فهرست مطالب

نشریه مطالعات راهبردی ارتباطات
سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحه 6
  • علیرضا قربانی*، جعفر شهاب الملک فرد، نفیسه محمودی صفحات 7-19

    هدف:

     مقاله بررسی اثرات مصرف شبکه های اجتماعی بر سلامت اجتماعی دختران پایه دهم شهر بیرجند بود.

    روش پژوهش :

    حاضر توصیفی و همبستگی است. جامعه پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر پایه دهم می باشد) 1831 نفر (حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 318 نفر با روش نمونه گیری طبقه بندی شده متناسب انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری در این پژوهش شامل: پرسشنامه شبکه اجتماعی رسولی آبادی (1394) و سلامت اجتماعی توسط کییز (1988) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزارهایSPSS ، Amos انجام شده است.

    یافته ها

    مدل معادلات ساختاری از برازش قابل قبولی برخوردار بود و شبکه اجتماعی به طور منفی و معناداری با سطح اطمینان 99 درصد سلامت اجتماعی را پیش بینی نمود (P=0/000 , B= -0/56). هم چنین مقدار ضریب تعیین مدل پیش بینی سلامت اجتماعی 43 درصد بود، بدین معنی که با افزایش یک واحد به متغیرهای پیش بین یا برون زای (شبکه های اجتماعی) 43 درصد افزایش را در متغیر سلامت اجتماعی داریم.

    نتیجه

    شبکه های اجتماعی بر سلامت اجتماعی دانش آموزان دختر تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: سلامت اجتماعی، سبک های هویت، شبکه های اجتماعی، دانش آموزان دختر
  • همتعلی حیدری*، مجیدرضا کریمی صفحات 21-36

    هدف از پژوهش حاضر تحلیل نشانه شناختی ارتباطات کلامی برنامه تلویزیونی خوشا شیراز بوده است. با استفاده از روش کیفی (اسنادی و تحلیل فیلم) و جمع آوری اطلاعات مورد نیاز با استفاده از الگوی نشانه شناسی دوسوسور مبنی بر رابطه بین دال و مدلول و برداشت ذهنی از مفاهیم در ارتباطات کلامی انجام شده است. یافته های پژوهش برداشت ذهنی و رابطه دال و مدلود در ارتباطات کلامی برنامه تلویزیونی خوشا شیراز را نشان می دهد. بر این اساس در ارتباطات کلامی مجری با مهمانان برنامه، بیشتر به مولفه های 1- هویت (دانش تاریخی، تعلق خاطر تاریخی، علاقه به سرزمین، آشنایی و تعلق خاطر با نمادها و اسطوره های ملی، اجتماعی)، 2- نظم اجتماعی (قانون مندی یا قانون گرایی، تعهد به هنجارهای مشترک)، 3- وحدت و انسجام (تقریب یا همگرایی بین مذاهب، ارزش های مشترک«روحیه تعاون، تحمل و مدارا)، 4- خرده فرهنگ ها (به رسمیت شناختن تمایزهای فرهنگی، زبانی، قومی و مذهبی)، 5- روابط بین قومی (روابط اجتماعی؛ دوستی یا معاشرت یا خویشاوندی)، 6- بهداشت جسمی و روانی (مهارت های زندگی، ورزش)، 7- کالاها و خدمات فرهنگی (رسانه غیر مکتوب«تلویزیون و تلفن همراه»، هنر«موسیقی، فیلم، نمایش و تیاتر» 8- میراث فرهنگی و گردشگری«طبیعی، زیارتی، باستانی، علمی و فرهنگی» 9- نیروی انسانی«رسانه غیر مکتوب و هنر»)، 10- خانواده (تربیتی و آموزشی«اهتمام به تحصیل و فراگیری علوم و فنون و جامعه پذیری»، 11- عاطفی«نقش مادری، و نقش همسری مرد و زن برای یکدیگر، و تعلق خاطر و نقش حمایتی اعضای خانواده از یکدیگر» توجه شده است. لذا پرداختن مجریان برنامه های تلویزون به مولفه های فوق را پیشنهاد و توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: نشانه شناختی، ارتباطات، کلامی، تلویزیونی
  • مرضیه رونقی* صفحات 37-51

