فهرست مطالب

نشریه دانش حقوق مدنی
سال دهم شماره 2 (پیاپی 20، پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمد کریمی*، جواد کاشانی، مجیدرضا عرب احمدی صفحات 1-20
    افراد جامعه انتظار دارند در پرتو حمایت صورت گرفته از طریق اصول و قواعد حقوق قراردادها بتوانند به اهداف اقتصادی ناشی از انعقاد قراردادها دست یابند. حفاظت از انتظارات قراردادی محقق نمی شود مگر اینکه قانون بتواند از رفتارهای فرصت طلبانه ای که با هدف تغییر در تخصیص منابع مالی قراردادی صورت می گیرد، جلوگیری کند و مانع قربانی شدن اهداف و انتظارات مشروع قراردادی شود. در اجرای این وظیفه، حقوق قراردادها با اتکا به اصل حسن نیت به عنوان یک اصل کلی و انعطاف پذیر نقش مهمی می تواند ایفا کند. در این پژوهش ضمن بررسی مفهوم فرصت طلبی در حقوق قراردادها و توجیه اقتصادی لزوم مبارزه با آن، قابلیت منحصربه فرد حسن نیت در جلوگیری از رفتار فرصت طلبانه را تشریح خواهیم کرد. مطالب این پژوهش نشان می دهد که تکلیف به رعایت حسن نیت تاثیر مهمی در جلوگیری از رفتار فرصت طلبانه دارد و از این جهت لازم است که در قلب حقوق قراردادهای هر نظام حقوقی به آن توجه شود.
    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: رفتار فرصت طلبانه، حسن نیت، هزینه معامله، تخصیص منابع، انتظارات قراردادی
  • وحید نکونام* صفحات 21-30
    یکی از موضوعاتی که در فقه حقوق اسلام کاربرد فراوانی دارد، موضوع غصب است که فقها بحث های فراوانی در خصوص مفهوم و قلمرو آن ارایه کرده اند. اهمیت پرداختن به موضوع غصب بدین جهت است که هم در مباحث حقوق خصوصی و ضمان و هم در مسایل کیفری و تحقق جرایمی مثل سرقت و کلاهبرداری مدخلیت دارد. همچنین نهاد دیگری با عنوان تصرف عدوانی در قوانین آیین دادرسی مدنی و قانون مجازات اسلامی مورد توجه قرار گرفته است. حال نکته مهم آن است که آیا با وجود پیش بینی غصب دیگر نیازی به تاسیس تصرف عدوانی وجود دارد و رابطه منطقی این دو از منظر فقهی و حقوقی چگونه است؟ با توجه به سوال مطروحه هدف از این پژوهش ارایه تعریفی جامع از غصب و تصرف عدوانی و نیز تبیین رابطه منطقی این دو تاسیس در فقه مقارن و حقوق موضوعه ایران است. نتایج به دست آمده از این پژوهش که به روش توصیفی - تحلیلی انجام پذیرفته، حاکی از آن است که در تبیین غصب میان تعریف شهید ثانی و فقهای حنبلی و شافعی همگرایی دیده می شود. همچنین از منظر فقهی واژگان تصرف عدوانی و غصب هر یک در لغت و عرف و شرع معنای واحدی دارند، اما در حقوق واگرایی هایی بین این دو ملاحظه می شود.
