فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
سال دهم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آیدا حاجی حسین تبریزی، مهری حبیبی*، فاطمه فروهی، طاهر محمدیان، محمدرضا اسدی کرم صفحات 1-12
    زمینه و هدف

    مصرف بی رویه آنتی بیوتیکها موجب افزایش مقاومت به آنتی بیوتیکهای معمول در درمان عوامل عفونت دستگاه ادراری شده است. در این مطالعه ارزیابی اثر ضد باکتریایی نانوذرات کیتوزان و پپتید 1018-IDR علیه ایزوله های سودوموناس آیروژینوزا مورد بررسی قرار گرفت.

    روش ها

    در مطالعه حاضر 20 ایزوله سودوموناس آیروژینوزا مقاوم و 20 ایزوله حساس به آنتی بیوتیک ایمیپنم از بیماران مبتلا به عفونت ادراری جداسازی گردید. توانایی تشکیل بیوفیلم و حضور سه ژن دخیل در تولید بیوفیلم شامل algD ،pslD و pelF در این ایزوله ها به ترتیب با روش های کریستال ویوله و PCR بررسی گردید. اثر ضد باکتریایی آنتی بیوتیک ایمیپنم، پپتید ضد میکروبی 1018-IDR و نانوذرات کیتوزان با تعیین حداقل غلظت مهاری (MIC) با روش میکرودیلوشن براث ارزیابی گردید.

    نتایج

    تولید بیوفیلم در این ایزوله ها به صورت ضعیف (10 %) متوسط (35 %) و قوی (55 %) بود. فراوانی حضور سه ژن مربوط به بیوفیلم algD و pslD و pelF به ترتیب 90% ،80 %و 75 %مشاهده شد. مقادیر MIC برای ایزوله ها به ترتیب µg/ml 128-16 برای ایمی پنم، µg/ml 40 و 80 برای پپتید IDR-1018،  µg/ml 375 و 750 برای نانوذرات کیتوزان بدست آمد.

    نتیجه گیری

    یافتن راهکارهای جایگزین مانند پپتیدهای ضد میکروبی و نانوذرات می تواند در درمان سویه های سودوموناس آیروژینوزا موثر باشد. نتایج مطالعه نشان داد که پپتید 1018-IDR و نانوذرات کیتوزان به تنهایی و یا در ترکیب با آنتی بیوتیک ایمیپنم میتوانند به عنوان راهکار درمانی مطرح باشند.

    کلیدواژگان: عفونت دستگاه ادراری، سودوموناس آئروژینوزا، مقاومت آنتی بیوتیکی، نانوذرات کیتوزان، پپتید IDR-1018
  • پویا شوکتی، حسین فتح اللهی* صفحات 13-24
    زمینه و هدف

    در دهه های اخیر توجه زیاد به کاربرد تمرینات ورزشی و طب گیاهی در پاکسازی رادیکال های آزاد ناشی از چاقی معطوف شده است. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرین هوازی و مکمل عصاره پوست انار بر میزان فعالیت آنزیمهای کبدی موشهای چاق بود.

    روش ها

    30 سر موش ماده ویستار به صورت تصادفی در 5 گروه کنترل، چاق، چاق+ تمرین هوازی، چاق+ عصاره پوست انار، چاق+ تمرین هوازی+ عصاره پوست انار تقسیم شدند. القای چاقی با گاواژ 0/5 میلیلیتر به ازای صد گرم وزن بدن روغن سرخکردنی پالم در طول 4 هفته (5 روز در هفته) و برنامه تمرین هوازی در مدت شش هفته (پنج جلسه 30 دقیقهای در هفته با شدت 50-60 % ،Vo2max) روی تردمیل انجام شد. عصاره پوست انار نیز با دوز 60 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم به روش گاواژ در نوبت صبح 6 هفته تجویز شد. جهت تهیه نمونه های سرمی و تعیین مقادیر ALT ،AST و ALP بافت کبد از روش فرش استفاده و داده ها با آزمون تحلیل واریانس دو راهه در سطح معناداری 0/05 تجزیه وتحلیل شد.

