فهرست مطالب

نشریه پژوهش در ورزش تربیتی
پیاپی 27 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی اصغر مهرپور، حبیب هنری*، غلامعلی کارگر صفحات 17-50

    هدف مطالعه حاضر بررسی و مقایسه رویکردهای انتخاب و بکارگیری معلمان تربیت بدنی و ورزش در ایران با کشورهای آمریکا، انگلستان، ژاپن، مالزی بود. تحقیق از نوع کیفی-کاربردی و مبتنی بر رویکرد تطبیقی است. سطح مکانی تطبیق، کشورهای آمریکا، انگلیس، ژاپن، مالزی و ایران است که به شکل هدفمند انتخاب شده اند. داده ها از طریق اسناد کتابخانه ای، جستجو در شبکه های جهانی، گزارش ها و مقاله های علمی جمع آوری و در چهارچوب الگوی بردی، توصیف، تفسیر، هم جوار و مقایسه گردیده است. نتایج نشان داد در کشورهای آمریکا، انگلیس، ژاپن و مالزی مسیول آماده سازی معلمان تازه کار تربیت بدنی و ورزش، کالج ها، دانشگاه ها، مراکز آموزشی و نهادهای اجتماعی و خصوصی هستند، در حالی که در ایران این مسیولیت در انحصار دانشگاه فرهنگیان است. کسب گواهی صلاحیت تدریس تربیت بدنی و ورزش در کشورهای منتخب بجز ایران الزامی است. دانشجو معلمان ایرانی، با شروع تحصیل متعهد به خدمت اند و به استخدام دولت در می آیند در حالی که در دیگر کشورهای مورد مقایسه، چنین نیست. وضعیت حقوق و دستمزد معلمان در کشورهای آمریکا، انگلیس، ژاپن و مالزی از سایر کارمندان دولت مناسب تر است، در حالی که در ایران، از شرایط مناسبی برخوردار نیست. در مجموع معلمان ایرانی در حوزه حقوق و دستمزد، با چالش ها و مشکلات اساسی مواجه هستند. تدوین مسیرهای متفاوت آموزش معلم تازه کار تربیت بدنی، تبیین فراشدهای اعطاء گواهی صلاحیت تدریس، توجه بیشتر به مهارت های تدریس در شرایط واقعی و ارزیابی ها، ارتقاء تسهیلات سخت افزاری و نرم افزاری نومعلمان، ترمیم وضعیت اقتصادی و معیشتی معلمان و انتفاع از ویژگی استخدام دایم معلمان و شرایط شبانه روزی دوره های دانشگاه فرهنگیان به مثابه یک فرصت ازجمله راهکارهای پیشنهادی است.

    کلیدواژگان: جذب، اشتغال، بررسی تطبیقی، معلم تازه کار تربیت بدنی
  • فریبرز رمضانی، محمد کشتی دار*، مرتضی عظیم زاده، زهرا سادات میرزازاده صفحات 51-80
    سند تحول بنیادین آموزش و پرورش از معلم به عنوان اسوه ای امین و موثرترین عنصر در تحقق ماموریت های نظام تعلیم و تربیت یاد کرده است. برند شخصی متعالی و هوشمندانه می تواند مزایای حرفه ای زیادی را برای معلمان تربیت بدنی فراهم آورد. هدف از این تحقیق، طراحی مدل برند شخصی معلمان تربیت بدنی در ایران و شناسایی مولفه های اثرگذار بر آن بود. این پژوهش از نوع کیفی بود و در آن از رویکرد نظریه داده بنیاد با رهیافت ظاهرشونده، استفاده شد. جامعه آماری این تحقیق شامل کارشناسان، اساتید، خبرگان و متخصصان حوزه تربیت بدنی و ورزش دانش آموزی در نظر گرفته شد. نمونه گیری با استفاده از شیوه نمونه گیری گلوله برفی انجام شد و تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. گردآوری داده ها با ابزار مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته صورت گرفت. بر اساس یافته های پژوهش، 62 کد،12 مقوله، 4 بعد و یک پدیده محوری مورد شناسایی قرار گرفت. همچنین یافته های پژوهش نشان داد برند شخصی معلمان تربیت بدنی، از چهار مولفه اصلی شامل مولفه های فردی، حرفه ای، سازمانی، و کلان محیطی تاثیرپذیری دارد. شخصیت، رفتار و ظاهر، در جنبه فردی، مقوله های بنیادین، عمومی و تخصصی در مولفه حرفه ای، مقوله های درون و برون سازمانی، در بعد سازمانی و نهایتا مقوله های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فناوری در مولفه های کلان محیطی، عواملی هستند که در برند شخصی معلمان تربیت بدنی اثرگذار هستند.