    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: غصب، تصرف عدوانی، ضمان، استیلا، رابطه غصب و تصرف عدوانی
  • حجت عزیزالهی* صفحات 31-44
    قاعده لاضرر یکی از قواعد مسلم فقهی است که هم ادله نقلی و هم ادله عقلی آن را پشتیبانی می کنند. البته در مورد مفاد این قاعده نظرات متعددی مانند نهی از اضرار یا لزوم جبران ضرر یا امر سلطانی یا لزوم اتخاذ تصمیمات در جهت جلوگیری از اضرار یا نفی حکم ضرری و... وجود دارد که تاثیر این قاعده بر امور اجتماعی و احکام شرعی مربوط به شهرنشینی قابل انکار نیست. با توجه به آنکه جلوه های گوناگونی از این قاعده در مسایل مربوط به شهر به چشم می خورد، بررسی میزان تاثیرگذاری قاعده لاضرر در امور عمرانی شهرهای اسلامی ضروری به نظر می رسد. پژوهش حاضر با روش تحلیلی- توصیفی ابتدا به بررسی میزان اعتبار و مفاد قاعده لا ضرر و نظرات پیرامون آن پرداخته است و سپس تاثیر این قاعده در پدیده های عمرانی شهر را موردبررسی قرار داده است و در نهایت می توان چنین نتیجه گرفت که طبق قاعده لاضرر تمامی عوامل که ابعاد مختلف عمرانی در شهرها را به مخاطره می اندازد. از نظر فقه اسلامی ممنوع بوده و این قاعده بر قاعده تسلیط تقدم دارد. بنابراین، شهروندان موظف اند در امور عمرانی مانند ساختن ساختمان های چندطبقه یا دیوارهای مشترک یا ساختن سازه های بیرون ساختمان یا حضور در معابر عمومی یا اشراف پنجره بر خانه همسایه رعایت حقوق سایرین را کرده و در صورتی که این امور منجر به ضرر آحاد جامعه شود، از نظر فقها ممنوع است.
    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: لاضرر، آسیب، معابر، ساختمان، فاضلاب
  • ایوب منصوری رضی*، محمد حیدری صفحات 45-56
    در آمریکا دعوای متقابل به دو گونه اجباری و اختیاری است. در نوع اول خوانده باید تمامی دعاوی ناشی از منشا دعوای اصلی را در قالب دعوای متقابل مطرح کند وگرنه به جهت قاعده اعتبار امر مختومه پذیرفته نمی شوند. در ایران وفق ظاهر ماده 141 قانون آیین دادرسی مدنی اقامه دعوای متقابل ناشی از منشا دعوای اصلی یا دارای ارتباط کامل با آن برای خوانده اختیاری است. غالب حقوقدانان قید وحدت منشا مندرج در ماده مزبور را زاید و بی فایده دانسته اند؛ چراکه دلیل ادغام دعاوی احتراز از صدور آرای متعارض است و ممکن است دعاوی ناشی از منشا واحد باشند، اما ارتباط کاملی میان آنها موجود نباشد و طرح آنها به نحو مستقل منتهی به صدور آرای متعارض نشود، اما به نظر می رسد که استفاده از این قید عبث و دور از حکمت نیست؛ زیرا اتخاذ تصمیم در هر دعوا تابع تعیین تکلیف در خصوص واقعه یا عمل حقوقی منشا آن است و پس از تعیین وضعیت حقوقی منشا دعوا، تمامی دعاوی ناشی از آن از وضعیت مذکور تبعیت می نمایند و اگر دعاوی ناشی از منشا واحد به نحو مستقل طرح شوند، چه بسا تصمیمات متعارضی درخصوص آن منشا واحد صادر شوند. بنابراین، طرح دعوای متقابل ناشی از منشا واحد در حقوق ایران نیز اجباری است.
    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: دعوای متقابل اجباری، اعتبار امر مختومه، وحدت منشا، آرای متعارض، دعوا
  • محمدحسن جوادی، ام البنین الله مرادی*، مهدی قریشی صفحات 57-66

    در زندگی مشترک یکی از حقوقی که برای زوجه در نظر گرفته شده حق نفقه است. ممکن است زوج قبل از عقد نکاح، توانایی برای پرداخت نفقه داشته باشد، اما بعد از عقد نسبت به پرداخت آن عاجز شود که در این صورت مشهور فقها بر این دیدگاه معتقدند که زوجه باید بر این امر صبر کند و حق فسخ و یا طلاق دارد. این در حالی است که در مسیله استنکاف زوج از پرداخت نفقه، معتقد به الزام زوج به انفاق و یا طلاق هستند. سوالی که مطرح می شود این است که چه تفاوتی میان این دو مسیله هست که حکم متفاوتی در موردشان صادر شده؟ آیا نتیجه عدم پرداخت نفقه (اعم از عجز و استنکاف) موجب عسر و حرج بر زن و محروم ماندن او از حقوق شرعی و قانونی نخواهد شد. در این مقاله ضمن بررسی و تحلیل دیدگاه های متعدد، دیدگاه مشهور مورد نقد و ایراد قرار گرفته و این نتیجه حاصل شده که نظریه طلاق قضایی از بقیه نظرات موجه تر و قوی تر است.

