فهرست مطالب

فصلنامه دانش مالی تحلیل اوراق بهادار
سال پانزدهم شماره 55 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدابراهیم سماوی، هاشم نیکو مرام*، مهدی معدن چی زاج، احمد یعقوب نژاد صفحات 1-14

    پیش‏بینی بازدهی با کمترین خطا یکی از مسایل بسیار مهم در بازارهای مالی است که مورد توجه پژوهشگران زیادی در چند دهه اخیر قرار گرفته است. مدل‏های خطی و غیرخطی سنتی با توجه به عدم کارایی کافی مدل‏های خطی در تلاطم‏های قیمتی، عدم استخراج صحیح شکل توزیع شرطی داده‏ها به علت ضبط نشدن پویایی توزیع شرطی در مدل‏های غیرخطی و وجود فرض های محدود کننده خلاف واقعیت، توانایی مناسبی جهت پیش‏بینی بازدهی در دنیای امروز ندارد. در جهت رفع نقصان مدل‏های سنتی، در پژوهش حاضر با استفاده از روش نوین زمان-متغیر به نام امتیاز خود رگرسیونی تعمیم یافته (GAS) مدل سازی در راستای پیش‏بینی توزیع بازدهی شاخص کل بورس اوراق بهادار طی بازه 1390 الی 1399 و برای رمزارز بیت‏کوین طی بازه سال 2014 تا 2020 میلادی  انجام شده است. نتایج مدل‏سازی شده برای دو دارایی توسط مدل نوین GAS با نتایج مدل‏های GARCH و AR مقایسه شده و عملکرد آنها برای درون و برون نمونه آزموده شده است. نتایج آزمون‏های درون و برون نمونه‏ای نشان دهنده این است که جهت پیش‏بینی توزیع بازدهی روزانه شاخص کل مدل نوین GAS عملکرد بهتری داشته و برای پیش‏بینی توزیع بازدهی روزانه بیت‏کوین مدل GARCH ارجح‏تر بوده است.

    کلیدواژگان: بازار سرمایه ایران، بیت‏کوین، پیش‏بینی توزیع بازدهی، مدل سازی مالی، مدل GAS
  • سعید صالحی، نرگس یزدانیان*، هدی همتی، سیدعلیرضا میرعرب بایگی صفحات 15-32

    هدف از انجام این تحقیق بررسی ‏نقش عدم قطعیت در سیاست‏های پولی بر همزمانی قیمت سهام شرکت‏ها بوده است. جامعه آماری تحقیق را کلیه شرکت‏های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال‏های 1390 تا 1399 تشکیل می‏دهند که تعداد 118 شرکت به عنوان نمونه آماری تحقیق مورد مطالعه قرار گرفته ‏اند. داده ‏های تحقیق با استفاده از مدل‏های رگرسیونی به روش داده‏های ترکیبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. به منظور سنجش عدم اطمینان در سیاست‏های پولی از دو روش مبتنی بر آنتروپی مقادیر نرخ ارز و همچنین برازش مدل واریانس ناهمسان گارچ استفاده شد. یافته‏ های مدل‏های رگرسیونی تحقیق نشان داد که افزایش عدم اطمینان در سیاست‏ های پولی هر دوره تحت هر دو معیار آنتروپی و مدل گارچ تاثیر معکوس بر همزمانی قیمت سهام شرکت‏ها در دوره آتی دارد. بنابراین میزان همزمانی قیمت سهام در هر دوره با اتکا به عدم اطمینان سیاست ‏های پولی دوره گذشته و نسبت‏های مالی شرکت قابل پیش‏بینی است. همچنین نتایج نشان داد که راهبردهای مدیران در راستای کاهش نسبت بدهی، افزایش نگهداشت وجه نقد و سرمایه ‏گذاری کمتر از حد برای مقابله با نااطمینانی ناشی از سیاست‏های پولی، اثر تعدیل‏کننده بر رابطه بین این عدم اطمینان و همزمانی قیمت دارد و موجب تقویت اندازه اثر آن بر همزمانی قیمت سهام شرکت‏ها در دوره آتی می‏شود.

