فهرست مطالب

نشریه رویکردی نو بر آموزش کودکان
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 14، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/24
  • تعداد عناوین: 20
|
  • آرزو پهلوانی*، سعیده زمردی، حمیدرضا وطن خواه صفحات 1-13
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش طرحواره درمانی بر تعارض کار-خانواده و رضایت زناشویی زنان متاهل شاغل انجام شده است.این پژوهش نیمه آزمایشی با استفاده از طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری پژوهش را زنان متاهل شاغل در تمامی شعب شرکت گلستان تشکیل داده اند. از این جامعه 30 نفر از آنها به عنوان نمونه مورد پژوهش، به روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار داده شدند. آزمودنی ها دو پرسشنامه تعارض کار-خانواده کارلسون (2000) و رضایت زناشویی انریچ (1989) را در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون تکمیل نمودند. گروه آزمایش تحت آموزش طرحواه درمانی در 10 جلسه 90 دقیقه ای قرار گرفتند. داده های آماری با استفاده از تحلیل کوواریانس توسط نرم افزار SPSS نسخه 21 تحلیل شدند.نتایج نشان داد نمره تعارض کار-خانواده زنان متاهل شاغل گروه آزمایش در پس آزمون به طور معناداری کمتر از گروه کنترل و نمره رضایت زناشویی آنها در پس آزمون به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل شد. (p<0/05). با استناد به یافته های این پژوهش، می توان نتیجه گرفت که آموزش طرحواره درمانی به عنوان یک روش مداخله، در کاهش تعارض کار-خانواده و افزایش رضایت زناشویی، می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، تعارض کار-خانواده، رضایت زناشویی، زنان متاهل شاغل
  • مرضیه دهقانی*، پریناز بنیسی، سعیده بزازیان صفحات 14-24
    پژوهش حاضر با هدف مطالعه تاثیر ذهن آگاهی بر سازگاری روانی اجتماعی با بیماری،روابط خانوادگی و بهزیستی ذهنی زنان مبتلا به ام اس صورت گرفت. در این تحقیق از طرح نیمه آزمایشی با پیش آزمون -پس آزمون و گروه گواه استفاده شد.جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان مبتلا به ام اس مراجعه کننده به انجمن ام اس تهران بود که از طریق فراخوان همکاری در این پژوهش از آنان دعوت به عمل آمده و از بین علاقمندان به وسیله نمونه گیری در دسترس 30 نفر زن مبتلا در دامنه سنی20 تا 50 سال انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری آزمایش و گواه قرار گرفتند.برای اندازه گیری متغیرها از پرسشنامه سازگاری روانی اجتماعی با بیماری،پرسشنامه سنجش عملکرد خانواده جهت بررسی روابط خانوادگی و پرسشنامه بهزیستی ذهنی استفاده شد.گروه آزمایش طی 8 جلسه تحت مداخله ذهن آگاهی قرار گرفتنداین در حالی است که گروه گواه هیچ درمانی دریافت نکردند.بررسی آماری از طریق تحلیل کوواریانس انجام گرفت .نتایج تحلیل کوواریانس نشان دادکه این مداخله بر سه متغیر نامبرده در گروه آزمایش موثر بوده است
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، سازگاری روانی اجتماعی با بیماری، روابط خانوادگی، بهزیستی ذهنی، ام اس
  • نسرین جلالی برزین، پریناز بنیسی* صفحات 25-31
    هدف پژوهش حاضر تعیین میزان رابطه بین راهبردهای مقابله با استرس و بهزیستی روان شناختی با باورهای فراشناختی در زوجین دارای ناسازگاری زناشویی می باشد. پژوهش حاضر یک پژوهش از نوع توصیفی با روش همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه زوجین مراجعه کننده به مرکز مشاوره منطقه 5 شهر تهران در سال 1398 بود. نتایج نشان داد باورهای فراشناختی دارای همبستگی مثبت معناداری با راهبرد مقابله ای مساله مدار (01/0>p، 57/0 =r) بود. با این حال، باورهای فراشناختی دارای همبستگی منفی معناداری با راهبردهای مقابله ای هیجان مدار (01/0>p، 42/0- =r) و راهبرد مقابله ای اجتنابی (01/0>p، 38/0- =r) می باشد. همچنین باورهای فراشناختی دارای همبستگی مثبت معناداری با خرده مقیاس های بهزیستی روان شناختی بود. این به آن معنا است که هر چه باورهای فراشناختی افزایش یابد، بهزیستی روان شناختی زوجین دارای ناسازگاری نیز افزایش می یابد و بالعکس. نتایج این مدل نشان داد که تمامی خرده مقیاس های بهزیستی روان شناختی توانستند باورهای فراشناختی را پیش بینی کنند. بنابراین خرده مقیاس ها و نمره کل بهزیستی روان شناختی با باورهای فراشناختی روابط چندگانه وجود داشت. خرده مقیاس های راهبردهای مقابله ای توانستند باورهای فراشناختی را پیش بینی کند. راهبرد مقابله ای مساله مدار به صورت مثبت و راهبردهای هیجان مدار و اجتنابی به طور منفی باورهای فراشناختی را پیش بینی کردند.
    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله با استرس، بهزیستی روان شناختی، باورهای فراشناختی، زوجین، ناسازگاری زناشویی
  • راضیه دهلانی*، احمد سوری صفحات 32-42
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین نقش پیش بین انعطاف پذیری روان شناختی و تحمل پریشانی در بهزیستی روان شناختی دانشجویان روانشناسی دانشگاه آزاد کرج بود. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت جزء تحقیقات همبستگی بود . جامعه این پژوهش عبارت بود از کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج که در سال تحصیلی 99-1400 مشغول به تحصیل بودند که تعداد آنها 3448 نفر بود. روش نمونه گیری این پژوهش، نمونه گیری تصادفی طبقه ای بود. شیوه برآورد حجم نمونه روش تاپاخانیک و فیدل بود. 200 نفر از دانشجویان روانشناسی دانشگاه آزاد کرج واحد کرج به صورت تصادفی طبقه ای به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. از پرسشنامه استاندارد به منظور جمع آوری داده ها استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون رگرسیون چندمتغیره استفاده شده است. نتایج آزمون رگرسیون چندمتغیره نشان داد که انعطاف پذیری روان شناختی و تحمل پریشانی می توانند حدود 67 درصد از تغییرات بهزیستی روان شناختی را تبیین کنند. انعطاف پذیری روان شناختی حدود 66 درصد وتحمل پریشانی حدود 46 درصد از تغییرات بهزیستی روان شناختی را تبیین میکند. از پژوهش حاضر نتیجه گرفته شد که انعطاف پذیری روانشناختی و تحمل پریشانی دوتا از متغیرهایی هستند که بهزیستی روانشاختی را میتوان بر اساس آنها پیش بینی نمود.