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: حقوق زوجه، تسریح، عجز طاری، حق نفقه، طلاق قضایی
  • الهه اخباری، حسین قربانیان*، عبدالرحیم مرادی صفحات 67-78
    یکی از مهم ترین موضوعات در قراردادهای تجاری بین المللی، تعیین ارز قرارداد بوده که به نوبه خود می تواند تضمینی برای اجرای تعهدات فی مابین طرفین باشد. تعیین ارز در مراودات بین المللی متاثیر از مناسبات متعدد حقوقی، سیاسی، اقتصادی و... بوده است. بنابراین، داشتن دانش کافی در هر یک از این حوزه ها برای تعیین ارز قرارداد ضروری می نماید. در این پژوهش سعی در بررسی ابعاد حقوقی از جهت تعیین قانون حاکم بر ارز قرارداد بیش از سایر جنبه ها شده و در این میان، سوالی که پیش می آید این است که در شرایط عدم تعیین ارز قرارداد، ملاک تعیین قانون حاکم بر تعیین ارز در دعاوی داوری تجاری بین المللی از جمله مسیله جبران خسارت چیست؟ بنابراین، در این پژوهش سعی در بررسی ابعاد مختلف تعیین ارز، شرایط عدم تعیین آن، آرای داوری فعلی و موضوعات مرتبط شده و در نهایت نسبت به ارایه راهکار اقدام شده است.
    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: ارز قرارداد، قانون حاکم، قراردادهای تجاری بین المللی، داوری تجاری بین المللی
  • اسماعیل نعمت اللهی، روح الله رضایی* صفحات 79-92
    منفعت اعتماد یکی از منافع سه گانه قراردادی است که می تواند پس از نقض قرارداد، توسط زیان دیده از دادگاه مطالبه شود. منفعت اعتماد هنگامی مطرح می شود که متعهدله پیش از نقض قرارداد به وسیله متعهد، در راستای اجرای بخش قراردادی خود و با اعتماد بر اینکه طرف مقابل تعهدات قراردادی خود را انجام خواهد داد، اقدام به صرف هزینه هایی کرده است که پس از نقض متعهد این هزینه ها بی ثمر مانده است. هدف از پرداخت خسارت به زیان دیده در چنین موقعیتی، قرار دادن وی در همان وضعیتی است که پیش از انعقاد قرارداد در آن وضعیت قرار داشته است. زیان دیده از نقض قرارداد می تواند تحت شرایطی به جای منفعت انتظار و استرداد، از باب منفعت اعتماد، خسارات وارده بر خود را از دادگاه مطالبه کند. در حقوق ایران و فقه امامیه هرچند صراحتا به منفعت اعتماد اشاره نشده است، اما فروعاتی وجود دارد که می توان آنها را مصادیقی از منفعت اعتماد دانست.