    کلیدواژگان: برند شخصی، معلمان تربیت بدنی، مولفه های برند، طراحی مدل
  • مهدی شریعتی فیض آبادی*، رحیم زارع صفحات 81-104

    هدف تحقیق حاضر تبیین جایگاه ورزش در تامین امنیت پایدار محیط زیست بود؛ پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ نحوه گرداوری داده ها توصیفی از نوع کیفی (تحلیل محتوا) بود که بصورت میدانی اجرا گردید. جامعه آماری شامل متخصصین حوزه علوم سیاسی و علوم ورزشی بود که با استفاده از نمونه گیری گلوله برفی و بر اساس اشباع نظری با 13 نفر مصاحبه گردید؛ در این پژوهش برای اعتباربخشی به یافته ها از دو راهبرد استفاده شده است. نخست، بازبینی توسط همکار پژوهشی و در مرحله دوم از راهبرد بازبینی همتایان استفاده گردید؛ یافته های پژوهش حاضر نشان داد ورزش در سه مقوله ادبیات سازی، تکنولوژی و ترویج در تقویت امنیت پایداری محیط زیست نقش دارد؛ مضافا 15 مفهوم استفاده از سیستم های بازیافتی مناسب، توسعه حمل ونقل عمومی عاری از آلاینده های فسیلی، استفاده از فناوری ها و تجهیزات ورزشی همسو با حفظ محیط زیست، کاهش مصرف انرژی های تجدید پذیر، ادبیات سازی با برگزاری کنفرانس های علمی، نشست ها و هم اندیشی ها، استفاده از انرژی پاک در تامین سرمایش،گرمایش و روشنایی اماکن، استفاده از برنامه های کاربردی تقویت پایداری، معرفی نخبگان ورزشی به عنوان سفیران زیست محیط، ترویج و توسعه ورزش های سازگار با محیط زیست، پرهیز از شعارزدگی، آموزش حفظ زیست محیط، ارایه جشنواره های ملی، جهت دهی به افکار عمومی از طریق رویدادهای ورزشی، استفاده از نمادهای خاص محیط زیستی و در نهایت استفاده از فلسفه ورزش و آمیختگی روح ورزش با محیط زیست به ترتیب مهمترین کارکردهای ورزش در توسعه امنیت پایدار محیط زیست بود. تصمیمات دفعی و مقطعی اگرچه تا حدودی موجب کم رنگ شدن واژه بحران محیط زیست شده اما لزوم توجه مضاعف به پدیده ورزش به عنوان ابزاری پرمخاطب و کم هزینه می تواند گره گشای بسیاری از مسایل امروز محیط زیست ایران باشد.

    کلیدواژگان: انرژی، پسماند، سبزشویی، فعالیت بدنی
  • عباس اسدی، ابراهیم خوشنام*، محمدصادق افروزه، یونس محمدزاده، حسین دست بر حق صفحات 105-130

    هدف از این پژوهش شناسایی شاخص های بهبود هویت قومی از طریق ورزش حرفه ای ایران بود. این پژوهش دارای رویکردی کیفی بود و از روش نظریه داده بنیاد (گراندد تیوری) به عنوان روش پژوهش استفاده شد. روش گردآوری داده ها، مطالعه مبانی نظری و مصاحبه های عمیق و باز با 16 نفر از اساتید برجسته حوزه مدیریت ورزشی متخصص در حوزه جامعه شناسی بود. روش نمونه گیری به صورت هدفمند از نوع معیاری و تا حد اشباع نظری ادامه یافت. روایی این پژوهش توسط مصاحبه شوندگان و سپس اساتید متخصص مورد بررسی قرار گرفت و تایید شد. پایایی نیز پس از محاسبه ضریب توافق، میزان 3/70% مشخص گردید. برای تحلیل داده ها از روش مقایسه مداوم در طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد توجه به عوامل علی، زمینه ای و مداخله گر می تواند در کنار پیاده سازی راهبردها، منجر به شکل گیری پیامدهایی شامل پیامدهای اجتماعی و غرور ملی گردد. به صورت کلی در جهت دستیابی به پیامدهای اجتماعی و غرور ملی می بایستی راهبردهایی در چارچوب شکل گیری منشور هویت قومی اجرایی گردد.

