماده 100 مراحل رسیدگی حاکی از رعایت تشریفات قانونی آیین دادرسی است ولی عدم شفافیت در تبصره های آن باعث بروز مشکالت عدیده حقوقی می گردد. ایرادی که به کمیسیون ماده 77 وارد است یک مرحله ای بودن است و برخالف کمیسیون ماده 100 فاقد کمیسیون تجدید نظر است. کمیسیون بند 20 ماده 55 قانون شهرداری از نمونه هایی است که در آن قوانین مربوط به حوزه شهرسازی در زمینه خدمات شهری به صورت کاملا تخصصی برنامه ریزی و کنترل میشود. کمیسیون فوق مرجع رسیدگی به اعتراض شهروندان از تشخیص شهرداری در ارتباط با تعطیل، تخریب و انتقال صنایع و مشاغل مزاحم به خارج شهر است. وجه اشتراک آن با کمیسیون ماده 77 این است که کمیسیون تجدید نظر ندارد و یک مرحله ای است و کمیسیون ماده 99 حوزه برون شهری و خارج از شهر است و محل تشکیل در استانداریهاست ولی محل تشکیل کمیسیون ماده 77 در شهرداری هاست.

    کلیدواژگان: مراجع شبه قضایی، شهرداری ها، کمیسیون ماده 100، کمیسیون ماده 77، کمیسیون ماده 99
  • فاطمه شیخی*، منصور امینی، پرویز ساورایی صفحات 13-29

    چنانچه در معنا و مفهوم جزء یا شرطی از قرارداد که مستقلا مورد مذاکره طرفین قرار گرفته باشد ، شک و ابهام وجود داشته باشد، قاعدتا تفسیر به نفع کسی که اخیرا به قرارداد ملحق شده و علیه شخصی که سابقا قرارداد را تهیه و تنظیم نموده است ارجح است ؛ زیرا شخص اولیه تهیه و تنظیم کننده قرارداد در هنگام تهیه و تنظیم متن اولیه ، قدرت جلوگیری از شک و ابهام در متن قرارداد را دارد. این اصل در حقوق کشورهای کامن لا و رومی ژرمنی به صراحت و بعضا پیش بینی گردیده است . لکن بصراحت در حقوق ایران وجود نداردولی با توجه به اصول مبانی فقهی و اقتضایات اصول عدالت و انصاف، لزوم رعایت نظم عمومی و حسن نیت و حاکمیت اراده و قواعد تسبیب و منع تقلب نسبت به قانون ، می توان این دکترین را درفقه و حقوق ایران قابل اعمال و اجرا دانست.

    کلیدواژگان: تفسیر قرارداد، ترجیح تفسیر علیه تنظیم کننده، ترجیح تفسیر علیه متعهد له، حسن نیت
  • سید محمدرضا موسوی فرد* صفحات 30-47

    تخریب گرایی یا خرابکاری یا وندالیسم به معنای تخریب کنترل نشده اشیاء و آثار فرهنگی باارزش یا اموال عمومی است که یک ناهنجاری اجتماعی به حساب می آید با رویکردهای کنونی حقوق کیفری در ایران، این نا به هنجاری اجتماعی در تمامی مصادیق آن جرم انگاری نشده است. در این مقاله در پی پاسخ بدین سوال هستیم که بر اساس ظرفیت های فقهی جزایی موجود در قانون اساسی و قانون مجازات اسلامی 92 می توان وندالیسم را جرم انگاری کرد؟ با روش توصیفی تحلیلی باید تصریح داشت؛ با توجه به مادتین 677 و 588 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی 92 نمی توان برای مرتکبان قایل به ارتکاب به جرم کیفری شد، با توجه به ظرفیت های فقهی در ماده 167 قانون اساسی و ماده 220 قانون مجازات اسلامی 92 می توان با رعایت نکاتی از جمله اصل ضرورت رعایت حقوق فرد در حقوق کیفری در جرم انگاری های فقهی، اصل ضرورت نظم عمومی و نگهداری بیت المال اموال عمومی، حل تعارضات جرم انگاری فقهی با اصل قانونی بودن جرم مبتنی بر رویکردهای عقلی و حقوقی بر اساس ظرفیت های فقهی و قانونی موجود در جهت جرم انگاری فقهی برخی مصادیق وندالیسم گام برداشت.

    کلیدواژگان: وندالیسم، جرم انگاری، فقه، قانون اساسی، قانون مجازات اسلامی
  • محمدابراهیم مجاهد، احمد عابدینی نجف آبادی*، جواد پنجه پور صفحات 48-70

    نگاهی اجمالی به تاریخچه فقهی بحث با دو قول تخییر و ترتیب مواجه شدیم. پرسش اساسی این است که از این دو قول،کدامیک مقرون به صواب است؟ پژوهش حاضر به شیوه تحلیلی-توصیفی با اشراف به اقوال وادله طرفین در مقام ارزیابی نهایی نتیجهمی گیرد که: گرچه حرف«او» در معنای تخییر مشهور است، ولی این گونه نیست که این لفظ منحصرا افاده تخییر نماید و فقط همین معنا را مفهوم انحصاری آن بدانیم. زیرا گاهی قراین موجب انصراف از ظهور بدوی و رفع ید از معنای اصلی لفظی می گردد،که در این صورت معنای اولیه راکد، و لفظ معنای ثانوی پیدا می کند. مانند تکرار مرتب لفظ«او»درآیه محاربه. نمونه دیگرآنکه گفته شده : استناد به دو آیه کفاره قسم و کفاره حج موجب اختیاری شدن موارد مذکوره در اتیان مامور بهما شده به همین دلیل این حرف در مجازات محارب هم مفهومی اختیاری دارد.! شیخ طوسی در کتاب خلاف در رد این استدلال می فرماید:«در قرآن هر جا موضوع بیان احکام است ترتیب مطرح است. اماهرجا کفارات مطرح است آنجا سیر از اخف به اشد لحاظ شده است. بنابراین قیاس«او» در بیان احکام مجازات چهارگانه به کفاره قسم و حج کاملا بلاوجه می باشد. و اما از فقهای اهل سنت شافعی، حنفی و احمد قول مرجح را ترتیب دانسته، و لی مالک قایل به تخییر مقید بوده که ناظر به همان قول ترتیب است. مجموعا در پژوهش هشت دلیل بر ترجیح قول ترتیب بر تخییر اقامه شد. در نتیجه قول صایب در نحوه اعمال مجازاتهای چهارگانه، ترتیب است. مضافابا تامل در روایات باب استنباط می شود، این دو قول تنافی ماهوی با هم ندارند، حتی قول تخییر هم متناظر به ترتیب و تناسب جرم با مجازات است. پس حقانیت قول ترتیب اثبات می شود. شایسته است مقنن کیفری نیز دراصلاح ماده 283 ق_م_ا، مبتنی بر قول ترتیب اهتمام نماید.