    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: نقض قرارداد، خسارات قراردادی، منفعت انتظار، منفعت اعتماد، منفعت استرداد
  • سیده فرنگ فصیحی لنگرودی*، رضا موسی زاده، علیرضا ایرانشاهی صفحات 93-108

    کنوانسیون سنگاپور در خصوص میانجیگری معاهده ای است چندجانبه که توسط کمیسیون حقوق تجارت بین الملل (آنسیترال) ایجاد شده و چارچوب متحدالشکل و کارآمدی را برای اجرای موافقت نامه های حل وفصل اختلافات ناشی از میانجیگری فراهم کرده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی سازوکار پیش بینی شده در کنوانسیون سنگاپور به منظور شناسایی و اجرای موافقت نامه های حاصل از میانجیگری است. در این مقاله به روش تحقیق توصیفی - تحلیلی و بر مبنای مطالعات کتابخانه ای، با تحلیل و تشریح قلمرو و آیین اجرایی موافقت نامه های مذکور و نیز شرایط و موانع درخواست اجرا در چارچوب کنوانسیون سنگاپور به این نتیجه دست یافتیم که کنوانسیون سنگاپور و قانون نمونه میانجیگری می تواند پاسخی به نگرانی عدم ضمانت کافی موافقت نامه های ناشی از میانجیگری باشد. نخست آنکه دادگاه ها موافقت نامه های حل وفصل اختلاف را بدون نیاز به طرح دعوا تحت عنوان نقض قرارداد به رسمیت شناخته و اجرا نمایند و دوم اینکه موافقت نامه های واجد شرایط بر اساس کنوانسیون، دارای اعتبار امر قضاوت شده تلقی گردند. همچنین در خصوص کشورهایی که همانند ایران دارای قانون میانجیگری نیستند، مناسب است تا کنوانسیون سنگاپور را همراه با قانون نمونه میانجیگری 2018 یا مقررات مشابه آن تصویب کند.

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: میانجیگری، موافقت نامه های حل وفصل اختلافات بین المللی، کنوانسیون سنگاپور
  • محمد زمان رستمی*، محمد هادی رستمی صفحات 109-122
    فرایند تحول عقود و مبانی آنها، باید متناسب با تکامل اقتصاد باشد. عقد یک التزام است و التزام در جایی است که با بالاترین کارایی، فایده و رضایت همراه باشد. هر یک از این امور، دارای مراتب بی شمار است و در هر عصر معنای خاص خود را می یابد. مبانی عقود مانند صحت، رضایت، عدم ضرر و عدم سفاهت، اموری نسبی و تشکیکی است. ممکن است یک عقد در یک عصر، کارا و صحیح و در عصر دیگر غیرکارا و باطل باشد. یک فعالیت نیز ممکن در یک زمان رشد و در زمان دیگر سفاهت تلقی شود، چنان که یک فرد ممکن است در انجام یک کار سفیه و در انجام کار دیگر رشید باشد. این مقاله درصدد بیان این مطلب است که هر معنا را متناسب با همان عصر باید مشاهده کرد. این مقاله، نگارشی تحلیلی است و فرضیه آن، این است که در هر یک از ضوابط فقهی باید به عرف متخصص و درحال تحول و تکامل رجوع کرد و عرف عادی، موجب ایستایی و عدم تحول است.
    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: عقد، لزوم، صحت، رشد، سفاهت، ربا، ضرر
  • فضه سلیمی*، احمد دیلمی صفحات 123-134
    دعوای جمعی ابزاری شکلی برای طرح ادعاهای خرد به صورت جمعی است تا ادعایی بی پاسخ نماند و اعتماد عمومی به دستگاه قضا تقویت شود. این ابزار با کاهش هزینه، استفاده بهینه از زمان و کارایی دستگاه قضا، دستیابی افراد به حقوق خود را تسهیل می نماید. یکی از مهم ترین معضلات دعاوی رقابتی، نفع کم افراد از طرح این دعاوی به دلیل گستردگی خسارت و ناچیز بودن دریافت آن برای همه زیان دیدگان از جمله اشخاص ثالث است. کاراترین نهاد برای حل این مشکل، دعوای جمعی است. در میان نظام های حقوقی مطرح در حوزه حقوق رقابت، آمریکا با پذیرش دعوای جمعی رقابتی، جبران خسارت را برای زیان دیدگان سهل کرده است. اتحادیه اروپایی به رغم مقرره های توصیه ای، مسیر را با متمم دستورالعمل 2014/104/EC، برای کشورهای عضو جهت جبران خسارت از طریق دعوای جمعی هموار کرده است؛ با این وجود با احتیاط کامل، قاعده گذاری آن را به کشورهای عضو سپرده است. در نظام حقوقی ایران، با وجود مقرره های متعدد و مبهم در خصوص دعوای جمعی در قواعد عام، قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، به طور ضمنی طرح دعوای جمعی را برای جبران خسارت زیان دیدگان رقابتی پذیرفته است.