    تغییرات سریع زندگی بشر به واسطه ی فناوری های نوین در حوزه ی ارتباطات در ابعاد مختلف حاصل گردیده و خانواده و فرهنگ و روابط حاکم بر آن ها نیز از این فاعده مستثنی نبوده است. هدف این پژوهش نیز در این راستا شناسایی مخاطرات و آسیب های شبکه های اجتماعی مجازی در چارچوب روابط افراد در درون نهاد خانواده و ارایه راهکارهایی برای کاهش آسیب های شبکه های اجتماعی مجازی بر تعاملات خانوادگی می باشد. نوع روش پژوهش، روش پیمایشی و جامعه آماری کاربران متاهل شبکه های اجتماعی مجازی شهر اصفهان، روش نمونه گیری خوشه ای استفاده گردیده و به افراد ، به روش اتفاقی پرسش نامه ها داده شده است. حجم نمونه نیز بر اساس فرمول کوکران معادل 380 نفر تعیین گردید. متغیر مستقل پژوهش حاضر، شبکه های اجتماعی مجازی و متغیر وابسته مناسبات خانوادگی است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری محاسباتی spss Amos & انجام شده است. چارچوب نظری این پژوهش مبتنی بر نظریه استفاده و رضایت مند، نظریه ساخت یابی گیدنز، نظریه کاشت و نظریه استحکام یا تاثیر محدود بوده است. نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر این است که استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی در ارزش ها، احساسات و شناخت ها و ارتباطات نامتعارف میان افراد تاثیر می گذارد همچنین میزان و مدت زمان استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی بر تعاملات اعضای خانواده تاثیرگذار خواهد بود در تحقیق حاضر نیز ما به این نتیجه رسیدیم که استفاده از آن ها بر بی-اعتمادی نسبت به همسر و میزان تعامل افراد با اعضای خانواده تاثیر می گذارد.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی مجازی، تعاملات خانوادگی، نظریه کاشت، نظریه استحکام، نظریه ساخت یابی
  • جلیل حاجیلو، علی شاکر دولق*، علی خادمی صفحات 53-66

    امروزه سازمان ها جایگاه برجسته ای در ساختار فرهنگی و اجتماعی جوامع پیدا کرده اند. بسیاری از فعالیت های حیاتی زندگی مردم، در سازمان ها انجام می شود و زندگی بدون وجود سازمان های گوناگون، تقریبا ناممکن است. سازمان ها برای سازگاری با محیط در حال تغییر پیرامون خود ناگزیرند ارزشهایی را درون خود نهادینه کنندکه متضمن سلامت سازمانی باشد.لذا این تحقیق با هدف ارایه مدل فرهنگ اخلاق مدار براساس تجارب معنوی و صفات شخصیتی و عدالت ادراک شده انجام گرفته است. تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری کارکنان دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی به تعداد 275 نفر است و با توجه به محدود بودن جامعه آماری، نمونه گیری به صورت کل شماری صورت گرفته است. همچنین برای تشکیل پانل خبرگی، تعداد ده نفر از خبرگان امر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها از نوع پرسشنامه استاندارد است و داده های گردآوری شده نیز از طریق نرم افزارهای SPSS، LISREL و MATLAB تجزیه و تحلیل شده اند. نتایج تحقیق حاکی از تایید فرضیه های تحقیق به غیر از میانجی گری عدالت ادراک شده در ارتباط بین صفات شخصیتی و فرهنگ اخلاق مدار است. در دستیابی به ترکیب مطلوب مولفه ها نیز مشخص شد که مطلوبترین سطح فرهنگ اخلاق مدار 58/2 از 3 می باشد و زمانی حاصل می شود که صفات شخصیتی 68/2، عدالت ادراک شده 39/2 و تجارب معنوی 5/2 باشد. در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد صفات شخصیتی و تجارب معنوی در تقویت فرهنگ اخلاق مدارانه تاثیر بسزایی دارند و عدالت ادراک شده بالا می تواند این امر را شدت بخشد.علاوه بر این در مطلوب ترین حالت در دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی، سطح فرهنگ اخلاق مدار به میزان 42/0 با حالت ایده آل فاصله دارد.

