فهرست مطالب

پاتوبیولوژی مقایسه ای - سال نوزدهم شماره 75 (بهار 1401)

فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای
سال نوزدهم شماره 75 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/04
  • تعداد عناوین: 6
|
  • پیمان طاهری، پریچهره یغمایی، زهرا حاج ابراهیمی، کاظم پریور صفحات 3745-3750

    بیماری آلزایمر مهمترین دلیل زوال عقلی در جوامع بشری و افراد پیر است. از مهمترین نشانه های این بیماری پلاک های آمیلوییدی در ناحیه هیپوکامپ می باشد، التهاب و استرس اکسیداتیو نقش مهمی در ایجاد بیماری آلزایمر دارد. نرولیدول از متابولیت های بسیاری گیاهان است و دارای خواص آنتی اکسیدانتی و ضد التهابی می باشد. ازاین رو، پژوهش حاضر با هدف تاثیر نرولیدول بروی رت های آلزایمری شده توسط بتا آمیلویید، انجام شد. نعداد 48 سر رت نر ویستار به 8 گروه شامل کنترل، شم، مدل آلزایمری با استرپتوزوتوسین،حلال دارو،آلزایمر و تیمار با دونپزیل ،آلزایمر و تیمار با نرولیدول دوز 50، آلزایمر و تیمار با نرولیدول دوز 100 وگروه محافظتی (تیمار با نرولیدول قبل از القای آلزایمر) تقسیم شدند.  وزن رت ها، فعالیت آنزیم کاتالاز، شمارش پلاک های امیلوییدی و مطالعات هیستولوژیک با رنگ آمیزی فلوروسنتی صورت گرفت. استرپتوزوتوسین موجب افزایش پلاک های آمیلوییدی، کاهش وزن و کاهش فعالیت آنزیم کاتالاز شد. دونپزیل و نرولیدول به ویژه در دوز 100 و گروه محافظتی، موجب کاهش علایم آلزایمر ازطریق افزایش وزن، افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز و کاهش پلاک های آمیلوییدی شد. این یافته ها نشان دادند، نرولیدول می تواند در بهبود بیماری آلزایمر و آسیب های ناشی از آن موثر باشد و احتمالا می تواند در پیشگیری آلزایمر در افراد مستعد و با سابقه فامیلی آلزایمر موثر باشد.

    کلیدواژگان: آلزایمر، نرولیدول، بتا آمیلوئید، استرس اکسیداتیو
  • پیمان محمدزاده، فاطمه نجفی صفحات 3751-3761

    بسیاری از حیوانات از تازگی بیزارند. رفتاری که به نام نیوفوبیا شناخته می شود. در طبیعت، اجتناب از شکارچیان جدید، غذاها، اشیاء و مکآن ها، تاریخچه راز بقای آن ها را شکل می دهند و بر نحوه واکنش حیوانات به محیط های جدید تاثیر می گذارد. اما با توجه به ساختار  کالبد شناسی، سطح تحمل و فیزیولوژی گونه جانوری گاهی این فوبیا می تواند منجر به آسیب های غیر قابل برگشت و حتی مرگ حیوان شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی ضایعات هیستوپاتولوژیک منجر به مرگ در طوطی یقه صورتی Psittacula krameri مبتلا به نیوفوبیا میباشد. به دنبال مرگ ناگهانی یک قطعه طوطی طوق صورتی متعلق به باغ وحش ارم تهران متعاقب جابجایی، کالبدگشایی انجام شد و خون محیطی از ورید استخوان ران  Vena Femoralis   برداشته شد. همچنین نمونه هایی از صفرا، مایع زجاجیه، مایعات مغزی نخاعی و مایع پریکارد و محتوای معده، پر و نمونه هایی از کبد، کلیه و ماهیچه های اسکلتی برای ازمایشات سم شناسی و بیوشیمیایی و نیز ردیابی عوامل ویروسی و باکتریایی که بطور بالقوه می توانند باعث مرگ ناگهانی شوند برداشته شد. و بافت قلب، ریه و مغز از لحاظ پاتولوژی بررسی شد. در بررسی قلب پارگی در کرونر دهلیز راست مشهود بود. تعداد آبسه های آیورت و محل نشات گرفتن عروق کرونر دچار تغییر شده بود که شواهد به نفع ایست قلبی بود. در دریچه های قلبی شواهدی از اختلال، بویژه رگورژیتاسیون به وضوح دیده شد، کوردا تندینا  تغییر کرده و عضلات پاپیلاری دچار اختلال و مالفورمیشن سریع شده بود. مرگ ناگهانی مرحله نهایی زنجیره ای از حوادث است که منجر به ایست قلبی می شود. این موارد معمولا شامل فیبریلاسیون بطن و به نسبت کمتر، برادی آریتمی شدید هستند.