    کلیدواژگان: غرور ملی، هویت رفتاری، احساس تعلق، نوسان هویتی
  • فاطمه سبزواری شهرضا، شهاب پروین پور*، مهدی نمازی زاده صفحات 131-154
    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر الگو "تدریس بازی برای فهمیدن" بر سواد جسمانی و حوزه های زیر مجموعه آن بوده است. بدین منظور دانش آموزان دو کلاس چهارم (میانگین سنی7/0±2/10سال) در یک مدرسه در شهر سیرجان به طور تصادفی در دو گروه کنترل و تجربی قرار گرفتند (هر گروه 22 نفر). در مرحله اول از کلیه دانش آموزان شرکت کننده تست ارزیابی کانادایی سواد جسمانی نسخه دوم گرفته شد و گروه تجربی در یک دوره مداخله با الگو "تدریس بازی برای فهمیدن" به مدت 36 جلسه و هر جلسه 45 دقیقه شرکت کردند و گروه کنترل برنامه کلاسی همیشگی خود را انجام دادند. سپس ارزیابی سواد جسمانی برای بار دوم در پایان مداخله برای هر دو گروه انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تک متغیره من ویتنی برای مقایسه نمره های هر فاکتور بعد از مداخله استفاده شد و همچنین برای بررسی گروه های مطالعه با حذف اثر هر فاکتور قبل از مداخله با توجه به نوع مقیاس از آزمون های چند متغیره آنالیز کواریانس و یا آنالیز رگرسیون پواسن با استفاده از روش "جی.ای.ای" در سطح معناداری (05/0P≤) استفاده شد. نتایج نشان داد این الگو تاثیر معناداری بر سواد جسمانی، رفتار روزمره، درک و فهم و انگیزه و اعتماد به نفس دارد، اما تفاوت معناداری بر توانمندی جسمانی مشاهده نشد. این نتایج حمایت از این فرضیه را فراهم می کنند که استفاده از این الگو می تواند در تسهیل رشد مولفه های سواد جسمانی کودکان موثر باشد.
    کلیدواژگان: دانش آموزان، رفتار روزمره، درک و فهم
  • مریم ابراهیمی، حسن فهیم دوین*، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری، حسین پیمانی زاد صفحات 155-184
    سازمان های ورزشی در جهت دستیابی به اهداف خود نیاز به بهره گرفتن از ظرفیت های بخش خصوصی دارند. هدف از پژوهش حاضر آزمون مدل شاخص های راهبردی موثر بر جلب مشارکت بخش خصوصی در توسعه ورزش همگانی کشور بود. تحقیق حاضر به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از حیث روش تحلیل از نوع توصیفی-همبستگی بود که به صورت میدانی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه سرمایه گذاران در پروژه های کلان ورزش همگانی کشور و مسیولین وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون ورزش های همگانی به تعداد کل 154 نفر بود که نمونه آماری بر اساس جدول مورگان و کرجسی تعداد 113 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شد. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته 52 سیوالی شاخص های موثر بر مشارکت بخش خصوصی در توسعه ورزش انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی با کمک نرم افزار اس.پی.اس.اس نسخه 21 و لیزرل نسخه 8/8، انجام شد. یافته ها نشان داد که مدل شاخص های راهبردی موثر (اداری و رویه ای، حقوقی و قانونی، اطلاعاتی و دانشی، عملیاتی و اجرایی، مالی، حمایتی و پشتیبانی، مدیریتی و برنامه ریزی، نظارتی و کنترلی، اقتصادی و سازماندهی و هماهنگی) بر جلب مشارکت بخش خصوصی در توسعه ورزش همگانی دارای برازش است. مدل تحقیق حاضر می تواند مسیولین ورزش کشور را در جهت جلب مشارکت بخش خصوصی در جهت توسعه ورزش همگانی کشور یاری نماید.