    نتایج

    القای چاقی موجب افزایش معنادار میزان فعالیت آنزیمهای AST ،ALT و ALP کبد شد.(P<0/05).اثر اصلی تمرین هوازی، اثر ا صلی عصاره پوست انار و اثر تعاملی تمرین هوازی × عصاره پوست انار بر هر سه آنزیم کبدی رت های ماده چاق معنی دار بود (P<0/05).بیشترین کاهش معنادار در آنزیم های AST و ALT هنگام ترکیب تمرین هوازی و عصاره پوست انار مشاهده شد. از طرفی، بین سه گروه تجربی تفاوت معناداری در میزان کاهش آنزیم کبدی ALP مشاهده نشد.(P>0/05).

    نتیجه گیری

    ویژگی های ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی عصاره پوست انار و تمرینات هوازی موجب تعدیل سطوح نشانگرهای زیستی یا جبران اختلال در فعالیت های آنزیمی کبدی آزمودنی های چاق ماده پس از شش هفته مداخله میشود.

    کلیدواژگان: تمرین، عصاره انار، آنزیم های کبد، چاقی، روغن پالم
  • زهرا هادی زاده طلاساز، طلعت خدیوزاده*، حسین ابراهیمی پور، نیره خادم صفحات 25-40
    زمینه و هدف

    مبتلایان به اختلالات کف لگن علیرغم شیوع بالای مشکل در جامعه کمتر به دنبال استفاده از خدمات درمانی ه ستند. مطالعات مختلف بیان کردند یکی از م شکلات مهم در ارایهی خدمات درمانی به افراد مبتلا به اختلالات کف لگن عدم توجه به ترجیحات و انتظارات آنها میباشد. لذا، این مطالعه با هدف تبیین تجارب زنان مبتلا به اختلالات کف لگن از خدمات درمانی دریافت شده صورت پذیرفت.

    روش ها

    مطالعه حاضر با رویکرد کیفی تحلیل محتوا مرسوم گراهام و لومن بر روی 24 نفر از زنان مبتلا به اختلال کف لگن انجام شد. مشارکت کنندگان با رعایت حداکثر تنوع به صورت هدفمند با در نظر گرفتن معیارهای ورود شامل ابتلا به هر نوع از اختلالات کف لگن طبق اظهارات خود فرد، توانایی در به خاطر آوردن و بیان شفاف تجربیات، مسلمان و ایرانی بودن، انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با مصاحبه ی عمیق نیمه ساختاریافته تا اشباع داده ها ادامه یافت. مصاحبه ها به صورت دیجیتالی ضبط، سپس کلمه به کلمه در نرم افزارMAXQDA10 پیاده و بلافاصله کددهی میشدند. تجزیه و تحلیل داده ها، هم زمان و به طور مستمر با جمع آوری اطلاعات انجام میگرفت.

    نتایج

    پس از طبقه بندی و کدبندی داده ها از مجموع مضمون های یافت شده یک طبقه اصلی شامل ضعف سیستم درمان در مدیریت اختلال استخراج شد. این طبقه دارای هشت زیر طبقه شامل: نارسایی در ارایه خدمات آموزشی، بی توجهی به حقوق مراجع، عدم توانایی سیستم در جلب اعتماد مردم، عدم پوشش مناسب بیمه ای، تحمیل بار مالی بر خانواده بود.

    نتیجه گیری

    در سیستم درمانی برای اختلالات کف لگن ضعف هایی وجود دارد که این موضوع می تواند زمینه ای برای عدم استفاده ی بهینه از خدمات شود. لازم است به گونه ای برنامه ریزی شود تا افراد مبتلا بتوانند از حمایت های بیشتر بیمه ای و آموزش های جامع برخوردار شوند. سیاستگزاران باید تدابیری بیاندیشند تا خدمات ارزان تر و با کیفیت تر با در نظر گرفتن حقوق مراجعین و جلب رضایت و اعتماد بیماران ارایه شود.

    کلیدواژگان: افتادگی اعضای لگن، اختلالات کف لگن، بی اختیاری ادرار، خدمات درمانی، تحلیل محتوا
  • ملیحه رحمانی، زهرا زنجانی*، عبدالله امیدی صفحات 41-53
    زمینه و هدف

    در مطالعات بسیاری رابطه بین نگرانی و اضطراب بررسی گردیده است. در این میان، مدل فراشناختی ولز بیان میکند که بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر، در مورد نگرانی های خود باورهای مثبتی دارند که از آن به عنوان یک ابزار سودمند در جهت مقابله با تهدید یاد میکنند. در همین راستا، هدف پژوهش حا ضر بررسی نقش واسطه ای باورهای فراشناختی در رابطه بین نگرانی و نشانه های اضطراب فراگیر میباشد.

