فهرست مطالب

پژوهش های زبانی و ادبیات کاربردی - پیاپی 1 (بهار و تابستان 1401)

نشریه پژوهش های زبانی و ادبیات کاربردی
پیاپی 1 (بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/29
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فرزانه سادات علوی زاده* صفحات 1-18

    پژوهشگران نظریه فرانسوی ادبیات تطبیقی قایل به دسته بندی هایی برای این حوزه پژوهشی هستند تا با طرح طبقه بندی مشخص، شیوه های کارآمدتری را در تحقیقات ادبیات تطبیقی به کار برند. از آن جا که انجام پژوهش های کاربردی و نظام مند در حوزه ادبیات تطبیقی نیازمند آشنایی با مبانی نظری و روش شناسی این حوزه است و نیز به دلیل کثرت پژوهش های ادبیات تطبیقی در ایران که بر مبنای نظریه فرانسوی نگاشته شده یا مدعی کاربرد این رویکرد نظری هستند، روشن کردن موضوعات و حوزه های پژوهشی ادبیات تطبیقی براساس نظریه فرانسوی ضرورت دارد. هدف از مقاله حاضر بررسی و تبیین حوزه های مختلف پژوهش در ادبیات تطبیقی برمبنای نظریه فرانسوی و تبیین روش شناسی پژوهش در هر حوزه است. نگارنده می کوشد تا با مشخص کردن قلمرو موضوعی ادبیات تطبیقی، زمینه برای شناخت و به کارگیری صحیح بنیان نظری مطالعات ادبیات تطبیقی در ایران، در جهت انجام پژوهش های علمی در این حوزه و جلوگیری از تکرار نواقص فراهم آید.

    کلیدواژگان: ادبیات تطبیقی، نظریه فرانسوی، حوزه های پژوهش در ادبیات تطبیقی، روش شناسی پژوهش، نظریه پردازان فرانسوی
  • آرش اکبری مفاخر* صفحات 19-38

    ادبیات حماسی ایران در گذر از دوران پارتی و ساسانی به ایران پس از اسلام به دو شاخه خاوری و باختری تقسیم می شود. از آثار حماسی ایران باختری در سده های نخستین اسلامی اطلاعی در دست نیست اما شهمردان بن ابی الخیر در کتاب نزهت نامه علایی سه اثر حماسی سرودنامه پهلوی، شاهنامه پیروزان و گردنامه رستم لارجانی را معرفی می کند که در آغاز سده پنجم هجری در غرب ایران به وجود آمده اند. پیروزان اثر خود را از زبان پهلوی به فارسی دری ترجمه کرده و دو دوره پادشاهی پیشدادیان و کیانیان را همراه با داستانهای بسیاری از رستم و فرامرز آورده است. از نظر ساختارشناسی نیز شاهنامه پیروزان ساختاری همانند ساختار روایتهای اوستایی و متون پهلوی دارد که در شاهنامه ابوالمویدی نیز بازتاب یافته است. گردنامه رستم لارجانی نیز احتمالا صورت منظوم شاهنامه پیروزان به همراه تاریخ محلی ایران باختری تا زمان شاعر و به زبان گورانی بوده است که می تواند سرچشمه روایتهای حماسی به جای مانده به زبان گورانی در غرب ایران باشد.

    کلیدواژگان: شاهنامه نویسی، شاهنامه سرایی، سرودنامه پهلوی، شاهنامه پیروزان، گردنامه رستم لارجانی
  • عبدالرسول شاکری*، مسعود فرهمندفر صفحات 39-50

    در دوران پیشاکلاسیک، ادبیات معتبر مختص نخبگان جامعه و ادبیات عامه به عموم مردم اختصاص داشت و ادبیات عامه عمدتا شفاهی بود. در دوران مدرن، ادبیات عامه پسند از طریق نوشتار مخاطبان بسیاری را به خود جلب کرد. این روند در ایران نیز، با فراگیر شدن سواد عمومی، گسترش صنعت چاپ و در نتیجه پیدایش نظام مطبوعات، ایجاد شد و گسترش یافت. در مقاله حاضر، کوشش کرده ایم تا پس از ارایه تعریفی از رمان عامه پسند و علل و زمینه های پیدایش آن در ایران، بر اساس تغییرات پارایمی، یک دوره بندی از تاریخ آن طی یک صد سال اخیر در کشورمان به دست دهیم. طبق بررسی های ما که نتایج آن در این مقاله آمده است تاریخ رمان عامه پسند در کشورمان را می توان به چهار مقطع تقسیم کرد که این مقاطع پیشنهادی به ترتیب، سال های 1. 1287 تا 1320؛ 2. 1320 تا 1332؛ 3. 1332 تا 1357؛ 4. 1357 تا کنون را شامل می شود.

