فهرست مطالب

حسابداری و منافع اجتماعی - سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 46، پاییز 1401)

نشریه حسابداری و منافع اجتماعی
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 46، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرتضی بیات*، محمدعلی اقایی، جواد رضازاده صفحات 1-22

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر پذیرش استانداردهای بین ‎المللی گزارشگری مالی بر شاخص های حکمرانی می‎باشد. برای این منظور 74 کشور در طی سال‎های 2004 لغایت 2021 انتخاب و فرضیات پژوهش با استفاده از تحلیل ضرایب رگرسیون مورد بررسی قرار گرفته است. براساس مبانی نظری موجود برای کشورهایی که استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی را پذیرفته‎ اند مقدار یک و برای سایر کشورها مقدار صفر و همچنین برای سنجش شاخص‎ های حکمرانی از سنجه‎ های بانک جهانی شامل پاسخگویی وکنترل فساد استفاده شده است. نتایج پژوهش مبین این امر می‎باشد که با پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی کنترل فساد و پاسخگویی افزایش می‎یابد. بعبارتی با پذیرش استانداردهای بین المللی شفافیت مالی افزایش و متعاقبا پاسخگویی و کنترل فساد تحت تاثیر این امر قرار می‎گیرند. نتایج این تحقیق برای غنای ادبیات موجود در این زمینه تحقیقی مفید بوده و بصورت مختص درباره نقش پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی و پاسخگویی به ادبیات موجود کمک خواهد شد.تایج این تحقیق برای غنای ادبیات موجود در این زمینه تحقیقی مفید بوده و بصورت مختص درباره نقش پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی و پاسخگویی به ادبیات موجود کمک خواهد شد.

    کلیدواژگان: استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی، کنترل فساد، پاسخگویی
  • محمد مرادی، رضا پوراحمد* صفحات 23-44
    هدف

    حسابداری بخش عمومی به عنوان ابزار سیاستمداران جهت دستیابی به انگیزه های سیاسی محسوب می شود. هدف این تحقیق، بررسی تاثیر گفتمان های سیاسی دولت بر اصلاحات حسابداری بخش عمومی از طریق بررسی نقش زبان نمایندگان دولت در مجلس، در مشروعیت بخشیدن به اصلاحات حسابداری بخش عمومی و همچنین بررسی نوع استراتژی های مشروعیت بخشی بکار گرفته شده توسط آنان، می باشد.

    روش

    روش این تحقیق مبتنی بر تحلیل گفتمان انتقادی با رویکرد فرکلاف است. جامعه این تحقیق، شامل تعداد 19 متن از گفتمان های نمایندگان دولت در مجلس شورای اسلامی در ارتباط با تغییرات قانون محاسبات عمومی مرتبط با حسابداری بخش عمومی از سال 1365 تا سال 1399 می باشد که کلیه متون فوق مورد تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها

    تغییرات قانون محاسبات عمومی کشور به عنوان زیر بنای حسابداری بخش عمومی، تحت تاثیر قدرت زبان نمایندگان دولت و با تاکید بر استراتژی های خردگرایی و اخلاق گرایی مشروعیت بخشیده شده است و آنان از زبان به عنوان ابزار مشروعیت بخش استفاده کرده اند.

    نتیجه گیری

    استفاده دولت از زبان به عنوان ابزار مشروعیت و بکارگیری استراتژی های خردگرایی و اخلاق گرایی برای مشروعیت بخشیدن به قانون ، بیانگر این است که آنان با تاکید بر نتایج اعمال این تغییرات و همچنین تاکید بر مبانی ارزشی و اخلاقی آن، اینگونه تغییرات را همسو با منافع عمومی به تصویر می کشند.

    دانش افزایی: 

    توجه به تاثیر گفتمان های سیاسی بر اصلاحات حسابداری بخش عمومی، از جمله مواردی است که می تواند در قضاوت استفاده کنندگان بخش عمومی موثر باشد.