    کلیدواژگان: نااطمینانی، سیاست‏های پولی، همزمانی قیمت
  • ساناز فریدی، مهدی معدن چی زاج*، امیر دانشور، شادی شاهوردیانی، فریدون رهنمای رودپشتی صفحات 33-54

    در این مقاله به بهینه‏ سازی سبد سهام شرکت‏های فعال پذیرفته شده در اوراق بهادار بورس تهران بر اساس مدل ترکیبی نسبت امگا و میانگین - واریانس مارکوییتز (MVOF) پرداخته شده است. برای این امر 480 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال‏های 1390 تا 1399 انتخاب و بر اساس داده ‏های ورودی به فیلتر کردن شرکت‏ها پرداخته شد. از این رو یک روش ترکیبی متشکل از روش بهینه‏ سازی قواعد معاملاتی مبتنی بر تحلیل تکنیکال (6 اندیکاتور RSI، ROC، SMA، EMA، WMA و MACD) و ماشین یادگیری جمعی دو سطحی (SVM، RF، BN، MLP و KNN) جهت آموزش داده ‏ها و ارایه سیگنال خرید پرداخته شد. لذا 85 شرکت جهت بهینه‏سازی سبد سهام انتخاب شدند. برای آموزش داده ‏های از 85 شرکت فیلتر شده توسط روش ترکیبی استفاده و تعداد طبقات مختلف با 50 یادگیرنده استفاده شده است. نتایج نشان میدهد استفاده از مدل OF نسبت به مدل MVF بالاترین بازده سبد سهام را در طی سال‏های 1395 تا 1399 دارد. در حالی که مدل MVF پایین‏ترین میزان ریسک سرمایه‏ گذاری را به خود اختصاص داده است. در نتیجه با ترکیب مدل‏های فوق، مشاهده شده بازده سبد سهام در این روش بسیار بالاتر از روش‏های دیگر است. در حالی که ریسک سرمایه‏ گذاری ان کمتر بوده است. لذا در صورت استفاده از مدل MVOF بازدهی سبد سهام افزایش و ریسک سرمایه ‏گذاری در آن کاهش می‏یابد.

    کلیدواژگان: مدل نسبت امگا، مدل میانگین - واریانس مارکوئیتز، ماشین یادگیری جمعی دو سطحی، الگوریتم فرا ابتکاری
  • ارشاد امامی، علیرضا حیدرزاده هنزائی* صفحات 55-70
    پژوهش حاضر، به بررسی عملکرد مدل های گارچ مرتبه اول و مدل حرکت برآونی هندسی به عنوان مدل های رقیب در پیش بینی نوسان روزانه پرداخته است. هدف پژوهش، پاسخ به این سوال است که آیا خطای پیش بینی نوسان در مدل حرکت برآونی هندسی تفاوت معنی داری نسبت به مدل گارچ دارد. جهت مطالعه مدل ها، اطلاعات روزانه بازده لگاریتمی شاخص سی و هشت صنعت مختلف بورس اوراق بهادار تهران به عنوان جامعه آماری پژوهش در دوره زمانی فروردین 1395 تا شهریور 1399 در نظر گرفته شده است. بازه مذکور به دو بخش دوره برآورد (معادل چهار سال و شش‎ماه داده روزانه) و دوره پیش بینی (برابر با شش‎ماه آخر) تقسیم بندی شد. به صورت پنجره متحرک، متغیرهای هر مدل از روش حداکثر درست نمایی با اطلاعات چهار ساله برازش شده و بر این اساس پیش بینی های روزانه نوسان برای دوره شش ماهه آتی بدست می آید. نتایج پیش بینی ها به کمک معیار ریشه میانگین مجذور خطا با یکدیگر مقایسه شده و هرکدام که دارای آماره کمتری باشد به این معناست که عملکرد بهتری را از خود نشان می دهد. مطابق نتایج پژوهش، مدل گارچ مرتبه اول تنها در شاخص سه صنعت مختلف دارای عملکرد بهتری است و در سایر شاخص های مورد بررسی مدل حرکت برآونی هندسی پیش بینی بهتری از نوسان روزانه را ارایه می کند.
    کلیدواژگان: خطای پیش بینی نوسان، مدل گارچ، حرکت برآونی هندسی
  • لیلا براتی، یزدان گودرزی فراهانی* صفحات 71-84
    هدف مقاله حاضر بررسی تاثیر سیاست پولی، اصطکاک‏های مالی و نظام‏های ارزی بر بازار سرمایه است. در این مطالعه نقش ناقصی‏های در بازارهای مالی و همچنین سیاست پولی بر عملکرد بازار سرمایه و سایر متغیرهای کلان اقتصادی مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این راستا از اطلاعات آماری دوره زمانی 1368-1399 بر اساس فراوانی داده‏های فصلی استفاده شده است. روش مورد استفاده در این مطالعه برای حل مدل الگوی تعادل عمومی پویای تصادفی (DSGE) است. نتایج بدست آمده از تکانه سیاست پولی در این مطالعه نشان داد که به دلیل وجود ناقصی در بازارهای مالی منجر به ایجاد نوسان و بی‏ثباتی در بازار سرمایه می‏شود. در واقع تکانه سیاست پولی منجر به تغییر در نرخ بازدهی در بازارها شده و این موضوع بر تقاضا و عرضه سهام اثر گذار بوده است. علاوه بر این تکانه سیاست پولی اثرات حقیقی بر اقتصاد داشته است.
    کلیدواژگان: بازار سرمایه، سهام، سیاست پولی، اصطکاک مالی، مدل تعادل عمومی پویای تصادفی
  • علی باغبان، حمیدرضا کردلویی*، میرفیض فلاح شمس، رضا غلامی جمکرانی صفحات 85-97
    بازار ارز دارای ارتباط بسیار نزدیکی با سایر بازارها بوده و تغییرات نرخ ارز موجب تحول در دیگر بازارها می‏شود. سرایت‏پذیری، به‏معنی انتقال نوسانات و تلاطم از یک بازار به بازار دیگر بدلیل ارتباط نزدیک آنها، است. در این پژوهش سرایت‏پذیری تلاطم ارز واقعی و ارز مجازی و پویایی ریسک بررسی شده است. داده‏های این پژوهش شامل نرخ یورو بر مبنای دلار و قیمت بیت‏کوین بر مبنای دلار در دوره زمانی 01/2015 تا 01/2020 جمع‏آوری و با رویکرد روش ناهمسانی واریانس شرطی تعمیم‏یافته چند متغیره نامتقارن (MGARCH) و با مدل‏ شرطی پویا (DCC) مورد بررسی و برازش قرار گرفته‏اند. روش پژوهش حاضر بر اساس روش، ماهیت و جهت به ترتیب توصیفی پیمایشی، کاربردی، اثبات‏گرایی و پس رویدادی است. نتایج سرایت‏پذیری نوسانات متغیرها را تایید و فرضیه اصلی پژوهش مبنی بر سرایت‏پذیری تلاطم نرخ ارز مجازی و واقعی به صورت تک سویه و از نرخ ارز مجازی به نرخ ارز واقعی مورد پذیرش قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: سرایت‏پذیری، تلاطم مالی، ارز مجازی
  • محمدرضا رادفر، غلامرضا زمردیان* صفحات 99-112