    کلیدواژگان: تخییر، ترتیب، کیفیت مجازات، محاربه
  • محمدحسین مشکاتی، سید علیرضا حسینی*، علیرضا سلیمی، عبدالله امیدی فرد صفحات 71-85

    مساله ولایت و سرپرستی نسبت به امور دیگری، یکی از مسایل مبتلا به و مقتضای ضرورت و مصلحت برخی از افراد جامعه است. آنچه که در بین بیشتر فقها و حقوقدانان امری مسلم فرض شده است انحصار ولایت در «ولی شرعی» است. از این رو ولایت «ولی عرفی» کمتر مورد بحث و بررسی و کنکاش قرار گرفته است. بر این اساس سوال اصلی پژوهش عبارت است از اینکه «مصادیق ولایت ولی عرفی از نظر فقهی کدام است؟». فرضیه پژوهش آن است که با بررسی متون دینی و تحلیل ادله فقهی می توان مصادیقی از مشروعیت اعمال ولایت از سوی ولی عرفی را یافت. یافته های پژوهش حاکی از آن است پذیرش مشروعیت ولایت ولی عرفی در مصادیق مورد بحث، آثار فراوانی در زندگی فردی و اجتماعی خواهد داشت. علاوه بر آن می تواند بخشی از مسیولیت های حکومت و دستگاه قضایی را کاهش دهد و مدیریت امور آسان تر و توسط خود مردم سامان پذیرد.

    کلیدواژگان: ولی شرعی، ولی عرفی، مصداق شناسی، فقه
  • علی اصغر افشاری* صفحات 86-103
    قاعده منع تبعیض قاعده ای است که به عنوان یک قاعده حقوق بشری در حقوق بین الملل مورد شناسایی قرار گرفته و اسناد متعدد بر آن تاکید کرده است. ظهور قاعده منع تبعیض که مقبولیت جهانی یافته و عقلانیت معاصر بر آن تاکید می کند می تواند نمایانگر تغییر عرف تمایزگذار عصر تشریع به عرف برابری طلبانه در عصر حاضر باشد. سوالی که اینجا شکل می-گیرد این است که تغییر عرف تمایزگذار به عرف برابری طلبانه چه تاثیری بر قوانین تمایزگذار حقوق اسلامی می گذارد؟ آیا می-توان گفت عرف تمایزگذار عصر تشریع نسبت به موضوعات قوانین تمایزگذار حیثیت تقییدیه داشته است، در نتیجه با ظهور قاعده منع تبعیض که حکایت از انتفاء عرف تمایزگذار عصر تشریع و شکل گیری عرف جدید دارد، موضوعات قوانین تمایزگذار منتفی و در نتیجه قوانین تمایزگذار حقوق اسلامی سالبه به انتفاء موضوع می گردند؟ این مقاله کوششی است در جهت تبیین اینکه عرف تمایزگذار عصر تشریع نسبت به موضوعات قوانین تمایزگذار حیثیت تقییدیه داشته است و در نتیجه با شکل گیری قاعده منع تبعیض که حکایت از عرف مساوات طلبانه دارد، قوانین تمایزگذار حقوق اسلامی جای خود به قوانین مساوات طلبانه می دهند.
    کلیدواژگان: منع تبعیض، عقلانیت عصر، تغییر عرف، حیثیت تقییدیه، احکام امضائی
  • امیر جوادی، محمد باباپور*، عبدالعلی محمد جوزانی صفحات 104-119
    وسیله پرداخت در قراردادهای هوشمند، رمزارز است. تغییر در ارزش این ابزار پرداخت، می تواند شرایط معاملات را شدیدا متاثر نماید. این مهم می تواند به ایجاد شرایط سخت و طاقت فرسا برای طرفین قرارداد منتهی گردد. این پژوهش به روش تحلیلی- توصیفی در جهت پاسخ دهی به این سوال انجام شده که وضعیت تعهدات در چنین وضعیتی برای طرفین قرارداد هوشمند به چه صورت است؟ باتوجه به تفسیر موسع از شرایط فورس ماژور می توان وضعیت مذکور را به آن تعمیم داد. هرچند که قانون گذار به سبب بداعت موضوع در مورد آن صراحت لازم را ندارد، اما باتوجه به بیانات فقها در خصوص اسباب سقوط تعهدات، به خصوص در بحث اقاله، می توان چنین وضعیتی را محرز دانست. به خصوص آنکه شرایط عسر و حرج نیز در این مورد صادق است. عرف عمومی نیز جایگاهی ویژه داشته و نمی توان به سبب ورود چنین مبحثی جدید، موجبات زیان هنگفت به شهروندان را فراهم دانست. مبدل شدن قرارداد هوشمند به سنتی می تواند راهکار فقهی-حقوقی در این مورد تلقی شود.
    کلیدواژگان: سقوط تعهدات، اجرای تعهدات، قرارداد هوشمند، رمزارز، نوسان ارزش
  • داوود نصیران*، محمدرضا کاظمی نافچی، سید محمد هادی مهدوی، رضا عباسیان صفحات 120-140
    اصل انسجام یعنی پیوستگی قوانین با اخلاق در جامعه و از حقوقی که اصل انسجام در آن مغفول مانده، حق شفعه در اموال منقول و غیرمنقول غیرقابل تقسیم می باشد. در مواد 808 و 815 ق.م حق شفعه برای اموال غیرمنقول و قابل تقسیم حکم شده اما این مواد از دو نظر قابل ایرادند؛ الف) فقهی: در اثبات حق شفعه نظری است که با استناد به ادله ی فقهی، حق شفعه را در اموال منقول و غیرمنقول غیرقابل تقسیم جاری می داند؛ ب) اخلاقی: با استناد به اصل انسجام پیوستگی قوانین و اخلاق حق شفعه در این اموال جاری است. پژوهش حاضر به روش توصیفی-تحلیلی صورت پذیرفته و درصدد پاسخگویی به پرسش هایی از قبیل؛ «اصل انسجام چگونه بر اثبات حق شفعه در اموال منقول و غیرمنقول غیرقابل تقسیم دلالت می کند؟»می باشد. حق شفعه در اموال مذکور در سه دلیل از ادله اربعه فقهی(سنت، اجماع و عقل) و با استناد به اصل انسجام قوانین و اخلاق ثابت است و عدم پذیرش این قول به دلیل عدم توجه به ماهیت وجودی شفعه، عدم تدقیق در ادله اربعه فقهی و آراء فقها و عدم توجه به اصل حقوقی-اخلاقی انسجام است.
    کلیدواژگان: شفعه، اموال منقول، اموال غیرقابل تقسیم، اصل انسجام، فقه، اخلاق
  • پروین اکبرینه*، بهنام امیرشاکری، علی غریبه، محمدتقی علوی صفحات 141-156

