فهرست مطالب

پژوهشنامه آموزش زبان و ادبیات عرب - پیاپی 5 (پاییز 1401)

پژوهشنامه آموزش زبان و ادبیات عرب
پیاپی 5 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عبدالوحید نویدی*، محمد حسن نژاد صفحات 9-24
    یکی از مهم ترین شاخصه های هنری و ابداعی گفتمان رثاییات حسینی شریف رضی و جواهری در لایه نحوی، بسامد بالای ضمایر است. هرچند تنوع ضمایر نسبت به سایر انواع کلمه از قبیل اسم، فعل، صفت و قید کمتر به چشم می خورد؛ اما برخورد شریف رضی و جواهری با آن ها می تواند محملی برای ایجاد خلاقیت و مقاصد شاعرانه باشد. نگارندگان در مقاله پیش رو با روش توصیفی تحلیلی و با بهره گیری از داده های آماری، به بررسی کارکردهای دلالتی و معنایی ضمایر در رثاییات حسینی دو شاعر پرداخته است. برخی از مهم ترین نتایج مقاله حاکی از آن است که هر دو شاعر به ویژه جواهری از این مقوله زبانی بهره خلاقانه و شاعرانه برده و به بهترین شکل ممکن معانی موردنظر خود را به خوانندگان منتقل کرده اند. جواهری از ضمیر به عنوان یکی از عوامل مهم انسجام متنی، تاکید معنایی و ایجاد تعلیق، بهره برده است. شریف رضی نیز با استعمال فراوان ضمیر جمع متکلم به نوعی خود را در زمره اهل بیت و بنی هاشم قرار داده است.
    کلیدواژگان: ضمایر، کارکرد معنایی، رثا، شریف رضی، جواهری
  • عاطی عبیات*، علیرضا ملک میرزایی صفحات 25-45
    درام یکی از مهم ترین شگرد های بیانی و بالاترین سطح تعبیر فنی است که در بسیاری از سروده های دوره عباسی نمودی چشمگیر دارد. باید گفت سبب اصلی روی آوردن شاعران تازی سرا به این شیوه بیانی، تاثیرپذیری آنان از فلسفه و ادبیات یونانی و ترجمه اشعار بزرگانی چون «جالینوس» و «سقراط» است که بیشتر با عقاید سوفیست های سده سوم میلادی هم خوانی دارد. از دیگر سو، کشمکش های دینی، حزبی و سیاسی، سبب رویکرد این شاعران به کاربست فن درام شد.     «ابوطیب المتنبی» ازجمله سرایندگانی است که همسو با رویدادهای عصر عباسی، بنای برخی از سروده های خویش را بر تنش و کشمکش درامی استوار ساخت. او در سرایش اشعار ستیزوار دراماتیکی و گرایش به ستیز، از نقش کلیدی واژگان و مفاهیم شعری، غافل نماند و به حق در شمار طلایه داران این آوردگاه به حساب می آید. نوشتار حاضر با روش تحلیلی توصیفی به بررسی و نقد برخی از سروده های درام گونه او می پردازد. دستاورد پژوهش به مخاطب می نمایاند که سه نوع درام عمودی، دینامیکی و افقی در شعر متنبی دارای برجستگی است. درام افقی به سبب همخوانی مفهوم آن با اخلاق و رفتار متنبی و تناسب با رویدادهای عصر عباسی، نزد او از عرصه بروز بیشتری بهره مند است و درام دینامیکی نیز در اشعار مرثیه ای او جلوه گر است؛ اما درام عمودی به سبب خو گرفتن شاعر با دنیای اندیشگی خویش و غوطه ور شدن در مسایل سیاسی عصر عباسی، به نسبت دو نوع دیگر درام، از برجستگی پایین تری برخوردار است.
    کلیدواژگان: درام، متنبی، شعر، نقد، واکاوی
  • محمدعلی کاظمی تبار*، اعظم باادب برزگر صفحات 46-61