    کلیدواژگان: فرهنگ رفتار اخلاقی، تجارب معنوی، صفات شخصیتی، عدالت ادراک شده
  • حمیدرضا یزدانی*، علیرضا یازرلو صفحات 67-79

    رفتار و نگرش خانواده ها بر جنبه های مختلف زندگی کودکان از جمله حوزه آموزش آنان اثرگذار است ،بسیاری از مشکلات تحصیلی کودکان کار و خیابان هم با رفتارها و باورهای خانواده هایشان گره خورده و از آن متاثر شده است.از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی دیدگاه مطلعین کلیدی در مورد رفتار و نگرش خانواده های کودکان کار نسبت به آموزش آنها در شهر گرگان و با روش کیفی انجام گرفت. مشارکت کنندگان از طریق نمونه گیری هدفمند از میان مطلعین کلیدی ، اساتید دانشگاهی ، متخصصین دولتی و غیر دولتی انتخاب شدند. داده ها از طریق 2 مصاحبه گروهی و14 مصاحبه عمیق با این افراد گردآوری و با روش تحلیل محتوای کیفی تجزیه و تحلیل شدند.از یافته های پژوهش 5 مضمون اصلی: عدم اعتقاد به تحصیل ، تفکر سنتی به تحصیل ، نا امیدی به کارایی و اثر بخشی تحصیل ،تاثیر پذیری و تقلید از اطرافیان و فقر فرهنگی از نظر مطلعین به عنوان رفتارها و نگرش های اصلی خانواده ها نسبت به آموزش کودکان کار استخراج شدند.این نگرش ها در یک رابطه تاثیر و تاثری منجر به اتخاذ راهبردهای متفاوتی شده و پیامدهای مختلفی را برای تحصیل کودکان کار و خیابان در پی دارند.در نتیجه از نظر مطلعین مداخله مبتنی بر نگرش های فرهنگی برای حل چالش های این حوزه ضروری می باشد.تا زمانی که نگرش خانواده ها به مساله آموزش و تحصیل از طریق برنامه های آموزشی متناسب که برگرفته از رویکرد ها و روش های مطالعاتی مناسب است تغییر نکند ، مشکلات آموزشی این کودکان ادامه خواهد داشت و همچنان شاهد تحصیل بی کیفیت و ترک تحصیل های فراوان بخصوص از مقطع ابتدایی به بعد خواهیم بود و به تبع آن افزایش مسایل و آسیب های اجتماعی در این گروه اجتناب ناپذیر خواهد شد.

    کلیدواژگان: نگرش های فرهنگی، خانواده، آموزش، کودکان کار و خیابان
  • پیام زین العابدینی* صفحات 81-94

    آپاراتوس سینمایی سالهاست که از سوی نظریه پردازان از جمله بودری، متز، کومولی، ناربونی، مالوی، آلسیسر و غیره مورد توجه قرار گرفته و در تحلیل هایشان به نگارش در آمده، اما هنوز تعریف مشخصی از آن ارایه نشده است. آنچه از آرای صاحبنظران ادراک می شود نشان از آن دارد که آپارتوس سینمایی دستگاهی ایدیولوژیک با فرایندی وابسته به تکنولوژی است که تاثیرات روانی بر تماشاگر می گذارد. آپاراتوس سینمایی همان ماده خام سینماست که در ذهن تماشاگر تکمیل می شود و وابسته به خلاقیت صاحب اثر و نحوه دریافت و سواد رسانه ایی تماشاگر در دوره های سینمایی با پیشرفت تکنولوژی تغییر یافته است. رویکرد آپاراتوس سینمایی در بازتاب یا شکل دهی افکار جامعه پیرامون نقش بارزی داشته است. ایران سینمایی پیشرو و با سابقه ای بیش از یک سده دارد. مقاله حاضر با هدفی کاربردی نقش آپاراتوس سینمایی در بازتاب و شکل دهی جامعه پیرامون را مورد بررسی قرار داده است. مسیله تحقیق رهیافت مخاطب نسبت به بازتاب یا شکل دهی پدیده های اجتماعی متاثر از آپاراتوس در سینمای ایران است. روش تحقیق کیفی بر اساس جمع آوری اطلاعات از منابع کتابخانه ای، آرشیوهای صوتی تصویری و بر مبنای تحلیل محتوی جهت دار است. از این روی سینمای ایران به 7 دوره تقسیم و مورد تحلیل قرار گرفته است. نتیجه حاصله نشان می دهد سینمای ایران متاثر از آپاراتوس در بازتاب و شکل دهی جامعه در دوره های گوناگون متفاوت و نقشی نسبی و شکننده داشته است.