    کلیدواژگان: استراتژی های مشروعیت بخشی، حسابداری بخش عمومی، زبان، قانون محاسبات عمومی، نمایندگان دولت در مجلس
  • نوید رضا نمازی، تابنده صالحی* صفحات 45-70
    هدف

    هدف اصلی این پژوهش تعیین روش های یادگیری فعال در آموزش حسابداری و رتبه بندی آن ها با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی است.

    روش

    روش های یادگیری فعال در آموزش حسابداری با استفاده از بررسی کتابخانه ای شناسایی و در یازده روش طبقه بندی و بر اساس الگوی تحلیل سلسله مراتبی فازی، توسط آزمودنی ها رتبه بندی شدند. سپس بین رتبه های موجود قبل از استفاده از این الگو و بعد از آن، مقایسه تطبیقی صورت گرفت تا تفاوت های احتمالی مشخص شود. جامعه آماری پژوهش استادان رشته حسابداری و روش جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه است.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان می دهد که بر اساس فرایند رتبه بندی تحلیل سلسله مراتبی فازی، روش های حل مسیله توسط دانشجویان به صورت جداگانه در کلاس، سخنرانی اصلاح شده، پرسش های شفاهی از دانشجویان، کوییزهای کلاسی و حل مسیله در قالب گروه های کوچک در کلاس بالاترین رتبه را دارند. افزون بر این، بین رتبه بندی روش های یادگیری فعال در آموزش حسابداری قبل از استفاده از الگوی فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی و بعد از آن تفاوت معناداری وجود دارد. ن

    تیجه گیری:

     براساس نتایج پژوهش، می توان گفت استفاده از روش های یادگیری فعال منجر به اثربخشی آموزش در رشته حسابداری می گردد.

    دانش افزایی:

     انتظار می رود روش های شناسایی شده در این پژوهش منجر به بهبود آموزش موثر در رشته حسابداری گردد و در نتیجه فاصله بین نیازهای جامعه و مهارت حسابداران کاهش یابد. همچنین نتایج این پژوهش می تواند به کمیته برنامه ریزی رشته حسابداری، استادان این رشته و کمیته های آموزشی دانشگاه ها به منظور ارتقای کیفیت آموزشی خصوصا در رشته حسابداری کمک شایانی نماید.

    کلیدواژگان: یادگیری فعال، آموزش حسابداری، تحلیل سلسله مراتبی فازی
  • محمد نظری پور*، بابک زکی زاده صفحات 71-102
    هدف

    سوت زنی نقش بسزایی در کشف تخلفات و سالم سازی فضای کسب و کار داشته و به مقدار زیادی متاثر از پیشایندهای شخصی است. درهمین راستا، پژوهش حاضر تلاش دارد اثرات پیشایندهای شخصی بر قصد سوت زنی حسابداران را با توجه به اثرات تعدیلی عوامل سازمانی و فردی مطالعه و بررسی کند.

    روش

    این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش گردآوری داده‎ها توصیفی پیمایشی، از نوع همبستگی است. داده های پژوهش حاضر از طریق توزیع پرسش‎نامه بین 218 حسابدار جمع آوری شده است. دوره زمانی پژوهش حاضر زمستان سال 1400 است. تحلیل داده های پژوهش با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری انجام شده است.

    یافته ها:

     براساس یافته های پژوهش حاضر پیشایندهای شخصی (نگرش نسبت به سوت زنی، کنترل رفتاری ادراک شده، تعهد حرفه ای، مسیولیت پذیری شخصی و هزینه های شخصی) بر سوت زنی درون و برون سازمانی تاثیرگذار هستند. همچنین سه متغیر حمایت سازمانی ادراک شده، هنجارهای گروهی و شدت اخلاقی ادراک شده بر روابط فی مابین هر یک از پیشایندهای شخصی با هر دو نوع سوت زنی دارای اثرات تعدیلی هستند.