    کلیدواژگان: مردم، ادبیات، رمان عامه پسند، مدرنیته، دوره بندی
  • عبدالخالق دهانی*، اسماعیل نرماشیری، موسی محمودزهی صفحات 51-64

    براساس رویکردهای علمی جدید، زبان شعر نه تنها من عندی نیست بلکه زبانی چند سویه با مقولاتی بسیار متقن است. موضوع جریان شناختی شعر به این دلیل درخور تامل است که می تواند گستره ی ظهور تحولات اجتماعی-تاریخی را از پس انگاره های فکری شاعرانه متبلور سازد. شواهد متنی قریب به200 ساله ی موجود نشان می دهد که شعر بلوچی فراز و فرودهای تاریخی طولانی را طی کرده است که آن ها را می توان در کلیتی سه گانه دسته بندی کرد. دوره ی حماسه ها و منظومه های عاشقانه، دوره ی ملا فاضل و عصر تحول ساختارشعری. این پژوهش با ابزار مطالعه ی کتابخانه ای و با شیوه ای تحلیل گرایانه می کوشد تا به این مساله بپردازد: آیا شعر عصر نواندیشی توانسته متناسب با جریان های اجتماعی، تاریخی و سیاسی پیش برود و تحولی در دو سطح فرم و محتوا ایجادکند؟ به طورکلی برآیند پژوهش مبین این است که شعر عصر نواندیشی اگر چه تا حدی به سیاق پیشین خود وفادار بوده اما به میزان درخور توجهی هم از حیث فرم و هم از حیث درون-مایه متحول شده و از پیامدهای جهانی و ملی تاثیر پذیرفته است.

    کلیدواژگان: جریان شناسی، شعر بلوچی، دوره های ادبی، ساختار، تحولات
  • پریسا پوینده* صفحات 65-72

    از آنجا که شعرشناسی شناختی بطور کلی چگونگی بیان ذهنیات است و نیز بواسطه قابلیت بیان شعر به روش های مبدعانه و شخصی در دنیای امروز جایگاه ویژه ای پیدا کرده است. از این رو، این پژوهش به بررسی اشعار دراگو اشتامبوک، شاعر معاصر کروات می پردازد تا بررسی دیدگاه و فرآیندهای ذهنی شاعری از ملت و فرهنگی دیگر دریچه ای تازه و در عین حال تجربه ای همگانی را پیش روی خوانندگان و ادب دوستان بگشاید. در این جستار، اشعار با دیدگاه شناختی مورد بررسی قرار می گیرند تا جهان شمول بودن نحوه ابراز افکار و احساسات بطور ملموس فهم شود. به همین جهت، برای مرتبط ساختن تجارب زیسته، ذهن و ادبیات، برخی مفاهیم رویکرد شناختی از جمله کارکرد استعاره ها و طرح واره ها ، وجه معلوم/مجهول افعال، کاربرد نقش و زمینه و نیز بدن مندی مفاهیم در این پژوهش بکار گرفته شده است. با کاربست این مفاهیم، به عمق نظرگاه شاعر نسبت به اتفاقات عصر خود پی خواهیم برد. تفسیر این مفاهیم به معانی از طریق نشانه های متنی و ژرف خوانی با روش تحلیلی-کیفی صورت می پذیرد.

    کلیدواژگان: دراگو اشتامبوک، فرآیند ذهنی، رویکرد شناختی، بدن مندی، استعاره، طرح واره
  • حسن دلبری*، شهرزاد میرزاده صفحات 73-84