    کلیدواژگان: راهبرد، جلب مشارکت، بخش خصوصی، توسعه ورزش، ورزش همگانی
  • طیبه ارشاد ایرنجی، علی محمد صفانیا*، ابوالفضل فراهانی، رضا نیک بخش صفحات 185-212
    پژوهش حاضر با هدف آسیب شناسی ارزشیابی در درس تربیت بدنی دوره متوسطه انجام شد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش پیمایشی بود که با تکنیک دلفی (با دو هدف اکتشاف و تبیین روابط) انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل اسناد و منابع کتابخانه ای و 16 نفر از متخصصان تربیت بدنی و در بخش کمی، معلمین تربیت بدنی دوره اول متوسطه کشور بود. نمونه پژوهش، 544 نفر از معلمین تربیت بدنی کشور بودند که با روش نمونه گیری طبقاتی از 32 استان انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسش نامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت.بر اساس نتایج پژوهش، "شرایط اجرای ارزشیابی در مدارس" دارای بیشترین آسیب و در حد ضعیف گزارش شد و "طراحی شیوه نامه ارزشیابی" و "سواد ارزشیابی معلمان" در حد متوسط گزارش شد. در بخش "شیوه نامه ارزشیابی"، مولفه های هدف، محتوا، روش ارزشیابی و نمره گذاری بیشتر از میانگین فرضی، مولفه ارزیابان کمتر از میانگین فرضی و مولفه های اصول و ابزار ارزشیابی در محدوده میانگین فرضی قرار گرفت. در بخش "اجرای ارزشیابی"، مولفه های فضا و تجهیزات، همکاری و نظارت کمتر از میانگین فرضی و مولفه سازمان دهی بیشتر از میانگین فرضی قرار گرفت. همچنین در بخش "سواد ارزشیابی معلمان" مولفه های دانش، مهارت، تفسیر و تعامل انتقادی در محدوده میانگین فرضی قرار گرفت.یافته های این پژوهش به برنامه ریزان در رفع کاستی های تدوین شیوه نامه، به معلمان در ارتقای سواد ارزشیابی و به کارشناسان تربیت بدنی و مدیران مدارس در رفع کاستی ها و فراهم سازی شرایط مطلوب اجرای ارزشیابی کمک می کند.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، آسیب شناسی، تربیت بدنی، سواد ارزشیابی
  • محسن اسمعیلی*، احمد محمودی، محمد پورکیانی، رضا قاسم نژاد صفحات 213-236
    هدف این تحقیق تحلیل المپیادهای ورزش دانشجویی و ارایه الگو بود. روش پژوهش، کیفی با رویکرد سیستماتیک طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی بود. جامعه آماری، مدیران و کارشناسان ورزش دانشجویی بودند. مشارکت کنندگان به صورت هدفمند انتخاب شدند که تا نقطه اشباع داده ها ادامه یافت و در نهایت تعداد 21 مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته به شکل میدانی و مجازی جهت جمع آوری داده ها انجام شد. همچنین اسناد، گزارشات و مقالات مرتبط با موضوع مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. پس از تجزیه و تحلیل مصاحبه ها، 22 عامل شناسایی شد که در کدگذاری محوری در قالب های الگوی پارادایمی قرار گرفت. المپیادهای ورزش دانشجویی به عنوان مقوله محوری در نظر گرفته شد. در عوامل علی مقوله هایی مثل تشکیل تیم های ملی، سلامتی و تندرستی، بهبود زیرساخت و نمایش و گردهمایی قرار داشت. عوامل زمینه ای دربرگیرنده توجه فدارسیون ملی ورزش دانشگاهی، پژوهش و نیازسنجی، حضور و همراهی ذینفعان، عوامل محیطی و حامیان مالی قرار داشت. عوامل مداخله گر شامل تربیت نیروی انسانی متخصص، بازنگری در آیین نامه ها، منابع مالی و عوامل فنی می شد. از نظر خبرگان مهم ترین راهبردها شامل گزینش رشته ها، بازاریابی، انتخاب میزبانی، عوامل مدیریتی، برنامه ریزی و منابع مالی بودند و پیامدهای آنها، توسعه سرمایه اجتماعی، توسعه ساختاری و مدیریتی، توسعه فنی و توسعه فرهنگی ورزش دانشجویی بود. در مرحله کدگذاری انتخابی با توجه به اطلاعات به دست آمده الگویی جهت برگزاری المپیاد ورزشی دانشجویان با رویکرد کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری و تغییراتی در نحوه رقابتهای انتخابی و گزینش رشته ها ارایه شد.