    نتیجه گیری:

     هر سه متغیر تعدیلی بر روابط فی مابین تمامی پیشایندهای شخصی و هر دو نوع سوت زنی (به استثنای رابطه بین کنترل رفتاری ادراک شده و سوت زنی برون سازمانی) تاثیرگذار هستند. درنهایت از بین پنج متغیر جمعیت شناختی تنها، متغیر سن بر روی هر دو نوع سوت زنی تاثیرگذار است.

    دانش افزایی:

     این پژوهش نشان می دهد از طریق توجه و تقویت پیشایندهای شخصی و همچنین مدنظر قرار دادن عوامل سازمانی و فردی می توان شاهد بهبود فرهنگ سوت زنی در سطح سازمان ها بود.

    کلیدواژگان: قصد سوت زنی، پیشایندهای شخصی، عوامل سازمانی، عوامل فردی
  • جواد زنگانه، مجید اشرفی*، ابراهیم عباسی، آرش نادریان صفحات 103-134
    هدف

    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر خوش بینی و کوتاه بینی مدیران عامل بر ابعاد مسیولیت اجتماعی شرکت شامل مسیولیت زیست محیطی، عملکرد اجتماعی، مسیولیت محصولات و خدمات و مسیولیت منابع انسانی با توجه به نقش تعدیل گری ارتباط سیاسی و کارایی مدیرعامل می پردازد.

    روش

    دوره زمانی پژوهش طی سال های 1393 الی 1399 و نمونه آماری پژوهش شامل 130 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. جهت آزمون فرضیه های پژوهش از روش رگرسیون چند متغیره استفاده شده است.

    یافته ها:

     نتایج پژوهش نشان داد که خوش بینی مدیرعامل دارای رابطه ی مثبت با مسیولیت منابع انسانی و رابطه منفی با مسیولیت زیست محیطی است. همچنین رابطه بین کوتاه بینی و مسیولیت منابع انسانی منفی است. ارتباط سیاسی رابطه بین کوتاه بینی و مسیولیت منابع انسانی را تعدیل می کند. بعلاوه کارایی رابطه بین خوش بینی و مسیولیت منابع انسانی را تعدیل مثبت کرده و بر سایر ابعاد مسیولیت اجتماعی نقش تعدیل گری منفی دارد. از سوی دیگر کارایی نقش تعدیلی مثبت بر رابطه بین کوتاه بینی و مسیولیت منابع انسانی و عملکرد اجتماعی و نقش تعدیلی منفی بر مسیولیت محصولات و خدمات شرکت دارد.

    نتیجه گیری:

     مدیران خوش بین به مسیولیت زیست محیطی توجه کمتری نموده و باعث افزایش ریسک شرکت می گردند ولی به مسیولیت منابع انسانی توجه بیشتری می نمایند. برعکس مدیران کوتاه بین سرمایه گذاری کمتری در حوزه مسیولیت منابع انسانی دارند.

    دانش افزایی:

     به نظر می رسد بررسی رابطه بین خوش بینی و کوتاه بینی مدیر و ابعاد مسیولیت اجتماعی شرکت دارای پیشینه تجربی بسیار کمی است و ازاین جهت پژوهش حاضر می تواند به دانش افزایی این حوزه کمک کند.

    کلیدواژگان: خوش بینی، کوتاه بینی، کارائی، ارتباط سیاسی، ابعاد مسئولیت اجتماعی
  • سامان عبادی، رسول عبدی، نادر رضائی*، عسگر پاک مرام صفحات 135-156
    هدف

    پایداری شرکت مبتنی بر کارایی مالی به معنای حداکثر سازی ارزش شرکت با بالاترین نرخ رشد آن است. لذا هدف از پژوهش حاضر، الگوی پایداری شرکت مبتنی بر مدل کارایی مالی بر اساس تکنیک ترکیبی DEMATEL-FANP می باشد.

    روش

    درراستای هدف پژوهش داده های 91 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 91 تا 97 جمع آوری و متغیرها و شاخص ها با استفاده تکنیک دیمتل و ANP فازی مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    یافته های پژوهش نشان می دهد که از میان متغیرها، مدیریت دارایی و کارایی؛ و از میان شاخص های ثانویه، چرخه عملیاتی و چرخه حساب های دریافتنی و نسبت سود عملیاتی بالاترین اهمیت را در ارزیابی کارایی مالی و بهینه سازی از دیدگاه پایداری شرکت را دارا می باشند.

