فهرست مطالب

نوآوری های مدیریت آموزشی - سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 69، زمستان 1401)

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 69، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • خیرالله بامری* صفحات 1-19

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر طراحی و اعتبارسنجی برنامه درسی در مدیریت دوره ابتدایی کشور ایران صورت گرفت. از نظر هدف به صورت کاربردی با رویکرد ترکیبی و از لحاظ ماهیت به صورت توصیفی-اکتشافی است. در پژوهش حاضر به منظور طراحی الگوی برنامه درسی از تکنیک کیفی تحلیل محتوا استفاده گردید. جامعه آماری در بخش کیفی متشکل از خبرگان صاحب نظر در حوزه برنامه درسی صاحب نظر با نمونه آماری نیز متشکل از 12 نفر می باشد. جامعه آماری در بخش کمی نیز شامل کارشناسان آموزش ابتدایی با تعداد نمونه 20 نفر و کلیه معلمان مقطع ابتدای شهر زاهدان با تعداد 1843 و تعداد نمونه 318 نفر بود. در بخش کیفی با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند براساس تکنیک گلوله برفی انتخاب صورت گرفت که پژوهش تا مرحله اشباع و تکرار داده ها ادامه یافت. همچنین با کمک جدول مورگان، تعیین حجم نمونه کمی صورت گرفت که با استفاده از نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب گردید؛ بدین صورت سپس از خوشه بندی جامعه مورد مطالعه، تعداد 4 مدرسه در مقطع ابتدایی (2 مدرسه دخترانه و 2 مدرسه پسرانه) انتخاب شدند. در مرحله کمی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته برای 2 گروه، اطلاعات جمع آوری شدند. جهت جمع آوری داده ها در بخش کمی از پرسشنامه ای با 49 سوال و در بخش کیفی از مصاحبه استفاده شد. درنهایت تعداد 13 مولفه به عنوان مولفه های اصلی ارزشیابی برنامه درسی شناسایی شدند: مولفه اول شامل مراحل برنامه درسی بود. 3 مولفه دیگر ابعاد ارزشیابی برنامه درسی شامل 3 سطح برنامه قصدشده، اندازه گیری و کسب شده مطرح شدند. سپس 3 مولفه شامل معیارهای ارزشیابی برنامه درسی در هریک از سطوح 3گانه و 3 مولفه شامل منابع اطلاعاتی لازم جهت ارزشیابی برنامه درسی در هریک از سطوح 3گانه مطرح شدند. مولفه نهایی نیز شامل ابزارهای لازم جهت ارزشیابی برنامه درسی در هر یک از سطوح 3گانه بودند.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، برنامه درسی، دوره ابتدایی
  • لیلا مویدعابدی، علی اکبر خسروی بابادی*، حمیدرضا رضازاده بهادران، علیرضا عصاره صفحات 20-38