    کلیدواژگان: نئوفوبیا، هیستوپاتولوژی، طوطی طوق صورتی
  • سمیرا عیسی زاده رازلیقی، مرتضی خمیری، سید محمدهادی رضوی نیکو، علی مویدی، عبدالله اردبیلی، محد قربانی، اسماعیل محمودی صفحات 3763-3771

    برخی از مخمرها مانند زایگوساکارومایسس بیسپوریس و پیکیا اوکسیدنتالیس هنوز برای تعیین ویژگی های کاربردی و نحوه استفاده در صنایع غذایی و دارویی نیازمند مطالعه بیشتر هستند. هدف از این مطالعه بررسی خواص کاربردی و آنتی اکسیدانی زایگوساکارومایسس بیسپوریس بیسپوریس و پیکیا اوکسیدنتالیس جداشده از کامبوجا می باشد. مواد و روش برای این منظور ظرفیت آنتی اکسیدانی توسط روش رادیکال 1،1-دی فنیل-2-پیکریل هیدرازیل (DPPH) و خواص کاربردی (زنده مانی تحت شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش، آبگریزی، تجمع خود به خودی و خواص ضد میکروبی در برابر باکتر های پاتوژن غذا زاد مانند استافیلوکوکوس اوریوس(Staphylococcus aureus)، یرسینیا اینتروکولیتیکا (Yersiniaenterocolitica)، باسیلوس سریوس (Bacillus cereus) و اشریشیا اکلای (E.coli)) به روش لکه گزاری) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاص از این پژوهش نشان می دهد که زایگوساکارومایسس بیسپوریس و پیکیا اوکسیدنتالیس به ترتیب دارای فعالیت آنتی اسیدانی در سطح عالی در حدود 67/67 و 18/69 درصد، ظرفیت تجمع خود به خود حدود 44/92 و 30/87 درصد پس از 24 ساعت و فعالیت آبگریزی بالایی نسبت به زایلین در حدود 51/87  و 127/86 درصد می باشد. همچنین درصد زنده مانی این جدایه ها تحت شرایط مشابه معده به ترتیب حدود 54/87 و 87/88 درصد و تحت شرایط مشابه پانکراتیک 09/97 و 40/94 درصد بوده است. زایگوساکارومایسس بیسپوریس مورد مطالعه در این آزمون در برابر یرسینیا اینتروکولیتیکا دارای فعالیت ضد میکروبی بوده اما هیچ فعالیتی علیه مابقی میکروارگانیسم های مورد آزمون نشان نداده است. با توجه به نتایج نشان داد از این سویه های مخمری که دارای پتانسیل لازم جهت استفاده به عنوان منبع طبیعی آنتی اکسیدان و مکمل پروبیوتیکی هستند که می توان پس از انجام آزمون های تکمیلی در تولید محصولات غذایی و دارویی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: مخمر های کامبوجا، زایگوساکارومایسس بیسپوریس، پیکیا اوکسیدنتالیس، فعالیت آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی
  • سهیلا نیسی، منصور بیات، تقی زهرایی صالحی، بهاره رحیمیان ظریف، رامک یحیی رعیت صفحات 3773-3782