    پژوهش حاضر به طراحی و تبیین مدل بومی تصمیم‏ گیری جهت انتخاب سرمایه‏ گذاری مخاطره پذیر در شرکت‏ های نوپا می‏پردازد. در این راستا و برای نیل به این هدف، با اتکا بر رویکرد کیفی تحلیل مضمون (تحلیل تم)، به جمع ‏آوری داده ‏های کیفی از طریق مصاحبه با خبرگان و شرکت‏های سرمایه‏ گذاری مخاطره پذیر پرداخته شد و سپس مدل بومی تصمیم ‏گیری جهت انتخاب سرمایه‏ گذاری مخاطره پذیر در شرکت‏ های نوپا ارایه گردید. در ادامه در بخش کمی، پرسش نامه ای طراحی و توسط مدیران شرکت‏های سرمایه‏ گذاری مخاطره پذیر تکمیل گردید. برای تجزیه و تحلیل داده‏ های پرسش‏نامه، از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. نتایج پژوهش بیانگر این است که تمامی مضامین معرفی شده در این پژوهش شامل ویژگی‏ های مالی، محصول یا خدمت، ویژگی بازار و صنعت، انواع ریسک، تجربه کار آفرین، حقوق مالکیت معنوی، شایستگی‏ های فردی کار آفرین، قابلیت بازاریابی، استراتژی خروج، مسیولیت اجتماعی، قوانین و مقررات، نوآوری، ویژگی‏های شخصیتی کار آفرین، افق سرمایه‏ گذاری، منش کار آفرین و عدم تقارن اطلاعاتی برای انتخاب سرمایه‏ گذاری مخاطره ‏پذیر در شرکت‏های نوپا تاثیر دارند.