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی برنامه درسی تربیت دانشجو معلم شایسته محور با تمرکز بر رویکرد حل مسیله انجام پذیرفت. روش پژوهش به صورت کیفی می باشد که بدین منظور داده ها با روش کیفی، جمع آوری و تحلیل شده اند. در این راستا کلیه متون، مقالات مجلات، همایش های معتبر و کتب معتبر به منظور استخراج ابعاد، مولفه ها و شاخص های برنامه درسی تربیت دانشجو معلم شایسته محور با تمرکز بر رویکرد حل مسیله به شیوه تحلیل مضمون مورد بررسی قرار گرفته و داده های کیفی جمع آوری گشتند. پس از محاسبه روایی و پایایی پرسشنامه محقق ساخته از ابعاد، مولفه ها و شاخص های به دست آمده، مدل برنامه درسی تربیت دانشجو معلم ارایه شد. براساس نتایج این مدل 5 شاخص مدل برنامه درسی تربیت دانشجو معلم عبارت اند از (1) بعد مبانی که شامل مولفه های دانشی، نگرشی، اخلاقی اعتقادی، روان شناختی، رفتاری و مکانی زمانی می باشد. (2) بعد اهداف که شامل مولفه های ارتقاء ویژگی های فردی، ارتقاء ویژگی های اجتماعی، ارتقاء ویژگی های مهارتی، ارتقاء ویژگی های ذهنی و توسعه حرفه ای می باشد. (3)  بعد محتوا که شامل مولفه های محتوای دانشی یا شناختی، محتوای کاربردی، محتوای انگیزه بخش، محتوای معنادار و محتوای تکالیف می باشد. (4) بعد راهبردهای یاددهی یادگیری که شامل مولفه های یادگیری مشارکتی، توسعه شناخت، کاوشگری به شیوه محاکم قضایی، پیش سازماندهنده ها، تفکر استقرایی، بازی های فکری، کاوشگری اجتماعی، یادگیری تسلط یاب، یادگیری با برنامه، سیستم های مفهومی، راهبردهای رسانه ای، روش ایفای نقش، یادگیری تلفیقی، یادگیری اکتشافی، مهارت آموزش کاوشگری، راهبردهای تفکر عمومی، کاوشگری اجتماعی و کاوشگری علمی می باشد. (5) بعد ارزشیابی که شامل مولفه های ارزشیابی پایانی، ارزشیابی دانشی، ارزشیابی عملی_مهارتی، ارزشیابی چیستی، ارزشیابی عملکردگرا و ارزشیابی فرایند محور می باشد.

    کلیدواژگان: الگو، برنامه درسی، دانشجو معلم، شایسته محور، رویکرد حل مسئله
  • مهدی احمدی تنکابنی، نادر شیخ الاسلامی کندلوسی*، مسعود احمدی صفحات 39-58

    مسایل و مشکلات زیست محیطی و تلاش در جهت بهبود شرایط زیست برای انسان ها و سایر جانداران از مهم ترین چالش هایی است که کشورهای رو به توسعه ای مانند ایران با آن دست به گریبان می باشند. در چنین شرایطی باید پذیرفت که دولت ها به تنهایی قادر به حل تمامی مشکلات و آسیب های وارده به محیط زیست نمی باشد؛ لذا باید برخی وظایف و مسیولیت ها بین دولت و شهروندان تقسیم شود و مردم از ناظران منفعل به شهروندان مسیولیت پذیر برای بهبود شرایط منابع محیط زیست زندگی خود، تبدیل شوند. در چنین شرایطی دولتمردان، تصمیم گیران و مدیران سطح بالای نظام در کنار مردم چاره ای جز هم راستایی، مشارکت و فعالیت های تعاملی در جهت کاستن از مصایب زیست محیطی و بهبود شاخص های زیست محیطی به منظور نجات از چنین وضعیتی نخواهند داشت. این تعامل و همکاری تنها در سایه آموزش پایه و همگانی آحاد جامعه، مدیران و مسیولین و توسل به اصول توسعه پایدار قابل تحصیل می باشد. عدم وجود آگاهی و دانش سیستماتیک در این زمینه در میان مدیران و تصمیم گیران کلان کشوری، یکی از بزرگترین مشکلات و چالش ها در این حوزه است؛ از این رو پژوهش حاضر به عنوان مطالعه ای توسعه ای و در عین حال کاربردی، درصدد بررسی مقالات موجود در این زمینه است. همچنین با  توجه به اهمیت برنامه ریزی های زیست محیطی و آموزش مشارکت عموم در توسعه حفاظت از آن در برنامه های اقتصادی، به دنبال طراحی الگوی خط مشی گذاری مشارکت شهروندی در حوزه محیط زیست است.