    کلیدواژگان: انعطاف پذیری روان شناختی، بهزیستی روان شناختی، تحمل پریشانی
  • مرضیه دهقانی*، داوود ملک محمودی، بهشید بروسان، پریناز بنی سی صفحات 43-52
    پذیرش، بخشش خود و دیگری بخشی از فرایند بهبود و بازتوانی روابطی که خیانت توسط یکی از طرفینرابطه تجربه شده. آموزش انعطاف پذیری روانی، بخشش و پذیرش آنچه اتفاق افتاده بخشی از درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد می باشد. به رغم اهمیت تیوریک و بالینی شاخصهای سلامت روان و تاب آوری در پیش بینی گسست عاطفی و نهایتا خیانت، امااثربخشی این درمان بر دو شاخص مذکور تاکنون مورد توجه نبوده. کارآزمایی کنترل شده تصادفی در برهه زمانی مهر لغایت اسفند 1399، 30 زن مطلقه با تجربه خیانت به صورت هدفمند انتخاب پس از احراز ملاک های لازم وارد مطالعه شدند. شرکت کنندگان از طریق تصادفی سازی بلوکی در دو گروه تخصیص یافتند. درمان اکت در قالب پروتکل هیز در هشت جلسه یک ساعته به گروه آزمایش ارایه و گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت. شرکت کنندگان به پرسشنامه های سلامت روان و تاب آوری پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس چند متغیره با نرم افزار اس پی اس اس 21 تحلیل شد. یافته ها نشان داد این درمان بر هر دو شاخص سلامت روان و تاب آوری اثربخشی معنادارداشته (0/05>p). ، نتایج ثانویه گویای اثربخشی مداخله فوق بر خرده مقیاس-های سلامت روان (علایم جسمانی، اضطراب ، اختلال خواب، اختلال در عملکرد اجتماعی و افسردگی شدید) و تاب آوری (تصور شایستگی فردی، اعتماد به غرایز فردی و تحمل عاطفه منفی، پذیرش مثبت تغییر و روابط ایمن، کنترل و تاثیرات معنوی) (0/05>p). یافته های حاصل گویای نقش پذیرش به عنوان مولفه کلیدی در بخشش و گذار از روابط آسیب دیده به واسطه خیانت می باشد. این یافته ها می تواند در حیطه زوج درمانی با کاربست های بالینی همراه باشد.
    کلیدواژگان: خیانت، سلامت روان، تاب آوری، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
  • شیما جورابیان فکور تبریزی، سمانه صادقی، مسعود شیخی*، امید امانی صفحات 53-59
    صدا بیزاری اصطلاحی است که به تنفر از صداهای خاصی چون صدای جویدن، تلق تلق کردن خودکار، صدای ضربه زدن آهسته بر روی یک سطح و صدای ملچ و ملوچ لب ها اطلاق شده و آن را اختلال واکنش شرطی آزار دهنده یا سندرم حساسیت صدای انتخابی نیز می نامند که اثرات چندی را بر سلامت روان افراد مبتلا بر جای می گذارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی همبسته های روان شناختی صدا بیزاری (میسوفونیا) و نقش عامل اضطراب و افسردگی در دانشجویان انجام گرفت. پژوهش حاضر توصیفی - همبستگی بود جامعه آماری پژوهش کلیه دانجشویان دانشگاه های شهر تهران دارای علایم صدا بیزاری در سال تحصیلی 1400- 1401 بودند که از میان تعداد 150 نفر به شیوه در هدفمند انتخاب و به تکمیل پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه صدا بیزاری وو و همکاران (2014) و پرسشنامه اضطراب، استرس و افسردگی 21 (DASS- 21) پرداختند. داده های به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (همبستگی پیرسون و رگرسیون سلسله مراتبی) و نرم افزار SPSS V.23 تجزیه و تحلیل گردید نتایج تحلیل داده ها نشان داد بین سه عامل صدا بیزاری، اضطراب و افسردگی رابطه معنی دار وجود داشته (05/0> P) و رابطه صدا بیزاری و اضطراب مثبت بود. هم چنین جهت رابطه بین صدا بیزاری افسردگی نیز مثبت بوده است. تحلیل رگرسیون نیز حکایت از نقش پیش بینی کنندگی اضطراب و افسردگی در شدت صدا بیزاری داشت. با توجه به یافته ها صدا بیزاری با اضطراب و افسردگی رابطه متقابلی داشته و نیازمند توجه جدی و طرح مداخلات سودمند برای افراد دارای علایم این اختلال می باشد.
    کلیدواژگان: صدا بیزاری میسوفونیا، اضطراب، افسردگی، دانشجو
  • ثریا دهواری*، عیسی رضایی صفحات 60-65
    شرایط خاص این روزها، شیوع ویروس کرونا، تعطیلی مدارس و تاکید بر استفاده از آموزش مجازی، ظرفیت های استفاده از فناوری و آموزش های الکترونیکی را متحول ساخته است. به واسطه این فرصت فوق العاده، همه جا کانون یادگیری شده رویکرد پژوهش محور در فرایند یادگیری محقق شده است. هر رویکرد علمی، به شرط آنکه درست طراحی و جاری شود می تواند نتایج اثربخشی داشته باشد. در این راستا لازم است تا نخست شرایط موجود از دیدگاه ذی نفعان نظام آموزشی مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد. به همین منظور، پژوهش پیش رو، به بررسی رضایت دو گروه مورد مطالعه یعنی معلمان، دانش آموزان در آموزش مجازی شهرستان سراوان در شهر محمدی در مدت زمان تعطیلی آموزش حضوری پرداخته است. داده های تحقیق به دو شیوه کمی و از طریق ابزارهای پرسشنامه و مصاحبه جمع آوری شده است. تجارب هر گروه پیرامون فناوری های مورد استفاده، نگرش، میزان رضایت، مزایا و معایب، مشکلات و مسایل و همچنین پیشنهادات ایشان مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج این مطالعه نشان داد از بین فناوری های موجود، نرم افزارهای واتس اپ و سپس شاد و در ابزارها، تلفن همراه هوشمند بیشترین کاربرد و استفاده را در میان نمونه تحقیق داشته اند. میزان رضایت معلمان نسبتا خوب به جز در برنامه شاد، دانش-آموزان از آموزش مجازی نسبتا راضی بودند
    کلیدواژگان: آموزش مجازی، رضایت مندی، معلمان، دانش آموزان
  • میسره کرامتی* صفحات 66-75
    پژوهش حاضر با موضوع خود راهبری و خود برنامه ریزی از راه دور موضوعی است که در رابطه با آن پژوهش های زیادی نگارش می شود. همچنین در رابطه با موضوع خود ارزشیابی در فضای مجازی و بررسی روابط و تاثیرات آنها بر روی هم نیز جای بسی تامل است. پژوهش گران در رشته مدیریت آموزشی همواره بررسی های علمی و پژوهشی خود را در این رابطه در معرض مخاطبین این رشته قرار داده اند. در سال تحصیلی اخیر پس از شیوع بیماری کرونا در کشور برای مراقبت از دانش آموزان که سرمایه های بزرگ اجتماعی هستند ، بنده هم مانند سایر همکاران تصمیم گرفتیم بخشی از آموزش و تربیت مان را در فضای دور از مدرسه به مرحله انجام برسانیم. در پژوهش حاضر تلاش شده است که این موضوع بیشتر و دقیق تر بسط داده شود. در این پژوهش با توجه به شیوع و همه گیری بیماری کرونا و بی انگیزه شدن دانش آموزان باید به فکر آموزش هایی به دانش آموزان بود تا در هر شرایطی با علاقه به درس بپردازند و بتوانند برای خود برنامه ریزی کنند و رابردهای یادگیری را به کار گیرند. چرا که سیاست امروز درآموزش و پرورش این است که نباید آموزش را تعطیل کنیم و اگر به خاطر مراقبت از دانش آموزان مدارس تعطیل شده است باید آموزش جریان داشته باشد و همه فرایندها مطابق قبل از تعطیلات تداوم داشته باشد.