    دانش روایت شناسی از مباحث جدید در حوزه ادبیات است. می توان روایت را مجموعه ای از حوادث و رخدادها قلمداد کرد که زندگی انسان را تشکیل می دهد. از این نظرگاه، هر داستان را چه منظوم؛ چه منثور می توان به مثابه روایتی دانست. از نظریه پردازان مطرح در این زمینه آلژیرداس ژولین گرماس است که الگوی کنشی، زنجیره های روایی و مربع معناشناسی حاصل مطالعات وی در زمینه ساختارگرایی و مطالعات ادبی است. در این پژوهش ابتدا به بررسی پیرنگ منظومه بلوچی هانی و شی مرید و در ادامه به تحلیل داستان بر اساس الگوی کنشگرگرماس پرداخته شده است. هدف از انجام این پژوهش مطابقت این اثر غنایی با الگوی ارایه شده گرماس است. حاصل این پژوهش که بر مبنای توصیف و تحلیل و به شیوه کتابخانه ای انجام گرفته است، نشان می دهد، داستان غنایی «هانی و شیمرید» از الگوی ساختاری و روایی قابل توجه برخوردار است و در قالب نظریه گرماس قابل بررسی و تحلیل است.

    کلیدواژگان: ادب غنایی، ادبیات بلوچی، هانی و شیمرید، روایت شناسی، الگوی کنشگرگرماس
  • همایون شکری*، ابرهیم رحیمی زنگنه، عیسی نجفی صفحات 85-100

    عشق، که گاهی آن را محبت بی حساب دانسته اند، از افزوده های ایرانیان به عرفان زاهدانه اسلامی است که سبب به وجود آمدن شاخه عرفان عاشقانه شده است. کلمه عشق، در قرآن مجید نیامده؛ اما، عرفای ایرانی برخی از آیات را دال بر عشق الهی می دانند. نخستین بار جواز کاربرد عشق انسان به حق را، ابوالحسن دیلمی در کتاب عطف، به تبعیت از استادش، ابن خفیف شیرازی، اعلام کرده و مراتب و مقدماتی را چون الفت، انس، ود، محبت، خله، شعف، شغف، استهتار، وله، هیمان، برای آن، در نظر گرفته، که در نهایت، عاشق را، به مرحله «عشق الهی» وارد می کند. بعدها، روزبهان بقلی که از پیروان نهانی دیلمی است به تالیف عبهرالعاشقین پرداخته، تعریف و تقسیم بندی و عقایدی مشابه اندیشه های دیلمی ابراز داشته و بی آن که از استاد و راهنمایش سخن بگوید آن ها را در اثرش بیان کرده و به تکرار و تایید و دفاع از اندیشه عشق پرداخته و آن را، به ذات، فسادناپذیر دانسته است، و حتی توجه به جمال حدثانی برای رسیدن به عشق رحمانی را ممکن دانسته است و عاشقی را از این و سر آن، رهبر آدمی به حقیقت شمرده است. یافته های این پژوهش تحلیلی مشخص می کند که ابن خفیف و شاگردش دیلمی در وارد کردن موضوع عشق و شاخه-های آن در تعلیمات صوفیه پیشرو بوده اند و روزبهان به تبعیت از دیلمی در عبهرالعاشقین از عشق و حالات و مقامات آن سخن گفته است.

    کلیدواژگان: عرفان جمالی، عشق، عشق انسانی، ابوالحسن دیلمی، روزبهان بقلی
  • علیرضا امامی*، مریم شهامت قربانی صفحات 101-112

    اقتدار راوی که در حوزه تاثیر بلاغی قدرت روایت قرار دارد، باعث می شود ارزیابی او را تحت تاثیر برداشت ها و انتظارات سنتی ذهن مان بدون تفکر بپذیریم اما شناخت نشانه های تزلزل این اقتدار، به ناموثق بودن راوی منجر می شود. مقاله حاضر با شناسایی ابزارهای بلاغی «فاصله»، «صدا» و «کانونمندسازی» میزان اطمینان راوی را در داستانی کوتاه از گلی ترقی با عنوان «جایی دیگر» بررسی کرده است همچنین نشانه های زبانی شامل وجهیت منفی(کاربرد وجوه شناختی، ادراکی و کلمات بیگانگی؛ مانند انگار، شاید، به نظر می رسد و...) نیز که بیانگر تردید است بررسی شده است. داستان کوتاه «جایی دیگر» به دلیل ادعای راوی مبنی بر روایت رخدادها بر پایه مستندات، شواهد و بر مبنای یادآوری خاطرات گذشته راوی انتخاب شده تا موثق بودن یا ناموثق بودن آن مورد ارزیابی قرار گیرد. این داستان با روش توصیفی- تحلیلی مورد مطالعه قرار گرفته است که با فاصله گرفتن راوی از رخدادها و شخصیت ها، تردید راوی را آشکار می کند.