    برای رسیدگی به هر دعوا بر مبنای قواعد مربوط به صلاحیت، گذشته از آنکه مرجع قضایی باید صلاحیت رسیدگی به دعوای اقامه شده را داشته باشد، دادرسی که رسیدگی به دعوا از جانب مقام مسیول به او ارجاع گردیده نیز باید بر مبنای قواعد دادرسی صلاحیت شخصی برای رسیدگی به همان دعوا را دارا باشد، استقلال و رعایت اصل بی طرفی به عنوان مبنای جهات رد دادرس بوده و تضمین کننده اصل دادرسی عادلانه است و در شاخه های حقوق دادرسی مدنی، کیفری و اداری به آن پرداخته شده، در دوران اسلامی دادرسان از طرف رییس حکومت یعنی خلیفه برگزیده می شدند در این دوران به غیر از مقاطع خاصی از تاریخ و احکام بعضی پادشاهان، حقوق ایران بر مدار فقه قرار داشته است، فلذا با در نظر گرفتن کاستی های قانونی لازم است علاوه بر مطالعه در کتب فقهی، اصول و قواعد آیین دادرسی فراملی هم مورد توجه و تامل قرار گیرد و این امر که در فقه اسلامی و نیز در اصول دادرسی بین المللی و در مسیر جهانی شدن، موضوع رد دادرس چگونه طرح و چه تضمینات مناسبی در راستای ایجاد دادرسی عادلانه ذکر و پیش بینی گردیده می تواند زمینه اصلاح را بوجود آورده و تا حدودی خلا ناشی از کمبود ادبیات آیین دادرسی را جبران کند.

    کلیدواژگان: ایراد، دادرسی عادلانه، رد دادرس، صلاحیت شخصی
  • رضا مقبلی قرائی*، سید محمد شفیعی مازندرانی، علیرضا عسگری صفحات 157-170

    قرارهای تامین کیفری از جمله قرارهای موقت و اعدادی هستند؛ موقت هستند چون محدود کننده آزادی تا مشخص شدن نتیجه دادرسی در اصل دعوی می باشند و اعدادی هستند به این دلیل که مقدمات انجام تحقیقات و بازجویی و بررسی دلایل و مدارک طرفین و دادرسی جزایی منصفانه را فراهم می کننددر آیین دادرسی مدنی و کیفری، قرار تامین، جهت جلوگیری از تضییع حقوق اصحاب دعواست و با از بین رفتن شرایط صدور قرار، منتفی می شود. به موجب این قانون قرار تامین انواع مختلف دارد از جمله: بازداشت موقت، کفالت، وثیقه، تعهد که در این نوشتار به واکاوی فقهی قبول کفالت که به موجب آن یک نفر (کفیل) در مقابل طرف دیگر (مکفول له)، حضور شخص ثالثی (مکفول) را ضمانت می کند، پرداخته شد و از طریق جمع آوری کتابخانه ای منتج شد که اگر تضمین حقوق بزه دیده به طرق دیگر امکان پذیر باشد، مانعی برای صدور کفالت است و قبول مال معرفی شده توسط وثیقه گذار منوط به شرایط و امکانات دادسرا برای پذیرش آن است. وجه الکفاله و وثیقه نباید در هر حال از خسارت وارد به بزه دیده کمتر باشد.کلیدواژه ها: قرارتامین، کفالت، متهم.