    کلیدواژگان: خط مشی گذاری، آموزش مشارکت، مشارکت شهروندی، خط مشی گذاری زیست محیطی
  • مهوش حاتمی، مجتبی معظمی* صفحات 59-72
    امروزه یکی از موضوعات مهمی که سازمان ها با آن مواجه هستند عبارت  است از «چگونگی برخورد عادلانه سرپرستان با کارکنان سازمان»؛ درواقع این امر موجب گردیده تا افراد نسبت به سازمان تعهد داشته و آن را در جهت تحقق اهداف سازمانی کمک کنند. در این راستا هدف کلی پژوهش حاضر، بررسی ارتباط عدالت سازمانی، تعهد سازمانی و اثربخشی سازمان است. روش پژوهش به لحاظ هدف به صورت کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها به صورت توصیفی_پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش متشکل از کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد تعداد 221 (N) است. حجم نمونه براساس فرمول کوکران به تعداد (n) 141 نفر محاسبه شد که انتخاب به روش نمونه گیری تصادفی ساده صورت گرفت. گردآوری داده ها با استفاده از دو پرسشنامه اثربخشی سازمانی تیسنگ (210) و عدالت سازمانی_تعهد سازمانی بیکر و همکاران (2006) انجام پذیرفت. همچنین تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS22 انجام شد. نتایج حاصل از ضریب همبستگی پیرسون نشان دادند که به ترتیب، رابطه مثبت و معناداری بین عدالت توزیعی و تعهد سازمانی، عدالت رویه ای و تعهد سازمانی و تعهد سازمانی و اثربخشی سازمانی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد در سطح 99 درصد اطمینان وجود دارد. درنهایت براساس نتایج به دست آمده، پیشنهاداتی همچون تامین منابع مالی، سطح پرداخت عادلانه حقوق، افزایش پاداش های دریافتی به کارکنان، مشارکت فعال کارکنان در تصمیمات و روند اداره سازمان و بیان شفاف دیدگاه های کارکنان در حیطه شغلی و در چهارچوب مقرارت سازمان ارایه می گردد.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، تعهد سازمانی، اثربخشی، دانشگاه آزاد
  • مریم قائدی*، جواد کیهان صفحات 73-92
    پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل راهبردهای ارتقاء کیفیت آموزش مجازی مدارس ابتدایی به شیوه سنتزپژوهی صورت گرفت. روش تحقیق به صورت کیفی و از نوع سنتزپژوهی است که با روش تحلیل محتوا به کمک فراترکیب صورت پذیرفته و از نظر هدف نیز کاربردی می باشد. محیط پژوهش مشتمل بر کلیه مقالات معتبر در داخل و خارج از ایران طی 25 سال گذشته در رابطه با آموزش مجازی منتشر شده است. شیوه نمونه گیری پژوهش به روش هدفمند تا حد اشباع نظری داده ها می باشد. به گونه ای که مطالعه مقالات تا جایی ادامه یافت که داده های مکفی به دست آمدند؛ لذا 27 مقاله براساس ملاک های ورودی انتخاب شدند. شیوه تحلیل داده ها به صورت کدگذاری و طبقه بندی اطلاعاتی از پژوهش های انجام شده صورت گرفت. مرحله مذکور حاصل تحلیل محتوایی استقرایی و ترکیبی مقولات، نتایج و ترکیب ها می باشد که نتیجه آن به صورت استخراج یک چهارچوب مفهومی در حوزه ارتقاء کیفیت آموزش مجازی حول 3 سطح فنی، آموزشی و ارزیابی قابل مشاهده است. نتایج حاصل شده بر ارتباط مقوله های یادگیری مستقل، یادگیری ارگانیکی، دسترسی فوری به سامانه، زمان بندی برنامه ها، آموزش چندرسانه ای، توسعه جعبه ابزارهای یادگیری، افزایش ظرفیت ها، نداشتن محدودیت یادگیری، ساده سازی فرایندهای یادگیری، بازنگری مکانیزم های یادگیری، ارزشیابی سازنده گرا و ارزشیابی همه جانبه با ارتقاء کیفیت آموزش مجازی با یکدیگر اشاره دارند.
    کلیدواژگان: آموزش مجازی، راهبردهای ارتقاء کیفیت، سطح فنی، سطح آموزشی، سطح ارزیابی
  • مرضیه جامعی، یدالله مهر علی زاده*، نصرالله قشقایی زاده، محمد حسین پور صفحات 93-109