    کلیدواژگان: بلاغت، راوی ناموثق، گلی ترقی، جایی دیگر، کانونمندسازی
  • موسی محمودزهی* صفحات 113-134

    بررسی کاربرد واژگان هر زبان در رفتار اجتماعی افراد هر جامعه، تا حدی نشانگر جهان بینی آنها در کنش و واکنش نسبت به یکدیگر است. روشن است که رفتار اجتماعی انسانها به طور کلی در دو مقوله دلالتهای مثبت و منفی می گنجند. برای مثال «تشویق ها و دعاهای خیر» در زمره مقولات مثبت و «توهین و نفرین ها» در زمره مقولات منفی جای می گیرند. از آنجا که نمود بعضی از واژه ها با دلالت منفی در زبان بلوچی در رفتار اجتماعی مردم بلوچ به روشنی پدیدار است، در این مقاله با انتخاب تصادفی تعداد 125 واژه از این نوع، به بررسی آنها به ترتیب تحت دو عنوان «توهین ها» و «نفرین ها» با رویکردی توصیفی از نظر ساخت زبانی و کاربرد معنایی در حوزه مرکزی بلوچستان ایران پرداخته شد. یافته ها حاکی از آن است که از نظر بسامد، واژه های بلوچی با اصالت ایرانی در این فهرست نسبت به وامواژه ها از فراوانی قابل توجهی برخوردارند، و ساختار صرفی و کاربرد نحوی آنها، دلالت بر نهادینه شدگی تاریخی آنها در جامعه زبانی این قوم دارد. دوم آنکه، از طریق نتایج این مقاله و موارد مشابه، می توان به بخشی از رفتار اجتماعی مردم بلوچ با رویکرد جامعه شناسانه زبان دست یافت که حاصل آن می تواند در مطالعات زبانی، ادبی، فرهنگ عامه، مردم شناسی، و قوم شناسی نیز به کار آید.

    کلیدواژگان: زبان بلوچی، واژگان بلوچی، زبان شناسی اجتماعی، رفتار زبانی، توهین، نفرین
  • وحید رویانی*، زهرا مکرمی صفحات 135-156

    شعر و ترانه در ادبیات شفاهی کرمانجی شمال خراسان جایگاه ویژه ای دارد، زیرا آفریده ذهن مردمی است که با آن زندگی می کنند، و در حقیقت مطابق با فرهنگ، اطلاعات بومی، آداب و رسوم، عواطف و اعتقادات و همه آن خصایصی شکل گرفته است که مردم عامی از گهواره تا گور با آنها سر و کار دارند. اکثر این سروده ها بیان کننده احساسات و درد و رنج مردم و در واقع کشمکش ها و فراز و فرودهای زندگی بشر هستند، به ویژه برای مادران که در واقع راهی برای بیان دردها و رنج های آنان محسوب می شود. در واقع مادر، نگفته ها و دردهای خود را در قالب این ترانه ها بیان می کند. مضامین این اشعار متنوع است ولی پربسامدترین آنها به 9 دسته تقسیم می شوند که عبارتند از: گله از بی وفایی یار، گله و شکایت از روزگار، بی وفایی دنیا، بیان غم و اندوه دل، بیماری یار، غم فرزند، کوچ ایل، به غربت رفتن به دنبال یار و بیان عشق و عاشقی. چون مخاطب این اشعار مردم عامی هستند و شعر می خواهد تا با چنین مخاطبی ارتباط برقرار کند به همین خاطر انعکاس احساسات همین افراد می باشد. تصاویر به کار رفته در این اشعار همانند مضامین آن بسیار ساده و طبیعی است و همه برگرفته از عناصر طبیعت و زندگی ساده مبتنی بر دامداری و کشاورزی است و در آنها اجزاء پیچیده و مجرد و غیر ملموس دیده نمی شود.