    کلیدواژگان: قرارتامین، کفالت، متهم
  • منصوره نجات نیا، بخشعلی قنبری*، محمدرضا عدلی صفحات 171-186

    رجعت عیسی مسیح که از آن به ظهور ثانویه یا پاروسیا تعبیر می شود یک اعتقاد مسیحی است که این عقیده بر اساس پیشگویی ها و بخشی از معاد شناسی مسیحیت است. نسبت به این دیدگاه در میان فرقه های مسیحیت اختلاف نظرهایی وجود دارد. در عهد جدید به بازگشت حضرت عیسی اشاره شده است و در آن از اصطلاحاتی مانند: رسیدن، آمدن یا حضور یاد می شود و از آن واقعه به عنوان "نجات دهنده" و "تجسم" خداوند تعریف می شود. بنا به نقل انجیل عهد جدید بازگش ت عیسی به زمین رویداد باشکوهی خواهد بود که به همراه حوادثی ظاهر خواهد شد. در اعتقادنامه نیقیه و اعتقادنامه رسولان، آمدن دوم  ذکر شده است.  درقرون بعد موضوع بازگشت عیسی مسیح در محافل پروتستان نیز دارای بحث ها و اعمال اصلاحاتی است بویژه آنکه درآیین های لوتری و انگلیکن هم  بعنوان بازگشت دوم آمده است که حضرت عیسی دوباره با جلال خواهد آمد تا زندگان و مردگان را داوری کند. بنا به اعتقاد انگلیکن ها علایم و شواهد  بازگشت مسیح را در دنیا و زندگی کنونی تجربه می کنیم که به وضوح در فرازهای عشای ربانی شاهد آن هستیم. به باور آنان رجعت در عدالت و صلح است و این واقعیت باید تحقق یابد. نهایت اینکه اعتقاد و انتظار بازگشت مجدد حضرت عیسی در آخرالزمان وجود دارد.تشابه رجعت حضرت عیسی با اعتقادات اسلامی و آنچه در قرآن و روایات اسلامی وجود دارد بسیار شگفت انگیز است و این خود تاکیدی بر وقوع رجعت آنحضرت است که در آخر اشاراتی از منابع محکم اسلامی خواهیم داشت.در این جستار موارد برجسته ی اعتقادات آخرالزمانی مسیحیت بخصوص در فرقه ی انگلیکن مورد بررسی قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: عیسی، پاروسیا، مسیحیت، انجیل عهدجدید، پروتستان، انگلیکن
  • مرضیه فراهتی، سید محمد صدری *، عباسعلی فراهتی صفحات 187-209

    در قانون مدنی ایران خسارات ناشی از نقض تعهدات قراردادی در مواد 226 تا 230 پیش‌بینی‌شده است. آنچه در این میان اهمیت دارد این است که در این خصوص کدام‌یک از انواع خسارات، قابل مطالبه است؟ در قانون مدنی ایران، به‌طور کامل به انواع خسارات قابل مطالبه در نقض تعهدات قراردادی اشاره نشده است. برای ساختارمند نمودن خسارت نقض تعهد قراردادی، ابتدا باید قانون‌گذار وضعیت انواع خسارت‌های قابل جبران را به‌طور دقیق و صریح روشن کند، سپس باید ضابطه ارزیابی این خسارت‌های مطالبه شدنی ارایه گردد تا طرفین قرارداد بتوانند به‌درستی، خطرپذیری قراردادی و حدود آن را ارزیابی کنند. در این نوشتار به انواع و احکام خسارات قابل مطالبه در نقض تعهدات قراردادی در فقه و حقوق ایران از لحاظ ماهیت، سبب، منبع و زمان پیدایش خسارت پرداخته و سپس تطبیقی با حقوق فرانسه با توجه به آخرین اصلاحات آن داده‌شده است. خسارات مادی، معنوی، عدم النفع محقق الحصول، وجه التزام، تاخیر تادیه، خسارات مستقیم و قطعی گذشته یا محقق‌الوقوع آینده و همچنین خسارات ناشی از تاخیر انجام تعهد می‌توانند به‌عنوان خسارات قابل مطالبه در نقض تعهدات قراردادی قرار بگیرند که لازم است قانون‌گذار به‌صراحت آن‌ها را مشخص نماید. بعضی از خسارت‌های قابل مطالبه‌ای که در سیستم حقوقی فرانسه در نقض تعهدات قراردادی موجود است، در سیستم حقوقی ایران اصلا پیش‌بینی‌نشده است، ازجمله «خسارت ناشی از اعتماد» و «خسارت ناشی از انتظار» و یا مسیله تعدیل قضایی در خصوص «وجه التزام» که به قوانین جدید فرانسه افزوده‌شده که جا دارد این موارد در قانون ما نیز اضافه گردد.