    هدف پژوهش کاربردی حاضر حاضر ارایه و اعتبارسنجی الگوی شایستگی مدیران برای مدارس کارآفرین است که به روش تلفیقی (کیفی_کمی) صورت گرفت. مشارکت کنندگان در بخش کیفی شامل برخی از صاحب نظران و مدیران مدارس در زمینه کارآفرینی بودند که براساس اصل اشباع نظری تعداد 8 نفر به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب و مورد مصاحبه قرار گرفتند. در بخش کمی پژوهش نیز پرسش شوندگان شامل مدیران مدارس بودند که حجم نمونه با نرم افزار Sample power 320 به تعداد نفر انتخاب شد. پرسشنامه محقق ساخته به عنوان ابزار پژوهش براساس نتایج کیفی مرحله اول پژوهش طراحی شد. برای پایایی داده ها از روش آلفای کرونباخ استفاده گردید که مقدار آن 86/0 حاصل شد. برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش کدگذاری و در بخش کمی از روش معادلات ساختاری با رویکرد Smart Pls استفاده گردید. یافته ها نشان دادند که شرایط علی (چشم انداز، اهداف، ماموریت و ارزش ها) بر شایستگی مدیران مدارس کارآفرین رابطه معناداری دارد (مقدار T به ترتیب برابر 075/0، 892/3، 153/2 و 888/2)، شرایط زمینه ای (شبکه ارتباطات و فرهنگ سازمانی) بر شایستگی مدیران مدارس اثرگذار است (مقدار T برابر 114/2 و 628/2)، شرایط مداخله گر (ویژگی های شخصیتی) بر شایستگی مدیران مدارس کارآفرین اثرگذار است (مقدار T 210/3)، شرایط زمینه ای (شبکه ارتباطات و فرهنگ سازمانی) بر راهبردها اثرگذار است (مقدار T برابر 805/2 و 048/3)، شرایط مداخله گر (ویژگی های شخصیتی) بر راهبردها اثرگذار است (مقدار T برابر با 588/7) و راهبردها بر مدیریت عملکرد اثرگذار است (مقدار T برابر 318/18). همچنین میزان شاخص GOF کلی برازش مدل نیز 534/0 به دست آمد.

    کلیدواژگان: مدارس کارآفرین، شایستگی مدیران، کارآفرینان آموزشی، مدیران کارآفرین
  • مهدی بنی جمالی، فاطمه حمیدی فر*، بهارک شیرزادکبریا صفحات 110-122