    ورم پستان به عنوان پرهزینه ترین بیماری گاوهای شیری، سالیانه خسارات زیادی را به صنعت دامپروری در جهان وارد می سازد. یکی از مهمترین باکتری های ایجاد کننده ورم پستان بالینی در گاوها، استافیلوکوکوس اوریوس است که به اکثر آنتی بیوتیک های رایج در دنیا  مقاوم شده است. از این رو محققان در پی روش های نوین در درمان چنین عفونت های شده اند که رنگدانه های میکروارگانیسم ها نیز جزء این موضوعات قرار می گیرد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر رنگ دانه های کاروتنوییدی تولید شده توسط مخمر رودوتورولا گلوتینیس روی جدایه های ورم پستانی استافیلوکوکوس اوریوس بود.  برای جداسازی استافیلوکوکوس اوریوس، از شیر 100راس گاو مبتلا به ورم پستان نمونه برداری انجام شد و ژن  femA  برای تایید مولکولی در بین جدایه های مشکوک به استافیلوکوکوس،  با استفاده از روش PCR شناسایی گردید. همچنین جدایه رودوتورولا گلوتینیس بدست آمده از یکی از نمونه های ورم پستانی مورد بررسی بیشتر قرار گرفته و  بعنوان نمونه مخمر تولید کننده پیگمان مورد استفاده قرار گرفت. نتایج مطالعات نشان داد که  اثرمهارکنندگی بر روی رشد استافیلوکوکوس با استفاده از رنگدانه استخراج شده از رودوتورولا گلوتینیس کاملا مشهود بوده و بیش از 80 درصد نمونه های استافیلوکوکوس اوریوس به رنگدانه اخذ شده از رودوتورولا گلوتینیس با غلظت 200 میکروگرم حساس گزارش شد. همچنین علاوه بر استافیلوکوکوس اوریوس  بعنوان یکی از عوامل مسبب اورام پستان در دام های شیری، مخمر رودوتورولا گلوتینیس نیز میتواند خود بعنوان عامل ایجاد کننده ورم پستان باشد. نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان می دهد که رنگدانه های جداسازی شده از رودوتورولا گلوتینیس مهار رشدی بسیار خوبی بر روی استافیلوکوکوس اوریوس  بعنوان یکی از عوامل مسبب ورم پستان در گاو را داشته و با توجه به افزایش مقاومت میکروبی این عامل، می توان از این رنگدانه های طبیعی به جای آنتی بیوتیک های سنتتیک و کاهش مقاومت میکروبی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، رودوتورولا گلوتینیس، مخمر، مقاومت میکروبی، ورم پستان
  • علی حیدرزاده، مرتضی زنده دل، حسن گیلانپور، وهاب باباپور صفحات 3783-3789

    سیستم ملانوکورتین نقش مهمی در کنترل مرکزی اخذ غذا در پرندگان دارد. از طرفی نسفاتین-1 اخذ غذا در پرندگان را کاهش می دهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر سیستم ملانوکورتینی بر اخذ غذای ناشی از نسفاتین-1 در جوجه های گوشتی صورت گرفته است. تعداد 36  جوجه ی گوشتی بطور تصادفی در سه گروه آزمایشی تقسیم شدند. هر آزمایش شامل یک گروه کنترل و 3 گروه تیمار بود (12 جوجه در هر گروه). در تمام آزمایشات، پرندگان پس از 3 ساعت محرومیت از غذا (FD3) ‎ با تزریق داخل مغزی-بطنی‏ (ICV) ‎محلول رقیق کننده یا ‏محلول دارویی را دریافت کردند. سپس به پرندگان اجازه دسترسی بدون محدودیت به غذا و آب داده شد. مصرف غذا (گرم) بر اساس درصد وزن بدن (%BW) ‎اندازه گیری شد. در آزمایش اول، به جوجه ها درگروه اول محلول کنترل، گروه دوم نسفاتین- 1)40 نانوگرم)، گروه سوم SHU9119 (5/0 نانومول، آنتاگونیست گیرنده های MC3/MC4) و گروه چهارم نسفاتین-1 +  SHU9119به صورت داخل بطنی مغزی تزریق شد. در ‏آزمایش دوم، به جوجه ها در گروه اول محلول کنترل، گروه دوم  نسفاتین- 1)40 نانوگرم)، گروه سوم  MCL0020(5/0 نانومول، آنتاگونیست گیرنده MC4) و گروه چهارم نسفاتین- 1+ MCL0020 تزریق شد.‏ در ‏آزمایش سوم، به جوجه ها در گروه اول محلول کنترل، گروه دوم  نسفاتین- 1)40 نانوگرم)، گروه سوم  MTII(45/2 پیکومول، آگونیست گیرنده های MC3/MC4) و گروه چهارم نسفاتین- 1+ MTII تزریق شد.‏ نتایج نشان داد، تزریق نسفاتین-1 با دوز 40 نانوگرم اخذ غذا را کاهش داد (05/0>p). تزریق هم زمان نسفاتین-1 و SHU9119، همچنین تزریق هم زمان نسفاتین-1 و MCL0020 کاهش اخذ غذای ناشی از  نسفاتین-1 ‏را مهار کرد (05/0 > p). تزریق نسفاتین-1 با دوز 40 نانوگرم و MTII با دوز 45/2 پیکومول تاثیری در اخذ غذا نداشت (05/0<p). در حالیکه تزریق هم زمان نسفاتین-1 با دوز 40 نانوگرم و MTII با دوز 45/2 پیکومول اخذ غذا را کاهش داد (05/0 > p). با توجه به نتایج، احتمالا اخذ غذای ناشی از نسفاتین-1 در جوجه های گوشتی توسط سیستم ملانوکورتینی میانجی گری می شود.