    کلیدواژگان: تعهد، نقض قرارداد، زیان دیده، جبران خسارت
  • اشرف نایب زاده* صفحات 210-224
    ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬لزوم و استحکام قرارداد به عنوان یکی از اصول مبنایی در معاملات به شمار می‫رود. گرچه مبنای قوانین حقوقی در راستای اصول بنیادی مانند اصل لزوم در تلاش برای استحکام قرارداد و جلوگیری از انحلال بی‫مورد آن می‫باشد ولی گاهی اصل لزوم می‫تواند آثار نامطلوبی رابرای طرفین ایجاد نماید. امروزه در بسیاری از عقود و قراردادهای معوض مالی لازم، با هدف ثبات معاملات «اسقاط کافه خیارات ولو خیار غبن حتی به اعلی درجه» به صورت شرط ضمن عقد درج می شود. حال اینکه گنجاندن شروط مختلف بدون آگاهی از عواقب آن یا امضای قرارداد تنها بر اساس حسن اعتماد به طرف مقابل، بی‫تدبیری و غیرمسیولانه است، زیرا در صورت بروز اختلاف به صرف امضای ذیل مفاد قرارداد، امضاکننده مسیول و ملزم به پذیرش عواقب عمل خود است. به این معنا که طرفین معامله پس از انعقاد عقد نمی‫توانند به بهانه غبن و ضرر معامله را فسخ کنند. از آن‫جایی که این شرط در برخی موارد ابزاری در جهت سوءاستفاده از حق و مبنای ورود ضرر می‫شود و در حقوق هرگاه بحث از ورود ضرر و خسارت فاحش و جبران ضرر می‫شود، قاعده لاضرر به ذهن متبادر می‫گردد تا از طریق این اهرم قدرتمند، زیان دیده قادر به جبران ضرر وارده شود. در این مقاله با استفاده از روش تحلیلی- استنباطی و با استناد به اصل چهلم قانون اساسی و با تاکید به قاعده لاضرر، نفی اعتبار شرط «اسقاط کافه خیارات» مورد مداقه و بررسی قرار گرفته است .
    کلیدواژگان: خیار، عقود لازم، عقودجائز، اسقاط کافه خیارات، لاضرر
  • سعیده اسماعیلی فرد، سید حسین سادات حسینی*، رمضان دهقان، مجید هراتیان نژادی صفحات 225-241
    تحریم های بین المللی خواه یکجانبه خواه چندجانبه، همیشه بدین منظور بکار گرفته شده اند که رفتار کشور مورد تحریم تغییر پیدا نماید.در این میان، اقدامات متعددی از سوی دولت های مورد تحریم صورت گرفته است که بالتبع آن بر اجرای قراردادها تاثیرگذار بوده است. سوال اصلی تحقیق حاضر که به صورت توصیفی-تحلیلی صورت گرفته است این می باشد که اولا وضعیت اجرای قراردادها در نتیجه وقوع تحریم های بین المللی به چه صورت خواهد بود؟ ثانیا چه راهکارهایی برای مدیریت اجرای قراردادها در دوران تشدید تحریم های بین المللی وجود دارد؟نتیجه تحقیق حاضر آن است که از منظر حقوقی می توان وقوع تحریم های بین المللی را با سه دکترین مختلف یعنی فورس ماژور، عقیم سازی و دشواری اجرای قراردادها تطبیق داد که از این بین با توجه به اینکه امکان اجرای قراردادها با وجود تحریم های بین المللی هم چنان وجود دارد و صرفا تشدید آنها موجب دشوار شدن اجرای قراردادها شده است، تحریم های بین المللی را بیشتر بایستی با دکترین دشواری اجرای قراردادها یا همان هاردشیپ منطبق ساخت .یکی از موثرترین راهکارها در زمینه مدیریت اجرای قراردادها در دوران تحریم های بین المللی ،تعدیل قرارداد است.
    کلیدواژگان: تحریم های بین المللی، فورس ماژور، عقیم سازی، دشواری قرارداد، تعدیل قرارداد
|
  • Mahboubeh Moghadasi *, Ahmad Baqeri, Seyyed Mohammadreza Ayati Pages 1-12
    The aim of this study was to identify the effect of time and place on the allocation of divorce rights by descriptive-analytical method. The issue of equality between men and women in the right to dissolve marriage, as well as its conclusion in terms of Islamic jurisprudence and law, has long been raised among Muslim thinkers; But the objections and protests have never been as high as they are now, the emergence of civil movements and human rights activists and the increasing awareness of women about their rights have caused these issues to be raised more seriously and jurists and legislators of Islamic countries look at the issue from new horizons. The findings show: The study of the role of custom in allocating the right to divorce is one of the important issues in the field of jurisprudence dynamics and without a doubt the role of custom of time and place is one of the important issues in this regard. Assigning the right to divorce to a man is one of the matters that is not explicitly mentioned in the Qur'an and does not deprive the wife of this right. A historical study of the status of women in the time of ignorance and the view that the Arabs had of women and the types of divorces in that day, by examining different temporal and spatial customs, customs and religious imitations, is ordered to divorce the wife
    Keywords: divorce, wife, husband, authority, right to divorce
  • Yaghob Motalebi Galgezani * Page 2

    In cases where in a complex with multiple stakeholders, heavy damage occurs in the occurrence of honor and by causing less damage, heavy damage can be prevented, the compensation of this damage is less on all stakeholders, which is called joint damage. In this research, the jurisprudential and legal nature of this type of lawsuit has been studied. This study was conducted to investigate the jurisprudential and legal nature of preventive claims. This research has been done by descriptive-analytical method with the tool of collecting filing materials. In our country, this type of damage is mentioned only in maritime law and is not explicitly mentioned in other similar matters. In Western countries, especially in the French legal system, the principle of joint damages is recognized. Jurisprudential principles based on the rule of no harm and repulsion of corruption, have accepted this rule and all stakeholders share in the compensation according to the extent of their interests. In the current silence of the law, there is a need to recognize this type of damage in all civil matters under Article 167 of the Constitution.

    Keywords: Compensation, Joint Damage, Maritime Law, Harmless Rule, civil liability
  • Mehdi Molavali * Page 3

    The rule of imposition of reason in jurisprudence generally and briefly has a history, and its acceptance and validity can be seen in the jurisprudence rule of Allah Ali al-Mada'i. The traces of this rule in the actions of the legislator can be seen in Article 1257 of the Civil Code and Article 197 of the Code of Civil Procedure. In this research, an attempt has been made to define the framework of the rule of the place of discussion through the identification, counting, investigation and assignment of the involved components in a logical manner and working on love, the rule of bearing the burden of proving the reason for the effect in the hands of general benefits (the general rules of the rule that in all contempt rules, it has general (rules related to the type and characteristics of the lawsuit) and partial rules (rules related to the type of reason to be expressed), which requires an accurate and comprehensive understanding of the rule to pay attention to all three levels of the mentioned rules. . Among the sensitive and complicated points, we can mention the standard of the claimant's recognition of the negative and the level necessary to provide evidence and reach the level of proof. As long as the above points are paid attention to as independent institutions in the judicial field, the problem will remain on its own. The solution to the problem lies in sociology. The set of the above points has been examined and carefully considered in order to explain the concept of the rule's enamel, i.e. the burden of proof.