    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: دعوای جمعی، دعوای گروهی، زیان دیده، اعمال ضد رقابتی، جبران خسارت
  • حمید رضایی*، سید مصطفی میر محمدی صفحات 135-154
    عمده دارایی ها و اموال ناشی از جرایم رشاء و ارتشاء به  خارج از قلمروهای سرزمینی کشورها برده می شوند و عموما دسترسی به آنها با مشکلات عدیده همراه است. با این حال، در صورت دسترسی به این اموال از طریق استرداد آنها به کشور محل وقوع جرم، موضوع هزینه کرد مدنی آنها پیش می آید. کشورها معمولا مرتکبین ارتشاء عمومی را با مجازات حبس و جزای نقدی مجازات می کنند؛ در حالی که قوانین فراملی ضد ارتشا در بسیاری از کشورها وجود ندارد. نتیجه تحقیق حاضر بدین صورت است که ضعف هایی در ساز و کارهای مبارزه با ارتشا از منظر حقوق بانکی ایران در مقایسه با اسناد بین المللی به چشم می خورد. یکی از ضعف ها توجه متمرکزتر به ارتشاء عمومی نسبت به ارتشاء خصوصی است. چون سیاست کیفری در حقوق مدرن بر آن تمایل دارد که از اموال دولتی حمایت بیشتری نسبت به اموال خصوصی به عمل آورد و چنین قلمداد می شود که تجاوز به اموال عمومی علاوه بر لطمه به مالکیت، متضمن سلب اعتماد و اطمینان شهروندان از قوای حاکمه و در نتیجه تهدیدی علیه آسایش عمومی است که در راستای اصلاح کاستی ها، از جمله راهکارها می توان به ایجاد  نظام حقوقی واحد هماهنگ پرداخت ها و شفافیت و در دسترس بودن همگانی کلیه پرداخت ها، رفع تعارض بین قوانین موجود، حمایت موثر از مخبرین فساد اداری، اصلاح نظام بانکی به ویژه شفافیت و دسترسی همگانی در تخصیص منابع و مصارف بانکی اشاره کرد.
    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: هزینه کرد مدنی، دارایی، ارتشاء خصوصی، ارتشاء عمومی، بانکی، حقوق بین الملل، حقوق ایران
  • منوجهر توسلی نایینی*، نورا احسانگر صفحات 155-166
    کشورهای مختلف بر اساس نظام حقوقی خود، هر یک تعاریف و مصادیق متفاوتی برای اقامتگاه، احوال شخصیه و تابعیت قایل می شوند. برای جلوگیری از این اختلافات، سازمان کنفرانس حقوق بین الملل خصوصی لاهه با هدف یکنواخت سازی قواعد حقوق بین الملل خصوصی، با تنظیم کنوانسیون 1955 لاهه راجع به حل تعارض بین قوانین تابعیت و اقامتگاه، نسبت به تعیین قانون حاکم و ارایه تعریف واحدی از اقامتگاه اقدام نموده است. علی رغم اینکه اقامتگاه در حقوق انگلیس و آمریکا، عامل ارتباط اصلی و در حقوق فرانسه به عنوان قاعده ثانوی اعمال می گردد، اما در حقوق ایران، این عامل ارتباط نسبت به احوال شخصیه حتی به عنوان قاعده ثانوی پذیرفته نشده است و در مورد اشخاص بی تابعیت نیز نمی توان آن را اجرا نمود. لذا در مورد این اشخاص با توجه به ماده 7 قانون مدنی مبنی بر اعمال قانون ملی نسبت به احوال شخصیه بیگانگان، چاره ای جز اعمال قانون ایران به عنوان قانون مقر دادگاه وجود ندارد. در حقوق ایران، تنها موردی که قانون اقامتگاه می تواند به جای قانون متبوع اعمال گردد، احاله به قانون ایران است. در حالی که اصل عدم تبعیض مبنی بر ضرورت اعمال قانون یکسان بر اشخاصی که در قلمرو یک دولت زندگی می کنند، در مواردی اقتضای حکومت قانون اقامتگاه را دارد. لذا در راستای اجرای عدالت و جلوگیری از اعمال بی رویه قانون مقر دادگاه، پذیرش عامل ارتباط اقامتگاه به عنوان قاعده ثانوی به ویژه در دعاوی احوال شخصیه اشخاص بی تابعیت در سیستم حقوقی ما پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: قانون متبوع، قانون اقامتگاه، قاعده حل تعارض، احوال شخصیه، کنوانسیون 1955 لاهه
|
  • Mohammad Karimi *, Javad Kashani, MAJIDREZA ARABAHMADI Pages 1-20
    People expect to achieve the economic goals of concluding contracts in the light of the support provided by the principles and rules of contracts' law. Safeguarding contractual expectations is not enforceable unless the law can prevent opportunistic behaviors aimed at changing the allocation of contractual funds and prevent victimizing legitimate contractual goals and expectations. In carrying out this task, contract law can play an important role by relying on the principle of good faith as a general and flexible principle in this research, while exploring the concept of opportunism in the law of contracts and the economic justification for the need to combat it, we will outline the unique ability of good faith in preventing opportunistic behavior.The content of this study shows that goodwill assignment has an important role in preventing opportunistic behavior, and it is therefore necessary to pay attention to the rights of contracts in any legal system.