    کلیدواژگان: اخذ غذا، نسفاتین-1، سیستم ملانوکورتینی، جوجه
  • مریم ممیزصفت، سعید متصدی زرندی، پژمان مرتضوی، اکرم عیدی صفحات 3791-3798

    در مطالعه حاضر، اثر قرار گرفتن بافت مخ نوزاد موش های صحرایی در معرض  PM2/5 بررسی شد. 24 موش صحرایی ماده نژاد ویستار پس از جفت گیری و بارداری، به سه گروه "شاهد (Control)"، "مواجهه1 (Exposure1)" و "مواجهه 2 (Exposure2)" تقسیم شدند. گروه شاهد از هوای پاک با شرایط استاندارد استفاده کردند و دو گروه دیگر به ترتیب به مدت 40 روز در معرض آلاینده های گازی و آلاینده های گازی به اضافه PM2/5 قرار گرفتند. سپس بافت مخ برداشته شد. تجزیه و تحلیل بیان ژن برای ژن S100 با استفاده از Real-Time PCR و همچنین سنجش MS-HRM برای این ژن در گروه های شاهد ، مواجهه 1 و مواجهه 2 انجام شد. مقدار مالون دی آلدیید درگیر در فرآیند استرس اکسیداتیو (OS) برای همه گروه ها ارزیابی شد. نتایج بیانگر بیان معنی دار ژن S100 در گروه های مواجهه 1 و مواجهه 2 نسبت به گروه شاهد بود. در بررسی متیلاسیون ژن S100 تنها گروه مواجهه 1 تغییرات آماری معنی داری در مقایسه با گروه شاهد نشان داد. بر اساس تجزیه و تحلیل آنزیم های درگیر در استرس اکسیداتیو (OS)، سطح مالون دی آلدیید در گروه مواجهه 2 نسبت به گروه شاهد افزایش یافت. این یافته ها ممکن است به ارایه بینشی در شناسایی اهداف درمانی برای کاهش اختلالات مغزی انسان ناشی از قرار گرفتن در معرض PM2/5 یا سایر آلاینده های هوا کمک کند.

    کلیدواژگان: PM2، 5، S100، مخ
|
  • P .Taheri, P. Yaghmaei, Z .Hajebrahimi, K .Parivar Pages 3745-3750

    Alzheimer's disease is the most important cause of dementia in human societies and the elderly population. One of the most important symptoms of this disease is amyloid plaques in the hippocampus. Inflammation and oxidative stress play an important role in the development of Alzheimer's disease. Nerolidol is one of the many metabolites of plants and has antioxidant and anti-inflammatory properties. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effect of nerolidol on beta amyloid-induced model of Alzheimer's in rats. 48 male Wistar rats randomly divided into 8 groups including control, sham, streptozotocin induced model of Alzheimer's, Alzheimer's and drug solvent, Alzheimer's and treatment with donepezil, Alzheimer's and treatment with nrolidol dose 50, Alzheimer's and treatment with nrolidol dose 100 and protection groups (pre-treatment with nerolidol before Alzheimer's induction). Rats weight, catalase activity, and amount of amyloid plaque were measured. Histological studies were performed by fluorescent staining. Streptozotocin increased amyloid plaques, and decreased rat's weight and catalase activity. Donepezil and nerolidol, especially at doses of 100 and in the protective group, reduced the symptoms of Alzheimer's disease through weight gain, increased catalase activity, and decreased amyloid plaques. These findings show that nerolidol can be effective in improving Alzheimer's disease and its damage, and may possibly be effective in preventing Alzheimer's in people with a family history of Alzheimer's.