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین سبک های مدیریتی و روش های تدریس معلمان کلاس با عملکرد تحصیلی دانش آموزان پایه هفتم در دبیرستان های غیر دولتی پسرانه دوره اول منطقه 1 آموزش و پرورش شهر تهران صورت گرفت. این پژوهش کاربردی از نوع توصیفی بوده و به روش پیمایشی اجرا شد. از کل جامعه آماری به تعداد 1045 نفری، 291 نفر به روش تصادفی خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. 3 پرسشنامه استاندارد سبک های مدیریت لیکرت (1977)، روش های تدریس گراشا و ریچمن (1996) و عملکرد تحصیلی فام و تیلور (1994) به عنوان ابزار پژوهش استفاده شدند که روایی آن ها در پژوهش های متعددی تایید شده است. پایایی پرسشنامه ها نیز با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه گردید؛ پایایی پرسشنامه سبک های مدیریت با آلفای 920/0، پرسشنامه روش های تدریس با آلفای 791/0 و پرسشنامه عملکرد تحصیلی با آلفای 963/0 تعیین گردید. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره به وسیله نرم افزار spss استفاده شد. نتایج پژوهش نشان دادند که بین سبک های مدیریتی کلاس با عملکرد تحصیلی دانش آموزان و بین روش های تدریس معلمان کلاس با عملکرد تحصیلی دانش آموزان، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بررسی تاثیر هم زمان دو متغیر سبک های مدیریتی کلاس و روش های تدریس معلمان با عملکرد تحصیلی دانش آموزان نشان می دهد که 2/15 درصد از کل تغییرات عملکرد تحصیلی به وسیله 2 متغیر مستقل تبیین شده و سبک های مدیریت، بیش از متغیر روش های تدریس بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان جامعه آماری تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: سبک های مدیریتی، روش های تدریس، عملکرد تحصیلی، دانش آموزان پایه هفتم، آموزش و پرورش منطقه 1 تهران
  • مریم طالبی، محمود لاری دشت بیاض*، حبیب الله نخعی صفحات 123-137

    نظام بودجه ریزی به عنوان یکی از خرده نظامهای مدیریتی و اقتصادی همواره مورد توجه دولت ها و سازمان ها بوده است. امروزه دولتها به دلایل زیادی، نیاز به جامع نگری و تفکر سیستمی و در نتیجه یکپارچه سازی نظامهای مدیریتی و اقتصادی و ایجاد تحول در بخش دولتی داشته و به منظور افزایش بهره وری و برقراری ارتباط میان اهداف استراتژیک و کلان با برنامه های عملیاتی، نظامهای بودجه ریزی خود را در یک فرایند بهبود یا تغییر به یک نظام عملکرد محور فراهم آورده اند . اجرای بودجه ریزی عملیاتی در دستگاه های اجرایی باعث بهبود عملکرد و افزایش اثربخشی و کارایی سازمان می گردد و در نهایت دسترسی آسان به اهداف سازمان را فراهم می آورد. موسسات و دستگاه های اجرایی نیازمند اصلاحات ساختاری از بعد بودجه ریزی عملیاتی است. فقراطلاعاتی مدیران، کارشناسان و ذیحسابان دستگاه های اجرایی وعدم آگاهی از روند بودجه ریزی عملیاتی ویا تکیه براجرای شیوه های سنتی می تواند مشکلاتی را برای سازمان به ارمغان آورد . نظام بودجه ریزی عملیاتی به عنوان یک نظام مدیریتی برای ارتقای کارایی و اثربخشی مصرف منابع سازمانی مورد توجه جدی دولتها در سطوح ملی ومحلی بوده است . این تحقیق با هدف بهبود و ارتقاء سطح مدیریت و برنامه ریزی مالی در شهرداری ها در جامعه آماری کارشناسان مالی شهرداری به تعداد نمونه 200 با ابزار پرسشنامه ای که با استفاده از مدل الماس طراحی گردیده و پایایی آن برابر 78/0 می باشد توزیع گردید که پس از جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای و تجزیه و تحلیل آن با استفاده از نرم افزار SPSSWin22 نتایج بدست آمده نشان می دهد که؛ رابطه مثبت و معناداری بین عناصر (برنامه ریزی، تحلیل هزینه ها، مدیریت عملکرد، مدیریت تغییر، نظام پاداش و پاسخگویی، نظام آمار و اطلاعات) با استقرار بودجه ریزی عملیاتی در شهرداری ها وجود داشت. این معناداری در سطح 99 درصد معنادار شده است.