    روش ها

    این مطالعه به روش همبستگی انجام شد. نمونه تحقیق،شامل 246 نفر از دانشجویان دانشگاه های شهرستان کاشان درسال تحصیلی97-96بود. برای اندازه گیری متغیرها، از پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا (PSWQ) مقیاس کوتاه اختلال اضطراب فراگیر (7-GAD) و پرسشنامه باورهای فراشناخت (30-MCQ) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزارهای 22-SPSS و 22-AMOS تحلیل گردید.

    نتایج

     یافته ها بیانگر وجود رابطه معنادار بین نگرانی و اضطراب فراگیر (P<0.01 , r=0/53)، نگرانی و باورهای فراشناختی (r=0/49, P<0.01) و اضطرب فراگیر و باورهای فراشناختی (r=0/53, P<0.01) بود.نتایج حاصل ازمعادلات ساختاری، نقش وا سطه ای باورهای فراشناختی منفی را در رابطه بین نگرانی و نشانه های ا ضطراب فراگیر تایید نمود. اما ضریب مسیر باورهای فراشناختی مثبت و اضطراب فراگیر معنادار نبود و از مدل حذف گردید.

    نتیجه گیری

    به طور کلی در ارتباط نگرانی و نشانه های اضطراب فراگیر، باورهای فراشناختی منفی، نقش واسطهای دارد. نتایج به دست آمده در موارد بسیاری از جمله سلامت روان فردی، خانوادگی، تربیتی، درمانی و روابط بین فردی موثر است.

    کلیدواژگان: نگرانی، اضطراب فراگیر، باورهای فراشناختی مثبت، باورهای فراشناختی
  • پریسا آقایی، حسین ابراهیمی، حسین نامدار ارشتناب*، محمد ارشدی بستان آباد، حسین رنجبر صفحات 54-62
    زمینه و هدف

     امروزه سیستم های مراقبت سلامتی متمرکز بر بیمار است. میزان رضایت بیمار از کیفیت پرستاری دریافت شده یکی از مولفه های اصلی مدیریت کیفیت در سیستم بیمارستانی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین رضایت بیماران بستری از کیفیت مراقبت های پرستاری در بخش های داخلی مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام گردید.

    روش ها

     این مطالعه، یک مطالعه توصیفی مقطعی است که با مشارکت 197 بیمار واجد شرایط در سال 1397 در هفده بخش داخلی بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شد. نمونه گیری بیماران به روش تصادفی نسبتی انجام گردید. داده ها با استفاده از ابزارهای استاندارد جمع آوری گردید. تحلیل داده ها با نرم افزار spss نسخه 13 و آمار توصیفی و استننباطی انجام شد.

    نتایج

     میانگین کل ر ضایت بیماران 76/21 ±31/187 از دامنه نمره قابل کسب (287-41) و بیشترین میانگین نمره رضایت مربوط به برخورد محترمانه پرستار با بیمار و کمترین نمره مربوط به تضاد حرف پزشکان با پرستاران بود.

    نتیجه گیری

     در این مطالعه رضایتمندی بیماران از مراقبت پرستاری در حد متوسط بود. کمترین نمره مربوط به تضاد حرف پزشکان با پرستاران بود که با برنامه ریزی مدیران پرستاری و پزشکان میتوان گامی در جهت ارتقاء کیفیت ارایه مراقبتهای پرستاری و رضایتمندی بیماران برداشت.