    کلیدواژگان: بازتاب، شکل دهی، آپاراتوس، تماشاگر، سینمای ایران
  • پروین فغفوری آذر*، غلامرضا آذری صفحات 95-103

    رسانه های نوین ارتباطی در چند سال اخیر به یکی از ارکان جدایی ناپذیر زندگی انسان ها تبدیل شده اند. شبکه های اجتماعی نیز نسل جدیدی از فضای روابط اجتماعی را به وجود آورده اند که به رغم عمر کوتاه ، اما به دلیل ویژگی های تعاملی و فراهم کردن زمینه برای ایجاد روابط اجتماعی گسترده، در صدر اولویت-های کاربران اینترنت قرار گرفته اند. توسعه روزافزون اینترنت و زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات، باعث بروز و ظهور سبک نوینی از ارتباط در قالب «ایموجی» شده که با رویکردی زبان شناسانه، می توان آنها را نمادی از ارتباط غیرکلامی و نمود برقراری سهل و آسان ارتباطات در فضای مجازی قلمداد کرد. کارکرد ایموجی ها در ارتباطات دیجیتال مشابه نقش ژست، زبان بدن و آهنگ کلام در تعامل گفتاری است. باتوجه به تاثیرگذاری چشمگیر ایموجی ها در برقراری ارتباطات غیرکلامی از یک سو و توسعه روزافزون شبکه اجتماعی توییتر به عنوان یک منبع اطلاعاتی و ارتباطی ایده آل ازسوی دیگر، این پژوهش نظری با روش مطالعه اسنادی به بررسی انواع کنش های گفتاری براساس نظریه سرل در توییت های حاوی ایموجی و کارکردهای زبانی آنها در حوزه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سلامت پرداخت. با استفاده از نرم افزار Maxqda از میان 5000 توییت جمع آوری شده، 1200 توییت به صورت تصادفی از میان کاربران زن و مرد و در بازه زمانی شش ماهه از اسفند 1398 تا شهریور 1399 انتخاب و کدگزاری شدند که سهم هر یک از حوزه ها 300 توییت بود. براساس نتایج حاصل، کنش گفتاری اظهاری و کنش گفتاری اعلامی، به ترتیب بیشترین و کمترین بسامد تکرار را داشتند. همچنین کارکرد احساسی ایموجی، بیشترین و کارکرد ارجاعی ایموجی نیز کمترین بسامد تکرار را به خود اختصاص دادند.

    کلیدواژگان: ارتباط غیرکلامی، ایموجی، توئیت، شبکه اجتماعی، کنش گفتاری
|
  • Alireza Ghorbani *, Jafar Shahabalmolk, Nafiseh Mahmoodi Pages 7-19

    Social networks in society show the shaky, changeable and flexible identity of new people and identity in the information society is severely threatened due to the existence of virtual communities. People in virtual communities are a threat to real communities and have at least one thing in common, and that is the interests and interests for which they have come together. These benefits, which are the same as access to information, build identity; An identity that is constantly changing and unstable. The identity of individuals in the virtual world is a digital identity. Neither the land, nor the indigenous and local language, country, race and national culture have a role in determining it. The purpose of this article was to investigate the effects of social media consumption on the social health of 10th grade girls in Birjand. The method of the present study is descriptive and correlational. The study population includes all tenth grade female students (1831) (sample size based on Morgan table, 318 people were selected by proportional sampling method. (2015) and social health by Keys (1988) Data analysis was performed with SPSS software, Amos.

    Results

    The structural equation model had an acceptable fit and the social network was negatively and significantly with a confidence level of 99 Predicted the percentage of social health (P = 0.000, B = -0.56) and the coefficient of determination of the model of predicting social health was 43%, which means that by increasing one unit to predictor or exogenous variables (Social networks) We have a 43% increase in the social health variable.

    Conclusion

    Social networks affect the social health of female students.