    کلیدواژگان: بودجه ریزی عملیاتی، مدل استراتژیکی Swot، سازمان آموزش و پرورش
|
  • KHIRALLH Bameri * Pages 1-19

    The aim of this study was to investigate the effect of curriculum design and validation on elementary school management in Iran. In terms purpose, it is applied with a combined approach and in terms of nature, it is descriptive-exploratory. In the present study, a qualitative content analysis technique was used to design the curriculum model. The statistical population in the qualitative section consists of expert experts in the field of expert curriculum with a statistical sample also consists of 12 people. The statistical population in the quantitative section also included primary education experts with a sample number of 20 people and all primary school teachers in Zahedan with a number of 1843 and a sample number of 318 people. In the qualitative part, using purposive sampling method based on snowball technique, the selection was done and the research continued until the stage of data saturation and repetition. Also, with the help of Morgan table, quantitative sample size was determined, which was selected using multi-stage cluster sampling; Thus, from the clustering of the study population, 4 primary schools (2 girls 'schools and 2 boys' schools) were selected. In a quantitative step, data were collected using a researcher-made questionnaire for two groups. A questionnaire with 49 questions was used to collect data in the quantitative part and interviews were used in the qualitative part. Finally, 13 components were identified as the main components of curriculum evaluation: The first component included the steps of the curriculum. The other three components curriculum evaluation, including the three levels of intended, measured, and acquired curriculum, were discussed. Then, 3 components including curriculum evaluation criteria in each of the 3 levels and 3 components including the necessary information resources for curriculum evaluation in each of the 3 levels were introduced.

    Keywords: evaluation, curriculum, Elementary Period
  • Leila Moayed Abedi, AliAkbar Khosravi Babadi *, Hamidreza Rezazadeh Bahadoran, Alireaza Assareh Pages 20-38

    The present study aims to design a curriculum model of merit-based student training with a focus on problem solving approach. The research method is qualitative. For this purpose, data were collected and analyzed by qualitative method. Also, in order to extract the dimensions, components, and indicators of the merit-oriented student training curriculum focusing on the problem-solving approach, all valid texts, journals and conferences, as well as valid books were analyzed and qualitative data were collected. After assaeeing the validity and reliability of the researcher-made questionnaire from the obtained dimensions, components and indicators, the model of merit-oriented student training curriculum was presented with a focus on problem solving approach. Based on the results of this model, 5 indicators of the teacher-student curriculum model are identified: 1) the basic dimension includes the following components: knowledge-based, attitudinal, belief-based, moral, psychological, behavioral and temporal -spatial. 2) The dimension of goals includes the following components: promotion of individual characteristics, promotion of social characteristics, promotion of skill characteristics, promotion of mental characteristics and professional development .3) the content dimension includes the following components: knowledge or cognitive content, applied content, motivational content, meaningful content and assignment content. 4) Learning-teaching strategies include these components: participatory learning, cognition development, judicial exploration, pre-organizers, inductive thinking, mind games, social exploration, mastery learning, programmatic learning, conceptual systems, media strategies,role-playing method, integrated learning, exploratory learning, exploratory teaching skills, public thinking strategies, social exploration and scientific exploration .5) The evaluation dimension includes these components: final evaluation, knowledge evaluation, practical-skill evaluation, essence evaluation, performance-oriented evaluation and process-oriented evaluation.

    Keywords: Model, curriculum, Student-Teacher, Merit-based, Problem-Solving Approach
  • Mehdi Ahmadi Tonekaboni, Nader Sheikholeslami Kandelusi *, Masood Ahmadi Pages 39-58

    The environmental problems and issues and attempt to improve the environmental conditions for humans and other creatures have been among the most important challenges faced by developing countries such as Iran for many years. It should be confirmed in such conditions that governments can’t solve all the imposed problems and damages to the environment. Therefore, some duties should be divided between government and citizens and people’s role should be changed from inactive observers to responsible citizens to improve their living environment resources. In such conditions, governors, decision-makers, and senior managers of the system won’t have any solution except alignment, engagement, and interactions to reduce the environmental problems and improve environmental indexes to rescue from these conditions. This interaction and cooperation can be studied only in the shadow of the basic and public education of members of the community of managers and officials and also resorting to the principles of sustainable development. This interaction and cooperation will be possible only in the light of the acquirable and sustainable development principles. The lack of the systematic awareness and knowledge among managers and decision-makers of the country is one of the biggest problems and challenges in this field. Thus, this research, as a developing and yet applied study, tries to examine the articles in this field and to design a policy-making pattern for civic engagement in the environmental field according to the importance of environmental plans and public engagement in developing its protection for economic plans.