    کلیدواژگان: المپیاد ورزشی، وزارت علوم تحقیقات و فن آوری، دانشگاه
  • شهناز روزبهانی، علی فهیمی نژاد*، سید مصطفی طیبی ثانی، جواد اسماعیلی صفحات 237-258
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر اجرای موفق واحد عمومی درس تربیت بدنی اجرا شد. روش تحقیق به صورت کیفی و با استفاده از طرح نظام مند نظریه داده بنیاد انجام گرفت. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه های عمیق و باز استفاده شد. آماری پژوهش شامل خبرگان و صاحب نظران ورزش و تربیت بدنی دانشگاه ها، مدیران ارشد تربیت بدنی وزارت علوم و روسای دانشکده های تربیت بدنی، اساتید درس تربیت بدنی و هم چنین اعضای هییت علمی که مقالات و تحقیقاتی در خصوص موضوع تحقیق داشته اند، بود. تعداد 18 نفر برای انجام مصاحبه با بهره گیری از تکنیک گلوله برفی انتخاب شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از کدگذاری باز، محوری و گزینشی استفاده گردید. برای تضمین معتبر بودن، یافته های این مطالعه به اساتید ارایه شد تا نظرات خود درباره هماهنگی یافته ها با تجربیات خود را به محققان ابراز نمایند. همچنین تعمق مشارکتی بیشتری توسط گروه پژوهش در مراحل مختلف مطالعه، پیرامون مضمون های شناسایی شده انجام گرفت. بر اساس نتایج حاصل از مصاحبه، شاخص های موثر بر اجرای موفق واحد عمومی درس تربیت بدنی، شامل عوامل علی (آموزش فعال)، چالش ها (چالش های آموزشی، زیرساخت)، بسترها (تفکر مدیریتی)، راهبردها (ساختارمندی، بهسازی)، پیامدها (سلامت، رضایت از زندگی) بود. از این رو، پیشنهاد می شود در خصوص کارآمدی الگوی اجرای واحد تربیت بدنی با استفاده از راهبردهای رهبری، ساختارمندی و بهسازی، چالش های موجود را مرتفع ساخت تا از این طریق سلامت و رضایت از زندگی را برای دانشجویان به وجود آورد.
    کلیدواژگان: تربیت بدنی عمومی، مدل کارآمدی، راهبردها، پیامدهای موثر
  • امیرحسام رحیمی، احمدعلی آصفی* صفحات 261-292
    بهره مندی از فواید فعالیت بدنی مستلزم داشتن سبک زندگی فعال و مشارکت مستمر در انواع فعالیت بدنی به خصوص فعالیت بدنی اوقات فراغت و نهایتا نهادینه شدن آن در افراد است. از این رو، هدف تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر بر نهادینه سازی فعالیت بدنی اوقات فراغت و ارایه الگو بود. روش انجام تحقیق آمیخته از نوع اکتشافی بود که در دو بخش کیفی و کمی و به روش میدانی اجرا گردید. جامعه آماری در بخش کیفی و کمی کلیه افرادی بودند که به مدت 5 سال در اوقات فراغت خود فعالیت بدنی مداوم داشتند که با 16 نفر به روش گلوله برفی تا رسیدن به اشباع نظری در بخش کیفی مصاحبه شد و طبق جدول مورگان 384 نفر برای اجرای بخش کمی به صورت در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار تحقیق در بخش کیفی مصاحبه و در بخش کمی پرسش نامه حاصل از مصاحبه بود که روایی و پایایی آنها مورد بررسی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد) و روش های آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم) استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد در مجموع 27 عامل بر نهادینه سازی فعالیت بدنی اوقات فراغت تاثیر دارند که با شناخت، برنامه ریزی و ایجاد سازوکارهایی برای عملیاتی سازی این عوامل می توان روند نهادینه سازی فعالیت بدنی اوقات فراغت را در افراد جامعه تسهیل کرد و شاهد جامعه ای سالم و پویا بود.