    کلیدواژگان: آموزش، تعلیم، تربیت، دانش آموزان، کرونا
  • نسیمه دکالی* صفحات 76-81
    با توجه به پیرفت تکنولوژی در عصر کنونی ،عصر حاضر را عصر اطلاعات نامیده اند. اطلاعاتی که درمدت زمان اندکی دو برابر و حتی چندین برابر می گردد. با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژ دوره های آموزشی باید به گونه ای طراحی گردند که پاسخگوی نیازهای رو به گسترش جامعه باشد. با توجه به مطالب بیان شده هدف از اجرای این پژوهش بررسی تاثیر اصل کاربرد مریل بر یادگیری یادداری و انگیزه تحصیلی یادگیرندگان می باشد و سوال اصلی این پژوهش این است که آیا اصل کاربرد مریل بر یادگیری و یادداری و انگیزه تحصیلی یادگیرندگان اثر گذار است؟روش پژوهش حاضر از نوع پژوهش های شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل می باشد . جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان پایه دبستان شهرستان خاش می باشد ، که در سال تحصیلی 1400-1401 مشغول به تحصیل بودند. تعداد دبستان هایی که در شهرستان خاش پایه دبستان وجود دارد 4 دبستان را دارند و به طور تقریبی مجموع 500 دانش آموز در مقطع دبستان مشغول به تحصیل اند و جامعه آماری در دسترس مجموع 50 دانش آموز ، می باشد. و مطابق نتایج بدست آمده حاصل از این پژوهش بین میزان یادگیری و یادداری دانش آموزان پایه ابتدایی که مطابق با اصل الگوی مریل آموزش دیده اند و دانش آموزانی که به صورت سنتی آموزش دیده اند، آموزش دیده اند ، تفاوت معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: یادداری، یادگیری، انگیزه تحصیلی، الگوی مریل
  • حمیده دهقانی بزگ آبادی*، حسن شهرکی پور، قنبرعلی دلفان آذری صفحات 82-94
    پژوهش حاضر به دنبال بررسی تاثیر آموزش کوچینگ بر بهزیستی روانشناختی و فرسودگی شغلی پرستاران شاغل در بخش بیماران مبتلا به کرونا است. چارچوب نظری تحقیق ملهم از مدل سه عاملی مسلاچ و رویکرد ریف به بهزیستی روانشناختی بود. روش تحقیق در این پژوهش نیمه آزمایشی و ابزار جمع آوری داده ها نیز پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلاچ و پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف بود. اعتبار ابزار با روش صوری و پایایی آن با آلفای کرونباخ محرز گردید. حجم نمونه آماری پژوهش ، 30 نفر از پرستاران بودند که به صورت هدفمند از جامعه آماری (بیمارستان شهیدصدوقی یزد پذیرنده بیماران کرونایی) گزینش شدند و در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) به شیوه تصادفی جایگزین شدند. از آمار توصیفی برای محاسبه میانگین و انحراف معیار متغیرهای پژوهش و نشان دادن فراوانی و نمودارهای مربوط به آن استفاده شد و از آمار استنباطی، به منظور بررسی فرضیه ها استفاده گردید. قبل از آزمودن فرضیه ها، مفروضه همگنی واریانس ها از طریق آزمون لوین در تمام متغیرهای دو گروه بررسی گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایج نشان داد که آموزش کوچینگ بر بهزیستی روانشناختی پرستاران اثربخش است (P<0.05) همچنین آموزش کوچینگ بر فرسودگی شغلی پرستاران اثربخش است (P<0.05).
    کلیدواژگان: آموزش کوچینگ، فرسودگی شغلی، بهزیستی روانشناختی، پرستاران، کووید 19
  • سمینه آشناگر*، عیسی رضایی صفحات 95-102
    آموزش کودکان خردسال و دانش آموزان نسبت به افراد بالغ به دلیل تفاوت در میزان و نحوهی تمرکز کردن، کمی دشوارتر می باشد بکار گیری چند رسانه ای در آموزش حروف الفبا به دلیل محیط جذابی که برای کودکان دارد منجر به بهبود کیفیت آموزشی حروف الفبا می گردد. هدف از اجرای پژوهش حاضر تاثیر رعایت اصل مجاورت در چندرسانه ای آموزشی حروف الفبا بر بارشناختی دانش آموزان پایه اول ابتدایی روش پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون بود. جامعه آماری پژوهش شامل همه ی دانش آموزان پایه اول دبستان پسرانه ی استان بوشهر بوده است در سال تحصیلی 1400-1401 با تعداد کل 1579 و جامعه آماری نمونه ی ما شامل دو کلاس 28 نفره بوده است تحلیل داده ها با استفاده از آزمون کو واریانس انجام شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که بکارگیری نرم افزار چند رسانه ای با رعایت اصل مجاورت در آموزش حروف الفبا بر افزایش بار شناختی دانش آموزان تاثیر معناداری دارد.
    کلیدواژگان: چند رسانه ای، اصل مجاورت، بار شناختی، آموزش اول ابتدایی، آموزش حروف آ
  • محمد سعید کیانی*، لیلا نظری صفحات 103-111
    امروزه جهان در حال مقابله با بحران کرونا و تغییرات ایجاد شده توسط آن است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر استرس و رضایت شغلی کارکنان باشگاه های ورزشی ایران در دوران پاندمی کووید 19 انجام شده است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش تمامی کارکنان باشگاه-های ورزشی است که با استفاده از جدول مورگان و روش نمونه گیری در دسترس (با توجه به محدودیت و رعایت پروتکلهای بهداشتی) انتخاب شد. در نهایت تعداد 304 پرسشنامه در تحلیل آماری استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده های حاصل از اجرای ابزار پژوهش، از مدل معادلات ساختاری، نرم افزار پی ال اس استفاده شد. یافته ها نشان داد استرس شغلی بر رضایت شغلی اثر مثبت و معناداری دارد و همچنین نتایج حاصل نشاندهنده نیاز به مدیریت مناسب در جهت کاهش خطر ابتلا و کاهش استرس شغلی کارکنان و همچنین افزایش رضایت کارکنان است. در دوران کرونا و با انبوه مشکلات اقتصادی و بهداشتی حال حاضر و همچنین عدم توانایی پیشبینی در مورد از بین رفتن این بیماری باید هرچه سریعتر تدابیر مناسبتری را با توجه به فعالیت بازگشایی اماکن ورزشی اندیشید.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، رضایت شغلی، کارکنان باشگاه، ویروس کرونا، مدیریت ورزشی
  • مریم تقوایی یزدی*، لیلا حسینی طبقدهی صفحات 112-127
    هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی کمی و کیفی رساله های دکتری آموزش و پرورش استان مازندران بود. پژوهش از بعد هدف کاربردی و از نوع پژوهش های تحلیل محتوا بوده است. جامعه ی آماری بخش کیفی خبرگان جامعه ی علمی و متخصصان دانشگاهی و در بخش کمی شامل 65 رساله دکتری مدیریت آموزشی آموزش و پرورش استان مازندران از سال تحصیلی 99-90 می باشد. نمونه آماری در بخش کیفی 19 نفر از خبرگان علمی و به روش نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی، 56 رساله دکتری بر اساس جدول کرجسی و مورگان و به روش نمونه گیری تصادفی ساده می باشد. برای جمع آوری داده های کیفی از مصاحبه های ساختاریافته و در بخش کمی بر اساس معیارهای استخراج شده از مرحله ی کیفی از پرسشنامه ی محقق ساخته با 72 گویه در 18 بعد برای ارزیابی کیفیت رساله های دکتری استفاده شد. برای تعیین پایایی ابزار گردآوری اطلاعات از روش آلفای کرونباخ و برای تحلیل داده ها از آزمون های یومان ویتنی، رتبه بندی فریدمن، مطلوبیت با استفاده از نرم افزار Spss23 استفاده شد. یافته ها نشان داد که از مجموع 18 بخش رساله های دکتری بررسی شده، بخش های چکیده، بیان مسیله، اهداف پژوهش، سوال ها یا فرضیه های تحقیق، اهمیت و ضرورت تحقیق، تعاریف، پیشینه ی تحقیق، روش تحقیق، ابزار و روش گردآوری داده ها، تجزیه و تحلیل داده ها و نتیجه گیری در وضعیت نسبتا مطلوب و بخش های عنوان، کلیدواژه ها، مقدمه، جامعه، نمونه و نمونه گیری، منابع، پیوست ها و اصول نگارش صحیح در وضعیت مطلوب قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: ارزیابی کمی و کیفی، رساله دکتری، آموزش و پرورش
  • سید سلمان سیدین*، مهری حافظیان صفحات 128-138
    این پژو هش به بررسی روش های آموزشی مقابله با اضطراب امتحان و تاثیر اضطراب امتحان بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان پرداخته است .جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانش آموزان پایه ششم مدارس ناحیه 4 شهر مشهد مقدس می باشد. برای انتخاب گروه نمونه از میان مدارس ناحیه 4 مشهد، دبستان قدس 2 انتخاب شد. 50 دانش آموز به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب گردیدو پرسشنامه ها دراختیار والدین آنها قرار گرفت. برای تحلیل از آمار توصیفی و در آمار استنباطی از طریق آزمون t در گروه های مستقل و همبسته استفاده شد . نتایج نشان داد بین اضطراب و راه های کاهش اضطراب رابطه مثبتی وجود دارد .در فرضیه اول بین نمرات گروهی که اضطراب به آنها وارد شده است و گروهی که اضطراب وارد نشده در پیش آزمون (هر دو گروه بدون عوامل اضطراب را) تفاوت معنی داری وجود ندارد که تایید شد در فرضیه دوم بین نمرات گروهی که اضطراب امتحان بر آنها وارد شده و گروهی که اضطراب امتحان وارد نشده تفاوت معنی داری وجود دارد که تایید شد . در فرضیه سوم : گروهی که اضطراب امتحان بر آنها وارد شده در پیش آزمون در معرض عوامل اضطراب زا قرار نگرفته ولی در پس آزمون در معرض محرک های اضطراب زا قرار گرفته است در نتیجه تفاوت نمرات در پیش آزمون و پس آزمون معنی دار شد که تایید شد . در فرضیه چهارم نمرات گروهی که اضطراب بر آنها وارد نشده در مرحله پیش آزمون و پس آزمون بدون تفاوت نشان داده شده است
    کلیدواژگان: اضطراب، آموزش، امتحان، مشهد
  • جعفر فرزانه*، آرزو جواهرنیا صفحات 139-148
    با گذر زمان در سیستم آموزش کشور تغییرات گسترده ای صورت میپذیرد که موجب ایجاد آسیب های جبران ناپذیری به این نظام میشود که علوم حقوق از این امر مستثنی نیست که به تبع آن ضعف در این سیستم را بدنبال خواهد داشت. در ابن بین رشته حقوق مستثنی از ایرادات نبوده و بیشینه ایرادات وارد بر این بحث متوجه استادان (نحوه استخدام اساتید، کارهای غیر علمی اساتید) و در برخی موارد متعلق به نحوه جذب دانشجو(جذب بردون ضابطه و آزمون دانشجو) همچنین نحوه ارایه آموزش (عدم احاطه دانشجو بر مطالب حقوقی،سیستم نمره محور،ارایه غیر پژوهشی و صرفا تیوری مطالب آموزشی) و البته موارد پژوهشی میباشد. گسستگی در شیوه تدریس،منابع مورد استفاده،مدیریت دانشکده ها نیز در این خصوص دخیل میباشد. با توجه به مباحث مطرح شده در این تحقیق با مطالعات میدانی و نظرسنجی ،عمده دلایل، چالش شناسیی و در حد توان نسبت به هر یک راه کارهایی ارایه نماییم. در بخش نتایج عمده آسیب های آموزشی حقوق که عبارتند از 1- مشکلات موجود بررشته های دانشگاهی حقوق 2- بررسی آسب های اجرایی علوم حقوق 3- آسیب های موجود در منابع تدریسی حقوق 4- آسیب های موجود در مدیریت دروس و سرفصل ها .با توجه به مطالعات میدانی صورت گرفته مهمترین آسیب های حوزه رشته حقوق در دانشگاه متوجه این موارد بود : 1- نبود گام بندی اهداف آموزش 2- ارتباط با رشته شغلی دچار نقص کلی میباشد. 3- مطالعات جواب گوی نیاز های موجود نمیباشد 4- ضعف در کارآفرینی ، 5- ضعف در پژوهش های میان رشته ای
    کلیدواژگان: علم حقوق، آموزش دانشگاه، پژوهش، ضعف آموزش، ضعف دانشگاه
  • امین فتحی* صفحات 149-157
    علوم برق از سال 1295 که پایش به کشور ما باز شد تا زمان حاضر شاهد فراز و نشیب فراوان بوده است. طبق یک طبقه بندی می توان آسیب های مرتبط با این رشته را به آسیب های مربوط به نظام سیاسی - اجتماعی (شامل عدم وجود راهبرد جامع، توسعه ناکافی نهادهای مدنی علمی، توهم استغنا از علوم ، ارتباط ناقص با دستگاه های اجرایی، ابهام وحدت دو نهاد صنعت و دانشگاه و فرار نخبگان)، آسیب های مربوط به اندیشمندان (اعم از تحویل علوم برق به علوم دیگر، ابهام ارتباط سنت و تجدد، رضایت بخش نبودن سطح دانش ، ابهام در بومی سازی، ناکافی بودن مطالعات میان رشته ای) تقسیم نمود. با گذر زمان در سیستم آموزش کشور تغییرات گسترده ای صورت میپذیرد که موجب ایجاد آسیب های جبران ناپذیری به این نظام میشود که علوم برق از این امر مستثنی نیست که به تبع آن ضعف در این سیستم را بدنبال خواهد داشت. وهمچنین نحوه ارایه آموزش (عدم احاطه دانشجو بر مطالب رشته برق،سیستم نمره محور،ارایه غیر پژوهشی و صرفا تیوری مطالب آموزشی) و البته موارد پژوهشی (ترجمه و تکثیرات بی رویه و بدون کنترل،بنیادی نبودن مطالب علمی و پژوهشی) میباشد. البته لازم به ذکر است گسستگی در شیوه تدریس،منابع مورد استفاده،مدیریت دانشکده ها نیز در این خصوص دخیل میباشد. با توجه به مباحث مطرح شده در این تحقیق با توجه به مطالعات میدانی و نظرسنجی ها عمده دلایل و چالش ها شناسیی و در حد توان نسبت به هر یک راه کارهایی ارایه نماییم.