    Keywords: Alzheimer’s, nerolidol, beta amyloid, oxidative stress
  • P. Mohamamdzadeh, F. Najafi Pages 3751-3761

    Many animals have a fear of novelty, which is known as neophobia. In the wild, avoiding new predators, meals, items, and places has an impact on life history and how animals adapt to new situations. However, because of the bird's anatomical structure, tolerance level, and physiology, this fear can occasionally cause irreparable harm and even death. The aim of this study was to evaluate the histopathological lesions leading to death in pink- collar parrots with neophobia. Necropsy was done and peripheral blood was obtained from the femoral vein and heart after a pink-collar parrot died suddenly. In addition, toxicological and biochemistry samples of bile, vitreous fluid, cerebral fluid, pericardial fluid, stomach contents, feathers, and samples of particular tissues (liver, kidney, and skeletal muscle) were taken. Pathological examinations of heart, lung, and brain tissues were also performed. It was clear that the right atrium had ruptured. The number of aortic cysts and the origin of the coronary artery had altered, indicating that cardiac arrest was more likely. Regurgitation, thickening or torsion of the cheeks' margins, rupture, perforation, calcification, fusion, or alterations in valve flushing were all visible problems in cardiac valves. The Papillary Muscles and the Corda Tendina had changed. Sudden death occurs at the end of a chain of events that leads to cardiac arrest; these events are commonly ventricular fibrillation (VF) or, less frequently, severe bradyarrhythmia.

    Keywords: Neophobia, Histopathology, Pink Collar Parrot
  • S. Eisazadehrazlighi, M. Khomeiri, S.M.H. Razavi, A. Moayedi, A. Ardebili, M. Gorbani, E. Mahmoudi Pages 3763-3771
    Background and purpose

    Some yeasts, such as Z. bisporis and P. occidentalis, still need further study to determine their functional characteristics and how to use them in the food and pharmaceutical industries. The purpose of this study is the investigation of the functional and antioxidant properties of Z. bisporis and P.occidentalis isolated from Kombucha.

    Materials and methods

    for this purpose, antioxidant capacity by 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl radical method (DPPH) and functional properties (survival under simulated conditions of the gastrointestinal system, hydrophobicity, auto aggregation and antioxidant properties, antimicrobial activity against food-borne pathogenic bacteria such as Staphylococcus aureus, Yersinia enterocolitica, Bacillus cereus and Escherichia coli was investigated by spot method.

    Results

    The results of this research showed that Z.bisporis and P.occidentalis have excellent antioxidant activity of about 67.67 and 69.18 percent, auto aggregation capacity of about 92.44 and 87.30 percent. After 24 hours and high hydrophobicity activity has provided about 87.51 and 86.127 percent. Also, the survival percentage of these isolates under the simulated conditions of the gastric juice was about 54.87 and 88.87%, under the simulated conditions of the duodenum, it was 97.09 and 94.40%. Z. bisporis studied in this test had antimicrobial activity against Yersinia enterocolitica, but did not show any activity against the tested microorganisms.

    Conclusion

    According to the obtained results, it is suggested to use more of these strains as a natural source of antioxidant and probiotic supplement in the production of food and pharmaceutical products after completing additional tests.

    Keywords: Z. bisporis, P. occidentalis, antioxidant, Antimicrobial, Yeast
  • S. Naisi, M .Bayat, T. Zahraei Salehi, B. Rahimian Zarif, R. Yahyaraeyat Pages 3773-3782

    Mastitis, as a most costly disease of dairy cows, causes a lot of damage to the livestock industry in the world every year. One of the most important bacteria which causes clinical mastitis in cattle is S. aureus, which has become resistant to most common antibiotics in veterinary medicine. Therefore, researchers are looking for new methods in the treatment of such infections, in which the pigments of microorganisms fall into this category. The aim of this recent study was to optimize the production of carotenoid pigments by Rhododorula yeast and to investigate its antimicrobial effect on S. aureus isolates To isolate S. aureus, samples were taken from the milk of 100 cows with mastitis and the femA gene was identified for molecular confirmation among suspicious isolates of Staphylococcus by PCR method. Also, the isolate of R. glutinis obtained from one of the samples of mastitis was further examined and used as a sample of yeast producing pigment. The results showed that in addition to S. aureus as one of the causative agents of mastitis in dairy cattle, but also the yeast R. glutinis can be a causative agent of mastitis. The inhibitory effect on the growth of Staphylococcus using the pigment extracted from R. glutinis was also quite evident and more than 80% of S. aureus isolates were sensitive to the pigment at a concentration of 200 μg. R. glutenis inhibits excellent growth in S. aureus as one of the leading causes of mastitis in cows. The cause is the appearance of synthetic antibiotics and the reduction of microbial resistance.

