فهرست مطالب

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 121، فروردین و اردیبهشت 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/27
  • تعداد عناوین: 6
|
  • جواد زارعی، مهدیه ایزدی، امیرعباس عزیزی، صدیقه نوح جاه* صفحات 1-11

    مقدمه :

    دیابت بارداری با عوارض متعدد کوتاه مدت و درازمدت در مادر و کودک همراه است. شناسایی عوامل خطرزای آن می تواند به تشخیص به موقع و پیشگیری از عوارض مرتبط با آن کمک کند. هدف از این مطالعه طراحی و مقایسه مدل های پیش بینی ابتلا به دیابت بارداری با استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی بود.

    مواد و روش ها

    برای پیش بینی دیابت بارداری از الگوریتم های درخت تصمیم، و شبکه عصبی مصنوعی استفاده گردید. جامعه پژوهش 1270 زن باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهر اهواز بودند که 816 مورد آن ها سالم و 454 مورد مبتلا به دیابت بارداری بودند. جهت ارزیابی کارآیی مدل ها؛ حساسیت، ویژگی، دقت و صحت محاسبه گردید. در نهایت از الگوریتم طبقه بندی AdaBoost برای تقویت مدل پیشنهادی استفاده گردید.

    یافته ها

    پس از انجام تحلیل مولفه اساسی، نه متغیر برای مدل سازی اولیه انتخاب شدند. که در مدل شبکه عصبی مصنوعی، سطح زیر منحنی راک و حساسیت به ترتیب 83/2 درصد و 85/1 درصد بود، و برای مدل درخت تصمیم نیز سطح زیر منحنی راک و حساسیت به ترتیب 0/826 و 84 درصد به دست آمد. پس از حذف متغیرها با وزن کمتر و تقویت مدل پیشنهادی، سطح زیر منحنی راک و حساسیت افزایش پیدا کرد (0/861 و 92/1 درصد). پنج متغیر شامل: قند خون ناشتا در اولین معاینه بارداری، سابقه دیابت بارداری در بارداری های قبلی، نمایه توده بدنی، سن مادر و سابقه خانوادگی دیابت، بالاترین دقت را در پیش بینی ابتلا به دیابت بارداری داشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که الگوریتم های هوش مصنوعی از دقت و کارآیی قابل توجهی برخوردارند و می توانند با پیش بینی زودرس دیابت بارداری در پیشگیری از پیامدهای منفی آن موثر باشند.

    کلیدواژگان: دیابت بارداری، یادگیری ماشین، هوش مصنوعی، درخت تصمیم، شبکه عصبی مصنوعی
  • سیده سکینه بصری، همام الدین جوادزاده، مرضیه محمودی، مهنوش رئیسی* صفحات 12-23

    مقدمه :

    این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی یک برنامه آموزشی مبتنی بر وب و الگوی باور سلامت، بر تبعیت از رفتارهای پیشگیری کننده از دیابت نوع 2 (تغذیه و فعالیت بدنی) و کنترل قند خون در بیماران مبتلا به پیش دیابت شهر بوشهر انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش نیمه تجربی با دو گروه مداخله و شاهد روی 92 نفر از بیماران مبتلا به پیش دیابت تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، صورت گرفت. گروه مداخله، آموزش چندرسانه ای مبتنی بر ساز ه های الگوی باور سلامت را از بستر وب دریافت نمودند. اطلاعات افراد از طریق یک پرسش نامه اختصاصی قبل، دو هفته و 3 ماه بعد پس از مداخله جمع آوری شد. قند خون بیماران از طریق آزمون آزمایشگاهی، قبل و 3 ماه بعد از مداخله ارزیابی گردید. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 24 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج، تغییرات آگاهی (0/001>P) و سازه‏های الگوی باور سلامت مشتمل بر حساسیت درک شده (0/001>P)، شدت درک شده (0/001>P)، خودکارآمدی (0/001>P) و منافع درک شده (0/001>P) در طول دوره مطالعه بین دو گروه تفاوت آماری معنی‏ داری داشت. به طوری که؛ میانگین نمره آگاهی و تمام سازه ها در گروه مداخله به طور معناداری افزایش و موانع درک شده به طور معناداری کاهش یافت. هم چنین پس از انجام مداخله آموزشی در مبتلایان به پیش دیابت در گروه مداخله، وضعیت تبعیت از رفتارهای پیشگیری کننده از دیابت (فعالیت بدنی و تغذیه) (0/001>P) بهبود یافته و میزان قندخون ناشتا (0/001>P) کاهش یافت.