    گرچه بسامد واژه «خلف» و مشتقات آن در قرآن کریم 127 مورد است، اما تاکنون با رویکرد معنا -شناختی به عنوان شیوه ای منسجم در تحلیل مفاهیم قرآنی مورد مطالعه قرار نگرفته است. پژوهش حاضر با روش توصیفی تحلیلی بر آن است تا در یک فرایند منظم این واژه را در لغت نامه ها و سپس در کل قرآن مورد تحلیل و بررسی قرار داده و شبکه معنایی آن را با تکیه بر روابط همنشینی، بازیابی کند. بر اساس یافته های پژوهش، این ماده سه اصل معنایی دارد: نخست اینکه چیزی جانشین چیزی دیگر شود، دوم به معنای پشت و سوم به معنای تغیر. این واژه در قرآن کریم نیز با معانی متعددی چون جانشینی، پشت، آیندگان، مخالف، خلف وعده، اختلاف نمودن و آمدن پیاپی شب و روز، استفاده شده است که با سه اصل معنایی مذکور رابطه دارد. همچنین با بررسی واژگانی که با مشتقات این ماده در محور افقی همنشینی قرارگرفته اند، مولفه های معنایی زیر به دست آمد: ایجاد جانشین توسط خداوند، حقایق و کتب آسمانی نازل شده از مصادیق اختلاف در میان گروه های کفران کننده، برتری انسان بر سایر موجودات به واسطه اعطای مقام جانشینی در روی زمین از سوی خداوند، داوری اختلاف کافران توسط خداوند در روز قیامت، ایجاد دوگانگی به وسیله گروه های کفران کننده، عدم صدق خلف وعده از جانب خداوند و اعتراف به مالکیت حقیقی خداوند نسبت به نعمت ها.

    کلیدواژگان: معناشناسی، قرآن، ماده خلف، روابط هم نشینی
  • مسعود باوان پوری*، فاطمه موحدزاده، فاطمه اکبری سلطانباجی صفحات 62-87

    درس عربی یکی از درس های اصلی رشته علوم انسانی و نیز از دروسی است که در سایر رشته های درسی مدارس ایران تدریس می شود. این درس نقشی تاثیرگذار در کنکور سراسری دارد اما متاسفانه دانش آموزان در این درس، ضعف هایی دارند که سبب بی انگیزگی و کاهش علاقه آن ها نسبت به این درس شده است. پژوهش حاضر کوشیده است تا با استفاده از روش کمی- توصیفی و با استفاده از ابزار پرسشنامه، به بررسی علل ضعف دانش آموزان مقطع متوسطه دوم ناحیه سه شهرستان قم از دیدگاه معلمان عربی بپردازد. این پرسشنامه محقق ساخته دارای 23 سوال (دو سوال جانبی و 21 سوال اصلی) و 5 گویه است. بدین منظور و به جهت هدفمند ساختن تحقیق، ناحیه 3 شهرستان قم به عنوان نمونه مورد پژوهش انتخاب شد. دبیران مقطع متوسطه در این ناحیه، 43 نفر بودند که همگی سابقه تدریس در مقطع دوم متوسطه را داشته اند. نتایج پژوهش بیانگر آن است که اکثر دبیران معتقدند که دانش آموزان فقط به حفظ دروس اکتفا کرده و تلاشی برای درک و فهم عمیق درس ندارند. همچنین تعدد دانش آموزان در یک کلاس و کمبود ساعات تدریس، فرصت هرگونه ارتباط و فعالیت خلاقانه را از دبیر عربی می گیرد. عدم آگاهی دانش آموزان از اهداف عمومی درس عربی نیز یکی دیگر از علل ضعف آن ها معرفی شده است.