    کلیدواژگان: اوقات فراغت، فعالیت بدنی، فعالیت بدنی اوقات فراغت، نهادینه سازی
|
  • Aliasghar Mehrpour, Habib Honari *, GholamAli Kargar Pages 17-50

    The purpose of the present study was to investigate and compare the approaches to selecting and employing initial primary school physical education and sports teachers in Iran with the US, England, Japan, and Malaysia. The study is a qualitative-applied research and based on an adaptive approach. The collection of data is through searching library documents, global networks, scientific reports, and articles. This study used Beredy’s pattern that includes the four stages of description, interpretation, juxtaposition, and comparison. The results showed that in the United States, England, Japan, and Malaysia, the training of initial school teachers in physical education is done at colleges, universities, educational centers, and social and private institutions. While in Iran, Farhangian University is responsible for training. Obtaining a teaching qualification certificate in Iran is required that Iranian PE teacher students be committed to service and they will be employed by the government, while it is not common in other countries. The salaries of teachers in the United States, England, Japan, and Malaysia are better than other government employees, while in Iran they are not. In general, Iranian teachers in the field of salaries and wages face major challenges and problems. The suggested solutions consist of considering different paths for the training of initial physical education teachers, explaining the processes of awarding teaching qualification certificates, paying more attention to teaching skills and evaluations in real conditions, upgrading the hardware and software facilities for initial teachers, improving the economic and living conditions of teachers, and benefiting from the permanent employment of initial school teachers and the boarding conditions of Farhangian University as an opportunity.

    Keywords: Selection, employment, Comparative Study, Primary School Physical Education Teacher
  • Fariborz Ramezani, Mohammad Keshtidar *, Morteza Azimzadeh, Zahra Sadat Mirzazadeh Pages 51-80
    In the document of the fundamental transformation of education, the teacher is mentioned as a guiding, reliable, and insightful role model, and the most effective element in fulfilling the missions of the education system. The aim of the present study was to design a personal brand model for the teachers of physical education in Iran and identify its effective components. This study is a qualitative research based on Glaser's Grounded Theory. The statistical population included experts in the field of physical education and some well-known and experienced teachers. In this study, semi-structured in-depth interviews were used to collect data, using purposive and snowball sampling methods to reach theoretical saturation. The study’s results led to the identification of 62 codes, 12 categories, 4 dimensions, and a pivotal phenomenon. The personal brand of Iranian teachers of physical education as a pivotal phenomenon is affected by four main components such as macro-environmental components, organizational components, professional and occupational components, and finally individual components. Personality, behavior, and appearance, in the individual aspect, fundamental, general and specialized categories in the professional component, internal and external organizational categories, in the organizational dimension, and finally political, economic, social and technological categories in the macro-environmental components, are the influential factors in the personal brand of Iranian teachers of physical education.
    Keywords: Personal Brand, Teachers of Physical Education, Brand Components, Model Design
  • Mahdi Shariati Feizabadi *, Rahim Zare Pages 81-104

    The purpose of this study was to explain the position of sports in ensuring sustainable environmental security. The present study was a qualitative - description (content analysis). It was conducted in the field method. The statistical population included all experts in the field of political science and sports science who were interviewed using 13 snowball sampling based on theoretical saturation. In this study, two strategies have been used to validate the findings. First, the review was done by a research colleague and in the second stage, the peer review strategy was used. Findings of the present study indicated that sport has a role in strengthening the security of environmental sustainability in three categories of literature, technology and promotion. In addition, 15 concepts of using appropriate recycling systems, developing public transportation which is free of fossil pollutants, use of technologies and sports equipment in line with environmental protection, reducing the consumption of renewable energy, use of clean energy in providing cooling, heating and lightening of places, using applications to strengthen sustainability, as well as holding scientific conferences and meetings, ,  introducing sports elites as ambassadors of the environment, promoting sports  eco-friendly, environmental education training, presenting national festivals, directing public opinion through sporting events, using specific environmental symbols, and finally using the philosophy of blending sport and soul sport with the environment, respectively, were the most important functions of sport in the development of sustainable environmental security. Although repetitive and cross-cutting decisions have somewhat diminished the term of environmental crisis, the need to pay double attention to the phenomenon of sports as a popular and low-cost tool can be the key to many of today's environmental issues in Iran.

    Keywords: Energy, Waste, Greenwashing, Physical Activity
  • Abas Asadi, Ebrahim Khoshnam *, MohamadSadegh Afrozeh, Yones Mohamadzadeh, Hosein Dastbarhagh Pages 105-130

    The purpose of this study was to identify the indicators of improving ethnic identity through professional sports in Iran. This research had a qualitative approach and the method of data theory (grounded theory) was used as the research method. The method of data collection was the study of theoretical foundations and in-depth and open interviews with 16 prominent professors in the field of sports management specializing in sociology. The sampling method was purposeful in a standard type and continued to the point of theoretical saturation. The validity of this study was reviewed and confirmed by the interviewees and then expert professors. Reliability After calculating the agreement coefficient, 70.3% was determined. For data analysis, continuous comparison method was used during the three stages of open, axial and selective coding. The results showed that attention to causal, contextual and intervention factors can, along with the implementation of strategies, lead to the formation of consequences including social consequences and national pride. In general, in order to achieve social consequences and national pride, strategies should be implemented within the framework of the formation of the Charter of Ethnic Identity.