    نتیجه گیری

    مداخله ی آموزشی مبتنی بر الگوی باور سلامت و به صورت چندرسانه ای در بستر وب در بهبود رفتارهای پیشگیری کننده از دیابت و کاهش قند خون در مبتلایان به پیش دیابت موثر بوده است، با آموزش مبتنی بر سازه های روان شناختی الگوی باور سلامت در مبتلایان به پیش دیابت می توان آن ها را برای انجام رفتارهای پیشگیرانه از دیابت توانمند نمود.

    کلیدواژگان: الگوی باورسلامت، پیش دیابت، مداخله آموزشی تحت وب، کنترل قند خون
  • زهره دلفانی*، فرشته شهیدی، مجید کاشف، مهرداد نامداری صفحات 24-33

    مقدمه:

     سطوح سرمی تروپونین قلبی (CTnI) و کراتین کیناز  (CK-MB)به عنوان شاخص های آسیب سلول قلبی به کار گرفته می شوند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر حجم های مختلف یک دوره تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر سطوح سرمی CTnI و CK-MB در بیماران قلبی پس از انفارکتوس میوکارد (MI) بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی،  با طرح پیش- پس آزمون، 30 بیمار (4/32±50/03 سال) مبتلا به MI مستند شده، از بین داوطلبانه و براساس معیارهای مطالعه انتخاب شدند. شرکت کنندگان به طور تصادفی به سه گروه 10 نفره تقسیم شدند: گروه شاهد و دو گروه تمرین تناوبی با شدت و حجم بالا (HV-HIIT) و تمرین تناوبی با شدت بالا و حجم کم (LV-HIIT) افراد در گروهHV-HIIT سه روز در هفته به مدت 40 دقیقه، و در گروه LV-HIIT سه روز در هفته به مدت 20 دقیقه، تمرین می کردند. نمونه خونی قبل و بعد از مداخله 12 هفته ای گرفته شد. تجزیه و تحلیل آماری متغیرها با آزمون های t زوجی، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی انجام شد.

    یافته ها

    در پایان مداخله، میزان CTnI در گروه LV-HIIT و HV-HIIT به طور معناداری کاهش یافت (به ترتیب 70 و50 درصد کاهش)، اما در گروه شاهد تغییر معناداری مشاهده نشد. سطوح  CK-MBتنها در گروه LV-HIIT کاهش معناداری نشان داد (% 26 کاهش). در سطوح سرمی CTnI، تفاوت معناداری بین سه گروه مشاهده شد (0/035=P) و نتایج آزمون تعقیبی توکی تفاوت را در جهت کاهش سطوح CTnI بین گروه شاهد و LV-HIIT نشان داد (0/012=P).

    نتیجه گیری

    تمرین LV-HIIT به عنوان یک راهبرد تمرینی برای برنامه های توانبخشی قلبی پس از MI به طور موثرتری از HV-HIIT می تواند شاخص های آسیب قلبی را بهبود دهد و با آسیب و خستگی کمتری در عضله قلبی همراه است.

    کلیدواژگان: انفارکتوس میوکارد، شاخص های آسیب قلبی، تمرین تناوبی با شدت بالا با حجم بالا، تمرین تناوبی با شدت بالا و حجم کم
  • سیده ملیکا فنائی، عطیه آموزگار، لیلا چراغی، فهیمه محرابی، پریسا امیری* صفحات 34-43

    مقدمه :

    مطالعات پیشین ارتباط بالقوه بین اختلالات تیروییدی، مشکلات روان شناختی رایج (افسردگی، اضطراب و استرس) و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت (HRQoL) را بررسی و نشان داده اند. این مطالعات عمدتا در میان بیماران با پرکاری آشکار و یا کم کاری آشکار بوده و در جمعیت ایرانی عمدتا در میان بیماران با کم کاری تیرویید صورت گرفته اند. مطالعه ی حاضر، این ارتباط را با استفاده از پرسش نامه های متفاوت و معتبر؛ در جمعیت ایرانیان بالغ دچار کم کاری و هم پرکاری آشکار و تحت بالینی تیرویید، در مقایسه با گروه افراد سالم، بررسی می کند.