    کلیدواژگان: سرمایه‏ گذاری مخاطره پذیر، شایستگی فردی، استراتژی خروج، منش، عدم تقارن اطلاعاتی
  • حسین رضایی*، محمد عقبائی جزنی صفحات 113-131

    در ساختار بانک محور اقتصاد کشور بیشترین مسیولیت تامین مالی به خصوص در سطح پروژه ‏های کلان برعهده بانک‏ها می‏باشد. هدف از پرداخت وام با سازوکار سندیکایی، کاهش ریسک نامطلوب و افزایش نرخ موثر وام است. جامعه آماری این پژوهش اطلاعات ترازنامه‏ای پنج سال اخیر (1400-1396) بانک‏‏های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‏باشد. در این تحقیق از تیوری فرامدرن پرتفوی مبتنی بر واریانس داده‏ های نامطلوب یا نیم واریانس - نیم کوواریانس استفاده شده است. برای بررسی فرضیه‏ تحقیق به کمک نرم افزار متلب، محل تماس مرز کارای مدل و خط بازار سرمایه در نرخ‏های مختلف سود محاسبه شده و پرتفوی بهینه وام‏های سندیکایی تعیین گردیده است. نتایج نشان می‏دهد؛ پرداخت وام‏های سندیکایی در قالب قراردادهای مشارکت مدنی و مضاربه بیشترین سود و کمترین ریسک را داشته و در مقابل، قراردادهای وام جعاله و فروش اقساطی کمترین سود و بیشترین ریسک را به همراه دارد.

    کلیدواژگان: پرتفوی بهینه، نرخ موثر وام، تئوری فرامدرن، وام‏های سندیکایی و ریسک نامطلوب
  • بهزاد فکاری*، آمنه انوشه پور، حسین حسین آبادی صفحات 133-145
    اثرپذیری طلا از سایر متغیرهای اقتصادی و غیراقتصادی، و همچنین اثرگذاری قیمت طلا بر سایر بازارهای مالی و سرمایه گذاری، برنامه ریزی و سیاست گذاری در این حوضه را با مشکل مواجه نموده است. یکی از خطاهای رایج در سیاست گذاری یکسان درنظر گرفتن میزان اثرپذیری و اثرگذاری قیمت طلا بر سایر متغیرهای مدنظر است. بدین منظور در این مطالعه با استفاده از روش مارکف سوییچینگ و با داده های روزانه از مرداد ماه سال 1392 تا مرداد سال 1400 با حذف روزهای غیر مشترک، به بررسی متغیرهای اصلی اثرگذار بر قیمت ریالی طلا پرداخته شد. نتایج مطالعه نشان داد که دو رژیم در دوره مطالعه وجود دارد که نقطه انفصال این دو رژیم خروج امریکا از برجام بوده است. کشش قیمت ریالی طلا نسبت به نوسانات نرخ ارز در رژیم دوم نسبت به رژیم اول، شش برابر شده است. کشش قیمت ریالی طلا نسبت به قیمت دلاری آن در رژیم دوم نسبت به رژیم اول 6/1 برابر شده است. کشش قیمت طلا به نوسانات نرخ ارز جایگزین کشش آن نسبت به نرخ ارز در رژیم دوم شده است. با توجه به نتایج مطالعه پیشنهاد می شود، سیاست گذاران در تصمیم برای بازارهای موازی طلا، به کشش های مختلف آن نسبت به متغیرهای مختلف در رژیم های متفاوت توجه نمایند.
    کلیدواژگان: قیمت طلا، اونس جهانی، نوسانات، مارکف سوئیچنگ و نرخ ارز
|
  • MohammadEbrahim Samavi, Hashem Nikoomaram *, Mahdi Madanchi Zaj, Ahmad Yaghobnezahd Pages 1-14

    Predicting returns with the least error is one of the most important issues in financial markets that has been considered by many researchers in recent decades .Traditional linear and nonlinear models due to the inefficiency of linear models in market turbulence, the lack of correct extraction of the conditional distribution form of data due to the failure to record the conditional distribution dynamics in nonlinear models and the existence of limiting assumptions, it lacks the ability to predict returns in different market conditions. In order to eliminate the disadvantages of traditional models, in the present study using a new time-variable method called generalized autoregressive score (GAS) in order to predict the distribution of return of the total index of the stock exchange during the period 2010 to 2020 and for Bitcoin during the period 2014 to 2020. The results of modeling for the two assets by the new GAS model are compared with the results of the GARCH and AR models and their performance is tested for inside and outside the sample. The results show that in order to predict the daily return, the overall index of the new GAS model has a better performance and in order to predict the daily return of bitcoin, the GARCH model has been preferred.