    Keywords: social health, Identity Styles, Social networks, female students
  • Hemmat Ali Heydari *, Majidreza Karimi Pages 21-36

    The purpose of this study was to analyze the semiotic verbal communication of Khosha Shiraz TV program. Using a qualitative method (documentary and video analysis) and collecting the required information using a double-sided semiotic model based on the relationship between signifier and signified and mental perception of concepts in verbal communication has been done. The research findings show the mental perception and the relationship between signifier and signified in the verbal communication of Khosha Shiraz TV program. Accordingly, in the verbal communication of the presenter with the guests of the program, more on the components of 1- identity (historical knowledge, historical memory, interest in the land, familiarity and belonging with national and social symbols and myths), 2- social order (law Legalism, commitment to common norms), 3- unity and cohesion (rapprochement or convergence between religions, common values "spirit of cooperation, tolerance and tolerance), 4- subcultures (recognition of cultural, linguistic, ethnic differences) And religious), 5- Inter-ethnic relations (social relations; friendship or association or kinship), 6- Physical and mental health (life skills, sports), 7- Cultural goods and services (unwritten media "TV and mobile phone") , Art "Music, Film, Drama and Theater" 8- Cultural Heritage and Tourism "Natural, Pilgrimage, Ancient, Scientific and Cultural" 9- Manpower "Unwritten Media and Art"), 10- Family (Educational) To study and learn science and technology and socialization ", 11- Atefi" The role of motherhood, and the role of husband and wife for each other, and belonging and supportive role of family members to each other " Attention has been paid. Therefore, it is recommended that TV presenters address the above components.

    Keywords: semiotic, communication, verbal, Television
  • Marzieh Ronaghi * Pages 37-51

    Rapid changes in human life have been achieved through new technologies in the field of communication in various dimensions, and the family, culture and relationships governing them have not been excluded from this benefit. In this regard, the aim of this research is to identify the dangers and harms of virtual social networks in the framework of the relationships of people within the family institution and to provide solutions to reduce the harms of virtual social networks on family interactions. The type of research method, survey method and statistical population of married users of virtual social networks in Isfahan city, cluster sampling method was used and questionnaires were randomly given to people. The sample size was also determined based on Cochran's formula equal to 380 people. The independent variable of this research is virtual social networks and the dependent variable is family relations. Data analysis was done using spss and Amos software The theoretical framework of this research was based on the theory of use and satisfaction, Giddens construction theory, planting theory and the theory of strength or limited effect. . The results of this research indicate that the use of virtual social networks affects the values, feelings and cognitions and unconventional communication between people. Also, the amount and duration of using virtual social networks will affect the interactions of family members. In the present research, we came to the conclusion that their use has an effect on mistrust towards the spouse and the level of interaction of people with family members.

    Keywords: virtual social networks, family interactions, planting theory, solidity theory, Construction Theory
  • Jalil Hajilo, Ali Shaker Davalagh *, Ali Khademi Pages 53-66

    Today, organizations have found a prominent place in the cultural and social structure of societies. Many of the vital activities of people's lives take place in organizations, and life without various organizations is almost impossible. To adapt to the changing environment around them, organizations must incorporate values ​​that ensure organizational health. Therefore, this study aims to provide a model of ethics-based culture based on spiritual experiences and personality traits and perceived justice. The research is applied in terms of purpose and descriptive-correlational in nature. The statistical population of the staff of Payame Noor University of West Azerbaijan Province is 275 people and due to the limited statistical population, sampling has been done in total. Also, to form an expert panel, ten experts were selected by purposive sampling. The data collection tool is a standard questionnaire and the collected data were analyzed through SPSS, LISREL and MATLAB software. The research results confirm the research hypotheses other than the mediation of perceived justice in the relationship between personality traits and ethical culture. In achieving the desired combination of components, it was found that the most desirable level of ethics-oriented culture is 2.58 out of 3 and is achieved when personality traits are 2.68, perceived justice is 2.39 and spiritual experiences are 2.5. Overall, the results of this study showed that personality traits and spiritual experiences have a significant effect on strengthening moral culture and high perceived justice can intensify this. In addition, in the most desirable case in Payame Noor University of West Azerbaijan Province, the level of ethics-oriented culture is 0.42 away from the ideal state.