    Keywords: Policy-making, Participation Training, Citizenship Participation, Environmental Policy-making
  • Mahvash Hatami, Mojtaba Moazzami * Pages 59-72
    Today, one of the most important issues facing organizations is how to behave their employees justly. In other words, this issue has caused people to be committed to the organization and to help the achievement of the organizational goals. The general purpose of this study is to investigate the relationship between organizational justice and organizational commitment and the effectiveness of the organization. The research method is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of data collection method. The statistical population of the study was all employees of Islamic Azad University, Khorramabad department (N = 221). The sample size was calculated based on Cochran's formula (n = 141) and was selected by simple random sampling. Data were collected using two questionnaires; organizational effectiveness Tseng (2010) and organizational justice - organizational commitment Baker et al. (2006). Data analysis was performed using SPSS22 software. The results of Pearson correlation coefficient showed that respectively there is a positive and significant relationship between distributive justice and organizational commitment. There is a positive and significant relationship between procedural justice and organizational commitment and also, there is a positive and significant relationship between organizational commitment and organizational effectiveness in the personnel of Khorramabad Islamic Azad University at the level of 99% confidence. Therefore, based on the obtained results, the following suggestions are proposed: providing financial resources, fair level of salaries, increasing the received rewards of the employees, active participation of employees in decisions and managerial process of the organization, and clear expression of employees' views in their work field and within the framework the rules of the organization.
    Keywords: Organizational Justice, Organizational Commitment, Effectiveness, Azad University
  • Maryam Ghaedi Bardei *, Javad Keyhan Pages 73-92
    The aim of this study was to develop a model of strategies to improve the quality of virtual education in primary schools through synthesis research. The research method is qualitative and is considered a synthetic research, which is done by content analysis with the help of meta-combination and is practical in terms of purpose. The research environment includes all authoritative articles related to virtual education inside and outside Iran during the last 25 years. The targeted sampling method of the research was done to the point of theoretical saturation of the data so that the study of the articles were pursued until sufficient data was obtained. Finally, 22 articles were selected based on input criteria. The method of the data analysis has been in the form of coding and classification of information from the conducted research that has been the result of inductive and combined content analysis of the categories, the results, and the combinations. The extraction of a conceptual framework in the field of improving the quality of virtual education has been around 3 technical, educational and assessment levels. The results of the study point out to the relationship between independent learning categories, organic learning, instant access to the system, program scheduling, multimedia training, the development of learning toolbox, capacity building, no learning limitations, simplification of learning processes, the revision  of learning mechanisms, constructive evaluation, comprehensive evaluation for improving the quality of e-learning.
    Keywords: Virtual Education, Quality Improvement Strategies, Technical Level, Educational Level, Assessment Level
  • Marzieh Jamei, Yadollah Mehralizade *, Nasrollah Ghashghaeizadeh, Mohammad Hosseinpour Pages 93-109