    کلیدواژگان: علم برق، آموزش، پژوهش، ضعف آموزش، آسیب علوم مهندسی
  • مژگان جواهرنیا* صفحات 158-165
    آموزش در فضای مجازی نقاط بسیار زیادی در بردارد. در این مقاله به نقاط ضعف آن پرداخته می شود. یکی از نقاط ضعف آموزش مجازی در کشور ما، سرعت پایین اینترنت و نبود زیرساخت های کافی است. عدم امکان آموزش چهره به چهره، یکی دیگر از مشکلات آموزش مجازی است. ارتباط چهره به چهره، یکی از برانگیزاننده های مفید در امر یادگیری است. عدم امکان فعالیت گروهی در فضای مجازی، یکی دیگر از ضعف های موجود در این فضا است. هدف از پژوهش حاضر بررسی معایب و چالش های آموزش مجازی درس ریاضی در سال تحصیلی 1400-1399 است. جامعه آماری ، کلیه دانشجوبان (دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر) شهر شبستر واقع در استان آذربایجان شرقی میباشد. تعداد کل جامعه آماری شامل تعداد 150 دانشجو جامعه آماری نمونه ی ما شامل 50 نفره بوده است. دیدگاه های آنها در رابطه با معایب آموزش مجازی درس ریاضی از طریق پرسشنامه جمع آوری شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه طبق نظر متخصصان علوم تربیتی و اساتید با تجربه و پایایی پرسشنامه ها با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ) (α=0/75تایید گردید. اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و آزمون تی تجزیه و تحلیل شد. میانگین و انحراف معیار نمره کل مزایا آموزش مجازی (میانگین از 5نمره) در دانشجویان با آموزش مجازی 1/3 و در دانشجویان بدون آموزش مجازی 8/2 بدست آمد. با آزمون تی مستقل، تفاوت آماری معناداری بین میانگین نمرات معایب دانشجویان که به صورت مجازی و غیر مجازی آموزش دیده بودند وجود داشت نتایج تحلیل داده ها نشان داد
    کلیدواژگان: آموزش مجازی، معایب، ریاضی، آموزش دانشگاه، تدریس ریاضی
  • عرفان رضایی* صفحات 166-171
    علوم مهندسی عمران از سال 1336 که پایش به دانشگاه های ما باز شد تا زمان حاضر شاهد فراز و نشیب فراوان بوده است پژوهشهای علمی، که بخش عمدهای از فعالیتهای دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور را طی دو دهه اخیر به خود اختصاص داده است، بدون شک یکی از مولفه های قطعی توسعه و پیشرفت کشور قلمداد میشود. تاکید رهبران سیاسی و نخبگان علمی کشور بر نیاز جدی به توسعه هرچه بیشتر علم و فناوری گواهی بر مدعای فوق است. از طرفی، بروز ضعفها و کاستی ها، چه در برنامه ریزی و چه در اجرای هدفمند پژوهشهای علمی، موجب سردرگمی نهادهای دست اندرکار شده و چشم انداز آتی پیشرفت علمی کشور را با شک و تردید جدی مواجه ساخته است. در این نوشته، ضمن انتقاد از صرفا بیان مشکلات موجود، پیشنهاد شده است تا آحاد جامعه فرهیخته پژوهشی کشور، از طریق تبادل نظر و همفکری، مساعی خویش را در ترسیم نقشه راهی برای اجرای هدفمند پژوهش علمی طی دهه اخیر به کار بندند. طبق یک طبقه بندی میتوان آسیبهای مرتبط با این رشته را به آسیبهای مربوط به نظام اجتماعی (شامل عدم وجود راهبرد جامع، ارتباط با گفتمان مسلط، توسعه ناکافی نهادهای علمی، توهم استغنا از علوم مهندسی، ارتباط ناقص با دستگاه های اجرایی، ابهام وحدت دو نهاد حوزه و دانشگاه، نابسندگی معیارها، دست دوم بودن علوم مهندسی و فرار نخبگان،(آسیبهای مربوط به اندیشمندان) اعم از ابهام ارتباط دانشگاه و صنعت، رضایتبخش نبودن سطح دانش فنی، ابهام در بومیسازی، ابهام در بروزسازی، ناکافی بودن مطالعات میان رشته
    کلیدواژگان: عمران، آموزش، پژوهش، ضعف آموزش، آسیب علوم فنی و مهندسی
  • مریم سرمدی*، مرضیه خلیلی صفحات 172-180
    پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر بین هوش فرهنگی و یادگیری کلاس با انگیزش تحصیلی دانش آموزان انجام گردید. پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان نمونه پژوهش شامل 150 آزمودنی بود که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های انگیزش تحصیلی، هوش فرهنگی (آنگ 2004) و ادراک از محیط کلاس (جنتری 2002) استفاده شد. در پژوهش حاضر، ضریب آلفای کرونباخ برای خرده مقیاس های پرسشنامه انگیزش تحصیلی (درونی ؛ بیرونی و بی انگیزشی) به ترتیب 79/0 ،80/0 و 70/0 به دست آمد. ضریب آلفای کرونباخ مولفه های هوش فرهنگی شامل مولفه فراشناختی، شناخت، انگیزشی، رفتاری و نمره کل پرسشنامه به ترتیب برابر با 70/0، 71/0، 76/0، 70/0 و 83/0 به دست آمد..داده های آماری با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نشان داد هوش فرهنگی با خلاقیت در یادگیری درونی و بیرونی رابطه مثبت و معناداری داشتند. همچنین، هوش فرهنگی و دو مولفه ی (فراشناختی و انگیزشی) و ادراک خلاقیت یادگیری کلاس با بی انگیزشی رابطه منفی و معناداری داشتند. در نهایت، باید گفت که از طریق تقویت هوش فرهنگی و خلاقیت محیط یادگیری کلاس در دانش آموزان می توان به افزایش انگیزش تحصیلی آنان کمک کرد.
    کلیدواژگان: محیط آموزشی، خلاقیت، هوش فرهنگی، دانش آموزان
  • اعظم احمدپور*، مریم اشرفی، فرشته محمدی سقایی صفحات 181-188
    هدف این پژوهش بررسی آرای تربیتی جان لاک وهربرت اسپنسردردهه هفدهم است.جان لاک بطور گسترده بعنوان پدرلیبرالیسم کلاسیک شناخته می شود.اسپنسر از نخستین کسانی بود که در پی اعمال داروینیسم در مسایل اجتماعی و همچنین تعیین سیاست عدم مداخله از طریق شواهد زیست شناختی بود. جان لاک درمقابل اسپنسریک فعال سیاسی ویک سیاست مدار بود وتمام توان خود را برای دفاع ازمفهوم مالکیت بکار برده است در صورتی که اسپنسر به اجتماع اهمیت می داد.انسان از نظرلاک موجودی واقعا نوع دوست است. نظرات لاک بر پیشرفت شناخت شناسی و فلسفه سیاسی موثر بود. او از تاثیرگذارترین و اندیشمندان عصر روشنگری شمرده می شود. لاک ضمیر انسان را مانند لوح سفیدی میدانست که از طریق تجربه و حواس معلومات در آن میکرد و عقل را بالقوه در وجود انسان میدانست.هدف اصلی در تربیت به اعتقاد لاک کسب شایستگی اخلاقی است و هدف نهایی به نظر اسپنسر این است که اجتماع به عنوان یک ارگانیسم به تعادل برسد از طرف دیگر بر خلاف لاک که لیبرال کلاسیک بود جامعه و دولت را مصنوع عقل بشری نمی دانست بلکه معتقد بود که دولت در فرآیند تکامل اجتماعی ایجاد شده است و عقلانیت و هدفمندی چندان بر آن قابل اعمال نیست.روش مورد استفاده در این تحقیق توصیفی- تحلیلی میباشد.
    کلیدواژگان: جان لاک، هربرت اسپنسر، قرن هفدهم، تعلیم، تربیت
|
  • Arezou Pahlevani *, Saeedeh Zomorrodi, Hamidraza Vatankha Pages 1-13
    The aim of this study was to determine the effectiveness of schema-therapy training on work-family conflict and marital satisfaction of married working women.This quasi-experimental study was performed using a pretest-posttest design with a control group. The statistical population of the study consists of married women working in all branches of Golestan Company. From this population, 30 of them were selected as the study sample by the available sampling method and were randomly divided into experimental and control groups. Subjects completed two questionnaires of work-family conflict Carlson (2000) and Enrich's marital satisfaction (1989) in two stages pre-test and post-test. The experimental group underwent schema therapy training in 10 sessions of 90 minutes. Statistical data were analyzed using analysis of covariance by SPSS software version 21.The results showed that the work-family conflict score of married women working in the experimental group in the post-test was significantly lower than the control group and their marital satisfaction score in the post-test was significantly higher than the control group. (p <0/05).Based on the findings of this study, It can be concluded that schema therapy training can be used as an intervention method to reduce work-family conflict and increase marital satisfaction.