    نتایج

    نتایج تکنیک ترکیبی دیمتل و ANP فازی نشان می دهد که برای ارزیابی کارایی مالی و بهینه سازی آن از دیدگاه پایداری شرکت، مهم ترین عامل، مدیریت دارایی است.

    دانش افزایی:

    کاربرد پایداری باعث گسترش تیوریکی نظریه های پایداری در شرکت براساس کارایی مالی می گردد.

    کلیدواژگان: پایداری شرکت، کارایی مالی، الگوی پایداری، دیمتل، ANP فازی
  • سید حسین سجادی، رحیم بنابی قدیم* صفحات 157-182

    مبنای محاسبه پاداش مبتنی بر قراردادهای متشکل از اعداد و ارقام حسابداری و بطور اخص مبتنی بر سود خالص است و معاملات با اشخاص وابسته با اعمال اختیار مدیران در انتخاب رویه های حسابداری و گزارشگری می تواند برای مدیریت و دستکاری سود و تامین منافع گروه های خاصی به قیمت کاهش ارزش شرکت برای دیگر گروه های ذینفع باشد. هدف پژوهش بررسی تاثیرمعاملات غیر نقد و غیرعملیاتی با اشخاص وابسته بر پاداش هیات مدیره با تحلیلی بر فرضیه قراردادهای کارا در مقابل فرضیه ضعف راهبری شرکتی است. به منظور آزمون فرضیه های پژوهش، داده های 118شرکت در فاصله زمانی 1390-1398 انتخاب و با استفاده از مدل های رگرسیونی چند گانه مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد معاملات غیرنقد و معاملات غیرعملیاتی با اشخاص وابسته تاثیر مثبت و نوسان معاملات غیرعملیاتی با اشخاص وابسته تاثیر منفی بر پاداش هیات مدیره داشته اند. همچنین، کیفیت راهبری شرکتی سبب تعدیل وتاثیر منفی بر رابطه بین معاملات غیرعملیاتی با اشخاص وابسته با پاداش هیات مدیره شده است و این موضوع حاکی از جایگزینی رویکرد قراردادهای کارابه جای رویکرد فرصت طلبانه معاملات با اشخاص وابسته با حضور راهبری شرکتی قوی می شود. درحالی که راهبری شرکتی قوی تاثیری بر رابطه بین معاملات غیرنقد با اشخاص وابسته و پاداش هیات مدیره نداشته است. دانش افزایی پژوهش، تاکید بر تقویت سازوکارهای راهبری شرکتی در راستای افزایش قابلیت اتکای معاملات و شکل گیری قراردادهای کارا است.

    کلیدواژگان: پاداش هیات مدیره، قراردادکارا، معاملات غیرعملیاتی با اشخاص وابسته، معاملات غیرنقد با اشخاص وابسته
  • بهمن عبدی گلزار*، مسعود علیزاده بی پناه صفحات 183-200
    هدف

    به دنبال تفکیک مدیریت شرکتها از مالکیت آنها و ایجاد مسایل نمایندگی و نیز افزایش عدمتقارن اطلاعاتی بین مدیران و مالکان، رعایت الگوهای زیست محیطی و مسیولیت پذیری اجتماعی نادیده گرفته شده است که به نظر می رسد با اعمال نظارت های چشم گیر می توان این موضوع مهم و فراگیر را در لیست اهداف مهم و اولیه شرکت ها قرار داد. این پژوهش با هدف مطالعه جنبه ای از پیامدهای اقتصادی جایگاه خدمات حسابرسی در ایران به بررسی تاثیر آلودگی زیست محیطی بر کیفیت حسابرسی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد.