    Keywords: Opportunistic Behavior, good faith, Transaction Costs, Allocation of Resources, Contract Expectations
  • Vahid Nekoonam * Pages 21-30
    One of the topics that has many applications in Islamic jurisprudence is the issue of confiscation, which jurists have many discussions Regarding its concept and scope, on the other hand, the issue of forcible seizure has been considered in the laws of civil procedure and the Islamic Penal Code. Now, the important point is whether there is a need for confiscation despite the prediction of the forcible seizure, and what is the logical relationship between these two establishments from a jurisprudential and legal point of view? According to the obtained results, we will see that in the confiscation, convergence can be seen between the definition of Shahid Thani and Hanbali and Shafi'i jurists But in law, there are divergences between the two.
    Keywords: Confiscation, forcible seizure, guarantee, domination
  • Hojt Azizolahi * Pages 31-44
    The harmless rule is one of the indisputable rules of jurisprudence that is supported by both narrative and rational arguments; Of course, there are several opinions about the provisions of this rule, such as the prohibition of damages or the need to compensate damages or the royal order or the need to take decisions to prevent damages or deny the damages sentence, etc .; The effect of this rule on social affairs and sharia rules related to urbanization is undeniable; Given that there are various manifestations of this rule in matters relating to the city; It seems necessary to study the effectiveness of the no-harm rule in the development of Islamic cities; The present study, with an analytical-descriptive method, first examines the validity and provisions of the no-harm rule and opinions about it, and then examines the impact of this rule on urban development phenomena; Finally, it can be concluded that according to the harmless rule, all the factors that endanger the various dimensions of development in cities; It is forbidden in Islamic jurisprudence and this rule takes precedence over the rule of domination. Therefore, citizens are obliged to respect the rights of others in civil matters such as the construction of multi-storey buildings or common walls or the construction of structures outside the building or presence in public thoroughfares or windows overlooking the neighbor's house, and if these matters lead to harm to the community; It is forbidden according to the jurists.
    Keywords: Damage, damage, passages, buildings, Sewage
  • Ayyoub Mansouri Razi *, Mohammad Heidari Pages 45-56
    In U.S there are two types of countercl
    aim
    compulsory and permissive.In the first one the defendant must submit all the claims arisen out of the transaction or occurrence that is the subject matter of the claimant's claim as counterclaim otherwise his claims would be the subject of res judicata.In Iran by the wording of the article 141 of Civil Procedure submitting the claims arisen out of the same occurrence or transaction or the claims that have complete connection with the main claim as a counterclaim is permissive.Most of commentators view the expression “the same cause” in aforementioned article as unnecessary and useless.Since the reason for consolidation of claims is to avoid conflicting decisions on the same matter and there might be claims arisen out of the same occurrence or transaction still have no connection together. But it seems that above-mentioned expression has an important function.Because making decision on every claim is a consequence of the decision about the occurrence and transaction of which the claim is arisen out.So if claims arisen out of the same occurrence or transaction are submitted in separate cases, that might lead to conflicting decisions.so these type of counterclaims should also be compulsory in Iran.