    Keywords: Schema therapy, work-family conflict, marital satisfaction, working married women
  • Marziyeh Dehghani *, Parenaz Banisi, Saedeh Bazazian Pages 14-24
    The aim of this study was to investigate the effect of mindfulness on psychosocial adjustment to illness, family relationships and mental well-being of women with MS. In this study, a quasi-experimental design with pre-test-post-test and control group was used. The statistical population of this study included all women with MS referred to the Tehran MS Association who were invited to participate in this study. 30 women with an age range of 20 to 50 years were selected by random sampling and randomly divided into two groups of 15 experiments and witnesses. To measure the variables from the Psychosocial Adjustment Questionnaire, Family performance questionnaire was used to assess family relationships and mental well-being questionnaire. The experimental group underwent mindfulness intervention during 8 sessions, while the control group did not receive any treatment. Statistical analysis was performed through analysis of covariance. This intervention was effective on the three variables in the experimental group
    Keywords: Mindfulness, psychosocial adaptation to illness, family relationships, mental well-being, MS
  • Nasrin Jalali Barzin, Parenaz Banisi * Pages 25-31
    The aim of this study was to determine the relationship between stress coping strategies and psychological well-being with metacognitive beliefs in couples with marital incompatibility. The present study was a descriptive correlational study. The statistical population of the present study included all couples referring to the Counseling Center of District 5 of Tehran in 1398. The results showed that metacognitive beliefs had a significant positive correlation with problem-solving coping strategy (p <0.01, r = 0.057). However, metacognitive beliefs have significant negative correlations with emotionally coping strategies (p <0.01, r = -0.42) and avoidant coping strategies (p <0.01). = r). Metacognitive beliefs also had significant positive correlations with psychological retardation scales. This means that as the metacognitive beliefs increase, so does the psychological well-being of couples with incompatibilities, and vice versa. The results of this model showed that all subscales of psychological well-being were able to predict metacognitive beliefs. Thus, there were multiple scales and a total score of psychological well-being with multiple metacognitive beliefs. The subscales of counterterrorism strategies were able to predict metacognitive beliefs. The positive coping strategy predicted positively, and the emotional and avoidance strategies negatively predicted metacognitive beliefs.
    Keywords: Stress management strategies, Psychological Well-Being, Metacognitive Beliefs, Couples, marital incompatibility
  • Razie Dehlani *, Ahmad Sori Pages 32-42
    The aim of this study was to determine the predictive role of psychological flexibility and distress tolerance in the psychological well-being of psychology students of Karaj Azad University. The present study was applied in terms of purpose and correlational in nature. The population of this study was all students of the Islamic Azad University of Karaj who were studying in the academic year 1400-99, whose number was 3448. The sampling method of this study was stratified random sampling. The method of estimating the sample size was Tapakhanik and Fidel methods. 200 psychology students of Karaj Azad University, Karaj Branch were selected by stratified random sampling as the sample size. A standard questionnaire was used to collect data. Multivariate regression test was used to analyze the data. The results of multivariate regression test showed that psychological flexibility and stress tolerance can explain about 67% of the changes in psychological well-being. Psychological flexibility explains about 66% and distress tolerance about 46% of psychological well-being changes. It was concluded from the present study that psychological flexibility and distress tolerance are two variables on the basis of which psychological well-being can be predicte.
    Keywords: Psychological flexibility, Psychological Well-Being, Distress tolerance
  • Marziyeh Dehghani *, Davoud Malekmahmoodi, Behshid Borusan, Parinaz Benisi Pages 43-52
    Accepting, forgiving oneself and the other part of the process healing and rehabilitating relationships in which betrayal has been experienced by one of the parties. Teaching psychological flexibility, forgiveness acceptance what happened is part of acceptance and commitment therapy. Despite the theoretical and clinical importance of mental health and resilience indices predicting emotional rupture and eventual infidelity, the effectiveness this treatment these two indicators has not been considered so far. Randomly controlled trial in the period from October to March 2017, 30 divorced women with experience of infidelity in a targeted manner after meeting the necessary criteria entered the study. Participants were assigned to two groups through block randomization. Act treatment was presented to the experimental group in the form of Hayes protocol for eight one-hour sessions and the control group was placed on a waiting list. Participants answered the Mental Health and Resilience Questionnaires. Data were analyzed using multivariate analysis covariance SPSS 21 software. Results showed that this treatment had significant efficacy indices of both mental health and resilience (p <0.05). Secondary results indicate the effectiveness the above intervention subscales mental health (physical symptoms, anxiety, sleep disorders, social dysfunction and severe depression) and resilience (perception individual competence, trust in individual instincts and tolerance negative emotions, acceptance). Positive change and safe relationships, control and spiritual effects) (p <0.05). findings indicate the role of acceptance as key component the forgiveness and transition of relationships damaged by infidelity. These findings may be associated with clinical applications in the field of couple therapy.
    Keywords: betrayal, mental health, Resilience, Acceptance, Commitment There
  • Sheima Jorabian Fakour Tabrizi, Samane Sadeghi, Masoud Sheikhi *, Omid Amani Pages 53-59
    misophonia is a term used to describe aversion to certain sounds, such as the sound of chewing, tickling, tapping on a surface, and the sound of squeezing lips. It has several effects on the mental health of people with the disease. The aim of this study was to investigate the psychological correlations misophonia and the causal role of anxiety and depression in students. This study was a descriptive correlational study in terms of its basic purpose and method. The statistical population of the study was all students of Tehran's universities in the academic year of 2021-2022, of which 150 were selected in a purposeful manner and completed the demographic questionnaire, misophonia Wu et al. (2014) and anxiety Stress and Depression 21 (DASS-21). Data were analyzed using descriptive statistics and inferential statistics (Pearson correlation and hierarchical regression) using SPSS V.23 software. The results of data analysis showed that there was a significant relationship between the three factors of misophonia, anxiety and depression (p <0.05) the relationship between misophonia and positive anxiety and the severity of the relationship was equal to 0.422. Also, the relationship between the misophonia of depression was positive and the intensity of the relationship was equal to 0.51. regression analysis also indicated the predictive role of anxiety and depression in the misophonia. According to these findings, it can be said that misophonia is associated with anxiety and depression the severity of their symptoms and requires serious attention and plan interventions for people with symptoms of this disorder.
    Keywords: Misophonia, anxiety, depression, Student
  • Sorayya Dehvari *, Eissa Rezaei Pages 60-65
    Special circumstances these days the outbreak of the Corona virus, the closure of schools and the emphasis on the use of e-learning, have transformed the capacity to use technology and e-learning. Thanks to this tremendous opportunity, a learning-driven approach to the research-based learning process has been realized everywhere. Any scientific approach, if properly designed and implemented, can have effective results. In this regard, it is necessary to first study the existing conditions from the perspective of the stakeholders of the educational system. For this purpose, the leading research has examined the satisfaction of the two studied groups, namely teachers and students in the virtual education of Saravan city in Mohammadi city during the closure of face-to-face education. Research data were collected in two quantitative ways through questionnaires and interviews. The experiences of each group about the technologies used, attitude, level of satisfaction, advantages and disadvantages, problems and issues as well as their suggestions have been studied. The results of this study showed that among the available technologies, WhatsApp software and then happy and in tools, smart phones have the most application and use among the research sample. Relatively good teacher satisfaction except in the happy program, students were relatively satisfied with the virtual education
    Keywords: Virtual Education, Satisfaction, Teachers, Students
  • Meysareh Keramati * Pages 66-75
    Abstract The current research on the topic of remote self-management and self-planning is a topic that many researches are written about. Also, regarding the issue of self-evaluation in virtual space and examining the relationships and their effects on each other, there is a lot to think about. Researchers in the field of educational management have always exposed their scientific and research studies to the audience of this field. In the recent academic year, after the spread of the corona disease in the country, in order to take care of the students who are great social assets, I, like other colleagues, decided to carry out a part of our education far away from school. In the current research, an attempt has been made to expand this issue more and more precisely. In this research, due to the spread and epidemic of corona disease and demotivation of students, it is necessary to think of training for students so that they can study with interest in any situation and be able to plan for themselves and use learning tools. . Because today's policy in education is that we should not close education, and if schools are closed for taking care of students, education should continue and all processes should continue as before the holidays.