    مواد و روش ها

    شرکت کنندگان در این مطالعه مقطعی به طور تصادفی از میان مراجعین به درمانگاه غدد هستند. براساس معیارهای شمول و عدم شمول 212 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند و در سه گروه کم کار (کم کاری تحت بالینی و آشکار تیرویید)، پرکار (پرکاری تحت بالینی و آشکار تیرویید) و یوتیرویید جای گرفتند. وضعیت روانی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت  شرکت کنندگان با استفاده از مقیاس 21 موردی افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-21) و نسخه 2 آزمون کوتاه 12 امتیازی سلامت (SF-12v2) به بررسی گردید.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده گویای آن هستند که افراد مبتلا به اختلالات تیروییدی؛ شامل هر دو گروه کم کار و پرکار، به طور معنی داری درجات بالاتری از علایم افسردگی، اضطراب و استرس را دارا می باشند (0/05>P) و نیز HRQoL پایین تری نسبت به همتایان یوتیروییدی خود دارند. هم چنین، تحلیل دقیق تری نشان داد که در شرکت کنندگان با تیرویید کم کار و پرکار، دامنه فیزیکی و روانی HRQoL نیز به طور جدی تحت تاثیر قرار گرفته است.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که اختلالات تیروییدی می تواند تاثیر قابل توجه بر کیفیت زندگی بیماران در ابعاد مختلف داشته باشد و منجر به کاهش سلامت روان در یک جمعیت بالغ شود.

    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، استرس، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت، پرکاری تیروئید، کم کاری تیروئید
  • مینو باسامی*، سمیرا چقازردی، رسول اسلامی، عاطفه فخاریان صفحات 44-51

    مقدمه :

    فعالیت بدنی یکی از مداخله های شیوه زندگی است که برای کاهش آسیب های کبدی و بهبود سلامتی توصیه شده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط فعالیت بدنی و آمادگی جسمانی با آنزیم های کبدی در در افراد مبتلا به ویروس کووید-19 است.

    مواد و روش ها

    چهارصد بیمار مرد و زن مبتلا به ویروس کووید-19 به نسبت مساوی (سن 14/6±57/6 سال، نمایه توده بدنی 4/7±28/1 کیلوگرم بر مترمربع) که در بیمارستان مسیح دانشوری تهران بستری بودند در پژوهش حاضر شرکت نمودند. سطح فعالیت بدنی شرکت کنندگان بعد از تکمیل فرم رضایت و جلسه ی آشنایی با روند کار، توسط دو پرسش نامه بک و استنفورد مورد ارزیابی قرار گرفت. پرسش نامه خودارزیابی آمادگی جسمانی، به منظور تعیین سطح آمادگی جسمانی، توسط شرکت کنندگان تکمیل گردید. نمونه های خون افراد؛ برای اندازه گیری آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز و لاکتات دهیدروژناز، جمع آوری گردید.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل آماری داده ها همبستگی معناداری بین فعالیت بدنی با سطوح آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز (0/001=P) و آسپارتات آمینوترانسفراز (0/035=P) را نشان داد و بین سطوح آنزیمی، بسته به سطوح مختلف فعالیت بدنی، تفاوت وجود داشت. هم چنین نتایج نشان دادند رابطه ی معناداری بین سطوح آلانین (0/068=P) و آسپارتات آمینوترانسفراز با آمادگی جسمانی وجود ندارد (0/375=P). بین فعالیت بدنی و آمادگی جسمانی با مقادیرآلکالین فسفاتاز (0/271=P) و لاکتات دهیدروژناز (0/311=P) نیز ارتباط معنی داری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج تحقیق حاضر می توان نتیجه گیری نمود که داشتن فعالیت بدنی منظم در دوران قبل از کرونا با سطوح بالایی آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز کبدی ارتباط دارد.