    Keywords: Bitcoin, Financial Modeling, GAS Model, Iran Capital Market, Predicting Distribution of Return
  • Saeed Salehi, Narges Yazdanian *, Hoda Hemmati, Seyed alireza Mirarab Baygi Pages 15-32

    The purpose of this research was to investigate the role of uncertainty in monetary policies on the synchronicity of company’s stock prices. The statistical population of the research consists of all the companies listed in Tehran Stock Exchange between 2010 and 2019, of which 118 companies have been studied as a statistical sample of the research. The research data were analyzed using regression models using the pooled data method. In order to measure the uncertainty in monetary policies, two methods based on the entropy of exchange rate values and also fitting the GARCH heterogeneous variance model were used. The findings of the regression models showed that the increase in uncertainty in the monetary policies of each period under both the entropy criteria and the GARCH model has an adverse effect on the synchronicity of the stock prices in the future period. Therefore, the degree of stock prices synchronicity in each period can be predicted by relying on the uncertainty of monetary policies of the past period and the company's financial ratios. Also, the results showed that managers' strategies in order to reduce the debt ratio, increase cash retention and under investment to deal with the uncertainty caused by monetary policies, have a moderating effect on the relationship between this uncertainty and price synchronicity and strengthen the size of its effect on the synchronicity of the stock prices in the future period.

    Keywords: Uncertainty, monetary policies, Price Synchronicity
  • sanaz Faridi, Mahdi Madanchi Zaj *, amir Daneshvar, Shadi Shahverdiani, Fereydoon Rahnama Pages 33-54

    In this paper, the stock portfolio of active companies listed on the Tehran Stock Exchange is optimized based on the combined model of omega ratio and mean-variance Markowitz (MVOF). For this purpose, 480 companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 1390 to 1399 were selected and based on the input data, the companies were filtered. Hence a combined method consisting of trading rules optimization method based on technical analysis (6 indicators RSI, ROC, SMA, EMA, WMA and MACD) and two-level collective learning machine (SVM, RF, BN, MLP and KNN) for Data training and purchase signal presentation were addressed. Therefore, 85 companies were selected to optimize the stock portfolio. To teach the data, 85 companies filtered by the combined method were used and the number of different classes with 50 learners was used. The results show that using the OF model compared to the MVF model has the highest stock portfolio returns during the years 1395 to 1399. While the MVF model has the lowest investment risk. As a result, by combining the above models, the stock portfolio return in this method is much higher than other methods. While the investment risk was lower. Therefore, if the MVOF model is used, the return on the stock portfolio will increase and the investment risk in it will decrease.

    Keywords: Omega Ratio Model, Markowitz Mean-Variance Model, Two-Level Collective Learning Machine, Ultra-Innovative Algorithm
  • Ershad Emami, Alireza Heidarzadeh Hanzaei * Pages 55-70
    Current study compares forecasting capability of GARCH (1,1) against Geometric Brownian Motion, GBM, model for daily volatility of indices. The question is to study whether accuracy of GBM forecast differ significantly from its comparing model. Our data consists of 5.5 years (2015 – 2019) of daily logarithmic returns from 38 sector indices within Tehran Stock Exchange. The data was split into estimation period (5 years of daily data) and forecast period (daily data of the remaining 6 months). The competing models were estimated using maximum likelihood method and based on moving window approach, in which the length of estimating period was kept fixed, and projections were conducted on a daily basis. Root Mean Square Error, RMSE, approach was employed to measure forecasting error of each model. The one with less error will express more capability in forecasting daily volatility. With only three instances of a precise forecast, GARCH showed a relatively worse performance, in comparison to GBM..
    Keywords: Price Volatility, Forecasting Volatility, Garch model, Geometric Brownian Motion, Sector Indices
  • Lleila Barati, Yazdan Goodarzi * Pages 71-84
    The purpose of this paper is to investigate the impact of monetary policy and financial frictions on the stock market. In this study, the role of imperfections in financial markets as well as monetary policy on capital market performance and other macroeconomic variables has been evaluated. In this regard, the statistical information of the period of 1989-2021 was used based on the frequency of seasonal data. The method used in this study is to solve the Dynamic Stochastic General Equilibrium (DSGE) model. The results obtained from the monetary policy shock in this study showed that due to the existence of imperfection in the financial markets, it leads to volatility and instability in the capital market. In fact, the shock of the monetary policy has led to a change in the rate of return in the markets and this issue has affected the demand and supply of stocks. In addition, the monetary policy shock has had real effects on the economy.
    Keywords: capital market, Stocks, Monetary policy, Financial Friction, Dynamic Stochastic General Equilibrium model
  • ALI BAGHBAN, HAMIDREZA KORDLOUIE *, Mirfeyz Fallah, Reza Gholami Jamkarani Pages 85-97
    The foreign exchange market has a very close relationship with other markets and exchange rate changes cause changes in other markets. Contagion means the transfer of fluctuations from one market to another, due to their close relationship. The present study has investigated the contagious risk of turbulence. In this study, the contagious effect of real and virtual currency fluctuations has been measured. The data used in this study, including the exchange rate of the dollar based on the euro and the price of bitcoin in the period 01/2015 and 2020/01, were collected and examined by the generalized multivariate conditional variance heterogeneity(MGARCH) and DCC method. The present study is based on the classification of research based on method, nature and direction, respectively descriptive survey, applied and post-event. The results of this study confirm the relationship between the volatility of real currency and virtual currency. In other words, the main hypothesis of the research on the contagion of virtual and real exchange rate fluctuations has been confirmed unilaterally from virtual exchange rate to real exchange rate.
    Keywords: contagion, Financial volatility, cyrupticurrency
  • MohammadReza Radfar, Gholamreza Zomorodian * Pages 99-112