    Keywords: Training, Education, Students, corona
  • Nasimi Dcali * Pages 76-81
    Due to the advancement of technology in the current era, the current era has been called the information era. Information that doubles or even multiplies in a short period of time. According to the speed of technological progress, educational courses should be designed in such a way that they respond to the growing needs of the society. According to the stated content, the purpose of this research is to investigate the effect of Merrill's principle of application on learning, memorization and academic motivation of learners, and the main question of this research is whether the principle of Merrill's application has an effect on learning, memorization, and academic motivation of learners.The current research method is a quasi-experimental research with a pre-test-post-test design with a control group. The statistical population of this research is all primary school students of Khash city, who were studying in the academic year 1400-1401. There are 4 elementary schools in Khash city, and approximately 500 students are studying in elementary school, and the available statistical population is a total of 50 students. And according to the results obtained from this research, there is a significant difference between the learning and memorization of primary school students who were trained according to the principle of the Merrill model and students who were trained in a traditional way.
    Keywords: memorization, Learning, Academic motivation, Merrill', s model
  • Hamideh Dehghani Bazag Abadi *, Hassan Shahrakipor, Ghanbarali Delfan Azari Pages 82-94
    This study seeks to investigate the effect of coaching training on burnout and psychological well-being among nurses working in patients with covid-19. The theoretical framework of the research was inspired by Maslash three-factor model and different approaches to psychological well-being. The research method in this research was quasi-experimental and the data collection tool was Maslash burnout questionnaire and Reef psychological well-being questionnaire. The validity of the instrument was confirmed by the face method and its reliability by Cronbach's alpha. The statistical sample size of the study according to the quasi-experimental research method was 30 nurses who were purposefully selected from the statistical population (shahid sadoughi hospitalof yazd accepting covid-19). Thirty selected nurses, who were screened among other nurses with research questionnaires, were selected and randomly assigned to two experimental and control groups (15 in each group). Descriptive statistics were used to calculate the mean and standard deviation of research variables and show the frequency and related graphs, and inferential statistics were used to test the hypotheses. Before testing the hypotheses, the assumption of homogeneity of variances was tested by Levin test in all variables of the two groups. Analysis of covariance was used to analyze inferential statistics data. The results showed that coaching training is effective on nurses' psychological well-being (P <0.05). Coaching training is effective on nurses' burnout (P <0.05).Keywords: coaching training, burnout, psychological well-being, nurses, Covid 19.
    Keywords: coaching training, burnout, Psychological Well-Being, Nurses, covid 19
  • Samineh Ashnagar *, Isa Rezaei Pages 95-102
    Teaching young children and students is a bit more difficult than adults due to the difference in the amount and manner of focusing. Using multimedia in teaching the alphabet leads to an improvement in the educational quality of the alphabet due to the attractive environment it has for children. The purpose of the current research was the effect of following the principle of proximity in educational multimedia of alphabets on the cognitive load of first grade elementary school students. The statistical population of the research included all the first grade students of the boys' primary school in Bushehr province in the academic year of 1400-1401 with a total number of 1579 and the statistical population of our sample included two classes of 28 students. The data analysis was done using the co-variance test. The results of data analysis showed that the use of multimedia software in accordance with the principle of proximity in teaching alphabets has a significant effect on increasing the cognitive load of students.
    Keywords: Multimedia, principle of proximity, Cognitive Load, first elementary education, teaching letters A
  • Mohammad Saeid Kiani *, Leila Nazari Pages 103-111
    Today, the world is facing the Corona crisis and the changes it has created. The aim of this study was to investigate the stress and job satisfaction of Iranian sports clubs during the Covid 19 pandemic. This research is applied in terms of purpose and survey type in terms of data collection method. The statistical population of this study is all employees of sports clubs who were selected using Morgan table and available sampling method (due to limitations and compliance with health protocols). Finally, 304 questionnaires were used in statistical analysis. In order to analyze the data obtained from the implementation of the research tool, the structural equation model, PLS software was used. Findings showed that job stress has a positive and significant effect on job satisfaction and also the results indicate the need for proper management to reduce the risk and reduce job stress of employees and also increase employee satisfaction. In the era of Corona and with the current economic and health problems, as well as the inability to predict the disappearance of this disease, you should think of more appropriate measures as soon as possible with regard to the activity of reopening sports venues.
    Keywords: Job Stress, Job Satisfaction, Club staff, corona virus, Sports management
  • Maryam Taghvaee Yazdi *, Leila Hosseinitabaghdehi Pages 112-127
    The aim of the current research was to evaluate quantitatively and qualitatively the doctoral theses of education in Mazandaran province. Since then, the research has been applied and of the type of content analysis research. The statistical population in the qualitative part is the experts of the scientific community and academic specialists, and in the quantitative part, it includes 65 doctoral dissertations on the educational management of education in Mazandaran province from the academic year 90-99. In the qualitative section, the statistical sample is 19 scientific experts using a purposeful sampling method, and in the quantitative section, 56 doctoral theses based on the Karjesi and Morgan table and using a simple random sampling method. To collect qualitative data, structured interviews were used, and in the quantitative part, based on the criteria extracted from the qualitative phase, a researcher-made questionnaire with 72 items in 18 dimensions was used to evaluate the quality of doctoral theses. Cronbach's alpha method was used to determine the reliability of the data collection tool, and Yeoman-Whitney, Friedman's ranking, and desirability tests were used for data analysis using Spss23 software. The findings showed that out of the total 18 sections of the examined doctoral theses, abstract sections, statement of the problem, research objectives, research questions or hypotheses, importance and necessity of research, definitions, research background, research method, tools and the method of data collection, data analysis and conclusions in a relatively favorable situation and the sections of the title, principles of writing They are in good condition.