    Keywords: Proof, reason, burden, claimant
  • Ali Hajatpoorghaleroodkhani, Esmail Abdolahi *, MARYAM SAFAII Page 4

    Illegal cross-border trade, contrary to the country's laws and regulations, is called goods smuggling, which disrupts the country's economic policies. Due to the fact that resistance economy is an essential need for our country, it is necessary to prepare a local model to fight and prevent the smuggling of goods, which was done in this research using a quantitative-qualitative method. Out of all the police personnel fighting against goods and currency smuggling in Bushehr province, 10 people agreed to cooperate with the researcher in the interview section and 100 people in the questionnaire section. After the interview, the desired factors were identified and ranked by scoring in the questionnaire section, which finally led to the preparation of a model for combating and preventing goods smuggling. The main factors including five factors 1-economic, 2-executive, 3-technical, 4-legal and 5-judicial-security were determined. Each main factor has 5 sub-factors, which was designed as a model with a total of 25 sub-factors, and it is hoped that with its full implementation, the general policies of resistance economy with the approach of border dwellers' rights will be realized.

    Keywords: Smuggling of goods, Resistance economy, headquarters to combat goods, currency smuggling, Border areas, local employment model
  • Ebrahim Ariazanganeh, Fakhredin Aboeiyeh *, Ahmadreza Behniafar, Ali Pourghasab Amiri Page 6

    The purpose of the current research is to investigate important quasi-judicial authorities in municipalities. The research method is descriptive and analytical, and the normal laws and approvals of the Council of Ministers and the law describing the duties of municipalities and rural districts have been used. In this research, only the Article 1000 Commission, the Article 77 Commission, the Article 99 Commission, the Tasbra Commission under Article 55 Clause 20, and the Garden Identification Commission were investigated. The results showed that in the Commission, Article 100 of the proceedings indicates compliance with the legal formalities of the procedure, but the lack of transparency in its notes causes many legal problems. The problem with the Article 77 commission is that it is one-stage, and unlike the Article 100 commission, it does not have an appeal commission. The Commission, Clause 20, Article 55 of the Municipal Law is one of the examples in which the laws related to urban planning in the field of urban services are planned and controlled in a completely specialized manner. The above-mentioned commission is the authority to deal with citizens' objections to the municipality's decision regarding the closure, destruction and relocation of disruptive industries and businesses outside the city. Its common feature with the Article 77 commission is that the commission does not have an appeal and is one-stage, and the Article 99 commission is in the suburban area and outside the city, and the place of formation is in the governorates, but the place of formation of the Article 77 commission is in the municipalities.

    Keywords: Quasi-judicial bodies, Municipalities, Article 100 Commission, Article 77 Commission, Article 99 Commission
  • Fatemeh Sheikhi *, Mansour Amini, Parviz Savraie Pages 13-29

    If in the meaning and concept of a part or condition of the contract that hasn’t been negotiated independently by the parties,there be doubt and ambiguity,interpretation is usually in favor of the person who has recently joined the contract and against the person who drafted the contract, because the original person preparing and arranging the contract has the power to prevent doubt and ambiguity in the text of the contract when preparing and arranging the initial text. This principle is explicitly and some times explicitly enshrined in the law of the German Roman states and common law , but it doesn’t explicitly exist in Iranian law. However ,according to the principles and foundation of jurisprudence and the requirments of the principles of justice and the rule of will and the rule of causation and prohibition of frand against the law, this doctrine can be considered applicable in Iranian jurisprudence and law.

    Keywords: Interpretation of the contract, preference for interpretation versus regulator, preference for interpretation over committed, good will
  • Dr. Seyed Mohammad Reza Mousavi Fard * Pages 30-47

    Destructionism or vandalism means the uncontrolled destruction of valuable cultural objects and artifacts or public property, which is considered a social anomaly. With the current approaches of criminal law in Iran, this social anomaly has not been criminalized in all its cases. In this article, we seek to answer the question that vandalism can be criminalized based on the criminal jurisprudential capacities in the Constitution and the Islamic Penal Code. Descriptive-analytical method should be specified; According to Articles 677 and 588 of the Penal Code of the Islamic Penal Code 92, the perpetrators can not be considered a criminal offense. The principle of necessity of observing individual rights in criminal law in jurisprudential criminalizations, the principle of necessity of public order and maintenance of public property treasury, resolving conflicts of jurisprudential criminalization with the principle of legality of crime based on rational and legal approaches based on jurisprudential and legal capacities for crime Some jurisprudential instances of jurisprudence have taken steps.

    Keywords: Vandalism, criminalization, Jurisprudence, Constitution, Islamic Penal Code
  • Mohamadebrahim Mojahed, Ahmad Abedini Najaf Abadi *, Javad Panjehpour Pages 48-70

    Review:A brief look at the jurisprudential history of the debate We came across two promises of change and order. Because sometimes the evidence leads to the abandonment of the primary appearance and the removal of iodine from the main literal meaning, in which case the primary meaning is stagnant, and the word acquires a secondary meaning. Like the repeated repetition of the word "he" in the verse of Moharebeh. Another example is what has been said: Citing the two verses of expiation of oath and expiation of Hajj has made the above-mentioned cases optional in the case of the agent of Bahma, therefore, this word also has an optional meaning in the punishment of the enemy! Sheikh Tusi in his book Khalaf rejects this argument and says: But where there is atonement, there is a journey from fear to violence. Therefore, the analogy of "him" in expressing the four punishments to the expiation of swearing and Hajj is completely unjustified. As for the Sunni jurists, Shafi'i, Hanafi and Ahmad have considered the preferred word as the order, and Lee Malik has believed in the optional change which is related to the same word. In total, in the study, eight reasons were presented for preferring the promise of order over choice. As a result, Saeb's promise on how to apply the four punishments is order. In addition, reflection is inferred in the narrations of the chapter, these two promises do not have a substantial contradiction with each other, even the promise of change corresponds to the order and proportionality of the crime with the punishment. So the legitimacy of the promise of order is proved. It is worthwhile for the criminal legislator to try to amend Article 283 of the Penal Code, based on the promise of order.