    Keywords: Compulsory Counterclaim, Res Judicata, the Same cause, conflicting decisions, claim
  • Mohammadhasan Javadi, Ommolbanin Alahmoradi *, Mahdi Ghoreyshi Pages 57-66

    In the legal system of Islam, in order to strengthen the family system, rights and duties are of interest to the parties to the marriage, one of these rights is the right to a woman's alienation, the subject we are discussing in this article is that in the later sentences of the couple to the alimony , The famous jurists believe that the wife should wait for it and not have the right to terminate or divorce, while many jurists, if the couple refuse to pay alimony, have ordered the couple to spend on divorce or divorce What is the difference between the two issues, which has been issued differently? Will the result of both of these do not harm women and deprive them of legal and legal rights. In this article, while explaining and analyzing different perspectives, the famous view has been criticized, and the result is that the theory of divorce governing the rest of the opinions is more justifiable and stronger, even the evidence presented for the theory of termination of the woman or ruler can also result to give.

    Keywords: Incontinence, Injury, Alimony, Divorce Judicial
  • Elaheh Akhbari, Hosseion Ghorbanian *, Abdolrahim Moradi Pages 67-78
    Determining the currency of contracts is one of the most important issues in international trade agreements which can be a guarantee for the enforcement of obligations between the parties. The determination of currency in international relations is affected by several relations, such as legal, political, economic and etc., so having sufficient knowledge in each of these areas is essential to determine the currency of the contract. In this research, an attempt has been made to examine the legal aspects in order to determine the law governing the contract currency more than other aspects and In the meantime, the question that may arise is that in case of non-determination of the currency of the contract, what will be the criterion for determining the law governing determination of the currency in litigation in international commercial arbitration, including the issue of compensation? Therefore, in this study, an attempt has been made to examine the various dimensions of determining the currency, the conditions for not determining it, the current arbitration awards and related issues and finally, a solution has been proposed.
    Keywords: Contract Currency, Governing Law, International Trade Agreements, International Commercial Arbitration
  • Esmail Nematolahi, Rouhollah Rezaei * Pages 79-92
    Reliance interest is one of the triple contractual interests which can be claimed by the claimant after the defendant’s breach of contract. The reliance interest occurs when the  plaintiff changes his position and spends some expenditures due to the reliance on the defendant’s performance of his contractual obligations but the defendant’s breach causes these expenditures be wasted. The object of awarding damages in this situation is to put the injured party in as good a position as he was in before the contract was made. The injured party can claim his reliance interest instead of his expectation or restitution interests. Although the reliance interest has not expressly mentioned in Iranian law and Fiqh-e-Emamiyeh, but there are some instances that could be considered as examples of reliance interest.
    Keywords: Breach of Contract, Contractual Damages, expectation interest, reliance interest, restitution interest
  • Seyedeh Farnag Fasihi Langroudi *, Reza Mousazadeh, Alireza Iranshahi Pages 93-108

    The Singapore Convention on Mediation is a multilateral treaty established by the International Trade Commission (UNCITRAL) that provides a uniform and efficient framework for the implementation of settlement agreements on mediation.The study of the mechanism envisaged in the Singapore Convention for the identification and implementation of mediation agreements, together with a description of the scope and implementation of those agreements, as well as the grounds for refusing to grant relief to implementation within the Singapore Convention, suggests that the Singapore Convention and the Model Law on Mediation are a response to concerns about insufficient guarantees of the implementation of settlement agreements on mediation. First, the courts recognize and enforce dispute settlement agreements without the need to sue for breach of contract. Second, eligible agreements are deemed to have been judged under the Convention. It is also appropriate for countries that do not have a mediation law like Iran to ratify the Singapore Convention along with the 2018 Mediation Law or similar provisions.