    Keywords: National Pride, Behavioral Identity, Sense of Belonging, Identity Fluctuation
  • Fatemeh Sabzevari Shahreza, Shahab Parvinpour *, Mahdi Namazizadeh Pages 131-154
    The present study aimed to evaluate the effect of teaching games for understanding approach on physical literacy, as well as its subdomains. To this aim, the ten-year-old (mean age=10.2 years, SD 0.7) students in two fourth-grade classes at a school in Sirjan were randomly divided into control (N = 12) and experimental (N= 12) groups. First, all of the students were given a Canadian Assessment of Physical Literacy Second Edition (CAPL-2). The students in the experimental group participated in an intervention program for 36 sessions each for 45 minutes. The participants in the control group followed the usual program. In the next procedure, they were given the same test after the intervention. Mann-Whitney test was used to compare the scores of each factor after the intervention and the groups by removing the effect of each factor before the intervention based on the scale of “multivariate analysis of covariance" and “Poisson regression analysis” by using the GEE method at the significance level of P ≤0.05. Based on the results, teaching games for understanding approach played a positive role in physical literacy, daily behavior, knowledge and understanding, and motivation and confidence, but no significant difference was observed regarding physical competence. Thus, the use of the TGfU approach can be effective in facilitating the development of physical literacy elements among children.
    Keywords: Students, Daily Behavior, Knowledge, Understanding
  • Maryam Ebrahimi, Hassan Fahim Davin *, Mohammadreza Esmaeilzadeh Ghandehari, Hosein Peymanizad Pages 155-184
    Sports organizations need to use the capacity of the private sector to achieve their goals. The purpose of this study was to test the model of strategic indicators effective in attracting private sector participation in the development of sport for all in the country. The present study was applied research in terms of purpose and descriptive-correlational analysis in terms of purpose, which was conducted in the field. The statistical population of the study included all investors in major public sports projects in the country and officials of the Ministry of Sports and Youth and the Federation of Public Sport with a total of 154 people. The statistical sample was 113 randomly selected based on Morgan and Krejcie table. Data collection was performed using a researcher-made questionnaire with 52 questions of indicators affecting private sector participation. Data analysis was performed using descriptive statistics and inferential statistics with the SPSS software version 21 and LISREL software version 8.8. Findings showed that the model of strategic indicators effective (Administrative and procedural, legal, information and knowledge, operational and executive, financial, support, management and planning, supervision and control, economic and organization and coordination) in attracting private sector participation in the development of public sports is appropriate. The present research model can help the country's sports authorities to attract the participation of the private sector in the development of sport for all in the country.
    Keywords: Strategic, Private Sector, Attraction of Participation, Sports Development, Sport for all
  • Tayebe Ershad Iranji, Alimohammad Safania *, Abolfaz Farahani, Reza Nikbakhsh Pages 185-212
    The purpose of the study was pathology of physical education assessment. This study was applied in terms of purpose and in terms of survey method, which was done with Delphi technique (with two purposes of exploration and explanation of relationships). The statistical population in the qualitative part included documents and library resources and 16 physical education specialists, and in the quantitative part, they consisted of physical education teachers in the first secondary school over the country. The research sample consisted of 544 physical education teachers over the country who were selected by stratified sampling method from 32 provinces. The research tool was a researcher-made questionnaire whose validity and reliability were confirmed. The results showed that the conditions of assessment in schools were with the most damage and in a weak level, and the assessment manual and teacher’s assessment literacy were reported as moderate. In the assessment manual, the elements of purpose, content, assessment method and scoring more than the hypothetical average, the elements of the assessor less than the hypothetical average, and the components of the principles and tools of assessment were within the hypothetical mean. In the implementation of assessment, the elements of space and equipment, cooperation and supervision were lower than the hypothetical average and the component of organizing was higher than the hypothetical average. In teacher assessment literacy, the elements of knowledge, skills, interpretation and critical interaction were in the hypothetical mean range.Findings of this study help to planners in correcting manual, teachers in upgrading assessment literacy, and experts and managers in eliminating the shortcomings and providing favorable conditions for the implementation of assessment.