    Keywords: change, Arrangement, Quality of punishment, Moharebeh
  • Mihammadhosein Meshkati, Seysdalireza Hoseini *, Alireza Salimi, Abdullah Omidifard Pages 71-85

    One of the most frequent institutions that is considered in various jurisprudential subjects is the institution of "Wilayat (guardianship) ". Among the examples of guardianship, "customary guardianship" has been less discussed and studied, and in addition to the need to explain the nature, it is necessary to examine the arguments for the legitimacy of its guardianship. Accordingly, the major question of the study is "What are the principles of legitimacy of customary guardian?". The research hypothesis is that blood relatives (other than father and paternal grandfather) are the customary guardians and narrative and rational arguments can be used for the legitimacy of their guardianship. The method of this study is descriptive-analytical and the religious arguments are analyzed in it. The finding of the current study suggests that by analyzing and scrutinizing the primary and secondary arguments of the guardian, the customary guardian can be accepted as a constrained guardian. Accepting the legitimacy of guardianship of a customary guardian will have many effects on individual and social life. In addition, it can reduce some of the responsibilities of the government and the judiciary system, and manage affairs more easily and by the people themselves.

    Keywords: Shari', a guardian, customary guardian, case studies, Jurisprudence
  • Ali Asghar Afshari * Pages 86-103
    The principle of prohibition of discrimination is a principle that is recognized as a human rights principle in the international law and is emphasized on by numerous documents. The principle of prohibition of discrimination that enjoys a worldwide acceptability and is confirmed by the contemporary rationality, may represent the transition from the discriminatory mores of the age of legislation to the egalitarian mores of the contemporary age. The question at hand is: what are the impacts of this transition on the discriminatory rules of Islamic law? Considering the fact that the discriminatory mores of the age of legislation were part of the subjects of the discriminatory rules of the legislator, is it right to claim that with the advent of the principle of prohibition of discrimination -that indicates the annihilation of the discriminatory mores of the age of legislation and formation of the new mores- the subjects of the discriminatory rules are eliminated and as a result the discriminatory rules of Islamic law are negated through the negation of their subjects? This article is an attempt to present that the discriminatory mores of the age of legislation are bound to the subjects of the discriminatory rules and thereupon with the formation of the principle of prohibition of discrimination that implies the egalitarian mores, the discriminatory rules of Islamic law will be replaced with egalitarian rules.
    Keywords: prohibition of discrimination, contemporary rationality, transition of mores, conditional mode, confirmative rules
  • Amir Jawadi, Mohammad Babapoor *, Abdolali Mohammadi Jozani Pages 104-119
    With the introduction of cryptocurrency into the world of economy, smart contracts were formed based on it and are now partially popular. Experts in this field believe that in case of widespread use of this type of contracts, the possibility of formal transactions will disappear. Despite conducting numerous researches on smart transactions, the discussion of virtual transactions has not been investigated in this field, and this research, using an analytical-descriptive method, is for the first time trying to investigate the responsibility of the Islamic government in this regard. It seems that due to the negative effects of formal transactions in the society, if a special mechanism can eliminate these transactions, the Islamic government is responsible for making them mandatory. According to jurisprudential interpretations, providing social and economic security is the government's duty, which is an example of the mandatory smart contract with the aim of eliminating formal transactions. From a legal point of view, the executive and judicial authorities can send a bill to the Islamic Council regarding the mandatory use of smart contracts in order to provide legal protection and also to prevent the occurrence of crimes. Monopoly in the smart type of contracts is contrary to Islamic Sharia and its partial acceptance is possible like electronic transactions. If the related law is not approved, the executive bodies in charge of certain affairs can use their authority to make these contracts mandatory. The final result is that with the relatively mandatory smart contract and the popularization of cryptocurrency, it is possible to eliminate formal transactions and this action is considered to improve economic security.
    Keywords: cryptocurrency, smart contract, virtual transactions, economic security, Escape from debt
  • Dawood Nasiran *, Mohammadreza Kazemi Nafchi, Sayyed Mohammad Hadi Mahdavi, Reza Abbasian Pages 120-140
    The principle of coherence means the connection of laws with morality in society, and of the rights in which the principle of coherence has been neglected, the right of pre-emption is indivisible in movable and immovable property. Articles 808 and 815 BC provide for the right of pre-emption for immovable and divisible property, but these articles can be challenged in two ways; A) Jurisprudence: In proving the right of pre-emption is a theory that, based on jurisprudential arguments, considers the right of pre-emption in movable and immovable property indivisible; B) Ethical: Based on the principle of coherence of the rules of law and ethics, the right of pre-emption is current in this property. The present study was conducted by descriptive-analytical method and seeks to answer questions such as; "How does the principle of coherence imply the proof of the right of pre-emption in indivisible movable and immovable property?" The right of pre-emption in the mentioned property is fixed in three reasons of the four jurisprudential evidences (Sunnah, consensus and reason) and by invoking the principle of coherence of laws and ethics. And the opinions of jurists and not paying attention to the legal-moral principle is coherence.
    Keywords: Shofeh, movable property, indivisible property, principle of cohesion, Jurisprudence, Ethics
  • Parvin Akbarineh *, Behnam Amirshakeri, Ali Gharibeh, Mohamad Taghi Pages 141-156

    In 0rder to hearing any case based on the rules of jurisdiction, aside from the fact that the judicial authority must has jurisdiction to hear the case, a judge who is refereed by the authority should also have personal jurisdiction to hear the same case on the basis of rules of judgement. Independence and observance of the principle of neutrality have been bases of rejection to the judge, guaranteed principle of just judgement, and has been dealt with in the branches of civil, criminal and administrative judgement. In the Islamic era, judges were appointed by the head of government that is khalifa. In this era, except for certain points of the history and rulings of some king, law in Iran has been based on jurisprudence; so, regarding the legal shortcomings, in addition to study just jurisprudential books, it is necessary also to consider principles and rules of transnational procedure cod. As well as, that how the issue of rejection to judge is raised in Islamic jurisprudence, in the principles of international judgment, and in the direction of globalization, and which appropriate guarantees are mentioned and anticipated in line of just judgment can create the context of correction and somewhat compensate void caused by the lack of judgement code.