    کلیدواژگان: رضایت بیماران، مراقبت پرستاری، کیفیت
  • علی آذری، رضا صادقی، محمودرضا مسعودی، زینب نادری، سعید دشتی، حسین کمانی، حسین آذری* صفحات 63-73
    زمینه و هدف

    فرسودگی شغلی یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار بر رفتار فردی و عملکرد سازمانی میباشد. عوامل متعددی بر کاهش فرسودگی شغلی و بهبود آن تاثیرگذار میباشد، یکی از این عوامل سرمایه اجتماعی و تعهد سازمانی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی و تعهد سازمانی بر فرسودگی شغلی کارکنان بهداشت محیط مراکز بهداشت قم انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه توصیفی- همبستگی در سال 1399 با مشارکت 384 نفر از کارکنان بهداشت محیط مراکز بهداشت قم انجام شد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران تعیین گردید. نمونه گیری به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای بود. از پر سشنامه های استاندارد سرمایه اجتماعی ، تعهد سازمانی و فرسودگی شغلی برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 و نرم افزار LISREL نسخه 32 تحلیل گردید.

    نتایج

    برطبق داده ها، اثر سرمایه اجتماعی بر فرسودگی شغلی (r=-0.37)، اثر سرمایه اجتماعی بر تعهد سازمانی (0.66=r) و اثر تعهد سازمانی بر فرسودگی شغلی (0/48-=-r) معنادار بود.

    نتیجه گیری

    سرمایه اجتماعی و تعهد سازمانی در کاهش فرسودگی شغلی مشارکت کنندگان تاثیرگذار میباشد. لذا می بایست جهت کاهش فرسودگی شغلی کارکنان برنامه ریزی مشخصی برای ارتقای سرمایه اجتماعی و تعهد آنان صورت گیرد.

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، سرمایه اجتماعی، تعهد سازمانی
  • آمنه بذرافشان* صفحات 74-83
    زمینه و هدف

     همه گیری ویروس کرونا اثرات اقتصادی قابل توجهی در مقیاس جهانی و ملی به وجود آورده است. برغم این اثرات، شواهدی که بتواند تاثیر این بیماری را بر فعالیتهای تجاری خصوصا از منظر حسابداری بررسی کند، بدست نیامد. لذا، این تحقیق با هدف بررسی رابطه افشای آثار مالی کرونا و عملکرد آتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام شد.

    روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه تو صیفی است. برای انجام مطالعه از اطلاعات117 شرکت که طی سال های 1398 تا 1400 اقدام به افشای بحث کرونادر کنفرانس های اطلاع رسانی موجود در سایت کدال نموده اند استفاده گردید.

    نتایج

    یافته های تحقیق نشان داد که افشای کرونا ارتباط منفی و معناداری با فروش، سودعملیاتی و سودخالص آتی و ارتباط مثبت و معناداری با جریان نقدعملیاتی آتی دارد. بعلاوه، میزان افشای کرونا با بازده غیرعادی کوتاه مدت سهام رابطه مثبت و معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    بطور کلی شرکتهایی که افشا و اطلاع رسانی بیشتری پیرامون آثار مالی کرونا داشته اند، برغم تضعیف عملکردآتی شرکت ، جریان نقدعملیاتی آنان افزایش داشته و سرمایه گذاران درهنگام ارایه کنفرانسها به مباحث مربوط به کرونا واکنش مثبت نشان داده اند.

    کلیدواژگان: کرونا، اقتصاد، مدیریت مالی
  • سید جواد حسینی، محبویه فیروز، حسین کریمی مونقی* صفحات 84-97
    زمینه و هدف

    تحلیل محتوا بطور گسترده در تحقیقات کیفی به منظور استخراج معانی استفاده می شود. رویکردها و روش های مختلف تحلیل محتوا در پژوهش های پر ستاری بکار گرفته شده اند که شنا سایی آنها کمک شایانی به انتخاب روش مناسب در پژوهش های آتی می نماید. از این رو این مطالعه با هدف بررسی انواع رویکردها و روش های مورد استفاده جهت تجزیه وتحلیل متون تحقیقی پرستاران ایرانی انجام شد.

    روش ها

    مطالعه حاضر، یک مطالعه مروری روایتی می باشد که طی دو مرحله صورت گرفت. در مرحله اول به منظور دست یابی به انواع و فراوانی رویکردهای آنالیز محتوا، پایگاه های اطلاعاتی فارسی و انگلیسی بدون محدودیت زمانی تا ژانویه 2022 ،مورد جستجو قرار گرفت. در مرحله دوم و پس از مشخص شدن رویکردها با مراجعه به متونی که هر یک از روش ها بطور جامع تو ضیح داده شده بودند، مشخصات آنان از جمله تعداد مراحل و جزییات انجام هر یک را مشخص گردید.