    کلیدواژگان: ضعف، بی انگیزگی، درس عربی، شهرستان قم، مقطع متوسطه
  • سمانه دهقانی*، رضا ناظمیان صفحات 88-104
    سبک شناسی علمی است روش مند که بر فهم متن تکیه دارد و در پی آن است تا از طریق بعد ‏لغوی ‏متن و درک روابط اجزای داخلی آن، ارزش زیبایی شناسی ساختار متن را کشف کند. شعر ‏‏«الجسر» از ‏دیوان «حبیبتی تنهض من نومها» از محمود درویش است. در این قصیده موضوعاتی از جمله ‏اصرار به ‏بازگشت به وطن، آشکار کردن جنایت صهیونیست ها و ذکر مشکلات مردم فلسطین در راه ‏بازگشت به ‏وطن خود را شامل می شود. این پژوهش بر آن است تا با روش توصیفی- تحلیلی این ‏شعر محمود ‏درویش را در سه سطح سبک شناسی زبانی، فکری و ادبی تحلیل و بررسی کند. در سطح ‏زبانی تلاش ‏شده است با تحلیل سطح آواها، موسیقی، واژگان و نحو، زیبایی های این شعر مورد ‏ارزیابی قرار ‏گیرد. همچنین سعی شده است تا در سطح فکری مهم ترین محورهای افکار شاعر تبیین ‏شود و در ‏پایان در سطح ادبی شعر را به لحاظ وجود مولفه هایی چون استعاره، کنایه و رمز بررسی و ‏تحلیل کند. ‏درنهایت با بررسی این سطوح تبیین گردید که شاعر، زبان شعری خود را متناسب با بیان ‏افکار خود ‏قرار داده است و برای ذکر هر یک از این افکار، زبان و ادب را به خدمت خود می گیرد و ‏آن پیام را ‏به مخاطب خود می رساند. شاعر تمامی این قابلیت های موجود در زبان را به جهت القای ‏پایداری ‏فلسطینیان در برابر صهیونیست ها و بازپس گیری سرزمین خود به کار گرفته است.‏
    کلیدواژگان: سبک شناسی، محمود درویش، الجسر، وطن، ادبیات پایداری
  • دانا طالب پور* صفحات 105-120
    تاریخچه زهد را در ادب عربی می توان به دوران قبل از اسلام نسبت داد که راهبان جاهلی پیشروان برجسته این گرایش را تشکیل می دادند. در دوره اسلامی این پدیده شروع به درخشش کرد و رفته رفته در دوران اموی و عباسی گسترش بیشتری یافت و در قرن های چهارم و پنجم هجری و ما بعد آن ها، در شهرهای اندلس، شاعران زهدگرایی پدید آمدند که به بسط در موضوعات آن پرداختند؛ به طوری که مضامین آن می تواند، تاریخ کاملی از الگوی زندگی اجتماعی مردمان آن عصر به دست دهد. شاعر یحیی بن حکم معروف به غزال اندلسی یکی از چهره های مشهور این ادبیات در اندلس به شمار می آید. پژوهش حاضر با روش توصیفی - تحلیلی به بررسی محورهای زهدی اشعار وی پرداخته است و در پایان به این نتیجه رسیده است که شعر وی تصویری است از یک اندیشه و دیدگاهی که در پی تعبیر از تجربیات زندگی است. او در شعر خود با طرح موضوعاتی چون عدم دلبستگی به دنیا، یاد کردن مرگ و تنهایی، ذم و سرزنش مال و بیزاری نسبت به آن، نفرت و دوری از گناه، ویژگی ها و صفات یک انسان زاهد را بدون تصنع و به شکل نیکویی به تصویر کشیده است و شکی نیست که اوضاع سیاسی- اجتماعی حاکم بر عصر وی ازجمله ناامنی و اضطراب و شیوع پدیده زهد در روزگار شاعر تاثیر بسیار زیادی در گرایش وی به این اشعار داشته اند؛ به طوری که با دقت و تامل در آن اشعار می توان غلبه تاثیر آن ها را بر فکر و اندیشه شاعر به خوبی مشاهده کرد.
    کلیدواژگان: زهد، زهداندیشی، اندلس، رابطین، غزال اندلسی
  • داود شیروانی*، علی اکبر کمالی نهاد صفحات 121-138
    مطالعات زیباشناختی موسیقی شعر، از گذشته تا به امروز مراحل مختلف و زیادی را پشت سر گذاشته که بیشتر آن ها به مطالعه علم عروض اختصاص یافته است. عزالدین اسماعیل و محمدرضا شفیعی کدکنی، ازجمله ناقدان معاصری هستند که نگاهی زیباشناختی به این موضوع داشته و دیدگاه های مهمی در این زمینه ارایه داده اند. این پژوهش بر آن است تا با نگاهی توصیفی تحلیلی و رویکردی تطبیقی آرای نقدی آنان را در این زمینه بررسی کرده و به این سوال ها پاسخ دهد که مهم ترین مولفه های زیباشناختی موسیقی شعر از نگاه آنان کدامند و شعر کلاسیک و جدید چه تفاوت های زیباشناختی در حوزه موسیقی شعر دارند؟ نتیجه این پژوهش نشان داد که برخلاف تصور گذشتگان که غالبا موسیقی شعر را تنها در قافیه و وزن می دانستند، این دو به مانند اغلب ناقدان معاصر، موسیقی شعر را علاوه بر وزن و قافیه، در عناصر دیگری چون: انسجام مفاهیم، رسانگی و تابع حالت روانی شاعر می دانند. آنان همچنین بر این عقیده اند که شعر کلاسیک ما، با غنودن بر بستر اوزان عروضی و قافیه، مسیر خود را طی کرده است؛ اما شعر جدید، ازجمله شعر آزاد و شعر منثور («قصیده النثر») با نظر به عوامل موسیقایی شعر کلاسیک، اجتنابی عامدانه و جزیی از شیوه های کهن داشته تا موسیقی شعر را در اختیار حالت روانی شاعر قرار دهد.
    کلیدواژگان: زیبایی شناختی، موسیقی شعر، نقد ادبی، شفیعی کدکنی، عزالدین اسماعیل
  • مهدی شفائی*، بهروز بامدادی، حمید مهماندوست صفحات 139-153
    نظر به اهمیت و جایگاه زبان عربی به عنوان زبان رسمی دین مبین اسلام و با توجه به نقش مهم آن در عرصه منطقه ای، آموزش این زبان با چالش های اساسی روبه رو است. معلمان درس زبان عربی در فرآیند آموزش آن، بازدهی لازم را به صورت ملموس احساس نمی کنند. چه بسا عدم بهره گیری از تجارب منطقه ای و جهانی درزمینه آموزش زبان عربی مزید بر علل وجود نقاط ضعیف در یادگیری و یاددهی زبان عربی باشد. یکی از روش های جهانی در امر آموزش زبان عربی، رویکرد غوطه وری تعاملی و اثربخشی آن به عنوان یک استراتژی جهانی در آموزش زبان عربی است. غوطه وری تعاملی، تکنیکی است که در آموزش زبان دوم استفاده می شود، در این روش، زبان اولیه (= زبان مادری) به عنوان 1L و زبان دوم به صورت 2L شناخته می شود و در همین زبان دوم است که از طریق برنامه ها و دستورالعمل های غوطه ور شدن برای کسب مهارت زبان آموزی استفاده می شود. در روش غوطه وری، عوامل مختلفی بر زمان و نحوه آموزش دخالت دارند؛ لذا بررسی ابعاد این موضوع مبین اهمیت جستار حاضر است. پژوهش حاضر با تکیه بر روش توصیفی- تحلیلی و با هدف معرفی و بیان اهمیت آموزش زبان عربی به روش غوطه وری تعاملی به نگارش در آمده است. نتایج پژوهش گویای آن است که روش غوطه وری تعاملی، یکی از کارآمدترین روش ها در آموزش زبان عربی بوده و می تواند به عنوان بخشی از برنامه درسی آموزش عربی اجرا شود.
    کلیدواژگان: آموزش، زبان عربی، غوطه وری تعاملی
  • اسعد عباس کاظم المیاحی* صفحات 154-163