    Keywords: Assessment, Pathology, Physical Education, Assessment literacy
  • Mohsen Esmaeili *, Ahmad Mahmoudi, Mohammad Pourkiani, Reza Ghasemnejad Pages 213-236
    The purpose of this study was to review and analyze Student Sports Olympiads and provide a model. The research method was qualitative with a systematic approach during three stages of open, axial and selective coding. Participants were purposefully selected, and the selection continued to the point of data saturation. Finally, 21 in-depth and semi-structured interviews were conducted both in person and virtually. Documents, reports and articles related to the subject were also studied. After analyzing the interviews, 22 factors were identified that were included in the axial coding in the form of paradigm model. The Sports Olympiads were considered as core category. Causal factors included national team formation, health, improving infrastructure, and demonstrations and gatherings. Context conditions consisted of the attention of the National Federation of University Sports, research and needs assessment, the presence and support of stakeholders, environmental factors and financial sponsors. Intervention condition included training expert human resources, review of regulations, financial resources, and technical factors. According to experts’s point of view, the most important strategies were the choice of disciplines, marketing, hosting selection, managerial factors, planning and financial resources, and their consequences were the development of social capital, structural and managerial development, technical development, and cultural development of student sports. In the selective coding stage, a model for organizing Student Sports Olympiads was presented so that it can reduce costs and increase productivity as well as make changes in holding qualification competitions and selecting different sports disciplines.
    Keywords: Sports Olympiad, Ministry of Science, Research, Technology, University
  • Shahnaz Roozbehani, Ali Fahiminezhad *, Seyedmostafa Tayebisani, Javad Esmaeili Pages 237-258
    The purpose of this study was to identify the factors affecting the successful implementation of the general physical education course. This study used a qualitative methodology and the grounded theory. For data collection, in-depth and open interviews were used. The statistical population included experts on physical education, senior managers of physical education of Ministry of Science and Technology, heads of physical education and science department, lecturer of physical education as well as faculty members who have articles and research on the subject. 18 subjects were selected for interviews by theoretical and snowball sampling methods. To analyze the data, open axial and selective coding were used. To ensure validity, the findings of this study were presented to professors to express their views on the consistency of the findings with their experiences to researchers.  In addition, more participatory reflection was done by the research group at different stages of the study on the identified themes. The results of the interview showed that the indicators affecting the successful implementation of the general unit of physical education, included causal factors (active education), challenges (educational challenges, infrastructure), contexts (managerial thinking), strategies (structuring, improvement), consequences (health, life satisfaction). Therefore, it is suggested that the existing challenges regarding the efficiency of the physical education unit implementation model using leadership, structuring and improvement strategies can create health and life satisfaction for students
    Keywords: General Physical Education Course, Efficiency Model, Strategies, Effective Outcomes
  • Amirhesam Rahimi, Ahmadali Asefi * Pages 261-292
    Enjoying the benefits of physical activity requires having an active lifestyle and continuous participation in various types of physical activity, especially leisure time physical activity, and ultimately its institutionalization in individuals. Therefore, the aim of this study was to identify effective factors on institutionalizing leisure time physical activity and presenting a model. The research method was mixed in type of exploratory that was performed in two parts: qualitative, quantitative, and field method. The statistical population in the qualitative and quantitative sections were all people who had continuous physical activity for 5 years in their leisure time. The interview was conducted with 16 people by snowball method until theoretical saturation was achieved in the qualitative section. According to Morgan table, 384 people were selected through convenience sampling. The collection tools in the qualitative part was the interview and in the quantitative part was the questionnaire from the interview. Their validity and reliability were examined. Descriptive statistics (mean, standard deviation) and inferential statistics (Pearson correlation coefficient, exploratory factor analysis and second-order confirmatory factor analysis) were used to analyze the data. The results showed that a total of 27 factors have an impact on the institutionalization of leisure time physical activity that by recognizing, planning and creating mechanisms for operationalization of these factors can facilitate the process of institutionalization of leisure time physical activity in the community and witnessed a healthy and dynamic society.
    Keywords: Leisure time, Leisure time Physical Activity, Physical Activity, Institutionalization