    The purpose of this study was to present and validate the competency model for principals of entrepreneurial schools. The method of the present study was integrated (qualitative-quantitative) and applied in terms of purpose. In the qualitative part, the participants included some experts and school principals in the field of entrepreneurship. Based on the principle of theoretical saturation, 8 people were selected and interviewed by purposive sampling. In the quantitative part of the research, the respondents included school principals. Sample size was selected with Sample power 320 software. The research tool was a researcher-made questionnaire that was designed based on the qualitative results of the first stage of the research. Based on Cronbach's alpha coefficient, the reliability was estimated 0.86. To analyze the data in the qualitative part, the coding method was used and in the quantitative part, the structural equation method with the Smart Pls approach was used. Findings showed that causal conditions (vision, goals, mission, and values) have a significant relationship with the competence of entrepreneurial school principals; (T values ​​equal to 0.075, 3.892, 2.153 and 2.888, respectively), background conditions (network communication and organizational culture) affect the competence of school principals (T value equal to 2.114 and 2.628), interventionist conditions (personality traits) affect the competence of entrepreneurial school principals (T value 3.310), background conditions (communication network) And organizational culture) affected strategies (T value equal to 2.805 and 3.048), interventionist conditions (personality traits) affected strategies (T value equal to 7.588), and strategies affected performance management (T value equal to 318/18). Also, the overall GOF index of the fitting model was 0.534.

    Keywords: Entrepreneurial Schools, Principals, Competence, Educational Entrepreneurs, Entrepreneurial Managers
  • Mahdi Bani Jamali, Fatemeh Hamidifar *, Baharak Shirzad Kobria Pages 110-122

    The aim of this study was to investigate the relationship between the managerial styles and the teaching methods of the teachers with the academic performance of the seventh- grade students in non-governmental high schools for boys in District 1 of Tehran Education. The present study is an applied-descriptive research that has been conducted by survey method. The statistical population of this study includes1045 seventh-grade students in non-profit high schools, junior high school, district 1 of Tehran Education, of which 291 people were selected as a statistical sample by cluster sampling method.  The research instruments are three standard questionnaires of Likert management styles, Gerasha and Richman teaching methods and Pham and Taylor academic performance. As the questionnaires are standard and their reliability has been confirmed in several researches, the questionnaires’ validity is also estimated by Alpha Korenbakh; the validity of management styles (0.920), teaching methods (0.791), and academic performance (0.963). For analyzing information, Pearson correlation coefficient and multivariate regression tests are used by SPSS software. The results showed that there is a significant and positive relationship between classroom management styles and students’ academic performance, and there is also a positive and significant relationship between classroom teaching methods and students' academic performance. Examining the simultaneous impact of the two variables, academic performance and teaching methods on students’ performance, showd that 15.2% of the total changes in academic performance is explained by these two independent variables. The highly variable management styles of teaching methods have an effect on academic performance of the students of the statistical population.

    Keywords: management styles, teaching methods, academic performance, Seventh- Grade Students, District 1 Education, Tehran
  • Maryam Talebi, Mahmoud Lari *, Habiballah Nakhaei Pages 123-137

    The budgeting system as one of the management and economic subsystems has always been considered by governments and organizations. Today, governments, for many reasons, need comprehensiveness and systemic thinking, and as a result, the integration of management and economic systems and the transformation of the public sector, and budget systems to increase productivity and link strategic and macro goals with operational plans. They have provided themselves in a process of improvement or change to a performance-oriented system. Implementation of operational budgeting in the executive apparatus improves the performance and increases the effectiveness and efficiency of the organization and ultimately provides easy access to the goals of the organization. Institutions and agencies need structural reforms in terms of operational budgeting. Poor information of managers, experts and accountants of the executive apparatus and lack of knowledge about the process of operational budgeting or relying on traditional methods can cause problems for the organization. Operational budgeting system as a management system to improve the efficiency and effectiveness of organizational resources has been seriously considered by governments at the national and local levels. This study was distributed with the aim of improving the level of management and financial planning in municipalities in the statistical community of municipal financial experts with a sample of 200 with a questionnaire designed using a diamond model and its reliability is equal to 0.78. After collecting the questionnaire information and analyzing it using SPSSWin22 software, the results show that; There was a positive and significant relationship between the elements (planning, cost analysis, performance management, change management, reward and accountability system, statistics and information system) with the establishment of operational budgeting in municipalities. This significance has become significant at the 99% level.

    Keywords: Operational Budgeting, Swot Strategic Model, education organization