    نتایج

    نتایج نشان داد که رویکرد استقرایی Lundman and Graneheim  (135 مقاله 43.97%) بیشترین استفاده را داشته است. مقالاتی هم وجود داشتند (111 مقاله،36.16%) که از رویکرد استقرایی استفاده کرده بودند؛ ولی اشاره ای به روش بکار برده شده، نداشتند. روش Mayring دارای بیشترین تنوع از نظر روش های مختلف (نه) آنالیز محتوا بود. Shannon and Hsieh نیز سه رویکرد استقرایی، قیاسی و تجمیعی را به منظور انجام آنالیز محتوا پیشنهاد داده اند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که در مجموع دو رویکرد استقرایی و قیاسی و هشت روش مختلف مورد استفاده پژوهشگران پرس تار ایرانی جهت آنالیز محتوا بوده است. اگر چه روش هایی همانند and Graneheim Lundman ،Kingas and Elo و Shannon and Hsieh بیشتر مورد استفاده محققین بوده است، ، اما بنظر میرسد روش Mayring با توجه به تنوع در آنالیز محتوا مورد توجه پژوهشگران در آینده قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، تحقیق کیفی، پرستاری
|
  • A. Haji Hossein Tabrizi, M.Habibi *, F.Foroohi, T.Mohammadian, M.Asadi Karam Pages 1-12
    Background & Aim

    Excessive use of antibiotics has significantly increased resistance to common antibiotics in the treatment of urinary tract infections. In the present study, antimicrobial efficacy of chitosan nanoparticles and peptide IDR-1018 was evaluated against P. aeruginosa isolates.

    Methods

    In the present study, 20 resistant and 20 sensitive P. aeruginosa isolates to imipenem were collected from patients with urinary tract infections. The ability of biofilm formation and the presence of three genes involved in biofilm production including algD, pslD and pelF in the isolates were determined by crystal violet and PCR methods, respectively. The anti-bacterial effect of imipenem, antimicrobial peptide IDR-1018 and chitosan nanoparticles was evaluated by determining the MIC by microdilution broth method.

    Results

    The ability of biofilm formation in the isolates was weak (10%), moderate (35%) and strong (55%). The frequency of presence of three genes related to biofilm formation including algD, pslD and pelF was 90%, 80% and 75%, respectively. MIC values for the isolates were 16-168 µg/ml for imipenem, 40 and 80 µg/ml for peptide IDR-1018, 750 and 375 µg/ml for chitosan nanoparticles, respectively.

    Conclusion

    Finding alternative approaches such as antimicrobial peptides and nanoparticles can be effective in treatment of P. aeruginosa infections. The results of our study showed that peptide IDR-1018 and chitosan nanoparticles alone or in combination with imipenem can be considered as a treatment strategy

    Keywords: Urinary tract infection, Pseudomonas aeruginosa, Antibiotic resistance, Chitosan nanoparticles, Peptide IDR-1018
  • P. Shokati, H.Fatolahi * Pages 13-24
    Background & Aim

    In recent decades, much attention has been paid to the application of exercise and herbal medicine in the elimination of free radicals caused by obesity. The aim of this study was to investigate the effect of six weeks of aerobic training and supplementation of pomegranate peel extract on the activity of liver enzymes in obese rats.

    Methods

    30 female Wistar rats were randomly divided into 5 groups: control, obese, obese+ aerobic exercise, obese+ pomegranate peel extract, obese+ aerobic exercise+ pomegranate peel extract. Obesity was induced by gavage of 0.5 ml per 100 g of body weight of palm oil frying for 4 weeks (5 days a week). The aerobic training program was performed on a treadmill for six weeks (five 30-minute sessions per week with an intensity of 50 to 60% Vo2max). Pomegranate peel extract at a dose of 60 mg per kg was administered by gavage in the morning for 6 weeks. Feresh method was used to prepare serum samples and determine ALT, AST and ALP values of liver tissue and the data were analyzed by two-way analysis of variance at a significance level of 0.05.

    Results

    Induction of obesity significantly increased the activity of AST, ALT and ALP enzymes in the liver (P <0.05). The main effect of aerobic exercise, the main effect of pomegranate peel extract and the interactive effect of aerobic exercise and pomegranate peel extract on all three liver enzymes of obese female rats were significant (P <0.05).The most significant decrease in AST and ALT enzymes was observed when combining aerobic exercise and pomegranate peel extract. However, there was no significant difference in the reduction of liver enzyme ALP between the three experimental groups.
     (P> 0.05).