    کلیدواژگان: کبد چرب، فعالیت بدنی، آمادگی جسمانی، عفونت کووید-19
  • موسی خلفی*، امیر اکبری، هادی روحانی، محمدحسین سخائی، سعید رضا نوری مفرد صفحات 52-65

    مقدمه:

     سندرم متابولیک با افزایش التهاب مزمن همراه است و تمرین ورزشی مداخله ای است که می تواند در بهبود نشانگرهای التهابی موثر باشد. از این رو، هدف مطالعه حاضر مروری نظام مند همراه با فراتحلیل بر نتایج پژوهش هایی است که تاثیر تمرین ورزشی برنشانگرهای التهابی اینترلوکین 6 (IL-6)، عامل نکروزدهنده تومور آلفا (TNF-α) و پروتیین واکنشی C (CRP) را، در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک، بررسی نموده اند.

    مواد و روش ها

    جستجو در پایگاه های اطلاعاتی اصلی شامل پاب مد، اسکوپوس و وب او ساینس تا 21 خرداد 1401 (11 ژوین2022) برای مطالعات تمرین ورزشی در برابر  شاهد بر روی نشانگرهای التهابی IL-6، TNF-α و CRP صورت گرفت. کلمات کلیدی به کار گرفته شده شامل تمرین ورزشی، التهاب و سندرم متابولیک بود. تفاوت میانگین استاندارد شده (SMD) و فاصله اطمینان 95% با استفاده از نرم افزار CMA2 برای تعیین اندازه اثر استفاده شد.

    یافته ها

    بیست و دو مطالعه شامل؛ 779 آزمودنی مبتلا به سندرم متابولیک وارد فراتحلیل حاضر شدند. نتایج نشان می دهد که تمرین هوازی منجر به کاهش معنی دار TNF-α [P=0/003 ،(0/24- الی 1/24 - : CI) 0/74-] و CRP [P=0/001  ،(0/25- الی 0/87 - :CI) 0/56-] شده در حالی که، اثر تمرین ورزشی بر کاهش IL-6 [P=0/224، (0/20 الی 0/85 -:CI) 0/32-] معنی دار نبوده است.

    نتیجه گیری

    تمرین ورزشی منجر به کاهش نشانگرهای التهابی در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک می شود که ممکن است دلیلی بر آثار مفید تمرین ورزشی بر بهبود وضعیت متابولیکی و سلامت قلبی عروقی در این بیماران باشد.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، سایتوکین های التهابی، پروتئین واکنشی C، سندرم متابولیک
|
  • J .Zarei, M. Izadi, AA. Azizi, S .Nouhjah* Pages 1-11
    Introduction

    Gestational diabetes is associated with many short-term and long-term complications in mothers and newborns; hence, the detection of its risk factors can contribute to the timely diagnosis and prevention of relevant complications. The present study aimed to design and compare Gestational diabetes mellitus (GDM) prediction models using artificial intelligence algorithms.

    Materials and Methods

    In this study, Decision Tree and Artificial Neural Network algorithms were used to predict GDM. The research population encompassed 1270 pregnant women referred for primary care at urban healthcare centers in Ahvaz, of whom 816 persons were healthy, and 454 individuals were diagnosed with GDM. To evaluate the effectiveness of the GDM prediction models, their sensitivity, specificity, precision, and accuracy were calculated and compared. Finally, the AdaBoost classification algorithm was used to boost the two proposed models.

    Results

    Following the Principal Component Analysis (PCA), nine cases were selected for primary modeling. In the Artificial Neural Network model, the area under the ROC curve and sensitivity were 83.2 and 85.1%, respectively, and the area under the ROC curve and sensitivity for the Decision Tree model were 0.826 and 84%, respectively. After removing variables with lower weights and reinforcing the proposed model, the level under the rock curve and sensitivity increased by 0.861 and 92.1%, respectively. In this regard, fasting blood sugar at the first pregnancy visit, history of gestational diabetes in previous pregnancies, body mass index, mothers’ age, and family history of diabetes had the highest accuracy in predicting GDM.

    Conclusion

    The findings of this study indicate that artificial intelligence algorithms are accurate and effective for the early prediction of gestational diabetes.