    Keywords: Antimicrobial resistance, Mastitis, Rhodotorula glutinis, Staphylococcus aureus, Yeast
  • A. Heidarzadeh, M .Zendehdel, H .Gilanpour, V. Babapour Pages 3783-3789

    Food intake is a set of physiological mechanisms affecting different central nervous system areas. The melanocortin system plays an important role in the central control of food intake in birds. Nesfatin-1 reduces food intake in birds. The present study was conducted to investigate the effect of the melanocortin system on food intake caused by nesfatin-1 in broiler chickens. 36 broilers were randomly divided into three experimental groups. Each experiment included a control group and 3 treatment groups (12 chickens in each group). In all experiments, after 3 hours of food deprivation (FD3), chicks received either control diluent or drug solution by intracerebroventricular (I.C.V.) injection. Then the birds had ad libitum access to the ‎food and fresh water, and then cumulative food intake (gr) was measured based on the ‎percentage of the body (%BW). In the first experiment, chickens in the first group were given the control solution, the second group nesfatin-1 (40 ng), the third group SHU9119 (0.5 nmol, antagonist of MC3/MC4 receptors), and the fourth group nesfatin-1 + SHU9119 intracerebroventricularly was injected. In the second experiment, chickens in the first group were injected with the control solution, the second group with nesfatin-1 (40 ng), the third group with MCL0020 (0.5 nmol, MC4 receptor antagonist), and the fourth group with nesfatin-1+ MCL0020. In the third experiment, chickens in the first group were injected with the control solution, the second group with nesfatin-1 (10 ng), the third group with MTII (2.45 pmol, an agonist of MC3/MC4 receptors), and the fourth group with nesfatin-1+ MTII. The results showed that the injection of nesfatin-1 with a dose of 40 ng decreased food intake (p<0.05). Co-injection of nesfatin-1 and SHU9119 and co-injection of nesfatin-1 and MCL0020 inhibited the hypophagia caused by nesfatin-1 (p < 0.05). Injection of Nesfatin-1 with a dose of 10 ng and MTII with a dose of 2.45 pmol did not affect food intake (p > 0.05). While the co-injection of nesfatin-1 with a dose of 10 ng and MTII with a dose of 2.45 pmol reduced food intake (p < 0.05). According to the results, food intake caused by nesfatin-1 in broilers is probably mediated by the melanocortin system.

    Keywords: Food Intake, Nesfatin-1, Melanocortin system, chicken
  • M .Momayez Sefat, S .Motesaddi Zarandi, P. Mortazavi, A. Eidi Pages 3791-3798

    The present study, evaluated the effect of PM2/5exposure on the cerebral tissue of neonatal rats. 24 female Wistar albino rats after mating and pregnancy, classified into three groups including "control", "Exposure1", and "Exposure2".  The Control group used air with a clean standard condition, and the other two groups were exposed to gaseous pollutants and gaseous pollutants plus PM2/5 respectively for 40 days. The cerebral tissues were removed. Gene expression analysis was conducted for S100 gene using quantitative Real-Time PCR and also methylation-sensitive high-resolution melting (MS-HRM) assay was performed for the control, Exposure1, and Exposure2 groups. The amount of malondialdehyde (MDA) involved in the oxidative stress (OS) process was assessed for all groups. The results showed the significant expression of S100 gene in Exposure1 and Exposure2 groups compared with the control group. MS-HRM assays detected only hypermethylation of Exposure 1 in comparison with control group. Based on the analysis of the involved enzymes in OS, malondialdehyde increased in the Exposure1 and Exposure2 groups. These findings may help provide insight to identifying therapeutic targets for reducing human cerebral disorders caused by exposure to PM2/5 or other air pollutants.

    Keywords: PM2, 5, S100, Cerebrum