    Present study aims to design and explain the decision-making native model for selecting venture capital investment in emerging companies. In this regard, in order to achieve this goal, based on the qualitative approach of the theme analysis, the qualitative data was conducted through interviewing experts and venture capital companies, and then the decision-making native model for selecting venture capital investment in emerging companies is designed. Subsequently, in a quantitative approach, a questionnaire was developed and completed by managers of venture capital companies. To analyze the data of the questionnaire, a confirmatory factor analysis was used. The results indicate that all themes introduced in this study include: financial features, product or service, features of market and industry, risk type, entrepreneurial experience, intellectual property rights, personal competence of entrepreneur, marketing capabilities, exit strategy, participation, responsibility and social effect, rules and regulations, innovation, personality traits of entrepreneur, investment horizon, entrepreneur’s character and information asymmetry are effective for selecting venture capital in emerging companies.

    Keywords: Venture Capital, Personal competence, Exit strategy, Character, information asymmetry
  • Hossein Rezaei *, Mohammad Oghbaei Jazani Pages 113-131

    In the bank-based structure of the country's economy, banks are most responsible for financing, especially at the level of large projects. The purpose of repaying a loan through a syndicated mechanism is to reduce the undesirable risk and increase the effective loan rate. The statistical population of this study is the balance sheet information of the last five years (1396-1400) of banks listed on the Tehran Stock Exchange. In this research, the postmodern theory of portfolio based on variance of unfavorable data or half-variance-half-covariance has been used. To test the research hypothesis with the help of MATLAB software, the contact point of the efficient boundary of the model and the capital market line at different interest rates has been calculated and the optimal portfolio of syndicated loans has been determined. The results show; The payment of syndicated loans in the form of civil partnership and Mudaraba contracts has the highest interest and the lowest risk, and in contrast, forged loan agreements and installment sales have the lowest interest and the highest risk

    Keywords: optimal portfolio, Effective Loan Rate, Postmodern Theory, Syndicated Loans, Downside risk
  • Behzad Fakari *, Ameneh Anooshehpour, Hossein Hossein Abadi Pages 133-145
    The impact of gold on other economic and non-economic variables, as well as the impact of gold prices on other financial and investment markets, has made planning and policy-making in this area difficult. One of the common mistakes in the same policy is to consider the degree of impact and the impact of the price of gold on other variables. For this purpose, in this study, using Markov switching method and with daily data from August 2013 to August 1400, excluding non-common days, the main variables affecting the price of gold in Rials were investigated. The results of the study showed that there are two regimes in the study period, the point of separation of these two regimes was the withdrawal of the United States from the UN Security Council. The elasticity of the rial price of gold to the exchange rate fluctuations in the second regime compared to the first regime has increased sixfold. The elasticity of the rial price of gold to the dollar price in the second regime compared to the first regime has increased 1.6 times. The pull of gold prices to exchange rate fluctuations has replaced its pull against the exchange rate in the second regime. According to the results of the study, it is suggested that policy makers in the decision for parallel gold markets, pay attention to its different tendencies to different variables in different regimes
    Keywords: gold price, Global Ounces, fluctuations, Markov Switching, Exchange Rates