    Keywords: Gestational diabetes, Artificial intelligence, Decision tree, Artificial neural network, Machine learning
  • S .Basri, H .Javadzade, M .Mahmoodi, M. Reisi* Pages 12-23
    Introduction

    This study aimed to determine the effect of a web-based educational intervention according to the Health Belief Model (HBM) on adherence to preventive behaviors of type-2 diabetes (nutrition and physical activity) and blood sugar control in pre-diabetic patients in Bushehr.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study with two intervention and control groups encompassed 92 pre-diabetic patients in Comprehensive Health Service Centers affiliated with the Bushehr University of Medical Sciences, who were randomly assigned to intervention and control groups. The intervention group received multimedia training based on the HBM constructs from a specific web-based platform. The collected data were collected using a specific questionnaire before, two weeks after, and three months after the intervention. Blood glucose was also assessed using laboratory tests before and three months after the intervention. The collected data were analyzed with SPSS software version 24.

    Results

    According to the results, there were statistically significant differences between the two groups in terms of Knowledge (p<0.001) and health belief model constructs including perceived sensitivity (p<0.001), perceived intensity (p<0.001), self-efficacy (p<0.001) ,and the perceived benefits (p<0.001) during the research period . Accordingly, the mean score of knowledge and all constructs in the intervention group increased significantly, and the perceived barriers decreased significantly. Moreover, after the educational intervention in the intervention group, their adherence to diabetes preventive behaviors (physical activity and nutrition) improved (p<0.001), and their fasting blood sugar level decreased (p<0.001).

    Conclusions

    The findings revealed that educational intervention based on the HBM and multimedia on the web is effective in improving healthy behaviors and lowering blood sugar in pre-diabetic patients. Accordingly, the use of these strategies during the treatment and blood sugar control programs in prediabetic patients is recommended .

    Keywords: Health belief model, Prediabetes state, Internet-nased Intervention, Glycemic control
  • Z .Delfani*, F. Shahidi, M .Kashef, Mehrdad Namdari Pages 24-33
    Introduction

    Serum levels of cardiac troponin (CTnI) and creatine kinase (CK-MB) are two indicators of cardiac cell damage. The present study aimedto investigate the effect of different volumes of a high-intensity interval training (HIIT) course on serum CTnI and CK-MB levels in cardiac patients after myocardial infarction (MI).

    Materials and Methods

    In this semi-experimental study with pretest–posttest design, thirty patients (50.03±4.32 years) with documented MI were selected voluntarily. Regarding the researchcriteria, all participants were randomly assigned into three groups (n=10 per group): Acontrol group and two high-volume HIIT training (HV-HIIT) and low-volume HIIT training (LV-HIIT)groups.The HV-HIIT group did exercisesthree days a week for 40 minutes, and the LV-HIIT group didexercises three days a week for 20 minutes.Blood samples were taken before and after the 12-week intervention. Statistical analysis of the variables was performedusingpaired t-tests, one-way analysis of variance, and Tukey's post hoc test.

    Results

    At the end of the intervention, CTnI in the LV-HIIT and HV-HIIT groups decreased significantly (70% and 50%, respectively); however, no significant change was observed in the control group. CK-MB levels showed a significant decrease (26%)only in the LV-HIIT group. In the serum levels of CTnI, a significant difference was observed amongthe three groups (p=0.035), and the results of Tukey's post hoc test showed a significant difference between the control and LV-HIIT groupsin terms ofdecreasedCTnI levels(p=0.012).

    Conclusion

    LV-HIIT training as an exercise strategy for cardiac rehabilitation programs after MI can improve cardiac injury indices more effectively than HV-HIIT and is associated with less cardiac damage and fatigue.

    Keywords: Myocardial infarction, Cardiac damage indicators, High-volume HIIT, Low-volume HIIT
  • S.M. Fanaei, A A.mouzegar, L .Cheraghi, F .Mehrabi, P .Amiri* Pages 34-43
    Introduction

    The potential relationship between thyroid dysfunction with common psychological problems (i.e., depression, anxiety, and stress), and health-related quality of life (HRQoL) has been discussed in the literatures. However, previous studies have mostly addressed overt hypo-hyper thyroid patients, and it has been limited to hypothyroidism in Iranian population. The novelty of this study is investigating the same relationship using the most up-to-date and reliable questionnaires among Iranian adults with overt and subclinical hypo- and hyper- thyroid dysfunctions compared to euthyroid individuals.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, the participants were selected randomly from patients referred to the endocrinology clinic. In this regard, 212 patients were selected regarding inclusion and exclusion criteria and categorized into hypofunctional (subclinical and overt hypothyroidism), hyperfunctional (subclinical and overt hyperthyroidism), and euthyroid groups. The participants’ emotional states and HRQoL were assessed using the 21-item Depression, Anxiety, and Stress Scale (DASS-21) and the Short-Form 12-point Health Survey Version 2 (SF-12v2). The collected data was analyzed with the SPSS software version 22.