    روش پژوهش:

     در این راستا، تعداد 110 شرکت برای دوره زمانی 1393-1398 انتخاب گردید. هدف پژوهش کاربردی و روش شناسی آن از نوع پس رویدادی است.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که افزایش آلودگی هوا موجب افزایش اقلام تعهدی اختیاری می شود. همچنین یافته ها نشان داد که آلودگی هوا موجب افزایش حق الزحمه حسابرسی می گردد.

    نتیجه گیری: 

    در حقیقت شرکت هایی که الگوی زیست محیطی را رعایت نمی کنند موجب افزایش تضاد بین گروه های مختلف ذینفع می شوند.

    دانش افزایی: 

    از این رو حسابرسان به عنوان نظارت کنندگان، مستلزم صرف زمان بیشتری جهت حسابرسی هستند که همین عامل موجب افزایش زمان رسیدگی به اطلاعات و مدارک سازمان و متعاقبا افزایش حق الزحمه حسابرسی می شود.

    کلیدواژگان: آلودگی زیست محیطی، حق الزحمه حسابرسی، عدم تقارن اطلاعاتی
|
  • Morteza Bayat *, MohammadAli Aghaei, Javad Rezazadeh Pages 1-22
    Purpose

    The purpose of this research is to investigate the effect of the adoption of international financial reporting standards on governance indicators. Accounting increases accountability and reduces corruption by reducing information asymmetry between managers and stakeholders, as well as by increasing transparency.

    Methodology

    For this purpose, 74 countries have been selected from 2004 to 2021 and the research hypothesis has been studied using regression coefficients analysis. Based on the theoretical literature, the value of one for countries that have accepted international financial reporting standards and zero for one and for the other countries, as well as for measuring governance indicators, World Bank metrics including accountability and corruption control have been used.

    Results

    The research results show that there is a significant relationship between the acceptance of indicating that international financial reporting standards and accountability as well as corruption control. In other words, with the adoption of international financial reporting standards, corruption control and accountability will increase.

    Conclusion

    With the acceptance of international financial reporting standards, financial transparency increases, and subsequently accountability and corruption control are affected. By reducing information asymmetry and increasing transparency, the adoption of IFRS prevents the risk of moral hazards and also prevents the concealment of the unpleasant operation.

    Contribution: 

    The results of this research are useful for enriching the literature in this field of research and will specifically help with the role of accepting international financial reporting standards and responding to the existing literature.

    Keywords: International Financial Reporting Standards, Corruption Control, Accountability
  • Mohammad Moradi, Reza Pourahmad * Pages 23-44
    Purpose

    Public sector accounting is considered as a tool for politicians to achieve political incentives. The purpose of this study is to investigate the impact of government political discourses on public sector accounting reforms by examining the role of government representatives in parliament in legitimizing public sector accounting reforms and the type of legitimacy strategies used by them.

    Methodology

    The method of this research is based on critical discourse analysis with Fairclough approach. The population of this research includes 19 texts from the discourses of government representatives in the Islamic Consultative Assembly in relation to changes in the law of public accounting related to public sector accounting from 1986 to 2021. All the above texts have been analyzed.

    Results

    Changes in the country's public accounting law as the basis for public sector accounting have been legitimized under the influence of the power of language by government officials and with an emphasis on rationalist and ethical strategies, and they have used language as a tool of legitimacy.

    Conclusion

    The use of language by government representatives in parliament as a tool to legitimize and use rationalist and ethical strategies to legitimize changes in the country's public accounting law, indicates that they are trying to emphasize the consequences of these changes, as well as its value and moral principles, to portray such changes in line with the public interest and to make it in line with the norms of society.  

    Contribution:

     Paying attention to the impact of political discourses on public sector accounting reforms is one of the things that has been paid less attention in accounting studies and can be effective in the decision-making and judgment of users of public sector accounting reports.

    Keywords: Government representatives in parliament, .Language, Legitimacy strategies, Public accounting law, Public sector accounting
  • Navid Reza Namazi, Tabandeh Salehi * Pages 45-70
    Purpose

    The main purpose of this study is to identify the active learning methods in accounting education and ranking them using the Fuzzy Analysis Hierarchy Process (AHP).