    کلیدواژگان: اشعار عامیانه، کرمانجی، شمال خراسان، ترانه، فراق
  • جهاندوست سبزعلیپور* صفحات 157-172

    اسطوره سفر قهرمان یکی از انواع اسطوره است که در آن سفر پر فرازونشیب قهرمان از مباحث تکرارشونده داستان به شمار می روند. هدف از نگارش این مقاله ارایه الگوی روایی چهاررکنی است که در آن رکن اول رانده شدن؛ رکن دوم درگیری با مشکلات و موانع؛ رکن سوم نجات به دست نیرویی اغلب غیبی و ماورایی و گاه غیرمنتظره؛ و سرانجام رکن چهارم بازگشت افتخارآمیز و به دست گرفتن قدرت است. منظور از قهرمان در این مقاله معنای کلی و عمومی آن است نه معنای تخصصی. به عبارتی دیگر، منظور نه قهرمان جامعه، بلکه هر شخصیتی است که به نوعی قهرمان داستانی است که در آن روایت می شود، خواه قهرمان واقعی جامعه باشد، مانند سیاوش، خواه نباشد. تمرکز مقاله بردست یابی به شگردهای مختلف الگوی سفر قهرمان، و مقایسه چهار رکن اصلی الگوی مذکور در اسطوره-های ایران و جهان نظیر سیاوش، زال، داراب، کوروش، پرسیوس است. نتایج مقایسه نشان می دهد که ساختار روایی این اسطوره ها شباهت فراوانی با یکدیگر دارند و تفاوت آنها مربوط به ویژگی های مضمونی و محتوایی است که از تمایزها و اشکال ویژه تاریخی، فرهنگی، اجتماعی سرچشمه می گیرد.

    کلیدواژگان: اسطوره، سفر قهرمان، اساطیر ایرانی، قصه های ایرانی، الگوی سفر
  • محمدهادی فلاحی*، سعیده اسدی صفحات 173-206

    در این پژوهش، بخش واژگانی و آوایی گویش های 60 شهر و روستای جزیره قشم مورد بررسی قرار گرفته است. جزیره قشم به دلیل وضعیت جغرافیایی و داشتن گویش های متعدد، نمونه مطلوبی برای پژوهش های گویشی است. روش تحقیق در پژوهش حاضر، ترکیبی از روش های میدانی و توصیفی بود و مواد زبانی با روش گردآوری هدایت شده، جمع آوری شدند که در این روش، پژوهشگران با ابزاری از پیش تعیین شده، پرسش نامه، وارد میدان شده و معادل های گویشی مورد نظر را از طریق انجام مصاحبه با گویشوران استخراج کرده اند. پرسش نامه بر اساس طرح ملی اطلس زبانی ایران بوده که شامل 105 واژه و عبارت و 36 جمله است (در این پژوهش، تنها از بخش واژه ها استفاده شده است). نتایج این پژوهش نشان داد که گویش های این جزیره تاثیر قابل توجهی از فارسی معیار نگرفته اند و گوناگونی واژگانی بالا است؛ به گونه ای که برخی از واژه های به کار رفته تا 10 معادل کاربردی دارند. فرآیندهای آوایی نیز فراوانی بالایی داشتند.

    کلیدواژگان: اطلس زبانی، جزیره قشم، فرآیندهای آوایی، گوناگونی واژگانی، گوناگونی آوایی
|
  • Farzaneh Sadat Alavizadeh * Pages 1-18

    Researchers of French theory of comparative literature have identified categories for this field to apply more effective methods of comparative literature research with specified classification.Since doing the applied and systematic research in the field of comparative literature requires familiarity with the theory and methodology and because of the large number of comparative literature studies in Iran which are based on French theory or claiming to apply this theoretical approach, it is necessary to clarify the subjects and fields of research of comparative literature based on French theory. The purpose of this paper is to study the fields of research in French theory of comparative literature and explain the methodology of research in each field. By specifying the subject field, it is possible to recognize and apply the theoretical foundations of comparative literature studies in Iran to provide scientific researches and prevent the repetition of shortcomings.

    Keywords: comparative literature, French Theory, Research Areas in Comparative Literature, Methodology of Research, French theorists
  • Arash Akbari Mafakher * Pages 19-38

    Iranian epic literature during the Parthian and Sassanid eras to post-Islamic Iran is divided into two branches, East and West. There is no information about the epic works of Western Iran in the first centuries of Islam, but Shahmardan Ibn Abi al-Khair in his book Nozhatnameh Alaei introduces three epic works of Pahlavi's poem, Shahname of Piroozan and Rostam Larjani's book that appeared in the beginning of the fifth century AH in western Iran. Piroozan translated his work from Pahlavi language into Dari Persian and brought the two periods of Pishdadian and Kianian kingdoms along with many stories by Rostam and Faramarz. From a structural point of view, the Shahname of the Piroozan has a structure similar to the structure of Avestan narratives and Pahlavi texts, which is also reflected in the Shahname of Abolmoayedi. Rostam Larjani's book was probably the poetic form of Shahname Piroozan along with the local history of western Iran up to the time of the poet and in Gorani language, which can be the source of epic narrations left in Gorani language in western Iran.