    Conclusion

    The anti-inflammatory and antioxidant properties of pomegranate peel extract and aerobic exercise modulate the levels of biomarkers or compensate for the impaired liver enzymatic activity in obese female subjects after six weeks of intervention.

    Keywords: Exercise, Pomegranate Extract, Liver Enzymes, Obesity, Palm Oil
  • H. Hadizadeh-Talasaz, T.Khadivzadeh *, H.Ebrahimipour, N.Khadem Pages 25-40
    Background & Aim

    Despite the high prevalence of the problem in the society, people with pelvic floor disorders are less likely to seek medical services. Various studies stated that one of the important problems in providing medical services to people with pelvic floor disorders is not paying attention to their preferences and expectations. Therefore, this study was conducted with the aim of exploring the experiences of women with pelvic floor disorders with received medical services.

    Methods

    The present study was conducted by the conventional qualitative content analysis approach of Graneheim and Lundman on 24 women with pelvic floor disorders. The participants were selected with maximum diversity in a purposeful manner, taking into account the entry criteria, Data collection was done with semi-structured in-depth interviews and continued until data saturation.The interviews were digitally recorded and then coded in MAXQDA10software. Analysis of data is done simultaneously with the collection of information.

    Results

     After categorizing and coding the data, one main themes named "weakness of the treatment system in disorder management" were extracted.This category has eight sub-categories including insufficient educational services to relieve symptoms, disregarding the rights of clients, the inability of the system to gain people's trust, lack of proper insurance coverage, imposing financial burden on the family.

    Conclusion

    There are weaknesses in the treatment system for pelvic floor disorders, which can be a reason for not using the services optimally. It is necessary to plan for people with pelvic floor disorders in such a way getting more insurance support and comprehensive training.

    Keywords: pelvic organ prolapse, pelvic floor disorders, urinary incontinence, medical services, content analysis
  • M. Rahmani, Z.Zanjani *, A .Omidi Pages 41-53
    Background & Aim

    Many researches have studied the relationship between worry and anxiety.The aim of this research was to investigate the mediating role of metacognition in the relationship between worry and symptoms of generalized anxiety.

    Methods

    This study is correlational research. The sample of this study included 246 students of Kashan universities in 2017-2018 academic year. To measure variables Pennsylvania State Worry Questionnaire (PSWQ), brief measure for assessing generalized anxiety disorder: GAD-7 and Metacognition Questionnaire-30 (MCQ-30) were used. Then, the data were analyzed using the SPSS-22 and AMOS-22 software.

    Results

    Findings showed a significant relationship between worry and anxiety (r=0/53, P<0.01) worry and metacognition (r=0/49, P<0.01), anxiety and metacognition (r=0/53, P<0.01). The results of the structural equation modeling showed the mediating role of metacognition in the relationship between worry and anxiety. But, path coefficient of positive metacognition and anxiety was not significant, then it was removed from the model.

    Conclusion

    Overall, metacognition plays a mediating role in the relationship between worry and anxiety. These results seem to be applicable in the individual, family, educational, therapeutic and interpersonal mental health.

    Keywords: Worry, Generalized anxiety, Positive metacognition, metacognition
  • P.Aghaei, H.Ebrahimi, H.Namdar Areshtanab *, M.Arshadi Bostanabad, H . Ranjbar Pages 54-62
    Background & Aim

    Today, health care systems are focused on the patient. The level of patient satisfaction with the quality of nursing care received is one of the main components of quality management in the hospital system. This study aimed to determine the satisfaction of inpatients with the quality of nursing care in the internal wards in medical training centers affiliated with Tabriz University of Medical Sciences.

    Methods

    This study is a cross-sectional descriptive study that was conducted with the participation of 197 eligible patients in 2018 in seventeen medical wards of hospitals affiliated with Tabriz University of Medical Sciences. Patients were sampled using a proportional random method. Data were collected using standard tools. Data analysis was done with spss software version 13 and descriptive and inferential statistics.