    Methodology

    Active learning methods in accounting education were identified using a library review and were classified into eleven methods and were ranked by the subjects according to the Fuzzy AHP. Then, a comparative comparison was made between the existing rankings before and after using this process to determine possible differences. The statistical population of the study includes professors of accounting and the data collection method is through a questionnaire.

    Results

    The results showed that according to the Fuzzy analysis hierarchy process ranking, problem solving methods by students separately in the classroom, modified lectures, oral questions from students, class quizzes and problem solving in small groups in the classroom have the highest rank. In addition, there is a significant difference between the ranking of active learning methods in accounting education before using the Fuzzy AHP and after.

    Conclusion

    Based on the results of the research, it can be said that the use of active learning methods leads to the effectiveness of education in the field of accounting.

    Contribution:

     It is expected that the methods identified in this study will lead to the improvement of effective education in the field of accounting and reduce the gap between the needs of society and the skills of accountants. These results can help the planning committee of the accounting field, the professors of this field and the educational committees of the universities in order to improve the quality of education, especially in the field of accounting.

    Keywords: Accounting Education, active learning, Fazzy Analysis Hierarchy Process
  • Mohammad Nazaripour *, Babak Zakizadeh Pages 71-102
    Purpose

    Whistleblowing plays an important role in detecting frauds and improving the business environment and is greatly influenced by the individual-level antecedents. In this regard, this study investigates the effects of the individual-level antecedents on the intention of accountants' whistleblowing with respect to the moderating effects of organizational and individual factors.

    Methodology

    The present study is practical in nature and is considered as a descriptive-exploratory correlation study. The required data were collected through the distribution of questionnaires among 218 accountants. The time period of this study is the first season of year 2022. The research data were analyzed using structural equation modeling method.

    Results

    According to the research findings, the individual-level antecedents (attitude towards whistleblowing, perceived behavioral control, professional commitment, personal responsibility and personal expenses) affect the internal and external whistleblowing. Also, the three variables of perceived organizational support, team norms and perceived moral intensity have moderating effects on the relationship between each of the individual-level antecedents with both types of whistleblowing.

    Conclusion

    Based on the research findings, internal whistleblowing is the most affected by the attitude and the least affected by the personal responsibility. Also, external whistleblowing is most affected by personal expenses and least affected by perceived behavioral control. All three moderating variables affect the relationship between all the individual-level antecedents with both types of whistleblowing (excluding the relationship between perceived behavioral control and external whistleblowing). Finally, of the five demographic variables (gender, age, education, years of service, and type of organization) alone, the age affects both types of whistleblowing.

    Contribution:

     This study shows that by paying attention and strengthening the individual-level antecedents as well as considering organizational and individual factors, we can see the improvement of the culture of whistleblowing at the level of organizations.

    Keywords: Intention of Whistleblowing, Individual-Level Antecedents, Organizational Factors, personal factors
  • Javad Zanganeh, Majid Ashrafi *, Ebrahim Abbassi, Arash Naderian Pages 103-134
    Purpose

    This study analyzes the effects of optimism and myopia of CEOs on the dimensions of corporate social responsibility (CSR) including environmental responsibility, social performance, responsibility for products and services, and human resources responsibility with respect to the moderating roles of political connections and CEO effectiveness.

    Method

    The statistical sample included 130 companies listed in the Tehran Stock Exchange within the 2014–2020 period. The multivariate regression method was employed to test the research hypotheses.

    Results

    According to the research results, a CEO optimism had a positive relationship with human resources responsibility but had a negative relationship with environmental responsibility. There was also a negative relationship between myopia and human resources responsibility. Political connections moderating the relationship between myopia and human resources responsibility. Moreover, efficiency had a positive moderating role in the relationship between optimism and human resources responsibility but had negative effects on the other CSR dimensions. Furthermore, effectiveness had positive moderating roles in the relationships of myopia with human resources responsibility and social performance but had negative effects on the responsibility for products and services.

    Conclusion

    Optimistic CEOs pay less attention to environmental responsibility, thereby increasing corporate risk, but pay more attention to human resources responsibility. By contrast, myopic CEOs make fewer investments in human resources responsibility.