    یتعرض هذا البحث للجذور القرآنیه المبدوءه بحرف الخاء وما طرا علیها من تطور لغوی؛ إذ وجدت ان بعض هذه الجذور لم تذکره کتب اللغات السامیه، وکانها غیر مستعمله فیها، او ان الباحثین لم یتوصلوا إلی شیء منها، فلم یصل إلینا شیء منها، ووجدت من جانب آخر ان بعض هذه الجذور القرآنیه اندثر استعمالها او تغیر معناها فی الاستعمال اللغوی المعاصر. وقد عکفت فی هذا البحث علی جمع تلک الجذور ودراستها وتفصیل القول فیها، فصرت اعرض لها باقتضاب، وذکرت - متبعا المنهجین التاریخی والوصفی التحلیلی - ما لم یرد ذکره فی اللغات السامیه، وکذلک ما اهملته العربیه المعاصره بسبب تغییر المعنی او اندثار الاستعمال، معتمدا علی ما جاءت به الکتب المتخصصه فی هذا المضمار. وقد اعتمدت فی ذکرها وتتبعها علی ابرز معجمات اللغات السامیه القرآنیه، ک (القاموس المقارن لالفاظ القرآن الکریم، د.خالد إسماعیل علی، 2009) و (معجم مفردات المشترک السامی فی اللغه العربیه، حازم علی کمال الدین، 2008) و (قاموس الفعل العبری، ربحی کمال، عربی-عربی، 1975) و (قاموس اللغه الاکدیه - العربیه، د. علی یاسین الجبوری، 2009).