    Results

    The total average satisfaction of patients is 187.31(21.76) from the range of obtainable scores (41-287) and the highest average satisfaction score is related to the respectful treatment of the nurse with the patient and the lowest score is related to the conflict between the words of doctors and nurses.

    Conclusion

    In this study, patients' satisfaction with nursing care was average. The lowest score was related to the conflict between the words of doctors and nurses that with the planning of nursing managers and doctors, a step can be taken to improve the quality of nursing care and patient satisfaction.

    Keywords: patient satisfaction, nursing care, quality
  • A . Azari, R.Sadeghi, M.Masoudi, Z.Naderi, S.Dashti, H. Kamani, H.Azari * Pages 63-73
    Background and aim

    Job burnout is one of the critical and influential factors in personal behavior and organizational performance. There are many factors affecting job burnout and improving it. Social capital and organizational commitment are some of these factors. The present study investigates the effect of social capital and organizational commitment on job burnout of health workers in Qom health centers.

    Methods

     This descriptive-correlational study was conducted in 2019 with the participation of 384 environmental health workers of Qom health centers. The sample size was determined using Cochran's formula. Sampling was by cluster random sampling method. Standard questionnaires of social capital, organizational commitment and job burnout were used to collect data. Data were analyzed using SPSS version 23, software and LISREL version 32 software.

    Results

    According to the data, the effect of social capital on job burnout (r = -0.37), the effect of social capital on organizational commitment (r = 0.66) and the effect of organizational commitment on job burnout (r = -0.48) were significant.

    Conclusion

    Social capital and organizational commitment are effective in reducing the job burnout of participants. Therefore, in order to reduce employee burnout, specific planning should be done to improve social capital and their commitment.

    Keywords: Job burnout, Social capital, Organizational commitment
  • A. Bazrafshan * Pages 74-83
    Background & Aim

    The corona virus epidemic has created significant economic effects on a global and national scale. Despite these effects, no evidence was found that could investigate the impact of this disease on business activities, especially from the accounting perspective. Therefore, this research was conducted with the aim of investigating the relationship between the disclosure of the financial effects of Corona and the future performance of companies admitted to the Tehran Stock Exchange.

    Methods

    The present research is a descriptive study. To conduct the study, the information of 117 companies that disclosed the Corona issue in information conferences available on the Kodal website during the years 1398 to 1400 were used.

    Results

    The findings of the research showed that the disclosure of Corona has a negative and significant relationship with future sales, operating profit and net profit, and a positive and significant relationship with future operating cash flow. In addition, the amount of corona disclosure has a positive and significant relationship with short-term abnormal stock returns.

    Conclusion

    In general, the companies that have disclosed and provided more information about the financial effects of Corona, despite the weakening of the company's performance, their operating cash flow has increased, and investors have shown a positive reaction to the discussions related to Corona during the presentation of conferences.

    Keywords: Corona, Economics, Financial Management
  • S. Hosseini, M. Firooz, H.Karimi Moonaghi * Pages 84-97
    Background and aim

    Content analysis (CA) is a widely used to extract the meanings in qualitative studies. Different approaches and methods have been used to perform CA in nursing studies, and their identification can support the selection of an appropriate method in future research. Therefore, the present narrative review examined the approaches and methods used to analyze contents performed by Iranian nurses.

    Methods

    The current study is a narrative review that was conducted in the two stages. In the first stage, in order to achieve the types and frequency of CA approaches and methods, Persian and English databases were searched without time limit until January 2022. In the second step, after identifying them, by referring to the texts where each of the approaches and methods were comprehensively explained, we determined their characteristics, including the number of steps and the details of each one.

    Results

    The results showed the most used CA approach was the inductive of Granheim and Lundman (135 articles, 43.97%). There were also studies (111 articles, 36.16%) used the inductive approach; But they did not mention their method. Myring's method had the most variety in terms of different (nine) CA. Hsieh and Shannon have also proposed three inductive, deductive, and summative approaches to perform the CA.

    Conclusion

    The results found both the inductive and deductive approaches and the eight different methods were used by the Iranian nurse researchers for CA. Although the methods such as Graneheim and Lundman, Elo and Kyngas and Hsieh and Shannon have been most used by the researchers, it seems Myring's method can pay more attention from researchers due to the variety of CA.

    Keywords: Content Analysis, Qualitative Research, Nursing