    Keywords: Shahname Writing, Shahnameh Composing, Pahlavi Hymnbook, Shahname of Piroozan, Rostam Larjani's Epic
  • Abdolrasoul Shakeri *, Masoud Farahmandfar Pages 39-50

    In the pre-classical period, canonical literature was reserved for the elites of society and popular literature was reserved for the general public, and popular literature was mainly oral. In modern times, popular literature has attracted a large audience through writing. With the spread of public literacy, the expansion of the printing industry and as a result the emergence of the press, this trend in Iran was created and expanded. In the present article, after presenting a definition of popular novel and the causes and contexts of its emergence in Iran, based on paradigm shifts, we have tried to focus on one period in its history which spans the last one hundred years in our country. Accordingly, the history of popular novels in our country is divided into four periods, which are the proposed periods, respectively, the years 11908-1941; 21941-1953; 3. 1953-1979; 4. 1979 onwards.

    Keywords: People, Literature, popular literature, modernity, periodization
  • Abdolkhalegh Dehani *, Esmaeel Narmashiri, Mousa Mahmoudzahi Pages 51-64

    According to new scientific approaches, the language of poetry is not only one-sided but also multi-faceted language with very cogent categories. The subject of the flow ology of poetry is worth considering because it can crystallize the extent of the emergence of socio-historical developments from behind poetic intellectual ideas. Nearly 200-year-old textual evidence shows that Baluchi poetry has gone through long historical ups and downs that can be categorized into three generalities. The period of epics and love poems, the period of Mullah Fazel and the era of the transformation of poetic structure. This research tries to deal with this issue with the help of library study tools and analytical methods Has the poetry of the modern age been able to develop in accordance with social, historical and political social issues and create a change in both levels of form and content? In general, the result of the research shows that the poetry of the modern age, although somewhat faithful to its previous context, has changed significantly both in terms of form and theme and has been influenced by global and national consequences.

    Keywords: Flow ology, Baluchi poetry, Literary Courses, structure, developments
  • Parisa Pooyandeh * Pages 65-72

    Insofar as the cognitive poetics deals with how the mind expresses itself, and due to the inventive personal capabilities of expression in poetry, it has taken an emergent prominent status in the literary world today. As such, this study aims to examine Drago Štambuk’s poetry, the contemporary Croat, to expand the language and culture by analyzing a poet’s viewpoints and mental processes of another culture. In this vein, a cognitive approach is applied in a way that the universality of the thought lines and sensibilities are realized in a palpable way. For this purpose, some cognitive means such as the poet’s lived experience, metaphor and schemata, transitive/intransitive verb, figure and ground, and the embodiment of concepts have been selected to create a threefold bond between the lived experience from one hand and literature and the mind on another. This cognitive means will lead us to the Poet's viewpoint toward the problems of the modern time.The passages are interpreted based on the close-reading and the descriptive method in this study.

    Keywords: Drago Stambuk, Mental Process, Cognitive Approach, Embodiment, Metaphor, Schemata
  • Hasan Delbari *, Shahrzad Mirzade Pages 73-84

    The knowledge of narratology is one of the new topics in the field of literature. Narrative Abstract: is a set of events that make up human life, and each story is a narrative of events, One of the leading theorists in this field is Algerdas Julien Garmas, whose action model, narrative chains and semantic square are the result of his studies in the field of structuralism and literary studies. The purpose of this study is to match this lyrical effect with the presented patterns of Garmas. The purpose of this study is to match this lyrical effect with the presented patterns of Garmas. The result of this research, which is based on description and analysis and has been done in a library manner, shows that the lyrical story of "Hani and Shimrid" has a significant structural and narrative pattern and can be studied and analyzed in the form of Garmas theory.

    Keywords: Lyrical literature, Baluchi literature, Hani, Shimrid, Garmas model, Narrative Science
  • Alireza Emami *, Maryam Shahamat Ghorbani Pages 101-112

    The narrator's authority, which is in the realm of the rhetorical influence of the narrative power, causes us to accept her/his evaluation under the influence of the traditional perceptions and expectations of our minds without thinking. Recognizing the signs of instability of this authority leads to the unreliability of the narrator. The present article has identified the narrator's confidence in a short story of Goli Targhi entitled "Elsewhere" by identifying the rhetorical tools of "distance", "voice" and "focalization". We have also examined some linguistic signs, including negative modalities, which indicate skepticism. This story was chosen because of the narrator's claim that the narration of the events is based on documents, evidence and based on the recollection of the narrator's past memories in order to evaluate its authenticity or unreliability. This story has been studied in a descriptive-analytical way, which reveals the narrator's doubts by distancing the narrator from the events and characters.