    کلیدواژگان: القرآن الکریم، الجذور المبدوءه بحرف الخاء، اللغات السامیه، الاستعمال اللغوی المعاصر
  • حسین عوده هاشم النور* صفحات 177-193

    تکلم علماء اللغه کثیرا عن موضوع نشاه اللغه واصل اللغات وکل ادعی ان لغته الاصل مستندین بذلک علی ما ورد من نصوص فی الکتب السماویه کل حسب ما یعتقد ویدین، بل ذهبوا الی ابعد من ذلک فقالوا ان لغاتهم هی لغه اهل الجنه وانها هی التی تحدث بها ادم علیه السلام عادین ذلک مزیه للغه التی یتکلم بها دون غیرها، وهذا ما وجدناه عند علماء العربیه ایضا، شانهم بذلک شان علماء الامم الاخری، کالسریانین وغیرهم، ویبدوا ان القول بالاصلیه له دوافع عدیده ستنطرق لها لاحقا، عند ذکرنا جمله من اقوال المحدثین والقدامی من العرب وغیرهم، فی مساله النشاه، مقاربین تلک الآراء مقاربه لسانیه حدیثه مستنده علی رای جومسکی الذی طرحه فی نظریته التحویلیه التولیدیه، فضلا عن بعض اراء علماء اللغه المحدثین، وکذلک التوقف عند مساله الاصل والاختلاف بین اللغات من خلال مقاربتها قرآنیا، الذی نری انه ینفی ان تکون اللغه العربیه او غیرها هی اصل اللغات بل ان الاختلاف هو الاصل وهو المیزه لکل اللغات بل ان الله تعالی جعل اختلاف اللغات آیه من آیاته التی ابتدعها ابتداء وهی بمرتبه خلق السموات والارض، کما سیتضح من خلال البحث، وکذلک سنثبت ان الاختلاف لا یعد مزیه للغه، وانما هو وضع طبیعی، وهل نحن بحاجه الی وجود لغه واحده، محاولین التوفیق بین ما جاء به علم اللغه الحدیث وما جاء به القران الکریم، وفی الختام ینتهی البحث بالنتایج سایلین الله تعالی التوفیق

    کلیدواژگان: نشاه، اصل، اللغه، نظام، رموز، جومسکی
|
  • Abdolvahid Navidi *, Mohammad Hasannezhad Pages 9-24
    One of the most important artistic and creative features of the discourse of Hosseini Sharif Razi and Javaheri's mourning in the syntactic layer is the high frequency of pronouns. Although the variety of pronouns is less than other types of words such as nouns, verbs, adjectives and adverbs, but the noble treatment of them and jewelry can be a vehicle for creativity and poetic purposes. In the present article, the authors have studied the semantic and semantic functions of pronouns in the mourning of Hosseini of two poets using descriptive-analytical method and using statistical data. Some of the most important results of the article indicate that both poets, especially Javaheri, have taken advantage of this linguistic category creatively and poetically and have conveyed their desired meanings to the readers in the best possible way. Javaheri has used the pronoun as one of the important factors of textual coherence, semantic emphasis and suspension. Sharif Razi, by using the pronoun of the speaker, has placed himself in the category of Ahl al-Bayt and Bani Hashem.
    Keywords: Pronouns, Semantic Function, Reta, Sharif Razi, Javaheri
  • Ati Abyat *, Alireza. Malekmirzaei Pages 25-45
    Drama is one of the most important expressive strategies and has the highest level of technical meaning which is very obvious in poets of Abbasid period. It should be mentioned that the basic reason of using this way of expression is the influence of Greece philosophy and literature, also translating poems of important people like Jawlines and Socrates by Arab poets which is more adapted to sophists' method of the third century AD. From another aspect religious, political party and politic struggles lead to using Drama technique by these poets and building poems structure based on using opposite words and making oppositeness in its meaning.Abu Tayyeb Motenabbi is one of those poets who were following the events of Abbasid period like using Drama struggle and tension in his poems. He didn't ignore the key role of words and poetic meaning in making tension Drama quarrelsome poems and tendency to quarrel. To tell the truth he is one of the pioneers. This study wants to investigate and critic some of his Drama poems by using analysis-description method. The result of this study shows that three kind of Drama vertically dynamic and horizontal are existing in Motenabbi poems. Horizontal Drama has more opportunity to show itself because of similarity of its meaning with morality and Motenabbi manner. But become floating in political matters in Abbasid period has less important than two other kind of Drama
    Keywords: Drama, almotanabbi, Poem, Critic
  • mohammadali kazemitabar, azam Baadabbarzegar Pages 46-61