    Keywords: rejection, Just Judgement, Rejection of judge, Personal jurisdiction
  • Reza Moghbeli Gharei *, Sayed Mohammad Shafiee Mazandarani, Alireza Asgari Pages 157-170

    Criminal security agreements are temporary and numerical agreements; They are temporary because they restrict freedom until the outcome of the trial is determined. Preventing the violation of the rights of the litigants is eliminated by eliminating the conditions for issuing the contract. According to this law, it is supposed to provide different types, including: temporary detention, bail, bail, commitment in this article to the jurisprudential analysis of accepting bail, according to which one person (guardian) against the other party (guaranteed), the presence of a third party (Guaranteed) was paid, and through the collection of libraries it was concluded that if it is possible to guarantee the rights of the victim in other ways, it is an obstacle to the issuance of bail and acceptance of the property introduced by the guarantor is subject to the conditions and facilities of the court for acceptance. It is. The amount of bail and bail should not be less than the damage to the victim in any case.Keywords: surety, bail, defendant.

    Keywords: appointment, bail, defendant
  • Mansooreh Nejat Nia, Bakhshali Ghanbari *, Mohammadreza Adli Pages 171-186

    The return of Jesus Christ, which is interpreted as the second coming or parousia, is a Christian belief that this idea is based on prophecies and is part of Christian eschatology. There are differences of opinion among Christian sects regarding this view. In the New Testament, the return of Jesus is mentioned and in it terms like: arrival, coming or presence are mentioned and that event is defined as "savior" and "incarnation" of God. According to the New Testament Bible, the return of Jesus to earth will be a glorious event that will appear with events. The Second Coming is mentioned in the Nicene Creed and the Apostles' Creed. In the following centuries, the issue of the return of Jesus Christ in the Protestant circles also has debates and reform actions, especially because in the Lutheran and Anglican rites it is mentioned as the second return that Jesus will come again with glory to judge the living and the dead. According to Anglicans' belief, we experience the signs and evidences of Christ's return in the world and in our current life, which we clearly witness in the Eucharist. According to them, the return is in justice and peace and this fact must be realized. Finally, there is the belief and expectation of the return of Jesus in the end times. In this essay, prominent cases of apocalyptic beliefs of Christianity, especially in the Anglican denomination, are examined.

    Keywords: Jesus, Parousia, Christianity, New Testament Gospel, Protestant, Anglican
  • Marzieh Farahati, seyed mohammad sadri *, Abbasali Farahati Pages 187-209

    In the Civil Code of the Islamic Republic of Iran, the damages caused by the breach of contract are predicted in Articles 226 to 230. In a legal sense, damage refers to either the incurred loss or the money awarded to compensate for damages, and in jurisprudential texts, it refers to “injuries”. The important point is to find the type of damages that can be recovered. This article focuses on the types and rules of recoverable damages in the breach of contract in jurisprudence and Iranian laws in terms of nature, cause, source, and time of loss occurrence and then they are adapted to French law with respect to its latest amendments. Material damages, moral damages, damages for loss of prospective, collateral damages, late payment damages, past direct or future certain to happen damages as well as delay penalty can be considered as recoverable damages in the breach of contract that are required to be explicitly specified by the legislator. Some of the recoverable damages found in the French legal system in the breach of contract is not predicted in the Iranian legal system, including “damages incurred due to trust” and “damages incurred due to expectation” or the issue of judicial adjustment regarding the “penalty clause”, which has been added to the new law in France, but does not exist in our law and should be added.

    Keywords: Obligation, Breach of contract, Injured party, Compensation
  • Ashraf Nayebzadeh * Pages 210-224
    The necessity and strength of the contract is considered as one of the basic principles in transactions. Although the basis of legal laws in line with fundamental principles such as the principle of necessity is to try to strengthen the contract and prevent its unnecessary dissolution, sometimes the principle of necessity can create adverse effects for the parties.relinquishing all kinds of options, including the option of deception, even to the highest degree" is included as a term of contract. However, including different terms without knowing the consequences or signing the contract based only on good faith in the other party is reckless and irresponsible, because in the event of a dispute by signing only the provisions of the contract, the signatory is responsible and obliged to accept the consequences. This means that after accomplishing the contract, the parties to the transaction cannot terminate the contract under the pretext of fraud and loss. Since in some cases this term becomes a tool to abuse the right and basis of the loss, in law, whenever there is a discussion of the loss and gross damages and compensation, the no- harm rule comes to mind so that by the help of this powerful lever, the victim is able to compensate for the damage. In this article, adopting the analytical-inferential method and documenting the fortieth Principle of the Constitution and emphasizing the no-harm rule, the denial of validity of the condition of " all kinds of options relinquishment " has been examined and investigated.
    Keywords: Options, Obligatory Contracts. Revocable Contracts, Waiver of All Rights for Unilateral Termination, No-Harm
  • Saideh Esmailyfard, Hossein Seyed Sadat Hosseini *, Ramezan Dehghan, Majid Heratiannejadi Pages 225-241
    International sanctions, whether unilateral or multilateral, have always been used in order to change the behavior of the sanctioned country. The main question of the current research, which was done in a descriptive-analytical way, is that, firstly, what will be the status of the implementation of contracts as a result of the occurrence of international sanctions? Secondly, what are the solutions for managing the implementation of contracts during the period of intensifying international sanctions? The result of the present research is that from a legal point of view, the occurrence of international sanctions can be reconciled with three different doctrines, namely, force majeure, sterilization and the difficulty of implementing contracts. Considering that it is still possible to implement contracts despite international sanctions and only their intensification has made it difficult to implement contracts, international sanctions should be made more consistent with the doctrine of difficulty in implementing contracts, or hardship. One of the most effective solutions in the field of contract management in the era of international sanctions is contract modification.
    Keywords: International sanctions, Force Majeure, Sterilization, contract difficulty, contract adjustment