    Keywords: Rhetoric, unreliable narrator, Goli Targhi, Elsewhere, focalization
  • Mousa Mahmoudzehi * Pages 113-134

    The application of the lexicon of any language in the social behavior of any society is somehow an indicator for their actions and reactions in relation with each other. It is evident that the social behavior of human beings fit in two positive and negative connotations in general. For instance, encouragements and good blessings fit under the category of positive connotations and insults and curses under the category of negative connotations. As the reflection of some words with negative connotations in Balochi language is evidently clear in the social behavior of the Baloch, in this article a collection of 125 words was gathered accidentally from the central region of Iranian Balochistan. Then with a descriptive approach, the gathered collection was surveyed based on its linguistic structures and semantic applications under two titles, insults and curses, respectively. Findings show that the frequency of Blaochi words with Iranian origin is many more in proportion to loan words, and their linguistic structures and semantic applications represent a historical fixation of them in linguistic society of Baloch nation. Secondly, through the findings of this article and similar cases, one can recognize parts of Baloch people linguistic behavior in a social approach whose results can be used in linguistic, literary, folkloric, anthropological, and ethnological studies.

    Keywords: Balochi language, Balochi lexicon, Sociolinguistics, linguistic behavior, Insult, curse
  • Vahid Rooyani *, Zahra Mokarami Pages 135-156

    Poetry and song have a special place in the oral literature of Kormanji in North Khorasan, because it is created by the minds of the people who live with it. It has been formed according to the culture, indigenous information, customs, emotions and beliefs of the people. It has been formed according to the culture, indigenous information, customs, emotions and beliefs of the people. Especially for mothers, which is actually a way to express their pains and sufferings. Complaining about the unfaithfulness of a friend, complaining about the times, the world's unfaithfulness, expressing the sadness of the heart, the illness of a friend, the sadness of a child, moving away from home, going abroad to look for a friend, and expressing love and affection. Because the audience of these poems are common people and the poem wants to communicate with such an audience, therefore it reflects the feelings of these people. The images used in these poems, like their themes, are very simple and natural, and all are derived from the elements of natural and simple life of village People.

    Keywords: Folklore Poetry, Kormanji, North Khorasan Province, song, Parting
  • Jahandoost Sabzalipour * Pages 157-172

    The myth of the Hero's Journey is one of the various myths around the world. In this myth, the hero and his dangerous journey are considered a repeated aspect of the story. This research tries to present a narrative pattern or schema for many Hero's Journey myths. This pattern includes a four-sided journey: at the first hero will be banished or deported, in the second stage, he encounters dangers and barriers, on the third stage he will be rescued by a savior, and finally, he victoriously returns to his homeland or his status. This article tries to access different forms and strategies for the hero's Journey myth and to compare the four main aspects of the aforementioned pattern in Iranian and legends around the world, such as Siyāvash, Zāl, Dārāb, Cyrus, Perseus,. This research shows that all or most of these narrative patterns have an almost similar narrative-structural pattern.

    Keywords: myth, Myth of Hero's Journey, Iranian myths, Iranian story, pattern for journey
  • Mohammadhadi Fallahi *, Saeede Asadi Pages 173-206

    In this research, the lexical and phonetic part of the dialects of 60 cities and villages of Gheshm Island has been studied. Gheshm Island is a good example for dialect research due to its geographical location and having many dialects. The research method in the present study was a combination of field and descriptive methods and linguistic materials were collected by guided collection method. In this method, researchers entered the field with a predetermined tool, a questionnaire. They have extracted the desired by conducting interviews with speakers. The questionnaire was based on the national plan of the Iranian Language Atlas, which includes 105 words and phrases and 36 sentences (in this study, only the words section was used). The results of this study showed that the dialects of this island have not been significantly influenced by standard Persian and the lexical varieties is high; So that some words have up to 10 equivalents. Phonetic processes were also very common.

    Keywords: Linguistic Atlas, Gheshm Island, Phonetic Processes, Lexical Variety, Phonetic Variety