    Although the frequency of the word "خلف" and its derivatives in the Holy Qur'an is 127 cases, but so far it has not been studied semantically as a coherent method in analyzing Qur'anic concepts. The present article, with a descriptive-analytical method, intends to identify this word in dictionaries in a systematic process and then to analyze and retrieve the semantic network of the posterior material with a comprehensive view of the entire text of the Qur'an, relying on companion relations. According to the research findings, posterior matter has three semantic principles: first, that one thing follows another and replaces it, second, it means back (front) and third, it means change. This word also comes in the Holy Quran with several meanings such as succession, backwardness, future, opposite, breaking the promise, disagreeing and coming and going day and night, and all these concepts are related to the three mentioned semantic principles. Also, by descriptive study of the words that are in the horizontal axis of companionship with the derivatives of the material behind, the following semantic components were obtained: creation of a successor by God, divine truths and scriptures revealed by God from examples of differences among disbelieving groups, superiority Man's superiority over other beings through the granting of succession on earth by God, the judgment of the disbelievers by God Almighty on the Day of Judgment, the creation of dichotomy by the disbelieving groups, the falsity of the fulfillment of the promise by God Almighty and the acknowledgment of God's true ownership of To the blessings.

    Keywords: semantics, Quran, posterior matter, cohabitation relations
  • Samaneh Dehghani *, Reza Nazemian Pages 88-104
    Stylistics is a methodical science that emphasizes the understanding of the text and aims to discover the aesthetic values of the structure of the text using its lexical aspects and by comprehending the relationships between its inner components. The poem ‘Aljasar,’ by Mahmoud Darwish, includes topics such as insisting on returning to the homeland, revealing the crimes of Zionists, and remembering the tragedies Palestinians endure. This study aims to analyze and evaluate this poem based on three features of linguistic, cognitive, and literary stylistics, using a descriptive analysis method. Regarding the linguistic features, the beauties of this poem are evaluated by analyzing its music and words. Moreover, in literary analysis, elements of a poem such as metaphor, irony, and symbols are evaluated to explain the most crucial principles of the thoughts of the poet. Finally, by analyzing these features, we have concluded that the poet has aligned his poetic language with the statement of his thoughts and exploits language and literacy as means for stating his thoughts. The poet employs all capacities of the language to inspire the resistance of Palestinians against Zionists to take back their homeland.
    Keywords: Stylistics, Mahmoud Darwish, Resistance literature, Aljasar, Homeland
  • Dana Talebpour * Pages 105-120
    The history of asceticism in Arabic literature can be traced back to pre-Islamic times, when pagan monks were prominent leaders in this trend. In the Islamic period, this phenomenon began to shine and gradually spread more in the Umayyad and Abbasid eras, and in the fourth and fifth centuries AH and later, in the cities of Andalusia, ascetic poets emerged who expanded on its subjects; So that its themes can give a complete history of the social life pattern of the people of that era. The poet Yahya bin Hakam, known as the Andalusian gazalle, is one of the famous figures of this literature in Andalusia. The present study has studied the ascetic axes of his poems with a descriptive-analytical method and in the end has come to the conclusion that his poetry is an interpretation of an idea and perspective that seeks to interpret life experiences. An expression that seems to be illustrative. In his poetry, he depicts topics such as lack of attachment to the world, remembering death and loneliness, guilt and hatred for it, hatred and avoidance of sin, the characteristics and traits of an ascetic man without artificiality and in a good way. There is no doubt that the socio-political situation of his time, including insecurity and anxiety and the prevalence of the phenomenon of asceticism in the poet's time have had a great impact on his tendency to these poems; So that by carefully and reflecting on those poems, its dominance over the poet's thought can be seen well.
    Keywords: Asceticism, ascetic thinking, Andalusia, relatives, Andalusian gazalle
  • Davoud Shirvani *, Aliakbar Kamalinahad Pages 121-138
    Considering the importance and position of the Arabic language as the official language of the Islamic religion and considering its important role in the regional arena, the teaching of this language is facing major challenges. Arabic language teachers do not feel the necessary efficiency in the process of teaching it. Perhaps the lack of use of regional and global experiences in the field of Arabic language education is another reason for the existence of weak points in Arabic language learning and teaching. One of the global methods in teaching Arabic is the interactive immersion approach and its effectiveness as a global strategy in teaching Arabic. Therefore, examining the dimensions of this issue shows the importance of the present research. The current study was written with the aim of introducing and expressing the importance of teaching Arabic language through interactive immersion method. The results of the research show that the interactive immersion method is one of the most efficient methods in teaching Arabic and can be implemented as part of the Arabic education curriculum.
    Keywords: Education, Arabic Language, interactive immersion
  • Mehdi Shafai *, BEHROOZ Bamdadi, Hamid Mehmandoust Pages 139-153
    Considering the importance and position of the Arabic language as the official language of the Islamic religion and considering its important role in the regional arena, the teaching of this language is facing major challenges. Arabic language teachers do not feel the necessary efficiency in the process of teaching it. Perhaps the lack of use of regional and global experiences in the field of Arabic language education is another reason for the existence of weak points in Arabic language learning and teaching. One of the global methods in teaching Arabic is the interactive immersion approach and its effectiveness as a global strategy in teaching Arabic. Therefore, examining the dimensions of this issue shows the importance of the present research. The current study was written with the aim of introducing and expressing the importance of teaching Arabic language through interactive immersion method. The results of the research show that the interactive immersion method is one of the most efficient methods in teaching Arabic and can be implemented as part of the Arabic education curriculum.
    Keywords: Education, Arabic Language, interactive immersion
  • Assad Abbaaskazam Almahye * Pages 154-163