    Contribution: 

    Apparently, there is a paucity of empirical background to the relationships of CEO optimism and myopia with the dimensions of CSR. Therefore, this study can help enhance the relevant knowledge.

    Keywords: Optimism, Myopia, Efficiency, Political Connection, Dimensions of social responsibility
  • Saman Ebadi, Rasool Abdi, Nader Rezaei *, Asgar Pakmaram Pages 135-156
    Purpose

    Company stability based on financial efficiency means maximizing the value of the company with its highest growth rate. Therefore, the purpose of the present study is a firm sustainability model based on financial efficiency model based on DEMATEL-FANP combination technique.technique.

    Methodology

    In line with the purpose of the research, the data of 91 companies listed on the Tehran Stock Exchange during the period 91 to 97 were collected and the variables and indicators were analyzed using Demetel and fuzzy ANP techniques.

    Findings

    Research findings show that among the variables, asset management and efficiency; And among the secondary indicators, operating cycle and accounts receivable cycle and operating profit ratio are of the highest importance in evaluating financial efficiency and optimization from the perspective of company sustainability.

    Conclusion

    The results of the combined Demitel and fuzzy ANP techniques show that asset management is the most important factor in evaluating financial efficiency and optimizing it from a company sustainability perspective.

    Contribution: 

    The application of sustainability leads to the theoretical development of sustainability theories in the company based on financial efficiency.

    Keywords: Company Stability, Financial Efficiency, Stability Pattern, Demetel, Fuzzy ANP
  • Seyed Hosein Sajadi, Rahim Bonabi Ghadim * Pages 157-182

    The basis for calculating compensation is based on contracts consisting of accounting figures and in particular net profit, and related party transactions by exercising the authority of managers in choosing accounting and reporting procedures can be used to manage and manipulate profits and secure the interests of certain groups at the cost of reducing the value of the company to other stakeholders. The purpose of this study is to investigate the effect of non-cash and non-operating related party transactions on board of directors’ compensation by analyzing the efficient contracts hypothesis versus corporate governance weakness hypothesis. In order to test the research hypotheses, 118 companies were selected in the period 2011-2019 and analyzed using multiple regression models. The results of test the research hypotheses show that the non-cash related party transactions and non-operating related party transactions have a positive effect and fluctuations of non-operating related party transactions have a negative effect on the board compensation. Also, the corporate governance quality causes a negative effect on the relationship between the non-operating related party transactions with the board of directors’ compensation. Which indicates the replacement of the efficient contracting approach with opportunistic approach of related party transactions by presence of strong corporate governance. While strong corporate governance has no effect on the relationship between non-cash related party transactions and board of directors’ compensation. The knowledge enhancement of the research is the emphasis on strengthening the corporate governance mechanisms in order to increase the reliability of transactions and the formation of effective contracts.

    Keywords: Board of Directors Compensation, Efficient Contracts, Non-Operating Related Party Transactions, Non-Cash Related Party Transactions
  • Bahman Abdigolzar *, Masoud Alizadeh Bipanah Pages 183-200
    Purpose

    following the separation of company management from their ownership and the making of agency issues, as well as increasing information asymmetry between managers and owners, environmental patterns and social responsibility have been neglected. The aim of this study is to study an aspect of the economic consequences of the status of auditing services in Iran to investigate the impact of environmental pollution on the quality of auditing in companies listed on the Tehran Stock Exchange.

    Methodology

    In this regard, 110 companies were selected for the period 2004-2019. The purpose of applied research and its methodology is post-event. The results showed that increasing air pollution increases optional accruals.

    Findings

    The findings also showed that air pollution increases the audit fee.

    Result

    In fact, companies that do not follow the environmental model increase the conflict between different groups of stakeholders.

    Originality: 

    Therefore, auditors, as supervisors, require more time to audit, which in turn increases the time it takes to process the organization's information and records and consequently increases the audit fee.

    Keywords: environmental pollution, audit fee, information asymmetry