    Keywords: Mediation, International Dispute Settlement Agreements, Singapore Convention
  • Mohammad Zaman Rostami *, Mohammad Hadi Rostami Pages 109-122
    Process of establishment of contracts and their foundations, should be proportionate to the evolution of the economy. Contract is an obligation and should be with highest efficiency, benefit and satisfaction. Each of these things has many levels and in every age finds its own meaning. Foundations of contracts, such as validity, satisfaction, no loss and no legally foolishness, are relative and contain numerous degrees. A contract may be efficient, accurate and effective at a time and be void in other times. One person also may be legally foolish in one contract but grown in other. This paper reveals that each meaning must be consistent with the same period of time. This paper is an analytical text and its Hypothesizes that for any foundations should refer to specialist practice and normal practice would induce to static and unchanging.
    Keywords: Contracts, Necessity, Validity, growth, foolishness, usury, Losses
  • Fezzeh Salimi *, Ahmag Deilami Pages 123-134
    Group legislation is a tool to formulate micro-claims in a collective way. until the claim is left unanswered and public confidence in the judiciary will be strengthened. this tool by reducing costs, optimal use of time and efficiency of the judiciary facilitates people's access to their rights.  one of the most important problem of competitive claim is low interest of the people to make a claim. The most effective institution to solve this problem is Group legislation. among the legal systems raised in the field of competition law U.S law system has accepted competitive collective claims. EU paved the way with enacting directive 2014/104/EU. In Iran law system, despite numerous and ambiguous regulations in the case of collective litigation, the Law on the Implementation of general principles of article 44 of the constitution implicitly accepts a collective lawsuit to compensation for competitive losers.
    Keywords: Group Legislation, Class action, Losses, Anti-Competition, Compensation
  • HAMID REZAEI *, Seyyed Mmostafa Mir Mohammadi Pages 135-154
    Most of the assets and property resulting from usury and bribery crimes are taken out of the territorial territories of countries and access to them is generally associated with many problems. However, if they access this property by returning it to the country where the crime took place, the issue of their Kurdish expenses arises. Countries usually punish perpetrators of public bribery with imprisonment and fines. While there are no transnational anti-bribery laws in many countries - the present study concludes that there are weaknesses in anti-bribery mechanisms in terms of Iranian banking law compared to international instruments. One of the weaknesses is the more focused attention to public bribery than private bribery. Because criminal law in modern law tends to provide more protection to public property than to private property, Damage to property implies a loss of citizens' trust and confidence in the ruling forces and as a result a threat to public welfare. He pointed out the elimination of conflicts between existing laws, effective support for informants of corruption, reform of the banking system, especially transparency and public access to the allocation of banking resources and expenses.
    Keywords: Civil Spending, Private bribery, Public bribery, Banking, International Law, Iranian law
  • Manouchehr Tavassoli Naeini *, Ehsangar Noora Pages 155-166
    Different countries according to their legal system, each one assigns various definitions and examples to domicile, personal status, and nationality. For prevention of these disputes, the Hague Conference on Private International Law Organization, therefore, with the aim of uniformity of the rules of private international law, has decided to determine competent law and provide a unit definition of domicile by setting the Convention of 1955 relating to the settlement of the conflicts between the law of nationality and the law of domicile. Despite that, the domicile in English law and American, is the main factor of communication and even in French law it has been accepted as a secondary law, but in Iranian law this communication factor is not accepted as to the personal status as a secondary rule and in the case of stateless. Therefore, relating to these persons according to Article 7 of the Civil Code on the application of national law to the personal status of aliens, there is no choice, except les fori. In Iranian law, the only case that law of domicile, instead of law of nationality, can be determine competent law the personal status, it is envoi to Iranian law. While the principles of non-discrimination based on the necessity of applying, the same law to persons who lives in the territory of a state in some cases require the applying law of domicile. Therefore, in order to enforcing justice and preventing wasteful application of the lex fori, the acceptance of communication factor of domicile as a secondary rule especially in cases of personal status of stateless persons in our legal system is suggested.
    Keywords: National Law, Domicile Law, Conflict of Law Rule, Personal Status, Hague Convention of 1955