    Results

     The results indicated that those with thyroid dysfunction in both hypofunctional and hyperfunctional groups had significantly higher levels of depression, anxiety, and stress symptoms (p<0.05) and lower HRQoL than their euthyroid counterparts. However, a more detailed analysis showed that the physical and mental domains of HRQoL were mainly affected in the participants with hyper- and hypo-functional dysfunction, respectively.

    Conclusion

     The present findings revealed that thyroid dysfunction could lead to negative emotional states in adult populations. Similar findings have been achieved for HRQoL in different aspects.

    Keywords: Anxiety, Depression, Health-related quality of life, Hypothyroidism, Hyperthyroidism, Stress
  • M .Bassami*, S .Chaghazardi, R .Eslami, A .Fakharian Pages 44-51
    Introduction

    Exercise is one of the lifestyle interventions recommended to reduce liver damage and improve health. The present study aimed to investigate the relationship between physical activity and physical fitness with the liver enzymes of COVID-19 patients.

    Materials and Methods

    Four hundred patients infected with COVID-19 (57.6±14.6, body mass 28.1±4.7 kg/m2) admitted to the Masih Daneshvari Hospital in Tehran participated in the present study. After Introducing with the work procedure, Beck and Stanford’s questionnaires were used to check their physical activity. Each participant filled out the physical fitness self-assessment questionnaire to self-report his/her physical fitness. Fasting blood samples were taken to measure aspartate aminotransferase, alanine aminotransferase, alkaline phosphatase, and lactate dehydrogenase.

    Results

    The statistical analysis of the collected data revealed a significant correlation between physical activity with aspartate aminotransferase (p=0.035) and alanine aminotransferase (P=0.001), and there was a difference between different levels of physical activity. The results also showed is no significant relationship between alanine (p=0.068) and aspartate aminotransferase (p=0.375) with physical fitness. However, there was no significant relationship between physical activity and physical fitness with alkaline phosphatase (p =0.271) and lactate dehydrogenase (p =0.311).

    Conclusion

    According to the findings, it can be concluded that regular physical activity prior to COVID-19 infection is associated with high levels of liver alanine aminotransferase and aspartate aminotransferase.

    Keywords: Fatty liver, Physical activity, Physical fitness, COVID-19 infection
  • M .Khalafi*, A .Akbari, H .Rohani, MH. Sakhaei, SR .Noori Mofrad Pages 52-65
    Introduction

    Metabolic syndrome is associated with an increase in chronic inflammation, in which exercise training may be an effective intervention for the improvement of inflammatory markers. Accordingly, this study aimed to investigate the effect of exercise training on the inflammatory markers of interleukin 6 (IL-6), tumor necrosis factor alpha (TNF-α), and C-reactive protein (CRP) in patients with metabolic syndrome.

    Materials and Methods

    In this study, the PubMed, Scopus, and Web of Science databases were searched during June 2022 for studies addressing the effects of exercise training versus control on inflammatory factors, including IL-6, TNF-α, and CRP. The search keywords were exercise training, inflammation, and metabolic syndrome. Standardized mean difference (SMD) and 95% confidence interval were used to determine the effect size using CMA2.

    Results

    Twenty-two studies including 779 subjects with metabolic syndrome were included in the meta-analysis. Exercise training significantly decreased TNF-α [-0.74 (CI: -0.24 to -1.24), p=0.003] and CRP [-0.56 (CI: -0.25 to 0.87, p=0.001); however, the effect of exercise training on the decrease of IL-6 was not significant [-0.32 (CI: 0.20 to -0.85), p=0.22].

    Conclusion

    Exercise training decreases inflammatory markers in patients with metabolic syndrome, which may be a reason for the positive effects of exercise training on improving the metabolic status and cardiovascular health in such patients.

    Keywords: Exercise training, Inflammatory cytokines, C-reactive protein, Metabolic syndrome