    This research focuses on the Qur'anic origins beginning with the letter kha ((خ and the subsequent language development. As I discovered that numerous of these roots were not included in publications on Semitic languages، either because they were not used in them or because they were not discovered by academics، none of them reached us. After collecting and studying those roots and detailing what they say، I briefly introduced them in this research، and I mentioned what was not mentioned in Semitic languages، as well as what contemporary Arabic overlooked due to changes in meaning or disappearance of use، depending on what was written in specialized books in this field. It cited and quoted from the most authoritative dictionaries of the Qur'anic Semitic languages، including (The Comparative Dictionary of the Noble Qur'an، Dr. Khaled Ismail Ali، 2009)، the (Dictionary of the Arabic Language's High Common Vocabulary، Hazem Ali Kamal Al-Din، 2008)، the (Dictionary of the Hebrew Verb، Ribhi Kamal، Arabic-Arabic، 1975). And (Dr. Ali Yassin Al-2009 Jubouri's dictionary of the Akkadian-Arabic language).

    Keywords: the Noble Qur’an, roots beginning with the letter kha, Semitic languages, contemporary linguistic usage
  • Hossein Hashem Al-Nour * Pages 177-193

    Linguists have spoken a lot about the issue of the genesis of language and the origin of languages, and each linguist claimed that their language is the original, depending on texts from heavenly books according to what they believe or profess. They further said that theirs is the language of Paradise and that it is what Adam (Peace be upon him) spoke. They consider it a merit to their language before all other languages. This is what we found among Arab scholars as well as the scholars of other nations like Syriacs and others. It seems that there are many motives behind this claim of originality, and that will be discussed when we tackle the opinions of old and modern Arab scholars later. We will approach these opinions linguistically depending on the opinions of Chomsky, which he put forward in his Transformational Generative Theory. The issue of the origin and differences between languages ​​will be approached by the Qur’an, which disclaims that Arabic language or any other language is the first one. Rather, the difference is the origin and is the feature of all languages. Indeed, God Almighty made the difference of languages ​​one of His signs that He created in the beginning and it is as great as the creation of the Heavens and the Earth. The research will prove that the difference is not a merit of language, but a natural state, and that there is no need to have only one language, trying to reconcile what was brought by modern linguistics and what came in the Holy Qur’an. The research concludes with the results, asking God Almighty to grant success.

    Keywords: Genesis, origin, Language, system, symbols, Chomsky