    Keywords: Quantitative, qualitative assessment, doctoral thesis, Education
  • Seyed Salman Seyedein *, Mehry Hafezian Pages 128-138
    This research has investigated the educational methods of dealing with exam anxiety and the effect of exam anxiety on students' academic performance. To select the sample group, Quds 2 primary school was selected from among the schools of the 4th district of Mashhad.50 students were selected by cluster sampling and the questionnaires were given to their parents. For analysis, descriptive statistics and inferential statistics were used through t-test in independent and correlated groups. The results showed that there is a positive relationship between anxiety and the ways to reduce anxiety. In the first hypothesis, there is no significant difference between the scores of the group with anxiety and the group without anxiety in the pre-test (both groups without anxiety factors). which was confirmed. In the second hypothesis, there is a significant difference between the scores of the group that was affected by exam anxiety and the group that was not affected by exam anxiety, which was confirmed.In the third hypothesis: the group that was affected by test anxiety was not exposed to anxiety-causing factors in the pre-test, but was exposed to anxiety-causing stimuli in the post-test, as a result, the difference in scores in the pre-test and post-test was significant, which was confirmed. became . In the fourth hypothesis, the scores of the group who were not affected by anxiety in the pre-test and post-test stages are shown without difference
    Keywords: anxiety, Education, Exam, Mashhad
  • Jafar Farzaneh *, Arezoo Javahernia Pages 139-148
    With the passage of time, extensive changes are made in the country's education system, which causes irreparable damage to this system, and legal sciences are not exempt from this, which will lead to weakness in this system. In Ibn Bain, the field of law is not exempt from objections, and most of the objections to this discussion are directed at the professors and in some cases related to the way of recruiting students (recruitment without rules and student exams) as well as the way of providing education,Not covering the students on legal matters, grade-based system, presentation of non-research and only theory of educational materials,and of course research matters. The discontinuity in the teaching method, the resources used, and the management of the faculties are also involved in this matter.According to the topics raised in this research, with field studies and surveys, we will present the main reasons, challenges, and to the best of our ability, solutions for each one. In the section of the main results of law education harms, which are 1- existing problems in law university courses, 2- examination of law enforcement harms, 3- harms in law teaching resources, 4- harms in the management of courses and chapters. According to the field studies, the most important damages in the field of law in the university were: 1 lack of phasing of educational goals 2- communication with career field has a general defect. 3-Studies do not answer the existing needs. 4- Weakness in entrepreneurship, 5- Weakness in interdisciplinary research.
    Keywords: Law science, university education, Research, education weakness, university weakness
  • Amin Fathi * Pages 149-157
    Electricity sciences have witnessed many ups and downs since 1295, when his country has been opened to our country. According to a classification, the damage to the field can be traumatic to the social -social system (including the lack of comprehensive strategy, inadequate development of scientific civic institutions, illusion of science, incomplete communication with executive agencies, unity ambiguity two Industry and university and elite escape) divided the damage to scholars (including the delivery of electrical sciences to other sciences, ambiguity of tradition and modernity, lack of knowledge level, ambiguity in localization, inadequate interdisciplinary studies) . Over time, there is widespread changes in the country's education system that causes irreparable damage to the system that the electricity sciences are no exception that will result in weakness in the system. As well as how to provide education (lack of student surroundings on electrical content, score -based system, non -research and mere theory of educational content) and, of course, research (translation and indiscriminate and uncontrolled proliferation, lack of scientific and research material). It should be noted, however, in the teaching method, resources used, and the management of colleges are also involved. Based on the discussions in this study, according to field studies and polls, we should provide major reasons and challenges as possible to each way.
    Keywords: Electrical Science, Education, Research, Weakness of Education, Engineering Science Damage
  • Mojhgan Javahernia * Pages 158-165
    Education in virtual space has many points. In this article, its weaknesses are discussed. One of the weaknesses of virtual education in our country is the low speed of the Internet and the lack of sufficient infrastructure. The impossibility of face-to-face training is another problem of virtual training. Face-to-face communication is one of the most useful motivators in learning. The impossibility of group activity in virtual space is another weakness in this space. The purpose of this research is to investigate the disadvantages and challenges of virtual teaching of mathematics in the academic year of 2019-2019. The statistical population is all students (Islamic Azad University, Shabestar branch) of Shabestar city, located in East Azarbaijan province. The total number of the statistical population includes the number of 150 students, the statistical population of our sample included 50 students. Their views regarding the disadvantages of virtual teaching of math lessons were collected through a questionnaire. The face and content validity of the questionnaire was confirmed according to the opinion of educational science experts and experienced professors, and the reliability of the questionnaires was confirmed by calculating the Cronbach's alpha coefficient (α = 0.75). The data was analyzed using descriptive statistical tests and the t-test. The mean and The standard deviation of the total score of advantages of virtual education (average of 5 scores) in students with virtual education was 3.1 and in students without virtual education was 2.8. With the independent t-test, there was a statistically significant difference between the average
    Keywords: Virtual Education, Disadvantages, Mathematics, university education, teaching mathematics
  • Erfan Rezaei * Pages 166-171
    Civil engineering science has witnessed many ups and downs since 1336, when it was opened to our universities, until now. Scientific researches, which have occupied a major part of the activities of the country's universities and research institutes in the last two decades, have not Doubt is considered one of the definite components of the country's development and progress. The emphasis of the country's political leaders and scientific elites on the serious need to develop science and technology as much as possible is proof of the above claim. On the other hand, the emergence of weaknesses and shortcomings, both in planning and in the targeted implementation of scientific researches, has caused confusion to the institutions involved and has seriously doubted the future prospects of the country's scientific progress. In this article, while criticizing the mere expression of the existing problems, it is suggested that the members of the cultured research community of the country should use their efforts in drawing a road map for the purposeful implementation of scientific research during the last decade through the exchange of opinions and consensus. According to a classification, the damages related to this field can be classified as damages related to the social system (including the absence of a comprehensive strategy, connection with the dominant discourse, insufficient development of scientific institutions, the illusion of exclusion from engineering sciences, incomplete communication with executive bodies, the ambiguity of the unity of the two The institution of the field and the university,
    Keywords: civil engineering, Education, Research, the weakness of education, damage to technical, engineering sciences
  • Maryam Sarmadi *, Marzieh Khalili Pages 172-180
    The present research was conducted with the aim of determining the effect between cultural intelligence and classroom learning with students' academic motivation. The current research was descriptive of the correlation type. The statistical population of this research was all the students of the research sample, including 150 subjects, who were selected by available sampling method. To collect data, questionnaires of academic motivation, cultural intelligence (Ang, 2004) and perception of the classroom environment (Gentry, 2002) were used. In the present study, Cronbach's alpha coefficient for the subscales of the academic motivation questionnaire (intrinsic, extrinsic, and lack of motivation) was obtained as 0.79, 0.80, and 0.70, respectively. Cronbach's alpha coefficient of cultural intelligence components, including metacognitive, cognitive, motivational, and behavioral components, and the total score of the questionnaire were 0.70, 0.71, 0.76, 0.70, and 0.83, respectively. Statistics were analyzed using Pearson's correlation test. The findings showed that cultural intelligence had a positive and significant relationship with creativity in internal and external learning. Also, cultural intelligence and its two components (metacognitive and motivational) and perception of classroom learning creativity had a negative and significant relationship with demotivation. Finally, it should be said that by strengthening the cultural intelligence and creativity of the classroom learning environment in students, it is possible to help increase their academic motivation.
    Keywords: Educational environment, creativity, cultural intelligence, Students
  • Azam Ahmadpour *, Maryam Ashrafi, Fereshte Mohamadisaghaei Pages 181-188
    The purpose of this research is to examine the educational views of John Locke and Herbert Spencer in the 17th century. John Locke is widely known as the father of classical liberalism. Spencer was one of the first to apply Darwinism to social issues and also determine the policy of non-intervention through biological evidence. In contrast to Spencer, John Locke was a political activist and a politician, and he has used all his strength to defend the concept of property, while Spencer cared about the community.According to Locke, man is a truly altruistic creature. Locke's views were effective on the development of epistemology and political philosophy. He is considered one of the most influential thinkers of the Age of Enlightenment. Locke saw the human mind as a white board, which was filled with information through experience and senses, and he considered reason to be potential in human existence. According to Locke, the main goal in education is to acquire moral competence, and according to Spencer, the ultimate goal is to make society as An organism reaches equilibrium. On the other hand, unlike Locke, who was a classical liberal, he did not consider the society and the state to be an artefact of human reason, but believed that the state was created in the process of social evolution, and rationality and purposefulness cannot be applied to it. The method used In this research, it is descriptive-analytical.
    Keywords: John Locke, Herbert Spencer, 17th century, Education, upbringing