    Keywords: Ethical culture, spiritual experiences, personality traits, Perceived Justice
  • HamidReza Yazdani *, Alireza Yazarloo Pages 67-79

    The behavior and attitude of families has a significant impact on various aspects of children's lives, including their education, many of the educational problems of labor and street children are tied to the behaviors and beliefs of their families, and have been affected by it.The present research was carried out using qualitative method with the aim of examining the views of key informants about the behavior and attitude of labor children's families towards their education in Gorgan.The participants were selected using a targeted sampling method from among key informants, university professors, governmental and non-governmental experts.The data were collected through 2 group interviews and 14 in-depth interviews with these people and were analyzed using the qualitative content analysis method.5 main themes as the main attitudes of families towards education were extracted from the findings of the qualitative part of the research: lack of belief in education, traditional thinking towards education, disappointment in the effectiveness of education, impressionability and imitation of people around and cultural poverty, these attitudeswere extracted from the informants' opinion as the main behaviors and attitudes of families towards the education of labor children and have led to the adoption of different strategies in a relationship of impact and influence, and had different consequences for the education and training of labor and street children.As a result, according to the informants, it seems that it is necessary to cultural attitudes-based intervention to solve the challenge of education of labor and street children, the educational problems of these children will continue until the attitude of the families towards the education changes through appropriate educational programs derived from appropriate study approaches and methods, and we will continue to witness low-quality education and many dropouts, especially from elementary school onwards, and as a result, it will be inevitable to increase the problems and social damages in this group.

    Keywords: Cultural attitudes, Family, education, labor, street children
  • Payam Zinalabedini * Pages 81-94

    For many years cinematic apparatus has been brought into focus by theorists such as Jean-Louis Baudry, Christian Metz, Jean-Louis Comolli, Paul Narboni, Laura Mulvey, and Thomas Elsaesser, but it has yet to be given a clear definition. Views of the pundits give us the impression that the cinematic apparatus is an ideological device with a technology-dependent process which leaves psychological impact on the viewers. The cinematic apparatus, which is the raw material of cinema, completes in the viewer’s mind.A mutual relationship in cinema hinges on constant environmental changes which are influenced by technology, ideology and media literacy. It has changed over the course of cinematic periods depending on the creativity of the author and the viewer’s media literacy in line with technological advances. Iran’s progressive cinema has a history of more than a century. This paper, pursuing a practical goal, has taken into account the role of the cinematic apparatus in reflecting and forming the community around us. It tries to shed light on the approach of the audience to the reflection or formation of social phenomena affected by the apparatus in the Iranian cinema. Drawing on the qualitative research and directed content analysis, the scholar has gathered information from library-based resources and audio-visual records and archives. The researcher has divided the Iranian cinema into seven periods and analyzed each period separately. The research result shows that the Iranian cinema which has been affected by apparatus has played a different – albeit relative and fragile – role in the reflection and formation of society in various periods.

    Keywords: Reflection, shaping, apparatus, spectator, Iranian Cinema
  • Parvin Faghfouri Azar *, Gholamreza Azari Pages 95-103

    New communication media have become one of the integral parts of human life in recent years. Social networks have also created a new generation of social relations space, which, despite its short life, but due to its interactive features and providing the basis for creating extensive social relations, are at the top of the priorities. Internet users are placed. The ever-increasing development of the Internet and the infrastructure of information and communication technology has caused the emergence of a new style of communication in the form of "emoji" which, with a linguistic approach, can be considered as a symbol of non-verbal communication and the expression of easy communication in Considered virtual space. The function of emojis in digital communication is similar to the role of gesture, body language, and tone of voice in spoken interaction. Considering the significant impact of emojis in establishing non-verbal communication on the one hand and the growing development of the Twitter social network as an ideal source of information and communication on the other hand, this theoretical research with the method of document study examines the types of speech acts based on Searle's theory discussed tweets containing emojis and their linguistic functions in social, economic, cultural and health fields. Using Maxqda software, among the 5000 tweets collected, 1200 tweets were randomly selected and coded from male and female users in the period of six months from March 2018 to September 2019. The domains were 300 tweets. Based on the results, expressive speech act and declarative speech act had the highest and lowest frequency of repetition, respectively. Also, the emotional function of emoji had the highest and the referential function of emoji had the lowest frequency of repetition.

    Keywords: Non-verbal communication, Emoji, Tweet, Social Network, Speech act